Wilde kat overleeft pindakaaspot op kop

Monique Verlind (DJMO)
Icoon OpmerkelijkIn de Amerikaanse stad Memphis heeft een wilde kat negentien dagen overleefd met een pindakaaspot op zijn kop. Wild Oats, zoals hij genoemd wordt krijgt al jaren te eten van Tabitha Cain. De familie Cain zag de wilde kat de laatste tijd met de pot op zijn kop en probeerde hem, tevergeefs, te vangen. Het ergste werd gevreesd toen Wild Oats zich een week niet had laten zien.

De 25-jarige Cain zei: “ Ik dacht dat ze doodging met die pot op haar hoofd”. De eens mollige kat werd deze week gevonden, te dun en te zwak om nog te kunnen vluchten. Met een visnet werd de kat gevangen en met behulp van wat olie kon de pot worden verwijderd. Na wat water en wondverzorging begon Wild Oats na twee dagen weer te eten. Dorothea Cain, Tanitha’s moeder zegt: "Ik heb gehoord dat katten negen levens hebben, maar ik denk dat deze er negentien heeft, omdat ze negentien dagen heeft overleefd".

Gerald Blackburn, een dierenarts uit Memphis, zegt vaker gehoord te hebben dat huisdieren dagen of weken in de val zitten maar het toch overleven. Blackburn vermoedt dat de kat het avontuur heeft overleefd vanwege een teveel aan vet.