FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 augustus 2007

Uitslagen Engeland speelronde 2

In de Engelse competitie zijn vandaag en gisteren weer enkele duels gespeeld. Door de kwalificatie voor de Europese toernooien zijn er drie wedstrijden komen te vervallen.

Chelsea kwam wel gewoon in actie, en ontmoette Reading in het Madejski Stadium. Het was voor doelman Petr Cech een terugkomst op de plaats waar hij sinds vorig seizoen een helm aan heeft overgehouden. De Tsjechische keeper van Chelsea was er blijkbaar zo van onder de indruk dat hij direct de fout in ging. De sluitpost grabbelde mis en gaf daarmee André Bikey de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Chelsea, dat eigenlijk beter was, ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, en daar bleef het niet bij. Binnen vijf minuten na de thee zorgden Frank Lampard en Didier Drogba voor de voorsprong, die niet meer weggegeven zou worden.

Manchester United kende een matig begin met een 0-0 tegen Reading. Vanavond had men de kans de ploeg enigszins op de rails te krijgen, en wel uit bij Portsmouth. Al na een kwartier scoorde Paul Scholes van afstand, op aangeven van nieuweling Carlos Tévez. United bleef de betere, maar vergat de marge te vergroten. Na rust was daar dan Benjani Mwaruwari, die zomaar de bal langs Edwin van der Sar mocht koppen. Vlak voor tijd zag nieuwe aanwinst Sulley Ali Muntari zijn tweede geel namens Pompey. Lang konden de bezoekers niet genieten van de man-meer situatie, aangezien de Portugees Cristiano Ronaldo een kopstoot uitdeelde aan een Portsmouth-speler. Ook hij mocht inrukken. Gescoord werd er niet meer, waardoor United nu slechts twee punten uit evenzoveel duels heeft.

Koploper na twee speelrondes is Everton. Het wist het eveneens matig begonnen Tottenham Hotspur op het eigen White Hart Lane te verslaan. Al na drie minuten opende Lescott namens Everton. De Spurs maakten via Garner nog wel gelijk, maar de ploeg van Martin Jol was niet tegen het frivole spel van de de club uit Liverpool opgewassen. Nog voor rust keek Tottenham door Osman en Stubbs tegen een 1-3 achterstand aan. Gelukkig voor de Londenaren bleef het daarbij, maar puntloos uit de eerste twee wedstrijden komen is iets waar ze zeker niet tevreden mee kunnen zijn.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
14/8Tottenham HotspurEverton1-3
15/8Birmingham CitySunderland2-2
15/8FulhamBolton Wanderers2-1
15/8Manchester CityDerby County1-0
15/8PortsmouthManchester United1-1
15/8ReadingChelsea1-2
15/8Wigan AthleticMiddlesbrough1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Everton26+3
2Manchester City26+3
3Chelsea26+2
4Sunderland24+1
5Newcastle United13+2
6Arsenal13+1
7Blackburn Rovers13+1
8Liverpool13+1
9Fulham230
10Wigan Athletic230
11Portsmouth220
12Manchester United220
13Birmingham City21-1
14Derby County21-1
15Reading21-1
16Aston Villa10-1
17Middlesbrough20-2
18West Ham United10-2
19Bolton Wanderers20-3
20Tottenham Hotspur20-3

Programma:

DatumThuisUitTijd
18/8PortsmouthBolton Wanderers12.45
18/8FulhamMiddlesbrough15.00
18/8ReadingEverton15.00
18/8Birmingham CityWest Ham United15.00
18/8Wigan AthleticSunderland15.00
18/8Tottenham HotspurDerby County15.00
18/8Newcastle UnitedAston Villa17.15
19/8Manchester CityManchester United13.30
19/8Blackburn RoversArsenal15.00
19/8LiverpoolChelsea16.00

Sporthistorie: Het brilletje van Van Daele

Gisteren vierde Joop van Daele zijn zestigste verjaardag. Van Daele was tot 9 september 1970 een vrij anonieme speler van Feyenoord. Zijn brilletje zorgde voor een plaats in de Nederlandse sporthistorie.

Estudiantes was de tegenstander van Feyenoord in de Wereldbeker van 1970. Manager Guus Brox van Feyenoord had enige bezwaren tegen het spelen van de twee wedstrijden. De Argentijnen hadden in die tijd een enorme slechte reputatie. Er gingen verhalen dat er Argentijnse verdedigers waren die met scherpe voorwerpen in hun broekzak het veld op gingen om tegenstanders te verwonden. Daarnaast hadden de boeven van de pampa spugen, trekken, duwen en schoppen op hun repertoire staan.

De spelersgroep van Feyenoord wilde echter dolgraag aan de bak. Dat was wel iets bij voor te stellen. Feyenoord had met spelers als Laseroms, Israël, Boskamp en Van Hanegem immers ook geen koorknapen in dienst.

Feyenoord reisde eerst af naar Buenos Aires. Van Daele herinnert zich alles nog haarscherp. "In Buenos Aires was het een enorme heksenketel. Na een vliegreis van 28 uur kwamen we er aan. We werden ondergebracht in een kamp dat bewaakt werd door tweehonderd man van de Guardia Civil." In Argentinië was er sprake van politieke onlusten. De Feyenoord-spelers mochten niet zonder begeleiding over straat.

Maar ook in het stadion had militaire begeleiding niet misstaan. De Feyenoorders werden bij het betreden van het veld geraakt door muntstukken. Van Daele: "Die munten werden massaal door het publiek op het veld gegooid. De wedstrijd eindigde in 2-2. We stonden na tien minuten al met 2-0 achter door twee minder sterke momenten van doelman Eddy Treytel. We kwamen terug tot 2-2." De wedstrijd was enorm hard geweest. Zo had Wim van Hanegem zijn vinger gebroken.

De wedstrijd in Rotterdam was iets minder hard, maar kende ook veel grove charges. Feyenoord slaagde er niet in een opening te vinden in de hechte Argentijnse verdediging. Joop van Daele werd als supersub ingezet. Die opzet lukte. Als vervanger voor Coen Moulijn scoorde Van Daele in de 65ste minuut met een afstandsknal 1-0. Van Daele: "Ik kreeg de bal voor mijn poten en schoot hem binnen."

Meteen na de goal, nadat Estudiantes had afgetrapt, kwam Estudiantes-verdediger Malbernat naar Van Daele toe. Hij rukte de bril van zijn neus. Van Daele was even verbouwereerd maar kwam toen ik actie. "Ik ging achter die man aan, maar hij gaf mijn bril snel over aan een andere speler, Pachame, die hem vervolgens in tweeën brak."

Het incident speelde zich af tijdens de wedstrijd en werd niet opgemerkt door de scheidsrechter. Van Daele: "Bizar, maar het spel ging gewoon door terwijl ik achter mijn bril aanzat.Verzorger Gerard Meijer heeft nog geprobeerd die bril te plakken, maar dat lukte niet. Ze hadden alleen nog een reserve-bril, met gewoon glas. Daarom heb ik de laatste tien, vijftien minuten maar zonder bril gespeeld."

De Argentijnen hebben jaren later wel een verklaring voor hun gedrag. Tegenover het tijdschrift Hard Gras zei dader Pachame in 2005 over Van Daele: "Die kerel zette zijn bril op als ze in de aanval waren en weer af als ze gingen verdedigen. Maar het was duidelijk tegen de regels, dus een van ons pakte hem zijn bril af en toen ging die stuk." Zijn medespeler Juan Ramon Verón speelt jaren later nog steeds de vermoorde onschuld: "Zijn bril viel af. Misschien stapte een van ons er per ongeluk op."

Feyenoord won uiteindelijk de Wereldcup. Joop van Daele was de man van de wedstrijd. Niet alleen door zijn goal, maar ook door zijn bril. Zangers Johnny Hoes en Luc Lutz maakten na de winst een grammofoonplaatje over het incident. 'Het brilletje van Van Daele, dat is niet te betalen...

Van Daele wordt na de wedstrijd overspoeld met brilletjes nadat hij na de wedstrijd tijdens een interview als geintje een oproep doet voor een nieuwe bril. "Ikzelf heb nog een oproep gedaan voor een nieuw brilletje, waarop ik er ruim vijftig kreeg opgestuurd. Ook werd ik benaderd door brillenleveranciers voor allerlei reclamedoeleinden. Uiteindelijk ging ik in 1972 als allereerste speler in Nederland voetballen met zachte contactlenzen." Het geknakte brilletje heeft uiteindelijk een plek gekregen in het Feyenoord-museum.

Italiaanse sportpresentator overleden na overval

Icoon BuitenlandsDinsdagavond is een bekende Italiaanse presentator overleden. Hij is slachtoffer geworden van een overval in de Parijse metro. Hij presenteerde het voetbalprogramma ‘Corner’. Sergio Vantaggiato was op vakantie in Parijs en is rond half tien gisteravond overvallen in het vijftiende arrondissement bij het metrostation Bir-Hakeim, vlak bij de Eifeltoren. Twee belagers rukten met geweld zijn tas los en zijn er vandoor gegaan.

Volgens eerste onderzoeken rende de presentator achter de dieven aan. Hij zou daarbij één van hen te pakken hebben gekregen. De dief heeft Vantaggiato waarschijnlijk van zich afgeschud waardoor de sportpresentator op de trap ten val is gekomen. Hierbij heeft hij hoofdletsel opgelopen dat hem uiteindelijk fataal is geworden.

Dit bovengrondse metrostation is een van de laatste stations waar nog geen camerabewaking is opgehangen. Dit zou een moeilijke en langslepende kwestie zijn. Zijn zoon van 8 jaar en zijn broer die mee reisden hebben de fatale val niet gezien. Daardoor zijn er geen directe ooggetuigen van het ongeluk geweest. De zaak wordt nog onderzocht door de politie.

Sergio Vantaggiato

Uitslagen 3e voorronde CL

Deze week zijn de eerste wedstrijden van de derde en laatste voorronde van de Champions League gespeeld. Ajax slaagde er niet in te winnen van Slavia Praha, hieronder vind je de overige uitslagen.

FC BATE Borisov (WRu) - FC Steaua Bucureşti (Roe) 2-2
43' Radkov 1-0
58' Goian 1-1
84' Dica 1-2
90' Bliznyuk 2-2

Tampere United (Fin) - Rosenborg BK (Noo) 0-3
19' Koppinen 0-1
21' Koné 0-2
81' Koné 0-3

FC Spartak Moskva (Rus) - Celtic FC (Sch) 1-1
20' Hartley 0-1
42' Pavlyuchenko 1-1

SV Werder Bremen (Dui) - NK Dinamo Zagreb (Kro) 2-1
45' Balaban 0-1
46' Almeida 1-1
85' Jensen 2-1

FC Red Bull Salzburg (Oos) - FC Shakhtar Donetsk (Oek) 1-0
10' Zickler 1-0 (Pen)

AFC Ajax (Ned) - SK Slavia Praha (Tsj) 0-1
76' Kalivoda 0-1 (Pen)

Valencia CF (Spa) - IF Elfsborg (Zwe) 3-0
7' Vicente 1-0
58' Silva 2-0
70' Morientes 3-0

FK Sarajevo (Bos) - FC Dynamo Kyiv (Oek) 0-1
12' Shatskikh 0-1

Fenerbahçe SK (Tur) - RSC Anderlecht (Bel) 1-0
32' Alex 1-0

Rangers FC (Sch) - FK Crvena Zvezda (Ser) 1-0
90' Novo 1-0

Toulouse FC (Fra) - Liverpool FC (Eng) 0-1
43' Voronin 0-1

SL Benfica (Por) - FC København (Den) 2-1
25' Costa 1-0
35' Hutchinson 1-1
86' Costa 2-1

SS Lazio (Ita) - FC Dinamo Bucureşti (Roe) 1-1
22' Danciulescu 0-1
53' Mutarelli 1-1

AC Sparta Praha (Tsj) - Arsenal FC (Eng) 0-2
72' Fàbregas 0-1
90' Hleb 0-2

FC Zürich (Zwi) - Beşiktaş JK (Tur) 1-1
4' Delgado 0-1
90' Alphonse 1-1

Sevilla FC (Spa) - AEK Athena FC (Gri) 2-0
48' Luis Fabiano 1-0
67' Kanouté 2-0

Over twee weken zijn de returns.

Neptandarts houdt het 29 jaar vol

Bang voor de tandarts? Dan is het af te raden een tandarts te bezoeken als je in Maleisië bent.

In dat land is namelijk een 63-jarige man opgepakt die zich 29 jaar lang heeft voorgedaan als tandarts. Dit terwijl de man de papieren voor dit beroep niet bezit. De man, die zijn praktijk aan huis hield, is in de boeien geslagen.

De man werd geïnspireerd toen hij van 1962 tot 1978 de tassen mocht dragen van een legertandarts. "Ik bestudeerde de diagnose van deze dokter en nu behandel ik zelf tandproblemen", beweert de amateurtandarts.

Jan en Yolanthe wonen eindelijk samen

Jan Smit kan sinds kort elke nacht naast zijn grote liefde Yolanthe slapen. Vandaag heeft Jans manager Jaap Buys officieel bevestigd dat de tortelduifjes sinds kort onder één dak slapen.

Sinds een paar weken is Jan Smit ingetrokken in het appartement van de mooie Yolanthe in Hilversum. Reden zou zijn dat Jans nieuwe villa in Volendam nog niet klaar is. Bovendien zou het stel niet meer zonder elkaar kunnen.

Zodra het nieuwe stulpje in het vissersdorp klaar is, in het voorjaar van 2008, zal het stel daar hun intrede nemen. De populaire zanger zei eerder al over zijn droomvilla: "Ik heb een huis gekocht. Uiteraard in Volendam. Een eigen stek op een droomplek, de wens van ieder mens. Het huis kost ruim zeven ton, maar het gaat helemaal plat."

"Mijn nieuwe optrek krijgt een Oostenrijkse sfeer, zoals een chalet. Lekker knus. In de kelder een grote bar, in de slaapkamer een king size-bed. Met plek voor vier. Ik heb goed op m’n privacy gelet. Om mijn voortuin komt een hek. De achtertuin grenst aan het water en een heg. Kan ik rustig in m’n blote kont zonnen."


Jan kan Yolanthe nu elke avond een serenade brengen

Supertyfoon op ramkoers naar Taiwan

Icoon WeerTaiwan maakt zich op voor één van de zwaarste orkanen van dit jaar tot nu toe. Supertyfoon Sepat zal over iets minder dan 48 uur op het eiland beuken met enorme kracht. Sepat is inmiddels uitgegroeid tot een categorie 5 storm, met windsnelheden van meer dan 250 kilometer per uur. Het Japanse Orkanen Instituut voorspelt dat hij iets in kracht zal afnemen als hij aan land komt en men verwacht windsnelheden van 180 kilometer per uur als de orkaan Taiwan bereikt.



Iets meer dan een week geleden had Taiwan ook al te maken met tropische stormen, toen onder meer orkaan Pabuk en tropische storm Wutip het eiland troffen. Zij zorgden al voor zware regenval en overstromingen op het eiland, waarvan ze nauwelijks hersteld zijn.

China
Na Taiwan zal de tyfoon ook voor zware overlast gaan zorgen in China. Met welke kracht dat zal zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. China werd dit jaar al zwaar getroffen door de moessonregens en de verwachting is dat Sepat daar opnieuw voor problemen gaat zorgen. Dit seizoen alleen al zijn in China ruim 900 mensen omgekomen door overstromingen en regenval.

Filipijnen
De buitenste ringen van de orkaan zorgden vandaag in het noorden van de Filipijnen voor zware regenval en overstromingen. De hoofdstad Manilla kreeg te maken met zware regenval waardoor straten blank stonden, scholen en winkels moesten sluiten en mensen door tientallen centimeters water moesten lopen, omdat auto’s niet meer konden rijden.

Enkele tienduizenden mensen werden vanwege de overlast uit voorzorg geëvacueerd. Ook Quentin Tarantino, de beroemde filmmaker, werd door de overlast getroffen en moest zijn limousine verlaten vanwege de onbegaanbare wegen.

Meer informatie, foto's en updates over alle orkanen in de wereld vind je in het Orkanentopic op het Forum.

Met dank aan Frutsel voor de herschreven submit.

Ober, mag ik de rekening?

Een leeg bord staat hier voor mijn neus. Alhoewel, leeg? Niet helemaal. Hier en daar liggen nog enige rijstkorrels en stukjes prei en ei. Het ziet eruit alsof hier iemand erg heeft genoten van haar avondmaal. Chinees eten, wie kan daar nou niet van genieten…
Rekeningen moeten betalen, erachter gekomen dat van die tweeduizend euro nu nog maar twee honderd euro overgebleven is. Verkouden en niet zo’n beetje ook. Al de hele dag, niezen, snuiven, jeukende ogen oftewel hooikoorts met een vleugje huisstofmijt. En toen begon de bal weer te rollen…geen opleiding afgerond in bijna twintig jaar, amper vrienden, geen hobby’s, de verveling, het gebrek aan geld, niet op vakantie kunnen gaan, geen school, geen werk. Nog steeds geen geld ontvangen van mijn gemeente. Een vooruitzicht in een eetstoornis kliniek een half jaar lang. Moeten eten en binnen houden, dagelijks therapie.

