Nieuws uit de hoofdklasse

Wekelijks bundelt FOK! Sport al het interessante nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse. Lees hier en je bent weer helemaal bij!

Het nieuws van de afgelopen week kan vooral als volgt worden samengevat: de trainerscarrousel draait op volle toeren.

Zondaghoofdklasser UNA stelde Rob Toelen aan als opvolger van Paul van der Palen. Toelen begint in de zomer in Zeelst.

Dat doet ook Bert Ruijsch, maar dan in Gemert. Hij volgt Willie Willems op. Ruijsch zou eerst zijn huidige club, zaterdaghoofdklasser Nivo Sparta, trouw blijven, maar stapte deze week toch per direct op. Wel blijft hij een jeugdteam trainen. Voormalig trainer Frans Grondman maakt nu het seizoen af in Zaltbommel, in combinatie met zijn werkzaamheden op zondag bij RKDVC uit Drunen.

WKE gaat juist door met trainer André Paus, die na de titel van vorig seizoen en de huidige hoge klassering voorlopig niet stuk kan op het woonwagenkamp in Emmen.

Ook LRC Leerdam verlengde het contract met de hoofdtrainer. De verrassend goed draaiende promovendus gaat tot 2010 door met Michel Langerak. De ex-prof van Sparta begon deze zomer bij de zaterdaghoofdklasser.

Een andere verlenger was Eus Marijnissen, die De Treffers / Kegro trouw blijft. Hij wil met de zondaghoofdklasser de titel pakken.

Quick '20, dat vorige week Freek van Oenen ontsloeg, benoemde Coen Nijenhuis als trainer tot het eind van het seizoen. Hij moet de zondaghoofdklasser behoeden voor degradatie.

Dan is daar ook nog Wim Hofkens. De voormalig international werd bij Hoek ontslagen nog voor hij bij een officiële wedstrijd op de bank had gezeten. Hofkens wil nu geld zien van Hoek, maar de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser weigert een cent over te maken. Hofkens moest weg wegens een gebrek aan chemie met de spelersgroep, dat zich uitte in de door Hofkens gewenste verbanning van enkele spelers, waaronder sterspeler John Schot.

Ook van het spelersfront was er nog nieuws te melden. Lennox Mauris, eerder dit seizoen wegens herhaaldelijk wangedrag op het veld weggestuurd bij zondaghoofdklasser Haaglandia, gaat nu aan de slag bij Türkiyemspor. Daar komt hij zijn oude trainer John de Wolf weer tegen.

Een nieuwsoverzicht zonder FC Lienden is geen nieuwsoverzicht, dus daar is de sympathieke club van trainer Hans Kraaij jr. weer. De Betuwers willen namelijk een speler toevoegen aan de groep en wel een heus international. Het gaat om de 20-jarige Joel Kitenge van FC Emmendingen 03. De geboren Congolees speelt zijn interlands voor Luxemburg en was vorige maand nog te bewonderen tegen Oranje.

Submitter:  Bron: FOK! Sport