FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 augustus 2007

Inbrekers gepakt na spelen met autootje

Vanmorgen zijn in Oosterzee twee niet al te snuggere inbrekers gepakt. Een van de inbrekers was namelijk meer geïnteresseerd in een radiografisch bestuurbare autootje dan in de rest van de spullen in het huis. Dit heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.

In het Friese gehucht werd een kraak gezet in een leegstaande boerderij. De zoon van de eigenaar van de boerderij zat in het dorpscafé en kreeg van een bekende de tip dat er in het pand werd ingebroken. Geflankeerd door een een paar kennissen ging de man naar de boerderij toe.

Toen de man verhaal kwam halen bij de inbrekers, moet de man vast hebben gedacht dat hij te diep in het glaasje had gekeken in de kroeg. Hij zag namelijk een inbreker met zijn radiografisch bestuurbare autootje spelen.

Het grappige aanblik weerhield de zoon er echter niet van de politie te bellen. Deze rekende de mannen uit Scharsterbrug en Lemmer met behulp van de cafégangers in.

De inbrekers zijn de kinderleeftijd overigens al lang ontgroeid. Ze zijn namelijk twintig en 27 jaar oud.


De zoon kreeg het toch even benauwd van de inbrekers


Met dank aan Banzaiaap, Joenke en MiesMouse voor de submit.

Skimmers opgepakt in Zandvoort

Icoon BinnenlandsIn een hotel in Zandvoort zijn twee jongeren gepakt omdat ze een bewerkte pinpasautomaat bij zich hadden. Volgens de politie was het apparaat startklaar gemaakt om pinpassen te kopiëren. Zij wilden het apparaat installeren, maar de politie kwam er tussen. Gisteren werd ook bekend dat bij een Nieuwegeinse doe-het-zelfzaak de gegevens van de pinpas van een paar duizend klanten zijn gekopieerd.

In Hoogeveen zijn onlangs veel mensen de dupe geworden en afgelopen maand werd pinpasfraude ontdekt bij tuincentra in Friesland en Zuid-Holland. Ook in Purmerend en Eindhoven zijn dit jaar skimmers opgepakt. Door de politie en de Nederlandse vereniging van banken wordt niet aan een trend gedacht. “Elke keer beveiligen we de apparatuur om fraude tegen te gaan. Criminelen blijven er echter steeds naar zoeken om die beveiliging te omzeilen,” zegt een woordvoerder van de Vereniging van banken.

Er zijn al nieuwe machines gemaakt die ook al worden gebruikt. Zo waren tot voor kort de pinpasautomaten voorzien van een opzetstuk die het onmogelijk maakte om de opnameapparatuur ertussen te plaatsen, nu kan dat echter wel weer. De pincode wordt meegelezen via een camera en de gegevens worden op valse bankpassen gezet. Uiteindelijk worden zo bankrekeningen geplunderd. Een nieuwe pinmachine, uitgerust met een chipknip in plaats van met een magneetstrip, moet het skimmen tegengaan. In 2013 moeten alle apparaten vervangen zijn.

Vrouw Edwards valt presidentskandidaten aan

Icoon AmerikaIn een poging haar man van wat extra stemmen te voorzien heeft Elizabeth Edwards, vrouw van de Democratische presidentskandidaat John Edwards, felle kritiek geuit op de Democratische presidentskandidaten Hillary Clinton en Barack Obama. Clinton zou het aan leiderschap ontbreken en Obama zou hypocriet zijn en zich heiliger voordoen dan hij daadwerkelijk is.

John Edwards staat op dit moment achter in de peilingen. Volgens Elizabeth Edwards is haar man een leider en een man die zijn beloftes nakomt. Clinton en Obama vonden het niet de moeite waard om op de uitlatingen te reageren.

Man week in boom uit angst voor krokodillen

Een man uit Australië heeft zes nachten in een boom doorgebracht. Onderaan de boom zat een stel hongerige krokodillen de man likkebaardend op te wachten.

David George was lekker een stukje gaan paardrijden, toen hij van het beest af viel. Te laat kwam hij erachter dat zijn trouwe viervoeter hem naar een moeras met krokodillen had gebracht. "Ik had geen keuze. Ik kon niet terug in het donker. Dus klom ik een boom in", zegt de avonturier.

Gelukkig had de man een lunchpakket meegenomen. Op dit noodrantsoen wist de man het een week uit te houden. "Elke nacht staarden twee hongerige krokodillenogen mij aan", huivert de man uit Cape York.

Uit alle macht probeerde George de aandacht te trekken van reddingsbrigades, die inmiddels een zoektocht naar de man hadden ondernomen. "Ze waren soms zo dicht in de buurt, maar zagen me niet door het dichte gewas."

Nadat het leger, politie en buurtbewoners dagenlang naar de man hadden gezocht, werd de man eindelijk aangetroffen. "Ze gaven me een chocoladereep, ik heb nog nooit zoiets lekkers geproefd", aldus een lachende George.

Met dank aan Mowiek en MiesMouse voor de submit.

Straks wellicht vutters voor klas

Icoon OnderwijsOm op het aankomende lerarentekort in te kunnen springen gaat het ministerie van Sociale Zaken onderzoeken of het mogelijk is om leerkrachten die al met de VUT (Vervroegde Uittreding) zijn, weer voor de klas te laten staan. Zij maakten gebruik van een regeling om voor de pensioenleeftijd van 65 jaar te stoppen met werken. Er zal overlegd worden met het pensioenfonds ABP. Dit bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken vandaag.

In verband met de privacy mag ABP echter niet zomaar de gegevens afstaan van vutters. Het ministerie wil deze mensen benaderen om een deel van het oplopende lerarentekort op te vangen. De bedoeling is om na Prinsjesdag een plan te presenteren om de vutters te benaderen. Er is nog geen definitief besluit genomen, het gaat volgens het ministerie op dit moment alleen nog om een inventarisatie.

Duiker aan de haak geslagen door visser

Een dertienjarige jongen had afgelopen weekend wel een heel aparte vis aan zijn haakje. De jongen had namelijk een heuse amateurduiker aan de hengel.

De duiker uit Assen was samen met een vriend onder de Zeelandbrug aan het duiken, toen hij ineens iets aan zijn gezicht voelde trekken. Het bleek dus een vislijn te zijn. Een arts uit Zierikzee heeft de onvrijwillig gezette piercing verwijderd.

Camerabeelden van Hilversumse wildpoeper

Icoon BizarHilversum wordt geteisterd door een wildpoeper. Met enige regelmaat laat de onbekende man zijn ontlasting achter in portieken en bij voordeuren. Dat het om een man gaat blijkt uit camerabeelden. De man werd namelijk gefilmd toen hij zijn behoefte deed voor de ingang van apotheek Rinsen.

De apotheker dreigt nu foto's van de wildpoeper op te hangen in zijn etalage als de schijterd zich niet bekend maakt. Tot nu toe is het de politie nog niet gelukt de onbekende man aan te houden.

Een bewoner van een flatgebouw waar de wildpoeper al een keer toesloeg heeft uitgebreid studie verricht naar de uitwerpselen. "Het is echt geen mooie drol. Het was meer een hoop. Het stonk ook verschrikkelijk. Je zou zeggen dat hij aan de medicijnen zit. Die veroorzaken dat ook vaak", aldus de bewoner.

Met dank aan tommoh voor de submit.

Gamercards: uitbreiding op PSN-ID op komst?

PS3-gamers zijn online bekend met hun PSN-ID; een unieke naam waarmee ze zich door de virtuele realiteit van Sony-games begeven. Het lijkt er echter op dat de online identiteit van PS3-gamers binnenkort uitgebreid gaat worden.

Tijdens de presentatie van Unreal Tournament 3 drukte één van de aanwezigen op het driehoek-knopje in het menu van UT3, en prompt verscheen een feature genaamd "Gamercard" in beeld. Mark Rein reageerde met "Oops, you shouldn’t have seen that”, en dekte het beeld van de projecter direct af met zijn hand, zodat er geen foto's genomen konden worden.

Of dit een UT3-specifieke feature is of iets wat voor het gehele PSN zal gaan werken is nog onduidelijk, maar de grote geheimzinnigheid duidt op een PSN-feature.

Van Scheppingen niet meer internationaal

Dennis van Scheppingen stopt met zijn internationale carrière als tennisser. Hij gaf namelijk aan dat hij meer tijd met zijn gezin door wil brengen. De 32-jarige sporter blijft overigens wel actief op Nederlandse en Duitse toernooien. Ook gaat hij lesgeven bij een tennisclub in Amsterdam.

"Ik heb een gezin met twee kinderen. Mijn dochtertje krijgt er steeds meer moeite mee dat ik zo vaak weg ben. Dan moet je keuzes maken", liet Van Scheppingen dinsdag in een reactie weten. "Bovendien word ik ook een dagje ouder en heb ik steeds meer last van blessures."

Tijdens zijn carrière in het internationale tenniscircuit wist Van Scheppingen de 72e plaats te bereiken. Dit was ook meteen zijn hoogste notering. Bovendien vertoefde hij jarenlang in de top 100 van de wereldranglijst. De laatste jaren is de Nederlander voornamelijk actief op verschillende challengers.

In februari van dit jaar boekte Van Scheppingen nog een mooie overwinning op Gaël Monfils. "Dat was misschien wel de mooiste overwinning van mijn carrière", liet de Nederlander weten. Toch was het nemen van deze beslissing een moeilijke taak. Ondanks dat blijft de tennisser erbij dat het de juiste is. "Die neem je ook niet van de een op de andere dag. Je groeit er naar toe."

[Upd] Spyker bekijkt overnamebiedingen

Het Spyker F1 team heeft de afgelopen maanden diverse overnamebiedingen ontvangen en zal die nu moeten beoordelen. Verkoop is nodig omdat Spyker Cars NV, waar het F1 team onder valt, in financiële problemen zit.

Het bedrijf zegt in zeer zware liquiditeitsproblemen te verkeren door tegenvallende financiële resultaten van het vorig jaar aangekochte Formule 1 team en operationele problemen bij de fabriek in Zeewolde, die door de financiële problemen te maken had met niet leverende toeleveranciers. Spyker verwacht ook over geheel 2007 verlies te maken. Om de rekeningen te kunnen betalen heeft het een extra krediet gekregen van aandeelhouder Strongwind van twee miljoen euro.

Op het Formule 1 team heeft het de afgelopen maanden diverse biedingen ontvangen en die worden nu beoordeeld. Één daarvan is van Michiel Mol. Om belangenverstrengeling te voorkomen stapt Mol op als topman van Spyker en als manager van het Formule 1 team. Zijn rol zal worden overgenomen door commissaris Hans Hugenholtz. Hij moet het proces van herfinanciering leiden. Verkoop van het F1 team is volgens Spyker slechts één van de mogelijkheden.

Update 21:38
De nieuwe voorzitter Hugenholtz heeft inmiddels een reactie gegeven en zegt dat er geen sprake is van verkoop: "Dat is weer zo'n verzinsel van de pers. Wat juist is, is dat Michiel is afgetreden als CEO. En ik ben zijn opvolger. En de reden daarvoor is omdat Michiel een groter aandeel wil kopen in het Formule 1-team. Omdat je als CEO dan mogelijk een conflict of interest hebt, heeft hij ervoor gekozen af te treden als CEO. Het Spyker Formule 1-team is er en zal ook blijven bestaan."

Suárez met Ajax tegen Slavia Praag

Ajax kan morgenavond, tijdens het duel in de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag, over Luis Suárez beschikken. Hiermee maakt de Uruguayaan ook meteen zijn Europese debuut voor de club uit de hoofdstad.

Suárez trainde tot nu toe pas drie keer mee met de selectie van trainer Henk ten Cate. Bijna een week geleden werd bekend dat de aanvaller van FC Groningen naar Ajax zou verkassen. In eerste instantie verloor hij de arbitragezaak, die hij tegen zijn voormalige club had aangespannen. Uiteindelijk ging de overgang alsnog door.

Ten Cate heeft overigens weinig invulling op de linkerflank. Leonardo, Nicolae Mitea, Edgar Davids en Edgar Manucharyan zijn allen nog geblesseerd. Bovendien vertrok Ryan Babel naar Engeland om voor Liverpool te gaan spelen. Ook George Ogararu zal verstek moeten laten gaan tegen Slavia Praag. De verdediger kreeg van de medische staf te horen dat hij minimaal vier weken rust moet houden. De reden hiervoor is een blessure aan zijn hamstring.

De oefenmeester van de Amsterdammers kan wel beroep doen op Urby Emanuelson. Afgelopen dinsdag trainde de verdediger uit voorzorg niet mee, maar komende woensdag kan hij waarschijnlijk spelen.

Slavia Praag moet het zonder Vladimír ¦micer stellen. De routinier wist in 2005, met zijn voormalige werkgever Liverpool, de Champions League in de wacht te slepen. De Slowaak is niet alleen de bekendste naam binnen de selectie van de eerdergenoemde ploeg, maar ook de beste speler.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Colin, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Bakircioglu en Heitinga; Rommedahl, Huntelaar en Suarez

Britney Spears wil in Playboy

Icoon ShowbizzBritney Spears wil niets liever dan poseren voor Playboy. In 2004 sloeg ze een aanbod van het naaktblad nog af. Playboy bood haar drie jaar geleden 736.000 euro aan voor een blootreportage.

Toentertijd was Britney bang dat de naaktfoto's haar imago zouden beschadigen. Nu ze inmiddels haar eigen reputatie om zeep heeft geholpen lijkt het haar niet uit te maken. Dit keer is het gevallen popprinsesje zelf de vragende partij. Playboy heeft nog niet gereageerd op Britney's aanbod.


