FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 december 2007

Grote brand in kringloopwinkel Winschoten

Icoon BrandEen kringloopwinkel in het Groningse Winschoten is vanavond volledig in de as gelegd. Ook een bovenliggend appartement is afgebrand. Tegen 20.00 uur werd er alarm gegeven.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt en sprak over een zeer grote brand. Vijf tankautospuiten en een hoogwerker zijn ingezet om de brand te blussen. De brand dreigde over te slaan naar een naast gelegen garage, maar dat heeft de brandweer weten te voorkomen.

Tegen 21.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Bewoners van het appartement waren op het moment van de brand niet thuis. Hun hond is nog wel gered door de brandweerlieden.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Wel trok de brand zeer veel bekijks.

Uitslagen Spanje speelronde 14

Dit weekend werd de veertiende speelronde in de Spaanse Primera División gespeeld. FC Barcelona en Espanyol hielden elkaar in de Catalaanse derby in evenwicht, en dat zorgde ervoor dat Real Madrid kon uitlopen.

Real Madrid kreeg Real Racing Club de Santander op bezoek in het eigen Santiago Bernabéu stadion. De bezoekers hadden voor het duel de minst gepasseerde defensie, terwijl Real de vaakst scorende ploeg was. Al na vier minuten nam de thuisclub de leiding, toen Raúl mocht afronden na een strakke pass van Ruud van Nistelrooij. Even later werd Wesley Sneijder gelanceerd. De Nederlander kon de bal voorgeven, maar daar stond geen medespeler. De bal verdween toch in het net, aangezien Sergio Sánchez deze in zijn eigen doel gleed. Real, dat een stuk beter was, besliste middels een benutte vrije trap van Raúl het duel in de zeventigste minuut. Pedro Munitis deed nog wel iets terug, maar het mocht niet meer baten.

Villarreal reisde af naar Valladolid, en kon bij winst de aansluiting met de Koninklijke behouden. De revelatie van het seizoen speelde echter slordig en zag Valladolid vaker dan lief aanvallen. Dat leidde in de achttiende minuut op de openingstreffer van Joseba Llorente. De bezoekers konden na de goal wat meer uitrichten, maar veel gevaar kwam er niet. Vooral de man in vorm, Nihat Kahveci, stelde teleur in Valladolid. Tien minuten na rust werd het nog erder voor El Submarino Amarillo, toen Víctor de goalie voor de tweede maal passeerde: 2-0.

Ronald Koeman heeft het nog niet voor elkaar bij Valencia. Het gaat de Nederlandse coach niet voor de wind; hij werd uitgeschakeld in de Champions League en vandaag kregen Los Ches klop van Athletic Club de Bilbao. Francisco Yeste opende na een ruim half uur spelen de score in het Mestalla stadion. De Bask knalde een vrije trap in de kruising en liet doelman Santiago Cañizares kansloos. Na een uur verdubbelde Fernando Llorente de marge, nadat hij helemaal vrij werd gelaten kon hij een voorzet simpel binnenkoppen. Diezelfde Llorente mocht in blessuretijd nogmaals afronden, en daarmee ziet de ploeg uit Valencia weer een aantal dure punten verdwijnen.

Getafe heeft de slag te pakken. Na een moeizame start is de ploeg van Michael Laudrup bezig aan een zegereeks. Een in twee instanties benutte penalty van Levante-spits Mustapha Riga kon niet voorkomen dat Getafe door twee treffers van Braulio alsnog won. Club Atlético de Madrid won zakelijk bij Real Betis. Nadat Diego Forlán in de eerste helft de score opende, mocht Raúl García in blessuretijd het duel beslissen: 0-2. Sevilla presteert nog altijd wisselvallig. Werd Arsenal midweeks nog vrij makkelijk aan de kant gezet; zaterdag was promovendus Almería met 1-0 te sterk. Het enige doelpunt kwam op naam van Santiago Acasiete.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
1/12UD AlmeríaSevilla FC1-0
1/12Real Madrid CFReal Racing Club3-1
1/12RCD EspanyolFC Barcelona1-1
2/12Deportivo de La CoruñaCA Osasuna1-2
2/12Getafe CFLevante UD2-1
2/12RCD MallorcaReal Murcia CF1-1
2/12RC Recreativo de HuelvaReal Zaragoza2-1
2/12Real Valladolid CFVillarreal CF2-0
2/12Real Betis BalompiéClub Atlético de Madrid0-2
2/12Valencia CFAthletic Club de Bilbao0-3

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1432+19
2FC Barcelona1428+16
3Villarreal CF1428+5
4Club Atlético de Madrid1427+12
5RCD Espanyol1426+5
6Valencia CF1424-3
7Real Racing Club de Santander14230
8RCD Mallorca1420+3
9Real Zaragoza1418-1
10Getafe CF1418-1
11Athletic Club de Bilbao1417-1
12UD Almería1416-3
13Real Valladolid1416-5
14Sevilla FC1315+4
15CA Osasuna1315-1
16Real Murcia CF1415-5
17RC Recreativo de Huelva1415-9
18Deportivo de La Coruña1413-8
19Real Betis Balompié1411-8
20Levante UD147-18

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten (Pen)
1Raúl GonzálezReal Madrid CF8 (1)
=Luís FabianoSevilla FC8 (1)
=Lionel MessiFC Barcelona8 (3)
4Dani GüizaRCD Mallorca7
=Frédéric KanoutéSevilla FC7
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid7
=Giuseppe RossiVillarreal CF7 (2)
8Diego MilitoReal Zaragoza6 (3)
=Fernando MorientesValencia CF6
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF6
=Raúl TamudoRCD Espanyol6 (2)
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF6 (1)
=VíctorReal Valladolid CF6 (1)

Programma:

DatumThuisUit
9/12Athletic Club de BilbaoReal Madrid CF
9/12Club Atlético de MadridGetafe CF
9/12FC BarcelonaDeportivo de La Coruña
9/12Real Racing Club de SantanderRCD Mallorca
9/12Sevilla FCReal Murcia CF
9/12Real ZaragozaRCD Espanyol
9/12UD AlmeríaReal Valladolid CF
9/12Levante UDRC Recreativo de Huelva
9/12CA OsasunaValencia CF
9/12Villarreal CFReal Betis Balompié

Trapauto

Met de brandstofprijzen die elke dag hoger lijken te worden is de fiets een prima alternatief om naar je werk te komen. Maar er is een nadeel aan fietsen je bent compleet overgeleverd aan de streken van Moeder Natuur. Dus een creatieve Canadees dacht eens na en maakte een trapauto van een echte auto. Helaas was de (miereneukende) politie niet zo blij met dit nieuwe vervoermiddel... 

Films downloadservice voor DS

Hoewel de DS erg populair is, zijn de uitstapjes buiten games voor het apparaat toch niet erg succesvol geweest. De browser en de mp3 speler zijn niet gigantisch goed ontvangen.



Toch zal er in maart weer een nieuw project rond de handheld worden gestart. Er komt namelijk een officiële film-downloadservice.



Het zal de naam DSvision (DSV) hebben, en de launch in Japan zal ergens in de lente plaatsvinden. Het is een officiëel initiatief dat de ondersteuning van Nintendo heeft, in samenwerking met DNP en media distributeur Am3.

De filmliefhebbers moeten een kit kopen van ¥3,890 (24 Euro). Deze kit bevat een USB dongle met een mircroSD card slot, een 512MB kaartje en een adapter dat in de DS-Lite cartridge-slot past.De films kunnen niet via de Wi-fi kunnen worden bemachtigd, maar moeten via de DSvision website worden gedownload, en op het microSD kaartje worden gezet.

Volgens Am3 zijn er ongeveer 300 films, TV shows, strips en e-books beschikbaar bij de launch, en ze verwachten dat het totaal tot 10.000 zal uitgroeien in twee jaar.




Er wordt gezegd dat er zestien films op een 2GB kaartje passen, wat betekent dat één film tot 128MB wordt gecomprimeerd. Dat is de standaard grootte van een DS Lite cartridge.
De officiële (Japanse) site is hier te vinden.

Far Cry 2 laat bomen groeien en de dag nacht worden

Filmtijd. Dunia, de Far Cry 2 engine heeft aardige foefjes in huis.
Dit vervolg op de shooter Far Cry wordt niet ontwikkeld door Crytek, zij hebben alle rechten rond de franchise verkocht aan EA.


De Dunia engine heeft naast leuke graphics ook real-time plantengroei, en de dag- en nacht-cyclus wordt prachtig weergegeven.

De game zal net zoals S.T.A.L.K.E.R. de optie hebben om missies te volgen en je aan te sluiten bij verschillende facties.
Het spel zelf is verder niet lineair, je kan vrij rondlopen, waarschijnlijk in een nog grotere mate dan in Far Cry en Crysis.


Verder heeft het spel meer dan 30 wapens, een dynamisch weersysteem dat ook de AI beïnvloed, en Quad-Core ondersteuning via DX10 en DX9.

Bloedbad bij Belgisch sinterklaasfeest

Een sinterklaasfeestje in een café in Antwerpen, georganiseerd voor kleine kinderen, is vandaag uitgedraaid op een chaos. Vier bezoekers moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het partijtje was gezellig, totdat een groepje twaalfjarige jongens vuurwerk naar binnen gooide. Enkele vaders zetten de achtervolging in, en deelden rake klappen aan de kwajongens uit.

Helaas kwamen de jongens met de opgetrommelde versterking verhaal halen bij de ouders. Deze staken twee vaders overhoop, een ander kreeg een flinke klap op zijn hoofd met een verkeersbord. Een vrouw werd helemaal hysterisch.

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn nog altijd niet gepakt.

Van Marwijk: "Ploeg was geconcentreerd"

Bert van Marwijk kon tevreden terug kijken op de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg met 6-0 van de ploeg uit Almelo winnen.

"Tot de laatste seconde is de ploeg geconcentreerd geweest, dat heb ik met genoegen aangezien," liet een tevreden Van Marwijk weten. "Als we die concentratie ook tegen FC Groningen hadden opgebracht, hadden we daar niet verloren. Daarom hoop ik dat dit geen incident is. Als we dit wekelijks opbrengen, zetten we echt een stap voorwaarts. Dat moet blijken."

Feyenoord stond binnen een minuut op voorsprong door een treffer van Roy Makaay. Daarna zakte de ploeg even in en verloor het initiatief. Van Marwijk: "Dat was onze mindere fase, maar gelukkig duurde dat niet lang."

De oefenmeester van de Rotterdammers was zeer tevreden over het optreden van een aantal talentvolle voetballers. Erwin Mulder, die de geblesseerde Timmer verving, maakte een zeer rustige en solide indruk. Ook Georginio Wijnaldum, die voor het eerst in de basis startte en prompt scoorde, liet zien wat hij kon. "Georginio heeft creativiteit en is altijd goed voor acties. Hij heeft ook voor dreiging gezorgd. Ik zie bijna alle wedstrijden van de beloftes en regelmatig is hij beslissend geweest. Bovendien traint hij sinds het eerste begin mee, dus ik weet wel wat ik met hem in huis heb."