Donder en bliksemslag knetterde als een wervelstorm door mijn hoofd en ik viel in de armen van de wanhoop, depressie of hoe je het beestje ook wilt noemen. Allerlei gedachtes spookten in mijn hoofd en vroegen zich af hoe ze met alle frustratie moesten omgaan. Ik had ook nog eens honger en toevallig wat zakgeld in de hand en daar ging het fout. De wanhoop greep naar het geld en het feit dat ik boulimia heb en trok me zo mee naar de dichtstbijzijnde bakker, snackbar en vervolgens de Chinees. Van tevoren zit zo’n planning al in je hoofd, dus het enige wat nog gedaan moest worden was fietsen en betalen.

En de mensen blijven nog zo vriendelijk met “goeie dag mevrouw wat kan ik voor u doen? Was dat alles? Dat is dan zoveel euro en zoveel euro cent. Dank u wel. Eet smakelijk en tot ziens”. Ze zijn zich er onbewust van dat hun kostelijk voedsel in de wc terecht komt door middel van een vraatzuchtig monster. Smakelijk eten is het normaal gesproken, maar ik gebruik het als martelwerktuig om mijn boulimia te voeden. “Tot ziens”. Ja, ik weet vrij zeker dat ik er weer eens terug kom als ik weer zo’n aanval heb, dus zei ik eerlijk terug “tot ziens”. Elke hopend dat dit de laatste keer was.

Snel fietsen naar huis. Paniek in mijn hoofd, stres, spanning. In mijn hoofd zag ik het hele drama weer gebeuren zoals het altijd ging. Maar zo’n beeld houd je niet meer tegen als je al zo lang een eetstoornis hebt. Lichamelijke klachten? Voor mijn gevoel is dat totaal niet meer belangrijk, terwijl ik donders goed besef dat mijn lichaam dit niet veel langer meer trekt als het vaker zou gebeuren. Ik ken alle lichamelijke gevolgen, maar ze hebben me nooit of te nimmer kunnen weerhouden van braken. Logisch ook, elk ander mens met zo’n lage eigenwaarde en geen respect meer voor haar gezondheid, zou op die manier reageren.

Terug naar het verhaal. “heb je iets bij Blokker gekocht” vroeg mijn moeder. Nee, ik ben sinds mijn eetstoornis tijdperk wel wat slimmer geworden. Geld geplanned, bestemmingen die ik af moest gaan geplanned, manier van werken ook volledig uitgewerkt. Een omhulsel van de Chinees of bakker of snackbar zou natuurlijk onmiddellijk worden herkend, dus had ik een Blokker plastic tas meegenomen en alles daarin gepropt. Perfecte camouflage al zeg ik het zelf. Meteen een sprint getrokken naar boven om het commentaar van m’n vader te ontwijken.

Denken was er allang niet meer bij. Op zo’n moment bevind je je in een donkere waas, alleen nog plek voor je mond en het voedsel voor je. Niets is verder meer belangrijk. Alles wat tegen je wordt gezegd gaat het ene oor in en het andere weer uit. Niemand kan je tegenhouden, omdat het voor degene namelijk zijn dood ten gevolge zou hebben. Logisch verstand is uitgeschakeld en je maag bereidt zich alvast voor op de klappen die gaan komen. Je rent nog even op en neer om een pak melk te halen en als zoef de haas huppel je weer naar de schuilplaats waar niemand last van je heeft. Want zo beschouw je jezelf: als een last.

Je zult het vast en zeker weer hebben opgemerkt dat ik weer in het “je” perspectief begin te schrijven. Gebeurt constant met dit soort zaken. Komt natuurlijk omdat het makkelijker schrijven is alsof je over iemand anders schrijft dan jezelf. Minder confronterend, minder persoonlijk, minder moeilijk.
Ik had al een milk shake en een cola op, dus drinken was niet de begin fase zoals normaal gesproken wel het geval is. Allereerst al het gebak van de bakker. Ken je de uitdrukking “hap-slik en weg?” Zoiets als de Mac Drive, maar dan nog net iets sneller. Alsof ik in geen jaren meer had gegeten, schrokte ik alles naar binnen, amper slikken, nauwelijks smaak.

Alsof je je eigen handen niet zelf meer bestuurt zie je ze steeds sneller en sneller voedsel naar je mond brengen en automatisch doe je je mond open en geef je jezelf over aan de kracht van een eetstoornis wat gegroeid is als een slechte gewoonte zoals roken. Een verschil daartussen is dat je van een eetstoornis niet zo snel afkomt als van roken. Het zou een stuk makkelijker geweest zijn al zouden er boulimia plijsters bestaan zoals met nicotine. Een eetstoornis kan je levensstijl/wijze zijn, roken blijft enkel een smerige, ongezonde gewoonte. Rokers hebben geen respect voor hun longen, mensen met een eetstoornis niet voor hun gezondheid.

Na het gebak begon ik me al erg misselijk te voelen. Maar ja, misselijkheid is voor iemand met boulimia maar een bijzaak waar wel mee te leven valt op dat moment. Zoals ik eerder zei, tijdens een vreetaanval denk je niet helder meer na. Alsof je tijdelijk dronken bent. Dronken, terwijl voedsel je drank is. En je moet blijven drinken. Drinken terwijl je al dronken bent. Maar ja, geef eens toe: heb je er ooit wel eens bij stil gestaan terwijl je dronken was om te stoppen met drinken omdat het misschien schadelijk zou kunnen zijn voor je nieren?

Dus het vreten gaat door. En ja, ik noem het niet zomaar vreten. Eten doe je namelijk in normaal tempo wat een klein half uurtje in beslag neemt met hier en daar een conversatie tussen door. Iemand die vreet, eet in razend snel tempo, die amper meer smaak kan proeven. Een vreetbui kan verschillen tussen een kwartier of een uur. Hangt per mens, per situatie af. Bij mij is een “echte” vreetbui meestal een uur en dit hou ik dan ook stipt bij op de klok. Dat is dan ook één van de redenen waarom ik doorvreet terwijl ik misselijk ben: het uur is nog niet om.

En iets wat er voor mijn neus ligt moet helemaal op of helemaal leeg. Een zak chips, patat, nasi, gebak of weet ik veel. “Moeten”, wat klinkt dat toch voor een onzin als ik het realistisch bekijk. Ja nu komt mijn logische verstand weer tot leven. Net zoals politie heeft mijn verstand ook de slechte gewoonte te laat te komen. Wederom terug naar het verhaal.
Een glas melk in één adem leeg drinken en weer verder. Mijn handen grijpen naar alles wat eetbaar is, alles wat in een maag past. Gewoon of met proppen. Enorm proppen. Als ik vol zit, of zelfs voller dan vol ( kan dat? Ja, helaas wel ) weer een glas melk zodat ik weer wat ruimte extra heb.

Het voedsel komt tot mijn keel, ik voel al lucht van braaksel terwijl ik nog niet eens boven de wc hang. Ik wil stoppen, maar het kan niet, het lukt niet, ik “wil” niet, terwijl het wel zo is. Tweestrijd met mezelf. Een tijdelijk gespleten persoonlijkheid waarvan één persoon altijd de winnaar is: degene met boulimia en niet de gezonde persoon. Ik hoor weer woorden “stop dan als je misselijk bent”. Als dat eens zou kunnen, dan zou ik genezen zijn. Ik heb geen andere keus. Als ik moest stoppen als ik misselijk werd, had ik al drie kwartier geleden moeten stoppen.
Het kauwen gaat steeds trager en trager. Ik krijg amper meer wat naar binnen. Mijn maag verweert zich, staat op het punt van exploderen. Het kan zich uitrekken, maar op een bepaald moment is hij tot zijn grenzen gekomen. Op dat cruciale moment, en na dat uur is de tijd eindelijk aangebroken. Maar dan ben ik nog lang niet verlost. Eigenlijk begint daar pas alle ellende. Deel twee van de horror serie die niemand wil missen, of liever wel?
Ik pak mijn tandenborstel, elastiekje en mijn lichaam op van de grond en sleep hem met alle kracht die ik nog bezit mee naar de gaskamer, klaar om de kraan van mijn keelgat open te gooien.

Paniek, stres, spanning, misselijkheid, ik weet inmiddels al langer dan vandaag hoe de executie in werking gaat. Ik vogel vlug een paardenstaart in mijn haar om te voorkomen dat stukjes niet verteerd voedsel eraan blijft hangen, maak mijn toverstaf een beetje nat om de pijn te minderen en zak weer door mijn knieën als buiging voor God boula ( afgeleid van you know what ). Een minuut verstrijkt. Maar dan is het gevecht tussen gezonde en ongezonde verstand weer voorbij. Het tweede wint immers altijd de strijd, een oneerlijk gevecht als je al in de tweede ronde zit.

Ik voel de staf in mijn handpalm en breng hem naar mijn mond, ik gooi die vervolgens open en als een zaklantaarn sluip ik steeds dieper in de grot der verderf en hellevuur die straks gaat branden. Dieper en dieper, alsof ik een lul van drie meter in mijn keelholte voel wurmen. Ik wil het niet, maar het gebeurt toch. Alsof ik van een afstand sta te kijken. Maar zo groot is de afstand niet. Ik bedoel, 20/30 cm van de wc af, dat is niet ver te noemen. Ik zie mijn spiegelbeeld in het wc water afgebeeld en wil het niet geloven. Dat ben ik niet, zo kan het niet zijn, ik droom. Of eerder een nachtmerrie waar ik niet meer uit kan komen.

Ik ga wat op en neer met de toverstaf en voel mezelf kokhalzen. Daarna voel ik het braaksel als levende maden door mijn keel heen glibberen en komt het met een plons in de wc terecht, een plons in mijn gezicht. Een deuk in mijn eigenwaarde. Ik voel me nu al smerig en walgelijk, laat staan als ik over een kwartiertje eindelijk opsta en weer de wc uitloop. Ik zie na een tijdje de wc vol met allerlei afzichtelijke vormen, grondwurmen die elkaar de nek omdraaien, zo lijkt het. Ik herken nog precies alles wat ik gegeten heb. Dezelfde volgorde maar dan omgekeerd. Kon ik mijn leven ook maar omkeren, als baby kende je tenminste nog geen problemen.

De poort van de hel ging ook weer open, mijn keel stond in vuur en vlam en het maagzuur sloeg wild om zich heen en benam me mijn zuurstof. Mijn hartslag versnelde zicht, mijn ademhaling haperde. Af en toe een zacht gehoest van smerige stukjes voedsel die niet zo makkelijk als de rest naar buiten kwam. Een warm gevoel die zich over mijn wangen verspreidde en realiseerde me dat het tranen waren die tevergeefs ook een poging waagden te ontsnappen van dit afschuwelijke tafereel dat voor hen ook al zo bekend was geworden.

Weer een hap naar adem en weer verder, nog sneller op en neer, op en neer, op en neer, “blurgh”, op en neer, op en neer, op en neer, “blurgh”. Blurgh klinkt misschien wat bizar, maar een andere benaming voor kotsen kan ik zo snel niet bedenken. En dit bekende ritueel gaat zo nog even voort en boort zich langzaam maar zeker een enorm gat in je zelfbeeld. Na een tijdje, wanneer je maag weigert verder nog iets weg te geven, duw je jezelf eindelijk van de wc af in de hoop te kunnen staan. En dat lukt weer. Je veegt je mond af en je handen en werpt vlug een blik in de spiegel. Frustratie. Je wilt de spiegel stuk slaan om wakker te worden uit de nachtmerrie, maar realiseert je dat het geen nachtmerrie is en dat stuk slaan dus geen oplossing is.

Je wast je handen, maar de geur van braaksel blijft, meer zeep, langer wassen, de geur blijft vast geroest als een eeuwenoude fietsbel. Je spoelt je mond, neemt wat kaugum, maar de smaak blijft nog tijden je herinneren aan je marteling. Je schrijft weer in je eetdagboek en krijgt weer een klap van teleurstelling die je jezelf aandoet. Je voelt je aan de ene kant opgelucht. Blij dat de misselijkheid weg is en het gevoel dat er eten in je lichaam verteert of zich ophoopt tot vet. Maar aan de andere kant voel je je waardeloos, smerig, nutteloos, kansloos en meet van dat soort woorden wat eindigt op –loos.

Uitzichtloosheid, wanhoop, frustratie. De hoop dat je er ooit vanaf komt wordt met de dag minder, bij elke kotspartij minder, elke vreetbui, elke seconde dat je weer boven die wc hangt. En elke dag breekt je humeur weer als je mensen op straat of waar dan ook wel normaal ziet eten, als je ze ziet genieten van eten. Als je ze ziet weglopen zonder naar de wc te rennen. Als je ze ziet glimlachen naar de ober, in plaats van ze beschuldigend aan te staren alsof zij de kwade geest zijn die je martelt met eten. Als je mensen rustig ziet eten zonder te schrokken. Als je mensen normaal naar de wc ziet gaan en terug komen met een roze gezicht in plaats van een lijkbleek gezicht. Als je mensen ziet betalen met geld, in plaats van betalen met hun leven.

Voetbal: Ajax verliest van Slavia Praag

Icoon Champions LeagueAjax is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd met als inzet een plekje in de Champions League te winnen. Slavia Praag won met 0-1 door een doelpunt van Kalivoda. De return is over twee weken.

Met Luis Suarez aan de aftrap begon Ajax aan het eerste duel tegen Slavia Praag. De Amsterdammers openden het tweeluik in de lang niet gevulde Amsterdam Arena. Het eerste gevaar van de avond kwam voort uit een doodspelmoment in de tiende minuut. De mogelijkheid eindigde met een bal op de paal.

De beste kans tot dan toe viel niet veel later waar te nemen. Urbi Emanuelson snelde aan de linkerkant voorbij zijn tegenstander en produceerde een voorzet welke voor de doelman langs ging en voor de voeten van Suarez belandde. De Urugyaan raakte de bal totaal verkeerd en zag een opgelegde kans aan zich voorbij gaan. Enkele minuten later was het zijnet het eindstation van een doelpoging van het Zuid Amerikaanse talent.

Slavia Praag kon in de eerste helft redelijk meekomen. Ondanks dat het zelf weinig kansen wist te creëren kwam de Tsjechische verdediging nauwelijks in problemen. De grootste kans voor de bezoekers kwam op naam van Janda na een half uur. Maarten Stekelenburg, die nog niet veel te doen had, kon nog maar net het schot van Janda naast het doel tikken. De aanvaller was twee Ajacieden te slim af.

Ajax speelde het eerste bedrijf rommelig en liet Slavia Praag teveel voetballen. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks, ook niet vanuit dode spelmomenten al wist Klaas Jan Huntelaar nog een goede vrije trap te produceren. Na een doelpuntloze eerste helft begonnen beide teams ongewijzigd aan de tweede helft.

Bakircioglu kreeg de eerste goede kans voor Ajax na rust toen hij een slecht uitverdedigde bal op doel schoot, doelman Vaniak kon redding bieden. Lang hoefden de Amsterdammers niet te wachten op de volgende mogelijkheid. Luis Suarez voelde dat hij even werd vastgehouden in het strafschop gebied en liet zich theatraal ter aarde storten, arbiter Meyer doorzag de truc van de Zuid Amerikaan niet en legde de bal op de stip. Huntelaar ontfermde zich over de bal maar Vaniak pareerde de slecht ingeschoten strafschop.

Opnieuw was het Suarez die het de Tsjechische defensie moeilijk maakte. Weggestuurd en alleen op de doelman af maar weer was het Vaniak die zijn doel schoon hield, ook in de rebound geen succes voor Suarez. Slavia Praag kwam er in de tweede helft nauwelijks nog aan te pas maar kwam wel op voorsprong. Waar Meyer eerder de bal al snel op de stip legde, legde hij ook gemakkelijk de bal op de Amsterdamse stip toen Janda in de rug werd gelopen en neerging. Wederom een strafschop dus, ditmaal voor de gasten. Kalivoda wist het buitenkansje wel te benutten en zette Slavia Praag op een 0-1 voorsprong.

Ajax probeerde nog wel om het restant van de wedstrijd de achterstand om te buigen maar dat lukte niet. Met een 0-1 nederlaag stapten de Godenzonen van het veld, een onverwacht resultaat. In Praag zal er alles aan gedaan moeten worden om alsnog in de Champions League te geraken.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Ajax - Slavia Praag

Ajax is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd met als inzet een plekje in de Champions League te winnen. Slavia Praag won met 0-1 door een doelpunt van Kalivoda. De return is over twee weken.

