FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 december 2007

Ajax krijgt primeur EK-bal

Ajax heeft de Nederlandse primeur gekregen door voor het eerst te trainen met de officiële wedstrijdbal, die tijdens het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland gebruikt gaat worden.

De Amsterdamse club leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de 'Europass'. De bal kenmerkt zich volgens Adidas door een geavanceerd en zeer fijn oppervlak, waardoor de bal nog beter te controleren is. Het maakt ook niet uit wat voor weersomstandigheden er op dat moment gelden.

Op 16 december, tijdens de topper tussen Ajax en PSV, zal de bal voor het eerst tijdens een wedstrijd gebruikt gaat worden.

Snowboarder overleden na val uit skilift

Icoon BuitenlandsEen 19-jarige jongen is uit een skilift in een Amerikaans skigebied in Carfornië gevallen. De snowboarder viel 10 meter naar beneden en overleed in de helikopter naar het ziekenhuis.

Een stoeltjeslift is voorzien van een beugel waardoor volwassenen er niet uit kunnen vallen. Het slachtoffer sloot de beugel van de lift niet. ”Toen hij voorover boog om iets aan zijn schoen of board te verstellen viel hij eruit”, aldus Les Lovell van het Sheriff’s Office in El dorado. Hij kwam op zijn hoofd op de piste terecht en droeg geen helm.

”Een ongeluk als dit is extreem zeldzaam”, aldus het Reno Gazette Journal. De snowboarder was voor zijn grote hobby in Stateline Nevada gaan wonen.

Geen drinkwater door slecht weer in Frankrijk

Icoon BuitenlandsZo'n 23.300 inwoners van de regio Seine-Maritime in Frankrijk waren vandaag afgesloten van drinkwater. Dit kwam door de stortregens die het gebied teisteren. Het water was troebel en er zat een raar kleurtje aan. Dit kwam door een verhoogd gehalte van klei en slib in het water.

Tot nader order mochten de inwoners het water niet drinken. Wel was het goed genoeg om mee te wassen en douchen kon ook gewoon. Als je het wel zou drinken was de kans op een bacteriële besmetting mogelijk.

Het noord-oosten van Frankijk is getroffen door slechte weersomstandigheden. Een zestigtal bomen zijn omgewaaid, daken zijn beschadigd en een school in de buurt van Le Havre is verwoest na een mini-tornado.

Klinsmann keert mogelijk terug

De kans is groot dat Jürgen Klinsmann binnen niet al te lange tijd weer op het veld zal staan. Dit liet de bondscoach van het Duitse nationale team, Joachim Löw, weten. De succestrainer zou namelijk een nieuwe uitdaging aan willen gaan.

Afgelopen zondag, tijdens de loting voor het Europees Kampioenschap van 2008, wilde Klinsmann niet ingaan op de geruchten. Löw deed dit echter wel: "Het is sowieso honderd procent zeker dat hij terugkeert in het voetbal, omdat hij zo succesvol was als speler en als coach."

"Ik weet niet precies wat zijn plannen zijn, maar als Jürgen een goede aanbieding van een nationaal team krijgt, dan doet hij dat zeker", vervolgde Löw. Klinsmann is een gewilde trainer, aangezien hij al een aanbieding van Australië kreeg. Ook Tottenham Hotspur zou hengelen naar de diensten van de Duitser. Verder ging er de afgelopen week het gerucht dat de oefenmeester een kandidaat om de vacante functie van bondscoach bij Engeland te vervullen.

Van der Vaart: "Mijn mooiste goal"

Rafael van der Vaart maakte afgelopen weekend, tijdens het duel tussen zijn ploeg Hamburger SV en Werder Bremen, zijn mooiste doelpunt van dit seizoen. Toch wist de ploeg van de Nederlands international niet te winnen.

"Helaas hebben we verloren met 2-1," liet Van der Vaart na afloop van de wedstrijd weten. In de 61e minuut maakte de speler zijn droomtreffer. "De bal stuiterde hoog op me af, ik wist waar het doel stond en lobde de bal met een volley over doelman Vander. Ik denk dat ik zo'n 27 meter van de goal stond."

Klik hier voor het filmpje!

Scholiere overleden aan tbc

Icoon BinnenlandsEen 19-jarige scholiere is gisteren in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond overleden aan de gevolgen van longtuberculose. Dat heeft de school waar ze op zat vandaag bekendgemaakt. De leerling werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met een besmettelijke vorm van de ziekte.

"Het overlijden van een leerling op een school heeft altijd zeer veel impact", aldus de school in een brief aan de ouders van de leerlingen. "Als school zullen wij alles in het werk stellen om de leerlingen goed op te vangen. Daarvoor hebben wij intussen een team samengesteld, waarbij ook ons zorgteam en de GGD is betrokken".

Hülkenberg test voor Williams

Nicolas Hülkenberg gaat morgen en woensdag testen bij Williams. De Formule 3-coureur zou in de belangstelling staan voor de rol van reserverijder.

Het team van Williams heeft bevestigd dat de 20-jarige Duitser in elk geval morgen en woensdag testritten zal uitvoeren voor Williams. Nu Kazuki Nakajima is gepromoveerd tot racecoureur, is de rol van eerste testcoureur nog niet vervuld en wellicht maakt Hülkenberg daar kans op. De Duitser eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in de Formula 3 Euroseries en won de Masters of Formula 3. Tevens sleepte hij voor Team Duitsland de A1 Grand Prix-titel van 2006/2007 binnen.

Hirsi Ali schakelt burgers in voor beveiliging

Icoon BinnenlandsAangezien Ayaan Hirsi Ali geen beveiliging meer krijgt op de kosten van het rijk, moet ze het op een andere manier krijgen. Op haar website vraagt ze iedereen een steentje bij te dragen.

In de Tweede Kamer werd in oktober besloten dat de overheid niet meer de kosten voor de beveiliging van Hirsi Ali op zich neemt. Ook haar werk in de Verenigde Staten, een invloedrijke denktank, wil dit niet doen. De kosten voor de beveiliging werden eerder al door Minister Hirsch Ballin geschat op twee miljoen euro per jaar.

Een woordvoerder laat op de website weten dat het plan om de burgers op te roepen kwam van talloze burgers die Ayaan wilden helpen. Er kan gekozen worden voor een eenmalige gift, maar ook voor een maandelijkse bijdrage van tien tot vijftig dollar.
Met dank aan SuperFoker voor de submit.

Metselaar dood door omwaaiende muur

Icoon BinnenlandsEen 22-jarige metselaar is vandaag overleden nadat hij op een bouwplaats in Sint-Michielsgestel onder een instortende muur terechtkwam. De muur was door de harde wind omvergeblazen.

Een collega van de man wist nog op tijd weg te springen toen de muur omviel. De muur was acht meter breed en drie meter hoog.

De metselaar liep ernstig hoofdletsel op. Met een traumahelikopter werd hij naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. 's Middags is hij daar overleden. De inspectie onderzoekt hoe het mogelijk is dat de muur is omgevallen.

Bookmakers: "Duitsland kampioen"

Duitsland is de grote favoriet om aankomende zomer Europees kampioen voetbal te worden. Volgens de bookmakers komt Nederland niet ver.

Bij Unibet staat Nederland op een gedeelde zesde plek met Kroatië. Als Oranje het toernooi wint, krijg je 12,5 keer de inzet terug. Daarmee staat het achter Italië (8,5) en Frankrijk (11,0), maar voor Roemenië, dat met een notering van 45,0 op de een-na-laatste plek staat. Bij het bookmakerkantoor Betfair staat Nederland er nog slechter voor. Daar neemt Oranje de achtste plaats in beslag, achter Kroatië en Tsjechië, die bij Unibet nog achter Oranje staan.

Zowel bij Unibet als bij Betfair staat Duitsland bovenaan het lijstje. Onze oosterburen zijn volgens de wedkantoren de grote favorieten om eind juni de beker omhoog te houden. De tweede plek bij Unibet wordt ingenomen door Spanje, bij Betfair is dit Italië.

Gastland Oostenrijk staat bij beide bookmakers stijf onderaan. Als het alpenland Europees kampioen wordt, krijg je zowel bij Betfair als bij Unibet 100 keer de inzet terug. Het andere gastland, Zwitserland, doet het iets beter. Bij Unibet krijg je daar 20 keer de inzet terug, bij Betfair is dit 24 keer.

Schaarsgeklede dames prijzen grafkisten aan

Een lijkbezorger uit Italië heeft een unieke manier gevonden om zijn grafkisten onder de aandacht te brengen. De begrafenisondernemer heeft namelijk een kalender uitgebracht, waar wulpse vrouwen sexy poseren rond een doodskist.

De Italiaan beweert dat het reclameobject een doorslaand succes is, al zouden de katholieken in grafstemming verkeren wegens de kalender. "Het idee was om te provoceren", beweert de beste man.

