Armstrong volgend jaar in Qatar

Zevenvoudig winnaar van de Tour de France, Lance Armstrong neemt volgend jaar waarschijnlijk deel aan de ronde van Qatar. Dit heeft Armstrong persoonlijk gezegd tegen koersdirecteur Eddy Merckx.

"Ik heb Lance gisteren aan de telefoon gehad toen hij met mijn zoon Axel in een restaurant aan het dineren was. Hij heeft me gezegd dat hij volgend jaar naar Qatar komt. Als hij de Tour Down Under niet had gereden, was hij dit jaar al in Qatar aan de start verschenen." aldus Merckx.

Armstrong die vorige maand in Australië zijn comeback in het profpeloton maakte zal dus hoogstwaarschijnlijk ook volgend jaar te zien zijn. In de aankomende maanden zal Armstrong zich vooral voorbereiden op zijn debuut in de Ronde van Italië. De Giro d'Italia start op 9 mei in Venetië.

Lichaam van Nolf nog in Qatar
Het lichaam van de overleden Frederik Nolf is nog steeds in Qatar, de jonge renner die vorige week in zijn slaap overleed. Vanwege administratieve problemen bij de verzekeringsmaatschappij is het niet gelukt Nolf op zijn verjaardag naar huis te vliegen. Woensdag vindt de overbrenging wellicht plaats.