Met Luis Suarez aan de aftrap begon Ajax aan het eerste duel tegen Slavia Praag. De Amsterdammers openden het tweeluik in de lang niet gevulde Amsterdam Arena. Het eerste gevaar van de avond kwam voort uit een doodspelmoment in de tiende minuut. De mogelijkheid eindigde met een bal op de paal.

De beste kans tot dan toe viel niet veel later waar te nemen. Urbi Emanuelson snelde aan de linkerkant voorbij zijn tegenstander en produceerde een voorzet welke voor de doelman langs ging en voor de voeten van Suarez belandde. De Urugyaan raakte de bal totaal verkeerd en zag een opgelegde kans aan zich voorbij gaan. Enkele minuten later was het zijnet het eindstation van een doelpoging van het Zuid Amerikaanse talent.

Slavia Praag kon in de eerste helft redelijk meekomen. Ondanks dat het zelf weinig kansen wist te creëren kwam de Tsjechische verdediging nauwelijks in problemen. De grootste kans voor de bezoekers kwam op naam van Janda na een half uur. Maarten Stekelenburg, die nog niet veel te doen had, kon nog maar net het schot van Janda naast het doel tikken. De aanvaller was twee Ajacieden te slim af.

Ajax speelde het eerste bedrijf rommelig en liet Slavia Praag teveel voetballen. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks, ook niet vanuit dode spelmomenten al wist Klaas Jan Huntelaar nog een goede vrije trap te produceren. Na een doelpuntloze eerste helft begonnen beide teams ongewijzigd aan de tweede helft.

Bakircioglu kreeg de eerste goede kans voor Ajax na rust toen hij een slecht uitverdedigde bal op doel schoot, doelman Vaniak kon redding bieden. Lang hoefden de Amsterdammers niet te wachten op de volgende mogelijkheid. Luis Suarez voelde dat hij even werd vastgehouden in het strafschop gebied en liet zich theatraal ter aarde storten, arbiter Meyer doorzag de truc van de Zuid Amerikaan niet en legde de bal op de stip. Huntelaar ontfermde zich over de bal maar Vaniak pareerde de slecht ingeschoten strafschop.

Opnieuw was het Suarez die het de Tsjechische defensie moeilijk maakte. Weggestuurd en alleen op de doelman af maar weer was het Vaniak die zijn doel schoon hield, ook in de rebound geen succes voor Suarez. Slavia Praag kwam er in de tweede helft nauwelijks nog aan te pas maar kwam wel op voorsprong. Waar Meyer eerder de bal al snel op de stip legde, legde hij ook gemakkelijk de bal op de Amsterdamse stip toen Janda in de rug werd gelopen en neerging. Wederom een strafschop dus, ditmaal voor de gasten. Kalivoda wist het buitenkansje wel te benutten en zette Slavia Praag op een 0-1 voorsprong.

Ajax probeerde nog wel om het restant van de wedstrijd de achterstand om te buigen maar dat lukte niet. Met een 0-1 nederlaag stapten de Godenzonen van het veld, een onverwacht resultaat. In Praag zal er alles aan gedaan moeten worden om alsnog in de Champions League te geraken.


Karakteristieken

Ajax – Slavia Praag
76’- Kalivoda 0-1


Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Meyer (Dui)

Gele kaart: Colin, Heitinga, Stekelenburg (Ajax), Vleck (Slavia Praag)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg,Colin, Stam, Vermaelen, Gabri, Heitinga, Suarez/ (72’- Urzaiz), Emanuelson, Bakircioglu, Huntelaar, Rommedahl/ (82’- Sarpong)

Slavia Praag: Vaniak, Brabec, Drizdal, Such, Krajcík, Tavares, Ivec, Kalivoda
(Volesak/79), Vlcek, Janda/ (86’- Belaid), Senkerik

Sony presenteert TV-tuner in Leipzig

Eerder berichtten al over een eventuele TV-tuner voor de PS3, maar veel was er niet bekend. Aan de mysteries omtrent dit apparaat zullen binnenkort een einde komen.

Sony zal tijdens de Games Convention in Leipzig hun nieuwste accessoire voor de PS3 bekend maken. Met deze TV-tuner zul je voortaan digitale TV met je PS3 kunnen bekijken. Welke zenders je kunt ontvangen en hoeveel het kleinood moet gaan kosten is vooralsnog onbekend. Met een Europese aankondiging lijkt het er in ieder geval op dat de Europese markt niet vergeten zal worden.

Springruiters derde na eerste dag op EK

De Nederlandse springruiterploeg staat op het Europees kampioenschap in Mannheim na de eerste dag derde in de landenwedstrijd. Duitsland gaat aan de leiding, voor Zwitserland.

Nederland, dat vorig jaar in Aken de wereldtitel veroverde, heeft met 7,37 strafpunten slechts een kleine achterstand op Duitsland (5,18) en Zwitserland (7,13). Voor Nederland kwamen Jeroen Dubbeldam (Up and Down), Vincent Voorn (Armanie), Gerco Schröder (Berlin) en Albert Zoer (Okidoki) in actie. Voorn was zette het beste resultaat neer. Hij staat op de zevende plaats in het individuele klassement.
Zoer verging het minder goed. Door een weigering van Okidoki speelt hij geen rol meer in het individuele klassement en werd zijn score (als slechtste van de 4) geschrapt in de landenwedstrijd.

Bondscoach Rob Ehrens was tevreden. “Ik ben gelukkig met twee zaken: De ruiters hebben goed gesprongen en de paarden maakten een zeer fitte indruk. De laatste twee jaar hebben we succes gehad door op de openingsdag weloverwogen keuzes te maken. Rijden met verstand, geen gekke dingen doen.”

Ehrens is dan ook vol vertrouwen. ”Van de klassering is niets gestolen. Door een kleine communicatiestoornis krijgt Zoer die weigering, anders staan we op één. De uitgangspositie is echter goed.”


Clement wint NK tijdrijden

Stef Clement is Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Bij de dames was Ellen van Dijk de sterkste.

In Zaltbommel legde Clement het parcours van 44,6km af in een tijd van 54:11. Tweede werd Michiel Elijzen, de derde plek was voor Rick Flens van Rabobank. Bij de dames, die reden over een parcours van 22,3 km, bleef Van Dijk Regina Bruins één seconde voor. De derde plek was voor Mirjam Melchers. Bij de beloften was Lars Boom de sterkste. De wereldkampioen veldrijden voor beloften bleef Jos van Emden en Ronan van Zandbeek voor.

Man betaalt belasting met kleingeld

Een Amerikaan uit Delaware met een eigen huis heeft de aasgieren van het lokale belastingkantoor een koekje van eigen deeg gegeven. De totale belastingschuld van 12.656 dollar heeft de man contant voldaan. Dit deed de man door uitsluitend met kleingeld te betalen.

De drie loodzware, met munten gevulde zakken deden Cary Malchow naar adem snakken. Hij had het er graag voor over, want de gezichten van de belastingdienstmedewerkers maakten de barre tocht meer dan goed. Drie medewerkers hebben een uur en een kwartier werk gehad om de muntjes te tellen.

"Die lui moesten een keer zien hoeveel geld ze bij ons wegtrekken", zegt Malchow, die een vuist maakt tegen de verhoogde onroerend zaakbelasting in Indiana.

"De kassiers deden hun best. Ze zijn gewend om geld te tellen, maar dit sloeg wel alles. Alle andere mensen moesten wachten. Het was een gênante vertoning", meldt hoofdkassier Warren Beebe.

Malchow heeft met zijn actie de belastingdienst een flinke som geld door de neus geboord. Omdat het verkregen geld niet op tijd kon worden gestort, is de belastingdienst een bedrag van 1135 dollar aan rente misgelopen.

Met dank aan Fresco voor de submit.

Hond helpt drie auto's in de vernieling

Icoon OpmerkelijkEen hond die dinsdagmiddag in Zaandam met iets te veel enthousiasme langs een aantal agenten rende, trok onmiddellijk hun aandacht. Het beest sleepte namelijk een reclamebord van een postkantoor met zich mee.

De agenten wisten niet te voorkomen dat de hond met het bord tegen drie geparkeerde auto's knalde. De auto's raakten stuk voor stuk flink beschadigd.

De agenten hebben de eigenaren van de auto's in contact gebracht met het 27-jarige bazinnetje van de hond. Zij bleek niet verzekerd te zijn tegen dit soort dingen, en draait waarschijnlijk zelf voor de schade op.

Prodrive: 'Australië 2008 is doel'

Het twaalfde F1-team Prodrive richt zich nog steeds op de race in Australië volgend jaar maart. Het toekomstige team van David Richards zou volgens het Duitse magazine Auto Motor und Sport inmiddels drie sponsors hebben aangetrokken waarmee McLaren Mercedes in zee zou willen gaan.

Het team uit Woking zou samen met Richards druk bezig zijn om het B-team van Mercedes op te zetten. Volgens het Duitse magazine kan Prodrive gebruik maken van het MP4-23 chassis dat ontworpen wordt voor 2008, samen met de V8-motor die ook McLaren gaat gebruiken.

Als coureurs werden al de namen Gary Paffett en Pedro de la Rosa genoemd. Volgens het magazine zou ook DTM-coureur Bruno Spengler aan dat rijtje kunnen worden toegevoegd. Volgens ingewijden heeft Spengler al plaats mogen nemen in de Formule 1-simulator van McLaren.

Prince heeft even geen zin in Candy Dulfer

Icoon MuziekZijne Koninklijke Slechtheid Prince, voorheen TAFKAP, heeft een serie gastoptredens van Candy Dulfer voor zijn eigen concerten in Londen afgezegd. De zanger had Candy Dulfer uitgenodigd een partijtje mee te blazen, maar toen puntje bij paaltje kwam had hij er toch geen zin in. Ook het gastoptreden van Sheila E. zegde hij af. Reden: hij wil liever alleen op het podium staan. Officieel omdat het podium te klein is, officieus omdat hij liever de aandacht naar zichzelf toetrekt, aldus Dulfer in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM.

Candy Dulfer heeft er gemengde gevoelens over. Ze was al naar Londen afgereisd voor het eerste gastoptreden, toen het hoge woord eruit kwam. "Het werd hem allemaal teveel denk ik", zegt de saxofoniste. "In eerste instantie wilde hij met allemaal mensen waar hij eerder mee samenwerkte optreden. Tot hij zich bedacht omdat hij liever zelf wilde scoren. Dat was een domper en ik was ook een beetje boos. Maar aan de andere kant, ik heb zo'n hectische tijd achter de rug, een beetje rust kan ik wel gebruiken."

De kleine zanger uit Minneapolis heeft overigens meteen zijn excuses aangeboden en Candy krijgt ook gewoon betaald volgens afspraak. Toch vermoedt Dulfer dat ze ooit wel weer gaat optreden met Prince. "Misschien nodigt hij later in de maand al die mensen uit om mee te doen. En anders is het ook goed, ik ben in 2004 al op toernee geweest met Prince en op dat gebied heb ik dan ook niks meer te wensen."

Prince treedt nog tot en met 13 september op in Londen. Kaarten zijn te bestellen vanaf 45 pond.

Gereformeerd gezin zit met elf man in de auto

Bonnen uitdelende politieagenten fronsten maandag toch even hun wenkbrauwen toen zij in Hoofddorp een zwaar beladen auto zagen. In de auto zaten een man en vrouw uit Barneveld met hun kroost.

De man en vrouw uit het zwaar gereformeerde dorp hebben het bijbelcitaat 'Gaat heen en vermenigvuldigt U' wel heel letterlijk genomen. Met hun maar liefst negen kinderen gingen man en vrouw een dagje uit. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De auto, een Chrysler Voyager, beschikt gewoonlijk over zeven zitplaatsen. Toch wisten de ouders erin te slagen hun vierwieler vol te proppen met hun negen koters. Hun elfjarige zoon balanceerde op een treeplank, een ander kind zat zonder gordel op schoot en twee kinderen deelden een gordel en een stoel.

De ouders kregen een bekeuring. Om verder leed te voorkomen, werd moeder met enkele kinderen op de trein gezet.

Infinity Ward over Call of Duty 4 op PS3

Op het forum van NeoGAF deed enige tijd het gerucht de ronde dat Infinity Ward de PS3-versie van Call of Duty 4 op 30fps en zonder anti-aliasing zou maken. Één van de developers besloot om maar eens een einde te maken aan dat gerucht.

"Same level of AA between 360/PS3, both @ 60fps. Hate on the PS3 all you want guys, but we've done did it up right for the Sony lovers. Nothing has been 360 footage yet touted as PS3, you crack-heads! I'm not sure whats up with what you guys might have seen at E3, but we do have AA on the PS3."

Daarnaast meldde een developer op het forum van Charlie Oscar Delta (de officiële site van Call of Duty) dat de PS3-versie nog wat extra aandacht zou krijgen, maar wat dat inhoudt zal pas binnenkort bekend gemaakt worden. Ook wist hij te vertellen dat het optimaliseren van de engine voor de PS3 slechts enkele maanden duurde.

Guys, I have been seeing lots of folks talking about how they are going to be getting the shaft on PS3. Once and for all, let me say, CoD4 on the PS3 is going to KICK BUTTOCKS!

We have had some of the most talented developers in the world working on the PS3 version since day one. Before they had anything to work with with CoD4, they were taking CoD2 and bringing it over to the PS3. This gave them a massive understanding of how the PS3 hardware works (and only took them a few months). As soon as CoD4 was ready to be under full development, that team began optimizing the game for the PS3. Which was in month 4 or 5 I believe.

We just blew Sony's socks off at E3. They wanted to know why all 3rd party games didn't have console parity like we do. They are EXTREMELY excited about CoD4 for the PS3.

Stay tuned for updates on special CoD4 luv on the PS3.

and yes, PS3 version has 60 FPS minimum.

Verbrande jongen geen prioriteit voor politie

Icoon PolitieDe politie geeft toe niet goed te hebben gereageerd toen een 13-jarige knaap in Breda zondag een brandende vloeistof over zich heen kreeg gegooid. Dat geeft de politie vandaag toe. De tiener heeft aan het incident zware brandwonden overgehouden.

Zondag fietste de jongen met vriendjes door de wijk Haagse Beemden. In de buurt van een skatebaan gooide een nog onbekend iemand een blikje met brandbare vloeistof in zijn richting. Daardoor liep de knaap zware brandwonden op. De politie werd gealarmeerd, maar die bleef weg. Zij hadden op dat moment andere prioriteiten. Ook kwamen ze niet omdat er geen signalement van de dader was.

Toen de vader in het ziekenhuis voor de tweede keer belde kreeg hij opnieuw te horen dat de politie niet kwam. Het is nog onbekend wie het blikje heeft gegooid. De politie is alsnog een onderzoek gestart.

Voorlopige line-ups GC Leipzig

Met de Games Convention in Leipzig (GC'07) over iets meer dan één week (om precies te zijn van 22 tot 25 augustus), maken steeds meer developers en publishers bekend met welke games zij present zullen zijn. Een voorlopig overzicht, dat uiteraard regelmatig aangevuld zal worden.

1C
Cryostasis: Sleep of Reason (FPS)
Death Track: Resurrection (Action/Race)
King's Bounty: The Legend
NecroVision
XIII Century: Death or Glory

10Tacle
Cold War
een nieuw Codename Panzers-deel
Black Prophecy (sci-fi MMO)
Ready2Rumble - Revolution (Wii)
Boulder Dash - Rocks (NDS, PSP)
Happy Hippos auf Weltreise (PC, NDS)
Panzer Tactics (DS)
Jack Keane (PC adventure)

2K Games
Bioshock (PC, Xbox 360)
GTA IV (PS3, Xbox 360) (?)
Civilization IV: Beyond the Sword (PC)

Activision
Enemy Territory: Quake Wars (PC, Xbox 360)
Call of Duty 4 (PC, Xbox 360)
Tony Hawks Proving Ground (Xbox 360)
Lego StarWars Complete Saga (PS3, Wii, Xbox 360)
Fracture (Xbox 360, PS3)
Guitar Hero 3 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)
Thrillville 2

Aerohills
Alice: English in Wonderland (PC educatief)
Alice: Follow the white rabbit (PC adventure)
Chuckcha in Moscow (PC adventure)
The History of the Ancient times (PC educatief/historisch)

Akella
PT Boats: Knights of the Sea (PC naval sim)
Disciples III: Renaissance (PC Strategy)
Jagged Alliance 3 (PC Tactical Strategy/RPG)
Heavy Duty (PC Strategy/Action)
Empire Above All (PC Action/RTS)
Showdown: Scorpion (PC FPS)
Prisoner of Power (PC FPS)
2025: Battle for Fatherland (PC Action)
Numen (PC RPG)
A Stroke of Fate (PC Adventure)
Dead Mountaineer’s Hotel (PC Adventure)
Inhabited Island: Earthling (PC Adventure)
The Bad, the Ugly and the Sober (PC Adventure)

Anaconda/dtp
Overclocked (PC adventure)
Reprobates (PC adventure)
So Blonde (PC adventure)
Memento Mori (PC adventure)
Undercover: Dual Motives (Nintendo DS adventure)
Legend: Hand of God (PC RPG)
Drakensang: The Dark Eye (PC RPG)
Gray Matter (PC adventure)
Mata Hari (PC adventure)
Windchaser (PC strategy).