In feite is editie 2008 al de vijfde uitgave van de kalender. Echter, de kalender was hiervoor alleen online te bekijken. De grote vraag naar de kalender deed de begrafenisondernemer echter doen besluiten ook een papieren versie in omloop te brengen.


Het belooft weer een warme juli te worden.
Voor andere mooie grafmeisjes klik je hier

Amy Winehouse in rode bh over straat

Icoon ShowbizzAmy Winehouse is dit weekend gespot toen ze wanhopig op blote voeten over straat rende in een spijkerbroek en een rode bh. Ze strompelde verdrietig en op blote voeten door de straten van Londen, nadat ze thuis een feestje had gehad. De Britse krant The Sun heeft een foto van de wanhopige zangeres weten te bemachtigen.

Amy’s vrienden maken zich grote zorgen over haar. "Het was ijskoud, ze had geen schoenen aan en alleen een beha. Ze mompelde onverklaarbare teksten. Het was niet het gedrag van iemand die het allemaal op een rijtje heeft", aldus een vriend. Een woordvoerder van 24-jarige Britse beweert dat Amy lag te slapen en slechts naar buiten ging om te kijken toen ze lawaai hoorde.

De zangeres cancelde vorige week al haar concerten voor dit jaar. Ze zou zich niet voor honderd procent kunnen geven nu manlief Blake Fielder-Civil in de cel zit na een bargevecht.


Amy Winehouse: You know, I'm no good'

Britney Spears steelt 4 jassen

Icoon ShowbizzBritney Spears heeft zaterdagnacht bij het vieren van haar verjaardag vier dure jassen gestolen. De losgeslagen zangeres werd gisteren 26 jaar oud en bezocht samen met haar nichtje Ali Simms en goede vriend Sam Lufte de Scandinavian Style Mansion Party die in Los Angeles werd gehouden om Scandinavische ontwerpen te promoten.

Britney paste daar een lekkere warme jas van de Zweedse ontwerpster Katja Berglund en deed hem niet meer uit. Daarna nam ze ook nog gelijk drie jassen voor haar vrienden mee. De jacks hebben een gezamenlijke waarde van 19.000 euro. Volgens Berglund nam Sharon Stone ook een jas mee, maar zij rekende wel af bij de ontwerpster.

Britney: Gimme me more!

Nederlander opgepakt voor pedofilie

Icoon BuitenlandsDe politie in Thailand heeft zondag een 60-jarige Nederlander opgepakt op verdenking van pedoseks. Hij werd volgens lokale media gearresteerd in Hua Hin, op circa 130 kilometer ten zuiden van Bangkok.

De Thaise autoriteiten waren getipt via Interpol. Agenten kwamen in actie nadat ze een jongen van twaalf jaar hadden gevolgd die het huis van de Nederlander binnenstapte en na een uur weer vertrok. De jongen zei later betaalde seks te hebben gehad. De verdachte, die alle beschuldigingen ontkent, zou hem voor zijn diensten omgerekend 2,40 euro hebben betaald.

FA bekijkt rode kaart Keane

De Engelse voetbalassociatie FA zal de rode kaart, die Robbie Keane in het duel met Birmingham City ontving, bekijken. De Ierse spits van Tottenham Hotspur werd gisteren van het veld gestuurd.

Nadat Keane met twee doelpunten de eerste goal van Birmingham teniet had gedaan, maakte hij een overtreding op Fabrice Muamba. Arbiter Phil Dowd greep direct naar zijn broekzak en gaf de aanvoerder van de Spurs de rode prent. Keane zal de rode kaart gaan aanvechten bij de FA, mede omdat Dowd niet om een tweede mening vroeg bij de vierde official. De thuisclub bezweek vervolgens onder druk en Sebastian Larsson was met een briljante knal in blessuretijd verantwoordelijk voor het zoveelste verlies van de Londense club.

"De FA heeft een klacht ontvangen over een verkeerd gegeven rode kaart voor Tottenham's Robbie Keane", aldus een statement van de Football Association. "Een commissie zal de zaak bekijken op dinsdag 4 december."

Chimpansee legt vliegveld Colombia plat

Icoon OpmerkelijkEen chimpansee die de Colombiaanse dierenpark Matecaña verruilde voor een naastgelegen luchthaven, heeft voor flink wat beroering gezorgd. De achtjarige aap rende door enkele zalen en kantoren. Toen de chimpansee de landingsbaan op liep om te kijken hoe een vliegtuig opsteeg, besloten de autoriteiten de luchthaventerminal te sluiten. Veel passagiers waren moedig genoeg om foto's te nemen, in plaats van de benen.

Toen één van de dierenartsen van Matecaña de chimpansee kwam ophalen, rende de aap naar hem toe om hem te omhelzen.

Met dank aan renz0r voor de submit.

Donald Duck ontkent betrokkenheid BREIN

Naar aanleiding van de anti-downloadstrip in editie 49 van de Donald Duck, waarop fans nogal verbolgen reageerden, besloten enkele FOK!kers verhaal te halen bij de redactie van het blad. Ze kregen een keurig antwoord terug van Thom Roep, de hoofdredacteur van het vrolijke weekblad.

Roep ontkent in de email elke betrokkenheid met stichting BREIN. "De stichting Brein of welke organisatie dan ook is geen afzender; sterker nog er is geen enkel contact geweest. We hebben dit scenario destijds aangekocht omdat we het leuk vonden dat de drie neefjes hun oom weer eens te slim af konden zijn, hetgeen met name jongere lezers, die zich met het drietal identificeren, aanspreekt."

De hoofdredacteur geeft toe dat het downloaden of kopiëren van muziek geen strafbaar feit is. Hetgeen wat Donald Duck van plan is, het op grote schaal kopiëren met het doel dit aan de man te brengen, is uiteraard wel strafbaar.

Roep geeft tevens toe dat de strip te belerend overkomt. "Met name de tekst die de neefjes uitspreken op bladzijde 25, plaatje 7, had een stuk minder braaf gemoeten en komt inderdaad niet overeen met de stijl van het weekblad dat veelal een wat brutale knipoog maakt naar bepaalde situaties. We betreuren het bijzonder dat dit verhaal zoveel ergernis en reacties opwekt en we zullen beslist alert zijn in het vervolg om vooral een 'vrolijk weekblad' te blijven."

Wat vind jij? Laat jouw mening horen in onze poll!

Bende berooft pizzakoerier van pizza's

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige pizzabezorger is gisteravond door een bende van zijn geld en pizza's beroofd. Van de berovers ontbreekt momenteel nog ieder spoor. De brutale overval vond plaats in Utrecht.

De koerier scheurde door de wijk Lombok toen vijf jongeren hem beetpakten en bedreigden. De jongeman werd gedwongen de pizza's in de laadbak uit te laden en te geven aan de hongerige jongelui.


Helaas schoten de Pizza Cats niet te hulp

Vers van het front: twee Killzone 2 screenshots

We hebben al een tijdje niets meer van de Nederlanders achter Guerilla Games gehoord. Hoe het met Killzone 2 staat kunnen we jullie dus niet vertellen, wel kunnen we jullie deze twee screens laten zien.




Killzone 2 is de tweede Killzone FPS waarin je ditmaal wraak neemt op de laffe aanval van de Helghast in deel 1. Je maakt deel uit van de invasie die de planeet Helghan moet verschonen van de Helghast.

225.000 euro voor witte truffel van 1,5 kilogram

Icoon OpmerkelijkTijdens een veiling in Florence is afgelopen zaterdag een witte truffel verkocht voor 330.000 dollar (of 225. 000 euro).

Dat is een recordprijs. De veiling vond plaats in Florence (Toscane) en was via videoconferentie te volgen in Londen en Macau. Het was in de laatsgenoemde, Chinese, stad dat een koper werd gevonden voor de grote truffel. De identiteit van de koper werd niet vrijgegeven.

De truffel werd vrijdag gevonden in de buurt van Pisa. De lekkernij weegt 1,497 kilogram, zo verklaarde de gelukkige vinder Cristiano Savini aan Ansa. "Ik kreeg krankzinnig hoge sommen aangeboden, bedragen van bijna 100.000 euro, maar ik wilde dat deze truffel verkocht zou worden op een veiling zodat het bedrag naar een goed doel kan gaan."

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Ondergoedfetisjist versiert buurt

Icoon ShockingDe Japanner Kazuo Oshitani heeft zijn woonbuurt volgehangen met damesondergoed en panty's. Zelf raakt hij bij het aanzicht van damesslipjes opgewonden, maar wat nóg bevredigender werkt, zijn de reacties van mensen die vinden dat zijn fetisjisme niet door de beugel kan. "Ik vond het seksueel opwindend om te bedenken hoe gechoqueerd mensen zouden reageren als ze de slipjes zouden vinden", zei hij.

