FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 augustus 2007

Uitslagen voorronde Uefa Cup 16/8/2007

Vanmiddag en vanavond stonden er 32 wedstrijden in de tweede voorronde van de Uefa Cup op het programma. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

ThuisUitUitslag
Tobol KostanayGrodin Dyskobolia0-1
FC Dinamo TbilisiSK Rapid Wien0-3
FC MikaArtmedia Bratislava2-1
Myllykosken Pallo-47Blackburn Rovers FC0-1
FC EkranasVålerenga IF1-1
Zlate MoravceFC Zenit St. Petersburg0-2
KS BesaPFC Litex Lovech0-3
HelsinkiAalborg BK2-1
SV RiedFC Sion1-1
FC Dinamo MinskOdense BK1-1
FC HakaFC Midtjylland1-2
FHK Liepajas. MetalurgsAIK Solna3-2
Maccabi Tel AvivKayseri Erciyesspor1-1
NK Slaven KoprivnicaGalatasaray SK1-2
Budapest HonvedHamburger SV0-0
AC Omonia NicosiaPFC CSKA Sofia1-1
SK BrannFK Suduva2-1
FC Dnipro DnipropetrovskBelchatow1-1
BSC Young BoysRC Lens1-1
CFR Ecomax Cluj-NapocaAnorthosis Famagusta FC1-3
Lokomotiv SofiaFC Otelul Galati3-1
RabotnickiH¦K Zrinski0-0
Siroki BrijegHapoel Tel Aviv FC0-3
HammarbyFrederikstad2-1
KaerjengStandard Liege0-3
FC Basel 1893SV Mattersburg2-1
Austria WienFK Jablonec 974-3
Dunfermline Athletic FCBK Hacken1-1
Drogheda United FCHelsingborg IF1-1
HNK Hadjuk SplitUC Sampdoria0-1
UD LeiriaMaccabi Netanya FC0-0
Atletico MadridFK Vojvodina3-0

11 ton cannabis gevonden door Belgische politie

Icoon BelgieBijna 11.000 kilo cannabis heeft de Belgische politie gevonden tussen vaten met olijven. De drugs zaten tussen de wanden van de vaten. De cannabis, afkomstig uit Marokko, is gevonden in de haven van Antwerpen.

Toen de politie het zaakje door had hebben ze niet gelijk actie ondernomen. Ze zijn de smokkelaars achtervolgd naar en loods in Luik. De 41-jarige leider is ter plaatse aangehouden. De man was eigenaar van het bedrijf dat als dekmantel diende.

De marktwaarde van de cannabis is geschat op ongeveer 50 miljoen euro. Dat komt neer op bijna 1 procent van de geschatte cannabis productie in Marokko.
Met dank aan Funkamental voor de submit.

Amerikaanse X07 gaat wel door

Hoewel de Europese editie van X0, Microsofts eigen evenement, dit jaar van de baan is geschoven, zal de Amerikaanse tegenhanger wel doorgang vinden. Voor de zesde keer op rij zal het evenement in Canada plaats gaan vinden.

Het evenement zal op 28 augustus plaats vinden en Microsoft zal titels voor X360 en PC gaan presenteren. Third-party-publishers als Ubisoft, Electronic Arts en Activision zullen ook aanwezig zijn en hun X360- en PC-titels tonen.

Zodra er nieuws van dit evenement af komt, kun je dat uiteraard bij FOK!games lezen.

Heavenly Sword bevat 10gb aan audio

Op Developmag.com wordt beweerd dat Heavenly Sword, de actiegame die eind september in de winkels moet liggen voor de PS3, maar liefst 10GB aan audio bevat. In het stukje tekst staat: "The Numbers: 10GB of sound FX, approximately three and a half hours of music, 4,500 lines of dialogue.".

Er wordt ons dus ongeveer drie- en een half uur muziek beloofd. Waar deze muziek dan zoal te horen zal zijn (filmpjes, ingame) is nog niet bekend.


Kleur- én muziekrijk dus!

Nieuwe exploit voor de PS3 uitgebracht

Een team dat zicht bezig houdt met het hacken van de PS3, PS3HAX, heeft een nieuwe hack uitgebracht die het mogelijk maakt om backups te draaien.

Net als bij de PSP wordt hiervoor een zogenaamd TIFF plaatje misbruikt. Dit 'TIFF' plaatje moet je op je memorystick zetten. Hiermee wordt 't in de toekomst mogelijk om Homebrew, of backups te draaien. De hack is getest op firmware versie 1.31, 1.80 en de nieuwste: 1.90. Ook maakt de hack het mogelijk om homebrew te draaien op de PS3.

Madden 08 PS3 minder dan Xbox 360-versie

Op verschillende sites duiken discussies op over de verschillen tussen de Xbox 360 en Playstation 3-versie van Madden 08. De verschillen zijn redelijk opvallend; de PS3 versie heeft een lagere framerate en de graphics doen ook onder bij die van de Xbox 360-versie.

Volgens EA liggen er problemen bij de PS3 omdat ontwikkelaars nog minder ervaring hebben met de console. Bij de Xbox 360 is dit anders, deze is al een tijdje in gebruik. Rob M. van EA: "It's very difficult to get it right the first time".


Even wachten voordat de volle capaciteit van de PS3 gebruikt gaat worden dus.

Misbruik van Home kan tot console-ban leiden

Direct na de presentatie van Home rezen de eerste vragen op: wat doet Sony tegen misbruik van het open karakter van het systeem?

Sony zegt dat ze geen censuur willen toepassen in Home, ze hopen dat een bepaalde mate van sociale controle de excessen automatisch zal indammen. Als dat niet mocht helpen, kan er altijd door users geklaagd worden bij Sony over een bepaalde user.

Mocht het zover komen dat een user echt te ver gaat, dan zal deze een waarschuwing krijgen. Als de waarschuwingen niet helpen, dan kan Sony overgaan tot het weigeren van online toegang voor die user. Ook de console van de betreffende user kan op een black-list komen te staan, zodat hij met de console in zijn geheel niet meer online kan komen.

Agent heeft brandwonden na koffie in gezicht

Icoon PolitieEen agent in Nijmegen heeft gisteren brandwonden opgelopen toen hij koffie in zijn gezicht kreeg. Dat gebeurde toen hij een vrouw probeerde te arresteren.

Toen de politie de vrouw wilde aanhouden riep die haar 21-jarige vriend om hulp. Manlief zag de agenten en gooide een beker hete koffie in het gezicht van de agent. Daarna sloeg hij op de vlucht. Agenten hielden de vrouw aan en zochten daarna de man. Die is later gearresteerd. De agent is opgenomen in het ziekenhuis.

Jongeman dood na treinsurfen

Icoon VervoerEen negentienjarige man uit Zwitserland is vandaag om het leven gekomen bij het treinsurfen. De jongeman werd geëlektrocuteerd. Dat meldt de politie.

Bij het treinsurfen staan jongeren op het dak van een rijdende trein. Het lichaam van de Zwitser werd na middernacht gevonden bij het spoorwegstation van Gampel-Steg in het kanton Wallis. De man wilde naar het Open Air Festival in Gampel 'surfen'. De Zwitser heeft een schok van 15.000 volt door zijn lichaam gekregen.

