De Zeeuw: "Van voor af aan beginnen"

Demy de Zeeuw baalde na afloop van het verloren duel tegen FC Twente (2-1). Bij winst zou zijn ploeg AZ goede zaken doen, maar de realiteit is anders. De ploeg van trainer Louis van Gaal is inmiddels naar de tiende plaats afgezakt.

"Het is heel moeilijk om van Twente te winnen. Dat is ons hier al een tijdje niet gelukt," was de conclusie van De Zeeuw na afloop van de wedstrijd. "We hadden vandaag goede zaken kunnen doen. Nu moeten we weer van voor af aan beginnen. Maar uiteindelijk zullen we weer in de topvijf staan."

"Twente speelt goed en agressief voetbal en is in eigen huis tot veel in staat. Zeker als hun publiek er achter gaat staan," ging de speler verder. "Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi speelden erg goed op het middenveld. Zij raken amper een bal kwijt en zijn moeilijk te verdedigen."

Ook Van Gaal was niet tevreden over het verlies. "Ik zit hier met een kater," aldus de oefenmeester. "We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen. Eigenlijk was het een status quo, maar door twee verdedigingsfouten hebben we verloren. Een heel naar gevoel houd ik aan deze wedstrijd over."