De 48-jarige kantoorklerk en vader van drie kinderen moet gezien het aantal klachten flink aan zijn gerieven zijn gekomen. Ruim 170 maal kwamen omwonenden klaagzingen bij de politie.

Agenten doorzochten daarop de woning van Oshitani en namen meer dan tweehonderd slipjes en een paar seksspeeltjes in beslag. Doordat zijn huiselijke verkleedpartijtjes legaal leken, arresteerde de politie de fetisjist voor het op straat gooien van rotzooi.

Griek hakt rechterarm af van dochters vriend

Icoon ShockingEen Griekse vader die zondag tot de ontdekking kwam dat zijn 14-jarige dochter in blijde verwachting is, ontstak in woede. Het 17-jarige vriendje moest het daarbij ontgelden: eerst werd hij vastgebonden aan een stoel, om vervolgens met lede ogen toe te zien hoe zijn rechterarm van de rest van zijn lichaam werd gescheiden met een zwaard.

Het slachtoffer verkeert in levensgevaar. De dader c.q. vader gaf zich meteen na de verminking aan bij de politie. Hij blijkt al een strafblad te hebben wegens mishandeling, zo'n vijftien jaar geleden.

Met dank aan crv voor de submit.

Ten Rouwelaar: 'Aan de bal levensgevaarlijk'

Jelle ten Rouwelaar verraste gisteren vriend en vijand door een sterke wedstrijd te keepen tegen Ajax. De NAC-doelman was met een aantal reddingen en een voorzet de grote man aan de kant van NAC.

"Ik zag dat Matthew één tegen één stond. Op het moment dat ik de bal trapte voelde ik dat ik 'm goed raakte." Ten Rouwelaar genoot zichtbaar van zijn goede spel en de drie punten. De kritiek aan het begin van het seizoen is Ten Rouwelaar nog niet vergeten. "Ik vond het onterecht. Ik besef dat ik nog niet zoveel ervaring in de eredivisie heb. Dus natuurlijk moest ik wennen, maar ik word met de week sterker."

Ook heeft de doelman geen woorden voor de kritiek op het spel van de Bredase ploeg. "Die opmerkingen over negatief voetbal slaan nergens op. We zijn slim, slaan toe op de goede momenten. Aan de bal zijn we namelijk levensgevaarlijk. Dat zag je wel weer tegen Ajax."

Artiesten dagen minister voor kopieerheffing

Icoon DigitalJustitieminister Hirsch Ballin (CDA) is door Nederlandse artiesten en acteurs voor de rechter gedaagd omdat ze een vergoeding eisen voor de gekopieerde media op harde schijven en mp3-spelers.

Dat zeiden zangeres Ricky Koole en acteur Peter Blok afgelopen weekend in een reportage van NOVA. Hirsch Ballin besloot onlangs dat zo een heffing in ieder geval niet van toepassing wordt voor 1 januari 2009.

Op lege cassettebandjes, cd's en dvd's zit al jaren een kopieertoeslag. Daarmee worden artiesten betaald voor de kopies die van hun werk gemaakt worden. Echter, de laatste jaren worden steeds vaker bijvoorbeeld liedjes en tv-series direct naar de harde schijf gedownload, die vervolgens weer op draagbare media terecht komen zoals mp3-spelers. Ook wordt de toeslag op cd's en dvd's steeds vaker omzeild door bedrijven als Opus Supplies, die vanuit het buitenland goedkoop aan Nederlandse consumenten en bedrijven leveren.

De artiesten zeggen daardoor ruim 16 miljoen euro mis te lopen. Samen met de rechtenorganisatie Stichting NORMA beginnen de artiesten nu een rechtszaak. Het kort geding dient op 11 december.


Ricky Koole wil graag 17 euro ontvangen voor elf nummers

Met dank aan Dubbeldrank voor de submit.

Huidige projecten van Activision Blizzard op een rijtje

Nu het nieuws over de fusie van Vivendi en Activision een beetje ingedaald is, komt automatisch de vraag aan welke games er gewerkt wordt door de diverse studio's die bij deze nieuwe uitgever aangesloten zijn. Wel, het zal waarschijnlijk een kleinere verrassing zijn dan de fusie, maar de titels die momenteel bij de studio's van Activision in de pipeline zitten zijn:
Guitar Hero IV
Call of Duty 5
Een nieuwe James Bond-titel
Een nieuwe Tony Hawk-titel
Nieuwe titels van Dreamworks
Nieuwe Marvel-titels
Nieuwe race-game van Bizarre Creations

Over data of concrete plannen wordt met geen woord gesproken, het is dan ook nog even afwachten voor we meer informatie over deze titels zullen krijgen.

Batmanacteur wordt John Connor in T4

FilmBatmanacteur Christian Bale gaat naar alle waarschijnlijkheid John Connor spelen in een nieuwe trilogie rond de Terminator. Hij wordt de vijfde acteur die John Connor gestalte geeft.

Bale speelt eerst nog in de nieuwe Batman getiteld 'The Dark Knight', waarbij de Joker zijn tegenstander wordt. In 2009 moet dan de nieuwe trilogie rond John Connor beginnen die in een verwoest Amerika het verzet leidt. Hij zal dan onder meer zijn beste vriend Reese naar 1984 sturen om zijn moeder te redden van de slechte Terminator. Diezelfde vriend zal dan ook zijn vader worden. Of Arnold Schwarzenegger ook weer een rol speelt als robot is nog niet bekend. Eerder werd beweerd van niet, maar andere bronnen denken dat hij wel even kort te zien zal zijn. De geboren Oostenrijker is momenteel gouverneur van Californië.

Chávez: Hitler zou baas CNN kunnen zijn

Icoon BuitenlandsDe Venezolaanse president Hugo Chávez beschuldigt de Amerikaanse zender CNN van fascisme. Chávez zegt over CNN dat: "Hitler er de baas van zou kunnen zijn". Volgens de temperamentvolle leider deed CNN vorige week een oproep om hem te vermoorden.

CNN zelf zegt dat het om een technische fout ging. CNN zond beelden uit over de diplomatieke crisis tussen Venezuela en Colombia. De beelden tonen de leiders van beide landen met het onderschrift: "Wie heeft hem gedood?".

Echter was het onderschrift bedoeld voor een reportage over de dood van een American Football-professional. Chávez wil nu een rechtszaak aanspannen tegen de nieuwszender. CNN bood haar excuses aan.


Wie heeft hem gedood?

Steen door raam Nijmeegse CDA'er

Icoon BinnenlandsBij de Nijmeegse CDA-fractievoorzitter Rob Bloem is vrijdagnacht een steen door het raam van de woonkamer gegooid. Een bij de steen gevoegde tekst maakte het motief van de dader duidelijk: die is het oneens met het besluit van het kabinet om de Nederlandse missie in Afghanistan te verlengen.

Bloem zelf sliep al, maar zijn zoon lag nog in de woonkamer naar de televisie te kijken toen de steen daar naar binnen werd gegooid. De zoon zag nog iemand wegrennen, maar was te laat om diegene nog achterna te gaan.

Nog diezelfde nacht heeft Bloem aangifte gedaan van de zaak. "Ik ben er niet zo van onder de indruk, voor mijn gezin vind ik het wel erg. Dit is duidelijk een politieke daad."

Vrachtwagen botst op tankstation A58

Icoon OngelukEen vrachtwagen is vanmiddag rond 12.30 uur tegen tankstation Hoezaar langs de A58 bij Zegge gebotst. Volgens de eerste berichten is het tankstation ingestort, zei een politiewoordvoerster.

De vrachtwagenchauffeur raakte bekneld in zijn voertuig. Over zijn toestand is niets bekend. Politie, brandweer, ambulancepersoneel en de traumahelikopter zijn ter plaatse.  De vrachtwagen is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt.

De ANWB meldt dat de rijbaan langs het tankstation, dat zich bevindt op het wegdeel tussen Breda en Bergen op Zoom, is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid over de parkeerplaats langs het ingestorte gebouw. Automobilisten moeten rekening houden met flinke vertraging.

Blizzard over fusie met Activision

Nadat gisteren als een donderslag bij heldere hemel bekend werd gemaakt dat Blizzard en Activision gingen fuseren werd er direct gevreesd voor de kwaliteit van aankomende Blizzard-games en -expansions zoals World of Warcraft: Wrath of the Lich King en StarCraft 2.

De mensen van het vroegere Blizzard hebben echter bekend gemaakt dat er niets verandert aan de wijze waarop er games gemaakt zullen worden. Het enige verschil dat de fusie met zich mee brengt is dat er meer stabiliteit op management-niveau en een vastere bron van inkomsten is.

"There will be no changes to our games, our websites, our personnel, or our day-to-day operations as a result of the deal. However, this combining of resources will benefit all of the companies involved and will further strengthen Blizzard's ability to continue delivering high-quality content for our players around the world for many years to come."