Gamercards lijken echt naar PS3 te komen

Nadat Mark Rein tijdens een UT3-presentatie al een redelijk geslaagde poging deed om één van de PSN-geheimen ook daadwerkelijk geheim te houden, is nu ook middels een screenshot van PlayStation Home de nieuwe feature van de PS3 uitgelekt: gamercards komen naar het PlayStation Network.

Wanneer deze uitbreiding op de set features die de PS3 rijk is zal komen is onbekend, hopelijk weten we meer na de Games Convention in Leipzig eind deze maand.

Met dank aan Cyberia18 voor het melden in het PS3 topic

Noorse motorrijder verliest 200.000 kronen

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft in het Noorse Vestfold een motorrijder aangehouden die met een slakkengang over de snelweg tufte. De man bleek op zoek te zijn naar de 200.000 kronen (25.000 euro) die hij kwijt was geraakt.

De man probeerde de biljetten die hij was verloren weer bij elkaar te rapen. De politie heeft het grootste deel van het bedrag weer gevonden. Naar een bedrag van omgerekend 'slechts' duizend euro wordt nog gezocht.

De politie heeft andere weggebruikers verzocht om gewoon door te rijden wanneer ze het resterende bedrag zien liggen. Dit om gevaarlijke situaties op de snelweg te voorkomen.

Twee kettingbotsingen op A1

Icoon OngelukVanmiddag vonden er op de A1 tussen Deventer en Almelo kort achter elkaar twee kettingbotsingen plaats. Dat heeft de politie vanavond laten weten.Ter hoogte van de afslag Holten vond rond half vijf het eerste ongeval plaats. Een 54-jarige automobilist uit Enschede knalde tegen een busje. Twee achteropkomende automobilisten konden op tijd remmen of uitwijken, maar een derde auto klapte alsnog frontaal op de eerste twee auto’s. Door het ongeval raakte een 26-jarige automobiliste uit Haarlem lichtgewond.

Amper tien minuten na de eerste kettingbotsing vond er vier kilometer verderop, bij afslag Markelo, een tweede kettingbotsing plaats. Hier klapten zes voertuigen van een Engelse militaire colonne op elkaar. De Engelsen waren onderweg naar een legerbasis in Duitsland, maar kwamen door het ongeval niet verder dan afslag Markelo. Drie voertuigen waren zodanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De andere drie konden op eigen kracht hun weg vervolgen.

Jongetje bevrijd uit klauwen pedofiel

Icoon MisdaadDe Franse politie heeft gisteren een vijfjarig jongetje een paar uur na zijn ontvoering teruggevonden. Het jochie was in de klauwen gevallen van een pedofiel. De vermoedelijke dader is gearresteerd.

Gekidnapt
De vijfjarige Enis werd gekidnapt toen hij naast zijn woning aan het spelen was. Samen met zijn 61-jarige ontvoerder werd hij teruggevonden in een garagebox in Roubaix. Uit verklaringen van het jongetje blijkt dat hij vermoedelijk seksueel is misbruikt.

Vrijgelaten pedofiel
De 61-jarige Fransman heeft gedeeltelijk bekend. Vorige maand werd hij vrijgelaten nadat hij jarenlang in de bak had gezeten voor het seksueel misbruik van kinderen. Het jongetje werd teruggevonden dankzij het Alerte Enlèvement, een speciaal opsporingssysteem.

Opsporingssysteem
Daarbij worden zoveel mogelijk elektronische en audiovisuele middel in werking gesteld om zoveel mogelijk mensen in weinig tijd op de hoogte te brengen van een ontvoering. Het systeem werd woensdag om 22:00 uur in werking gesteld. Om middernacht is Enis teruggevonden.


Enis werd vermoedelijk ontvoerd door een recidiverende pedo

CD: Smashing Pumpkins - Zeitgeist

Hoge bomen vangen veel wind. Grote pompoenen ook. Zeker als die pompoen Billy Corgan heet. Corgan kan weinig briljants meer doen luidt de kritiek. Of het nu solo is, met zijn voormalige 'supergroep' Zwan en nu weer met Smashing Pumpkins. Sinds Mellon Collie and the Infinite Sadness uit 1995 is het beste van die band er wel af, daar is iedereen het wel over eens. Het eerste album na de heroprichting van Smashing Pumpkins, Zeitgeist krijgt er dus ook genadeloos van langs. Is dat nu terecht?

Dieven trekken meisje uit auto

Icoon OpmerkelijkEen 13-jarig meisje dat donderdag in Enschede in de auto even op haar moeder wachtte, is uit de wagen getrokken. Dieven reden vervolgens weg met de auto.

De moeder van het meisje was uitgestapt. Het meisje bleef in de auto op haar zitten wachten en luisterde ondertussen naar de radio. De moeder had daarom de sleutels in het contact achtergelaten.

Plotseling werd het meisje door een man uit de auto gezet. Een andere man nam plaats achter het stuur. Het duo ging er met de Opel Astra vandoor. De moeder heeft aangifte gedaan van diefstal.

[BCR] De voorbereidingen

Komend weekend zal in Rotterdam Bavaria City Racing plaats vinden. Ook FOK!sport zal aanwezig zijn op dit evenement. We verkenden alvast een beetje het parcours.

Vanaf de Willemsbrug rijden de coureurs naar de Verlengde Willemsbrug, waar de tribunes komen te staan.

Vanaf de Blaak gaat het via de Coolsingel naar het Hofplein waar de wagens rondom de fontein racen en dan over de Coolsingel weer terug naar de Blaak rijden. Bij het station Blaak is ook een familieplein ingericht waar de jongsten zich kunnen vermaken.

Het gebouw van Nationale Nederlanden toont al enkele weken een gigantische sticker van een ING/Renault Formule 1-auto.

Ook Seat heeft een speciale actie bedacht naar aanleiding van de City Race.


Dan hebben we ook nog een waarschuwing voor alle FOK!sportbezoekers die komend weekend richting Rotterdam afreizen: probeer zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen. Parkeren in de binnenstad is haast onmogelijk door de vele afzettingen. Wij raden jullie dan ook aan om te parkeren bij een P&R-zone. Vanaf station Capelse Brug en station Kralingse Zoom rijden zeer regelmatig metro's richting station Blaak of station Beurs. Ook kan je ervoor kiezen om je auto bij het stadion van Feyenoord te parkeren.


Komende zaterdag zijn wij namens FOK! aanwezig op de Racesalon in Ahoy'. Zaterdagavond kun je op FOK!sport onze bevindingen lezen. Als je dit weekend naar Rotterdam afreist, wensen we je heel veel raceplezier!




Programma Bavaria City Race

12.00 Warming Up & Drive for Kids
14.00 Start Bavaria City Racing
14.05 Spyker F1-demonstratie: Christijan Albers
14.20 WTCC: Duncan Huisman (BMW) en Tom Coronel (Seat)
14.35 ING Renault F1-demonstratie: Heikki Kovalainen
14.55 NL Drift Series: Olaf Comijs, Tim en Tom Coronel
15.05 A1 Grand Prix: Jeroen Bleekemolen en John O’Hara
15.20 ChampCar World Series: Robert Doornbos
15.40 Spyker F1-demonstratie: Adrian Sutil
15.55 Classic Formula: Michel Bleekemolen & Ho-Pin Tung
16.15 ING Renault F1-demonstratie: Nelson Piquet Jr.
16.30 Einde

Springruiters stijgen naar tweede plek

De Nederlandse springruiters zijn op het EK gestegen naar de tweede plek in de landenwedstrijd. Alle Nederlandse combinaties bleven foutloos.