Britney als paaldanseres in haar nieuwe videoclip

MMO's op de X360 degradable?

Sinds de release van Final Fantasy XI is er weinig nieuws meer over MMO's voor Microsofts jongse console verschenen, voornamelijk omdat er geen nieuws over is. Maar Microsoft wil dat gaan veranderen, en onderdeel van dat plan is dat MMO's een "HDD required" logo op de box-art zullen dragen. Een ontwikkelaar moet dan van te voren aangeven hoeveel harddisk ruimte ze voor die game nodig denken te gaan hebben, ook al gebruiken ze dat nog niet aan het begin.

Microsoft legt dit de ontwikkelaars op, om zo de wildgroei aan updates en patches tegen te gaan. De potentiële groei van een MMO is vrijwel oneindig, en de realiteit is dat de hard disk van de X360 verre van oneindig is. Ontwikkelaars mogen gerust 30GB HDD-ruimte nodig denken te hebben, maar moeten er rekening mee houden dat dit het potentiële publiek behoorlijk zal uitdunnen.

Als een game in populariteit toeneemt, mag een ontwikkelaar van Microsoft gerust meer hard disk ruimte gebruiken dan oorspronkelijk gebudgetteerd, maar de game moet nog steeds kunnen draaien met de oorspronkelijk geraamde hoeveelheid ruimte.
Om dit te bewerkstelligen speelt Microsoft met een aantal ideeën, die allen een vermindering van de game-experience zullen inhouden. De mogelijkheden die Microsoft aan het bekijken is zijn als volgt:
Low-Res models & textures
Bepaalde gebieden ontoegankelijk
Gebieden vanaf de server laden (langere laadtijden)

Concreet zou dit het volgende kunnen betekenen. Blizzard brengt World of Warcraft op de X360 uit en meldt 4GB HDD-space nodig te hebben in de toekomst. Met alle patches en uitbreidingen komt WoW op een zeker punt in de toekomst op 5GB hard diskspace uit. Vanaf dit punt zou iedereen die slechts 4GB vrij heeft op z'n HDD WoW met een van bovenstaande mogelijkheden te maken krijgen, terwijl degenen met 5GB vrije schijfruimte de game in z'n volle glorie kunnen spelen.

Over de kosten was Microsoft wel duidelijk. Gold-members zullen bovenop hun jaarlijkse contributie aan Live nog eens de maandelijkse kosten voor de MMO-moeten overhandigen, terwijl Silver-leden alleen de MMO-kosten hoeven te betalen.

Niets van bovenstaande ligt overigens vast, dit zijn de ideeën die Microsoft heeft voor MMO-games op de X360.

Formule 1: Spyker bekijkt overnamebiedingen

Icoon Formule 1 Het Spyker F1 team heeft de afgelopen maanden diverse overnamebiedingen ontvangen en zal die nu moeten beoordelen. Verkoop is nodig omdat Spyker Cars NV, waar het F1 team onder valt, in financiële problemen zit. Het Spyker Formule 1-team zal wel blijven bestaan.

Het bedrijf zegt in zeer zware liquiditeitsproblemen te verkeren door tegenvallende financiële resultaten van het vorig jaar aangekochte Formule 1 team en operationele problemen bij de fabriek in Zeewolde, die door de financiële problemen te maken had met niet leverende toeleveranciers. Spyker verwacht ook over geheel 2007 verlies te maken. Om de rekeningen te kunnen betalen heeft het een extra krediet gekregen van aandeelhouder Strongwind van twee miljoen euro.

Op het Formule 1 team heeft het de afgelopen maanden diverse biedingen ontvangen en die worden nu beoordeeld. Één daarvan is van Michiel Mol. Om belangenverstrengeling te voorkomen stapt Mol op als topman van Spyker en als manager van het Formule 1 team. Zijn rol zal worden overgenomen door commissaris Hans Hugenholtz. Hij moet het proces van herfinanciering leiden. Verkoop van het F1 team is volgens Spyker slechts één van de mogelijkheden.

De nieuwe voorzitter Hugenholtz heeft inmiddels een reactie gegeven en zegt dat er geen sprake is van verkoop: "Dat is weer zo'n verzinsel van de pers. Wat juist is, is dat Michiel is afgetreden als CEO. En ik ben zijn opvolger. En de reden daarvoor is omdat Michiel een groter aandeel wil kopen in het Formule 1-team. Omdat je als CEO dan mogelijk een conflict of interest hebt, heeft hij ervoor gekozen af te treden als CEO. Het Spyker Formule 1-team is er en zal ook blijven bestaan."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport
Met dank aan Bazzups voor de submit.

Breezers uit de handel in Duitsland

Icoon OpmerkelijkBinnenkort is het niet meer mogelijk om een Breezer te kopen in Duitsland. De fabrikant van het zoete alcoholhoudende drankje heeft dat besloten omdat de omzet sterk is teruggelopen. Onlangs werd al bekend dat de populariteit van het drankje in Nederland sterk is afgenomen in vergelijking met vijf jaar geleden.

In Duitsland wordt sinds 2004 een speciale belasting geheven op limonade-achtige drankjes waarin ook alcohol zit. Met deze maatregel wilde de regering het alcoholgebruik tegengaan onder de jongeren. Het lijkt erop dat de regering succes heeft gehad met deze maatregel want de verkoop van Breezers stelt niet veel meer voor in vergelijking met gewone alcoholische dranken.

Overigens is de Breezer niet het enige drankje dat uit de handel gaat in Duitsland. Ook het mixdrankje Bacardi Rigo zal niet meer verkocht worden volgens het bedrijf.

Keira Knightley uit kleren voor parfum

Icoon ShowbizzActrice Keira Knightley heeft zich bloot gegeven voor het Coco Mademoiselleparfum van Chanel. De Britse was niet de eerste die voor het merk uit de kleren ging. Eerder gingen Kate Moss, Nicole Kidman en Catherine Deneuve haar al voor.

De 21-jarige Knightley is onlangs nog uitgeroepen tot meest sexy vrouw van de wereld. Dat gebeurde door mannentijdschrift FHM. Hiermee versloeg ze Angelina Jolie die vorig jaar nog eerste werd.


Keira Knightley

Man zit uren met wasbeer in kalkoenenhok

Icoon OpmerkelijkEen man uit het Drentse Dalerpeel heeft vannacht urenlang in een kalkoenenhok gezeten in het gezelschap van een wasbeer. Het waarschijnlijk ontsnapte dier had de haan van de Drent aangevallen en was daarna het kalkoenenhok binnengegaan.

Rinus van Sandwijk liet dat niet over zich heen gaan. De Drent kroop eveneens het kippenhok binnen met een lange stok. Daarmee hield hij de wasbeer op afstand. Na vier benauwde uurtjes ging de wasbeer er van door. De haan heeft het niet overleefd. De kalkoenen kwamen met de schrik vrij.


De man wist de wasbeer vier uur op afstand te houden met een stok

Station Heerenveen afgesloten door tas

Icoon VervoerHet station van Heerenveen is vanmiddag tussen vier en zeven afgesloten geweest door een verdachte tas. In de tas werd een onbekend apparaat met knoppen aangetroffen en er stonden Arabisch uitziende tekens op. Het apparaat werd door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) onderzocht met een robot en er werden geen explosieven aangetroffen. De politie gaat uitzoeken wat de herkomst van het apparaat is.

Het station en de fietstunnel werden afgezet en de hulpdiensten rukten massaal uit. Er werden ook extra bussen ingezet voor de treinreizigers tussen Heerenveen en Wolvega en Heerenveen en Akkrum. De reizigers reageerden gelaten en konden hun reis na een vertraging van soms meer dan een uur hervatten. Of de tas opzettelijk of per ongeluk is achtergelaten is nog niet bekend.


Verdacht of niet?

Met dank aan Ruubstar, DaCybrSrfr, CrudeMix en Banzaiaap voor de submit.

Deze kerst geen Rock Band?

In een interview met Gamespot Australia heeft één van de oprichters van Red Octane, Charles Huang, een aantal interessante uitspraken gedaan, en niet alleen over de aanstaande game van Red Octane, Activision en Neversoft: Guitar Hero 3.

Huang gaat namelijk uitgebreid in op de concurrentie in de vorm van Harmonix, EA en MTV die gedrieën Rock Band uitbrengen. Volgens Huang wordt de game onterecht vooral gepromoot als zijnde een EA-game, aangezien EA alleen de distributie van de game voor z'n rekening zal nemen. Een opmerking die erg apart te noemen is, aangezien op elke grote gamesshow het Harmonix-team de game presenteert.
Hij is ook erg geïntrigeerd door het $200-prijskaartje dat nu al enige tijd op internet rondzweeft. Volgens Huang zullen we voor dat geld slechts een gitaar met een draadje krijgen, voor de versie met een draadloze gitaar ben je nog eens $80 kwijt. Hij is erg benieuwd hoe de game zich zal gedragen met die prijs.


Deze kerst niet in de microfoon krijsen?

Hij voorspelde ook een vertraagde launch van Rock Band in verschillende landen, waaronder Australië. Uit eigen ervaring weet Red Octane hoe moeilijk het is om nieuwe hardware wereldwijd te lanceren, niet zozeer het lanceren zelf, maar het produceren in grote getalen die groot genoeg zijn om een gigantische markt te bedienen.
Overigens werd deze voorspelling bij navraag door Gamespot gestaafd door EA UK, die een release in het vierde kwart van 2007 niet plaats ziet vinden.


Zullen we het deze kerst bij gitaar pingelen moeten houden?

Over de compatibility tussen Guitar Hero 3 gitaren en Rock Band gaf Huang geen duidelijk antwoord. Hij zei wel dat hij gelooft dat de unieke positie van Red Octane als het aankomt op zowel het produceren van software als hardware een zakelijk voordeel is, wat hij zo veel mogelijk wilt gebruiken. Het maakt hem niet zo gek veel uit dat concurrenten hun games compatible met oudere Red Octane controllers maken, of zelfs meeliften op het succes van Red Octane, omdat Red Octane zelf altijd zal blijven innoveren op het gebied van hardware en software.
Vrij vertaald mogen we dus aannemen dat Guitar Hero 3 gitaren niet in Rock Band bruikbaar zullen zijn.

Sporthistorie: Ook John Metgod speelde voor Real

Royston Drenthe en Wesley Sneijder zijn niet de eerste Nederlandse voetballers die voor Real Madrid voetballen. Ruud van Nistelrooy scoort er sinds vorig seizoen op los in de spits. Clarence Seedorf won er in de jaren ’90 een Europa Cup. Veel minder bekend is dat John Metgod ooit het maagdelijke wit van de Spaanse topclub mocht dragen. Een terugblik op die transfer van 25 jaar geleden.

"Het is net een jongensdroom. Als kind zijn dat toch je idealen: Real Madrid, Bayern München, Benfica: die namen." Dat verklaarde John Metgod in 1982 nadat de transfer was rondgekomen tussen zijn club AZ ’67 en Real Madrid.

Metgod was duidelijk opgelucht. Zelf was hij er snel uitgekomen. Op zaterdagmiddag 31 mei 1982 waren er de onderhandelingen met twee bestuursleden van Real Madrid in het Hilton op Schiphol. Terzijde gestaan door VVCS-bestuurslid Ger Lagendijk was er al heel snel overeenstemming bereikt over een 4-jarig contract.

Daarna braken er voor Metgod spannende uren aan. De delegaties van Real Madrid en AZ'67 trokken zich terug om het eens te worden over de transfersom. Niet eens zo'n eenvoudige zaak, want het nog lopende contract van Metgod (hij had formeel nog twee jaar te gaan in Alkmaar) moest in de afkoopsom worden verwerkt.

Rond zes uur kwam het verlossende woord. Beide clubs waren het eens geworden over een bedrag dat niet ver van de twee miljoen gulden lag. Je leest het goed: Twee miljoen gulden! Met de 27 miljoen euro van Wesley Sneijder had men toen dus zo’n 27 Metgodjes kunnen aanschaffen.

Diverse malen werd Metgod bekeken door de trainers van Real. Uiteindelijk gaf zijn sterke optreden in een interland tegen Engeland de doorslag. Johnny Metgod werd verkozen boven Hans-Peter Briegel, het Duitse krachtmens van Kaiserslautern.

Saillant detail: net zoals nu Dirk Scheringa flink in de club investeert, was er toen de familie Molenaar die heel wat geld in de trots van Alkmaar stopte. Belangrijk verschil; waar AZ nu wel de regio aanspreekt, was dat toen niet het geval.

De familie Molenaar stopte met het investeren in AZ vanwege de beperkte publieke belangstelling. De Alkmaarderhout zat zelden vol in die tijd.

De vedetten met grote contracten waren, door de dichtgedraaide geldkraan, al snel niet meer te betalen voor AZ. Metgod verliet AZ ‘67 maar was niet de enige die de club uit Alkmaar in 1982 de rug toekeerde. Jan Peters ging naar Genua, Ron Spelbos naar Club Brugge, en ook trainer George Kessler verliet de club. AZ'67 viel totaal uit elkaar.

"Natuurlijk doet dat pijn dat de club uit elkaar valt", zei Metgod toen. "Met de meeste jongens heb ik zo'n vijf jaar lang samengespeeld. We hadden een fantastisch elftal. Maar,ja, meer publiek kwam er toch niet in Alkmaar. Ik denk dat eigenaar Klaas Molenaar daarom heeft besloten tot deze uitverkoop. Het was voor AZ gewoon pure noodzaak."

