Slechte jeugd reden voor achtling

De Amerikaanse Nadya Suleman, die op 26 januari een achtling baarde, heeft gisteren tegen NBC News gezegd dat haar slechte jeugd de reden was om een groot gezin te stichten. Haar moeder noemde haar dochter in een interview op een website 'geobsedeerd door kinderen'.

De werkloze Suleman, moeder van in totaal veertien kinderen, staat sinds de geboorte van haar achtling onder kritiek. Volgens de nieuwszender Fox News kost de geboorte de belastingbetaler alleen aan ziekenhuiskosten al meer dan 1 miljoen dollar (780.000 euro). Nadya, die nog bij haar ouders woont, zou voedselbonnen en extra financiële hulp voor drie gehandicapte kinderen ontvangen. De achtling zou een nieuwe 'melkkoe' zijn, iets wat Nadya ontkent.

De oorzaak van alle kritiek is het feit dat Nadya Suleman een woordvoerster heeft ingehuurd. Nadya zou in totaal al meer dan twee miljoen dollar (1,55 miljoen euro) voor haar verhaal zijn geboden. Oprah Winfrey wil haar dolgraag in haar talkshow. Volgens haar woordvoerster is Nadya Suleman de meest gevraagde moeder ter wereld.