Metgod leefde bij Portsmouth op een tijdbom

Olga (Nuongirl)
John Metgod, assistent-trainer bij Portsmouth, werd evenals de hoofdtrainer van de Engelsen, Tony Adams, de deur uitgegooid vanwege aanhoudende slechte resultaten. Maar er speelde volgens Metgod toch iets anders.

Het ontslag zou meer te maken hebben gehad met de financiële crisis bij clubeigenaar Alexander Gaydamak, dan met de sportieve teloorgang, zo meldt het Algemeen Dagblad. De vader van de eigenaar van Portsmouth, Arcadi, wordt gezocht door de Russische autoriteiten, vanwege zijn rol als internationaal wapenhandelaar. Om die reden kan Alexander niet meer bij de zogenaamde miljoenen komen en heeft hij Pompey niet aan spelers kunnen helpen.

Alexander Gaydamak verkocht juist de sterspelers om tientallen miljoenen te incasseren. Lassana Diarra werd bijvoorbeeld voor twintig miljoen euro verkocht aan Real Madrid en Jermain Defoe ging voor vijftien miljoen euro terug naar Tottenham Hotspur.

Ondanks alle negatieve aspecten aan het avontuur in Engeland, heeft Metgod het naar zijn zin gehad met hoofdtrainer Adams. "Adams is een uitstekende coach. Ik heb fantastisch met hem samengewerkt en als vakman heb ik hem hoog zitten. Als de kans er is, in Engeland of in Nederland, wil ik zeker met hem door. Moet ik zelfstandig verder, is het ook prima."

"Ik heb drie maanden top gewerkt bij Portsmouth. We speelden vaak prima wedstrijden. Zaterdag stonden we acht minuten voor tijd nog met 2-1 voor tegen Liverpool. In de 93ste minuut stond het 3-2 voor Liverpool door een persoonlijke fout in de defensie", zei Metgod. "Het publiek zag spektakel en zong de hele wedstrijd voor de trainer. De echte supporters weten dat Tony geen eerlijke kans heeft gehad. In de Premier League heeft geen club zo veel kwaliteit moeten inleveren als Portsmouth. We leefden op een tijdbom."