'Barney' gooit nine-darter

Icoon DartsBarney, Raymond van Barneveld, gooide gisteren in zijn openingspartij van het German Darts Championship in Halle een 9-darter. De gedenkwaardige leg tegen de Duitser Detlef Bietz werd uitgegooid door Barney met triple 20, triple 19 en dubbel 12. De eindstand werd uiteindelijk 3-0.

Londenaar Jason Clark gooide ook een ‘potje 501’ uit met een 9-darter. Van Barneveld wist zijn voortvarende start een goed vervolg te geven; na een overtuigende 3-0 zege op Colin Osborn bereikte hij de kwartfinale. Die wordt vandaag gespeeld waarin stadsgenoot Roland Scholten de tegenstander is. Scholten bereikte de kwartfinale door John Part met 3-1 te verslaan.

Jelle Klaassen wist de laatste acht niet te halen. In de vijfde ronde verloor hij van de jonge Engelsman Kevin McDine die hem vorige week ook al dwarsgezeten heeft. De andere Nederlandse darters van de profbond PDC werden al eerder uitgeschakeld. Michael van Gerwen werd zelfs al in de eerste ronde uitgeschakeld doordat hij verloor van de verrassend sterke Duitser Mensur Suljovic.

Update 15:32 uur

Ronald Scholten heeft Barney in de kwart-finale verslagen met 3-1 en is daarmee door naar de halve finale waarin hij tegenover Dennis Ovens komt te staan.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!Sport!