Donald Duckfans boos om moralistische strip

Trouwe fans van Donald Duck zijn teleurgesteld in het weekblad. De nieuwste editie van het vrolijke weekblad, nummer 49, bevat een strip van twee pagina's. Het korte avontuur gaat over de neefjes Kwik, Kwek en Kwak die de nieuwste cd van Jan Goudsmid van het internet downloaden waarna ze het op een schijfje branden.

Het lijkt er echter op dat stichting BREIN diep in de buidel heeft getast voor de strip, want de neefjes zijn van plan de kopie te vernietigen zodra ze genoeg geld hebben gespaard om het album te kopen. Op Donalds vraag of het niet goedkoper is gewoon de kopie te houden en zo het geld van een origineel uitsparen, antwoorden de brave neefjes in koor: "Da's niet netjes! Op muziek zitten rechten. Als niemand meer cd's zou kopen, raken de platenbonzen en de muzikanten aan de bedelstaf!"

Oom Donald ruikt echter weer geld. Hij koopt het bewuste album van Jan Goudsmid, en maakt hier honderd kopieën van, met het doel deze dan weer met winst door te verkopen. Oom Dagobert weet hier echter een stokje voor te steken, en spreekt zijn neef Donald en de lezers belerend toe. Hij eist een fikse schadevergoeding wegens piraterij, tenzij Donald smeekt het nooit weer te zullen doen.

Wie de strip wil lezen en/of meepraten over dit onderwerp, kan terecht in het bewuste topic op het forum.

Saillant detail: het downloaden van films en muziek is in Nederland volkomen legaal.

Koster: "We zaten niet in de wedstrijd"

Adrie Koster, trainer van Ajax, was zondagmiddag na afloop van het verloren duel tegen NAC Breda kort en helder tijdens zijn analyse. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 3-1 van de Brabantse club.

"Wij hebben het niet goed gedaan, NAC wel. Behoudens de eerste tien minuten zaten we totaal niet in de wedstrijd," liet Koster weten. "We hebben moeite met lopende mensen bij de tegenstander. NAC wist onze zwakke punten optimaal te benutten."

De trainer van NAC Breda, Ernie Brandts, was logischerwijs erg trots op het behaalde resultaat. "Op de eerste twee minuten na hebben we alles onder controle gehad en gehouden. Er stond een goede organisatie en we geven dit seizoen sowieso al weinig tegendoelpunten weg."

De Zeeuw: "Van voor af aan beginnen"

Demy de Zeeuw baalde na afloop van het verloren duel tegen FC Twente (2-1). Bij winst zou zijn ploeg AZ goede zaken doen, maar de realiteit is anders. De ploeg van trainer Louis van Gaal is inmiddels naar de tiende plaats afgezakt.

"Het is heel moeilijk om van Twente te winnen. Dat is ons hier al een tijdje niet gelukt," was de conclusie van De Zeeuw na afloop van de wedstrijd. "We hadden vandaag goede zaken kunnen doen. Nu moeten we weer van voor af aan beginnen. Maar uiteindelijk zullen we weer in de topvijf staan."

"Twente speelt goed en agressief voetbal en is in eigen huis tot veel in staat. Zeker als hun publiek er achter gaat staan," ging de speler verder. "Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi speelden erg goed op het middenveld. Zij raken amper een bal kwijt en zijn moeilijk te verdedigen."

Ook Van Gaal was niet tevreden over het verlies. "Ik zit hier met een kater," aldus de oefenmeester. "We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. Eigenlijk was het een status quo, maar door twee verdedigingsfouten hebben we verloren. Een heel naar gevoel houd ik aan deze wedstrijd over."

Uitslagen Engeland speelronde 15

Dit weekend werd in Engeland de vijftiende speelronde afgewerkt. Hieronder is een overzicht van de gespeelde wedstrijden, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor volgende week terug te vinden.

Liverpool - Bolton Wanderers 4-0
Liverpool is er zondag in geslaagd om met ruime cijfers van Bolton Wanderers te winnen. The Reds wisten het doel van de tegenstander vier keer te vinden. Na zeventien minuten kon Jääskeläinen de bal voor de eerste keer uit het net halen, nadat Hyypia wist te scoren. Op slag van rust wist Torres de score te verdubbelen.

Ook na de thee wist Liverpool nog twee keer te scoren. In de 55e minuut werd Crouch door Michalik in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty die hierop volgde werd door Gerrard benut. In de slotfase wist Babel ook nog te scoren.

Aston Villa - Arsenal 1-2
Ook koploper Arsenal wist zijn wedstrijd van dit weekend te winnen. De ploeg speelde tegen Aston Villa en zegevierde uiteindelijk met 2-1. Hierdoor blijft het verschil The Gunners en Chelsea vijf punten.

De thuisploeg begon goed aan het duel en kwam zelfs nog op voorsprong. Na een kwartier wist Gardner te profiteren van een fout van Gallas. Slechts tien minuten later kwamen de bezoekers langszij. Flamini tekende met een droog schot de gelijkmaker aan, nadat Adebayor en Eboué een mooie combinatie lieten zien. De laatste treffer van het duel kwam op naam van Adebayor. Sagna, Eboué en Hleb deden het voorbereidende werk, waardoor de Togolese speler kon afronden.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
ChelseaWest Ham United1-0
Blackburn RoversNewcastle United3-1
ReadingMiddlesbrough1-1
SunderlandDerby County1-0
PortsmouthEverton0-0
Wigan AthleticManchester City1-1
Aston VillaArsenal1-2
LiverpoolBolton Wanderers4-0
Tottenham HotspurBirmingham City2-3

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Arsenal1411303631-11
2Chelsea159523122-9
3Liverpool148603026-6
4Manchester United149323023-7
5Manchester City159333019-15
6Portsmouth157622725-13
7Aston Villa158342726-16
8Blackburn Rovers157532620-18
9Everton157352426-16
10West Ham United145451919-12
11Newcastle United145361820-24
12Birmingham City154291416-24
13Reading154291418-32
14Fulham142751318-22
15Sunderland153481315-29
16Tottenham Hotspur152671226-28
17Bolton Wanderers152581112-22
18Middlesbrough152581113-27
19Wigan Athletic152310911-26
20Derby County15131165-34

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Emanuel AdebayorArsenal8
--Benjani MwaruwariPortsmouth8
--Robbie KeaneTottenham Hotspur8

Programma komende week:

DatumThuisUit
03/12Manchester United Fulham
05/12Newcastle United Arsenal
08/12Aston Villa Portsmouth
08/12Chelsea Sunderland
08/12Everton Fulham
08/12Manchester United Derby County
08/12Newcastle United Birmingham City
08/12Reading FC Liverpool
09/12Middlesbrough Arsenal
09/12Bolton Wanderers Wigan Athletic
09/12Tottenham Hotspur Manchester City
09/12Blackburn Rovers West Ham United

Lading videospellen gestolen: ruim 1 miljoen euro schade

Icoon MisdaadEen vrachtwagenchauffeur is dit weekend in de regio Parijs overvallen. De chauffeur reed bij een industriegebied bij Villabé, toen hij vier politiemannen zag die hem gebaarden te stoppen. De man die duizenden videospellen naar supermarkten vervoerde, dacht dat hij met controle te maken had en zette de wagen aan de kant.

Toen hij nog maar net gestopt was, werd zijn deur opgerukt en hij werd uit de wagen gesleept. Zijn wagen werd gestolen en is veel later op de dag weer teruggevonden op de route bij la Seine-et-Marne, de dieven waren er met de buit vandoor gegaan. De financiële schade wordt geschat op ruim 1 miljoen euro. Het probleem is kortgeleden ook in het nieuws in Frankrijk geweest. Een kleine tien dagen geleden was er een soortgelijke roof.

Nominaties Sportgala bekend

Het NOC*NSF heeft de nominaties voor haar jaarlijkse sportprijzen bekend gemaakt. Theo Bos, Ireen Wüst en Gerard Kemkers verdedigen alledrie hun titel.

Genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar zijn baanwielrenner en wereldkampioen op de sprint Theo Bos, Sven Kramer, die oppermachtig wereldkampioen allround werd, en de Judoka Robert Houkes die dit jaar verassend wereldkampioen werd in de klasse tot 60 kilogram.

Bij de vrouwen mag Ireen Wüst haar titel verdedigen. De wereldkampioene allround, 1000 en 1500 meter neemt het onder andere op tegen zwemster Marleen Veldhuis. De derde die kans maakt op de titel Sportvrouw van het Jaar is Lornah Kiplagat.

Andere genomineerden zijn het zeilteam Lobke Berkhout en Marcelien de Koning, de Nederlandse springruiters en het Nederlands voetbalteam tot 21 jaar voor Sportploeg van het Jaar. Gerard Kemkers, Foppe de Haan en Robert Eenhoorn maken kans op de titel Sportcoach van het Jaar. Genomineerd voor de titel Gehandicapte sporter van het Jaar zijn Marion Nijhof, Anette Roozen en Esther Vergeer.

De winnaars worden op 18 december bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Sportgala in de RAI in Amsterdam. Collega sporters van de genomineerden beslissen wie er met de prestigieuze prijzen vandoor gaat.

Nederland 4e op lijst beste hulpverleners

Icoon OnderzoekNederland staat op de 4e plaats op de lijst van de beste donoren van humanitaire hulp. Alleen Zweden, Noorwegen en Denemarken scoren beter.

De lijst is opgesteld door de DARA (Development Assistance Research Associates), een organisatie in Madrid, en werd gepresenteerd door oud VN-chef Kofi Annan.

Nederland scoort goed in het reageren op humanitaire behoeftes in ontwikkelingslanden. Opmerkelijk is dat we minder goed scoren in het laten aansluiten van deze hulp bij ontwikkelingsprojecten.

Er is nog veel werk aan de winkel voor Italië en Portugal, want zij vullen de laatste plaatsen van de lijst in.

Uitslagen hockey hoofdklasse 2-12-2007

In de Rabobankhoofdklasse speelden de dames dit weekend een volledige speelronde. Hieronder vindt je de uitslagen en de stand.