Ascaron
Sacred 2 (PC ActionRPG - multiplayer speelbaar)

Astragon/rondomedia (gezamelijke stand)
Defender Of The Crown (PC strategy)
Vampire World: Port of Death (PC RPG)
Guitar Star (?)
Ports of Call (PC Sim)

Atari
The Witcher (PC)
Eternal Sonata (Xbox 360)
Ace Combat 6: Fires of Liberation (Xbox 360)
Dragon Ball Z : Budokai Tenkaichi 3 (Wii, PS2)
Naruto : Ultimate Ninja 2 (PS2)
Asterix at the Olympic Games (Wii, NDS, PS2)
Obscure II (PS2, Wii)
Race 07 (PC)
Tamagotchi: Party On (Wii)

Buka Entertainment
Collapse (PC, Action-Adventure)
Dusk-12 (PC, FPS)
The Hunt (PC, FPS)
The Swarm (PC, Action-Adventure)
Sledgehammer (PC, Action/Racing)

CDV
Grand Horse Attraction (PC Paardensim)
The Chosen (PC ActionRPG)
Blitzkrieg 2 (PC Strategie)
Quiz Taxi (PC Quiz)
Jack Keane (PC Adventure)

Codemasters: (Halle 4, Stand F01)
Clive Barker's Jericho (PC, Xbox 360, PS3)
Lord of the Rings Online (PC)
Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar - The City of Kings (PC)
Turning Point: Fall of Liberty (PC, PS3, Xbox 360)
Bounty Bay Online (PC)
Rise of the Argonauts (PC)
Overlord (PC)
Colin McRae: Dirt (PS3)
Fury (PC)

D3
Dark Sector (PS3/Xbox 360, action)
Ben 10: Protector of Earth (Wii/DS/PS2/PSP, action)
Ed, Edd and Eddy: Scam of the Century (DS, action)
Dragon Blade: Wrath of Fire (Wii, RPG)

Deep Silver/Koch
ANNO 1701 - addon (Duitse titel Der Fluch des Drachen) (PC strategie)
Ferrari Challenge (PS3/DS/Wii racen)
Final Fantasy Tactics (PSP tactical/strategie/RPG)
Flatout Ultimate Carnage (Xbox 360 racen)
Secret Files 2 (PC adventure)
Heroes of Mana (DS strategie)
Perry Rhodan (PC adventure)
Valkyrie Profile 2 - Silmeria (PS2 PG)
Nieuwe RPG van Piranha Bytes (PC RPG)

Disney Interactive
Turok 3 (PS3, Xbox 360)
Pirates of the Caribbean

Eidos
Age of Conan: Hyborian Adventures (PC)
Lara Croft Tomb Raider: Anniversary (Wii, Xbox 360)
Kane & Lynch: Dead Men (PC, Xbox 360, PS3)
Escape from Bug Island (Wii)
Nervous Brickdown (Nintendo DS)
Cake Mania (Nintendo DS)
Prism (PC, Nintendo DS)
Operation Vietnam (Nintendo DS)
Fractal Jigsaw (Xbox Live Arcade)
GEON - Use Your Emotion (Xbox Live Arcade)
Lara Croft Tomb Raider: Legend (Mobile Games)
Kane & Lynch: Dead Men (Mobile Games)

Electronic Arts
Codename: Panzers - Cold War
Crysis (PC)
De Sims 2: Goede Reis (PC)
De Sims 2: Castaway (PS2)
EA Playground
Hellgate: London (PC)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (PC, Xbox 360, Wii, PS3, PS2)
Medal of Honor: Airborne (PC, Xbox 360, PS3)
Mercenaries 2 - World in Flames (PC, PS2, PS3, Xbox 360)
MySims (Wii, NDS)
Skate (PS3, Xbox 360)
Smarty Pants
Half-Life 2: The Orange Box (PC, Xbox 360, PS3)
Sim City: Societies (PC)
Simpsons (Xbox 360, PS3, PS2, DS, PSP, Wii)
Spore (PC)
Boogie (Wii)
Need for Speed: ProStreet (PC, Xbox 360, PS2, PS3)
FIFA 08 (PC, Xbox 360, PS3)
Football Manager 08 (PC)
Madden NFL 08 (PC, Xbox 360, PS3)
Nascar 08 (PC, Xbox 360, PS3)
NBL Live 08 (PC, Xbox 360, PS3)
NHL 08 (PC, Xbox 360, PS3)
Tiger Woods PGA Tour 08 (PC, Xbox 360, PS3)

Frogster
Speedball 2 (PC Action-Sport-RPG)
The Chronicles of Spellborn (PC MMORPG)
Bounty Bay Online (PC MMORPG)
Escape from Paradise City (PC)

GOA
Warhammer Online: Age of Reckoning (PC)

IMC
They (PC FPS)

JoWood
Sam & Max: Season One (PC Adventure)
Painkiller: Overdose (PC PFS)
Agatha Christie: Evil Under The Sun (PC Adventure)
Söldner 2: Mercenary Wars (PC Action)
Lifesigns – Hospital Affairs (PC)

Konami
Silent Hill Origins (PSP action)
Castlevania: The Dracula X Chronicles (PSP action-RPG)
Pro Evolution Soccer 2008 (PC/Xbox360/PS3/PS2/DS sport)
Metal Gear Solid 4 (PS3 action)

Midway
Stranglehold (PC, PS3, Xbox 360)
BlackSite (PC, PS3, Xbox 360)
Unreal Tournament 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Paradox Interactive
Hearts of Iron Anthology (PC)
Europa Universalis III: Napoleon's Ambition (PC)
Crusader Kings: Deus Vult (PC)
Tarr Chronicles (PC)
Galactic Assault: Prisoner of Power (PC)

SEGA
Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii, NDS)
Virtua Fighter 5 (Xbox 360)
SEGA Rally (PS3, Xbox 360, PSP)
Sonic Rush Adventure Nintendo (NDS)
Ghost Squad (Wii)
NiGHTS: Journey of Dreams (Wii)
Bleach: Shattered Blade (Wii)
The Golden Compass (Xbox 360, PS3, Wii, NDS, PSP, PS2)
The Club (PS3, Xbox 360)
Universe at War: Earth Assault (PC, Xbox 360)
Condemned 2 (PS3, Xbox 360)
Wereldpremière van Creative Assembly

Sony
Heavenly Sword (PS3)
Ratchet & Clank: Tool of Destruction (PS3)
Uncharted: Drakes Fortune (PS3)
Time Crisis 4 (PS3)
Folklore (PS3)
ATV 4 (PS2)
Buzz! Hollywood/Film-Quiz (PS2)
God of War: Chains of Olympus (PSP)
Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)
Syphon Filter: Logans Shadow (PSP)
Little Big Planet (PS3)
Lair (PS3)
Singstar (PS3)
Eye of the Judgement

TGC (The Games Company)
Handballmanager 2008
Everlight
War Leaders - Clash of Nations
2 nog onbekende nieuwe titels

Ubisoft
Far Cry 2 (PC FPS)
Assassin´s Creed (PC/PS3/Xbox 360 action)
Brothers in Arms - Hell's Highway (PC/PS3/Xbox 360 FPS)
Settlers VI (PC Strategie)
HAZE (PC/PS3/Xbox 360 FPS)
Tom Clancy´s End War (PS3/Xbox 360 RTS)
Tom Clancy´s Splinter Cell: Conviction (PC/PS3/Xbox 360 action)
Rayman Raving Rabbids 2 (Wii/DS platform/action)
Titel nog onbekend (PC Strategie)
Ook komt Ubisoft met "Spiele für Mich", innovatieve, hoogwaardige en toegankelijke titels die een groot publiek aan zouden moeten spreken.

Virgin Play
Snow x Racing (?)
Crusades: Thy Kingdom Come (?)
Donkey Xote (?)
Real Madrid (?)

Vivendi
Empire Earth 3 (PC)
World in Conflict (PC, Xbox 360)
Timeshift (PC, PS3, Xbox 360)
Brutal Legend (?)



Toegevoegd 4 augustus: Ascaron, CDV, JoWood
Toegevoegd 6 augustus: Frogster
Toegevoegd 8 augustus: Eidos
Toegevoegd 11 augustus: Midway, EA, TGC
Toegevoegd 13 augustus: Buka Entertainment, SEGA, 2K, Activision, 1C, Codemasters, Disney Interactive, Vivendi
Toegevoegd 15 augustus: Codemasters (update), Paradox Interactive
Toegevoegd 15 augustus: Vivendi (Update)

Jack Black in nieuwe game van Psychonauts-bedenker

Jack Black, bekend van films als King Kong, Tenacious D & The Pick of Destiny, School of Rock, Nacho Libre en natuurlijk zijn band Tenacious D, gaat in een game spelen. De game is bedacht door Tim Schafer, die eerder onder andere Psychonauts, Full Throttle, Day of the Tentacle en Grim Fandango maakte.


Jack Black (rechts) in Tenacious D & The Pick of Destiny

De game zal Brutal Legend gaan heten, en plaatst Jack Black in de hoofdrol als een roadie van een rockband. Jacks karakter komt te overlijden en gaat regelrecht naar de hel. Hij besluit dat het vagevuur toch niet zo tof is als werd aangenomen en gaat op pad om de rock & roll-hemel te bereiken. Om daar te komen zal hij verschillende puzzels moeten oplossen en taken uit moeten voeren, soms met hulp van anderen. Bovendien zal heavy metal (uiteraard) een grote rol gaan spelen in de game.

De game zal uitgegeven worden door Vivendi Universal. Tijdens de Games Convention in Leipzig zal de game officieel door Tim Schafer gepresenteerd worden.

Mehmet Scholl definitief gestopt

Mehmet Scholl heeft zijn laatste minuten als profvoetballer erop zitten. De Duitser kreeg een staande ovatie bij zijn afscheid tijdens een vriendschappelijk duel van zijn club Bayern München tegen FC Barcelona.

Bij een stand van 0-0 werd de Duitser vervangen door Franck Ribéry. Vervolgens ontving de clubman, die vijftien jaar het shirt van de Beierse ploeg droeg een staande ovatie van het publiek. Scholl speelde 468 wedstrijden, en trof hierin 116 maal doel. Ook speelde hij 36 interlands, zonder ooit op een eindtoernooi te hebben gespeeld. Scholl speelde vorig seizoen al zijn laatste competitieduel.

In totaal won de middenvelder, die zijn profcarrière in 1989 bij Karlsruher FC begon, acht maal de Duitse landstitel, en vijf maal de nationale beker. Ook Europees had hij bij Bayern succes; zowel de Champions League als de UEFA Cup werden eenmaal gewonnen.

Dertienjarige slaat elfjarige bewusteloos

Gisteravond heeft een dertienjarige jongen uit Hoogezand een elfjarig jongetje het ziekenhuis in geslagen. Het slachtoffertje woonde bij hem in de buurt.

Het elfjarige jongetje kreeg ruzie met het broertje van de dader. Op een gegeven moment ging zijn grote broer zich ermee bemoeien, en sloeg het elfjarige jongetje met een flinke klap op het hoofd buiten bewustzijn.

Het slachtoffertje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De dader kon door een goed signalement snel worden opgepakt. Hij kan een pittig gesprek met de politie verwachten.

Vrouw Jack Spijkerman ging vreemd

Icoon TelevisieDe tegenvallende kijkcijfers waren niet de reden voor de breuk tussen Jack Spijkerman en zijn ex-vrouw. Zijn voormalige echtgenote Jennemiek bleek jaren vreemd te zijn gegaan. Ze schijnt langere tijd een minnaar te hebben gehad.

Eerder leek het erop dat Jennemiek was weggegaan wegens Jacks tegenvallende kijkcijfers bij televisiezender Tien. Het debacle bij de zender van John de Mol zou een te grote druk op het huwelijk hebben gelegd. Het bleek echter allemaal heel anders te zijn. Jack kwam er namelijk achter dat Jennemiek hem al jarenlang bedroog met Friedward Barfod. Het huwelijk was niet meer te redden. Jennemiek is twintig jaar jonger dan Jack. Of Spijkerman al een nieuwe vriendin heeft is niet bekend.


Jack Spijkerman

Britney vrijt met ex-assistente

Icoon ShowbizzBritney Spears en haar ex-assistente Shannon Funk zijn op heterdaad betrapt tijdens een vrijpartij in het zwembad. Ooggetuigen zagen Britney en Shannon topless in het zwembad dartelen. Ze konden niet van elkaar afblijven.

Britney stuurde eerst al het personeel weg zodat ze het zwembad voor haar en Shannon alleen had. Toen iedereen weg was dronk La Spears zich klem met cocktails en kleedde zich uit. Het personeel keek vanaf een afstandje toe. Niet lang daarna waren Britney en Shannon aan het zoenen. Even later lagen ze vrijend in het zwembad.

Later kwamen twee mannen de vrouwen nog gezelschap houden. De jongens vielen in de smaak, maar Britney had meer aandacht voor Shannon. Het gevallen popprinsesje heeft een haat-liefdeverhouding met haar oud-assistente. Shannon werd ontslagen toen ze de zangeres in een kwaad daglicht probeerde te stellen. Het mislukte interview met OK! Magazine zou de schuld van Shannon zijn. Inmiddels heeft Britney haar vriend Matt Encinias gedumpt.


Britney in betere tijden

'Overleden' moeder komt langs op werk zoon

Een smoes om geld te lenen is een man uit Roemenië duur komen te staan. Hij is op staande voet ontslagen.

De 27-jarige Roemeen had net aan zijn baas gevraagd of deze hem wat geld kon lenen, om zo de begrafenis van zijn overleden moeder te bekostigen. Zijn werkgever vond dit een goede reden en leende de man ongeveer 220 euro.

Nog geen vijf minuten later kwam zijn moeder doodleuk binnengewandeld. Ze wilde zoonlief met een bezoekje vereren.

De man heeft gelijk de zak gekregen. Buiten dat, kan hij fluiten naar zijn geld. Bovendien is men een onderzoek gestart naar de man wegens fraude.

Top of Flop User's Choice: Husan

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

sj44k's tip vonden jullie inderdaad wel leuk: Ghost Trucker - Under The Stars was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Appelperenstroop:

"Bhangra Knights (peugeot reclame in India)!! Ik weet niet of hij al eerder is geweest, maar een geweldig Bollywood effect! Goed voor de libido, tevens biersex plaat voor zwoele zaterdagnacht!"

Vrouw al tien jaar gebruikt als slaaf

Icoon OpmerkelijkDe 40-jarige Anista Marie uit Sri Lanka zegt dat ze al tien jaar als slaaf gebruikt wordt door haar werkgever. De werkster belde de Arabische krant Arab News om te vragen of ze gered zou kunnen worden. De vrouw zou al tien jaar onafgebroken in een huis in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, werken. Ook zou ze al acht jaar niet meer uitbetaald zijn.

Wanneer Marie naar huis wil of vragen stelt over haar salaris wordt ze geslagen door de vrouwen die in het huis wonen. Ze weet niet precies waar ze op dit moment is. De vrouw kon Arab News inlichten doordat een familielid het toeliet om te bellen. De krant meldt ook dat de Srilankaanse ambassade contact zal opnemen met de Saudische autoriteiten om de zaak te bespreken.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

[upd] Moorden Duisburg Maffia-afrekening

MisdaadBij het Centraal Station van de Duitse stad Duisburg zijn vannacht vijf lijken aangetroffen. Een zesde man werd zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd en overleed daar aan zijn verwondingen.

Alle slachtoffers, mannen tussen de 20 en 30 jaar oud, zijn door hun hoofd geschoten. De doden lagen in en rond twee auto's.

De politie heeft nog geen idee wat de reden is voor de liquidaties. Ook de identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend (gemaakt). Getuigen zouden twee onbekende mannen hebben zien weglopen van de plek van de misdaad.

Update 17.05 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de liquidaties een afrekening zijn in een al jarenlange oorlog tussen twee Italiaanse Maffia-families. Deze oorlog, 'la faida di San Luca', tussen de Pelle-Vottari-Romeo-clan en de Strangio-Nirta-clan duurt al sinds 1991 en heeft al meer slachtoffers geëist.

