'Dalai Lama' van Twitter geweerd

Microblogwebsite Twitter heeft een account dat naar eigen zeggen aan de Dalai Lama toebehoorde tijdelijk van haar website verwijderd. Het Twitter-account van 'zijne heiligheid' verzamelde maar liefst 20.000 aanhangers in 48 uur, maar bleek bij inspectie niet aan de echte Dalai Lama gelieerd.

Inmiddels is de blog weer online, met de mededeling dat deze niet aan de echte Dalai Lama toebehoort. De blog verklaarde dat 'zijne heiligheid had besloten toegankelijker te willen zijn voor de volgende generatie', en dat de Dalai Lama 'nu net zo nieuwsgierig was naar nieuwe technologie als tijdens zijn voorgaande veertien levens'.

Het gebeurt niet vaak dat Twitter een account verwijdert, maar de laatste tijd heeft de blogsite vaker te maken met inbraak en diefstal van identiteit. Recentelijk werden de accounts van onder meer Britney Spears en Barack Obama gehackt.  Ook kwam een Amerikaans congreslid onder vuur te liggen nadat hij op zijn Twitter-account had gemeld dat hij op een geheime reis was naar Irak.

Het namaakaccount van de Dalai Lama is overigens niet de enige discutabele religieuze Twitter op de blogsite. De Twitter van God heeft bijvoorbeeld ook al bijna zesduizend leden.


'Dalai Lama' van Twitter geweerd  (foto: DAG)