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
LarenKlein Zwitserland1-1
Oranje ZwartNijmegen1-3
KampongRotterdam2-1
Den BoschHDM3-0
SCHCAmsterdam2-3
ForwardPinoké2-1

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam123235-12
2Den Bosch122428-14
3SCHC122429-20
4Kampong132330-24
5Rotterdam121921-22
6Klein Zwitserland121618-18
7Nijmegen*121426-21
8Forward121322-30
9Laren131220-22
10Pinoké121014-22
11HDM12817-32
12Oranje Zwart12610-33

* drie punten in mindering vanwege opstellen niet speelgerechtigde speelster

Topscorers dames:

PositieSpelerClubDoelpunten
1Eefke Mulder Nijmegen15
2Claire Visser Rotterdam12
3Eveline Wisse SmitAmsterdam11
4Vera VorstenboschDen Bosch10
5Sylvia KarresAmsterdam9


Uitslagen Duitsland speelronde 15

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de vijftiende speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Energie Cottbus verrassend langs Karslruhe
De nummer achttien uit de Bundesliga Energie Cottbus pakte thuis tegen Karlsruhe drie opvallende punten. Karlsruhe promoveerde vorig seizoen naar de hoogste klasse en doet het daarin uitstekend. De ploeg staat vijfde in de competitie en zou een plekje kunnen stijgen als er van Energie Cottbus gewonnen zou worden. Dat gebeurde echter niet. De thuisploeg was in het eigen Stadion der Freundschaft met 2-0 te sterk voor de bezoekers. Cottbus kent een ongelukkig seizoen tot op heden. Slechts eenmaal werd er gewonnen, vijf keer was een gelijkspel het resultaat en acht maal werd er verloren. Bovendien is de ploeg de slechtst scorende van Duitsland. Tegen Karlsruhe werd er wel gewonnen. Doelpunten waren er van Stanislav Angelov en Dimitar Rangelov. Ondanks de drie punten blijft Energie Cottbus wel de hekkensluiter in de Bundesliga.

Ondanks doelpunt Van der Vaart verlies voor HSV
Op zaterdag kwam Hamburger SV in actie tegen Werder Bremen. Van der Vaart scoorde eenmaal maar zag zijn ploeg toch verliezen. De thuisploeg won met 2-1. Lees hier meer.

Bayern München moeizaam langs Arminia Bielefeld
Een doelpunt van Franck Ribéry in de 22e minuut zorgde voor een krappe 0-1 overwinning voor Bayern München. Mark van Bommel speelde de gehele wedstrijd. Door de overwinning nam Bayern de koppositie weer over van Werder Bremen. Die Roten hebben één punt voorsprong.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Hansa RostockHannover 960 - 3
Energie CottbusKarlsruhe2 - 0
Hertha BSCBayer Leverkusen0 - 3
Schalke 04VfL Bochum1 - 0
VfB StuttgartBorussia Dortmund1 - 2
VfL WolfsburgEintracht Frankfurt2 - 2
Werder BremenHamburger SV2 - 1
Arminia BielefeldBayern München0 - 1
MSV Duisburg1.FC Nürnberg1 - 0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München15104131834
2Werder Bremen151032341833
3Hamburger SV15933231230
4Bayer Leverkusen15834271127
5Karlsruhe15825161826
6Schalke 0415672221425
7Hannover 9615735222024
8VfB Stuttgart15717212222
9Hertha BSC15618182219
10Eintracht Frankfurt15474162119
11VfL Bochum15537232318
12Borussia Dortmund15537202518
13VfL Wolfsburg15456252717
14Arminia Bielefeld15438163215
15Hansa Rostock15429142314
161.FC Nürnberg15339182512
17MSV Duisburg154011142512
18Energie Cottbus15258122611

Programma

DatumThuisUit
7-12Borussia DortmundArminia Bielefeld
8-12Bayern MünchenMSV Duisburg
8-12Eintracht FrankfurtSchalke 04
8-12Hamburger SVEnergie Cottbus
8-12Hannover 96Werder Bremen
8-12VfB StuttgartVfL Wolfsburg
8-12VfL BochumKarlsruhe
9-12Bayer LeverkusenHansa Rostock
9-121.FC NürnbergHertha BSC

Gadget: Pettree

Elke dag naar dat muffe kantoor. D’r staat wel een plant op zo’n hydrocultuur ergens op de gang, maar echt opgewekt word je er niet van. Dus versier je het hok maar met wat andere zaken. Een foto van de kleine, een Fokke en Sukke scheurkalender en niet te vergeten: een radio. Relaxed! En wat verzinnen ze dan weer: Flexwerken! Ondertussen heb ik de afgelopen week in Weert, Hilversum en in Eindhoven gewerkt. En om dan toch nog een beetje je eigen wereldje te creëren, dat valt niet mee. Elke keer dat gesleep met je theedoosje en je eigen mok...

Vermiste jongen dood door aanrijding

Icoon PolitieHet 8-jarige Maastrichtse jongetje dat gisteren dood werd gevonden in een garage in Eijsden, blijkt door een aanrijding om het leven te zijn gekomen. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Een bestuurster reed de jongen vrijdagavond aan op de Ruttensingel in Maastricht en sleurde het kind vervolgens 10 kilometer mee naar haar woning in Eijsden. De politie heeft haar het veroorzaken van een aanrijding met dodelijke afloop ten laste gelegd. Ze is gehoord, maar niet aangehouden. De vrouw verklaarde tegenover de politie niets van het ongeval gemerkt te hebben, ook niet toen ze haar auto in de garage parkeerde. Ze ontdekte het lichaam van het jongetje naar eigen zeggen pas gisterochtend toen ze haar auto uit de garage wilde rijden.

De jongen werd sinds vrijdagvond 18.30 uur vermist, waarna de politie een grote zoekactie begon. De politie heeft vandaag getuigen gehoord en het voertuig van de vrouw onderzocht. De politie probeert naar eigen zeggen de puzzelstukjes in elkaar te leggen. Zij wil onder meer weten hoe het lichaam van de jongen ongemerkt 10 kilometer onder de auto kon worden meegesleurd.

Man United treft Villa in FA Cup

Vanmiddag werd er niet alleen geloot voor het aanstaande Europees kampioenschap. Ook voor de prestigieuze Engelse FA Cup werden er de nodige balletjes getrokken. Hieronder vind je de uitslag.

Preston North End - Scunthorpe United
Port Vale/ Chasetown - Cardiff City
Colchester United - Peterborough United
Bolton Wanderers - Sheffield United
Blackburn Rovers - Coventry City
Brighton & Hove Albion - Mansfield Town
Northampton Town/ Walsall - Millwall
Charlton Athletic - West Bromwich Albion
Watford - Crystal Palace
Luton Town/ Nottingham Forest - Liverpool
Plymouth Argyle - Hull City
Aston Villa - Manchester United
Tranmere Rovers - Hereford United
Tottenham Hotspur - Reading
Burnley - Arsenal
Bristol City - Middlesbrough
Fulham - Bristol Rovers
Huddersfield Town - Birmingham City
Horsham/ Swansea City - Havant & Waterlooville
Sunderland - Wigan Athletic
Oxford United/ Southend United - Dagenham & Rebrigde
Everton - Oldham Athletic
Derby County - Sheffield Wednesday
Southampton - Leicester City
West Ham United - Manchester City
Ipswich Town - Portsmouth
Wolverhampton Wanderers - Cambride United
Barnsley - Blackpool
Chelsea - Queens Park Rangers
Stoke City - Newcastle United
Swindon Town - Burton Albion/ Barnet
Norwich City - Bury

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 5 januari 2008.

[WRC] Loeb opnieuw kampioen

Sebastien Loeb heeft voor de vierde maal op rij de WRC-titel veroverd. De Fransman die derde werd in de rally van Groot-Brittannië had daarmee genoeg punten om zijn vierde wereldtitel veilig te stellen. De winst in Groot-Brittannië ging naar de Fin Mikka Hirvonen.

De 33-jarige Loeb won dit seizoen acht van de zestien rally's. Marcus Grönholm eindigde als tweede in het eindklassement. Loeb is de derde rally-coureur die viermaal wereldkampioen is geworden, eerder gingen de Finnen Juha Kankkunen en Tommi Mäkinen hem voor.

Vivendi en Activision fuseren tot Activision Blizzard

Compleet uit het niets komt het nieuws dat Activision en Vivendi zullen gaan fuseren en samen verder gaan onder de naam Activision Blizzard. Hierdoor wordt deze uitgever de grootste third-party uitgever ter wereld voor games.

Activision staat vooral bekend om games als Guitar Hero, Call of Duty en Tony Hawk. Andere games van Activision zijn voornamelijk film-games zoals Shrek, X-men en Spiderman. Vivendi is bekend van Crash Bandicoot en Spyro, maar vooral van Blizzard die World of Warcraft heeft uitgegeven. Naast World of Warcraft hebben ze ook Diablos en StarCraft uitgegeven, alle drie de games staan in de top vijf van meest verkochte PC-games.

We are very confident that by combining forces, Activision Blizzard will set the highest standards in quality, reputation and profitability, and will bring together the best creative teams in the industry. The combination of this unique product portfolio with highly professional employees gives us great confidence in the growth prospects for Activision Blizzard. Aldus René Penisson van Vivendi Games.

Nys wint wereldbeker Igorre

Sven Nys heeft wederom een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Belg was ook in Igorre de sterkste.

Lang leek het er echter niet op dat Nys zou gaan winnen. De Fransman Francis Mourey was oppermachtig en had zelfs een voorsprong van veertig seconden. Een kettingbreuk maakte aan zijn kansen echter een einde. Ook Bart Wellens kreeg met een kettingbreuk te maken en moest daardoor Nys laten gaan, hij finishte nog wel op de tweede plek. Richard Groenendaal was op de vijfde plek de beste Nederlander.

Volleyballers zeker van deelname OKT

De Nederlandse volleyballers zijn zeker van deelname aan het OKT van januari in Turkije. Het resultaat van de finale van het pré-OKT vandaag tegen Italië is niet meer van belang.

Omdat Bulgarije en Rusland zich bij de Wereldbeker in Japan hebben verzekerd van Olympische deelname mogen ook de twee beste nummers twee van de drie pré-OKT's naar Turkije. Omdat Nederland tot nu al zijn duels met 3-0 won is het zeker als beste nummer twee. Aanvankelijk mocht alleen de winnaar van het toernooi naar het olympisch kwalificatietoernooi.

Schaatsen: Uitslagen Wereldbeker (2/12)

Icoon SchaatsenVandaag was de tweede en laatste dag van de Wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Russische Kolomna. Er stonden twee afstanden op het programma, namelijk de 1500 meter voor dames en de tien kilometer voor de heren. Gisteren was er een Nederlandse overwinning op de 1500 meter bij de mannen, maar vandaag was het beste Nederlandse resultaat de tweede plaats van Tom Prinsen. De Enschedeër kwam in de allerlaatste rit in actie tegen Havard Bøkko. Hij kon de Noor niet bijhouden, maar klokte wel de tweede tijd. Carl Verheijen ging al in de eerste ronde onderuit. Hij hield aan zijn val een diepe vleeswond in zijn enkel en een pijnlijk sleutelbeen over.

Bij de dames ging Friesinger er weer eens met de winst vandoor. Publiekslieveling Anni was al haar collega's te snel af. Beste Nederlandse werd Diane Valkenburg, zij liet de vijfde tijd noteren.

Uitslag 1500 meter Dames
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.55:39
2Christine NesbittCanada1.56:00
3Daniela AnschützDuitsland1.57:10
4Kristina GrovesCanada1.57:33
5Diane ValkenburgNederland1.58:20
8Marrit LeenstraNederland1.58:53


Uitslag 10.000 meter Heren
#NaamLandTijd
1Havard Bøkko Noorwegen13.06,53
2Tom PrinsenNederland13.16,11
3Bob de JongNederland13.17,77
4Marko WeberDuitsland13.18,60
5Chad HedrickVerenigde Staten13.21,47
6Brigt RykkjeNederland13,23,81


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Nieuws uit de hoofdklasse

Wekelijks bundelt FOK! Sport al het interessante nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse. Lees hier en je bent weer helemaal bij!