Contact op Hyves zorgt voor schorsing

Icoon BinnenlandsEen medewerkster van Zorginstelling Talant in Heerenveen is geschorst door haar werkgever omdat ze een rare vergelijking maakte op vriendennetwerk Hyves. De vrouw vergeleek haar werk met verstandelijk gehandicapten met dat van een oppasser in een dierentuin.

De vrouw gebruikte Hyves om te communiceren met een collega die administratief werk doet. Zij is niet geschorst omdat ze geen contact heeft met de cliënten. Een woordvoerder van Talant meldt dat de vrouw geschorst zal blijven tot een onderzoek naar de gebeurtenissen is afgerond.

Yvonne van Gilse van de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) meent dat belediging door personeel in de zorg naar cliënten geen structureel probleem is. "Volgens mij is dit een exces. Het zou mij bijzonder verbazen als dit structureel gebeurt," aldus de directrice. Volgens van Gilse is de vergelijking van de Talant-medewerker "heel pijnlijk."

Jaarlijks 1600 attractiebezoekers op SEH

Icoon OngelukUit een onderzoek van Consument en Veiligheid in de periode 2001-2005 blijkt dat er jaarlijks 1600 bezoekers van kermissen en attractieparken op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) terechtkomen. Meestal zijn de klachten niet ernstig en gaat het om iemand die ergens tegenaan gelopen is of bekneld geraakt is. Vijf procent van de bezoekers op de SEH werd in het ziekenhuis opgenomen.

Bij 44 procent van de gevallen op de kermis speelde een attractie een rol. Hierbij ging het vaak om de botsauto's. In attractieparken is dit percentage met 15 procent een stuk lager. Enige tijd geleden kwam een ongeval in Frankrijk in de media waarbij een vader en zoon om het leven kwamen doordat een cabine van een attractie losschoot. In Nederland is dit, voor zover bekend, nog nooit voorgekomen.

Stoer toetsenbord

Er zijn een hele hoop verschillende toetsenborden te koop. Maar dit toetsenbord van Luxeed is toch wel een van de meest speciale die ik tot nu toe heb gezien. Je kunt het toetsenbord instellen op bepaalde kleuren, of elke toets een andere kleur... een patroon in je toetsen laten verschijnen. En wat ik zelf wel het mooiste vind, als je aan het typen bent, de toets die je aantikt gaat aan. Je moet er maar eens een blik op werpen. Voorlopig alleen nog in Korea, maar er is hoop.

Met dank aan Anonymous user.

De PS3 is ''indestructible''

De Xbox 360 staat al vanaf het begin bekend als een onbetrouwbare machine. Een groot deel van de gebruikers heeft last van de gevreesde Red Ring of Death en het ding balanceert constant op het randje van oververhitting. De mannen bij PS3Vault waren benieuwd hoe betrouwbaar de PlayStation 3 was en hebben het onderworpen aan een serie tests.

Als eerst hebben ze de PS3 vier dagen laten lopen in een ruimte waar de temperatuur afnam van 10 naar -17 graden Celsius. Dit waren hun bevindingen:

"We noticed a slight sluggishness in playback once the temperature reached 0 degrees , this was maintained for the last 24hours, with 12 hours to go we thought we were going to crash with a sudden , blackout to the screen, this was tracked down to condensation on the cord for the screen. 108hours in and still working fine"

Sony's machine presteerde dus zeer goed in een koude omgeving. Als tweede test keken ze of de krachtpatser het goed deed in een sauna. De temperaturen liepen op tot zo'n 50 graden Celsius maar de PlayStation bleef doorpresteren.

"Incidents Strangley enough we thought this would prove to be the ultimate area to kill the console, and to our surprise the only incident we noticed was a slight burning smell that came in around 64hours at 110F, the console was extremely hot when we finished the overall test but had come thru all environments with flying colours.
This console is now back in a normal environment and working fine."

Man opgepakt na filmen topless vrouwen

Icoon Opmerkelijk Een 54-jarige man uit Woerden is aangehouden omdat hij op het strand van Zandvoort stiekem topless zonnende vrouwen had gefilmd. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd voor aanranding, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De politie begon met een onderzoek nadat badgasten hadden gemeld dat de man zich nogal raar gedroeg. Na onderzoek bleek dat de man de topless vrouwen en meisjes vanuit zijn rugzak had gefilmd. Bij het filmen probeerde de man vooral de borsten en schaamstreek van de vrouwen vast te leggen.

Bij de verdachte thuis is op nog meer van dergelijk materiaal beslag gelegd. In afwachting van zijn proces is de voyeur op vrije voeten gesteld.

Wegwijs in het voetbal op tv-doolhof

Nu de NMA toestemming heeft gegeven voor de overname van Tien door RTL Nederland gaat er een hoop veranderen. Grootste verandering is waarschijnlijk dat de samenvattingen voortaan door RTL 4 worden uitgezonden en in volgorde van belangrijkheid.

Op vrijdag trapt RTL 7 af met een live wedstrijd uit de Eredivisie. Aansluitend zijn de samenvattingen te zien van wedstrijden in de Jupiler League. De live-wedstrijd werd vorig seizoen aan elkaar gepraat door Barbara Barend. Dit zal worden overgenomen door Jan Joost van Gangelen.

Zaterdagavond om 18 uur zal Wilfred Genee of Jan Joost van Gangelen ons de grens mee over nemen naar onze oosterburen in RTL Voetbal: Bundesliga. Om ongeveer 21:55 uur is het tijd voor de samenvattingen van de Eredivisie wedstrijden op RTL 4 gepresenteerd door Humberto Tan.

Met het bord op schoot kunnen we op zondag om 19:00uur afstemmen op RTL 4 om de samenvattingen van de Eredivisie wedstrijden te bekijken. Ook ditmaal gepresenteerd door Tan. Vanaf 21:30 kan er afgestemd worden op RTL7 voor RTL Voetbal Insite met Wilfred Genee en een aantal 'deskundigen'. Om het mooie voetbalweekend af te sluiten kunnen we vanaf 26 augustus om 23:30 afstemmen op opnieuw RTL7 voor een buitenlands-voetbaloverzicht.

RTL heeft door de overname van Tien ook de rechten verworven voor de uitwedstrijden van het Nederlands elftal. Deze wedstrijden zullen uitgezonden worden door RTL 4. Ook de rechten voor de KNVB beker wedstrijden zullen naar RTL gaan. Deze zullen vermoedelijk op RTL 7 worden uitgezonden. De thuiswedstrijden van het Nederlands elftal zullen uitgezonden worden door SBS 6. De Champions League duels zullen worden uitgezonden door de NOS. Voor de UEFA-cup wedstrijden is het nog niet te zeggen. De clubs kunnen hiervan de rechten zelf verkopen.

Overzicht

Vrijdag
RTL 7, Eredivisie LIVE van 20:20 tot 22:45 uur
RTL 7, Jupiler League van 22:45 tot 23:30 uur

Zaterdag
RTL 7, Bundesliga van 18:00 uur tot 19:00 uur
RTL 4, Eredivisie samenvattingen van 21:55 tot 22:55 uur
NED 1, Studio Sport: Premier League van 23:00 tot 00:00 uur

Zondag
NED 1, Studio Sport: Premier League van 18:00 tot 19:00 uur
RTL 4, Eredivisie samenvattingen van 19:00 tot 20:30 uur
RTL 7, RTL Voetbal Insite van 21:30 tot 22:45 uur
NED 3, Studio Voetbal van 22:45 tot 23:45
RTL 7, Buitenlandsvoetbal van 23:30 tot 00:00 uur (vanaf 26 augustus)

Yildirim begint eigen partij

Icoon Politiek De SP'er Düzgün Yildirim gaat een eigen partij beginnen. Hij had van het partijbestuur van de SP tot 24 augustus gekregen om de SP te verlaten, maar neemt nu zelf het heft in eigen hand. Alleen als de SP excuses aanbiedt en hem terugneemt zal hij geen nieuwe partij beginnen.

Yildirim wil een dialoog met de SP. Hij heeft een persoonlijke brief gestuurd naar partijleider Jan Marijnissen, maar die weigert daarop te reageren. Ook weigert Marijnissen een reactie te geven in het programma EenVandaag. Yildirim heeft gezegd dat hij al honderden leden achter zich heeft staan die lid willen worden van zijn partij.

Hij vindt dat de SP in deze situatie niet democratisch genoeg gehandeld heeft. Yildirim heeft door middel van voorkeurstemmen een zetel gekregen in de Eerste Kamer. De SP vindt echter dat hij zijn zetel op moet geven. Yildirim vindt dat er sprake is van censuur en vindt de SP ondemocratisch.

Vanaf dit weekend veel voetbal bij RTL

Icoon TelevisieVanaf dit weekend zal er veel voetbal te zien zijn op de RTL-zenders. Door de overname van Tien zijn de uitzendrechten in handen gekomen van RTL Nederland. Naast de samenvattingen van de eredivisie zal RTL ook het buitenlands voetbal, het Nederlands Elftal, Jong Oranje, de Jupiler League en de KNVB-beker uitzenden. Volgens een woordvoerder worden de programma's verdeeld over de familiezender (RTL4) en de mannenzender (RTL7) van de RTL-family.

Het voetbalweekend wordt op vrijdagavond geopend met een live wedstrijd uit de eredivisie op RTL7. Vervolgens wordt er een vooruitblik gegeven op de nog te spelen wedstrijden van dat weekend. De avond wordt afgesloten met de samenvattingen van de Jupiler League, gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen.

Op zaterdag worden de samenvattingen van de Duitse bundesliga uitgezonden op RTL7. Dit programma wordt om en om gepresenteerd door Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen. Later op de avond worden de samenvattingen van de eredivisie uitgezonden op RTL4.

Eten met het bord op schoot is op zondag nog steeds mogelijk. De samenvattingen van de eredivisie worden gewoon op het oude tijdstip uitgezonden. Tot de tevredenheid van de kijkers zullen de reclameblokken minder lang zijn en worden de belangrijke wedstrijden als eerst uitgezonden. Het programma wordt (net als op zaterdag) gepresenteerd door Humberto Tan. Het weekend wordt afgesloten met een terugblik in het programma Voetbal Insite, gepresenteerd door Wilfred Genee.

De volledige voetbalprogrammering
Vrijdag
RTL 7, Eredivisie Live, van 20.20 tot 22.45 uur.
RTL 7, Jupiler League, van 22.45 tot 23.30 uur.

Zaterdag
RTL 7, Bundesliga, van 18.00 tot 19.00 uur.
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 21.55 tot 22.55 uur.

Zondag
RTL 4, Eredivisie samenvattingen, van 19.00 tot 20.30 uur.
RTL 7, RTL Voetbal Insite, van 21.30 tot 22.45 uur.
RTL 7, Buitenlands voetbal, van 23.30 tot 00.00 uur (vanaf 26 augustus).

Wijzigingen in de FP-Crew (juli)

Icoon Sitenews - Frontpage Beter laat dan nooit: zoals elke maand geven we een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze de veranderingen van juli.

Alpeko stopte deze maand als columnist. Blaaskaas en colourAgga stopten met het posten van nieuwsberichten. Bedankt voor de geleverde bijdragen aan FOK! Tevens kwamen er enkele nieuwe leden bij. Remote, Michelle84, Karrs, Xzelicon en Kauwgomballen gaan nieuws posten. Shitonya kwam in dienst als fulltime columnist. Veel plezier en succes met het volbrengen van de taken!

Jaarlijks 2200 mensen ziek van wespensteek

Icoon GezondheidJaarlijks belanden gemiddeld 2200 mensen bij de spoedeisende hulp na te zijn gestoken door een wesp. Bij 5 procent van de mensen die tussen 2001 en 2005 naar het ziekenhuis moesten na een wespensteek, was het letsel zo ernstig dat ze werden opgenomen.

Dat bleek vandaag uit cijfers van de Stichting Consument en Veiligheid. De meeste mensen die werden opgenomen vertoonden een allergische reactie. Van alle 'wespenslachtoffers' is de helft tussen de 25 en 55 jaar oud. 11 procent is jonger dan 15 jaar. Bij ten minste 10 procent van de slachtoffers sloeg de wesp meerdere keren toe.

Ritwinst Lopez, Nederlanders schitteren

De vierde etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door David Lopez. Vlak achter de Spanjaard eindigde Jens Voigt als tweede, die daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigde. Robert Gesink eindigde verrassend als derde en reed zeer sterk.

De etappe van Sönthofen naar Sölden in Oostenrijk kende slechts drie bergen, waarvan twee van de derde categorie. De laatste col was echter de Rettenbachferner, met 2.671 m het dak van de gehele ProTour.

Op de slotklim vormde zich een kopgroep met grote namen als Cunego, Leipheimer, Voigt, Rebellin, Bruseghin, Gesink en ook de ijzersterk rijdende Laurens ten Dam. Op de loodzware klim kon Ten Dam lange tijd mee en probeerde zelfs weg te sprinten uit de groep. Op 2,5 kilometer onder de top moest hij echter lossen. Uiteindelijk eindigde de 26-jarige Nederlander als vijfde.

Lopez was de volgende die weg probeerde te komen en hij slaagde wel in zijn missie. Achter de renner van Caisse d'Epargne waren Voigt en Gesink de enigen die hem nog in het vizier konden houden maar ze konden Lopez niet meer bijhalen.

Voigt heeft in het algemeen klassement nu 22 seconden voorsprong op Lopez. Gesink steeg van de achttiende naar de derde plaats en heeft een achterstand van 1.14 op de Duitser.