Vijf van de zes doodgeschoten mannen komen uit Locri, nabij San Luca, in Italië. De zesde, Tomasso Venturi, is in Duitsland geboren. Een van de slachtoffers zou een paar dagen later achttien geworden zijn. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, blijken de slachtoffers tussen de 17 en 39 jaar te zijn geweest.

Volgens de politie waren de mannen niet bedacht op een aanval, aangezien ze ongewapend waren. De politie zoekt nog naar de twee moordenaars, die vrijwel zeker tot de Strangio-Nirta-clan behoren. Hiervoor werken de Duitse en de Italiaanse politie samen.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Ciolek wint massasprint Duitsland

De zesde etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door Gerald Ciolek. De renner van T-Mobile won na 175 kilometer koersen tussen Längenfeld en Kufstein de massapsrint.

De vlucht van de dag kwam op naam van Paul Martens en Wolfgang Murer. De Duitser en de Oostenrijker reden vandaag zowat de gehele koers aan kop, maar ze werden negen kilometer voor de meet teruggepakt door het peloton.

Topfavoriet Erik Zabel raakte in de laatste meters ingesloten, en hierdoor kon Ciolek zijn slag slaan. Achter hem sprintte Danilo Napolitano naar de tweede plek.

Jens Voigt blijft aan leiding in het algemeen klassement. Beste Nederlander is Robert Gesink, die derde staat.

Fahren auf der Autobahn

Wat doet een normaal mens als je op de snelweg je afrit hebt gemist, doorrijden tot de volgende afrit en dan weer terugrijden, maar er zijn ook mensen die iets minder normaal zijn en bij een gemiste afrit wat minder doordachte acties uithalen.

Ik heb zelf wel eens meegemaakt dat iemand achteruit reed op de vluchtstrook om de gemiste afrit alsnog te pakken, dat is al een domme actie maar de actie die deze automobilst(e) uithaald is levensgevaarlijk...

Riera wil niet naar Ajax

Albert Riera wil niet naar Ajax. De linkeraanvaller van Espanyol zei dat vanmiddag op een persconferentie.

De 25-jarige Spanjaard is blij dat het bestuur van Espanyol niet wil onderhandelen over zijn vertrek. "Ik ben tevreden dat mijn club zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik wil ook helemaal niet weg. Ik wil met Espanyol prijzen winnen", aldus Riera.

Ajax wil zich de komende twee weken nog met minimaal twee spelers versterken. De leiding van Espanyol heeft gisteren gezegd dat de Amsterdamse club een bod van 6 miljoen euro op Riera had uitgebracht.

Afgelopen seizoen maakte Riera veel indruk bij Espanyol. Hij schitterde onder meer in de door Espaynol verloren finale van de strijd om de UEFA Cup tegen Sevilla.

Soler ook sterkste klimmer in Burgos

De tweede etappe van de Ronde van Burgos is gewonnen door Juan Mauricio Soler. In de rit van Areniscas de los Pinares naar Lagunas de Neila over 149 kilometer was de Colombiaan de sterkste op de afsluitende klim.

Soler, de winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France dit jaar, maakte deel uit van een kopgroep met onder meer Piepoli, Gómez Marchante en Valverde. Zij konden de demarrage van Soler, op twee kilometer van de meet, niet volgen.

Soler gaat nu ook aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van zeventien seconden op de Spanjaarden Gómez Marchante en Castano.

Jie, Pang uitgeschakeld op WK

Yao Jie is in de tweede ronde van de WK badminton in Kuala Lumpur gestrand. Jie, als achtste geplaatst en in de eerste ronde een bye, ging met 20-22, 21-14 en 17-21 ten onder tegen Ella Karatsjkova.

In het herentoernooi kwam Eric Pang ook niet door de tweede ronde. Zoals al werd verwacht had de Nederlander geen kans tegen de als tweede geplaatste Maleisiër Chong Wei Lee. Pang verloor met 7-21 en 11-21.

Dé verrassing van de dag was de snelle eliminatie van olympisch kampioen Taufik Hidayat. De Indonesiër ging in de tweede ronde met 21-14, 24-26 en 22-20 onderuit tegen de Indiër Anup Sridhar.

Van der Vaart 'out' met rugblessure

HSV kan donderdag in het voorronde duel van de UEFA Cup tegen Boedapest Honved waarschijnlijk niet beschikken over Rafael van der Vaart. De Nederlander heeft een rugblessure opgelopen bij het optillen van zijn zoontje.

De blessure is opmerkelijk omdat Valencia van der Vaart nog altijd wil overnemen van de Duitse club. Als van der Vaart donderdag niet in actie komt, blijft hij speelgerechtigd voor eventuele Champions League wedstrijden met Valencia. “Het is toevallig, maar toch is het een echte blessure” benadrukte de zaakwaarnemer van van der Vaart.

Huub Stevens kan in ieder geval geen beroep doen op Joris Mathijsen, de verdediger bleef in Hamburg achter bij zijn hoogzwangere vrouw.

[upd] Ernstig ongeval op kazerne Amersfoort

Icoon OngelukVanochtend is een waterwerper van de politie gekanteld op het terrein van de Bernhard kazerne in Amersfoort. Bij het ongeval raakten twee inzittenden gewond, waarvan één ernstig. Het personeel van een traumahelikopter is aanwezig om het ambulance-personeel te assisteren. De slachtoffers zijn inmiddels bevrijd door de brandweer.

Een waterwerper wordt bij demonstraties ingezet om de mensen in bedwang te houden. Hoe het voertuig heeft kunnen kantelen is nog niet bekend.

Update 15:21
Een 51-jarige inspecteur van de verkeerspolitie van het korps Amsterdam-Amstelland is omgekomen bij het ongeval. Onder begeleiding van een rij-instructeur reed de agent in de waterwerper toen het voertuig in botsing kwam met een boom en kantelde. De man raakte bekneld en overleed ter plekke terwijl de rij-instructeur er met een gebroken arm vanaf kwam.

Met dank aan Matthey voor de submit.

Carragher stopt als international

Jamie Carragher heeft bedankt voor zijn plaats in de nationale ploeg van Engeland. De verdediger, voetballend voor Liverpool, heeft na 34 wedstrijden aan bondscoach Steve McClaren laten weten niet meer beschikbaar te zijn voor het Engelse team.

Carragher is het niet eens met zijn rol als bankzitter. Bondscoach McClaren geeft achterin de voorkeur aan John Terry en Rio Ferdinand. McClaren hoopte dat Carragher op zijn besluit zou terugkomen, maar een gesprek tussen beiden leverde niets op.

Familielid rijdt peuter dood

Icoon Ongeluk Een peuter van anderhalf is vandaag overleden als gevolg van een aanrijding door een familielid. Het meisje werd aangereden door een 70-jarige familielid op het erf van haar ouderlijke woning in het Overijsselse Geesteren, laat de politie weten. De 70-jarige vrouw had niet in de gaten dat de peuter achter haar auto stond.

Het zwaargewonde meisje werd met de traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd, waar ze bezweek aan haar verwondingen. De politie wil verder niets vertellen over de zaak in verband met 'de grote impact die dit incident op de familie heeft'.

Hasselbaink toch niet naar Leicester

Jerrel Hasselbaink speelt dit seizoen niet bij Leicester City. De club uit het Championship heeft op het laatste moment de keuring van de 35-jarige spits geannuleerd.

De BBC meldt dat Hasselbaink weigerde om eerst een maand op proef te spelen bij 'The Foxes' voordat er sprake zou zijn van een transfer. Na afloop van vorig seizoen vertrok de Nederlander transfervrij bij Charlton Athletic.

De FOK!voetbalmanager is open!

Icoon SitenewsVrijdag 17 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen. Welke prijzen dat zijn, worden deze week nog bekend gemaakt.

Je moet je team voor 17 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen gedurende de komende tijd dit zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager.

Wii hard op weg naar 1 miljoen stuks in de UK

De Nintendo Wii verkoopt goed in de UK: binnen drie tot vier weken zullen er één miljoen stuks verkocht zijn. De Nintendo Wii verkoopt elke week vier keer beter dan de Xbox 360 en zes keer beter dan de PS3.

De Nintendo Wii is dus goed op dreef in de UK en de verwachting is dat er rond september meer exemplaren van de Wii verkocht zullen zijn dan de GameCube. Waar de GameCube dus een paar jaar over heeft gedaan lukt het de Wii binnen een jaar. Het volgende doel is het aantal Xbox 360-consoles en de verwachting is dat deze nog voor het einde van oktober ingehaald wordt. Dit ondanks de game Halo 3 en de prijsdaling die binnenkort verwacht wordt voor de Xbox 360.

DJ bestormt hitlijsten dankzij Gouden Kooi

Icoon MuziekDe 22-jarige Peter Schalk kan zijn geluk niet op. Razendsnel bestormt hij de hitlijsten met zijn nieuwe single This is my house onder de artiestennaam Sinharaja. Afgelopen vrijdag is zijn nummer gestegen van de 59e naar de 27e plaats in de Mega Top 100. De plaat is gemaakt met de hulp van Eric Dikeb, die op het idee kwam om een plaat op te nemen voor de bewoners van de Gouden Kooi. De plaat is drie weken geleden uitgekomen, inclusief een videoclip met beelden van het omstreden Tien-programma.

"Wie had ooit kunnen denken dat ik zo veel beroemde namen in de hitparade achter me zou laten. Dit is echt een jongensdroom", aldus Schalk. "De Gouden Kooi heeft veel tegenstanders, maar ook veel fans. Het zou me niet verbazen als we nog gevraagd worden om met het nummer in het programma op te treden."

Voor de mensen die het nummer niet kennen legt Schalk uit wat ze kunnen verwachten: "Het is stevige electro met vocalen. De zang is van Linda Estelle, de ex-zangeres van T-Spoon, die bekend is van de hit Sex on the beach. Zij heeft een prachtige 'big mama stem'. Zoals zij This is my house zingt, geweldig!"

Een deel van de opbrengst van This is my house gaat naar de stichting die Schalk enkele jaren geleden in zijn geboorteland heeft opgezet voor de slachtoffers van de tsunami: Youth United for Sri Lanka. "We hebben in het rampgebied al een nieuwe school gebouwd en een weeshuis opgeknapt. Er is nog geld nodig om een tweede school af te bouwen", aldus Schalk.

De DJ werd geadopteerd uit Sri Lanka toen hij twee maanden oud was en dankt zijn artiestennaam eigenlijk aan zijn geboorteland. "Sinharaja betekent leeuwenkoning", vertelt hij. "Veel mensen spreken de naam nog verkeerd uit, maar ze kennen hem nu tenminste. Drie weken geleden was de release van het nummer in discotheek de Hooizolder in Westkapelle en nu sta ik opeens in de Mega Top 100. Het is bijna niet te geloven."


Peter Schalk met zijn succesvolle single.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.

Coulthard: "Straf consistenter"

Red Bull-coureur David Coulthard roept de FIA op om de straffen op een consistentere manier uit te delen. Zijn uitspraak komt na het incident rond McLaren tijdens de laatste Grand Prix in Hongarije.

Tijdens de Grote Prijs van Hongarije kregen zowel Fernando Alonso als McLaren Mercedes een straf voor het ophouden van Lewis Hamilton door Alonso. De Spaanse coureur was na afloop van de race zeer kritisch op de FIA. Volgens Alonso bestond er geen duidelijke regel op basis waarvan de straf kon worden gegeven. Coulthard is van mening dat er nog teveel onduidelijkheid bestaat over de regelgeving. "Een aantal mensen in de Formule 1-wereld waren zeer verbaasd over de beweegredenen van de stewards om Alonso en McLaren te straffen", aldus de Brit. Coulthard wijst ook in de richting van Ferrari. "Waarom is McLaren wel gestraft, maar is bijvoorbeeld Ferrari niet gestraft voor het niet tanken van de auto van Felipe Massa? Dit verpestte toch ook zijn kwalificatie?"

Om scheve gezichten in de toekomst te voorkomen moet volgens Coulthard de FIA consistenter zijn in het uitdelen van straffen. "Iedereen waarmee ik heb gesproken in de Formule 1 snapt niet hoe sommige van de Formule 1-regels worden toegepast. Mensen in het F1-circus en de fans zijn verbijsterd hoe sommige regels worden toegepast. Het is lastig om de sport te volgen wanneer straffen niet consistent worden uitgedeeld".

Minder maps in 360-versie van Unreal Tournament III?

Tijdens het Edinburgh Interactive Festival heeft Mark Rein aangegeven dat de Xbox 360-versie van Unreal Tournament III weleens minder maps zou kunnen bevatten dan de PS3/PC-versie van het spel.

Unreal Tournament III komt dit jaar uit op de PS3 en PC en volgend jaar ergens op de Xbox 360. Tijdens een interview werd aan Mark Rein gevraagd hoe het zit met capaciteit van DVD's. Hierop gaf hij het volgende antwoord:

We'll compress some things. But you know, we may have fewer maps on the 360 version...Blu-Ray has definitely given us a lot of legroom. And what's really cool is if you think forward and think about what we've done in the past with UT. We had UT 2003 and then we had UT 2004, which was everything in UT 2003 plus a whole bunch of great mod stuff that we went out and purchased from mod makers

Hij zegt dat ze een hoop data kunnen inpakken, maar dat het waarschijnlijk niet past op één DVD. Volgens hem bestaat de kans dat er dus minder maps beschikbaar zullen zijn op de Xbox 360 en bij een volgende UT zal de capaciteit van Blu-Ray misschien wel helemaal gebruikt worden.

Theatre of War vindt uitgever

Kalypso Media heeft aangekondigd Battlefronts strategiegame Theatre of War uit te zullen gaan geven. Deze game, die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, draait om realisme en historische correctheid. Rambostijl tankrushen zal er niet bij zijn met deze game, discipline en taktiek zijn de manieren waarmee je Theatre of War onder de knie zal krijgen.

Battlefront heeft maandenlang onderzoek gedaan naar alle details van de wapens waarmee gevochten werd in WWII. Van hoe stevig het patser is van verschillende tanks, tot hoe krachtig bepaalde projectielen waren en wat de impact zal zijn. Spelers zullen nu door zoveel detail juist moeten bepalen welke manschappen ze inzetten, want de verkeerde beslissing zou slechte resultaten kunnen opleveren. Zelfs het weer zou zomaar je plannen volledig in de soep kunnen doen lopen.

De game is verdeeld in zes campaigns, verdeeld over de Amerikanen, Engelsen, Fransen, Duitsers, Russen en Polen. In totaal zitten er 44 missies in de game, gebaseerd op echte WWII-veldslagen. Van de verwoeste vlaktes van Polen tot de verdedigingslinies van Normandië. Als extra zullen Engelse kopers de Battle for Moscow uitbreiding krijgen. Hierbij zitten nog tien missies in de Russische campaign en een map editor.

Theatre of War zal in oktober in de winkels verschijnen.

Jol: "We zullen terugknokken"

Bij Tottenham Hotspur is de stemming binnen een week volledig omgeslagen. De Spurs begonnen vol hoop aan het nieuwe seizoen na een ongeslagen voorbereiding en nieuwe spelers.

Na twee verloren wedstrijden scoort trainer Martin Jol hoog bij de bookmakers als eerste manager die ontslagen wordt. "Ik heb een rot gevoel, net als zaterdag”, aldus Jol na afloop van de 1-3 nederlaag tegen Everton. “Dit is een onverwachte tegenslag, maar we zullen terugknokken. De ‘laatste’ bal was steeds niet goed genoeg. Dan kun je nog zo’n fantastische aanval hebben, ze moeten voorin wel worden bediend.”

Aankomende zaterdag moeten de Spurs het opnemen tegen promovendus Derby County.

'Kweek in moskee respect voor homo's'

Icoon PolitieDe Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten pleit er deze week in de Gaykrant voor dat imams in hun moskee respect gaan kweken voor homo's. Zo kan homohaat, welke zich vooral uit bij bepaalde jongeren van Marokkaanse komaf, de kop worden ingedrukt.

Uit cijfers van de politie blijkt dat voor het merendeel van de geweldszaken tegen homo's de dadergroep tussen de twintig en dertig jaar is en van Marokkaanse afkomst. In die cultuur is homoseksualiteit slecht bespreekbaar. ''Maar het gaat om meer dan dat. Er is ook sprake van een kennisachterstand en min of meer een ontwikkelingsachterstand. Duidelijk is wel dat orthodoxie, in welke religie dan ook, tot intolerantie leidt. Het is een vorm van agressie die ik niet begrijp en ten stelligste afkeur.''

De hoofdcommissaris vreest wel dat de problemen voorlopig nog niet voorbij zijn. ''Binnenkort zullen we overspoeld worden door Oost-Europeanen. Dat is onze volgende 'uitdaging'. Deze groep heeft weer zijn eígen problematiek.''