Dankzij de goede optredens van Vincent Voorn (Alpapillon), Jeroen Dubbeldam (Up& Down), Albert Zoer (Okidoki) en Gerco Schröder (Berlin) gingen de Nederlanders Zwitserland voorbij. Duitsland gaat nog steeds aan de leiding. Maar het verschil met Nederland, Zwitserland en de nummer vier Groot-Brittannië is minder dan één springfout. Nederland heeft aan een zesde plek voldoende om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

In het individuele klassement staan Vincent Voorn en Jeroen Dubbeldam met een vijfde en zesde plek goed voor. De Zwitserse Christina Liebherr leidt het individuele klassement.

Sander Lantinga onwel na bezoek aan NASA

De bekende BNN-presentator Sander Lantinga moet het de komende dagen rustig aan doen van de dokter. Hij is namelijk onwel geworden na een bezoek aan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Volgens een BNN-woordvoerster is hij niet lekker geworden van een pil die hij daar moest slikken.

Lantinga bracht het bezoek omdat hij weleens wilde meemaken hoe het voelt om gewichtloos te zijn. Om niet misselijk te worden van het zweven, raadde NASA hem aan een pil te slikken. Door de pil te slikken is hij juist nog veel beroerder geworden. Naar alle waarschijnlijkheid had de pil niet de juiste samenstelling.

Door het slikken van de pil maakten Sander en zijn collega's een dagenlange trip door. Ze hebben er gelukkig geen blijvend letsel aan overgehouden. Wel moet Sander enkele dagen rust nemen. Daarom zal Coen een tijdje alleen de Coen en Sandershow moeten presenteren.


Sander werd in een klap onsterfelijk door te streaken tijdens Wimbledon


Dronkelap probeert bank te beroven

De Duitse politie heeft een bankovervaller in de boeien geslagen die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken. Gewapend met een aardappelschilmesje en een waterpistool probeerde hij geld van de bank los te peuteren.

Een bankmedewerker wist de 52-jarige amateurboef echter met de mededeling "Het geld is op!" de loef af te steken. Hierna keerde de man onverrichter zake huiswaarts.

Het was voor de politie een koud kunstje de man te arresteren. De drankneus had namelijk vergeten zijn kous van zijn hoofd te trekken.

Man steelt bus om rijbewijs te halen

Icoon OpmerkelijkOm zijn rijbewijs te halen heeft een man in Zimbabwe een bus gestolen. De Zimbabwaan wachtte op het moment dat de buschauffeur ging lunchen. Alle passagiers werden door de man de bus uit gestuurd zodat hij naar het gemeentehuis kon rijden.

Na zeven kilometer door de stad geracet te hebben werd de man in de kraag gevat. Voor de rechter verklaarde de man dat hij de bus nodig had om zijn rijbewijs op te kunnen halen.

De Zimbabwaan blijft in ieder geval tot de uitspraak, die op de 29e is, in hechtenis. In de tussentijd moet de man van de rechtbank een psychiatrische test doen.
Met dank aan Armeros voor de submit.

Hoogbejaard stel al 17 jaar elke dag naar McDonald's

Icoon Shocking Voor het Engelse stel Mary en Lee Humphrey, beiden 84 jaar, is het een vaste gewoonte geworden: doordeweeks iedere dag naar de McDonald's om vier hamburgers en een grote portie friet te delen. En dat al bijna 17 jaar lang. Dat is in totaal al bijna meer dan 6000 keer.

Ze hebben inmiddels al een eigen tafeltje gekregen in het restaurant waar ze iedere dag gaan eten. Ze zijn twee jaar geleden zelfs verhuisd naar Eastbourne om dichter bij het restaurant te kunnen zijn waar ze zich het prettigst voelden. Verder eet het stelletje niet veel. "'s Ochtends wat cornflakes en 's avonds kijken we 'Deal or no Deal' met een Magnum", zegt mevrouw Humphrey tegen de Engelse krant Metro.

In het weekend gaan ze niet naar het restaurant. Dan blijven ze thuis om roastbeef als kant-en-klaargerecht te eten.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit.

Geit vreet geld voor nieuwe tractor op

Icoon OpmerkelijkTerwijl landbouwer Martin Radberger een telefoongesprek beantwoordde, liet hij ‘even’ een stapeltje bankbiljetten ter waarde van 10.000 euro op de keukentafel liggen. Toen Radberger terugkwam van de telefoon kreeg hij de schrik van zijn leven: zijn geit Steffi at net het laatste biljet op. De 10.000 euro waren bestemd voor de aankoop van een nieuwe tractor.

De uit het Duitse Rosemheim afkomstige boer belde onmiddellijk een veearts die het geld operatief uit de geit verwijderde. Radberger zelf verklaarde: "Ik weet ook wel dat ik het geld niet op de tafel mocht achterlaten, maar ik moest even weg om de telefoon te beantwoorden. Toen ik terugkwam zag ik de geit het laatste briefje opsmikkelen. De noodoperatie lukte, de veearts haalde alle briefjes er uit. Drie van honderd mocht hij houden."

Jeugdspeler slaat scheids ziekenhuis in

Een vijftienjarige jongen, spelend bij de A-junioren van de Groningse voetbalclub Lycurgus, heeft gisteravond een scheidsrechter mishandeld. Het slachtoffer is er zo ernstig aan toe, dat de arbiter in het ziekenhuis is opgenomen. De politie zal de jongen arresteren wegens zware mishandeling.

Het gebeurde gisteravond tijdens een oefenduel tussen Lycurgus en ZFC Zuidlaren. De scheidsrechter blies op zijn fluit omdat de jeugdspeler een overtreding maakte. Hierop gaf de onsportieveling een vuistslag in het gezicht van de arbiter.

De man raakte als gevolg van de klap buiten bewustzijn. Het slachtoffer is vanmiddag gelijk geopereerd in het UMC in Groningen. Hij heeft een meervoudig gebroken neus, een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen aan de 'vriendschappelijke' wedstrijd overgehouden.

Mido voor vier jaar naar Middlesbrough

De overgang van Mido naar Middlesbrough is vandaag afgerond. De Egyptische aanvaller heeft een contract voor vier jaar getekend.

Mido, voormalig speler van Ajax, komt over van Tottenham Hotspur, waar hij weinig aan spelen toekwam. Hij is aankomend weekend al inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Fulham.

Middlesbrough wordt voor de 24-jarige Egyptenaar de achtste club in even zoveel jaar tijd. Naast Ajax en Tottenham speelde hij voor Zamalek, AA Gent, Celta de Vigo, Olympique Marseille en AS Roma.

Geen Van der Vaart en Mathijsen bij HSV

Vanavond speelt Hamburger SV de laatste voorronde van het UEFA Cup-toernooi. Twee Nederlandse spelers zijn daarbij niet aanwezig. Joris Mathijsen blijft in Hamburg en Rafael van der Vaart, die wel meeging naar Hongarije, zal niet in actie komen.

Mathijsen zal niet aantreden omdat hij woensdagavond vader werd van een zoontje. Het was de bedoeling dat de verdediger met een privévliegtuig naar Budapest zou vliegen maar dat plan ging op het laatste moment toch niet door. ”Uiteindelijk bleek het allemaal toch te kort dag. Ik heb mijn vrouw en zoon naar huis gebracht en vanmiddag in Hamburg getraind. Ik had twee nachten niet geslapen en er zijn nu eenmaal belangrijkere dingen in het leven dan voetbal. ik had de geboorte voor geen goud willen missen," aldus Mathijsen.

