Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 12

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de twaalfde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A stond de topper tussen koploper FC Lisse en achtervolger Ter Leede op het programma. Voor 1500 toeschouwers werd het een hete derby, waarin zelfs een afkoelingsperiode werd ingelast door scheidsrechter Van der Rest. Hij deelde rood uit aan Winter en Duarte van Lisse en Mussche van Ter Leede. Ter Leede won wel met 0-1 door een goal van Ramiro Griffith en staat nu weer gelijk met FC Lisse. Titelverdediger Rijnsburgse Boys kwam door een duidelijke 4-1 zege op SHO, waar de fans trainer Arnold Scholten liever zien vertrekken, ook dichterbij. De overige achtervolgers lieten stuk voor stuk punten liggen. Noordwijk kwam uiteindelijk nog goed weg met 4-4 bij Zwaluwen '30, na drie keer op achterstand te zijn gekomen. DOTO speelde 1-1 bij Capelle, Quick Boys moest toezien hoe Barendrecht diezelfde uitslag mocht bejubelen op sportpark Nieuw Zuid. Verder sprong ASWH door een eclatante 5-1 overwinning op Katwijk weer naar de subtop en boekte TOGR de eerste zege van het seizoen. Mede dankzij drie goals van Onno Doeland werd het 4-2 tegen Excelsior Maassluis. TOGR staat nog wel laatste, maar nu met zes punten uit twaalf wedstrijden.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 9
Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 9
3. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 7

In de hoofdklasse B is Sparta Nijkerk de weg kwijt. De koploper verloor voor het eerst, van het bepaald niet sterke AFC Ajax. Hierdoor kwamen Spakenburg en IJsselmeervogels door zeges op de Zeeuwse ploegen Hoek en Kloetinge weer dichterbij. Spakenburg volgt Nijkerk op twee punten, IJsselmeervogels op drie. De Veenendaalse derby, na een jaar weer op de kalender, werd door de blauwe kant gewonnen. GVVV besliste de wedstrijd voor rust en klopte DOVO met 2-1. De andere streekderby, die tussen Kozakken Boys en LRC Leerdam, leverde eveneens een zege voor de thuisploeg op. Kozakken Boys zegevierde met 2-0. Nivo Sparta blijft laatste, want ook thuis tegen Bennekom werd weer verloren: 0-3.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 10
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 9
3. Salim Amerzgiou (Sparta Nijkerk) 7
Rudy van Doorn (GVVV) 7
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 7
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 7
Sam Ysebaert (Hoek) 7

Tot slot de hoofdklasse C, waarin HHC Hardenberg oppermachtig blijft. De oranjehemden bleven ook in de twaalfde wedstrijd zonder nederlaag door een 1-3 zege bij VVOG. De kloof met nummer twee Be Quick '28 is al zeven punten. Excelsior '31, tot de achtste speeldag nog exact gelijkopgaand met titelverdediger HHC, blijft de vrije val doorzetten. Met oud-international Niels Oude Kamphuis voor het eerst in de ploeg hoopte men op een goed resultaat tegen WHC. Die ploeg begon zwak aan de competitie, maar herstelde zich gaandeweg en won gisteren ook met 0-1. WHC staat nu vierde, achter Excelsior '31 dat Oude Kamphuis zelfs met rood weggezonden zag worden. Opvallend laag staat ONS Sneek, in 2006 nog afdelingskampioen. Door een 2-1 nederlaag bij Staphorst staat ONS Sneek nu op de voorlaatste plaats. SC Genemuiden blijft laatste. De wedstrijd bij ACV begon een half uur te laat en eindigde in het donker, maar wel met 3-1 voor ACV.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 13
2. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
3. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 8
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 7
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 7
Erwin Looms (Excelsior '31) 7
Paul Smid (Staphorst) 7
John Stegeman (WHC) 7