Uitslagen Italië speelronde 14

In Italië werd dit weekend de veertiende ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde. Woensdag worden twee wedstrijden gespeeld die nog moeten worden ingehaald.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
SampdoriaReggina3 - 0
AC MilanJuventus0 - 0
Atalanta BergamoNapoli5 - 1
CagliariLivorno0 - 0
CataniaPalermo3 - 1
FiorentinaInternazionale0 - 2
ParmaEmpoli1 - 0
AS RomaUdinese2 - 1
SienaLazio Roma1 - 1
TorinoGenoa1 - 1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale1394026831
2AS Roma13841281728
3Juventus14752291326
4Udinese14743171525
5Fiorentina14662191124
6Atalanta Bergamo13562211621
7Sampdoria14626181720
8AC Milan13463201018
9Napoli14536222018
10Catania14464141418
11Palermo14464182418
12Torino14293141515
13Parma14365162215
14Genoa14365131915
15Lazio Roma13355131714
16Livorno14347172513
17Siena14176132110
18Cagliari13247112010
19Reggina1417692110
20Empoli1424872010

Programma

DatumThuisUit
5-12InternazionaleLazio Roma
5-12AS RomaCagliari
8-12Lazio RomaCatania
8-12PalermoFiorentina
9-12EmpoliCagliari
9-12GenoaSiena
9-12InternazionaleTorino
9-12JuventusAtalanta Bergamo
9-12LivornoAS Roma
9-12UdineseSampdoria
9-12NapoliParma

Twintig coaches voor jeugd Slotervaart

De gemeente Amsterdam gaat een groep van 150 jongeren uit de probleemwijk (of kansenwijk) Slotervaart volgend jaar intensief begeleiden. Van maandag tot en met vrijdag zullen ze van 08.00 uur tot 20.00 uur worden gevolgd door twintig coaches.

Het betreft jongens en meisjes (tussen de 12 en 23 jaar) die het risico lopen te ontsporen en die al bekend zijn bij de politie of gemeente. De strikte toezicht van een coach moet hen op het rechte pad houden en voorkomen dat ze gaan rondhangen en zich misdragen.

De gemeente trekt 2,5 miljoen euro uit voor het project, dat een jaar gaat duren. Als het een succes is, wordt het stadsbreed ingevoerd.

Vorig jaar december maakte Amsterdam nog bekend dat 25 medewerkers van een bewakingsfirma dag en nacht op de fiets door het stadsdeel gingen rijden om hangjeugd aan te spreken op hun gedrag.

Geen geweld op compilatietrailer Afrika

Ooit eens op safari gewild, maar je portemonnee staat het niet toe? Afrika voor de PlayStation 3 maakt een tochtje over de Savanne opeens heel betaalbaar. Het enige geweld in deze game is natuurlijk. Geen gejaag, geen geknal, gewoon eenheid met de natuur of iets dergelijks. Het vergt een beetje gewenning. Op de onderstaande trailer zien we een aantal sfeervolle beelden van de digitale Savanne uit Afrika.

Dode vrouw (24) gevonden in Heemskerk

Icoon PolitieIn een flat in Heemskerk is gisteravond een dode vrouw gevonden. De 24-jarige vrouw werd door de politie aangetroffen in de flat de Hooge Weijt bij het NS Station. Een voorbijganger meldde dat hij schoten gehoord had.

De politie wil nog niets zeggen maar uit het feit dat er een zogenaamde 'plaats delict unit' is neergezet, kan worden afgeleid dat het een misdrijf betreft. De identiteit van het slachtoffer kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld. Een user op de site van RTV Noord-Holland meldt in een reactie dat de voornaam van het slachtoffer 'Saray' zou zijn.

Meisje pleegt zelfmoord na MSN-bedrog

ShockingIn de Amerikaanse staat Missouri heeft de 13-jarige Megan Meier onlangs zelfmoord gepleegd na bedrogen te zijn via MSN. De reden voor de zelf gekozen dood bleek pas kort geleden.

Het meisje chatte naar ze dacht met MSN-vriendje op wie ze dolverliefd was. In werkelijkheid was het de 47-jarige buurvrouw Lori Drew. Die had valselijk een profiel gemaakt omdat ze wilde weten hoe haar buurmeisje over haar dochter dacht. De 13-jarige Meier had namelijk een tijdje geleden Drews dochter de rug toegekeerd na een periode van depressiviteit en een gevecht tegen overgewicht.

Toen de MSN-relatie op een hoogtepunt was, stuurde de buurvrouw een mail waarin ze zei dat Megan niet deugde en dat ze haar vrienden slecht behandelde. ''De wereld is beter af zonder jou'', schreef ze. Even later vonden haar ouders haar hangend aan een riem in de slaapkamer.

Pas een paar weken later hoorden de ouders van het meisje dat de internetpesterij de oorzaak was voor de zelfmoord. De buurvrouw gaat echter vrijuit omdat pesterijen via internet niet strafbaar zijn in Amerika.

Met dank aan sitting_elfling voor de submit.

Jump Festa 2008 line-up Square Enix

Square Enix heeft haar Jump Festa 2008 line-up bekend gemaakt:

Speelbaar
Dragon Quest Monsters Battle Road (Arcade)
Final Fantasy IV (NDS)

Trailers
Chocobo no Fushigi na Dungeon: Toki Wasure No Meikyuu (Wii)
Final Fantasy Crystal Chronicles: The Young King and the Promised Land (Wii WiiWare)
Front Mission 2089: Border of Madness (NDS)
Star Ocean First Departure (PSP)

Nieuwe trailers in speciale 'Closed Mega Theater'
Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII (PS3)
Final Fantasy Dissidia (PSP)
Kingdom Hearts 358/2 Days (NDS)
Kingdom Hearts Birth By Sleep (PSP)
Final Fantasy VII Advent Children Complete (Blu-ray)


Scene uit Advent Children

Jump Festa is een beurs in Japan welke op 22 en 23 december in Tokyo gehouden wordt. Het hoofdthema is anime/manga, maar ook Square Enix en Nintendo zijn meestal van de partij om hun games te showen.

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 12

Wekelijks zal FOK!sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de twaalfde speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A ging er gisteren door het slechte weer maar één wedstrijd door. Elinkwijk won met 2-0 van DWV. De spelers hadden, vooral in de eerste helft, last van het weer. Desalniettemin stond het na 45 minuten al 2-0, dankzij treffers van Ralf de Haan en Rick van de Graaf. Elinkwijk neemt door de overwinning afstand van de gevarenzone. DWV zakt daarentegen weer verder weg op de ranglijst.

In de Hoofdklasse B zorgde de nummer dertien, Geldrop, voor een verrassing door met 3-3 gelijk te spelen tegen koploper DESK. Aanvankelijk leek DESK de wedstrijd te gaan winnen nadat het op een 3-1 voorsprong kwam. Maar door doelpunten van Plugers en De Wit kwam Geldrop alsnog langszij. SV Meerssen steeg naar de derde plaats op de ranglijst dankzij een 1-0 overwinning op Deurne. Opvallend was dat Meerssen een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde. Deurne staat door de nederlaag nu vierde.

UDI´19 pakte in de blessuretijd nog een punt van Dijkse Boys. In Helmond werd het uiteindelijk 2-2. Een kwartier voor tijd stond Dijkse Boys nog met 2-0 voor. De overige wedstrijden in de Hoofdklasse B werden door de slechte weersomstandigheden afgelast.

In de Hoofdklasse C gingen de meeste wedstrijden, ondanks het slechte weer, wel gewoon door. Koploper WKE won met 3-0 van Sneek. Sneek speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Wybren Visser. De Treffers steeg naar de tweede plaats dankzij een 4-0 overwinning op Rheden. De Treffers was oppermachtig en had binnen twee minuten twee goede kansen. Nadat Bochem oog in oog met de Rhedense doelman had naast geschoten, was Echargui wel succesvol. Echargui en Suppers raakten in de eerste helft nog paal en lat. In de tweede helft wist De Treffers het krachtsverschil wel in duidelijke cijfers uit te drukken.

WSV boekte de tweede overwinning van het seizoen door met 2-1 te winnen van SC Enschede en droeg de rode lantaarn meteen over aan de tegenstander. De Tukkers begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen enigszins tegen de verhouding in op achterstand. Maar de gelijkmaker na de pauze viel op een moment dat WSV de bovenliggende partij was. WSV bleef na de pauze de betere ploeg en boekte dankzij een treffer van Miquel Huigen een belangrijke overwinning.

Van de Laak: "Groningen hoort in de subtop"

Na afloop van de 1-0 overwinning van Groningen tegen VVV-Venlo was Koen van de Laak toch niet helemaal tevreden.