De afwezigheid van Van der Vaart is opmerkelijker. De middenvelder staat in de belangstelling van Valencia maar HSV wil de Nederlander niet laten gaan. Kort nadat Van der Vaart hiervan op de hoogte werd gesteld liep hij al dan niet een rugblessure op die ontstaan zou zijn tijdens het optillen van zijn zoontje. Mocht Van der Vaart Europees actief zijn voor HSV dan kan hij pas in 2008 voor een andere club Europees spelen.

Eerder wist Khalid Boulahrouz met eenzelfde truc uit Hamburg weg te komen. Hij blesseerde zich tijdens de warming up voor een Europees duel. Daardoor kon de verdediger niet meespelen en bleef op de bank. Niet veel later vertrok Boulahrouz naar Chelsea waar hij direct kon meespelen in de Champions League.

Drent vindt oranje mol

Willem Hoekstra uit het Drentse Stuifzand trof dinsdag een wel heel vreemde oranjefan aan. In een mollenklem zat een oranje mol. Zo'n exemplaar is bijzonder maar niet uniek.

De 61-jarige Drent vangt per jaar ongeveer twintig mollen met zijn klemmen. "Mollen zijn donker van kleur. Dit had ik nog nooit gezien", zegt Hoekstra.

Het lijkje werd in de diepvries gelegd en Henk ging googlen naar informatie over de vreemde snuiter. "Het is een speling der natuur, heb ik intussen begrepen", meldt de mollenvanger. "Oranje mollen worden wel vaker gevangen."


De te vroeg overleden oranjesupporter


Met dank aan tracer60 voor de submit.

Van Hanegem kiest voor Grandel

Franck Grandel staat komende zondag, tijdens het eerste weekend van de Eredivisie, in het doel van FC Utrecht. Willem van Hanegem geeft de keeper de voorkeur boven Michel Vorm. De laatstgenoemde sluitpost traint namelijk pas een paar dagen mee.

Vorm heeft namelijk enkele dagen niet kunnen spelen, vanwege een blessure aan zijn schouder. Vorig seizoen kreeg de jonge sluitpost van FC Utrecht nog de voorkeur boven Grandel. De keeper uit Guadeloupe werd in 2005 naar de Domstad gehaald en wist direct een basisplaats te veroveren. Deze verloor hij echter weer na een aantal blunders.

Van Gaal krijgt zaterdag Rinus Michels Award

Louis van Gaal kan zijn eerste prijs van het seizoen alweer ophalen. De oefenmeester van AZ krijgt aanstaande zaterdag de Rinus Michels Award uitgereikt door een delegatie van de Coaches Betaald Voetbal.

De Rinus Michels Award wordt gegeven aan de beste trainer/coach van de eredivisie van het afgelopen seizoen. Van Gaal werd door zijn collega’s uitgeroepen tot de beste. De prijs zal, op eigen verzoek, worden uitgereikt voorafgaand aan het eerste competitieduel tegen VVV.

KNWU tegen komst Rasmussen

De Nederlandse wielerbond (KNWU) heeft de organisatoren van het criterium in Pijnacker gevraagd om Michael Rasmussen niet deel te laten nemen. Eerder deze week werd bekend dat de voormalige rijder van Rabobank in de Zuid-Hollandse plaats mee zal rijden.

Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, vind het een slecht idee als Rasmussen daadwerkelijk in actie komt. Bovendien is het niet goed voor de geloofwaardigheid van de wielersport. "We kunnen en willen het niet verbieden, maar ik hoop dat de organisatie in Pijnacker er van afziet een feestje rond Rasmussen te bouwen", liet hij donderdag weten.

Rasmussen werd tijdens de afgelopen Tour de France door Rabobank ontslagen, nadat bekend werd dat hij had gelogen over zijn verblijfplaats tijdens de trainingen. Hierdoor was het voor de Deen mogelijk om mogelijke dopingcontroles aan zich voorbij te laten gaan.

De leiding van de Rabobank-wielerploeg en de internationale wielrenunie (UCI) hebben een onderzoek gestart naar aanleiding van deze gebeurtenissen, waardoor Rasmussen vooralsnog geen schorsing uit hoeft te zitten.

Hasselbaink tekent bij Cardiff City

Cardiff City zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe thuishaven van Jimmy Floyd Hasselbaink worden. De 35-jarige Nederlander staat op het punt om een contract bij de Engelse club te tekenen. Het leek er lang op dat de spits naar Leicester City zou vertrekken maar dat ging uiteindelijk niet door.

Hasselbaink zal de teamgenoot van ondermeer Robbie Fowler en Trevor Sinclair worden. Cardiff City komt uit in de Engelse Championship. Het is niet de eerste Engelse club voor Hasselbaink. Eerder speelde de oud-international voor onder andere Charlton Athletic, Leeds United, Chelsea en Middlesbrough.. Ook speelde de 35-jarige Hasselbaink buiten Engeland voor Atlético Madrid, Boavista en Campomaiorense. In de Nederland speelde de spits bij AZ en Telstar.

Bioshock nu al verkrijgbaar in US

Gretige gamers pikten al snel het nieuws op dat Bioshock door Toys R Us voortijdig in de schappen was gelegd. Dit terwijl het spel pas 21 augustus verkocht mag worden, iets waar 2K met Bioshock extra goed op let. Na de goeie reviews die op het internet verschenen (momenteel 100% op Gamerankings) waren de schappen bij de speelgoedgigant dan al snel leeg.

PC gebruikers kwamen echter van een koude kermis thuis, want na het installeren van Bioshock was het downloaden van een patch verplicht. In plaats van lekker te kunnen spelen kregen ze dit bericht te zien. Nogal zuur, maar aan de andere kant was het nog niet eens de bedoeling dat mensen aan de gang konden gaan met de langverwachte shooter. Gamers die 360-versie hebben gekocht kunnen het spel wel gewoon spelen voor de launch-datum.

De game staat in Nederland voor 24 augustus in de planning.


Het bericht in kwestie

RedOctane over Guitar Hero, ook op DS

Charles Huang van RedOctane sprak onlangs in een interview over Guitar Hero en diens mogelijkheden op een handheld zoals de Nintendo DS. Nu ook Rock Band eraan zit te komen leek RedOctane haast wel de plicht te voelen om iets 'nieuws' met Guitar Hero te doen om zo de concurrentie voor te blijven.

Charles Huang probeert in het interview een reden te vinden voor het feit waarom Guitar Hero eigenlijk zo populair is geworden. Hij denkt dat dit komt doordat het spel ook gebaseerd is op gelicenseerde (rock)muziek en op deze manier meer mensen aanspreekt. Mensen kennen de muziek daadwerkelijk en de 'rockers' onder ons kunnen hun ei kwijt op de virtuele gitaar. Het gevoel om even een 'rock-star' te kunnen zijn, sloeg volgens Huang aan bij de gamers en sommige non-gamers. Tevens bracht de unieke controller een dimensie met zich mee. De speler had niet langer een standaard controller in handen maar daadwerkelijk een gitaar en dat brengt volgens Huang extra kracht met zich mee.

