Nominaties Sportgala bekend

Het NOC*NSF heeft de nominaties voor haar jaarlijkse sportprijzen bekend gemaakt. Theo Bos, Ireen Wüst en Gerard Kemkers verdedigen alledrie hun titel.

Genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar zijn baanwielrenner en wereldkampioen op de sprint Theo Bos, Sven Kramer, die oppermachtig wereldkampioen allround werd, en de Judoka Robert Houkes die dit jaar verassend wereldkampioen werd in de klasse tot 60 kilogram.

Bij de vrouwen mag Ireen Wüst haar titel verdedigen. De wereldkampioene allround, 1000 en 1500 meter neemt het onder andere op tegen zwemster Marleen Veldhuis. De derde die kans maakt op de titel Sportvrouw van het Jaar is Lornah Kiplagat.

Andere genomineerden zijn het zeilteam Lobke Berkhout en Marcelien de Koning, de Nederlandse springruiters en het Nederlands voetbalteam tot 21 jaar voor Sportploeg van het Jaar. Gerard Kemkers, Foppe de Haan en Robert Eenhoorn maken kans op de titel Sportcoach van het Jaar. Genomineerd voor de titel Gehandicapte sporter van het Jaar zijn Marion Nijhof, Anette Roozen en Esther Vergeer.

De winnaars worden op 18 december bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Sportgala in de RAI in Amsterdam. Collega sporters van de genomineerden beslissen wie er met de prestigieuze prijzen vandoor gaat.