Welten is ook voorstander van het inzetten van lokhomo's, iets waar de Partij voor de Vrijheid (PVV) eerder al voor pleitte. De Amsterdamse politie heeft al ervaring met 'lokoma's' om zakkenrollers op heterdaad te betrappen.

In ieder geval is voor Welten de maat wat betreft homohaat vol. Hij wil Amsterdam weer veilig maken voor homo's, maar dan moeten homo's die worden bedreigd, overvallen of mishandeld wel vaker aangifte doen. Verder onderzoekt het openbaar ministerie of discriminatoir geweld, zoals tegen homo's, zwaarder gestraft kan worden. CDA en PvdA zijn daar in ieder geval voorstander van.

"Feyenoord moet zeker bij eerste vijf komen"

In de nieuwste editie van het blad Sportweek spreekt Feyenoorder Tim de Cler zich uit over de kansen voor de Rotterdammers aankomend seizoen.

"Ik denk dat we zeker bij de eerste vijf moeten komen, als je onze kwaliteiten ziet. Dát is duidelijk. Misschien halen we zelfs wel de voorronde Champions League. Maar verder moet je nog niet denken, vind ik. Kampioen worden kán, maar dat mag je eigenlijk niet nu al van ons verwachten,” aldus De Cler die deze zomer AZ verruilde voor de club uit de Kuip.

Maaskant kiest voor Slipstream

Martijn Maaskant rijdt komend seizoen voor de Amerikaanse equipe Slipstream. De 24-jarige renner was de afgelopen twee jaar actief voor het Rabobank Continental Team en legde een nieuw contract bij de Nederlandse formatie eerder naast zich neer.

In juli van dit jaar bracht Rabobank het vertrek van Maaskant naar buiten en liet toen weten dat Maaskant was gezwicht voor een "financieel veel aantrekkelijker bod" van een andere ploeg. Maaskant bevestigde vandaag tegenover De Telegraaf dat het bod van Slipstream beter was dan dat van Rabobank. De Nederlander zei verder dat het niet enkel om het geld te doen is. "Ik kan me helemaal op de heuvelachtige klassiekers richten. Dat vond ik een mooie uitdaging. Bij Rabobank moest ik eerst nog maar in de vaste kern terecht zien te komen."

Rasmussen: "Ik ben te trots om te stoppen"

Hij heeft lang getwijfeld of hij nog wil blijven wielrennen, maar vandaag heeft Michael Rasmussen op zijn eigen website aan alle onzekerheid een eind gemaakt.

"Ik ben veel te trots om op deze manier mijn loopbaan te beëindigen en ik voel dat ik nog veel te bieden heb", aldus de Deen die terug wil keren in de ProTour. "Veel mensen krijgen het echter benauwd als ze de naam Rasmussen horen. Ik ben vooral afhankelijk van vriendendiensten en gelukkig heb ik er een paar vrienden. Het zou fijn zijn als ik kon aantonen dat ik niet zo slecht ben als beweerd wordt in de kranten."

Tijdens de Tour de France van dit jaar werd Rasmussen met de gele trui om zijn schouders ontslagen door Rabobank-manager Theo de Rooij vanwege onduidelijkheid over zijn verblijfplaats. "Dat heeft me veel verdriet gedaan. Al die jaren van hard werk werden door een onder druk gezette, zenuwachtige man in één klap teniet gedaan op basis van heel magere argumenten."

Aboutaleb eist zelf uitgegeven geld terug

PolitiekEen opmerkelijk bericht uit politiek Den Haag. PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken eist namelijk 5 miljoen euro terug van de gemeente Amsterdam, die hij eerder zelf uitdeelde als directeur van Maatschappelijke, Culturele en Economische ontwikkeling op het Amsterdamse stadhuis.

Het betreft geld dat naar werkgevers is gegaan die in 2003 vanwege zware bezuinigingseisen die het kabinet aan Amsterdam stelde, waren gekort op de vergoedingen voor gesubsidieerde arbeid. Toen aan het eind van de rit bleek dat er geld was overgebleven, gaven Aboutaleb en toenmalig wethouder van Sociale Zaken Rob Oudkerk dat bedrag aan werkgevers, die eerder immers getroffen waren door de bezuinigingen.

Nu echter meent het ministerie van Sociale Zaken, waar Aboutaleb staatssecretaris van is, dat dit niet had mogen gebeuren. Het betrof namelijk geld dat bespaard bleef op ID-banen en dat had uitgegeven moeten worden aan ID-banen en niet aan gedupeerde werkgevers.

De huidige Amsterdamse wethouder van Financiën, Lodewijk Asscher (PvdA), tekent beroep aan tegen de beslissing van zijn partijgenoot. Asscher voelt zich gestraft voor goed gedrag. Hij noemt het oneerlijk een gemeente te verplichten te bezuinigingen en die op het moment dat dat boven verwachting lukt, niet de vrijheid te geven het uitgespaarde geld naar eigen inzicht te besteden.

[A1GP] Surtees vertrekt bij Groot-Brittanië

John Surtees keert komend seizoen niet terug als teambaas van Team Groot-Brittanië. De voormalig wereldkampioen Formule 1 en 500cc-klasse bij de motoren vindt het na twee seizoenen genoeg geweest.

De inmiddels 73-jarige Surtees wil zich gaan richten op andere uitdagingen binnen de autosport. Zo wil hij de racecarrière van zijn zoon Henry gaan begeleiden. Surtees junior rijdt dit seizoen in het Brits Formule BMW-kampioenschap.

Naast de aankondiging van het vertrek van Surtees maakte Team Groot-Brittanië bekend dat de rijders line-up ongewijzigd blijft, dus met Robbie Kerr en Oliver Jarvis.

Man betrapt krantendief vanuit bosjes

Icoon OpmerkelijkEen bewoner van de Bovenkerkerweg in Amstelveen heeft een krantendief betrapt door zich te verstoppen in de bosjes. Vanochtend ging de man gewapend met een videocamera in de bosjes zitten om zijn plan te doen slagen. De bewoner van Amstelveen had al een geruimte tijd last van iemand die 's ochtends de Telegraaf uit zijn brievenbus stal.

Omstreeks kwart over zes werd de dief vastgelegd om het beeldmateriaal vervolgens als bewijs te gebruiken bij de politie. Een uur nadat de man naar de politie gestapt was kon de krantendief worden aangehouden op de Amsteldijk in Amstelveen. De politie zal de dader verhoren over zijn motieven.

Van Dijk oudste en Wijnaldum jongste

Aankomende vrijdag, bij de start van het nieuwe voetbalseizoen, is Rob van Dijk de oudste speler in de Eredivisie. De doelman van SC Heerenveen is woensdag 38 jaar en 216 dagen oud. Hij is bijna een jaar ouder dan de nummer twee op de lijst: Heracles-verdediger Rob Maas. De toptien van oudste spelers bestaat voor zestig procent uit keepers.

De jongste Eredivisie-speler is Feyenoord-er Georginio Wijnaldum, die de enige zestienjarige selectiespeler in de Eredivisie is. PSV-aanvaller Género Zeefuik is de enige zeventienjarige speler.

Vaardigheid of belevenis?

Ik heb laatst tot tweemaal toe Forza 2 aangeschaft, en na korte tijd weer verkocht. Hetgeen voor veel hilariteit zorgde voor de mensen om me heen. Ik werd verleid door de prachtige glimmende auto's en de potentiële geweldige gameplay. Ik zeg bewust "potentieel", want uiteindelijk kwam er niet veel van terecht. Ik ben niet goed genoeg om online competitief mee te doen en altijd laatste worden is niet leuk. Dan maar wat meer tijd steken in de single player mode. Maar die werd ook steeds saaier en monotoner. Steeds maar weer dezelfde rondjes in iets andere auto's. Dit is overigens niet de eerste keer dat dit me overkomt. Hoe kan dit toch? Vroeger speelde ik games als Gran Turismo ontelbare uren, maar tegenwoordig kunnen dit soort spelen me niet meer boeien. De oorzaak ligt (natuurlijk) wederom in de leeftijd en de veranderende plaats die gamen in mijn leven inneemt.

Online games goed voor je sociale leven

Icoon GamesEen groep wetenschappers aan de Nottingham Trent University deed onlangs onderzoek naar het sociale leven van online gamers. Uit dit onderzoek, dat binnenkort gepubliceerd wordt in de US journal CyberPsychology and Behavior, blijkt dat online gamers helemaal geen kansloze, eenzame of in zichzelf gekeerde mensen zijn. Sterker nog, het zijn vaak erg sociale mensen. De universiteit stelde duizend spelers van zogenaamde MMORPGs (games waarin duizenden mensen tegelijk in een wereld rondlopen en met elkaar missies doen) vragen over interactie met hun medespelers.

Driekwart van al deze mensen ontmoet hun online vrienden ook in het echte leven. Bijna 50% van alle MMO-spelers ontwikkelt zelfs goede vriendschappen met de mensen waarmee ze monsters te lijf gaan. Een op de tien gaat nog verder en gaat over tot fysieke relaties.

Professor Mark Griffiths van de Trent University over het onderzoek:

"Dit onderzoek heeft veel aspecten van MMORPGs getoond die voorheen nog niet bekend waren. Oud onderzoek impliceerde dat gamers sociaal niet actief waren, maar MMORPGs zijn eigenlijk erg sociale games. Een hoog percentage van de gamers maakt vrienden voor het leven en soms zelfs partners."

Andere resultaten die uit het onderzoek naar voren kwamen, waren bijvoorbeeld dat meer dan 30% van de spelers zich aangetrokken voelt tot een andere speler. En meer dan 40% praat eerder met online vrienden over problemen dan met mensen die ze dagelijks zien. Dat MMO's goed kunnen zijn voor je relatie bleek ook wel, meer dan tweederde van alle ondervraagden vond dat hun relatie erop vooruit ging als hun partner ook de game speelde. Dat tegen slechts een vijfde die zeggen dat een MMO slecht is voor de relatie als de partner niet speelt.

Opvallend is dat vooral vrouwen geneigd zijn romantische gevoelens te krijgen voor andere spelers. Ze hadden ook veel meer de neiging om daadwerkelijk afspraakjes te maken met hun medespelers. De meeste vrouwen gaven als argument voor het spelen van de MMO dat het therapeutisch zou werken, mannen zeggen dat ze het gewoon doen vanuit interesse in de online wereld.

Mark Griffiths snapt wel waarom veel mensen de MMO-wereld zo comfortabel vinden:

"De virtuele wereld die deze games bieden, verschaft spelers de mogelijkheid om zichzelf te ontplooien op manieren die ze in het echte leven als niet comfortabel zouden zien vanwege hun uiterlijk, geslacht, sexualiteit, leeftijd of andere factoren. Ze bieden ook een plaats waar groepswerk, aanmoediging en plezier samen beleefd kunnen worden."

Zie voor meer gamesnieuws FOK!games

Unibet.com stopt met wielrennen

De Zweedse wielerploeg Unibet.com houdt op te bestaan. Het gelijknamige gokbedrijf heeft besloten de sponsoring na dit seizoen te stoppen.

Het team had eind vorig jaar een ProTour-licentie gekregen voor drie jaar. Tijdens het afgelopen seizoen bleek die licentie een wassen neus te zijn: de ploeg werd niet uitgenodigd voor de Giro, de Tour en de Vuelta. "We hadden dit wel verwacht", vertelt de Belgische teammanager Koen Terryn. "Nu kunnen de renners naar een ander team uitkijken."

Prijzen omhoog door recycling kunststof

Icoon FinancieelDe prijzen van in kunststof verpakte producten in supermarkten gaan in het nieuwe jaar met 1 procent omhoog. Dat is het gevolg van afspraken die PvdA-minister Jacqueline Cramer van Milieu heeft gemaakt met het bedrijfsleven en gemeenten over de recycling van kunststof verpakkingen.

''We moeten de kosten die we maken, doorberekenen aan onze klanten'', verdedigt adjunct-directeur René Roorda van het Centraal Bureau Levensmiddelen de prijsverhoging. ''We rekenen erop dat de gemeenten hun afvalstoffenheffingen fors verlagen, zodat de burger daarmee wordt gecompenseerd''.

Het ministerie van VROM maakte vandaag bekend dat er na twee jaar onderhandelingen een akkoord is bereikt over de recycling van verpakkingsmateriaal. Voortaan zal dus ook plastic gescheiden worden ingezameld.  Met de gescheiden inzameling werd al geëxperimenteerd, maar nu wordt het een landelijke regeling.


Russen krijgen vrij van werk voor seks

Icoon Opmerkelijk Stelletjes in de Russische streek Oeljanovsk krijgen op 12 september een halve dag vrij zodat ze seks kunnen hebben. Als ze precies negen maanden later een kind krijgen, winnen ze een wasmachine.

In de Russische streek Oeljanovsk hebben ze te kampen met dalende geboortecijfers en ze proberen zo het probleem aan te pakken. Het is al de derde keer dat 12 september wordt uitgeroepen tot de dag van de conceptie. Ouders die precies negen maanden later op een Russische nationale feestdag een kind krijgen, winnen een prijs.

Dit jaar werden er op 12 juni in Oeljanovsk drie keer zoveel kinderen geboren als het landelijke gemiddelde. De actie blijkt dus een succes. Toen kregen de ouders ook cadeaus zoals wasmachines, videocamera’s of een televisie.

Bijna 50% MMO-spelers maakt real-life vrienden ingame

Uit onderzoek, gedaan door Nottingham Trent University, blijkt dat online gamers helemaal geen kansloze, eenzame of in zichzelf gekeerde mensen zijn. Sterker nog, het zijn vaak erg sociale mensen. Driekwart van alle MMO-spelers ontmoet hun online vrienden ook in het echte leven. Bijna 50% van alles MMO-spelers ontwikkelt zelfs goede vriendschappen met de mensen waarmee ze monsters te lijf gaan. Een op de tien gaat nog verder en gaat over tot fysieke relaties.
Professor Mark Griffiths van de Trent University over het onderzoek:

"This study has revealed many aspects of MMORPGs that were not known before. Previous research has suggested that gamers are socially inactive, but MMORPGs are actually extremely social games, with high percentages of gamers making life-long friends and even partners."

Andere resultaten die uit het onderzoek kwamen waren bijvoorbeeld dat meer dan 30% van de spelers zich aangetrokken voelt tot een andere speler. En meer dan 40% praat eerder met online vrienden over problemen dan met mensen die ze dagelijks zien. Dat MMO's goed kunnen zijn voor je relatie bleek ook wel, meer dan twee derde van alle ondervraagden vond dat hun relatie erop vooruit ging als hun partner ook de game speelde. Dat tegen slechts een vijfde die zeggen dat een MMO slecht is voor de relatie als de partner niet speelt.

Opvallend is dat vooral vrouwen geneigd zijn romantische gevoelens te krijgen voor andere spelers. Ze hadden ook veel meer de neiging om daadwerkelijk afspraakjes te maken met hun medespelers. De meeste vrouwen gaven als argument voor het spelen van de MMO dat het therapeutisch zou werken, mannen zeggen dat ze het gewoon doen vanuit interesse in de online wereld.

Mark Griffiths snapt wel waarom veel mensen de MMO-wereld zo comfortabel vinden:

"The virtual world that these games offer, allow players to express themselves in ways they may not feel comfortable doing in real life because of their appearance, gender, sexuality, age, or other factors. They also offer a place where teamwork, encouragement and fun can all be experienced."

Voor dit onderzoek zijn duizend gamers vanuit de hele wereld ondervraagd. Het gemiddeld aantal speeluren van deze mensen lag op 22,85 per week. De meest populaire game was ruimschoots World of Warcraft, bijna de helft noemde dit als hun favoriete game.


Nu ingame, maar straks gezellig een biertje in de kroeg?

Stroom aangiftes tegen Wilders na Koran-uitspraken

Het pleidooi van politicus Geert Wilders voor een verbod op de Koran heeft geleid tot een reeks aangiftes bij de politie. Het college van procureurs-generaal houdt rekening met ''tientallen aangiftes'' en heeft aan het Openbaar Ministerie gevraagd al de zaken te behandelen.

Dat meldde een woordvoerder van het college vandaag. Het parket in Amsterdam heeft inmiddels toegezegd alle aangiftes tegen Wilders in behandeling te nemen. Amsterdam behandelt de zaken omdat het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie in de hoofdstad is gevestigd.

Concrete cijfers over het aantal aangiftes tegen Wilders zijn nog niet voorhanden. De parketten in Utrecht, Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Zwolle-Lelystad en Amsterdam zelf hebben in ieder geval aangiftes ontvangen.

Lees ook op het forum

Al-Jazeera haalt Cocu naar VAE

Phillip Cocu zet zijn carrière voort in de Verenigde Arabische Emiraten. De ex-middenvelder van PSV heeft in Al-Jazeera zijn nieuwe werkgever gevonden.