"Het spel was niet goed. We hadden het veel eerder moeten beslissen maar waren lang niet scherp genoeg," aldus Van der Laak, die de ploeg uit Venlo aan het eind van de wedstrijd zelfs nog een aantal kansen zag krijgen op de gelijkmaker. "We hinkten op twee gedachten. Doorgaan, of de overwinning veilig stellen. Dan wordt het toch nog moeilijk."

"We moesten deze wedstrijd ook wel winnen, anders had de overwinning op Feyenoord vorige week weinig waarde meer gehad." Door de overwinning staan de Groningers weer in subtop. "Daar horen we ook. Al was dat vandaag niet aan het spel te zien", aldus de conclusie van Van de Laak.

Soundtrack No More Heroes gedeeltelijk te downloaden

Op 23 januari 2008 komt No More Heroes uit in Japan en om mensen alvast te hypen is er nu een gedeelte van de soundtrack vrij gegeven. Het gaat om vier tracks welke hier te downloaden zijn:

1 (N.M.H)
2 (K-ENT)
3 (Pleather for Breakfast)
4 (Oxygen Graffiti)

No More Heroes is een action game van de makers van Killer 7. Het doel in de game is om jezelf op te werken tot nummer één huurmoordenaar en dat doe je door de concurrentie één voor één uit te schakelen.

Nieuw soort DJ dankzij de Wii

Dat de Wii allemaal mensen aantrekt die voorheen nooit games speelden wisten we al. Ook wisten we al dat de Wiimote op een PC is aan te sluiten dankzij wat slimme software. Dat er nu mensen zijn die de Wiimotes gebruiken om muziek te maken wisten de meesten nog niet.

Er is een nieuw fenomeen opgedoken: de Wii-J. Deze DJ maakt geen gebruik van CD's of platen, maar van een PC met aangesloten Wiimote om muziek te maken. Aangezien de Wiimote draadloos is heeft de Wiij meer vrijheid dan een gewone DJ: Ik zet mijn laptop zo dat ik alles kan zien wat er gebeurt. Maar verder ben ik vrij, ga ik helemaal uit mijn dak: ik spring, dans en op het laatst sta ik zelfs in het publiek. De reacties zijn heel leuk. De grens tussen artiest en publiek valt letterlijk weg aldus Wiij Timski.

Op dit moment zijn er drie Wii-Js in de wereld: Timski, Soundbites en dj Wiij. De laatste is Amerikaan en heeft het Wii-j-en uitgevonden. Dat er nog niet zo heel veel Wii-js zijn ligt volgens Timski aan het feit dat alle software zelf gemaakt moet worden: Op zich snap ik het ook wel. Er is nog geen standaard software voor het wiij’en. Je moet dus uren willen steken in het maken van de software, terwijl de meeste artiesten zich natuurlijk vooral met muziek bezig willen houden. Stap voor stap wordt duidelijk wat je er allemaal mee kunt. Met welke beweging ik welke beat kan maken.

Nintendo is op dit moment niet blij met het fenomeen van de Wiij, ze willen niet dat de Wiimote voor andere doeleinden gebruikt wordt.


Timski in actie

Wii-J Tmiski staat onder andere aanstaande zaterdag op Games in Concert in Utrecht. Zijn volledige agenda is te lezen op zijn site.

Fans rouwen om gedegradeerd Corinthians

Sinds gisteravond zijn miljoenen Braziliaanse voetbalfans in diepe rouw. De populaire voetbalclub Corinthians degradeerde op de laatste speeldag uit de hoogste afdeling van het betaalde voetbal. Twee jaar geleden was de club uit São Paulo nog landskampioen. In 2000 won het de wereldbeker voor clubteams.

Voor het begin van de laatste speeldag stond Corinthians net boven de rode streep, één punt boven Goiás. De wedstrijden van beide clubs werden op hetzelfde tijdstip gespeeld. Corinthians kwam op bezoek bij Grêmio niet verder dan 1-1 en Goiás won na een 0-1 achterstand met 2-1 van Internacional. De winnende treffer kwam voort uit een strafschop die tweemaal moest worden overgenomen omdat de doelman te vroeg van zijn lijn kwam.

São Paulo was vier wedstrijden voor het einde al kampioen van Brazilië.

Uitslagen België speelronde 14

Afgelopen weekend werd in België de veertiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
AnderlechtStandard Luik0-0
KV MechelenRoeselare4-3
CharleroiZulte Waregem2-3
SK LokerenCercle Brugge1-1
Exc. MoeskroenFC Brussels1-1
Sint-TruidenGer. Beerschot0-3
BergenWesterlo1-3
DenderRacing Genk2-0
Club BruggeAA Gent0-0

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1431+10
2Standard Luik1430+18
3Cercle Brugge1425+14
4Ger. Beerschot1424+8
5Anderlecht1424+6
6Racing Genk1423-1
7Ex. Moeskroen1421+7
8Zulte-Waregem1421-1
9AA Gent1421+10
10Charleroi1420+1
11SK Lokeren1420+1
12Westerlo1418+4
13Roelselare1417-9
14FC Brussels1411-14
15KV Mechelen1411-9
16Bergen149-10
17Dender149-16
18Sint-Truiden147-19

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1TomouEx. Moeskroen8
2JovanovicStandard Luik7
=AkpalaCharleroi7
4DissaRoeselare6
=CustovicEx. Moeskroen6
=GombaniCercle Brugge6

Programma :

DatumThuis:Uit:
08/12AA GentLokeren
08/12Cercle BruggeEx. Moeskroen
08/12FC BrusselsRacing Genk
08/12Ger. BeerschotBergen
08/12RoeselareClub Brugge
08/12St. TruidenAnderlecht
08/12Standard LuikCharleroi
08/12WesterloKV Mechelen
08/12Zulte-WaregemDender

'Vrijheid van Gemeentemuseum niet in het geding'

Icoon KunstHet Gemeentemuseum in Den Haag besloot vrijdag een aantal kunstwerken van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera terug te trekken uit een tentoonstelling, omdat 'bepaalde groepen in de samenleving deze als beledigend ervaren', aldus het museum.

Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging, liet vandaag weten de keuze van het museum te ''respecteren''.

Het project Adam en Ewald van Hera toont twee homoseksuele mannen met maskers van de profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali.

''Musea in Nederland hebben zelf de vrijheid om te kiezen wat zij tentoonstellen. Zij hebben ook de keuze om iets niet te tonen, als zij menen dat iets beledigend is.'' Volgens Weide is de vrijheid van het museum niet in het geding. ''Als dat wel zo zou zijn, hadden wij direct op de barricades gestaan.''

Ondertussen heeft de gemeenteraadsfractie van de SP uit Den Haag aan het College van B&W gevraagd met museumdirecteur Wim van Krimpen te bespreken onder welke voorwaarden de gewraakte foto's toch geëxposeerd kunnen worden. De expositie start op 15 december.


Jennifer Love Hewitt: Ik ben niet dik!

Icoon ShowbizzJennifer Love Hewitt is boos. Niet voor zichzelf, maar voor "alle vrouwen die moeite hebben met hun eigen lichaam." Wat heeft er namelijk plaatsgevonden? De afgelopen dagen circuleerden er foto's van Love Hewitt op het internet waarop het leek alsof ze een buikje heeft.

De beroemde showbizz-blogger Perez Hilton kopte met 'bierbuik of zwanger?' bij de foto's. Volgens Jennifer zijn de foto's gewoon vanuit een verkeerde hoek genomen: "Een maat 2 (extra small) is niet dik." Hoewel de actrice flink stennis schopt over de slechte foto's, is ze volgens eigen zeggen erg tevreden met haar lichaam.

"Ik wil me niet druk hoeven maken om fotografen die me vanuit slechte hoeken fotograferen. Ik weet hoe ik eruit zie en mijn vrienden en familie ook. En alle vrouwen zouden, net als ik, van hun lichaam moeten houden." verklaarde Love Hewitt.

Eerste nederlaag hockeyers

De Nederlandse hockeymannen hebben bij de strijd om de Champions Trophy in Kuala Lumpur hun eerste nederlaag opgelopen. Oranje ging in de vierde wedstrijd met 2-6 onderuit tegen Zuid-Korea. Door het verlies zijn de kansen op een plaats in de finale aanzienlijk verkleind.

De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans kwam twee keer op voorsprong dankzij treffers van Wouter Hermkens (strafcorner) en Matthijs Brouwer. Zuid-Korea wist zich na de rust echter terug te vechten, mede door drie treffers van Jong-Hyun Jang.

Zowel Nederland als Zuid-Korea staat na vier duels op zeven punten. Woensdag speelt Nederland tegen wereldkampioen Duitsland.

Waterman tegen Nürnberg terug onder de lat

Boy Waterman verdedigt aankomende woensdag het doel van AZ in de UEFA Cup-wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg. De doelman is voldoende hersteld van de bovenbeenblessure die hem gisteren in de competitiewedstrijd tegen FC Twente nog aan de kant hield.