Amsterdam te zien in Postal III

Running with Scissors heeft van de controversiële game Postal III drie nieuwe beelden om ons te tonen. Net als in de vorige twee delen zal je in Postal III weer de naamloze postbode spelen. Ook nu zit je weer in een stad die volledig doorgedraaid lijkt en vol zit met figuren als Taliban, eco-terroristen en Christen-fundamentalisten. De game draait uiteraard om zinloos geweld in de meest grove vorm, niet geschikt voor de gemiddelde politicus kortom.

Postal III staat gepland voor eind 2008 voor PC en Xbox 360.
$1 miljoen aan prijzen te winnen in Fury wedstrijd

Ter ere van het openstellen van de publieke bèta organiseren Auran en Codemasters de zogenaamde Fury Challenge. In deze competitie, die drie weekenden zal beslaan, kunnen gamers wereldwijd de strijd met elkaar aangaan voor $1 miljoen aan prijzen. Het evenement wordt gesponsord door Dell, NVdia, Logitech en vele anderen, dus verwacht games, pc's en meer hardware te kunnen winnen.

Fury Challenge zal vanaf 28 augustus te downloaden zijn of als DVD op te halen bij verschillende winkels -welke dit zijn in Nederland is nog niet bekend-. Gedurende drie weekenden, waarbij het eerste weekend een oefenweekend zal zijn, kunnen deelnemers in drie events en zeven competitieladders strijden om de felbegeerde prijzen. Hierbij zal er gesplitst worden tussen de ervaren bèta-spelers en de mensen die net komen kijken.

Na dit eerste evenement zal er gedurende de game vaker zoiets worden georganiseerd, alleen dan niet meer gratis. Mensen die maandelijks voor de game betalen zullen voor een nieuwe Fury Challenge minder geld hoeven neer te leggen dan de gewone casual spelers. Het wordt misschien ook mogelijk dat er een Fury Challenge wordt georganiseerd voor iedereen, dus ook voor mensen die de game niet hebben.

De Fury Challenge zal 14 september van start gaan en is voor iedereen toegankelijk.

Cassano verhuurd aan Sampdoria

Antonio Cassano komt het aankomende seizoen op huurbasis uit voor Sampdoria. De Italiaan zat bij zijn huidige club Real Madrid in een uitzichtloze situatie.

Cassano werd in de winter van 2006 aangetrokken door Real Madrid omdat de voorhoede van de Spanjaarden met blessures te kampen had. De Italiaan wist echter nooit te overtuigen en kwam in anderhalf seizoen niet verder dan negentien duels, waarin hij tweemaal doel trof. Cassano gaat nu terug naar zijn vaderland, waar hij tussen 2001 en 2006 bij AS Roma furore maakte.

Er was ook interesse vanuit Engeland, waar Bolton Wanderers en Manchester City hem graag hadden gekocht. Toch wilde hij liever terug naar Italië, waarop De Koninklijke en Samp tot een akkoord kwamen. De Italianen hebben tevens een optie tot koop bedongen. Cassano zal één van de komende dagen worden gepresenteerd.

Xbox Live Arcade games blijven 150MB voorlopig

Toen de Xbox 360 net uit was had Microsoft de eis dat Arcade games niet groter mochten zijn dan 50MB. Dit in vanwege met de Core-versie van de console die op de markt was. Hierdoor zou niet iedereen een harde schijf hebben, maar iedereen moest wel de arcadegames kunnen spelen en aangezien de memorycards maar tot 64MB gingen, was de limiet snel gezet.

Toch ging Microsoft dit jaar overstag, toen Castlevania: Symphony of the Night uit moest komen als Arcade-game. De limiet ging omhoog naar 150MB en daar zou het bij blijven. Nu het op het PlayStation Network mogelijk wordt om nog veel grotere games te downloaden, zoals WarHawk, was natuurlijk de vraag of Microsoft de limiet weer op zou schuiven. Op Gamefest 2007 kondigde het bedrijf aan dat dat niet gaat gebeuren.

"It [de 150MB limiet] really lets you focus on the innovation," aldus Katie Stone, senior games program manager en mede-oprichter van XBL Arcade.

Ignatiev wint eerste rit in Burgos

De eerste etappe van de Ronde van Burgos is vanmiddag gewonnen door Michail Ignatiev. Na 150 kilometer koersen, met start en finish in Miranda de Ebro, had de Rus van Tinkoff 25 seconden voorsprong op de Spanjaard Luis Pasamontes. De Spanjaard Alejandro Valverde werd derde.

Eerder dit jaar was de 22-jarige Ignatiev de sterkste in de Trofeo Laigueglia en hij won ritten in de Ronde van de Middellandse Zee en de Ster Elektrotoer.

NFL: Uitslagen preseason wedstrijden

Het NFL seizoen is officiëel geopend. Alle teams hebben hun eerste oefenwedstrijd erop zitten en er zullen er nog drie volgen. Begin september barst de strijd om de Super Bowl weer los.

WedstrijdUitslag
Dallas Cowboys - Indianapolis Colts23 - 10
Detroit Lions - Cincinnati Bengals27 - 26
New York Jets - Atlanta Falcons31 - 16
Tampa Bay Buccaneers - New England Patriots13 - 10
Minnesota Vikings - St. Louis Rams10 - 13
New Orleans Saints - Buffalo Bills10 - 13
Miami Dolphins - Jacksonville Jaguars18 - 17
Cleveland Browns - Kansas City Chiefs16 - 12
Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers9 - 13
New York Giants - Carolina Panthers21 - 24
Houston Texans - Chicago Bears19 - 20
Tennessee Titans - Washington Redskins6 - 14
Oakland Raiders - Arizona Cardinals27 - 23
San Diego Chargers - Seattle Seahawks16 - 24
Baltimore Ravens - Philadelphia Eagles29 - 3
San Franciso 49ers - Denver Broncos13 - 17

Verbod hoofddoek leraressen Duitse deelstaat

Op scholen in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen mogen moslimleraressen in het vervolg geen hoofddoek meer dragen. Dat heeft de administratieve rechtbank van Düsseldorf vandaag bepaald naar aanleiding van een klacht van een lerares.

De lerares stapte in 1994 van het christelijke geloof over op het islamitische geloof. Volgens de rechtbank is een hoofddoek een religieus teken en dat botst met de schoolregels. Hiermee bekrachtigde de rechtbank het verbod op het dragen van een hoofddoek, dat sinds juni 2006 in de deelstaat geldt. De lerares gaat tegen de uitspraak in beroep.

Met het nieuwe vonnis geldt voor het eerst een rechterlijk verbod op het dragen van hoofddoekjes door ambtenaren in de deelstaat. Eerder werd het hoofddoekverbod voor werknemers in het algemeen door andere rechtbanken bekrachtigd. Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs van de deelstaat liet weten ''zeer tevreden'' te zijn met het nieuwe vonnis.

Leeuwen versus buffels hit op YouTube

OpmerkelijkEen filmpje gemaakt door bezoekers van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark is momenteel dé hit op videosite YouTube. Vanuit de hele wereld willen mensen zien hoe een kudde buffels een kalfje weet te ontzetten aan een groep leeuwen. De video is reeds zo'n twaalf miljoen keer bekeken.

De leeuwen weten het buffelkalfje in eerste instantie te pakken te krijgen maar belanden in het water. Daar moeten ze een potje touwtrekken met een krokodil die in het kalfje ook een lekkere hap ziet. Nadat de leeuwen het jonge dier weer op het droge hebben gekregen, willen ze aan hun maaltijd van vers kalfsvlees beginnen. Dan komt echter de kudde buffels in beweging die de aanval op de leeuwen inzet.

Uiteindelijk kiezen de koningen der dieren het hazenpad. Het kalfje weet zich weer bij de kudde te voegen.

'Normaal gedrag'
Joep Wensing, hoofdbioloog van Burgers Zoo in Arnhem, heeft het filmpje ook bekeken. Hij noemt het ''normaal buffelgedrag'' dat de kudde het jong probeert te ontzetten. Hij vermoedt dat het hier een redelijk onervaren leeuwinnengroep betrof. ''Een buffel is voor een leeuw namelijk met voorsprong het gevaarlijkste prooidier.''

Voor mensen die hopen dat het buffelkalfje het er levend vanaf heeft gebracht, heeft de bioloog sombere woorden: ''Het kalf heeft nog geen dag geleefd. De zware bijtwonden zijn desastreus, alleen al vanwege de infecties die ze veroorzaken.''
Lees ook op het forum

Bejaarde vast voor ontvoering kinderen

Icoon Binnenlands Een 79-jarige man uit Tilburg is zondagavond in zijn woonplaats opgepakt, nadat hij vier buiten spelende kinderen, in leeftijd variërend van 2 tot 5 jaar, in zijn auto had meegenomen. Getuigen zagen de man op het moment dat hij de kinderen liet gaan. Er wordt momenteel nog onderzocht of de man tijdens de ontvoering iets met de kinderen heeft gedaan, meldt de politie vandaag.

Getuigen zagen zondag rond 18.30 uur hoe de man de vier kinderen bij een horecagelegenheid aan de Reeshofdijk uit de auto zette. Op hetzelfde moment meldde een bezorgde ouder dat zijn 5-jarige dochter vermist was, waarop de politie de omgeving uitkamde. Nog geen uur later werd de man gevonden in zijn auto.

De rechter-commissaris beslist morgenmiddag of de man hangende het onderzoek langer vastgehouden moet worden.

Ook Pang naar tweede ronde, dubbels uitgeschakeld

Net als Dicky Palyama gisteren heeft ook Eric Pang de tweede ronde bereikt bij de herenenkel op het WK in Kuala Lumpur. De dubbels Cutsen/Van Dooremalen en Bosch/Ridder wisten helaas hun eerste wedstrijd op het WK niet te winnen.
Eric Pang wist met 21-15 en 21-6 te winnen van Sergei Ivlev die op de 111de plek staat van de wereldranglijst. In de tweede ronde zal Pang het moeilijk krijgen, hij moet het moet het dan opnemen tegen de als tweede geplaatste Chong Wei Lee uit Maleisië.

Rache van Cutsen en Paulien van Dooremalen verloren van het Taiwanese duo Chia Chi Chou/Pei-Ting Ku. Dit duo dat 33ste staat op de wereldranglijst was met 21-19m 14-21 en 7-21 te sterk voor de Nederlanders.

Ruud Bosch en Koen Ridder waren niet sterk genoeg om te winnen van het als 16de geplaatste duo Shuichi Sakamoto/Shintaro Ikeda uit Japan. De eindstand in deze partij was twee keer 14-21.

'Zabel en Valverde niet welkom op WK'

Als het aan Susanne Eisenmann, de presidente van het organisatiecomité voor het WK wielrennen in Stuttgart, ligt, doen Erik Zabel en Alejandro Valverde niet mee aan het WK. Eisenmann heeft gezegd dat de deelname van beide renners niet zou stroken met "onze plannen om het wielrennen een nieuwe start te geven".

De reglementen van de Duitse wielrenbond zeggen dat renners die verdacht worden van of schuldig zijn aan dopinggebruik niet deelnemen aan grote kampioenschappen zoals WK's of Olympische Spelen. Zabel maakte een paar maanden geleden bekend dat hij in het verleden doping heeft gebruikt.

Eisenmann hoopt dat ook de Spanjaard Valverde niet naar Stuttgart komt. Valverde wordt verdacht van banden met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. "Ik ben tegen zijn komst, maar juridisch gezien kan ik hem niet verbieden te starten", aldus Eisenmann tegen de Duitse krant Stuttgarter Nachrichten.

Volgens Eisenmann moet de Duitser Andreas Klöden, die voor Alexandre Vinokourovs voormalige ploeg Astana rijdt, wèl "het voordeel van het vermoeden van onschuld" krijgen.

Daniel Alves op oorlogspad

Daniel Alves zal geen deel uitmaken van de selectie van Sevilla voor het duel met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Alves wil weg bij Sevilla, echter de Spaanse ploeg werkt nog altijd niet mee.

"Hij zegt dat hij niet in staat is te spelen", wist coach Juande Ramos tijdens een persconferentie te vertellen. De Braziliaan zou graag voor Chelsea willen gaan spelen, maar beide clubs zijn nog niet tot een akkoord gekomen.

Ramos: "Hij zegt dat hij niet gedwongen kan worden te spelen. Ik benadruk dat hij nog niet weg is en dat er nog geen akkoord is. Het is noodzakelijk geduld te hebben en te wachten op wat komen gaat", aldus een begripvolle Ramos. "Ik moet het accepteren, het hoort bij voetbal. Iedereen komt op voor zijn eigen belang. Hij heeft de kans de toekomst van zijn gehele familie veilig te stellen."

Julien Escudé, Adriano, Javi Navarro en Ernesto Chevanton zijn eveneeens niet van de partij: zij zijn allen geblesseerd. Khalid Boulahrouz en Tom De Mul zullen wel deel uitmaken van de selectie.

Owen maakt rentree

Michael Owen heeft gisteravond in een vriendschappelijk duel met Blue Star zijn rentree gemaakt voor Newcastle United.

Vanwege een spierscheuring in zijn dijbeen miste de 27-jarige aanvaller de competitiestart tegen Bolton Wanderers (1-3). Hij hoopt zaterdag thuis tegen Aston Villa mee te doen.

Zijn terugkeer betekent goed nieuws voor het Engelse nationale team. Engeland kan in de komende EK-kwalificatieduels met Rusland en Israël in september namelijk niet beschikken over Wayne Rooney die een botbreuk in zijn linkervoet heeft opgelopen.

