Pires: "Arsenal mist Engelse spelers"

Peterselieman
De FA Cup in 2005 was de laatste grote prijs die Arsenal wist te winnen. Sindsdien grepen The Gunners overal naast wat betreft het zilverwerk.

Ex-speler Robert Pires heeft een duidelijke mening over de 'trofeeloze' jaren van de club uit Londen. "De club mist Engelse spelers", zegt de Franse middenvelder in The Sun.

Toen Pires het shirt van Arsenal droeg, vormden onder andere Martin Keown, Ashley Cole, Tony Adams en David Seaman het Engelse contigent spelers. "Er moet een mix zijn in de kleedkamer, die is er nu niet. Er zitten momenteel maar twee Engelsen", waarmee hij doelt op de jongelingen Theo Walcott (19) en Jack Wilshere (17). "Toen ik in 2000 kwam waren er veel Engelsen, daarom wonnen we ook veel prijzen."

Pires vertrok in de zomer van 2006 bij Arsenal. Het was een afscheid dat hem zwaar viel. "Tijdens de Champions League-finale in Parijs in 2006 werd ik voor de ogen van mijn familie geslachtofferd vanwege de rode kaart van keeper Jens Lehman. Arsenč Wenger 'vermoordde' me toen. Ik kon gewoon niet meer blijven en vertrok naar Villarreal", aldus de Fransman.