Tegen de Tukkers werd Waterman vervangen door de Argentijnse jeugdinternational Sergio Romero. "Voor dit duel had Boy te weinig hersteltijd, maar tegen Nürnberg kan hij weer van de partij zijn", aldus AZ-coach Louis van Gaal.

Prent definitief naar Halmstads BK

Alexander Prent vertrekt in de winterstop naar Halmstads BK. De 24-jarige aanvaller van NEC heeft een akkoord met de Zweedse club bereikt over een contract voor drie seizoenen.

Het contract van Prent in Nijmegen liep nog tot het einde van dit seizoen. In de afgelopen vier seizoenen speelde hij slechts 26 duels voor de club uit Nijmegen waarin hij niet wist te scoren. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor TOP Oss.

Real Betis ontslaat trainer Cuper

Real Betis heeft trainer Hector Cuper ontslagen. De club uit Sevilla presteert slecht in de Spaanse competitie en na de 2-0 nederlaag tegen Atlético Madrid van dit weekend besloot het bestuur van de Spaanse club Cuper de laan uit te sturen.

De 52-jarige Argentijn was sinds juli van dit jaar in dienst bij Real Betis. Zijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door jeugdtrainer Francisco Chaparro.

Uitslagen Frankrijk speelronde 16

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de zestiende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Le MansAS Nancy2-1
AS MonacoOl. Nice1-1
PSGCaen0-1
Lille OSCOl. Marseille1-1
FC MetzAJ Auxerre0-1
FC SochauxRC Lens0-2
FC LorientSaint-Etienne1-1
Gir. BordeauxToulouse4-3
ValenciennesStade Rennes3-0
Ol. LyonRC Strasbourg5-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Ol. Lyon16121337-1437
2AS Nancy1594223-931
3Gir. Bordeaux1684423-2028
4Le Mans1682623-2426
5Valenciennes1674520-1625
6Ol. Nice1666417-1324
7Stade Rennes1673617-1824
8AS Monaco1664620-1622
9St. Etienne1664618-1622
10Caen1664618-1822
11RC Lens1655615-1620
12FC Lorient1648416-1820
13Strasbourg1655615-1820
14AJ Auxerre1662816-2220
15Lille OSC1639415-1718
16Ol. Marseille1646615-1818
17Toulouse1545615-1917
18PSG1637613-1516
19FC Sochaux1627712-2113
20FC Metz1614118-257


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon11
2BellionGir. Bordeaux10
3De MeloLe Mans9
4Bakary KonéOl. Nice7
=NiangOl. Marseille7


Programma

DatumThuis:Uit:
05/12ToulouseAS Nancy
08/12As NancyValenciennes
08/12CaenOl. Lyon
08/12RC LensLe Mans
08/12LorientSochaux
08/12Ol. MarseilleAS Monaco
08/12St. EtienneFC Metz
08/12StrasbourgStade Rennes
08/12ToulouseLille OSC
09/12AJ AuxerrePSG
09/12Ol. NiceGir. Bordeaux

Terpstra 'confused' over kritiek van Wilders

De voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra die vrijdag op persoonlijke titel opriep om een verzetsbeweging tegen Wilders en zijn anti-islamgeluid op te zetten, is verbaasd over de keiharde kritiek die de PVV-voorman op die beweging in oprichting heeft geleverd. Wilders liet gisteren in een persbericht onder meer weten dat Terpstra's oproep ''onverantwoordelijk en gevaarlijk is omdat het mensen zou kunnen aanzetten tot een rechtvaardiging van gebruik van geweld tegen mij''.

Terpstra zegt vandaag in dagblad Trouw ''confused'' te zijn over die kritiek: ''Ik heb kennelijk een open zenuw geraakt. Mijn artikel doet juist een beroep op de redelijkheid. Wilders' verwijt is de omgekeerde wereld. Ik respecteer zijn vrijheid om zijn geluid te laten horen. Maar het staat burgers vrij om daar kritiek op te hebben. Waarom zou ik alleen mijn eigen partij, het CDA, mogen bekritiseren en niet de PVV?''

De voormalige voorman van vakcentrale CNV zei vrijdag dat Wilders ''het kwaad'' is dat moet worden gestopt. ''De koude rillingen lopen me over mijn rug als ik hem hoor praten. Het is tijd dat het debat over integratie bij de politiek wordt weggehaald. Laten we niet langer lijdzaam zijn. Het is belangrijk dat ook autochtonen nu opstaan en Wilders een halt toeroepen.''

Massaal gehoor
Vandaag zegt Terpstra dat aan zijn oproep voor een verzetsbeweging massaal gehoor is gegeven. Zo massaal, dat het hem heeft overdonderd. ''Ik moet even nadenken hoe het nu verder moet. Allerlei vertegenwoordigers van allerlei organisaties hebben zich gemeld. Maar ik heb juist die maatschappelijke organisaties opgeroepen om te laten zien dat wat de PVV vertegenwoordigt niet representatief is voor Nederland. Ik heb ze nog niet teruggebeld. Ik weet het: wie A zegt, moet ook B zeggen. Maar ik weet nu nog niet hoe de volgende stap eruit moet zien.'' Overigens heeft Mohamed Sini, voorzitter van stichting Islam en Burgerschap, dit weekend al in de media laten weten dat hij het oprichten van de anti-Wildersbeweging op zich gaat (of wil) nemen.

Terpstra zegt geen tegen- maar een vóórbeweging te willen. ''Mijn insteek was om als maatschappelijke organisaties en als burgers te laten zien hoe het wél kan in Nederland.'

Wilders zelf sprak gisteren buiten de al eerder genoemde kritiek ook schande over het organiseren van de ''buitenparlementaire''' tegenbeweging. ''Het is een belediging van de PVV-kiezer en van de democratie'', aldus Wilders die het omschreef als '' walgelijk''.


Met dank aan aelbali en Marcussi voor de submit.

België krijgt noodregering-Verhofstadt

Icoon BelgieDe Belgische koning geeft de demissionaire regering-Verhofstadt extra bevoegdheden. Het kabinet moet dienen als een noodregering, om dringende zaken op sociaal-economisch gebied aan te pakken.

De Vlaamse omroep VRT meldde dat vandaag. De koning benoemt tegelijk demissionair premier Guy Verhofstadt tot 'verkenner' voor de vorming van een nieuwe Belgische regering.

Het is vrij uitzonderlijk dat een demissionair premier zelf de mogelijkheden van een nieuwe coalitie verkent. Verhofstadt had na zijn verkiezingsnederlaag in juni verwacht de politiek te verlaten.

De benoeming volgt op het ontslag zaterdag van Yves Leterme als formateur. Leterme kreeg geen steun van de Waalse christendemocraten voor beoogde staatshervorming.
Verhofstadt mag het proberen.

PSV praat vandaag met Afellay

Vandaag hebben Ibrahim Afellay en zijn zaakwaarnemer een nieuw gesprek met PSV over het openbreken en verlengen van zijn huidige contract, dat nog tot 2010 loopt. PSV wil de middenvelder het liefst tot 2013 aan zich binden.

Dat Afellay ooit in een buitenlandse topcompetitie zal spelen lijkt haast wel zeker. De geboren Utrechter ontwikkelt zich erg snel. In de wedstrijd tegen De Graafschap van afgelopen zaterdag zat er een delegatie van Arsenal op de tribune voor de 21-jarige speler.

Ook ging het gerucht dat zijn vorige trainer Ronald Koeman hem, samen met de PSV’ers Gomes en Salcido, naar Valencia zou willen halen.

Afellay sluit niets uit voor de toekomst, maar geeft aan dat hij voorlopig het liefst bij PSV blijft. "De intentie is om er met PSV uit te komen, en als dat niet lukt, dien ik gewoon mijn contract tot 2010 uit."

Vorige maand gaf Afellay nog aan dat hij te weinig vertrouwen voelde in de aanbieding van PSV. PSV-directeur Jan Reker bracht beide partijen weer aan tafel.

Meer geruchten rond ontslag Jeff Gerstmann

Na het ontslag van Jeff Gerstmann is er een golf van verontwaardiging losgebarsten op internet. CNet, eigenaar van Gamespot, heeft nu in een officiële reactie het volgende laten weten:
"GameSpot takes its editorial integrity extremely seriously. For over a decade, GameSpot and the many members of its editorial team have produced thousands of unbiased reviews that have been a valuable resource for the gaming community. At CNet Networks, we stand behind the editorial content that our teams produce on a daily basis."