Huang zegt dat Microsoft in het begin zo diens twijfels had over de gitaar-controller. Ze wilden eerst zien of het concept Guitar Hero wel zou gaan werken. Toen ook zij inzagen dat Guitar Hero bij het publiek gewild was, zijn zij pas gaan nadenken over het 'upgraden' van de gitaar. Binnenkort (bij Guitar Hero III) dus wireless en custom faceplates! De gamers die hun genoegen en ongenoegen over de controller van Guitar Hero en Guitar Hero II geuit hebben zijn dus in principe door RedOctane tegemoet gekomen. De gamers wilden graag wireless gamen en graag zouden zij een ander design zien. Guitar Hero III is dus ontwikkeld met een visie op de klant aldus Huang.

Tevens wordt er in het interview gesproken over Guitar Hero op de DS! Huang verklaart in het interview dat Guitar Hero wel op de DS zal gaan verschijnen. RedOctance is echter nog in onderhandeling met Nintendo om het concept op de DS uit te gaan werken.

Om toch in het interview af te geven op de grote concurrent Rock Band geeft Huang aan dat hij denkt dat het een te dure grap gaat worden om de game incl. controller uit te gaan brengen. De game Rock Band incl. wireless controller zou volgens de geruchten zo een 280 dollar gaan kosten. Huang is benieuwd of Rock Band zo wel verkocht kan gaan worden.

Lees het gehele interview hier.

Man gooit zieke eega van het balkon

Een uit de Amerikaanse staat Missouri afkomstige man heeft zijn ernstig zieke vrouw van het balkon afgegooid. Hij zou de ziektekosten niet meer kunnen opbrengen. Dit beweren de aanklagers tenminste.

De 51 jaar oude Stanley Reimer bracht zijn echtgenote naar het balkon. Hij gaf haar nog een kus en duwde haar over de reling. De val vanaf de derde verdieping heeft ze niet overleefd.

Reimer stond de politie in het appartement op te wachten. Het enige wat hij uitbracht waren de woorden: "Ze is niet gesprongen."

Criste Reimer kon met veel pijn en moeite een beetje lopen. Tot het klimmen over de reling was de 47-jarige vrouw helemaal niet in staat. De behandeling kostte maar liefst vijf- tot zeshonderd dollar per week, maar Reimer moest alles zelf betalen. Zijn vrouw had namelijk geen ziektekostenverzekering.

Ciolek wederom de snelste in Duitsland

De zevende etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door Gerald Ciolek. De Duitser van T-Mobile was vandaag, na 192,2 kilometer koersen tussen Kufstein en Regensburg, de snelste in de sprint.

Een vijftal renners kleurden de dag vandaag. Na negentien kilometer sprongen Stalder, Leben, Pütsep, Mandri en Belohvosciks uit het peloton. De twee Duitsers, twee Esten en de Let wisten een maximale voorsprong op te bouwen van ruim zes minuten, maar ongeveer 12 kilometer voor de streep werd het vijftal gegrepen door het peloton.

Negen kilometer voor de finish probeerden Maarten den Bakker en Niki Terpstra nog weg te sprinten, maar hun missie was kansloos. Ciolek bleef in de sprint vervolgens zijn landgenoot Zabel duidelijk voor.

Jens Voigt blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. De Nederlander Niki Terpstra is al zeker van de eindwinst in het bergklassement.

Brothers In Arms PS3 crossplatform met PC

Gearbox heeft aangekondigd dat de PS3 versie van Brothers in Arms: Hell's Highway crossplatform te spelen zal zijn. Op deze manier zullen PS3 gebruikers online kunnen spelen met PC bezitters van de WOII shooter.

Epic heeft online technologie van GameSpy in haar Unreal 3 engine weten te stoppen waardoor crossplatform heel makkelijk uit te voeren is. Ook Turning Point: Fall of Liberty zal van dezelfde techniek gebruik gaan maken.

Of Unreal III dezelfde weg in gaat slaan is nog maar de vraag. Een tijd terug zei Mark Rein daarover dat de technologie al beschikbaar is, maar de implementatie ervan nog in de lucht hangt.

Trezeguet terug in Franse nationale team

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft David Trezeguet opgeroepen voor de selectie voor het oefenduel tegen Slowakije op 22 augustus aanstaande.

Na een half jaar afwezigheid keert de spits van het Italiaanse Juventus terug bij het Franse nationale team. Trezeguet leek na weinig vleiende uitspraken over Domenech uit de gratie te zijn, maar Domenech besloot hem toch weer op te roepen.

Na zes maanden afwezigheid wegens blessures maken ook Thierry Henry en Patrick Vieira hun rentree in de Franse selectie. In totaal riep Domenech 34 man op. De selectie bevat ook spelers die op 21 augustus met Jong Frankrijk oefenen tegen Jong Slowakije.

Beckham maakt eerste goal

David Beckham heeft bij zijn debuut in de basis van LA Galaxy direct van zich laten spreken. In de halve finale van de SuperLiga zette hij zijn club op voorsprong tegen landgenoot DC United.

Beckham kampte lang met een blessure, hetgeen zijn debuut in de MLS uitstelde. Hij viel wel enkele keren een paar minuten in, maar daar bleef het bij. De in de zomer naar de VS verkaste Engelsman maakte gisteren dan eindelijk zijn debuut in de basis van de club uit Los Angeles. Bij een vrije trap stapte hij naar voren, en ramde hem langs de doelman.

Vlak na rust maakte Landon Donovan er, op aangeven van Becks, 0-2 van, waardoor LA Galaxy nu naar de finale van de SuperLiga gaat. Daarin treft het het Mexicaanse CF Pachuca, dat op strafschoppen te sterk was voor Houston Dynamo. De SuperLiga is een Noord-Amerikaans toernooi waar clubs uit Mexico en de VS aan meedoen. De clubs werden dit jaar nog uitgenodigd, maar volgend seizoen wordt het een soort van Champions League, waarbij de top 4 van zowel Mexico als de VS deelnemen aan het toernooi.

Gerrard speelt met gebroken teen

Steven Gerrard zal aankomende zondag tegen Chelsea aantreden met een gebroken teen. De middenvelder van Liverpool liep de blessure op in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Toulouse.

In een botsing met een speler van de Franse club raakte Gerrard geblesseerd. De aanvoerder werd even later gewisseld. Veel leverde dat voor Toulouse niet op, het zou 0-1 voor de Engelsen blijven. Ondanks de gebroken teen zal Gerrard zondag wel gewoon spelen in de topper tegen Chelsea. Hierna zal hij wel minstens een week rust moeten nemen, en dus zal hij de vriendschappelijke interland tegen Duitsland moeten missen.

"De medische staf vertelde ons dat het geen groot risico is om hem te laten spelen. Wel heeft zijn voet rust nodig na de wedstrijd", aldus trainer Rafael Benítez. "Hij moet minstens een week rust houden. Hij zal meetrainen, maar kan niet mee met Engeland. Ik zal met (bondscoach, red.) Steve McClaren praten, en ik weet zeker dat hij het zal begrijpen."

Tsjoekje, tsjoeke

Soms zijn ongevaarlijke hobby's onverwacht toch knap link, want zou jij enig risico zien in het filmen van een langzaam voorbij rijdende goederentrein ? Tja ik ken voor mijn gevoel ook dingen die gevaarlijker zijn. Hetzelfde dacht deze treinliefhebber ook, dat hij moest springen om z'n hachje te redden dat had hij waarschijnlijk ook niet verwacht... 