De 36-jarige Cocu vertrok na het afgelopen kampioenschap bij PSV, en wist niet zeker of hij zijn carrière zou beëindigen. Het Australische Sydney lonkte, maar nu is bekend dat de oud-international richting het Midden-Oosten vertrekt. De voormalig speler van onder meer PSV en FC Barcelona tekent in de hoofdstad van de VAE, Abu Dhabi, een contract van één seizoen.

Bij Al-Jazeera zal Cocu de enige buitenlander in de selectie zijn. Hij hoeft zich echter niet alleen te voelen, want de Nederlander Abe Knoop is er keeperstrainer. Enkele weken terug verkondigde de geboren Eindhovenaar dat als hij door zou gaan met voetballen, dat niet in Nederland zou zijn. "Ik wil dan naar het buitenland, en het liefst naar een ver land. Ik wil niet meer in een grote competitie voetballen, maar zou dan puur voor het avontuur nog ergens heen gaan."

Wat is Dit: Opgave 29 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie 2 ronden nodig. Timti was degene die het voorwerp als eerste herkende en hij krijgt dan ook 5 punten. De lifters op zijn antwoord krijgen allemaal 2 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Tennisracket.

Dean op weg naar Antillen, Flossie treft Hawaii

Icoon WeerOrkaan Dean lijkt een serieuze bedreiging te gaan worden voor het Caribische gebied. De storm ontwikkelde zich gisteren op de Atlantische Oceaan en is langzaam op weg naar de Dominicaanse Republiek en de Nederlandse Antillen. Dean wordt waarschijnlijk de eerste orkaan dit seizoen, die ook daadwerkelijk land zal gaan treffen.

Waar Dean precies aan land gaat en met welke kracht blijftvooralsnog onduidelijk. Op dit moment vervolgt Dean zijn weg richting de kust van Venezuela met ‘slechts’ 30km/u, maar juist door deze trage snelheid kan de storm uitgroeien tot een zwaardere orkaan. Dean bevindt zich op dit moment op 1500 mijl van de Antillen, volgens het Hurricane Center in Miami.

De verwachting is dat Dean als orkaan van de 3e categorie (windsnelheden van 180 / 210 km/u) in het gebied zal aankomen. Wat er daarna gebeurd blijft erg lastig te voorspellen. De kans is aanwezig dat Dean afzwakt tot tropische storm en daarna verdwijnt, maar het warme water van de Golf van Mexico kan er ook voor zorgen dat de storm opnieuw in kracht wint en daarna de VS met volle kracht gaat treffen. Alles zal afhangen van het exacte pad dat Dean zal volgen.

orkaan 1


Dean is niet de eerste storm van het orkanenseizoen, dat officieel loopt van juni tot en met november. De drie voorgaande tropische depressies: Andrea, Barry & Chantal zijn wel ontstaan en benoemd, maar zorgen voor nauwelijks schade. Alleen Andrea zorgde voor veel regenval in Florida, de andere twee bleven boven zee.

Tropische depressie in de Golf van Mexico

Ook in de Golf van Mexico is een storm ontstaan, alleen op dit moment nog net niet zwaar genoeg om een 'orkaan' genoemd te worden. Deze storm ontwikkelde zich ook door het warme zee water en zal met name in het westen van Mexico en Texas voor veel regen gaan zorgen. Voor beide gebieden is inmiddels een alarmfase ingesteld als voorbereiding op het slechte weer dat de tropische depressie met zich meebrengt.

Orkaan2


Orkaan Flossie treft Hawaii

Bij de eilandengroep van Hawaii ligt op dit moment Orkaan Flossie. De noodtoestand is op dit moment uitgeroepen op de eilandengroep. Deze orkaan, die eergisteren windsnelheden van meer dan 200 km/u met zich meebracht, gaat als categorie 2 storm aan land en lijkt verder af te zwakken, maar heeft nog altijd verraderlijke windstoten van 150km/u. Wegen, bruggen en scholen zijn gesloten en ook toeristen werd aangeraden om in de hotels te blijven met Flossie op komst.

Hawaii werd eergisteren ook opgeschrikt door een aardbeving (5.4) in hetzelfde gebied en reddingswerkers en hulpverleners kunnen zich nu opmaken voor Flossie, die ongetwijfeld voor grote overlast gaat zorgen. Meteorologen voorspellen dat er plaatselijk 25 cm regen kan vallen en dat er golven van 8-10 meter op het strand zullen beuken.

orkaan 3


Boven gemiddeld orkaanseizoen voorspeld

Eerder dit jaar hadden meteorologen voorspeld dat 2007 wel eens het drukste orkaanseizoen ooit kon worden. Later werd dit bijgesteld naar een “boven gemiddeld” seizoen maar tot aan ‘Dean’ bleef het betrekkelijk rustig. De verwachting was dat er 16 tropische stormen zouden zijn, waarvan 9 zullen uitgroepen tot een orkaan. Hoewel het seizoen in juni al van start ging, begint het stormenseizoen pas goed rond eind augustus met september als hoogtepunt qua activiteit.

Met dank aan frutsel voor het herschreven nieuwsbericht

Meer informatie, foto's en updates over alle orkanen in de wereld vind je in het Orkanentopic op het forum

Gearbox ontwikkelt co-op FPS Borderlands

Bungie is al geruime tijd bezig met de online co-op voor Halo 3. Het schijnt erg lastig te zijn om de game goed te laten draaien op vier verschillende systemen. Toch is het iets wat het bedrijf graag wil, omdat de consument er praktisch om smeekt. Gearbox moet dit ook gemerkt hebben, want dat bedrijf komt met de game Borderlands, een game die online een co-op zal kennen voor vier spelers.

Het Amerikaanse tijdschrift GameInformer presenteerde de game in hun september-uitgave op de cover. De game wordt beschreven als een Diablo meets Mad Max-shooter. De game zal een sciencefiction RPG/FPS worden waarbij je een online co-op zal hebben voor vier spelers. De game zal verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.



Intense actie in Fury screenshots

Na vooral screenshots van de omgevingen van Fury toont Codemasters nu ook wat actiebeelden. Fury is een wat aparte MMORPG, waar je normaal een character class kiest en daar aan vast zit kun je switchen, reïncarneren, wanneer je wilt. Zo kun je dus voor wat singleplayer missies een echte vechter zijn, maar als je dingen met je guild gaat doen kun je de healer zijn.

Fury zal eind dit jaar verschijnen, maar vanaf 14 september kun je al meedoen in de Fury Challenge.




Fatal Inertia toont zichzelf in acht screenshots

De meeste beelden die KOEI liet zien van Fatal Inertia tot nu toe waren voor de PlayStation 3, maar zo vlak voor de launch toont het bedrijf ook nog de 360-versie van de game. In deze futuristische racegame zul je in supersnelle voertuigen racen door de natuur, van bossen tot woestijnen. Uiteraard dit alles niet zonder een beetje strijd en daarvoor heb je meer dan genoeg wapens tot je beschikking.

Fatal Inertia ligt 11 september in de winkels voor Xbox 360 en PS3.






Vergelijk Xbox 360- en PS2-versie Warriors Orochi

Over een maand lanceert Koei de crossover tussen Dynasty Warriors en Samurai Warriors, Warriors Orochi. In deze Japanse actiegame zitten maar liefst 77 speelbare characters en 4 verhaallijnen die in elkaar verwoven zijn. Je zult de juist combinaties van vechters moeten inzetten, om zo het makkelijkst je doel te bereiken.

Warriors Orochi ligt op 21 september in de winkels voor PS2 en Xbox 360.

PlayStation 2







Xbox 360






Alien vs Predator verschijnt deze kerst

Sierra heeft aangekondigd dat de Alien vs Predator-game die het bedrijf in de maak heeft exclusief voor de PSP zal verschijnen. Dit zal gebeuren rond dezelfde tijd als de nieuwe film, die Twentieth Century Fox op 25 december lanceert. De game zal dan ook gebaseerd zijn op deze film. Je zult in de game de controle krijgen over een eenzame Predator, waarmee je met behulp van allerlei technische snufjes zowel Aliens als mensen zult afmaken. Om wat extra uitdaging te geven zul je ook Honour Points verzamelen op basis van je prestaties. Hoe meer Honour Points, hoe beter de wapens en technologie die tot je beschikking staat.

"We’re pleased to once again partner with Twentieth Century Fox to deliver an engaging interactive extension to the film. Pitting two of Hollywood’s most popular and terrifying monsters against each other, the upcoming Aliens/Predator movie will provide a gripping gaming experience for not only fans of the film, but anyone with a PSP system."

Aldus Al Simone, senior vice president, Global Marketing voor Sierra Entertainment.





Justitie werkt niet meer met rapper Appa

JustitieRapper Appa, de 24-jarige Rachid el Ghazoui uit Amsterdam tegen wie Geert Wilders aangifte heeft gedaan wegens bedreiging, zal niet meer door Justitie worden ingezet als jongerencoach in een jeugdgevangenis. Maandag berichtten we nog op FOK! dat Appa afgelopen vrijdag zijn eerste klus had in een jeugdinrichting. Appa zei toen niet verbaasd te zijn dat Justitie hem inhuurde: ''Die jongens in de gevangenis luisteren niet naar de overheid, wel naar mij.''

De Volkskrant meldt vandaag dat het ministerie van Justitie nu heeft besloten niet langer met hem samen te werken. Een woordvoerder beaamt dat Appa een workshop rappen in jeugdinrichting de Hunnerberg in Overloon heeft gegeven. ''Er waren begeleiders bij aanwezig en er hebben zich geen onregelmatigheden voorgedaan. De naam Wilders is niet gevallen.''

Appa vertegenwoordigt naar eigen zeggen een grote groep moslimjongeren in achterstandswijken. Volgens de Volkskrant is hij ook populair onder hen. Zijn nieuwe nummer 'Ik heb schijt aan de overheid' is al duizenden keren bekeken via YouTube. Het nummer 'Schuif aan de kant', dat een jaar geleden op het internet werd gezet, trok honderdduizenden kijkers.

De rapper zegt zich te keren tegen discriminatie van allochtone jongeren en tegen de overheid die verzuimt om daar iets tegen te doen. In zijn clips zwaaien jongeren met Palestijnse vlaggen, bijlen en knuppels.

Stone Roses toegevoegd aan Guitar Hero III tracklist

Van het debutalbum van The Stone Roses, dat onlangs door de NME gekozen werd tot beste Britse album ooit, zal het nummer "She Bangs the Drums" verschijnen op de tracklist van Guitar Hero III: Legends of Rock. Dat maakte Activision bekend op het Edinburgh Interactive Festival. Het toevoegen van dit nummer zal vooral de fans van klassieke 80's rock erg aanspreken, evenals mensen die wel houden van wat goede gitaarsolo's. Naast dit nieuwe nummer toonde Activision ook voor het eerst aan deze kant van de oceaan de nieuwe gitaren, de boss battles en de multiplayer modes.

"The Edinburgh Interactive Festival is all about the culture of gaming. The Guitar Hero franchise has already established itself as part of mainstream pop culture, so it was a perfect place to unveil one of our UK-originated songs. The Guitar Hero road show moves from here to Leipzig, where we’ll be announcing a whole new stack of European songs for Guitar Hero III: Legends of Rock."

Aldus Zach Fountain, General Manager, RedOctane Europe.

De volledige tracklist van Guitar Hero III: Legends of Rock ziet er nu als volgt uit:

Welcome to The Jungle (by Guns N’ Roses)
One (by Metallica)
Paint It Black (by The Rolling Stones)
Cherub Rock (by Smashing Pumpkins)
Sabotage (by Beastie Boys)
The Metal (by Tenacious D)
My Name is Jonas (by Weezer)
Knights of Cydonia (by Muse)
Even Flow (by Pearl Jam)
Lay Down (by Priestess)
Cult of Personality (by Living Colour)
Miss Murder (by AFI)
Through Fire and Flames (by Dragonforce)
Number of the Beast (by Iron Maiden)
3's and 7's (by Queens of the Stone Age)
Suck My Kiss (by Red Hot Chili Peppers)
Raining Blood (by Slayer)
She Bangs the Drums (by The Stone Roses)
Reptillia (by The Strokes)
Paranoid (as made famous by Black Sabbath)
Cities on Flame (as made famous by Blue Oyster Cult)
Mississippi Queen (as made famous by Mountain)
La Grange (as made famous by ZZ Top)
Rock and Roll All Nite (as made famous by Kiss)
School’s Out (as made famous by Alice Cooper)
Rock You Like a Hurricane (as made famous by Scorpions)
Slow Ride (as made famous by Foghat)
Barracuda (as made famous by Heart)

Peuterprotest tegen kuikenleed

Stichting Wakker Dier zet vanochtend twintig peuters in om te protesteren tegen het leed van kuikentjes in de bio-industrie. De piepjonge demonstranten zullen zich rond 11.00 uur verzamelen bij het kantoor van de Europese Commissie in Den Haag.

De peuters hebben spandoeken bij zich waarop teksten staan als 'Eet geen peuterdieren', 'Pas 6 weken oud en dan al verwerkt tot kippenbout' en 'Wees lief voor kuikentjes'. Ook zullen de demonstrantjes een 'peuter-eisenpakket' overhandigen aan de directeur van de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie. De peuters eisen een diervriendelijke behandeling van de kuikens zoals meer bewegingsruimte en buitenlucht.

Volgens Wakker Dier bestaat het kippenvlees in de supermarkt uit het vlees van een kuiken van zes weken oud met een lichaamsgewicht van twee kilo. Dat is vergelijkbaar met een peuter van vier jaar in het lichaam van een volwassene. De absurde groeisnelheid gaat ten koste van de gezondheid, zo zegt de actiegroep.

Zie voor meer info het persbericht van Wakker Dier.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

CD: The Beach Boys - The Warmth of the Sun

De hoes met drie surfers op het strand, de titel van het album en de meeste titels van de tracklist: The Warmth of the Sun is op het eerste gezicht weer zo'n typische Beach Boys-plaat. Dat is weliswaar een goede eigenschap van een compilatie, maar wat voegt 'The Warmth of the Sun' feitelijk toe aan de vele andere 'Best Ofs' met nog overzichtelijkere namen als Greatest Hits volume 1, 2 en 3?


Politie zoekt 3e verdachte moord avondwinkel

MisdaadIn verband met de moord op de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62), is de politie nog op zoek naar een derde verdachte. Het zou gaan om een 20-jarige Amsterdammer, zo bericht het Amstelveens Nieuwsblad. Een woordvoerder van de politie zegt in een reactie dat men inderdaad nog een verdachte zoekt.

Het voorarrest van de twee jongens van 16 jaar die vastzitten in deze zaak is verlengd met minimaal twee weken. Gisteren werd bekend dat één van hen vorige maand ontsnapte uit de gesloten justitiële jeugdinrichting De Koppeling in Amsterdam. De andere knaap stond onder toezicht van de jeugdreclassering en was volgens Bureau Jeugdzorg ''juist weer op het goede pad''.

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft aangekondigd dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gang van zaken rondom de ontsnapping uit de jeugdinrichting en de gewelddadige overval op de avondwinkel. CDA-Kamerlid Sybrand Haersma Buma zei gisteren al dat hij opheldering over het bericht van de ontsnapping wilde. Ook de PVV van Geert Wilders wil weten hoe dit kon gebeuren.

Ook PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen wil dat er heel snel en grondig onderzoek plaatsvindt naar de gang van zaken: ''Deze lafhartige moord is een buitengewoon ernstige kwestie. We moeten heel snel weten wat er gebeurt met jongeren die ontsnappen uit jeugdinrichtingen.''

'Als volwassenen berechten'
De Tweede Kamerfractie van de VVD wil dat de twee 16-jarige jongens volgens het strafrecht voor volwassenen worden berecht. ''Bij een dergelijk tragisch incident is een zware straf gepast'', zegt VVD-Kamerlid Fred Teeven vandaag in het AD. Volgens Teeven lopen er heel veel jongens van 15 en 16 jaar rond die al vaker met justitie in aanraking zijn geweest. ''En die zijn, zo blijkt nu weer, in staat tot heel erge dingen. Als deze jongen tien jaar cel krijgt, stelt dat een voorbeeld. En dat heeft een preventieve werking.''

Als de jongens volgens het volwassenenstrafrecht worden veroordeeld, kunnen ze tot lange straffen worden veroordeeld. Als ze voor de kinderrechter verschijnen is de straf ten hoogste 2 jaar. Wel kan daarbij plaatsing in een jeugdinrichting (de zogenoemde PIJ-maatregel) worden opgelegd, waardoor de straf veel langer kan uitpakken.

De laatste jaren is het mildere jeugdstrafrecht enkele keren terzijde geschoven. Dat gebeurde bij het doodschieten van de conrector van het Terra College in Den Haag in 2004, bij de moord op Maja Bradaric in Bemmel in 2003 en bij het doodschoppen van de drugsverslaafde Anja Joos in De Pijp in Amsterdam, ook in 2003.