Tegelijk groeien de geruchten door. Zo zou het ontslag op een voor Gamespot goed moment zijn gevallen. Gerstmanns ontslag kwam twee weken na het uitbrengen van de review, vlak na de oplevering van de laatste review van de golf games die voor Thanksgiving uit kwamen. Het gerucht gaat dat Gamespot bang was dat reviewers het werk zouden neerleggen wanneer Gerstmann ontslagen zou worden, iets wat de site niet kon gebruiken met de feestdagen. Volgens insiders was deze angst niet onterecht, de Gamespot-reviewers hebben hun werk inderdaad neergelegd na het ontslag van Gerstmann.

Volgens de site Valleywag zijn Eidos-medewerkers aan het flippen, omdat zij in deze zaak ook een zwarte piet toegespeeld krijgen. Zij claimen echter dat zij niets met het ontslag te maken hebben.

Gerstmanns ex-collegae hebben zich ook uitgesproken over de zaak. Zo vind ex-hoofdredacteur Greg Kasavin dat Jeff Gerstmann een eervoller ontslag had verdiend als langst zittende medewerker, terwijl de huidige hoofdredacteur Alex Navarro de hele situatie vergelijkt met de ramp-knop in SimCity.
Ex-Gamespotters Bob Colayco en Adam Buchen verklaarden dat het ontslag van Gerstmann niet betekent dat Gamespot-reviewers regelmatig betaald worden om een goede review te schrijven.
Verder is er een anonieme Gamespot-insider die meldt dat de invloed van het advertentie-team op de inhoud van de reviews steeds groter wordt.

Dan zijn er ook mensen die beweren dat Gerstmann niet ontslagen is vanwege de review zelf, maar omdat hij de game niet genoeg gespeeld zou hebben. Zijn gamercard toont namelijk dat hij zes achievements en 90 Gamerscore-points heeft behaald met Kane & Lynch. Dit gerucht valt makkelijk tegen te spreken, aangezien het mogelijk is dat hij Kane & Lynch op een debug-360 heeft gespeeld. Op een dergelijke unit log je niet in op Live, maar op Microsofts PartnerNet, en komen je achievements dus niet op je Gamercard te staan.

Tot slot reageerde de Gamespot Manager of Community Development op het Gamespot-forum met de mededeling dat er dinsdag een officiële mededeling van Gamespot zal komen.

Protest op Curaçao tegen Nederlandse invloed

De oppositiepartijen op Curaçao zitten niet op geld uit Nederland te wachten als 'wij Nederlanders' daarvoor meer invloed willen hebben. Dat valt althans op te maken uit een grote demonstratie die gistermiddag op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen werd gehouden.

Het protest was bedoeld om de politieke situatie op het eiland aan de kaak te stellen en tegen de toenemende Nederlandse invloed op Curaçao. Een paar duizend mensen en alle oppositiepartijen deden aan de betoging in Willemstad mee.

De in het wit geklede betogers droegen leuzen mee als ''Nederland stik maar met je geld, Curaçao is niet te koop.'' Daarmee werd gedoeld op de nieuwe staatkundige structuur met Nederland. Vanuit ons land komt er meer toezicht op justitie en financiën en in ruil daarvoor neemt Nederland veel Curaçaose schulden over.

India wil acht Nederlandse activisten berechten

Icoon BinnenlandsTegen acht Nederlanders is in India door een rechtbank een arrestatiebevel uitgevaardigd. Het gaat om landgenoten die werken voor internetprovider Antenna, de Landelijke India Werkgroep en de Schone Kleren Kampagne. Allen strijden tegen kinderarbeid.

Het achttal is aangeklaagd omdat de Indiase kledingfabrikant Fibres and Fabrics International (FFI) uit Bangalore zich in goede naam en eer aangetast voelt. De acht schreven op internet over slechte arbeidsomstandigheden bij het bedrijf.

Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken wordt verzocht nu uitvoering te geven aan het arrestatiebevel door de Nederlandse overheid om uitlevering te vragen en mogelijk interpol om opsporing te verzoeken. Overigens hoeven de acht weinig te vrezen zolang ze in Nederland blijven, omdat ons land geen verdachten aan India uitlevert.

De acht door India gewenste Nederlanders zeggen dat het proces is bedoeld om kritische organisaties de mond te snoeren.

-
Meer info op Indymedia.

Met dank aan BillGates voor de submit.

Partij Poetin wint dik de verkiezingen

Icoon VerkiezingenPresident Vladimir Poetin heeft de parlementsverkiezingen in Rusland gisteren triomfantelijk gewonnen. Zijn partij, Verenigd Rusland, haalde 64,1 procent van de stemmen. Dat meldde de centrale kiescommissie vanochtend na het tellen van 98 procent van de stemmen.

De Communistische Partij werd tweede met 11,6 procent. Twee andere Kremlin-gezinde partijen, de ultranationalistische LDPR en het centrumlinkse Een Rechtvaardig Rusland, behaalden respectievelijk 8,2 en 7,8 procent van de stemmen. Het lagerhuis van het parlement, de Doema, telt 450 parlementariërs. De kiesdrempel bedraagt 7 procent..

De Communistische Partij gaf gisteren meteen aan de uitslag aan te zullen vechten. Volgens een partijfunctionaris zijn er op de verkiezingsdag ''schendingen die alle acceptabele normen overschrijden'' geweest.

''Onze advocaten zijn al begonnen met het voorbereiden van een klacht aan het hooggerechtshof'', zei Vadim Solovjev, het hoofd van de juridische afdeling van de Communistische Partij. Volgens hem hebben circa 300.000 partijwaarnemers ongeveer 10.000 overtredingen door het hele land waargenomen. Eerder sprak partijleider Gennadi Zioeganov van de ''moeilijkste, smerigste en meest onverantwoorde'' verkiezingen in Rusland ooit.

Monument Nicky Verstappen beschadigd

Icoon BinnenlandsHet monumentje voor de vermoorde Nicky Verstappen op de Brunssummerheide is vernield. Delen van het zuiltje zijn afgebroken, blijkt uit foto's op de internetpagina van de stichting Aandacht Doet Spreken (ADS), een vereniging van nabestaanden van geweldslachtoffers.

ADS meldde dat de familie van Nicky Verstappen de beschadigingen afgelopen weekeinde zelf heeft geconstateerd. Een woordvoerder van de politie Limburg Zuid weigerde vanochtend na te gaan of de vernieling is gerapporteerd. De gedenksteen staat bij de plek waar de toen 11-jarige Nicky Verstappen op 10 augustus 1998 vermoord werd gevonden. Het misdrijf is nooit opgelost.


Man schiet in Schoorl op indringers

PolitieDe politie Noord-Holland Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen opgepakt na een schietpartij in Schoorl. De schutter belde zelf de politie nadat hij twee inbrekers onder vuur had genomen.

Een 54-jarige en een 28-jarige man uit Schoorl probeerden rond 04.00 uur vermoedelijk een woning aan de Hulstweg binnen te dringen door de voordeur te forceren. De 41-jarige bewoner loste direct enkele schoten en raakte daarbij een van de mannen. De indringers gingen er daarna vandoor. De bewoner belde zelf de politie en gaf zijn vuurwapen gelijk af toen deze ter plaatse kwam.

Zowel de schutter als de twee inbrekers zijn in de loop van de nacht aangehouden. De 28-jarige indringer was gewond aan zijn hoofd. Zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend te zijn.

De bewoner van de woning is aangehouden omdat iemand niet zomaar mag gaan schieten. Een inbraak valt niet direct onder een levensbedreigende situatie die onder noodweer kan vallen. Onbekend is of de schutter en de indringers elkaar kennen. Evenmin is bekend of de bewoner een vergunning voor zijn vuurwapen had. De politie doet nader onderzoek naar de reden voor de inbraakpoging.

Met dank aan ciscokid voor de submit.

Israël laat ruim vierhonderd Palestijnen vrij

Icoon Isra�l/Palestina Israël is vanochtend begonnen met de vrijlating van ruim vierhonderd Palestijnen. De stap is bedoeld als een gebaar in de richting van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, die in een machtsstrijd is verwikkeld met de radicaalislamitische Hamas. De vrijlating moet ook het vredesproces ondersteunen.

Het Israëlische kabinet stemde vorige maand in met de vrijlating van de gedetineerden. Premier Ehud Olmert stelde toen voor 441 Palestijnen te laten gaan. Het gaat vooral om aanhangers van de Fatah-beweging van Abbas.