Verdachte moord avondwinkelier ontsnapte uit jeugdinrichting

MisdaadEén van de twee 16-jarige knapen die vastzitten wegens de moord op de Amstelveense avondwinkelier Huib Krooder (62), is vorige maand ontsnapt uit de gesloten justitiële jeugdinrichting De Koppeling in Amsterdam, zo schrijft Het Parool vandaag.

Dat ontsnappen gebeurde op vrij simpele wijze. Hij piepte er van tussen tijdens een begeleid verlof. De jongen zat overigens niet vanwege een misdrijf in De Koppeling. Hij was door de kinderrechter onder toezicht gesteld vanwege gedragsproblemen en moest er nog zes maanden verblijven.

De tweede verdachte is ook een bekende van Justitie. Hij stond onder toezicht van de jeugdreclassering en was volgens Bureau Jeugdzorg ''juist weer op het goede pad''.

De verdachte die uit de jeugdinrichting ontsnapte (zie foto hieronder) heeft zijn betrokkenheid bij de overval bekend. Het betreft volgens de politie overigens ''een autochtone Amsterdammer.'' Bekenden van de jongen beweren in reacties op internet echter dat de knaap afkomstig is uit Ecuador. Veel FOK!kers hielden het in eerdere berichten op een Oost-Europeaan.


Vorige week door politie verspreide opsporingsfoto

Met dank aan neegij voor de submit.

Jans: "Niet blij na woordenwisselingen Van Gaal"

Ron Jans, de trainer van FC Groningen, zegt in de nieuwe editie van Sportweek, dat hij een beetje spijt heeft van zijn verbale oorlogjes met AZ-collega Louis van Gaal. Afgelopen seizoen gaven de heren elkaar een aantal steken onder water.

"Bij sommige mensen kun je beter geen dolletje maken, want die happen nogal snel. Dat lijkt dan leuk, maar achteraf was ik daar niet blij mee. Had ik beter niet kunnen doen”, aldus Jans. "Kijk, zo erg was het helemaal niet. Ik maakte één opmerkinkje wat ik púúr bedoelde als grap. Dat van: ‘Ik zal maar niet beginnen met het opnoemen van de kansen.’ Dat is toch niet zo erg! Daar ging Louis op in: ‘Ja, daar ben je erg goed in.’ Daarna zei ik: ‘En jij bent goed in het kleineren van collega’s.’ Dat vond ik niet zo sterk van mezelf."

Jans en Van Gaal hebben de botsing nooit uitgesproken. "Ik heb ook niet het gevoel dat het zal gebeuren. Mensen maken het allemaal veel groter dan het is. Ik heb enorm veel respect voor Louis van Gaal."

Halo 3 Epsilon is een tweede Halo 3 'beta'

Bungie komt met steeds meer interessante nieuwtjes over Halo 3, maar over 'Halo 3 Epsilon' is niks gezegd. Een aantal gamers zagen opeens dat een stel andere gamers 'Halo 3 Epsilon' aan het spelen waren. Toen hier wat naar werd gegraven bleek dit een soort betá te zijn die alleen gespeeld kan worden door Bungie en Microsoft medewerkers.

In 'Halo 3 Epsilon' zijn de maps Snowbound, High Ground, Vallhalla, Last Resort, Epitaph en Sandtrap speelbaar. Sappig detail: er is ook een campaign level voor 4 spelers speelbaar. Jawel, co-op.Willem II wil niet meer praten met Roda

De pogingen van Roda JC om de vastgelopen onderhandelingen over Anouar Hadouir weer nieuw leven in te blazen, zijn op niets uitgelopen. Willem II houdt de poot stijf.

"We wilden kijken of het mogelijk was dat we van beide kanten water bij de wijn zouden kunnen doen, maar daar viel niet over te praten", aldus Roda-directeur Huub Narinx. "Als we niet akkoord gaan met de vraagprijs hoeven we niet meer te bellen." Naar verluidt wil Willem II 750.000 euro hebben voor Hadouir.

Het eerste aanbod van Roda JC hebben de Tilburgers als 'beledigend' van de hand gewezen. De Tilburgse club had goede hoop Hadouir zelf te kunnen behouden. De aanvaller heeft echter gezegd dat hij zijn in 2008 aflopende verbintenis niet wil verlengen.

Booy neemt zondag afscheid van Utrecht

Komende zondag zal Foeke Booy officieel afscheid nemen bij FC Utrecht. Het publiek krijgt dan de kans om Booy, die vertrekt naar het Saudische Al-Nassr, voor aanvang van het duel met Feyenoord uit te zwaaien.

De 45-jarige Booy was sinds 1994 actief bij FC Utrecht. Eerst als speler later als (assistent-)trainer. Vanaf het seizoen 2002-2003 was Booy hoofdcoach. Hij bezorgde de club twee keer de KNVB-beker en éénmaal de Johan Cruijff schaal.

Sony toont launchoverzicht tot en met oktober

De komende twee maanden zal Sony Computer Entertainment Europe nog een aantal games publiceren en deze hebben van het bedrijf grotendeels een releasedatum gekregen. Sommige hadden al een datum en zijn uitgesteld of vervroegd.

07-09-2007 - Rouge Galaxy - PlayStation 2
14-09-2007 - WarHawk - PlayStation 3
14-09-2007 - SingStar - PlayStation 3
21-09-2007 - EyeToy: Play Sports platinum - PlayStation 2
21-09-2007 - Tourist Trophy platinum - PlayStation 2
21-09-2007 - Heavenly Sword - PlayStation 3
September - WipEout: Pulse - PlayStation Portable
12-10-2007 - ATV Offroad Fury Pro - PlayStation Portable
12-10-2007 - ATV Offroad Fury 4 - PlayStation 2
19-10-2007 - Pursuit Force: Extreme Justice - PlayStation 2, PlayStation Portable

Culina : "Ik wil bij PSV blijven"

Jason Culina heeft geen enkele intentie om PSV te verlaten. In de nieuwste editie van Sportweek ontkracht de Australiër dat hij aast op een vertrek.

“Vorige week verscheen het bericht dat ik PSV wil verlaten, maar daar klopt niks van. Natuurlijk is er veel concurrentie bij PSV, maar dat weet je als je bij een topclub speelt. Je moet er gewoon op vertrouwen dat je speelminuten krijgt en daar hard voor moet werken. Ik heb het volste vertrouwen in dit PSV,” aldus Culina.

WiFi of snelheid voor PSP

Enige tijd geleden kon je lezen dat de PSP een snelheidsupgrade heeft gekregen door middel van een patch. Sinds deze patch is het mogelijk voor spelontwikkelaars om de cpu-klok tot 333MHz te verhogen om zo meer processorkracht te krijgen voor de spellen. Een keerzijde van deze verhoogde snelheid is dat de WiFi-functionaliteit uit wordt geschakeld. Waarom dit precies wordt gedaan is niet bekend gemaakt, maar het uithoudingsvermogen van de accu wordt als boosdoener aangewezen.

Miyamoto ziet geen toekomst in moeilijke games

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu vertelde Shigeru Miyamoto dat hij in de toekomst vooral toegankelijke en makkelijke games populair ziet worden. Dit in een reactie op veel klachten van Nintendo-gamers dat er zo weinig ouderwetse games zijn. Uitdagende games, waarin je pittige levels moest doorlopen om vervolgens tegen een vrijwel onverslaanbare eindbaas te komen te staan.

"While there are indeed games designed for core and casual markets, core users are also enjoying casual gaming. It is very hard to tune the difficulty just for the core market. Even for us, we would still have difficulty finding the right balance. But I think the future is games that are not difficult and yet very fun to play.

What I mean is that there is no point in making a difficulty level the fun factor of a game. We are making Super Mario Galaxy as a new and fun experience which aims at providing a very appealing, convincing and—before all—fun experience. If we managed to do so, then I’m sure even the core gamers will find it appealing."

Miyamoto redeneert vanuit het oogpunt dat als een game leuk is, het er niet toe doet of hij makkelijk is of moeilijk. Moeilijkheidsgraad een rol laten spelen zou in dat opzicht zinloos zijn.

Uitspraken Gullit 'walgelijk'

De uitspraken van Ruud Gullit over Michael Ballack in de Engelse krant The Mirror zijn verkeerd gevallen bij de Duitse boulevardpers. Bild kopte dinsdag op de sportpagina 'Walgelijk'

De oud speler/coach van Chelsea haalde hard uit naar de Duitse middenvelder. Ballack zou volgens Gullit als eerste 'breken'. "Hij heeft Chelsea volledig onderschat en zijn handelinggsnelheid is veel te langzaam,"verklaarde Gullit. Bild noemt de kritiek van Gullit smerig. "Ballack kan het tegendeel niet bewijzen, aangezien hij nog geblesseerd is" verdedigt de Duitse krant de Duits international. "Het beste is dat Ballack snel herstelt en vervolgens met topprestaties Gullit de mond weet te snoeren", sluit de boulevardkrant af.

Ogararu vier weken uitgeschakeld

Ajax zal de komende vier weken niet kunnen beschikken over George Ogararu, zo maakte de Amsterdamse club dinsdag bekend. De Roemeen liep zaterdag in het duel tegen PSV een blessure aan zijn hamstring op.

Ogararu mist door deze blessure onder meer de duels met Slavia Praag in de voorronde van de Champions League en de wedstrijden tegen De Graafschap, SC Heerenveen, FC Groningen en mogelijk ook het duel met Heracles Almelo in de Eredivisie.

Beautiful Katamari demo op de US Marketplace

Vanaf vandaag is de demo van Beautiful Katamari te downloaden via Xbox Live. De demo is helaas alleen beschikbaar in Amerika, Canada en Mexico. De demo bevat een level dat je drie minuten kunt spelen om kennis te maken met de game. Wanneer de demo in de rest van de wereld beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Katamari op de PS2

Katamari Damacy was een sleeper-hit op de PS2 een tijdje terug. In het spel is het de bedoeling dat je de wereld op gaat rollen. Je begint heel klein met snoepgoed en andere rommel op de grond, maar je eindigt uiteindelijk met complete huizen en schepen die je kunt oprollen. Het eerste deel was alleen te koop in de US en Japan, maar het tweede deel was ook te koop in Europa en een groot succes. De next-gen versie van Katamari belooft nog grotere dingen die je kunt oprollen en je kunt ballen maken tot wel 10.000 kilometer in doorsnede.

'Windtunnel oorzaak problemen Honda'

Volgens Rubens Barrichello is een fout in de windtunnel van het team de oorzaak van de slechte prestaties dit seizoen. Hij zou dit hebben gehoord van de aeordynamicaspecialisten van Honda Racing. Het team beleeft een rampzalig jaar en heeft pas één punt gescoord in het kampioenschap.

Barrichello heeft vlak voor de Hongaarse Grand Prix een bezoek gebracht aan Britse hoofdkwartier in Brackley en zou langdurig hebben gesproken met de aerodynamicaspecialisten Loic Bigois en John Owen. "Zij menen dat de windtunnel verkeerd is gekalibreerd en dat daarom de wagen niet efficient is ontwikkeld," aldus de Braziliaan. "We moeten veel dingen veranderen, zelfs delen van de structuur van de tunnel. Het duurt nog minstens een maand voor er zaken aan de wagen verbeterd kunnen worden"

Wielrennen: Uran wacht lange revalidatie

Tijdens de vierde etappe van de Ronde van Duitsland kwam wielrenner Rigoberto Uran zwaar ten val. Nu blijkt dat Uran hiervan zeer gecompliceerde breuken heeft overgehouden.

In eerste instantie werd gedacht aan een sleutelbeenbreuk. In het ziekenhuis bleek echter dat de Colombiaan gecompliceerde breuken heeft opgelopen aan beide ellebogen en zijn rechterpols. De renner van Unibet.com is gisteravond direct geopereerd aan zijn breuken. De renner zal waarschijnlijk maandenlang moeten revalideren.

Sheriff laat eigen vrouw arresteren

Icoon Domme criminelen Een 36-jarige vrouw die in Spring Creek, Nevada, bij de politie werkzaam is, is afgelopen zaterdag gearresteerd wegens te hard rijden. Daarnaast had zij nog eens te veel gedronken. Ze werd betrapt toen ze haar auto wilde keren op een plaats waar dat niet mocht. Saillant detail: ze werd van de weg geplukt door sheriff Mike Moore, haar echtgenoot.

Mike handelde de arrestatie van zijn vrouw Charlotte niet zelf af. Volgens de procedure riep hij versterking op. Nadat deze gearriveerd was, verliet hij de plaats delict, zo verklaarde gedeputeerde Rocky Gonzalez tegenover de krant the Elko Daily Free Press. Charlotte is zondag vrijgelaten en met betaald verlof gestuurd. Het stel was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Microsoft komt met XNA 2.0

Microsoft heeft XNA 2.0 aangekondigd. XNA kan gebruikt worden om games te ontwikkelen voor Xbox Live Arcade en is sinds 2004 beschikbaar voor iedereen. Met XNA 2.0 zullen verschillende applicaties gebundeld worden en zal er geen verschil zitten tussen de amateur-versie en de professionele-versie.

Gelicenseerde ontwikkelaars hebben toegang tot extra plugin libraries. Maar iedereen heeft met XNA 2.0 wel toegang tot Xbox Live, waardoor Match-making en voice-support mogelijk zal zijn. Tegen het einde van dit jaar zal de eerste game op Xbox Live Arcade verschijnen die is ontwikkeld met XNA: Schizoid. Daarnaast zullen de vier winnaars van Dream Build Play ook de mogelijkheid krijgen om hun games uit te brengen op Xbox Live Arcade.