Het nieuws van de afgelopen week kan vooral als volgt worden samengevat: de trainerscarrousel draait op volle toeren.

Zondaghoofdklasser UNA stelde Rob Toelen aan als opvolger van Paul van der Palen. Toelen begint in de zomer in Zeelst.

Dat doet ook Bert Ruijsch, maar dan in Gemert. Hij volgt Willie Willems op. Ruijsch zou eerst zijn huidige club, zaterdaghoofdklasser Nivo Sparta, trouw blijven, maar stapte deze week toch per direct op. Wel blijft hij een jeugdteam trainen. Voormalig trainer Frans Grondman maakt nu het seizoen af in Zaltbommel, in combinatie met zijn werkzaamheden op zondag bij RKDVC uit Drunen.

WKE gaat juist door met trainer André Paus, die na de titel van vorig seizoen en de huidige hoge klassering voorlopig niet stuk kan op het woonwagenkamp in Emmen.

Ook LRC Leerdam verlengde het contract met de hoofdtrainer. De verrassend goed draaiende promovendus gaat tot 2010 door met Michel Langerak. De ex-prof van Sparta begon deze zomer bij de zaterdaghoofdklasser.

Een andere verlenger was Eus Marijnissen, die De Treffers / Kegro trouw blijft. Hij wil met de zondaghoofdklasser de titel pakken.

Quick '20, dat vorige week Freek van Oenen ontsloeg, benoemde Coen Nijenhuis als trainer tot het eind van het seizoen. Hij moet de zondaghoofdklasser behoeden voor degradatie.

Dan is daar ook nog Wim Hofkens. De voormalig international werd bij Hoek ontslagen nog voor hij bij een officiële wedstrijd op de bank had gezeten. Hofkens wil nu geld zien van Hoek, maar de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser weigert een cent over te maken. Hofkens moest weg wegens een gebrek aan chemie met de spelersgroep, dat zich uitte in de door Hofkens gewenste verbanning van enkele spelers, waaronder sterspeler John Schot.

Ook van het spelersfront was er nog nieuws te melden. Lennox Mauris, eerder dit seizoen wegens herhaaldelijk wangedrag op het veld weggestuurd bij zondaghoofdklasser Haaglandia, gaat nu aan de slag bij Türkiyemspor. Daar komt hij zijn oude trainer John de Wolf weer tegen.

Een nieuwsoverzicht zonder FC Lienden is geen nieuwsoverzicht, dus daar is de sympathieke club van trainer Hans Kraaij jr. weer. De Betuwers willen namelijk een speler toevoegen aan de groep en wel een heus international. Het gaat om de 20-jarige Joel Kitenge van FC Emmendingen 03. De geboren Congolees speelt zijn interlands voor Luxemburg en was vorige maand nog te bewonderen tegen Oranje.

Crash doet dingen die je beter niet thuis kan doen

Ter promotie van de game Crash of the Titans kroop een stuntman in een Crash-pak en deed een aantal dingen die je beter niet zelf kan nadoen, tenzij je natuurlijk graag in een ziekenhuis wilt belanden.




In Crash of the Titans keren we terug naar het eiland van Crash. Zijn aartsvijanden Neo en Nina Cortex hebben de dieren op het eiland laten muteren in monsters. Crash komt er al snel achter dat hij in de huid kan kruipen van de monsters en ze zo tegen elkaar kan laten vechten.

Uitslagen Schotland speelronde 15

Afgelopen weekend werd in de Schotse competitie de vijftiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
HeartsCeltic1-1
Glasgow RangersKilmarnock2-0
Dundee UnitedInverness CT0-1
MotherwellGretna3-0
St. MirrenFalkirk1-5
AberdeenHibernian3-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic1432+26
2Glasgow Rangers1431+23
3Hibernian1526+6
4Dundee United1526+6
5Motherwell1526+4
6Aberdeen1521-1
7Hearts1520+0
8Kilmarnock1516-6
9Inverness CT1516-11
10Falkirk1415-6
11St. Mirren1414-16
12Gretna155-25

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1McDonaldCeltic12
2BoydGlasgow Rangers6
=FletcherHibernian6
=MoutinhoFalkirk6
=Vennegoor of H.Celtic6

Programma :

DatumThuis:Uit:
08/12AberdeenKilmarnock
08/12CelticSt. Mirren
08/12FalkirkDundee United
08/12HeartsMotherwell
08/12Inverness CTHibernian
09/12GretnaGlasgow Rangers

Drietal Alpha-beelden Europa Universalis: Rome

De makers van Europa Universalis en Hearts of Iron komen in het tweede kwartaal van 2008 met een nieuw deel. Dit deel speelt zich af tijdens de Romeinse tijd, van de Eerste Punische Oorlog totaan de grootdagen van het Rijk. Net als in de eerdere games zal de speler ontelbaar veel mogelijkheden krijgen om de campagne te beïnvloeden, waardoor het spel veel replayablity zal krijgen. Hieronder zie je al een van de keuzes, als het aankomt op de adel van je rijk.




Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 13

Icoon EredivisieOp natte velden werd dit weekend de dertiende speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Met 35 doelpunten was deze speelronde zeer doelpuntrijk. PSV en Feyenoord maakten geen fout, terwijl Ajax en AZ onderuit gingen. Door het puntverlies van de Amsterdammers zijn de Eindhovenaren de nieuwe koploper.

In de Galgenwaard heeft FC Utrecht een pak slaag uitgedeeld aan Sparta Rotterdam. Vanaf de eerste minuut konden de Rotterdammers het niet belopen en dat resulteerde al snel in veel doelpunten. Sparta mocht blij zijn dat het na 45 minuten ‘maar’ 5-0 stond door doelpunten van Loval (2x), Nelisse, George en Dickoh. De thuisploeg kon eenvoudig combineren en had de score nog veel verder kunnen uitbreiden. In de tweede helft ging FC Utrecht vrolijk verder maar het net werd minder vaak gevonden. Uiteindelijk scoorde Rose nog voor Sparta, maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld: 7-1.

PSV heeft een een zwaarbevochten zege geboekt op De Graafschap. Wat balbezit betreft ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op, maar de meeste kansen waren voor de Eindhovenaren. Van Fessem kon enkele keren redding brengen maar de doelman had vlak voor rust geen antwoord op een bal van Farfán, die op aangeven van Lazovic scoorde. In de tweede helft begonnen de superboeren beter te spelen en werden er ook kansen gecreëerd. Nadat Lazovic een domme tweede gele kaart kreeg moest PSV de wedstrijd met tien man uitspelen. De Graafschap was enkele keren dichtbij een treffer maar Gomes hield zijn doel schoon: 0-1.

Feyenoord heeft zich goed hersteld na de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen. In de Kuip werd Heracles Almelo met 6-0 opzij gezet, zonder dat de Rotterdammers goed speelden. De wedstrijd was nog geen 20 seconde oud toen Makaay met zijn eerste balcontact scoorde. Even later was het opnieuw Makaay die de voorsprong verdubbelde. De ruststand werd bepaald door een kopbal van Feyenoord-verdediger Hofland. Het weer werd er in de tweede helft niet beter op maar Feyenoord bleef geconcentreerd aanvallen. De wedstrijd eindigde met een 6-0 stand op het bord na doelpunten van Slory, van Bronckhorst en Wijnaldum.

AZ leek de stijgende lijn te pakken te hebben maar in Enschede gingen de Alkmaarders ten onder tegen FC Twente. AZ kreeg in de openingsfase kansen via Ari en De Zeeuw maar het was Twente dat langzaam de regie overnam. Doelman Romero, die de geblesseerde Waterman verving, kon redding brengen op een kopbal van N’Kufo maar bij de tweede poging ging de Argentijn opzichtig in de fout. In de tweede helft was het opnieuw N’Kufo, die profiteerde van het knullige verdedigen bij AZ. Pellè bracht de spanning terug in de wedstrijd en de 2-2 hing dan ook in de lucht. FC Twente bleef overeind en hield de drie punten in eigen huis: 2-1.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax dure punten verspeeld tegen NAC Breda. Bij de Amsterdammers ging er maar weinig goed en de manier waarop NAC op voorsprong kwam paste dan ook bij het wedstrijd. Feher zette de bal voor en vervolgens tikte Ajacied Vertonghen de bal in eigen doel. In de tweede helft speelde Ajax feller, maar het was opnieuw NAC Breda dat scoorde. Nog geen minuut nadat Luque de gelijkmaker op zijn schoen had scoorde Amoah aan de andere kant de 0-2. Invaller Ammi maakte het nog erger voor de Amsterdammers door de bal hard achter doelman Stekelenburg te schieten. Huntelaar pikte nog een doelpunt mee maar het mocht niet meer baten: 1-3.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Willem II won met 6-0 van de directe concurrent Excelsior en Roda JC won in eigen huis met 3-2 van Vitesse. In de Euroborg heeft FC Groningen met 1-0 gewonnen van VVV Venlo maar de Groningers verzuimden om meer te scoren. SC Heerenveen won in Nijmegen op een drijfnat veld met 0-1 van NEC.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 30 november:
FC Utrecht – Sparta Rotterdam (7-1)

Zaterdag 1 december:
Willem II – Excelsior (6-0)
De Graafschap – PSV (0-1)
Roda JC – Vitesse (3-2)
FC Groningen – VVV Venlo (1-0)

Zondag 2 december:
Feyenoord – Heracles Almelo (6-0)
FC Twente – AZ (2-1)
Ajax- NAC Breda (1-3)
NEC – SC Heerenveen (0-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de twaalfde speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen van de gespeelde wedstrijden, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Elinkwijk - DWV 2-0
Hollandia - Argon afgelast
DCV - ADO'20 afgelast
VUC - FC Omniworld afgelast
Türkiyemspor - AFC afgelast
Westlandia - Haaglandia/Win. afgelast
VVSB - DWS afgelast

Hoofdklasse B

Geldrop/AEK - DESK 3-3
SV Meerssen - Deurne 1-0
Dijkse Boys - UDI'19/BeterBed 2-2
Baronie - EVV afgelast
Papendrecht - OJC Rosmalen afgelast
Gemert - JVC Cuijk afgelast
Schijndel/Bol - UNA afgelast

Hoofdklasse C

SVBO - FC Lienden 1-2
Quick'20 - SV Babberich 0-2
Rheden - De Treffers 0-4
WKE - Sneek 3-0
WSV - SC Enschede 2-1
Achilles'29 - Be Quick 1887 1-1
De Bataven - HSC'21/Brein afgelast

Chávez dreigt stop export olie VS

Icoon Buitenlands De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft vrijdag tegenover een schare aanhangers gedreigd de olie-export naar de Verenigde Staten stop te zetten. Chávez zei dat te doen wanneer Washington zich bemoeit met het referendum van zondag in Venezuela of de uitslag ervan niet erkent.