Adidas blijft sponsor T-Mobile

Ondanks alle dopingperikelen zal Adidas sponsor blijven van de Duitse wielerploeg T-Mobile. Dit maakte de sportartikelenfabrikant vandaag bekend.

Adidas heeft wel overwogen om zich terug te trekken, maar na intern beraad is men tot de slotsom gekomen dat zo'n beslissing "capitulatie voor de problematiek" zou betekenen.

Volgens de regels van Adidas worden sporters, die individueel onder contract staan bij Adidas, wel onmiddellijk ontslagen als ze worden betrapt op het gebruik van doping.

Begin augustus werd al bekend dat telecommunicatiebedrijf T-Mobile verbonden blijft aan de gelijknamige wielerploeg.

Grote uitgevers tekenen voor A World of My Own

Game Domain International heeft bekend gemaakt dat onder andere Sega, THQ, Atari en Eidos games gaan aanbieden voor hun online service A World of My Own. Deze uitgevers stellen 70 titels beschikbaar binnen A World of My Own, onder deze titels bevinden zich grote namen zoals Company of Heroes, F.E.A.R., Just Cause, Test Drive Unlimited en Tomb Raider Legend.

A World of My Own is een online service die fungeert als een digitaal distributiecentrum voor games, het biedt tevens de mogelijkheid om in een 3d virtuele wereld rond te lopen om zo andere bezoekers te ontmoeten en hiermee te chatten.

AVRO vindt opvolger van Karl Noten

Icoon Televisie Duco Bauwens (34) is de nieuwe presentator van Nederland in Beweging. Hij volgt daarmee Karl Noten op, die is veroordeeld voor het bezit van kinderporno.

Bauwens is vanaf maandag 10 september samen met Olga Commandeur in het AVRO-bewegingsprogramma te zien, meldde een woordvoerster van die omroep vanmiddag.

Bauwens is al jaren actief als sportinstructeur en richt zich in zijn eigen sportschool met name op doelgroepen boven de 40 jaar. ''Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde en plezierige manier in beweging te krijgen. Sport en bewegen hebben op meerdere manieren aan mijn leven een positieve bijdrage geleverd en dat gun ik anderen ook'', aldus de nieuwe tv-presentator.


Duco

Drenthe en Sneijder verliezen eerste duel

Royston Drenthe en Wesley Sneijder zijn er niet in geslaagd hun debuut bij Real Madrid winnend af te sluiten. In een oefenwedstrijd tegen Real Betis Balompié verloor de Koninklijke in extremis.

Real, met Drenthe, Sneijder en Van Nistelrooij in de basiself, trad aan tegen Betis in het kader van de Trofeo Ramón de Carranza, een jaarlijks terugkerend oefentoernooi in Cádiz. Door het verlies treft Real in de strijd om de derde plaats gastclub Cádiz CF, dat eergisteren op strafschoppen onderuit ging tegen Real Zaragoza.

Ook de wedstrijd tussen Los Merengues en Los Verdiblancos leek lange tijd op strafschoppen af te gaan. Er werd negentig minuten lang niet gescoord, en doelman Iker Casillas werd naar de kant gehaald, met het oog op de penalty's. Reden was penaltykiller Jerzy Dudek, die tweede doelman is bij Real. Een dikke drie minuten in blessuretijd schoot echter de Argentijn Juan Pablo Caffa de bal vanuit een vrije trap achter de Pool. Sneijder werd vervangen door Guti, terwijl de van een blessure herstelde Van Nistelrooij plaats moest maken voor Javier Saviola. Drenthe speelde het gehele duel.

Halle Berry al twee maanden zwanger

Icoon Showbizz Volgens de laatste geruchten is Halle Berry twee maanden zwanger. De 41-jarige actrice heeft al jaren een grote kinderwens. "Ze is er dolbij mee", vertelt een bron. De vader van het kind is de Canadees Gabriel Aubry.

Halle Berry is wel een beetje ongerust, want ze heeft diabetes. Dit vergroot de kans op een miskraam. Artsen kunnen de actrice echter geruststellen; "als ze goed voor zichzelf zorgt en ze krijgt goede aandacht, dan is de kans groot dat ze een gezond kind ter wereld kan brengen".

Halle Berry heeft al eerder gesproken over haar kinderwerns. "Mijn volgende grote project is het krijgen van een kindje. Ik wil voor het einde van het jaar zwanger zijn. Als ik niet via de natuurlijke weg kinderen kan krijgen, gaan Gabriel en ik adopteren."

Gen tegen kanker ontdekt

Icoon Medisch Wetenschappers in Canada hebben een gen ontdekt dat de groei van tumoren kan stoppen. Onderzoekers van de British Columbia Cancer Agency in Vancouver hebben dit ontdekt. Ze denken dat de ontdekking zal leiden tot een nieuwe behandeling voor kanker.

De onderzoekers experimenteerden met het zogenaamde HACE1-gen bij muizen. Bij muizen waarbij dit gen werd uitgeschakeld bleek de tumor veel sneller te groeien. Dit gen draagt elk mens bij zich, de ontdekking hiervan kan betekenen dat het gen een grote rol kan spelen bij het stoppen van kanker.

Maden tussen supermarktvlees gegooid

OpmerkelijkMaden zijn populair deze dagen. In België krijgen pestkoppen ze te eten en in Nederland stoppen pestkoppen ze in het vlees. In het Friese Damwoude vonden drie mannen van 18 tot 21 jaar het grappig om maden tussen het vlees van een Super de Boer-supermarkt te stoppen.

Gisteren werd het drietal gearresteerd. Uit later opgevraagde videobeelden bleek dat de drie mannen zo'n 40 maden in het vleescompartiment van de slagerijafdeling van de supermarkt gooiden. De larven vonden daarna hun weg naar het vlees. Een klant bemerkte dat er maden tussen de bieflapjes kropen, waarna de eigenaar de videobeelden er eens op nakeek. Daarop herkende hij de drie daders.

De mannen handelden naar eigen zeggen uit ''baldadigheid''. De maden hadden ze overgehouden van een vismiddagje. Ze werden door de politie getrakteerd op een proces-verbaal. De supermarkt heeft het vlees uit voorzorg weggegooid.

Ballack speelt niet tegen Engeland

Michael Ballack zal niet deelnemen aan de interland Engeland-Duitsland. In het nieuwe Wembley Stadium speelt Duitsland op 22 augustus een interland tegen de Engelsen.

De middenvelder van Chelsea is niet op tijd hersteld van een enkelblessure. Bondscoach Joachim Löw heeft voor de interland twintig spelers geselecteerd. Naast Ballack zijn ook Torsten Frings, Tim Borowski, Lukas Podolski en Mario Gomez niet beschikbaar als gevolg van blessures.

Tijdens de vandaag gehouden persconferentie vertelt Löw uit te kijken naar de wedstrijd tegen Engeland. "Het duel Engeland - Duitsland is toch een klassieker in deze sport. Je kunt het vergelijken met Wimbledon bij het tennis of de Grand Prix van Monaco bij de Formule 1", aldus de bondcoach.

Henin door naar 2e ronde Rogers Cup

De Belgische Justine Henin heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op de Rogers Cup. In Toronto verschalkte Henin de Sloveense Andreja Klepac in twee korte sets: 6-3 en 6-1.

