Bourdais in 24 uur van Le Mans

Sebastien Bourdais acteert dit seizoen wederom in de Formule 1. Nu is ook bekend gemaakt dat de coureur van Scuderia Toro Rosso weer aan de legendarische 24 uur van Le Mans zal deelnemen. De Fransman zal wederom achter het stuur van een Peugeot kruipen.

Twee jaar geleden finishte Bourdais, samen met zijn landgenoot Stéphane Sarrazin en de Portugees Pedro Lamy, als tweede. "In 2007 reed ik voor het eerst voor het team van Peugeot," aldus de Formule 1-coureur. "In 2008 waren er wat problemen met de schema's waardoor ik niet mee kon doen, maar ik had toen al met teammanager Serge Saulnier afgesproken dat we elkaar dit jaar weer zouden opzoeken."

Ook voormalig Formule 1-coureur David Brabham heeft inmiddels aangegeven deel te nemen aan de uitputtende race. Jacques Villeneuve en Ricardo Zonta zullen de editie van 2009 aan zich voorbij laten gaan.

De 24 uur van Le Mans wordt in het weekend van 13 en 14 juni verreden. Dat is een week na de Grote Prijs van Turkije en een week voor de laatste Formule 1-race op het circuit van Silverstone.