Venezuela is de op de drie na grootste olieleverancier van de VS en zorgt voor 11 procent van de Amerikaanse behoefte aan petroleum. Het Venezolaanse leger beschermt volgens Chávez alle olie-installaties en -velden.

Het referendum dat zondag in Venezuela wordt gehouden, is bedoeld om de grondwet opnieuw te wijzigen zodat Chávez herkozen kan worden als president. Het omstreden referendum wordt naar verwachting door het linkse populistische staatshoofd gewonnen, maar er is ook een sterke oppositie tegen.

Chávez dreigde ook televisiestations te sluiten en buitenlandse journalisten uit te wijzen wanneer de uitslag van de stembusgang niet wordt erkend. Verder verkondigde hij de betrekkingen met Spanje te verbreken en Spaanse banken in Venezuela te nationaliseren indien de Spaanse koning Juan Carlos zijn excuses niet aanbiedt. De vorst was recent op een Spaans-Amerikaanse top in Santiago (Chili) zo moe van Chávez' monologen dat hij in het openbaar geïrriteerd vroeg of hij eens zijn mond kon houden.

"Hurricane Hugo"

Zwarte pieten geslagen door fietser

Icoon OpmerkelijkTwee zwarte pieten zijn vrijdag in Zevenaar geslagen door een onbekende fietser. De fietser had één van de pieten even daarvoor aangereden.

De 16-jarige jongenspiet en de 17-jarige meisjespiet grapten na de aanrijding dat de fietser mee naar Spanje moest. De fietser was niet gediend van dit 'dreigement' en deelde een aantal klappen uit.

Een voorbijganger greep in. De fietser ging ervandoor. De pieten hebben geen aangifte gedaan van de mishandeling. Niemand raakte gewond.

Uitslagen Eredivisie (02/12/2007)

Vanmiddag werden er nog vier wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen en bijbehorende statistieken.

Ajax - NAC Breda 1-3
24' Vertonghen (ed) 0-1
69' Amoah 0-2
88' Ammi 0-3 (assist Stam)
90' Huntelaar 1-3 (assist Vertonghen)

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 47.588
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Huntelaar (Ajax)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Vertonghen, Emanuelson, Gabri, Maduro, De Jong (Rommedahl/58), Luque, Huntelaar, Suarez (Bakircioglu/68)

NAC Breda: ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Feher, Molhoek, Lurling (van Gessel/90+1), Amoah, Kolkka (Ammi/85)


Feyenoord - Heracles 6-0
1' Makaay 1-0 (assist Slory)
27' Makaay 2-0 (assist Lucius)
41' Hofland 3-0 (assist Sahin)
67' Slory 4-0 (assist van Bronckhorst) 73' van Bronckhorst 5-0 (assist De Guzman)
74' Wijnaldum 6-0 (assist Makaay)

Scheidsrechter: van Egmond
Toeschouwers: 40.000
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius (Feyenoord)

Opstellingen

Feyenoord: Mulder, Lucius, Hofland, Bahia, de Cler, Wijnaldum, Sahin (Fer/85), de Guzman, van Bronckhorst (Greene/79), Slory (D. Buijs/79), Makaay

Heracles: Pieckenhagen, Quansah, Smit, Wuytens, Looms, Daelemans (Breukers/35), de Vries, van den Bergh, Michalke, Everton (Lakic/62), Glusevic


NEC - SC Heerenveen 0-1
41' Poulsen 0-1

Scheidsrechter: Verbist (Bel)
Toeschouwers: 12.000
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Bradley (SC Heerenveen)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu (Ntibazonkiza/76), Vadocz, Janssen (Holman/64), Davids, van Beukering, Lens

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen (H. Drost/46), Dingsdag, Jong-a-Pin, Poulsen, Roorda, Bradley, Pranjic, Sibon, Matusiak (Sulejmani/62)


FC Twente - AZ 2-1
43' N'Kufo 1-0 (assist Wilkshire)
60' N'Kufo 2-0 (assist Denneboom)
73' Pellè (assist Pocognoli)

Bijzonder: Wilkshire mist strafschop (52)
Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 13.000
Stadion: Arke Stadion
Gele kaart: Heubach, El Ahamdi (FC Twente), Romero (AZ)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Wielaert, Braafheid, Heubach, El Ahmadi, Huysegems (Zomer/78), Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia

AZ: Romero, Steinsson, Jaliens, Mendes da Silva, Opdam, Agustien (Musampa/69), de Zeeuw, Cziommer (Pellè/60), Pocognoli (Jenner/75), Ari, Dembélé

Onduidelijkheid Turkse invasie Irak

Icoon Oorlog Turkije heeft zaterdag laten weten dat het Noord-Irak is binnengevallen. Het doelwit, de Koerdische Arbeiderspartij PKK, en de Amerikaanse troepen in Irak zeiden er echter niets van te weten.

Het Turkse leger heeft naar eigen zeggen artillerie ingezet tegen "vijftig tot zestig terroristen" die zich houden ophouden ten zuidoosten van de Turkse stad Cukurca in de bergachtige provincie Hakkari. De Turken hebben naar eigen zeggen ook luchtacties uitgevoerd. Volgens het Turkse leger hebben de militairen de Koerden zware verliezen toegebracht.

Volgens een PKK-functionaris heeft die operatie nooit plaatsgevonden en hebben de Koerden dus ook geen verliezen geleden. Het Turkse kabinet gaf vrijdag toestemming voor een grensoverschrijdende actie tegen strijders van de PKK.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Irak zei dat hij niet op de hoogte was van een Turkse invasie in Iraaks Koerdistan. Ook een woordvoerder van Masoud Barzani, de president van de Koerdische regio in Irak, was niet op de hoogte van een militaire actie van de Turken. Hij zei dat mogelijk sprake was van artilleriebeschietingen. Een groot grondoffensief van de Turken leek de zegsman van Barzani onwaarschijnlijk gezien de weersomstandigheden. De woordvoerder repte van hevige sneeuwval en andere winterse omstandigheden.

Turkije heeft zeker 100.000 militairen samengebracht aan de grens met Irak om de 3000 rebellen die zich in Noord-Irak ophouden aan te kunnen vallen. Strijders van de PKK in Irak steken geregeld de Iraaks-Turkse grens over om doelen in Turkije te bestoken.

Dode chauffeur staat drie dagen voor bedrijf

Icoon PolitieIn Barendrecht heeft de politie afgelopen avond een dode chauffeur aangetroffen in een vrachtwagen die geparkeerd stond bij het Handelscentrum ZHZ. Agenten stelden een onderzoek in omdat de truck al drie dagen voor het bedrijf stond.

In de cabine werd het stoffelijk overschot van een 40-jarige Spaanse chauffeur aangetroffen. Vanwege de jonge leeftijd van de man en het feit dat hij geen medicijnen gebruikte, werd een nader onderzoek op het lichaam verricht. Daarbij kwamen geen bijzonderheden naar voren. De politie gaat daarom uit van een natuurlijke dood.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Manon Thomas kan acteren!

Manon nog gezien? En dan bedoel ik niet haar blote kut dit keer, maar gewoon haar kop?
Ze zat bij 'de leugen regeert' een beetje quasi-zielig te doen en toen opeens zag ik het. Ze acteerde! En nog best aardig ook!
Natuurlijk is ze geen Meryl Streep, Jodie Foster of Britney Spears, maar in een beetje amateurpr0n kan ze zo meedraaien. Ze brabbelde iets als 'in het huidige circuit waar ik in zit kan ik dit absoluut niet gebruiken' of iets dergelijks. In dat geval gok ik dat ze toch niet in het amateurhoertjescircuit zit. Ik deed dus even een zoek en kwam een boekingskantoor tegen waar ze voor een paar ruggen een half uurtje vol komt lullen.

Waarnemers Rusland melden overtredingen

Icoon Verkiezingen Waarnemers hebben zondag de eerste overtredingen gemeld bij de Russische parlementsverkiezingen. Dat heeft Grigori Melkoniants zondag gezegd.

Hij beheert een speciaal voor de verkiezingen ingestelde hotline voor Golos, de Russische organisatie van waarnemers.

Volgens Melkoniants komen uitgebreide meldingen vanuit heel Rusland over werknemers die zijn gedwongen om een speciaal formulier in te vullen, waardoor ze op hun werk moesten stemmen, onder het toeziend oog van hun bazen.

Ook hebben waarnemers van Golos gemeld dat er illegaal campagne wordt gevoerd op de dag van de verkiezingen. Zo hing er een grote poster van president Vladimir Poetins partij Verenigd Rusland op een stembureau. Verder worden in diverse stembureaus meerdere kiezers inéén stemhokje toegelaten.

Wordt het Vladimir.. of toch Poetin?

Trailer van documentaire over geweld in games Moral Kombat

Na jaren van simpele discussie en rechtszaken hebben mensen die voor of tegen geweld in games zijn nu een nieuwe manier gevonden om hun boodschap over te brengen: film. In Amerika heeft Spencer Halpin samengewerkt met mensen als Jack Thompson om een documentaire te maken over geweld in games. Hoewel de trailer misschien niet dat idee geeft, zou de documentaire daadwerkelijk experts aan het woord laten van beide kanten van de discussie. Volgens Halpin is de trailer zo gemaakt, niet omdat hij gamers als doelgroep had, maar juist de 42-jarige moeder die wil weten hoe het zit met games.

'Barney' gooit nine-darter

Icoon DartsBarney, Raymond van Barneveld, gooide gisteren in zijn openingspartij van het German Darts Championship in Halle een 9-darter. De gedenkwaardige leg tegen de Duitser Detlef Bietz werd uitgegooid door Barney met triple 20, triple 19 en dubbel 12. De eindstand werd uiteindelijk 3-0.

Londenaar Jason Clark gooide ook een ‘potje 501’ uit met een 9-darter. Van Barneveld wist zijn voortvarende start een goed vervolg te geven; na een overtuigende 3-0 zege op Colin Osborn bereikte hij de kwartfinale. Die wordt vandaag gespeeld waarin stadsgenoot Roland Scholten de tegenstander is. Scholten bereikte de kwartfinale door John Part met 3-1 te verslaan.

Jelle Klaassen wist de laatste acht niet te halen. In de vijfde ronde verloor hij van de jonge Engelsman Kevin McDine die hem vorige week ook al dwarsgezeten heeft. De andere Nederlandse darters van de profbond PDC werden al eerder uitgeschakeld. Michael van Gerwen werd zelfs al in de eerste ronde uitgeschakeld doordat hij verloor van de verrassend sterke Duitser Mensur Suljovic.

Update 15:32 uur

Ronald Scholten heeft Barney in de kwart-finale verslagen met 3-1 en is daarmee door naar de halve finale waarin hij tegenover Dennis Ovens komt te staan.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport!

