Van Marwijk: "Ploeg was geconcentreerd"

Sjors (Sj0rSz)
Bert van Marwijk kon tevreden terug kijken op de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles. De trainer van de Rotterdammers zag zijn ploeg met 6-0 van de ploeg uit Almelo winnen.

"Tot de laatste seconde is de ploeg geconcentreerd geweest, dat heb ik met genoegen aangezien," liet een tevreden Van Marwijk weten. "Als we die concentratie ook tegen FC Groningen hadden opgebracht, hadden we daar niet verloren. Daarom hoop ik dat dit geen incident is. Als we dit wekelijks opbrengen, zetten we echt een stap voorwaarts. Dat moet blijken."

Feyenoord stond binnen een minuut op voorsprong door een treffer van Roy Makaay. Daarna zakte de ploeg even in en verloor het initiatief. Van Marwijk: "Dat was onze mindere fase, maar gelukkig duurde dat niet lang."

De oefenmeester van de Rotterdammers was zeer tevreden over het optreden van een aantal talentvolle voetballers. Erwin Mulder, die de geblesseerde Timmer verving, maakte een zeer rustige en solide indruk. Ook Georginio Wijnaldum, die voor het eerst in de basis startte en prompt scoorde, liet zien wat hij kon. "Georginio heeft creativiteit en is altijd goed voor acties. Hij heeft ook voor dreiging gezorgd. Ik zie bijna alle wedstrijden van de beloftes en regelmatig is hij beslissend geweest. Bovendien traint hij sinds het eerste begin mee, dus ik weet wel wat ik met hem in huis heb."