Nederland speelt gelijk in Champions Trophy

De Nederlandse hockeymannen hebben tijdens de Champions Trophy in Kuala Lumpur hun eerste puntverlies geleden. De titelverdediger speelde namelijk gelijk tegen Spanje (3-3). Oranje heeft nu zeven punten uit drie wedstrijden en gaat daarmee aan de leiding.

Na zes minuten kwam het Nederlands hockeyteam al op voorsprong door een treffer van Teun de Nooijer. De aanvaller wist een vrije slag van Jeroen Delmee in het doel van de tegenstander te werken. De Spaanse ploeg moest winnen om uitzicht te houden op een plaats in de finale, waardoor de jacht op treffers werd geopend. In het tijdsbestek van twee minuten boog de ploeg de achterstand om in een voorsprong. Víctor Sojo en Eduard Tubau waren verantwoordelijk voor de treffers. Vlak voor rust zorgde Rob Reckers voor de gelijkmaker.

Ook na de pauze hield Spanje het initiatief. Dit leverde al vrij snel een doelpunt op. David Alegre wist de bal achter keeper Guus Vogels te schuiven. Nederland liet het hier niet bij zitten, waardoor Ronald Brouwer uiteindelijk de derde treffer voor Oranje kon maken. In het resterende deel van de wedstrijd werden er geen doelpunten meer gemaakt.