Infogrames maakt negatieve cijfers bekend

Hoewel het verlies is afgenomen in het afgelopen kwartaal, kon Infogrames toch niet voorkomen dat het halfjaar werd afgesloten met negatieve cijfers. Er was een flinke groei in Europa en Azië, maar met name door de omzetdaling van 62% van dochterbedrijf Atari Inc. in Amerika werd er toch verlies geleden. In totaal bedroeg de omzet €91,2 miljoen tegen €105,5 in het eerste halfjaar van 2006.
Gelukkig voor Infogrames werd er wel minder verlies geleden. Vorig jaar leed het bedrijf nog €41,8 miljoen verlies, dit jaar was dat nog "maar" €27,6 miljoen.

Om de positieve trend door te zetten heeft Atari Inc. al aangekondigd geen games meer te ontwikkelen. Zo werd de licentie voor Test Drive overgedragen aan Infogrames. Voortaan zal het bedrijf alleen nog games uitgeven. Infogrames gaf aan dat de strategie zal zijn om oude licenties te gaan gebruiken en in te spelen op wat de massa graag wil.



Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 12

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de twaalfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A stond de topper tussen koploper FC Lisse en achtervolger Ter Leede op het programma. Voor 1500 toeschouwers werd het een hete derby, waarin zelfs een afkoelingsperiode werd ingelast door scheidsrechter Van der Rest. Hij deelde rood uit aan Winter en Duarte van Lisse en Mussche van Ter Leede. Ter Leede won wel met 0-1 door een goal van Ramiro Griffith en staat nu weer gelijk met FC Lisse. Titelverdediger Rijnsburgse Boys kwam door een duidelijke 4-1 zege op SHO, waar de fans trainer Arnold Scholten liever zien vertrekken, ook dichterbij. De overige achtervolgers lieten stuk voor stuk punten liggen. Noordwijk kwam uiteindelijk nog goed weg met 4-4 bij Zwaluwen '30, na drie keer op achterstand te zijn gekomen. DOTO speelde 1-1 bij Capelle, Quick Boys moest toezien hoe Barendrecht diezelfde uitslag mocht bejubelen op sportpark Nieuw Zuid. Verder sprong ASWH door een eclatante 5-1 overwinning op Katwijk weer naar de subtop en boekte TOGR de eerste zege van het seizoen. Mede dankzij drie goals van Onno Doeland werd het 4-2 tegen Excelsior Maassluis. TOGR staat nog wel laatste, maar nu met zes punten uit twaalf wedstrijden.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 9
Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 9
3. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 7

In de hoofdklasse B is Sparta Nijkerk de weg kwijt. De koploper verloor voor het eerst, van het bepaald niet sterke AFC Ajax. Hierdoor kwamen Spakenburg en IJsselmeervogels door zeges op de Zeeuwse ploegen Hoek en Kloetinge weer dichterbij. Spakenburg volgt Nijkerk op twee punten, IJsselmeervogels op drie. De Veenendaalse derby, na een jaar weer op de kalender, werd door de blauwe kant gewonnen. GVVV besliste de wedstrijd voor rust en klopte DOVO met 2-1. De andere streekderby, die tussen Kozakken Boys en LRC Leerdam, leverde eveneens een zege voor de thuisploeg op. Kozakken Boys zegevierde met 2-0. Nivo Sparta blijft laatste, want ook thuis tegen Bennekom werd weer verloren: 0-3.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 10
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
3. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 7
Rudy van Doorn (GVVV) 7
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 7
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 7
Sam Ysebaert (Hoek) 7

Tot slot de hoofdklasse C, waarin HHC Hardenberg oppermachtig blijft. De oranjehemden bleven ook in de twaalfde wedstrijd zonder nederlaag door een 1-3 zege bij VVOG. De kloof met nummer twee Be Quick '28 is al zeven punten. Excelsior '31, tot de achtste speeldag nog exact gelijkopgaand met titelverdediger HHC, blijft de vrije val doorzetten. Met oud-international Niels Oude Kamphuis voor het eerst in de ploeg hoopte men op een goed resultaat tegen WHC. Die ploeg begon zwak aan de competitie, maar herstelde zich gaandeweg en won gisteren ook met 0-1. WHC staat nu vierde, achter Excelsior '31 dat Oude Kamphuis zelfs met rood weggezonden zag worden. Opvallend laag staat ONS Sneek, in 2006 nog afdelingskampioen. Door een 2-1 nederlaag bij Staphorst staat ONS Sneek nu op de voorlaatste plaats. SC Genemuiden blijft laatste. De wedstrijd bij ACV begon een half uur te laat en eindigde in het donker, maar wel met 3-1 voor ACV.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 13
2. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
3. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 8
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 7
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
Paul Smid (Staphorst) 7
John Stegeman (WHC) 7

WB Kolomna: Uitslag 10.000 meter mannen

Havard bøkko heeft met overmacht de 10 kilometer gewonnen. De Noor eindigde met een tijd van 13.06,53 bijna tien seconden voor Tom Prinsen.

Prinsen was dus op de tweede plek de beste Nederlander in een tijd 13.16,11. Bob de Jong werd derde. Voor Carl Verheijen verliep de tien kilometer dramatisch. Hij ging al in de eerste ronde onderuit. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Verheijen zou last hebben van zijn sleutelbeen.

Uitslag:

#NaamLandTijd
1Havard Bøkko Noorwegen13.06,53
2Tom PrinsenNederland13.16,11
3Bob de JongNederland13.17,77
4Marko weberDuitsland13.18,60
5Chad HedrickVerenigde Staten13.21,47
6Brigt RykkjeNederland13,23,81

Stand Wereldbeker 5.000/10.000 meter:

#NaamLandPunten
1Havard Bøkko Noorwegen220
2Sven KramerNederland180
2Enrico FabrisItalië180
4Bob de JongNederland158
5Tom PrinsenNederland156
6Carl VerheijenNederland130

RTL 4 zakt steeds verder weg

Icoon TelevisieRTL 4 verliest in een rap tempo kijkers. De commerciële zender haalde in november een marktaandeel van 14,4 procent. In oktober was dat nog 15,0 procent en in september 15,6 procent. Alleen het Eredivisie-voetbal en Gooise Vrouwen deden het goed. Opmerkelijk is dat beide programma's van Talpa afkomen.

Nederland 1 doet het juist goed. De publieke televisiezender is marktleider met 19,3 procent marktaandeel. Toch zat het best bekeken programma van november bij SBS6: Domino Day (SBS 6) haalde 2,6 miljoen kijkers. Gevolgd door Voetbal EK-kwalificatie Nederland Luxemburg (SBS 6, 2,5 miljoen kijkers) en Spoorloos (KRO, Nederland 1, 2,5 miljoen kijkers).

Het marktaandeel van de drie publieke zenders was 36,4 procent, RTL Nederland behaalde met vier zenders 28,8 procent en SBS Broadcasting met drie zenders 22,3 procent.

Kuijt: "Babel kan sensatie worden"

Dirk Kuijt denkt dat Ryan Babel in het Premiership gaat slagen. De voormalig speler van Feyenoord geeft zijn teamgenoot hiermee een steuntje in de rug. Bovendien is hij van mening dat de oud-Ajacied tijd moet krijgen om zich naar het gewenste niveau toe te werken.

De laatste weken duiken er in de Engelse media steeds negatieve berichten over Babel op. Kuijt is van mening dat deze conclusie veel te voorbarig is. "Ik denk dat Ryan een sensatie kan worden in de Premier League," aldus de aanvaller. "Hij heeft heel veel talent en kwaliteit, soms vind ik dat mensen te snel vergeten hoe jong hij eigenlijk is (20 jaar, red.)."

Kuijt vervolgt: "De Premier League is een van de beste competities in de wereld en is daarnaast ook fysiek erg zwaar, dus is het logisch dat Ryan meer tijd nodig heeft om zijn beste spel te kunnen laten zien. Maar in elke training wordt hij al beter en sterker. Dat is natuurlijk een ander niveau, maar ik weet zeker dat hij dat niveau straks ook in wedstrijden gaat halen."

Nederland speelt gelijk in Champions Trophy

De Nederlandse hockeymannen hebben tijdens de Champions Trophy in Kuala Lumpur hun eerste puntverlies geleden. De titelverdediger speelde namelijk gelijk tegen Spanje (3-3). Oranje heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden en gaat daarmee aan de leiding.

Na zes minuten kwam het Nederlands hockeyteam al op voorsprong door een treffer van Teun de Nooijer. De aanvaller wist een vrije slag van Jeroen Delmee in het doel van de tegenstander te werken. De Spaanse ploeg moest winnen om uitzicht te houden op een plaats in de finale, waardoor de jacht op treffers werd geopend. In het tijdsbestek van twee minuten boog de ploeg de achterstand om in een voorsprong. Víctor Sojo en Eduard Tubau waren verantwoordelijk voor de treffers. Vlak voor rust zorgde Rob Reckers voor de gelijkmaker.

Ook na de pauze hield Spanje het initiatief. Dit leverde al vrij snel een doelpunt op. David Alegre wist de bal achter keeper Guus Vogels te schuiven. Nederland liet het hier niet bij zitten, waardoor Ronald Brouwer uiteindelijk de derde treffer voor Oranje kon maken. In het resterende deel van de wedstrijd werden er geen doelpunten meer gemaakt.

Politie pakt jongeren met alcohol op

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft acht jongeren tussen de 16 en 19 jaar aangehouden voor openbaar drankgebruik. Er werd een controle gehouden in het centrum van Rotterdam. Dat er maar acht jongeren aan werden gehouden komt waarschijnlijk door het slechte weer, zegt de politie.

De ouders van de jongeren zijn ingelicht, en de tieners krijgen hulpverlening voor hun mogelijke alcoholprobleem. Gemeente en politie willen het alcoholgebruik van jongeren tot 25 jaar op straat, maar ook in het verkeer en in de horeca terugdringen.

Sinds januari worden jongeren tot en met 16 jaar die in de openbare ruimte alcohol bij zich hebben direct aangepakt en doorverwezen naar Bureau Halt en de GGZ.

Lindsay Lohan is opnieuw vrijgezel

Icoon ShowbizzZeer goed nieuws voor de mannen die geilen op drank- en drugsverslaafde vrouwen! Lindsay Lohan is weer vrijgezel. De 21-jarige societysnol en de 25-jarige snowboarder Riley Giles zijn niet langer een stelletje. Dit werd door een anonieme bron gemeld aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Ze hebben het uitgemaakt na het weekend van Thanksgiving", aldus de bron.

Lohan ontmoette Giles tijdens haar behandeling in de exclusieve afkickkliniek Cirque Lodge. Nadat zij op vijf oktober de kliniek verliet na een verblijf van twee maanden schroomde ze niet om zich veelvuldig te laten fotograferen met haar nieuwe liefde.

Lohan, die voornamelijk bekend is vanwege haar voorkeur voor seks, drugs, drank en roekeloos rijgedrag zou inmiddels haar leven weer op de rails hebben. Zo werd onlangs ook bekend dat ze weer aan het zingen is geslagen. De voorbereidingen voor haar derde studioalbum zijn in volle gang. Het album zou volgend jaar in de winkels moeten liggen.

