Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 13

Erwin (Remote)
Icoon EredivisieOp natte velden werd dit weekend de dertiende speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Met 35 doelpunten was deze speelronde zeer doelpuntrijk. PSV en Feyenoord maakten geen fout, terwijl Ajax en AZ onderuit gingen. Door het puntverlies van de Amsterdammers zijn de Eindhovenaren de nieuwe koploper.

In de Galgenwaard heeft FC Utrecht een pak slaag uitgedeeld aan Sparta Rotterdam. Vanaf de eerste minuut konden de Rotterdammers het niet belopen en dat resulteerde al snel in veel doelpunten. Sparta mocht blij zijn dat het na 45 minuten ‘maar’ 5-0 stond door doelpunten van Loval (2x), Nelisse, George en Dickoh. De thuisploeg kon eenvoudig combineren en had de score nog veel verder kunnen uitbreiden. In de tweede helft ging FC Utrecht vrolijk verder maar het net werd minder vaak gevonden. Uiteindelijk scoorde Rose nog voor Sparta, maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld: 7-1.

PSV heeft een een zwaarbevochten zege geboekt op De Graafschap. Wat balbezit betreft ging de wedstrijd in de eerste helft gelijk op, maar de meeste kansen waren voor de Eindhovenaren. Van Fessem kon enkele keren redding brengen maar de doelman had vlak voor rust geen antwoord op een bal van Farfán, die op aangeven van Lazovic scoorde. In de tweede helft begonnen de superboeren beter te spelen en werden er ook kansen gecreëerd. Nadat Lazovic een domme tweede gele kaart kreeg moest PSV de wedstrijd met tien man uitspelen. De Graafschap was enkele keren dichtbij een treffer maar Gomes hield zijn doel schoon: 0-1.

Feyenoord heeft zich goed hersteld na de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen. In de Kuip werd Heracles Almelo met 6-0 opzij gezet, zonder dat de Rotterdammers goed speelden. De wedstrijd was nog geen 20 seconde oud toen Makaay met zijn eerste balcontact scoorde. Even later was het opnieuw Makaay die de voorsprong verdubbelde. De ruststand werd bepaald door een kopbal van Feyenoord-verdediger Hofland. Het weer werd er in de tweede helft niet beter op maar Feyenoord bleef geconcentreerd aanvallen. De wedstrijd eindigde met een 6-0 stand op het bord na doelpunten van Slory, van Bronckhorst en Wijnaldum.

AZ leek de stijgende lijn te pakken te hebben maar in Enschede gingen de Alkmaarders ten onder tegen FC Twente. AZ kreeg in de openingsfase kansen via Ari en De Zeeuw maar het was Twente dat langzaam de regie overnam. Doelman Romero, die de geblesseerde Waterman verving, kon redding brengen op een kopbal van N’Kufo maar bij de tweede poging ging de Argentijn opzichtig in de fout. In de tweede helft was het opnieuw N’Kufo, die profiteerde van het knullige verdedigen bij AZ. Pellè bracht de spanning terug in de wedstrijd en de 2-2 hing dan ook in de lucht. FC Twente bleef overeind en hield de drie punten in eigen huis: 2-1.

In de Amsterdam ArenA heeft Ajax dure punten verspeeld tegen NAC Breda. Bij de Amsterdammers ging er maar weinig goed en de manier waarop NAC op voorsprong kwam paste dan ook bij het wedstrijd. Feher zette de bal voor en vervolgens tikte Ajacied Vertonghen de bal in eigen doel. In de tweede helft speelde Ajax feller, maar het was opnieuw NAC Breda dat scoorde. Nog geen minuut nadat Luque de gelijkmaker op zijn schoen had scoorde Amoah aan de andere kant de 0-2. Invaller Ammi maakte het nog erger voor de Amsterdammers door de bal hard achter doelman Stekelenburg te schieten. Huntelaar pikte nog een doelpunt mee maar het mocht niet meer baten: 1-3.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Willem II won met 6-0 van de directe concurrent Excelsior en Roda JC won in eigen huis met 3-2 van Vitesse. In de Euroborg heeft FC Groningen met 1-0 gewonnen van VVV Venlo maar de Groningers verzuimden om meer te scoren. SC Heerenveen won in Nijmegen op een drijfnat veld met 0-1 van NEC.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 30 november:
FC Utrecht – Sparta Rotterdam (7-1)

Zaterdag 1 december:
Willem II – Excelsior (6-0)
De Graafschap – PSV (0-1)
Roda JC – Vitesse (3-2)
FC Groningen – VVV Venlo (1-0)

Zondag 2 december:
Feyenoord – Heracles Almelo (6-0)
FC Twente – AZ (2-1)
Ajax- NAC Breda (1-3)
NEC – SC Heerenveen (0-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!