NVU blij met vervolging van Jan Teijn

BinnenlandsIn extreem-rechtse kringen is men niet rouwig om de vervolging van de voormalige leider van de Nationale Alliantie Jan Teijn. Constant Kusters, leider van de neo-nazistische Nederlandse Volksunie (NVU) is zelfs verheugd. Kusters werd onlangs namelijk veroordeeld wegens smaad omdat hij Teijn beschuldigd had van pedofilie. Hij kon die aantijgingen echter niet hard maken voor de rechtbank.

In het AD laat Kusters weten hoger beroep aan te tekenen tegen zijn veroordeling van een boete en werkstraf. ''De vervolging die justitie instelt tegen Teijn is voor mij een bevestiging van wat ik al jaren roep, namelijk dat Teijn een pedofiel is. Hij gaat al jaren om met zeer jonge meisjes. Vandaar dat ik niks met die man te maken wil hebben.''

Overigens botert het al lang niet tussen Teijn en de neo-nazi's van de NVU. Op de website van de Volksunie prijkt al jaren een negatief stuk over Teijn en andere lieden die volgens de NVU het predikaat extreem-rechts niet verdienen.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam vervolgt Teijn wegens discriminerende uitlatingen op de site van de Nationale Alliantie. Het OM zal geen verbod om de partij vragen, omdat de Nationale Alliantie zich een paar weken geleden als partij heeft opgeheven. Ook werden op Teijn zijn computer twee kinderpornofilms aangetroffen. Daarvoor wordt hij ook vervolgd. Teijn laat daarover in een reactie weten: ''Het zijn twee filmpjes met niet heel jonge meisjes, tussen de 13 en 17 jaar volgens justitie. Het is grijs gebied.''

'Meer opvang voor bedreigde mannen nodig'

Icoon BinnenlandsDe Federatie Opvang heeft minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en staatssecretaris Jet Bussemaker (Welzijn) gevraagd maatregelen te treffen om opvangplekken voor bedreigde mannen te creëren.

Het aantal mannen dat een veilige plek nodig heeft neemt de laatste jaren sterk toe, maar in Amsterdam zijn de enige zeven bedden te vinden waar mannen terecht kunnen.

Dat zei directeur Ineke Smidt van de Federatie Opvang vanochtend naar aanleiding van een artikel in het AD. In 2006 klopten dertig mannen aan voor hulp nadat zij slachtoffer waren geworden van mensenhandel. In de eerste helft van dit jaar zijn er al twintig gevallen geregistreerd. Het gaat volgens Smidt niet alleen om mensenhandel, maar ook om homoseksuele moslimmannen en slachtoffers van eerwraak die zich in hun eigen omgeving ernstig bedreigd voelen.

De opvang in Amsterdam is bedoeld voor homoseksuele moslims. Plekken in blijf-van-mijn-lijfhuizen zijn uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Volgens Smidt zijn sommige vrouwen zo getraumatiseerd, dat een gecombineerde opvang van vrouwen en mannen uit den boze is.

''Het kost momenteel heel veel energie om bedreigde mannen die bij maatschappelijke organisaties of de politie aankloppen, ergens onder te brengen. Ze moeten ver weg uit hun vorige omgeving om ergens anders anoniem verder te leven'', aldus Smidt.

Gemeenten zitten volgens haar niet te springen om dit soort opvang in te richten. Ze richten zich in principe op de eigen bevolking en voelen er niet veel voor geld te steken in een landelijke voorziening. ''Een opvanghuis kost nu eenmaal geld. Zo moet het bijvoorbeeld extra beveiligd worden met kogelwerend glas. Daar moet budget voor komen.''


Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Wessels door, Sluiter ligt eruit

Van de drie Nederlanders die meededen aan het challengertoernooi The Bronx boekt alleen Peter Wessels succes. Wessels won in New York van de Amerikaan Nikita Kryvonos in de eerste ronde.

Met de setstanden 7-5, 6-7 en 6-1 gaat de Nederlander door naar de tweede ronde. Net als Robin Haase verlaat ook Raemon Sluiter het toernooi in de eerste ronde. Sluiter kwam niet voorbij de Amerikaan Ryler de Heart. De wedstrijd werd met twee tiebreaks beslist in het voordeel van de Amerikaan.

Een mooie glijbaan.

Er zijn momenten dat je niet ergens moet gaan staan, er zijn momenten dat je ook je kleine kindje niet ergens moet laten staan. Er zijn echter ook momenten dat je expres je kindje ergens neer moet zetten met de opmerking "Ga maar kijken"

Daarna het filmpje opsturen naar die nare boshardt of hopen dat Linda de Mol nog een keer zo'n programma doet. Als dat niet zo is, dan kan je het nog altijd op een website zetten. Dan zien nog veel meer mensen hoe gemeen je bent geweest. 

Met dank aan albertdekker voor de submit

Dubbelslag Jiménez in Portugal

De negende etappe van de Ronde van Portugal is gewonnen door Eladio Jiménez. De Spaanse renner van Karpin bleef na 154 kilometer van Oliveira do Bairro naar Alto da Torre op de slotklim zijn landgenoot Xavier Tondo voor. De Portugees Cândido Barbosa werd derde, maar verloor wel zijn leiderstrui aan Jiménez.

Vandaag wordt de afsluitende tijdrit verreden. Jiménez heeft in het algemeen klassement 33 seconden voorsprong op Barbosa en 37 op Tondo.

Ten Cate: "Ik hou wel van een beetje druk"

Aan de vooravond van de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League, tegen het Tsjechische Slavia Praag, heeft trainer Henk ten Cate de transfer van Wesley Sneijder naar Real Madrid als voorbeeld gebruikt om de spelersgroep van Ajax extra te motiveren.

"Ik heb tegen ze gezegd: ‘je ziet wat het op kan leveren. Als je zo goed presteert als Wesley Sneijder dan snijdt het mes aan twee kanten," aldus Ten Cate die de nieuwkomers Delorge, Suarez en Urzaiz in de selectie voor het duel met Slavia Praag heeft opgenomen.

De doelstellingen worden na het vertrek van Sneijder niet bijgesteld. "De doelstellingen blijven ongewijzigd. Ik houd wel van een beetje druk. Of moeten we soms het hele verwachtingspatroon bijstellen omdat er één speler is vertrokken? Ik loop in ieder geval niet weg voor de uitdaging. Wat mij betreft hoeft er geen letter in het beleidsplan gewijzigd te worden."

LFP vindt promotie Granada 74 niet illegaal

De Spaanse voetbalbond LFP ziet geen reden om Granada 74 te schrappen uit de Segunda Division. De club sloeg een klasse over door het opkopen van Ciudad de Murcia. Afgelopen week sommeerden de FIFA en UEFA per brief om de ‘illegale’ promotie terug te draaien. Clubs zouden alleen op sportieve gronden mogen promoveren.

De LFP gaf gisteren een duidelijk antwoord: "Granada begint op 26 augustus gewoon in de Segunda. In de reglementen staat niets over de status van overgenomen clubs." Daarbij beroept de bond zich op een precedent: in 2004 ging het Engelse Wimbledon verder onder de naam van Milton Keynes Dons FC en werd ingedeeld in de klasse waar Wimbledon zich ophield. De FIFA greep toen niet in.

Op maandag 20 augustus voert de LFP overleg met de FIFA en UEFA in Zürich waar ze haar besluit nader wil toelichten.

McEwen toch niet naar Vuelta

Robbie McEwen verschijnt op 1 september toch niet aan de start van de Vuelta. Zijn ploeg Predictor-Lotto maakte gisteren de ploeg voor de ronde van Spanje bekend.

Maandag gaf de Belgische formatie nog aan dat de Australische sprinter in Vigo zou starten. McEwen wilde dit jaar in de drie grote ronden een etappe te winnen.

Predictor wil echter dat de McEwen 'een Belgisch getint programma' fietst. Hij rijdt onder meer de Eneco Tour en Parijs-Brussel.

Voor de Vuelta wees Predictor Cadel Evans aan als kopman. Evans eindigde in juli als tweede in de Tour de France.

WK clubs met zeven teams

De FIFA heeft het jaarlijkse toernooi om de wereldtitel voor clubteams uitgebreid met één ploeg. Naast de zes continentale kampioenen mag voortaan ook de beste ploeg van het gastland meedoen. Dat team speelt dan in de eerste ronde tegen de kampioen van Oceanië.

Daarnaast is het prijzengeld verhoogd met 1 miljoen dollar tot 16 miljoen dollar (11,8 miljoen euro). Voor de winnaar ligt een premie van vijf miljoen dollar (3,4 miljoen euro) klaar.

Dit jaar wordt het toernooi in Japan (begin december) gespeeld. AC Milan, Boca Juniors (Arg), Pachucha (Mex) en Waitakere United (NZe) hebben zich voor die editie al geplaatst.

Voor het eerst les in de ruimte

Icoon OnderwijsOud-lerares Barbara Morgan gaf dinsdag de allereerste les in de ruimte aan boord van de spaceshuttle Endeavour. De 55-jarige astronaute gaf gedurende 25 minuten antwoord op vragen van kinderen van een school in de noordelijke Amerikaanse staat Idaho.

Morgan was zelf lange tijd als onderwijzer werkzaam op de school. Tijdens het vragenhalfuurtje werd zij vergezeld door drie astronautencollega's. "Welkom aan boord van het internationale ruimtestation. Wij zijn klaar om jullie vragen te beantwoorden", sprak Morgan op rechtstreeks uitgezonden beelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De vragen varieerden van 'Hoe snel gaat een baseball in de ruimte?' tot 'Hoe drink je wanneer je gewichtloos bent?'

CD: Kelly Willis - Translated from love

Met de Nederlandse Ilse DeLange werd in ons land een muziekgenre weer onder de aandacht gebracht, en wel Country. Mooie, jonge, frisse vrouwen brengen de melancholische countrynummers op heel fraaie wijze ten gehore. Zo ook de uit Oklahoma afkomstige Kelly Willis (1968). Amerika is wel het land waar in bepaalde staten de countrymuziek hoogtij viert, maar veelal wordt die dan toch gebracht door de wat cowboyachtige, stoere man. Willis is hierop zeker een uitzondering. Nog geen 40 en dan al zo'n discografie (9 cd's sinds 1990) hebben... dan kun je wel stellen dat je aardig gearriveerd bent als singer-songwriter. Deze nieuwste cd, Translated From Love is een heel geslaagde aanvulling op haar al eerder uitgebrachte albums.

DVD: Terror Island

Terror Island, het klinkt als een lekkere slasher waarin een groepje tieners één voor één het loodje legt door een psychopatische moordenaar met een houten been. Deze gedachte wordt versterkt door het bebloedde mes op de voorkant en een paar verschrikte ogen op de achtergrond. Maar nee, Terror Island gaat volgens de hoes over twee mannen met een houten kistje, die aanspoelen op een eiland dat alleen bewoond wordt door ene Tess. De film stamt al uit 2002 en wordt nu door VideoFilm Express op dvd uitgebracht.

Timeshift knalt er op los!

Timeshift, de FPS die al in 2005 was aangekondigd, speelbaar was en nu is gerestyled, laat zich weer eens zien in enkele screenshots.

In de game draait het om de 4e dimensie, waar vrijlijk mee gespeeld mag worden. Zo kan de tijd gestopt, vertraagd en terug gezet worden, wat dus een interessante ervaring op zal leveren. Daarnaast kan er online met 16 man geschoten worden op 14 verschillende maps, of cross-platform schieten er ook in zit is nog onbekend.

De onderstaande screenshots zijn van de PlayStation 3 versie van de game, die net als de PC versie in december wordt verwacht. De Xbox 360 versie wordt al op 30 oktober verwacht.






Rachel Hazes heeft genoeg van lijkenpikkers

Zanger Rob Ronalds is er ziek van. Zijn Hazes-cover 'Bloed, zweet en de vlieger' is door toedoen van weduwe Rachel uit de handel genomen. De vrouw van de overleden volkszanger heeft genoeg van lijkenpikkers die steeds maar een graantje willen meepikken over de rug van André, zo meldt SBS Shownieuws.

Ronalds maakte de fout door Rachel Hazes niet om toestemming te vragen het nummer te coveren. Het is echter nog maar de vraag of die toestemming er überhaubt van gekomen zou zijn. Ronalds zit nu echter met dozen vol singles die deze week in de winkels hadden moeten liggen. "Er zijn heel wat tissues doorheengegaan, ik ben er goed ziek van", zegt de zanger. "Maar ik geloof dat de deur nog niet helemaal gesloten is. En anders hebben we in ieder geval bierviltjes genoeg."

Voor het geld hoeft de weduwe de toestemming niet te geven. De inkomsten van het duet tussen Hazes en Joling, dat nog steeds nummer één staat, stromen binnen. Ook dochter Roxanne scoort een hit met 'Ik hou van jou', overigens een cover van Maribelle uit in 1984.

De clip van 'Bloed, zweet en de vlieger' vind je hier.


Rachel: genoeg van lijkenpikkers.

Unilever voorzichtiger met vissenkom

Icoon OpmerkelijkEen reclame van het vaatwasmiddel SUN, waarin onder meer een vaas en een vissenkom als proefobjecten gebruikt worden, is bij de Stichting Vissenbescherming verkeerd gevallen. De stichtig diende een schriftelijke klacht in bij de maker van het vaatwasmiddel, Unilever.

In de brief stelt de Vissenbescherming dat door de reclame ten onrechte de indruk gewekt wordt dat een vissenkom een goede behuizing voor vissen is. Een woordvoerder van Unilever laat weten dat in de toekomst rekening gehouden zal worden met de sentimenten van de Stichting Vissenbescherming, maar dat de reclame niet zal worden ingetrokken.

Verder stelt de woordvoerder dat Unilever zich van tevoren niet goed gerealiseerd heeft welke boodschap er van een vissenkom uit kan gaan. "We hebben er ons vooraf ook niet over gebogen, of de vissenkom de juiste behuizing voor een vis vormt."

Met dank aan Jigzoz voor de herschrevensubmit.

Yankee-legende Rizzuto overleden

Honkballegende Phil Rizzuto is op 89-jarige leeftijd overleden. Rizzuto had een zeer succesvolle honkbalcarrière maar maakte misschien nog wel meer naam als commentator.

De kortestop speelde zijn hele carrière voor de New York Yankees. Hij maakte zeven World Series mee in dertien seizoenen in de Amerikaanse Major League Baseball.

Van 1943 tot 1945 ging hij er even tussenuit om dienst te doen bij de marine. Daar speelde hij ondertussen ook gewoon in het “Navy-baseballteam”.

Rizzuto won meerdere malen persoonlijke prijzen voor zijn prestaties op het veld. Hij werd in 1994 opgenomen in de baseball hall of fame. Bovendien is het nummer tien waar hij altijd mee speelde als eerbetoon opgedragen aan Rizzuto. Niemand van de Yankees mag het nummer ooit nog dragen.

Na zijn afscheid in 1956 werd hij ook als commentator beroemd en geliefd. Rizzuto gebruikte bepaalde ongewone termen veelvuldig. Zijn meest gebruikte uitroep was: 'Holy Cow!. Maar ook de uitspraken "Unbelievable!" en "Did you see that?" worden exclusief aan Rizzuto toegeschreven.

Rizzuto was the voice of the Yankees. De vaste commentator die voor verschillende radio– en tv-stations zijn commentaar gaf op wedstrijden van de succesvolle honkbalploeg uit New York. Rizzuto deed dit bijna veertig jaar. Hij was nooit alleen. Verschillende co-commentatoren vergezelden hem.

Daardoor ontstonden er komische tweegesprekken die je nu ook vaak als een soort karikatuur in films terugziet als er Amerikaanse sportcommentatoren een rol spelen. In 1956 begon “The Scooter” als verslaggever. Pas in 1996 nam hij afscheid.

De laatste jaren van zijn leven sleet hij in een verzorgingstehuis in New Jersey. Zijn dood kwam niet onverwachts. De gezondheid van Rizzuto ging al jaren achteruit.

Riddick: Dark Athena uitgesteld tot 2008

De current-gen remake van Riddick: Escape from Butcher Bay (origineel voor de Xbox en PC, nieuwe versie voor de Xbox 360 en PS3) was verwacht voor het einde van het jaar, maar Sierra brengt ons het nieuws dat deze is uitgesteld tot ergens in 2008.

When we announced the product, we received and read an overwhelming amount of positive feedback from the gaming community. We are looking at everything and are eager to reveal exciting new details in the coming months.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (zoals de remake voluit heet) zou een verbeterde versie worden van het origineel, met onder andere betere graphics, nieuwe multiplayer modus en 40% extra content.

Het origineel is natuurlijk gespeeld door FOK!games, lees hier de Xbox review, en hier valt een review van de PC versie te lezen.


Hang in there, big guy!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.