Henin kwam langzaam op gang in haar eerste ronde partij op het WTA-ternooi. De winst voor de nummer één van de WTA-wereldranglijst kwam echter nooit in gevaar. Voor Justine Henin is het haar eerste toernooi na haar verloren halve finale op Wimbledon. "De eerste wedstrijd op een toernooi is nooit makkelijk", vertelt Henin na haar gewonnen partij. "Na Wimbledon was ik echt toe aan een rustpauze. Zowel mentaal als fysiek ben ik nu weer fris". Het toernooi in Toronto speelt Henin als voorbereiding op de US Open dat op 27 augustus van start gaat.

CU boos over erotisch concert Eelde

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een optreden van de Amerikaanse 'rockgroep' Erocktica dat op woensdag 29 augustus moet plaatsvinden in Eelde, is slecht gevallen bij de raadsfractie van de ChristenUnie (CU) in Tynaarlo, waar Eelde onder valt. De erotisch getinte Rock & Roll-show is gepland in het kader van de Eelder Corso-feestweek.

Fractievoorzitter Jaap Hoogenboom van de lokale CU zegt dat zijn partij ''niet staat te springen'' bij dit soort activiteiten. De blote en behoorlijk pornografisch getinte show neigt Hoogenboom ertoe om een verbod te vragen aan burgemeester Jan Rijpstra.

De VVD-burgervader laat in het Dagblad van het Noorden evenwel weten dat hij er vooralsnog niet over peinst het optreden te verbieden. Hij heeft namelijk geen trek 'om de moraalridder uit te hangen'. Rijpstra wijst er op dat de organisatoren bezoekers jonger dan 18 jaar niet toelaten en dat daarmee voor hem de kwestie over is. ''Ik vind het verstandig van de organisatie om het zo te doen, want ik heb wel begrepen dat er sprake is van zoveel bloot dat je je op een naturistenkamp waant.''



Sfeerbeeldje van wat Eelde te wachten staat

[MotoGP] Capirossi naar Suzuki

De Italiaanse motorcoureur Loris Capirossi rijdt in 2008 voor het team van Suzuki in de MotoGP-klasse. Momenteel komt Capirossi nog in de koningsklasse van de motorsport uit voor het team van Ducati.

"Ik kijk met plezier terug op de vijf jaar bij Ducati. Het waren enerverende seizoenen en we hebben een aantal mooie races gewonnen. Maar het het is nu tijd voor iets anders. Ik ben aan een nieuwe uitdaging toe", aldus Capirossi. De Italiaan zal een contract voor een jaar tekenen met een optie voor nog een seizoen.

Wolfsburg toont interesse in Koné

Opnieuw staat Arouna Koné in de belangstelling. Ditmaal zou VfL Wolfsburg de Ivoriaan willen aantrekken. De Duitsers zouden zich nog niet in Eindhoven bij PSV hebben gemeld.

Koné stond eerder al in de belangstelling van Galatasaray maar de Ivoriaan wees het aanbod af. De aanvaller wil graag in de Champions League spelen en die kans is bij Galasataray te klein.

Eerder deze week probeerde Wolfsburg al Afonso Alves los te weken bij SC Heerenveen. De Braziliaanse goalgetter bleek echter te duur voor Wolfsburg.

Verdachten hiv-zaak beticht van zware mishandeling

Icoon JustitieDe drie verdachten in de Groningse hiv-zaak, mannen van 34, 48 en 49 jaar, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) zware mishandeling met voorbedachten rade ten laste gelegd.

Ook verdenkt het OM de mannen van verkrachting, het hebben van seks met een onmachtige en het leveren van verboden middelen aan de slachtoffers. Dat meldde het OM vandaag. De pro-formazaak tegen de verdachten dient woensdag 22 augustus voor de rechtbank in Groningen.

De drie worden ervan verdacht dat zij meerdere homoseksuele mannen met drugs hebben gedrogeerd om hen vervolgens seksueel te misbruiken. Ook kreeg een aantal slachtoffers via injectiespuiten hiv-besmet bloed toegediend.

Tot nu toe hebben veertien mannelijke slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. Negen mannen hebben volgens het OM een ondersteunende getuigenverklaring afgelegd.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Ook vindt er nog medisch-technisch onderzoek plaats. De persoonlijkheidsonderzoeken van de verdachten zijn al afgerond. De pro-formabehandeling van de zaak op de 22e begint om 9.00 uur en duurt waarschijnlijk de hele ochtend, meldt het OM. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is waarschijnlijk in november van dit jaar.

Om onafhankelijkheid te garanderen wordt de zaak behandeld door rechters uit Assen en een uit Leeuwarden. Dit omdat één van de slachtoffers werkzaam is bij het gerechtsgebouw in Groningen.


Lamps: "Robben zal gemist worden"

Frank Lampard denkt dat Arjen Robben vrijwel zeker Chelsea zal verruilen voor Real Madrid. De Nederlander wordt al weken verbonden met de Spanjaarden, maar er is nog niets officieels naar buiten gebracht.

Ondanks het feit dat Chelsea en Real Madrid er nog niet geheel uit zijn, verwacht Lampard dat de vleugelspeler richting Spanje vertrekt. De Engelsman, die met het oog op zijn toekomst zelf wil wachten tot het einde van het seizoen, denkt dat Robben gemist zal worden op Stamford Bridge.

De international weet echter wel zeker dat als Robben gaat, dat ook opgevangen zal worden. "Arjen is een grootse speler en een goede knul", aldus 'Lamps'. "Hij zal gemist worden, maar als hij naar Madrid gaat gebeurt dat gewoon. Hij maakte een belangrijk deel uit van een team dat tweemaal de titel won. Toch denk ik dat we door zijn vertrek niet veel averij oplopen, en we gewoon voor de titel blijven gaan."

Jos Brink op intensive care

Icoon MedischJos Brink wordt momenteel kunstmatig in slaap gehouden om zijn lichaam te laten herstellen van de drie operaties die hij in twaalf dagen achter de rug heeft. De zwaar zieke entertainer zou anders te veel hoesten, bevestigde impresario Peter Paul Tobi een bericht in De Telegraaf.

Brink ligt op de intensive care van een geheim gehouden ziekenhuis in Nederland, nadat bij hem darmkanker met diverse uitzaaiingen was geconstateerd. Hij werd geopereerd aan de darmen, vervolgens nog eens aan de wond van die operatie en tenslotte dinsdag opnieuw aan de darmen.

Vooral de voedselopname liep niet naar verwachting en Brink heeft dat wel nodig om op krachten te komen voor de chemotherapie die hem wacht, aldus Tobi. Het ziekenhuis waar Brink ligt wordt niet bekendgemaakt omdat dat ook voor de rust in het ziekenhuis als geheel beter is, zei Tobi.

Eriksson: "Jammer van Ronaldo"

Sven-Göran Eriksson vindt het jammer dat Cristiano Ronaldo gisteravond rood ontving in de wedstrijd tegen Portsmouth. Hierdoor is de Portugees geschorst voor de Manchester stadsderby, aankomend weekend.

Ronaldo deelde vlak voor tijd een kopstoot uit aan één van de Portsmouth-spelers. Manchester United, dat op dat moment al enkele minuten met een man meer speelde, zag de aantallen weer in evenwicht komen. Met het oog op de derby tegen Manchester City aankomende zondag, moet United nu twee belangrijke spelers missen. Wayne Rooney liep een haarscheur in zijn voet op in de seizoensopener, en Ronaldo is nu drie duels geschorst.