[NHL] Standen per 03-12-2007

De Ottawa Senators staan nog steeds eerste in hun divisie ondanks zes verliespartijen op rij. De New Jersey Devils echter zijn op de weg terug met maar liefst zeven gewonnen wedstrijden na elkaar.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
New York Rangers15923262519-4-06-5-27-2-1W2
Philadelphia Flyers14923077716-3-28-6-05-3-2L1
New Jersey Devils141023067636-4-08-6-28-2-0W7
New York Islanders131012756659-4-14-6-04-5-1L2
Pittsburgh Penguins111222474746-6-25-6-04-5-1L1

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa Senators167234806710-5-16-2-13-5-2L6
Montreal Canadiens13943077745-4-38-5-14-5-1L2
Boston Bruins13922863617-2-16-7-16-4-0L1
Toronto Maple Leafs101162681945-5-55-6-13-4-3W2
Buffalo Sabres121112575648-5-04-6-16-4-0W1

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina Hurricanes141033186868-5-16-5-24-6-0L1
Atlanta Thrashers121312569854-6-08-7-15-4-1L1
Florida Panthers121412569767-6-05-8-15-4-1L2
Tampa Bay Lightning111322481809-3-12-10-14-5-1W1
Washington Capitals91622063793-8-16-8-13-6-1W1

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit Red Wings186238886311-2-07-4-25-4-1W3
St. Louis Blues158131625310-3-05-5-18-1-1W1
Chicago Blackhawks141023078728-5-06-5-25-3-2L1
Nashville Predators13922873727-3-16-6-16-2-2W2
Columbus Blue Jackets121042867657-3-25-7-24-5-1W1

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Minnesota Wild159232696510-4-05-5-26-4-0W4
Vancouver Canucks141023069627-6-17-4-16-2-2L1
Colorado Avalanche1410129747310-2-04-8-14-5-1W1
Edmonton Oilers121412568797-7-05-7-16-4-0W2
Calgary Flames101342473846-7-34-6-14-5-1L4

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Dallas Stars14943279707-3-27-6-27-2-1W1
San Jose Sharks12842863544-5-28-3-25-2-3W1
Anaheim Ducks121242866808-4-34-8-15-4-1L2
Phoenix Coyotes111302259734-7-07-6-04-6-0L3
Los Angeles Kings101412168816-8-04-6-13-6-1L1

Volleyballers verliezen finale

De Nederlandse Volleybalheren hebben de finale van het pre-OKT verloren van gastland Italië. Na een 2-0 voorsprong verloren ze uiteindelijk nipt met 2-3

De uitslag van de finale was niet meer van belang voor de Nederlanders aangezien ze zich al geplaatst hadden voor het OKT in januari. Bondscoach Peter Blangé liet zijn vaste basisopstelling opdraven: spelverdeler Dirk-Jan van Gendt, Kay van Dijk (diagonaal), Jeroen Trommel, Robert Horstink (passers-lopers), Wytze Kooistra, Rob Bontje (midden) en Marko Klok (libero).

De eerste twee sets gingen naar Nederland met 25-20 en 25-21. Voor de derde set moest de Italiaanse coach iets verzinnen en hij zette zijn tweede spelverdeler in. Hierna werd de Nederlandse opslag iets minder en de Italiaanse aanval een stuk sneller waardoor de Italianen de laatste drie sets met 20-25, 21-25 en 13-15 wisten te winnen.

Zeg eens aaaa

Tandartsen, het zullen best wel leuke mensen zijn maar het beroep wat ze uitoefenen. Ach veel mensen zullen er blij mee zijn, maar alleen het bordje van een tandarts buiten aan een deur doet mij gillend als een klein meisje het hazenpad kiezen.

Maar toch zijn er mensen die vrijwillig tandarts worden en die moeten ergens op oefenen, geen flauw idee hoe dat tot nu toe ging, maar er is een slim iemand geweest die een oefenrobot heeft uitgevonden voor tandartsen in wording.

Boek: Conn en Hal Iggulden - Het jongensboek

Vraag je opa alleen over vroeger als je tijd hebt, want de kans dat je een uur lang naar zijn verhalen moet luisteren is groot.
quote:
Vroeger was alles beter, we hadden nog geen wie’s iks-boksen of pé-esdrieën. We speelden gewoon op straat, in het bos of op het water.
Hoe wisten jullie dan wat jullie konden spelen, er was toch nog geen e-mail of internet?
We hadden onze tijdschriften en daar stond van alles in, hoe je een periscoop kon bouwen of een zeepkist. En uiteraard hoe je kon navigeren op de sterren als je een vlot had gebouwd
Ja, je opa was vroeger een echte deugniet. Nieuwsgierig geworden naar deze spelletjes, wil je de bron aanboren die je opa tot zijn beschikking moet hebben gehad? Dan is er goed nieuws want Het jongensboek zit vol met dit soort antwoorden.
Subheader

CD: The Canadians - A Sky With No Stars

Uit een onverwachte hoek horen we dat emo nog lang niet dood en begraven is. De band The Canadians is afkomstig uit het Italiaanse Verona en werd opgericht in 2005. Op hun debuutalbum A Sky With No Stars brengt de vijfkoppige band onvervalste emo ten gehore, die rechtstreeks uit het hart van een Californische puber lijkt te komen. Dat is dan ook meteen het grootste bezwaar tegen deze plaat: in plaats van iets nieuws toe te voegen recyclen The Canadians op hun debuut afgezaagde MySpace-puberrock.


Uitslagen Turkije speelronde 14

Afgelopen weekend werd er weer gespeeld in de Turkse competitie. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
GençlerbirligiTrabzonspor2-1
KonyasporAnkaragücü1-0
KasimpasaBursaspor0-2
DenizlisporFenerbahce0-1
KayserisporOftasspor1-1
AnkarasporSivasspor2-0
ManisasporGaziantepspor1-0
GalatasarayBüyüksehir2-2
BesiktasRizespor1-1


Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Galatasaray1432+17
2Sivasspor1431+13
3Fenerbahce1428+9
4Besiktas1425+4
5Denizlispor1421+4
6Ankaragücü1421+0
7Kayserispor1421+4
8Konyaspor1419-7
9Büyüksehir1419+2
10Bursaspor1418+1
11Oftasspor1418+1
12Trabzonspor1416-1
13Manisaspor1416-3
14Gaziantepspor1415-3
15Rizespor1414-12
16Gençlerbirligi1413-5
17Ankaraspor1411-6
18Kasimpasa147-18


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Muhammet AliSivasspor8
2Yusuf SimsekDenizlispor7
3De NigrisGaziantepspor6
=SemihFenerbahce6
=BoboBesiktas6
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor6


Programma

DatumThuis:Uit:
07/12BursasporBesiktas
08/12AnkaragucuKasimpasa
08/12RizesporKayserispor
08/12FenerbahceGalatasaray
09/12OftassporAnkaraspor
09/12BüyüksehirGençlerbirligi
09/12KonyasporManisaspor
09/12SivassporDenizlispor
09/12TrabzonsporGaziantepspor

Hugo Chávez verliest referendum

Icoon BuitenlandsPresident Hugo Chávez van Venezuela heeft het referendum over een nieuwe grondwet verloren. 50,7 procent van de inwoners van Venezuela stemde tegen. Chavez heeft zijn nederlaag toegegeven.

Met de nieuwe grondwet zou hij langer aan de macht kunnen blijven en meer controle te krijgen over de media, de economie, de strijdkrachten en de regionale besturen. De oppositie verweet Chavez de democratie om zeep te helpen en te streven naar een dictatuur.

De linkse president erkende kort na de bekendmaking van de uitslag zijn nederlaag. In een direct op televisie uitgezonden reactie sprak hij over "minimale verschillen". Hij zei ook dat hij nu bewezen heeft heel democratisch te zijn.

Geile stieren

Toyota wil in Australie graag een mooie pickup vaker verkopen dus wat doe je dan, juist een fijn reclamefilmpje maken. Maar waar Toyota in Nederland een beetje staat voor saai edoch betrouwbaar zo hebben ze in Australie een ietwat ander imago want twee geile stieren gebruiken als hoofdrolspelers in je reclamespotje dat zal hier de buis wel niet halen...

Tegenstanders Oranje niet blij

De bondscoaches van de tegenstanders van het Nederlandse elftal, waren het zondagmiddag na de loting in Luzern met elkaar eens. Veel slechter kan het niet.

Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk verscheen aangeslagen bij de persconferentie. "Dit had nauwelijks erger gekund. We gaan ons best doen." Domenech verliet de perszaal weer snel toen een Italiaanse journalist vroeg of hij het niet jammer vond dat Zidane gestopt was. De journalist doelde op de kopstoot incident in de WK-finale met Materazzi. "Ik vind dit geen grapje. Tot ziens," aldus een geïrriteerde Domenech.

Roberto Donadoni: "Dit is een heel lastige groep. Ik kan alleen maar hopen dat we verder komen. Dat zal lastig worden, maar we gaan ons best doen."

De bondscoach van Roemenië was dolblij met deze loting. "Ik ben dolblij met dit resultaat. Dit had niet veel eenvoudiger gekund. We spelen tegen de wereldkampioen, de verliezend WK-finalist en het land dat de afgelopen drie jaar in de kwalificatie wedstrijden voor het EK en WK het beste heeft gepresteerd. Ik ben benieuwd tegen wie we het in de kwartfinale moeten opnemen,"aldus Victor Piturca.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.