WB Kolomna: Uitslag 1500 meter vrouwen

Anni Friesinger heeft in Kolomna de 1500 meter voor dames gewonnen. Ze was de Canadese Christine Nesbitt en landgenote Anschütz Thoms te snel af en finishte in 1.55:39

In de A-groep deden 2 Nederlandse dames mee. In de vijfde rit kwam Marrit Leenstra in actie. Zij kwam twee hondersten tekort op haar Poolse tegenstandster Katarzyna Wojcicka en finishte in 1.58:53. De rit daarna was het toneel voor Diane Valkenburg. Zij won haar rit van Brittany Schüssler en reed uiteindelijk de vijfde tijd.

Uitslag 1500 meter Dames

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.55:39
2Christine NesbittCanada1.56:00
3Daniela AnschützDuitsland1.57:10
4Kristina GrovesCanada1.57:33
5Diane ValkenburgNederland1.58:20
8Marrit LeenstraNederland1.58:53

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Christine NesbittCanada280
2Kristina GrovesCanada210
3Anni FriesingerDuitsland180
4Daniëla AnschützDuitsland166
5Chiara SimionatoItalië115
8Diane ValkenburgNederland84
13Ireen WüstNederland68
16Marrit LeenstraNederland67
17Renate GroenewoldNederland45
19Paulien van DeutekomNederland40
21Annette GerritsenNederland36

Mulder vervangt Timmer bij Feyenoord

Henk Timmer zal het duel tegen Heracles, dat vanmiddag wordt gespeeld, aan zich voorbij moeten laten gaan. De goalie van Feyenoord liep vorig weekend, tijdens het duel tegen FC Groningen (3-2), een vleeswond op.

Zijn logische vervanger zou Sherif Ekramy zijn, maar ook hij is niet inzetbaar. Hierdoor zal de 18-jarige Erwin Mulder tegen Heracles in de basis starten. Bovendien maakt hij hiermee zijn debuut voor de ploeg van trainer Bert van Marwijk.

Autoinbrakengolf in Driebergen

Icoon MisdaadHet aantal auto-inbraken in Driebergen is de afgelopen twee weken fors gestegen. Er is een duidelijke piek te zien in het aantal inbraken op het Kerkplein en het daartegenover gelegen parkeerterrein aan de Hoofdstraat. De daders hebben het voorzien op laptops, tassen en koffers, maar ook kentekenbewijzen, fotocamera's, navigatiesystemen en beamers zijn een gewilde buit.

De politie van de Utrechtse plaats heeft besloten extra toezicht te houden op de Hoofdstraat en het Kerkplein. Omwonenden is gevraagd extra alert te zijn.

Voetbal: Loting Euro 2008

Icoon Nederlands ElftalIn Luzern in Zwitserland heeft zojuist de loting plaatsgevonden voor het EK van 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland zal plaatsvinden. Het keurkorps van bondscoach Marco van Basten ontmoet in Groep C het trio Frankrijk, Roemenië en wereldkampioen Italië. De eerste wedstrijd van Nederland is op 9 juni om 20.45 uur tegen Italië.




Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Wilde kat overleeft pindakaaspot op kop

Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse stad Memphis heeft een wilde kat negentien dagen overleefd met een pindakaaspot op zijn kop. Wild Oats, zoals hij genoemd wordt krijgt al jaren te eten van Tabitha Cain. De familie Cain zag de wilde kat de laatste tijd met de pot op zijn kop en probeerde hem, tevergeefs, te vangen. Het ergste werd gevreesd toen Wild Oats zich een week niet had laten zien.

De 25-jarige Cain zei: “ Ik dacht dat ze doodging met die pot op haar hoofd”. De eens mollige kat werd deze week gevonden, te dun en te zwak om nog te kunnen vluchten. Met een visnet werd de kat gevangen en met behulp van wat olie kon de pot worden verwijderd. Na wat water en wondverzorging begon Wild Oats na twee dagen weer te eten. Dorothea Cain, Tanitha’s moeder zegt: "Ik heb gehoord dat katten negen levens hebben, maar ik denk dat deze er negentien heeft, omdat ze negentien dagen heeft overleefd".

Gerald Blackburn, een dierenarts uit Memphis, zegt vaker gehoord te hebben dat huisdieren dagen of weken in de val zitten maar het toch overleven. Blackburn vermoedt dat de kat het avontuur heeft overleefd vanwege een teveel aan vet.

Home in actie in een filmpje

Sony heeft een tijd geleden Home aangekondigd voor de PlayStation 3 (en PSP) en sinds een tijdje zitten er mensen in een beta om de software uit te proberen. Home is een soort van Second Life, maar in Home kun je spellen spelen zoals bowlen, schaken, etc. Daarnaast heb je een eigen huis dat je geheel naar eigen smaak kunt inrichten.

Er is nu een aardig lang filmpje verschenen waarin de verschillende features van home getoond worden. Zo is er te zien hoe je je huis/kamer kunt inrichten met allerlei meubels, hoe je je karakter kunt aanpassen en hoe de wereld van Home eruit ziet. Home zal vanaf ergens volgend jaar gratis te downloaden zijn, maar een specifieke datum is nog niet bekend.

Woningen Deventer ontruimd na brand

Icoon BrandIn het centrum van Deventer zijn vanmorgen vroeg zeven woningen ontruimd nadat er een brand was ontstaan in een bovenwoning. Alle panden liepen behoorlijke rook- en waterschade op, maar er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners zijn opgevangen bij familie of in een buurthuis zo laat een politiewoordvoerder weten.

De brand brak rond vijf uur uit op de eerste etage in een woning aan de Bierstraat. De oorzaak van de brand is niet bekend. Rond zeven uur kon er met nablussen begonnen worden. Omdat de bewoners voorlopig niet naar hun huizen mogen terugkeren probeert een stichting vervangende woonruimte te regelen.

USA wint Davis Cup

Amerika heeft in eigen land de finale van de Davis Cup gewonnen. De gebroeders Bryan versloegen in het dubbelspel de Russen Nikolay Davydenko en Igor Andreev. Daarmee behalen de Amerikanen een niet te overbruggen voorsprong van 3-0.

In de eerste set kon het Russische duo de Amerikaanse broers goed volgen. In de tiebreak kwamen ze zelfs een minibreak voor. Die voorsprong kon niet behouden worden, Andreev slaat op het tweede setpoint een dubbele fout en de eerste set was voor de Amerikanen binnen.

In de eerste game van de tweede set breakt Amerika de service van Rusland (Davydenko). De break voorsprong wordt behouden en de set wordt met 6-4 gewonnen. In de laatste set breaken de gebroeders Bryan op 1-1 de service van Davydenko. Daarmee is het Russische verzet gebroken en de Amerikanen spelen de wedstrijd eenvoudig uit. 7-6, 6-4, 6-2.

De Amerikanen winnen voor de 32ste keer de Davis Cup. Voor de eerste keer sinds 1998 is de finale al op dag 2 beslist.

VVD tegen boete voor lichte snelheidsovertreding

De VVD in de Tweede Kamer wil dat snelheidsovertredingen op de snelweg onder tien tot twaalf kilometer worden geschrapt. Fractiespecialist Paul de Krom zal dit voorstel volgende week inbrengen tijdens de behandeling van de begroting van verkeersminister Camiel Eurlings.

''Mensen ergeren zich wezenloos aan deze bonnenschrijverij. De politie moet haar aandacht richten op de top-drie van ergernissen van automobilisten: linksplakkers, bumperklevers en zachtrijders'', stelt De Krom naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Vorig jaar werd ruim een half miljard aan verkeersovertredingen beboet. ''Ongeveer 65 procent daarvan slaat op snelheidsoverheidstredingen onder de 10 kilometer.'' Daar komt volgend jaar 90 miljoen bij waarmee het kabinet gratis schoolboeken in het voortgezet onderwijs wil financieren. ''Dat hebben wij niet verzonnen'', aldus de VVD'er.

Uitslag Espanyol - Barcelona

Gisteravond laat werd de stadsderby van Barcelona gespeeld op de Montjuïc. In het Estadi Olímpic Lluís Companys werd het 1-1, waardoor FC Barcelona twee dure punten liet liggen.

De bezoekende ploeg van Frank Rijkaard opende ijzersterk en nam na zes minuten al de leiding. Lionel Messi ontsnapte aan de rechterkant en bereikte Andrés Iniesta die totaal vrij stond voor het doel van Carlos Kameni: 0-1. Nog voor rust kon Barça de marge verbreden, maar faalde hierin meermaals. Een vrije trap van Xavi raakte de paal, en in de rebound wist de opnieuw in de basis gestartte Bojan slechts de lat te raken.

Na rust kwam Espanyol beter in de wedstrijd, en zette het de bezoekers onder druk. Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in de verdiende gelijkmaker. Clemente Rodríguez stuurde Albert Riera weg, waarop de Spanjaard terugtrok naar Ferran Corominas. Coro knalde vervolgens de bal over Víctor Valdés. Ondanks enkele goede kansen in de slotfase voor Barcelona bleef het bij de 1-1 stand.

RCD Espanyol - FC Barcelona 1-1
6' Andrés Iniesta 0-1
69' Ferran Corominas 1-1

Verzetsbeweging tegen Wilders in de maak

PVV-leider Geert Wilders kan zijn borst natmaken. Zijn tegenstanders gaan zich verenigen en richten een tegenbeweging op onder het motto 'Stop de VerWildering'. Initiatiefnemer is de voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra. Hij maakte zich afgelopen week erg boos toen hij op de radio hoorde over de plannen van Wilders voor een anti-Koranfilm. Hij schreef daarop in dagblad Trouw een opiniestuk waarin hij opriep actie te ondernemen tegen de PVV-politicus.

Terpstra: ''Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden. De koude rillingen lopen me over mijn rug als ik hem hoor praten. Het is tijd dat het debat over integratie bij de politiek wordt weggehaald. Laten we niet langer lijdzaam zijn. Het is belangrijk dat ook autochtonen nu opstaan en Wilders een halt toeroepen.''

De voormalige voorzitter van vakcentrale CNV vindt het ''on-Nederlands wat Wilders aan ideeën verspreidt. Problemen met allochtonen moeten benoemd worden, maar het is zinloos mensen te schofferen en over de kling te jagen zoals hij doet.''

Sini
Mohamed Sini, voorzitter van stichting Islam en Burgerschap, gaat het oprichten van de anti-Wildersbeweging op zich nemen: ''Dit gaat er komen. Verder roep ik moslims op rustig te blijven en te accepteren dat ze beledigd worden.'' Sini is tevens directeur van roc Midden-Nederland en lid van de nationale Unesco-commissie.

Inmiddels hebben Stichting VluchtelingenWerk, verschillende gemeenteraadsleden, hoogleraren, antidiscriminatieorganisatie 'Nederland bekent Kleur' en de stichting Islam en Burgerschap hun steun aan de anti-Wildersbeweging reeds toegezegd.

