'Ze noemden mij vroeger FOK!'

Voor even is Johan Vlemmix niet meer die gekke Henkie die hij altijd is. "Je wordt ouder hè...", zo zei hij gisteren op FOK!radio. Afgelopen week werd de entertainer uit het zuiden 50 jaar. En dat wilde hij weten ook. "Ik ben bij allerlei radiozenders geweest om het te vieren." En ook FOK!radio kreeg een mailtje met een telefoonnummer erin.

Dat Johan nu wat serieuzer wordt is te merken aan zijn nieuwe plaatje. 'Vijftig' is een ballad. Maar of hij lang op deze rustige tour blijft, valt te betwijfelen. "Carnaval komt er weer aan hè. En daar heb ik alweer een plaatje voor klaar liggen!"

De vrolijke Johan kent FOK! al langer dan vandaag. "Ik word regelmatig afgemaakt op FOK!, maar dat geeft niet hoor." Want Vlemmix heeft wel iets met de naam FOK!. "Ze noemden me vroeger al FOK! omdat ik een keer met mijn gezicht tegen een autoraam ben aangevlogen. Dus gingen ze me de FOK! noemen."

Dat hij vaak negatieve reacties krijgt op FOK! maakt Johan niet uit. "Ik heb tegen niemand iets en iedereen mag z'n eigen mening hebben, ook al vinden ze me drie keer niks. Dat moet je ook respecteren."

Het gesprek met Johan beluisteren kan op Radio.fok.nl .