De software voor XNA is gratis te downloaden, maar om de games te spelen/debuggen op de Xbox 360 zul je 99 dollar per jaar moeten betalen. Binnenkort zal dus XNA 2.0 te downloaden zijn, maar een precieze datum is nog onbekend.

Microsoft heeft tegelijkertijd ook aangekondigd dat je, tot op zekere hoogte, gebruik mag maken van 'Game Content' van de verschillende Microsoft games. Dit betekent dat je screenshots, gameplay-elementen kunt gebruiken in je eigen gemaakte games/content. Zolang je geen geld verdient met deze content mag je het gebruiken.

Er zijn echter een flink aantal regels aan verbonden, zoals het feit dat het verboden is om soundtracks en audio-effecten te gebruiken. Je kunt alle regels op deze website lezen. Het is toegestaan om 'Game content' uit de volgende games te gebruiken:

Age of Empires (alle versies)
Flight Simulator (alle versies)
Forza Motorsport (alle versies)
Halo: Combat Evolved, Halo 2 en Halo 3
Kameo
Perfect Dark Zero
Project Gotham Racing (alle versies)
Rise of Nations (alle versies)
Shadowrun
Viva Piñata

GeenStijl voor rechter voor 'gluuropnames'

Icoon DigitalTwee medewerkers van weblog GeenStijl moeten voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen. Dit meldde het weblog gisteren op haar website.

De reden voor de rechtszaak is dat de twee medewerkers in april door de politie in Heerhugowaard werden opgepakt. Ze waren hier onder rokjes van vrouwen aan het filmen. Zij bevonden zich toen in de parkeergarage van een winkelcentrum. Het was voor mannen mogelijk om, op een lagere verdieping, door roosters heen omhoog te kijken en zodoende een blik te kunnen werpen op al wat zich onder de rokjes van de vrouwen bevond.

De website zegt dit gedaan te hebben omdat de gemeente Heerhugowaard in februari al beloofde er iets aan te gaan doen. Toen de verslaggevers dit in april controleerden, bleek dit echter niet te kloppen. Ze maakten de opnames om de gemeente hiermee te confronteren, maar werden opgepakt. De verslaggevers moeten op 19 oktober voorkomen, en kunnen een maximumstraf van twee maanden cel verwachten omdat zij zonder toestemming filmden.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa en Longmen voor de submit.

Film: The Simpsons Movie

The Simpsons is al sinds 1989 op de Amerikaanse televisie te bewonderen en het einde van de tv-serie is nog lang niet in zicht. Sterker nog: de Simpsons strekken hun bereik uit door zich nu ook op het witte doek te laten zien. De beste medewerkers van de tv-serie zijn op het project gezet om het ware Simpsons-gevoel te behouden in deze overgang. David Silverman neemt na 23 Simpsons-afleveringen nu ook de regie van de film op zich en een elftal schrijvers van de serie heeft samen het screenplay voor de film geschreven. Of The Simpsons Movie van hetzelfde hoge niveau is als de serie kan je nu zelf gaan beoordelen in de bioscoop.

See our family. And feel better about yours

DVD: Man of the Year

Eén van de belangrijkste ingrediënten van een succesvol politicus is diens mediaoptreden. Dat bleek al bij het eerste echte politieke debat op televisie in 1963 tussen John F. Kennedy en Richard Nixon. Kennedy kreeg de mensen op zijn hand door zijn charmante voorkomen, zijn zelfverzekerde blik in de camera en een beetje make-up. Nixon zweette als een otter, wist zich niet goed tot het publiek te richten en elk putje in zijn huid was zichtbaar. Het Amerikaanse televisiepubliek koos massaal voor Kennedy, terwijl radioluisteraars kozen voor Nixon. In Man of the Year zien we hoe Tom Dobbs (Robin Williams) zich kandidaat stelt voor het presidentschap; zijn boodschap is populair, maar vooral zijn voorkomen trekt de kiezers. Trekt hij kiezers door zijn programma, zijn vlotte babbel of is er nog een externe invloed? Man of the Year was niet in de bioscoop te zien, maar is nu alsnog op dvd verschenen.

Westerveld traint met FC Twente

Sander Westerveld houdt momenteel zijn conditie op peil bij FC Twente. De 32-jarige doelman heeft sinds zijn vertrek bij het Spaanse Almèria nog geen nieuwe werkgever gevonden.

Westerveld begon ooit zijn loopbaan bij de club in Enschede, waarna hij naar Vitesse vertrok. Na drie seizoenen bij de Arnhemmers maakte hij een 'droomtransfer' naar Liverpool waar hij in het seizoen 2000/2001 de UEFA Cup, League Cup en FA Cup wist te veroveren.

Na een conflict met traner Gérard Houllier zette hij zijn carrière voort bij Real Sociedad. Westerveld keepte ook nog enkele duels voor Portsmouth en Everton in de Premier League.

Extra content Guitar Hero 2 online

Er zijn drie nieuwe nummer verschenen voor de game Guitar Hero 2 op de Xbox 360. Het gaat om de nummers "Teenagers," "Famous Last Words" en "This is How I Disappear" van de band My Chemical Romance. De pack is te downloaden voor 500 Microsoft punten (ongeveer 6 euro).

Waar het bij de vorige packs nog nummers waren uit het eerste deel van Guitar Hero, gaat het deze keer om een drietal geheel nieuwe nummers. De band is niet heel toevallig gekozen, want die is onderdeel van de Projekt Revolution music tour waarvan Halo 3 sponsor is. Of we ook binnenkort nummers van de andere band uit die tour, zoals Linkin Park en Placebo, kunnen verwachten is nog niet bekend.

Halo 3 moet 155 miljoen dollar opleveren in 24 uur

Halo 2 heeft Microsoft in de eerste 24 uur van de release 125 miljoen dollar opgeleverd in de US, en de verwachtingen voor Halo 3 zijn nog hoger. Op dit moment zijn er ongeveer één miljoen pre-orders geplaatst en de verwachting van Microsoft is dat ze met Halo 3 155 miljoen dollar zullen binnenhalen tijdens de eerste 24 uur.

Dit bedrag is erg ambitieus, zeker omdat de hoogste opbrengst voor een film (Spider-Man 3) 151 miljoen dollar was in het eerste weekend. Natuurlijk kun je deze twee releases niet direct vergelijken, maar Microsoft ziet de release van Halo 3 wel als een grote film-release. Microsoft werkt samen met verschillende partners om de game te promoten; Comcast, Burger King, 7-eleven (soort supermarkt), Mountain Dew (frisdrank) en Pontiac.

De campagne is deze week gestart met een nieuwe smaak van Mountain Dew. Master Chief is te zien op het flesje en het drankje bevat 30% meer caffeine. Elke partner, behalve Burger King, is van plan om ongeveer vijf miljoen dollar aan TV-spotjes te besteden, naast de reclame in de winkels.

In Amerika kun je een week voor de release speciale reclames verwachten van Halo 3, met daarin nadruk op de Making of en de soundtrack in de game. Halo 3 is namelijk ook sponsor van de Projekt Revolution music tour, met daarin optredens van Linkin Park en My Chemical Romance.

De komende weken zal je dus steeds meer te zien krijgen van de gigantische reclame-campagne voor Halo 3 en dat betekent ook steeds meer (soms exclusieve) beelden van Halo 3. De game zal in Nederland vanaf 26 september in de winkels liggen.Veel uitgevers zagen BioShock niet zitten

Hoe onvoorstelbaar als het misschien mag zijn gezien de huidige hype rond de game, maar toen BioShock nog niet heel lang in ontwikkeling was, het Irrational Games enorme moeite met het vinden van een uitgever. Joe McDonagh, Senior Desinger voor de game, heeft de eerste zes maanden van zijn werk bij Irrational moeten besteden aan het vinden van een uitgever. Een uitgever zei zelfs simpelweg over Bioshock:"just another fucking PC FPS that's going to sell 250,000 units". Iets waar McDonagh niet heel vrolijk van werd:

"This sort of attitude really pissed me off. System Shock II, for all its critical success, didn't sell very well which turned buyers off. Something I realised very quickly was that as much as your boss won't ever know that you turned down a future game of the year, he will know that you signed up a turkey. You don't get fired for not taking risks. That kind of mentality is driving the industry into a creative cul de sac."

Leer schaken met internationaal meester Josh Waitzkin

Ubisoft heeft aangekondigd dat het bedrijf de games Chessmaster: The Art of Learning voor de DS en Chessmaster: Grandmaster Edition voor de PC zal gaan publiceren. In beide games zal Josh Waitzkin, acht keer nationaal kampioen in Amerika, je de basis van het schaken uitleggen en je leren hoe je echt schaakt. Dit alles op basis van zijn boek The Art of Learning. Je kunt de game in singleplayer oefenen tegen de computer of via LAN of internet tegen menselijke tegenstanders. De game zal naast de standaard schaakmogelijkheden ook een paar extra modes kennen. Zo is er een aantal minigames dat je kunt spelen en zitten er 900 belangrijke partijen in om te analyseren en na te spelen.

"Chess is played by millions of people worldwide and with the expansion of the Chessmaster series onto the Nintendo DS, players can take the game with them wherever they go. Chessmaster is an exciting and simple learning experience for novices and competitive players, the perfect recreational game to play on the Nintendo DS and PC."

Aldus Tony Key, vice president of marketing at Ubisoft.

Beide Chessmaster-games zullen in oktober van dit jaar te verkrijgen zijn.Josh Waitzkin

Resident Evil: Umbrella Chronicles in beeld gebracht

Capcom heeft een flinke dosis screenshots vrijgegeven van de horrorgame Resident Evil: Umbrella Chronicles. In dit nieuwste deel in de Resident Evil-serie zul je het verhaal gaan ontdekken achter het bedrijf Umbrella. Dit doe je door op bezoek te gaan op oude locaties uit Resident Evil 0 t/m 3, maar ook nieuwe locaties, zoals het hoofdkantoor van Umbrella.

Resident Evil: Umbrella Chronicles wordt eind dit jaar verwacht.

Ex-moslims willen wereldwijde beweging

AlgemeenDe Nederlandse organisatie van ex-moslims van het Voorburgse PvdA-raadslid Ehsan Jami krijgt steun van gelijknamige bewegingen uit Duitsland en Groot- Brittannië. Gezamenlijk willen ze op 11 september in Den Haag de eerste stap zetten om een wereldorganisatie van ex-moslims op te zetten, zo bericht het AD vandaag.

Mina Ahadi, voorzitster van de Duitse centrale raad van ex-moslims, heeft het voornemen bevestigd. In Frankrijk en Zwitserland zijn soortgelijke organisaties in oprichting en ze overlegt nog met geestverwanten in Canada en de Verenigde Staten. ''Als het lukt daar ex-moslims te verenigen, kunnen we met een wereldwijde beweging een vuist maken tegen de aanvallen door het islamisme.''

Ahadi zegt dat het begrip 'ex-moslim' niet verkeerd moet worden begrepen. ''Wij zijn niet tegen moslims. Wij zijn alleen tegen de aanvallen door islamitische organisaties op het secularisme. Wij hebben alleen iets tegen de politieke islam. Ik geloof dat 70 tot 80% van de moslims een seculier leven wil en niets te maken wil hebben met religieuze fanatici.''

Het baart de Duitse ex-moslima grote zorgen dat ook in het Westen de politieke islam uit het Midden Oosten steeds meer voet aan de grond krijgt. ''In Duitsland onderhandelen politici met kopstukken van islamitische organisaties, alsof ze voor alle 3,5 miljoen moslims mogen spreken. Als ex-moslima ben ik toch niet niet dertig jaar geleden aan de islamitische machthebbers in Iran ontkomen om me hier monddood te laten maken?''Ex-muslime.de

Maya's bepaalde Universe at War: Earth Assault setting

In een developer diary legt Adam Isgreen, creative director van Petroglyph Games, uit waarom bij de game Universe at War: Earth Assault, is gekozen voor een tijd die zo dicht bij ons ligt, en hoe het verhaal werkt voor de drie facties. Isgreen vertelt dat gekozen is voor de nabije toekomst uit de overweging dat 21 december 2012 in de werkelijkheid het einde is van de Maya kalender. Dit einde is op veel manieren geïnterpreteerd, van een apocalypse tot het omkeren van het magnetisch veld van de aarde, maar Petroglyph leek het wel aardig om rond die tijd een invasie door aliens te laten plaatsvinden. Dit valt ook enorm terug te vinden in de campaign van de Masari.

De campaign van de game zal 22 tot 25 missies kennen, afhankelijk van bepaalde keuzes die je gedurende het spel maakt. Tijdens deze missies speel je met de Novus, de Hierarchy, het menselijk leger en de Masari. Elke factie zal zijn eigen doel en missies hebben. Er is gekozen voor een beperkt aantal missies, omdat de ontwikkelaars geen zin hadden om missies te moeten klonen. Nu is vrijwel elke missie uniek.

De Novus is een ras dat vaak in vervolg is van de Hierarchy. Bij elke planeet die verwoest is, maken ze er een tombe van, ter ere aan wederom een uitgestorven ras. Als de Novus voor het eerst bij een planeet komen met leven erop, de Aarde, negeert de Founder, de leider van de Novus, de smeekbede van de mensen om hulp en zet in zijn strijd tegen de Hierarchy een val. Alleen Mirabel, een kloon van een van de eerste van de Novus, ziet dat haar ras een kans heeft om verder te gaan dan hun eeuwige queeste voor wraak.