Verder zal de organisatie Nederland bekent Kleur een demonstratie gaan organiseren tegen Wilders. Volgens woordvoerder René Danen is er heel veel animo om iets te doen. ''Het is tijd om de straat op te gaan.''

'Islamracist'
Eerder dit jaar werd er in de Universiteit van Amsterdam al een debat georganiseerd onder het motto 'Wat is het antwoord op Geert Wilders?' Daar werd de PVV-leider weggezet als islamracist.

Verder zijn er dit jaar bij het OM veel aangiften tegen Wilders binnengekomen inzake zijn uitlatingen over de islam en de Koran. Justitie beslist begin volgend jaar of ze de uitlatingen van de PVV-politicus strafbaar acht en vervolging instelt.


'Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden'

Met dank aan calvobbes voor de submit.

DVD: Wind Chill

De Nederlandse winters zijn niet meer wat ze geweest zijn. Het kwik komt amper onder de nul graden en als het sneeuwt is het binnen de kortste keren weer gesmolten. In andere delen van de wereld kan een winter nog wel imponeren. Zo ook in de Verenigde staten, waar de hoofdrolspelers van de nieuwe film Wind Chill slachtoffer denken te worden van de intense kou. De film was in Nederland niet te zin in de bioscoop, maar is sinds kort wel verkrijgbaar op dvd.

Twee steekpartijen in Rotterdam

Icoon Politie Op verschillende plaatsen in Rotterdam hebben afgelopen avond en nacht steekpartijen plaatsgevonden. Daarbij raakte zeker één persoon gewond, meldde de Rotterdamse politie vanochtend.

Bij een opstootje tussen twee families werd een vrouw in haar maag gestoken. Ze is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Bij de ruzie, die zou zijn ontstaan toen twee vrouwen het tijdens het uitgaan met elkaar aan de stok kregen, vielen over en weer rake klappen. Naast het vrouwelijke slachtoffer liepen enkele betrokkenen lichte verwondingen op.

Eerder zaterdagavond zagen getuigen dat drie jongens van rond de twintig jaar een man in de metro met een mes staken. De jongemannen en het slachtoffer kregen tussen het centraal station en metrostation Rijnhaven een woordenwisseling, waarna de man gestoken zou zijn. Daders noch slachtoffer hebben zich echter bij de politie gemeld.

Advocaat verbaasd over geloof OM op Aruba

Icoon Justitie''Ik verbaas me over de ongelooflijke zelfverzekerdheid van de onderzoekers op Aruba over het bewijs dat ze hebben in de zaak-Holloway." Dat zegt advocaat Ariean de Bie over de zaak.

Vrijdag werd bekend dat de rechter-commissaris het dossier te zwak vond om de verdachte Surinaamse broers K. langer in hechtenis te houden. De Bie die advocaat is van de nog wel opgesloten verdachte Joran van der Sloot, verwacht dat zijn cliënt ook spoedig vrijkomt. ''Dit jaar is er helemaal niets gevonden aan stoffelijk bewijs. Ook niet met behulp van bepaalde opsporingstechnieken die ze gebruikten. Het enige dat ze deden, is bekende verklaringen opnieuw tegen het licht houden.''

Volgens de advocaat hebben de Nederlandse rechercheurs die dit jaar op de zaak werden gezet, ''heel lang en vreselijk veel werk verricht''. Het leek volgens hem alsof ze daarom wel met iets naar buiten moesten komen.

''Ik vind wel dat ze nog steeds niet in hun onderzoek zijn geslaagd. De eerste onderzoekers hebben zeker geen goed werk gedaan, maar nog steeds is de Amerikaanse kant van de zaak totaal onderbelicht. Natalee Holloway heeft een erg actieve moeder en een wapenhandelaar als stiefvader die kennelijk contacten heeft in het Witte Huis. De FBI heeft in Amerika een beetje ondervraagd maar niet diep genoeg gegraven. Hier zijn veel vragen over te stellen.''

Ebola drijft medische hulp op de vlucht

Icoon MedischTientallen artsen en verplegers zijn het uiterste westen van Uganda ontvlucht na het uitbreken van ebolakoorts. De autoriteiten hebben dit gistermiddag in de hoofdstad Kampala bekendgemaakt. De uitbraak heeft al achttien levens geëist in de getroffen streek Bundibugyo.

De ziekte waart al sinds september rond, maar het kwam pas afgelopen week vast te staan dat het om de zeer besmettelijke en gevaarlijke ebolakoorts gaat. Dat veroorzaakte paniek bij het zeer slecht uitgeruste en slecht beschermde medisch personeel.

Behalve de achttien slachtoffers hebben op dit moment nog 43 mensen ebola.

Ebola is de naam voor een groep gevaarlijke virussen die in 1976 in het toenmalige Zaïre bij de rivier de Ebola zijn ontdekt. Er is geen middel tegen gevonden. De uitbraak is meestal zeer plaatselijk en tussen de helft en 90 procent van de patiënten overlijdt er in kort tijd aan. Het is naar verluidt daarom eerder door de VS en de toenmalige Sovjetunie onderzocht op de bruikbaarheid als biologisch wapen.

Sinterklaas pwnt de Kerstman nog steeds

Icoon ShockingHoewel de Kerstman nog niet eens in Nederland is gesignaleerd, wordt hij volledig gepwnd door onze Sint. Onderzoek van TNO NIPO wijst uit dat nog steeds een meerderheid van de Nederlanders (53%) het feest rond de man uit Spanje viert.

Dat merken ook de winkeliers. Maar liefst acht miljoen banktransacties vonden er gisteren plaats. De piek lag tussen 14.30 en 15.00 uur met 280 transacties per seconde. Vorig jaar werden er op de zaterdag voor het Sinterklaasfeest 'slechts' zeven miljoen betalingstransacties uitgevoerd. De Nederlanders geven met Sinterklaas gemiddeld 133 euro per persoon uit. Rond kerst ligt dat bedrag overigens hoger. Dan besteedt de Nederlander gemiddeld 168 euro per persoon. Daarbij moet worden opgemerkt dat Sinterklaas slechts één avond zijn verjaardag viert en de kerstdagen een avond plus twee volledige dagen duurt.

FOK!kers Tijn en Jane maakten een Sinterklaasclip.


Toen je...

In de submit vonden wij het volgende van user digi-taal:

Toen je vanochtend wakker werd, de wekker gewoonte getrouw op snooze drukte en je nog even omdraaide, tot de wekker je weer wekken zou. Toen je uit bed stapte en zoals elke morgen, na 't douchen, je kleren uit de kast nam. Toen je vervolgens, piekfijn in orde, snel een boterham naar binnen werkte, tijdens de gebruikelijke vluchtige blik op de ochtendkrant.

Film: Hitman

De Hitman-spellen zijn al vanaf de allereerste versie een grote hit. Vele mensen hebben als huurmoordenaar al vele mensen om weten te leggen en het is dan ook niet vreemd dat er eindelijk een film van is. Gameverfilmingen hebben een niet al te hoge reputatie dus het is altijd even afwachten wat het resultaat ons brengt. De rechten zijn gelukkig niet in handen van het genie Uwe Boll dus er gloort hoop aan de horizon. Of toch niet? De eerste vrijgegeven beelden van Hitman Timothy Olyphant zijn zorgwekkend onwennig. Hopelijk weet Olyphant de twijfels weg te nemen en is Hitman een geslaagde film geworden.

DVD: Dusty Springfield - Live at the BBC

Haar volledige naam luidt Mary Isobel Catherine Bernadette O'Brien, maar we kennen haar natuurlijk allemaal als Dusty Springfield. Geboren in 1939, gestorven in 1999, op 59-jarige leeftijd aan borstkanker. Een succesvolle carrière van veertig jaar en talloze hits. In de jaren 1966 en 1967 maakte ze twee goed bekeken tv-series bij de BBC. Deze dvd bevat 61 nummers uit die shows, plus een paar geinige extra's. Iemand die al bijna tien jaar lang dood is en dik veertig jaar geleden eens wat deuntjes zong, is natuurlijk niet bekend bij iedereen. Maar Dusty Springfield mag toch zeker iedereen wel kennen, met haar hits 'You Don't Have to Say You Love Me', 'I Close my Eyes and Count to Ten' en 'Son of a Preacherman'.

Meer aidsbesmettingen dan gedacht in VS

Icoon AmerikaHet aantal mensen dat in de Verenigde Staten met het hiv-virus wordt besmet, ligt veel hoger dan werd aangenomen. Volgens berichten in de Wall Street Journal en de Washington Post worden jaarlijks 20 tot 50 procent meer mensen besmet dan gedacht.

De kranten gebruiken voor hun publicaties nieuwe statistieken van het officiële Centrum voor Ziektebeheersing en -preventie (CDC). Daarin wordt aangenomen dat in de VS per jaar niet zoals aangenomen 40.000 maar 55.000 tot 60.000 nieuwe hiv-besmettingen plaatsvinden. Het hiv-virus geldt als veroorzaker van de gevreesde ziekte aids.

De nieuwe raming is echter nog niet voor publicatie en aan nadere studie onderhevig, aldus CDC-afdelingsdirecteur Robert Janssen. Ze wordt pas volgend jaar officieel gepubliceerd.

Op basis van de cijfers plaats de Wall Street Journal echter wel vraagtekens bij de aidsbestrijding in Amerika. Het was de bedoeling in 2001 om voor 2005 het aantal nieuwe gevallen van 40.000 tot 20.000 per jaar te halveren. Volgens Robert Janssen van het CDC is dat niet verwezenlijkt omdat er onvoldoende geld voor is vrijgemaakt.

Zestigjarige loopt protestmars tegen Bush

De zestigjarige John Nirenberg is het beu. Ondanks dat hij verklaart geen activist te zijn, is hij bereid de afstand van 725 kilometer van Boston tot Washington te voet af te leggen, om zo het bewind van George W. Bush een halt toe te roepen. Hij hoopt met deze eenmansactie de afzetting van de Amerikaanse president en diens vice-president Dick Cheney te bewerkstelligen.

Nirenberg vertrekt vandaag, en wil elke dag 24 kilometer lopen totdat hij het Capitool heeft bereikt. Tijdens de martelende tocht draagt hij een bord om zijn nek met de tekst "Red de grondwet. Zet Bush en Cheney af"

Zijn geweten is trouwens Nirenbergs drijfveer. "Ik wil gewoon niet die vent zijn die over vijf jaar zegt dat ik er spijt van heb dat ik niet ben opgestaan en iets gezegd heb."

De in New York geboren man wil naar eigen zeggen 'zijn burgerschap activeren'. Hij was eerder werkzaam voor de luchtmacht, gaf les aan de universiteit en was voorzitter van de School for International Training in Brattleboro te Vermont. Ook heeft hij drie boektitels op zijn naam staan.

Alle goede bedoelingen ten spijt, Nirenbergs nobel streven is gedoemd te mislukken. Volgens Nancy Pelosi, De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, ligt de de optie om een zogenoemde impeachment-procedure tegen Bush te starten niet op tafel.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.