Verzetsbeweging tegen Wilders in de maak

PVV-leider Geert Wilders kan zijn borst natmaken. Zijn tegenstanders gaan zich verenigen en richten een tegenbeweging op onder het motto 'Stop de VerWildering'. Initiatiefnemer is de voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra. Hij maakte zich afgelopen week erg boos toen hij op de radio hoorde over de plannen van Wilders voor een anti-Koranfilm. Hij schreef daarop in dagblad Trouw een opiniestuk waarin hij opriep actie te ondernemen tegen de PVV-politicus.

Terpstra: ''Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden. De koude rillingen lopen me over mijn rug als ik hem hoor praten. Het is tijd dat het debat over integratie bij de politiek wordt weggehaald. Laten we niet langer lijdzaam zijn. Het is belangrijk dat ook autochtonen nu opstaan en Wilders een halt toeroepen.''

De voormalige voorzitter van vakcentrale CNV vindt het ''on-Nederlands wat Wilders aan ideeŽn verspreidt. Problemen met allochtonen moeten benoemd worden, maar het is zinloos mensen te schofferen en over de kling te jagen zoals hij doet.''

Sini
Mohamed Sini, voorzitter van stichting Islam en Burgerschap, gaat het oprichten van de anti-Wildersbeweging op zich nemen: ''Dit gaat er komen. Verder roep ik moslims op rustig te blijven en te accepteren dat ze beledigd worden.'' Sini is tevens directeur van roc Midden-Nederland en lid van de nationale Unesco-commissie.

Inmiddels hebben Stichting VluchtelingenWerk, verschillende gemeenteraadsleden, hoogleraren, antidiscriminatieorganisatie 'Nederland bekent Kleur' en de stichting Islam en Burgerschap hun steun aan de anti-Wildersbeweging reeds toegezegd.

Verder zal de organisatie Nederland bekent Kleur een demonstratie gaan organiseren tegen Wilders. Volgens woordvoerder Renť Danen is er heel veel animo om iets te doen. ''Het is tijd om de straat op te gaan.''

'Islamracist'
Eerder dit jaar werd er in de Universiteit van Amsterdam al een debat georganiseerd onder het motto 'Wat is het antwoord op Geert Wilders?' Daar werd de PVV-leider weggezet als islamracist.

Verder zijn er dit jaar bij het OM veel aangiften tegen Wilders binnengekomen inzake zijn uitlatingen over de islam en de Koran. Justitie beslist begin volgend jaar of ze de uitlatingen van de PVV-politicus strafbaar acht en vervolging instelt.


'Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden'

Met dank aan calvobbes voor de submit.