Kamal Re’x, een controller in de armada van de Hierarchy, is druk bezig met zijn eigen politieke agenda. Hij ziet een grootse toekomst voor zichzelf, maar wacht nog steeds op het moment van erkenning door de leiders van zijn volk, de Overseers. Net op het moment dat hij denkt dat hij die erkenning krijgt, moet hij zijn missie staken van de Overseers. Hij moet de aarde verlaten en terugkomen. Re'x weigert, hij wil de vroegere vijanden van zijn volk, de Masari, vangen en als slaven meenemen. Hij raakt hierdoor in de problemen met zijn militaire commandant, Orlok, en tactische adviseur, Nufai. Beide vinden ze dat Kamal te ver is gegaan.

Rond dezelfde tijd ontwaken de Masari uit hun al milennia durende slaap in de diepte van de oceaan. Ze vinden een aarde volledig bevolkt door mensen een machines en zijn daar niet bepaald blij mee. Daar komt dan nog bij dat hun oeroude vijand, de Hierarchy, bezig is met een invasie. In een blinde aanval proberen de Masari alles en iedereen uit te roeien.

De campaign zal de strijd kennen tussen deze drie buitenaarde facties, met ons er midden tussenin. De game zal tegen het einde van dit jaar, begin volgend jaar op de markt verschijnen.
Slechts 40% van PS3-bezitters weet dat ze Blu-ray hebben

Uit een onderzoek van de NPD Group blijkt dat maar liefst 60% van de PlayStation 3-bezitters niet weet dat er een Blu-ray speler in de console zit, terwijl dit toch echt op de doos staat. Dit is opvallend aangezien de PlayStation 3 zich vooral verkoopt als een luxe console voor meerdere gebruiksdoeleinden, zoals een mediacenter. Van de 40% die wél weten wat ze een Blu-ray speler hebben, heeft de helft weleens een Blu-ray film gekeken in de laatste tien keer dat ze iets in de console hebben gestopt. De NPD Group heeft dit onderzoek onder 6.260 mensen gehouden, voor meer resultaten kun je hier terecht.

'Advocaat wordt coach Socceroos'

Dick Advocaat gaat Graham Arnold opvolgen als coach van Australië. Dat meldt The Daily Telegraph.

Volgens de Australische krant zijn de onderhandelingen met Advocaat al afgerond, maar zal het pas eind november officieel worden bekend gemaakt. De ex-bondscoach van Oranje zou eerst het voetbalseizoen in Rusland willen afronden met zijn club Zenit St. Petersburg. Advocaat zou dan na een korte vakantie in januari gaan beginnen, aldus The Daily Telegraph.

'PS3 kan Splinter Cell: Conviction niet aan'

Producer Dany Lepage van Ubisoft heeft gezegd dat de PlayStation 3 de AI lang niet zo goed aan kan als de Xbox 360 en dat dit de reden is waarom Splinter Cell: Conviction niet op de PlayStation 3 zal verschijnen. Eerder gaf de Franse ontwikkelaar nog de belichting de schuld, want die zou alleen op de 360 er knap uit zien. Tenslotte geeft Lepage nog aan dat de game niet op de Wii kan vanwege de grafische beperkingen.
Koranuitlatingen nekken tv-stage Wilders

Icoon TelevisieDe stage van PVV-fractieleider Geert Wilders bij het tv-programma EenVandaag gaat niet door. Het programma heeft dat gisteren bekendgemaakt. Wilders zou morgen verslag doen van een project in Haagse verzorgingstehuizen waar bewoners hun huisdier mogen meenemen.

Maar de koepelorganisatie van de verzorgingstehuizen staat het maken van opnames niet toe wegens de uitlatingen van Wilders over de islam. Wilders pleitte vorige week voor een verbod op de Koran, omdat het boek volgens hem aanzet tot geweld.

De directie van de koepelorganisatie, de Stichting Florence, zegt te handelen uit respect voor de vele islamitische bewoners en medewerkers van haar tehuizen. Wilders vindt de weigering ''een schande'', aldus EenVandaag.

De opnamen van Wilders waren bedoeld voor de serie 'Fractievoorzitters op Stage' die EenVandaag deze zomer op het scherm brengt. De stages van Jacques Tichelaar (PvdA), Agnes Kant (SP) en Alexander Pechtold (D66) zijn al uitgezonden. Die met  Mark Rutte (VVD) en Femke Halsema (GroenLinks) volgen nog.


Met dank aan NoNaMe85 en Aka-Zigor voor de submit.

Jacott en Rombley ongeschikt voor Roelvink

Ruth Jaccot en Edsilia Rombley zijn niet geschikt voor gastoptredens tijdens het grote Dries Roelvinkconcert in januari. Dat meldde de zonnebankbruine zanger in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. Roelvink stelde tijdens een vergadering de zangeressen voor, maar de organisatie keurde beide net zo hard af.

Dit tot grote spijt van de zanger. “Ik heb het helaas niet zelf voor het zeggen”, aldus Roelvink. Wat de reden is dat Rombley en Jaccot niet welkom zijn als gastzangeressen vertelde hij er echter niet bij.

Roelvink die dankzij promotie op GeenStijl en Radio 538 zijn eerste top 10-hit scoort is nog naarstig op zoek naar gastoptredens. Zo wilde hij ook graag kindster Thomas Berge, maar die wilde zelf niet. Ook zoekt Roelvink nog naar publiek. Hij moet 10.000 betalende bezoekers naar Ahoy trekken, maar vooralsnog zijn er slechts 1700 kaarten verkocht. Niet dat de zanger zich zorgen maakt: “We beginnen pas in september met de campagne,”, aldus Roelvink die al maanden niet uit de media is weg te slaan.

.


Edsilia Rombley niet welkom als gastzangeres bij Roelvink.

Ecco the Dolphin en Hexic 2 op Arcade Woensdag

Woensdag is de dag dat er weer nieuwe Xbox Live Arcade games te downloaden zijn. Deze week zullen dat de puzzlegame Hexic 2 en de relaxte zwemgame Ecco the Dolphin zijn. Hexic 2 doet hetzelfde als Hexic HD, maar dan met meer uitdagingen, meer speciale stukken, meer combo's en een battle-mode voor multiplayer plezier. Hexic 2 zal voor 800 Microsoft Points te verkrijgen zijn.
Ecoo the Dolphin is een remake van de originele onderzeese verkengame. De game zal wat betere graphics kennen en tevens online leaderboards die de beste tijd bij zullen houden. De game zal voor 400 Microsoft Points te downloaden zijn.Hexic 2

Meulendijks en De Ruiter/Vaessen naar tweede ronde

Judith Meulendijks en het gemengddubbel Jorrit de Ruiter / Ilse Vaessen zijn op het WK badminton in Kuala Lumpur doorgedrongen tot de tweede ronde.
Meulendijks won ruim van de Zuid-Koreaanse Hye Youn Hwang. Met maar liefst 21-10 en 21-12 won Meulendijks van de nummer negentien van de wereld. Morgen moet Meulendijks het in de tweede ronde opnemen tegen de als zevende geplaatste Chinese Lan Lu.

Het jonge gemengddubbel Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen wonnen van het Roemeense koppel Robert Ciobotaru en Alexandru Milon met 21-14 en 21-12. Morgen mag het koppel, dat op dit WK debuteert, het opnemen tegen het als twaalfde geplaatste Chinese koppel Chen Xu en Tingting Zhao.

Japanse motorrijder rijdt door zonder been

ShockingEen Japanse motorrijder merkte niet dat zijn been onder zijn knie was afgerukt nadat hij een vangrail had geraakt. Hij reed zo'n twee kilometer verder, terwijl een vriend zijn been opraapte.

De 54-jarige kantoorklerk was maandag met vrienden aan het motorrijden in de omgeving van Hamamatsu, ten westen van Tokyo. Omdat hij een bocht niet juist nam, botste hij tegen de middenvangrail, aldus een Japanse krant.

Hoewel hij hevige pijn voelde, merkte hij pas dat hij zijn been miste toen hij op het eerstvolgende kruispunt stopte. Hoewel de man en zijn onderbeen naar het ziekenhuis werden gebracht, kon het niet meer worden aangezet omdat het stuk been tijdens het ongeluk verbrijzeld was.

Met dank aan pestertje voor de vertaling en de submit.

Moeder doodt dochter die naar school wilde

Icoon ShockingEen 12-jarig meisje is in de Indiase deelstaat Rajasthan door haar moeder geslagen en opgehangen, omdat ze graag naar school wilde. Dat heeft de Hindustan Times vandaag bericht.

Toen het meisje weer begon te zeuren dat ze graag naar school wilde, sloeg haar moeder haar met een deegroller bewusteloos. De vrouw dacht dat het kind dood was en besloot haar daad op een zelfmoord te doen lijken, aldus de politie. Ze bond een touw om de nek van het meisje en hing haar op aan het plafond.

De vader van het meisje zei dat hij geen geld had voor een fiets waarmee zijn dochter naar de enkele kilometers verderop gelegen school kon gaan.

In grote delen van India hebben ouders liever zonen, omdat die worden gezien als toekomstige kostwinners. Dochters worden veelal als een last gezien, waarvoor een bruidschat moet worden betaald als ze trouwen.

Aanslag op toeristen Marokko mislukt

Icoon TerrorismeEen aanslag op toeristen gisteren in de historische Marokkaanse stad Meknès is mislukt. Een jonge Marokkaanse zelfmoordenaar bracht een gasfles bij een touringcar met buitenlanders tot ontploffing. De dader liep ernstig letsel op, verder raakte niemand gewond.

Ook werd er geen schade aangericht, meldde het Marokkaanse persbureau MAP. De extremist zou er niet in zijn geslaagd dichter bij de bus te komen dankzij de oplettendheid van de chauffeur.

De politie begon een zoektocht naar twee personen die de dader begeleidden. De dader van de zelfmoordaanslag is vermoedelijk lid van de radicaal-islamitische Jihadia-beweging. Het afgelopen half jaar hebben antiterreureenheden van de politie vermoedelijke Jihadia-leden opgepakt.

In juli werd in Marrokko de hoogste fase van het terreuralarm afgekondigd. In Marokko zijn momenteel veel buitenlandse toeristen en ook veel Marokkanen die in het buitenland wonen en op vakantie zijn in het Noord-Afrikaanse land.

Van Halen komt met reünietoernee

Icoon MuziekRockband Van Halen is weer verenigd met de oorspronkelijke zanger van de band, David Lee Roth. Samen gaan ze voor het eerst in twintig jaar weer op toernee, zo maakte de groep gisteren bekend.

Toch is het niet helemaal een reünietoernee, want bassist Michael Anthony is vervangen door Wolfgang van Halen, de 16-jarige zoon van Van Halens gitarist Eddie Van Halen.

De concertreeks begint op 27 september in het Amerikaanse Charlotte in North Carolina en eindigt op 11 december in het Canadese Calgary. De band doet het rustig aan en geeft in deze periode 25 concerten, onder meer in Chicago, New York en Los Angeles.

Van Halen werd in 1974 in Los Angeles opgericht door de in Nederland geboren broers Eddie en Alex Van Halen, de gitarist en drummer van de band. Ze richtten de band samen met zanger Roth en bassist Michael Anthony op. Roth verliet de band in 1985 voor een solocarrière, die niet van de grond kwam.

De band werd bekend met nummers als 'Runnin' with the Devil' en 'Panama'. Eddie Van Halen wordt een van de invloedrijkste gitaristen van zijn generatie genoemd door zijn bijna piepende ingewikkelde gitaarsolo's.


Ouwe meuk met een jong tintje

Riquelme mag weg bij Villarreal

Juan Roman Riquelme mag weg bij Villarreal. De Argentijnse middenvelder mag vetrekken na een botsing met trainer Javier Aguirre.

Volgens Spaanse media is Riquelme kandidaat bij Ajax om de vacante positie van Wesley Sneijder op te vullen. Ook Atlético Madrid lijkt geïnteresseerd te zijn in de Argentijns international.

Riquelme voetbalde het afgelopen half jaar voor Boca Juniors in zijn vaderland. De spelverdeler beleefde een goede periode bij die club, die hij afsloot met winst in de Copa Libertadores.

KittySpa

In de toekomst zal steeds meer automatisch gaan. We zullen steeds minder moeite te hoeven doen voor dingen. Zelfs de kat wassen zal tot de verleden tijd behoren door de ontwikkeling van de KittySpa. Katten hebben sowieso al een hekel aan water maar het wassen gaat wel goed en grondig op deze manier. En zoals in het filmpje wordt gezegd: "Hij ruikt nog lekker ook"

Uitslagen Schotland speelronde 2

Afgelopen zaterdag, zondag en gisteren werden er wedstrijden gespeeld in de tweede competitieronde in Schotland. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen speelronde 2:

ThuisUitEindstand
FalkirkCeltic1-4
Glasgow RangersSt. Mirren2-0
HibernianGretna4-2
MotherwellInverness CT2-1
AberdeenHearts1-1
KilmarnockDundee United2-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers265-0
2Hibernian265-2
3Motherwell263-1
4Celtic244-1
5Kilmarnock242-1
6Falkirk235-4
7Dundee United232-2
8Aberdeen211-2
9Hearts211-2
10St. Mirren200-3
11Inverness CT201-5
12Gretna202-8

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1HigdonFalkirk3
=FergusonGlasgow Rangers3
3ZemmamaHibernian2

McEwen start ook in Vuelta

Robbie McEwen is door Predictor-Lotto opgenomen in de ploeg voor de Ronde van Spanje. McEwen won dit seizoen zowel in de Giro d'Italia als in de Tour de France een etappe.

