Films downloadservice voor DS

Hoewel de DS erg populair is, zijn de uitstapjes buiten games voor het apparaat toch niet erg succesvol geweest. De browser en de mp3 speler zijn niet gigantisch goed ontvangen.



Toch zal er in maart weer een nieuw project rond de handheld worden gestart. Er komt namelijk een officiële film-downloadservice.



Het zal de naam DSvision (DSV) hebben, en de launch in Japan zal ergens in de lente plaatsvinden. Het is een officiëel initiatief dat de ondersteuning van Nintendo heeft, in samenwerking met DNP en media distributeur Am3.

De filmliefhebbers moeten een kit kopen van ¥3,890 (24 Euro). Deze kit bevat een USB dongle met een mircroSD card slot, een 512MB kaartje en een adapter dat in de DS-Lite cartridge-slot past.De films kunnen niet via de Wi-fi kunnen worden bemachtigd, maar moeten via de DSvision website worden gedownload, en op het microSD kaartje worden gezet.

Volgens Am3 zijn er ongeveer 300 films, TV shows, strips en e-books beschikbaar bij de launch, en ze verwachten dat het totaal tot 10.000 zal uitgroeien in twee jaar.




Er wordt gezegd dat er zestien films op een 2GB kaartje passen, wat betekent dat één film tot 128MB wordt gecomprimeerd. Dat is de standaard grootte van een DS Lite cartridge.
De officiële (Japanse) site is hier te vinden.