McEwen hoopt in de Vuelta zijn collectie met de belangrijkste leiderstruien compleet te maken. In 2004 droeg de 35-jarige sprinter het geel in de Tour en reed een jaar later in de Giro in het roze. Omdat de Vuelta, die op 1 september begint in Vigo, deze keer geen proloog kent, kan McEwen bij een zege in de eerste etappe de gouden leiderstrui om zijn schouders krijgen.

Cris scheurt kruisband

Landskampioen Olympique Lyon zal het geruime tijd moeten doen zonder aanvoerder Cris. Afgelopen zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen Toulouse, viel de Braziliaan uit na een botsing met voormalig Feyenoorder Johan Elmander.

Gisteren werd duidelijk dat de centrale verdediger de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. Daarnaast is ook de buitenband van het gewricht kapot. De verwachting is dat Cris minstens een half jaar is uitgeschakeld.

UCI: organisatie Tour debet aan vertrek sponsors

De voorzitter van de internationale wielerinie UCI, Pat McQuaid, heeft gezegd dat het de schuld van de organisatie van de Tour de France is dat bedrijven als Discovery Channel stoppen met het sponsoren van de wielersport.

Vorige week maakte Discovery bekend dat het team geen andere sponsor heeft gevonden. Eerder had de sponsor al besloten zich terug te trekken uit de wielrennerij. McQuaid zegt dat sponsors niet willen investeren in een sport waarbij het niet eens zeker is of het team aan de start mag verschijnen. "Vooral als organisaties van wielerwedstrijden met allemaal eigen statements komen en tegen de regels in zelf bepalen wie wel en wie niet mag starten. Het gebeurt allemaal op een subjectieve basis. We kunnen niet toestaan dat alle verschillende organisaties zomaar hun eigen ding doen".

In het geval van Discovery Channel gaf McQuaid de schuld aan de slechte relaties tussen de Tour, Armstrong en de fans. Vooral de Franse media zou schuld hebben aan de negatieve beeldvorming rond de Amerikaan, die in dienst van Discovery en zijn voorlopers de Tour zeven keer won. "Lance en Discovery zijn nooit hartelijk verwelkomd in Frankrijk."

Door het wegvallen van Discovery is er nu een plaats vrij in de ProTour. Wie die plaats gaat invullen is nog onbekend. "Er zijn genoeg teams die de plek willen. We gaan kijken of ze aan de criteria voldoen. Een Amerikaans team zou een grote kans maken, maar dan moeten we er wel voor zorgen dat ze zich welkom voelen."

OM vervolgt leider Nationale Alliantie

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam vervolgt de leider van de extreemrechtse Nationale Alliantie, Jan Teijn. Een woordvoerster van het OM bevestigde vandaag een bericht van het NOS Journaal.

Het OM acht Teijn verantwoordelijk voor discriminerende uitlatingen op de website van zijn partij. Hij was beheerder van een forum op de site. Naast Teijn wordt ook de man vervolgd die de uitlatingen plaatste, een 33-jarige Arnhemmer.

Na aangifte van het anti-discrimatiebureau Radar over de uitlatingen op de website, deed justitie in mei invallen bij de bestuursleden van de extreemrechtse partij. Tegen de andere bestuursleden van de Nationale Alliantie doet justitie nog onderzoek.

Kinderpornofilms
Bij de invallen vond justitie twee kinderpornofilms in de computerbestanden van Teijn. Opmerkelijk genoeg heeft de leider van de Nationale Alliantie zich altijd tegen pedofilie gekeerd. Voor het bezit van deze films zal Teijn ook worden vervolgd.

Het OM zal geen verbod om de partij vragen, omdat de Nationale Alliantie zich een paar weken geleden als partij heeft opgeheven.


Teijn vervolgd wegens discriminatie en kinderporno

Haase onderuit in The Bronx

Robin Haase is tijdens het challengertoernooi The Bronx in New York verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde. Tegen de Mexicaan Bruni Echagaray kwamen de setstanden 7-6, 2-6 en 4-6 op het bord te staan.

De Nederlander kwam gisteren nog de top-100 binnen van de wereldranglijst. Naast Haase doen ook Peter Wessels en Raemon Sluiter mee aan het challengertoernooi. Beiden moeten nog op de baan verschijnen.

PSV: 'Transfer Koné is bespreekbaar'

Galatasaray is druk bezig om Arouna Koné van PSV aan te trekken. De Turkse club zou volgens het Eindhovens Dagblad een bod van 20 miljoen hebben gedaan op de aanvaller van PSV.

Voor PSV is een transfer van de Ivoriaan in ieder geval bespreekbaar, daar het bod in de buurt komt van de vraagprijs die de Eindhovenaren hebben vastgesteld. Het grootste probleem voor de transfer is Koné zelf, die zou niet naar Turkije willen verhuizen.

Gratis Artbook Bioshock

Na de demo van Bioshock die gisteren verscheen is het nu mogelijk om een artbook van de game te downloaden (in pdf vorm).

Enkele maanden geleden vroegen de makers wat de fans graag in de limited edition van Bioshock zouden willen terugzien. De top drie meest gevraagde items: een making of DVD, de soundtrack CD en een Big Daddy Figurine zitten in de limited edition. Maar voor een ander veel gevraagd item, een artbook, was helaas geen plek. Maar de makers vinden het toch belangrijk om aan deze wens van fans te voldoen, dus bieden ze hem gratis (!) als download aan.

In dit boek kunnen fans onder andere genieten van concept art en zien hoe Bioshock is geëvalueerd naar zijn huidige vorm. Bioshock: Breaking the Mold (zoals het boek heet) is in twee versie te downloaden:

- De low res versie (15MB).
- De high res versie (75MB).

Een woord van waarschuwing. Sla het voorwoord over. Deze bevat namelijk spoilers over de game!Boek: Santa Montefiore - Het geheim van Montague

Santa Montefiore schrijft zoete boeken. Lichte damesromans, vaak vol onnozele, jonge deernes, die een persoonlijke crisis doormaken op hun weg naar volwassenheid. Eenmaal klaar met hun persoonlijke groei, komt er helemaal op het juiste moment de juiste kerel langs. Er is wederzijdse afkeer, verwondering, nieuwsgierigheid en tenslotte verliefdheid. Dit traject volgt ook het nieuwste boek van Montefiore, Het geheim van Montague. Eerder schreef ze De vergeet mij niet-sonate, De zwaluw en de kolibrie en nog een handjevol andere titels. Verrassend zijn de boeken door het bekende structuurtje niet, maar ze zijn wel prima leesbaar en ze vormen goede vakantielectuur.

3 maanden cel voor homogeweld

Icoon BinnenlandsDe rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de 19-jarige Hazim A. veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor de mishandeling van een homostel. Daarnaast kreeg hij een taakstraf van 180 uur.

De jongen heeft in de nacht van 28 op 29 juni twee homoseksuele mannen belaagd in de Reguliersdwarsstraat midden in het homo-uitgaansgebied van Amsterdam.

Hij sloeg de mannen met een vuist in het gezicht, spuugde naar de slachtoffers en schold het koppel uit voor "teringhomo" en "kuthomo". A. was in het gezelschap van vijf vrienden. Aanvankelijk hield de politie hen ook als verdachten aan, maar uit onderzoek bleek later dat zij geen geweld hadden gebruikt.

A. werd ook veroordeeld voor diefstal en een poging tot beroving in mei. De straf kwam overeen met de eis van de officier van justitie, die hekelde dat A. zijn agressie juist tegenover homo's had gericht. "Als je maar even uit de toon valt en met elkaar hand in hand over straat loopt, kun je het slachtoffer worden." Voorkomen moet worden dat homoseksuelen in een politiestaat of reservaat moeten wonen om veilig te zijn, aldus justitie.

De rechtbank gaf toe dat het vonnis stevig was, maar meende dat de homodiscriminatie "in de straf tot uitdrukking gebracht moest worden." Het hele dossier ademde volgens de rechter "de sfeer van onvriendelijkheid jegens homo's."

A. zei dat hij het niet zo had bedoeld. "Ik heb niks tegen homo's," verklaarde hij tegen de rechter. "Op straat zeggen we het ook vaak, tegen vrienden." Hij zei die avond in juni dronken te zijn en zich niets meer van het voorval te kunnen herinneren. In de gevangenis schelden medegedetineerden hem nu uit als 'potenrammer', vertelde A. Een deel van de taakstraf is bedoeld als leertraject om van het alcoholgebruik af te komen.

Aanslag op Russische trein

Icoon AanslagIn Rusland is gisteravond een aanslag gepleegd op de passagierstrein tussen Moskou en Sint-Petersburg. Bij deze aanslag zijn tientallen mensen gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de Russische spoorwegen is de aanslag gepleegd met een zelfgemaakte bom.

Een anonieme bron van de politie zei tegen het Russische persbureau Interfax, dat er onder de negende wagon van de trein een krater gevonden is van anderhalve meter doorsnee, veroorzaakt door een explosie. Daardoor werden de rails vernield en ontspoorde de trein.

Volgens de spoorwegen waren ruim tweehonderd passagiers en twintig werknemers in de trein aanwezig. Bij de aanslag zijn tientallen gewonden gevallen, waarvan drie er ernstig aan toe zijn. Ruim twintig mensen moesten naar het ziekenhuis voor behandeling.

Wie verantwoordelijk is voor de aanslag, is nog niet bekend. De Russische overheid heeft een onderzoek ingesteld.

Vijf doden busongeluk Spanje

Icoon BuitenlandsVijf mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij een busongeluk in Spanje. Bijna vijftig anderen raakten gewond, van wie er enkelen slecht aan toe zijn. Dit werd bekend gemaakt door de zuidelijke hulpdiensten van de provincie Andalusië.

Het ongeluk gebeurde eind van de middag op de snelweg van Madrid naar Andalusië, vlak bij de gemeente Lopera. De bus sloeg om toen hij van de weg raakte. Volgens de Spaanse media was de buschauffeur de radio aan het verstellen en lette hij even niet op en veroorzaakte zo het ongeluk.

'Minder gevallen maagkanker in komende 10 jaar'

Icoon Gezondheid De komende tien jaar zal het aantal gevallen van maagkanker in de westerse wereld met 25 procent verminderen. Die conclusie trekt Annemarie de Vries van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in een publicatie in het internationale wetenschappelijke tijdschrift GUT.

De oorzaak voor de afname ligt volgens De Vries in de betere behandeling van chronische ontstekingen van het maagslijmvlies, die bijvoorbeeld tot maagzweren leiden. Ook zullen die ontstekingen minder gaan voorkomen.

Een maagtumor ontwikkelt zich meestal via een aantal tussenstappen. Het begin is een chronische maagontsteking. Enige jaren geleden ontdekten onderzoekers dat de zogenoemde helicobacter pylori bacterie vaak voor die ontstekingen verantwoordelijk is. De ontstekingen die die bacterie veroorzaakt, kunnen met antibiotica goed worden behandeld.

Een volgende fase in het ontwikkelingsproces van een maagtumor zijn het dunner worden van het maagslijmvlies door verlies van cellen, de vorming van darmslijmvlies in de maag en het ontstaan van onrustige cellen in het maagslijmvlies. Die afwijkingen worden voorloperafwijkingen van maagkanker genoemd.

De Vries trok de gegevens na van 98.000 patiënten met een voorloperafwijking tussen 1991 en 2005. Daaruit blijkt dat het aantal gevallen van de verschillende voorloperafwijkingen van maagkanker jaarlijks bij zowel mannen als vrouwen met zeker 2,4 procent afneemt. Daarom trekt De Vries de conclusie dat de komende tien jaar een kwart minder mensen in de westerse wereld aan maagkanker zullen lijden, zonder dat het huidige behandel- en controlebeleid verandert.

De meest recente cijfers over maagkanker dateren van 2003. In dat jaar werd bij 1962 mensen de ziekte vastgesteld: 1266 mannen en 696 vrouwen. In dat jaar stierven 1606 mensen aan de ziekte. Daarmee behoort maagkanker tot de meest voorkomende kwaadaardige aandoeningen in Nederland.

Veilig naar huis

Het grote nadeel van een vakantiereis is dat ze op enig moment afgelopen is. En dan moet je weer naar huis. De terugweg is één van de allerergste verschrikkingen van de globetrotter. Het gevoel van vrijheid is weg; je weet dat dat je binnen enkele uren weer vast zit in het patroon van de dagelijkse sleur.
Nog een deel uit bazbo's vreselijke vakantieverhalen.

Nieuwe SingStar? Apres Ski!

Er is een nieuwe SingStar titel opgedoken. Deze titel staat op een lijst voor Duitse leeftijdsbeoordelingen van de USK:

SingStar:Apres Ski (PS2, Sony)
Freigegeben ohne Altersbeschränkung

De game is dus geschikt voor alle leeftijden. Of de game ook naar Nederland komt en welke tracks er in de game zitten is nog niet bekend.

Eerdere SingStar games hadden als thema de jaren '80, classics of rock.

FOK!ker van de week: Falco

De overdramatische introductie:
Op een stralende maandag met buitengewoon veel zonneschijn, in ieder geval in vergelijking met voorgaande maandagen deze zomer, maakte ik mij op deze lijst met vragen aan Falco te sturen. Iemand die net als ik al zes jaar aan FOK! verbonden is als gebruiker van dit medium. Terwijl ik de schnitzel met worteltjes voelde verteren in mijn binnenste, drukte ik conform de afspraak met Falco op de verzendknop van het pm-systeem zodat hij deze lijst met vragen kon beantwoorden.
Laatste reviews en specials
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
©FOK.nl e.a.