Eriksson, de nieuwe trainer van Manchester City, vindt het jammer dat Ronaldo er niet bij zal zijn in de derby. "Dat is altijd jammer", meldde hij. "Als toeschouwer wil je de beste spelers zien. Maar zij hebben zoveel goede voetballers, dus ik denk dat ze aan kwaliteit niet zo veel inleveren." Eriksson ziet City tot nu toe wel goede zaken doen. Het won al van West Ham United en promovendus Derby County. "Het wordt moeilijk tegen United, maar ik kijk er wel naar uit. We hebben nog een lange weg te gaan, maar beginnen met twee overwinningen zonder tegendoelpunten is altijd lekker", aldus de Zweed.

'Feyenoord wil Koller en Koevermans'

Opnieuw zijn er transferperikelen rond de Kuip. Feyenoord zou volgens geruchten in onderhandeling zijn met Jan Koller en Danny Koevermans.

Enkele supporters van AZ troffen Koevermans aan in de omgeving van de Kuip. Hij zou daar hebben gepraat om een eventuele breuk te forceren met AZ. Koevermans wil al enige tijd vertrekken maar AZ wil hem nog altijd niet laten gaan. Mochten beide clubs er opnieuw niet uitkomen dan wil Koevermans een arbitragezaak opstarten.

De Rotterdammers zouden ook contact hebben opgenomen met AS Monaco voor de Tsjech Jan Koller. Koller speelde tussen 2004 en 2006 onder Bert van Marwijk bij Borussia Dortmund.

De FOK!voetbalmanager is open

Vrijdag 17 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen.

De prijzen zijn ook bekend. De nummers 1 t/m 10 van aankomend seizoen winnen een cadeaubon ter waarde van 25 euro. Die wordt aangeboden door Sportstore.nl. Daarnaast winnen de nummers 1, 2 en 3 ook nog eens een voetbalkadobon van tien euro, aangeboden door Sportstore.nl.

Je moet je team voor 17 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen gedurende de komende tijd dit zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager.

Blessures verergeren crisis bij Spurs

Bij Tottenham Hotspur is de Wet van Murphy momenteel van toepassing. De ploeg van trainer Martin Jol zal het de komende weken moeten doen zonder Dimitar Berbatov en Younes Kaboul.

Beiden raakten geblesseerd tijdens het verloren competitieduel tegen Everton. Berbatov kampt met een lieskwetsuur en staat zeker twee weken langs de kant, Kaboul wacht een maand revalideren van een knieblessure. De ziekenboeg van de Spurs was al aardig gevuld met Ledley King, Michael Dawson, Aaron Lennon en Garreth Bale.

Na nederlagen tegen Sunderland en Everton is de druk op de Londenaren aardig toegenomen.

Chavez wil langer president blijven

Icoon Buitenlands President Hugo Chavez van Venezuela presenteerde vandaag zijn eerder aangekondigde, radicale wijzigingen in de grondwet in het parlement. Een van de wijzigingen betreft de presidentiële ambtstermijn. Momenteel staat er nog in de grondwet dat een president voor een termijn van zes jaar gekozen kan worden. Chavez wil deze termijn verlengen tot zeven jaar en hij wil het mogelijk maken dat een president steeds opnieuw herkozen wordt.

Zijn politieke tegenstanders zijn hier fel op tegen. Ze hebben de angst dat Chavez zijn hele leven lang blijft regeren, net zoals zijn goede vriend Fidel Castro, de Cubaanse leider.

Chavez is bezig met het nationaliseren van grote bedrijven. Inkomsten uit de opbrengsten van de olieverkoop gebruikte hij voor grote sociale programma's voor de armen. Vooral bij de armen is hij daarom populair.
De 53-jarige Chávez werd vorig jaar december herkozen als president. Hij versloeg toen zijn concurrent Manuel Rosales, met 61 procent van de stemmen, tegenover 38 procent voor Rosales. Zijn huidige termijn loopt in 2012 af.

"Verschuiven transferdeadline onbespreekbaar"

Er gaan steeds meer stemmen in Europa op om de internationale transfermarkt eerder dan 31 augustus te laten sluiten. Clubs lopen nu immers het risico om belangrijke spelers kwijt te raken, terwijl de competitie al bezig is.

De voorzitter van de KNVB, Henk Kesler, erkent dat probleem, maar vreest er weinig aan te kunnen veranderen. "Voor de FIFA is het verschuiven van de transferdeadline vooralsnog onbespreekbaar, omdat wereldwijd de competities niet op hetzelfde tijdstip beginnen", aldus Kesler die ook positieve kanten ziet aan de transfers van spelers als Wesley Sneijder en Royston Drenthe. "Nederlandse voetballers zijn nog steeds zeer gewild in het buitenland. Dat is een compliment voor de jeugdopleiding die internationaal in hoog aanzien staat. Het dwingt ons alleen daarom al veel aandacht te blijven besteden aan de opleiding van talentvolle voetballers, zodat we ook in de Nederlandse competitie kunnen blijven genieten van topvoetbal."

Mol wil onafhankelijk F1 team

Michiel Mol wil van Spyker F1 een onafhankelijk team maken. Om die reden is Mol opgestapt als topman van Spyker Cars, dat sinds de komst van het Formule 1 team in geldzorgen is geraakt.

Mol is druk op zoek naar investeerders die samen met hem Spyker F1 willen kopen. Eén partner lijkt een zekerheid. Jan Mol, de vader van Michiel, investeerde vorige week nog twee miljoen euro in Spyker Cars en heeft reeds een groot deel van de aandelen van Spyker F1 in handen. Beide Mollen willen een F1-team dat onafhankelijk en dus niet beursgenoteerd staat. Dat de familie Mol niet zomaar het team kan kopen, blijkt uit het feit dat er meerdere geïnteresseerden zijn in het jongste team van de paddock.

Momenteel onderzoekt Spyker Cars wat de beste mogelijkheden zijn om uit de geldzorgen te komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Spyker Cars het team van de hand doen, omdat het bedrijf sinds de start van het F1-project in een neerwaarste spiraal is terecht gekomen. Diverse leveranciers konden niet betaald worden, met als resultaat dat de sportauto's niet op tijd aan de klant geleverd konden worden. Ook op de beurs ging het niet beter, de aandelen kelderen maar liefts 80%. Met de verkoop van het Formule 1-team zou Spyker Cars de schulden kunnen aflossen en de vrijwel lege kas weer kunnen vullen.

Ten Cate: "Penalty Slavia Praag onterecht"

Ajax-coach Henk ten Cate was het niet eens met de beslissing van arbiter Florian Meyer om Slavia Praag gisteravond een strafschop toe te kennen. David Kalivoda schoot de penalty onberispelijk in de hoek achter Maarten Stekelenburg en zorgde daarmee voor de winnende treffer.

"Het was geen strafschop, jammer dat de scheidsrechter hem gaf", aldus de trainer van de Amsterdammers na afloop van de wedstrijd. Ten Cate vond de penalty die Ajax even daarvoor kreeg, maar die door Huntelaar werd gemist, wél terecht. "Suarez werd duidelijk bij zijn nek gepakt. Jammer dat Huntelaar miste."

Ten Cate verklaarde de nederlaag uit een gebrek aan geluk. "We hebben legio kansen gehad. Zondag zal het tegen De Graafschap waarschijnlijk wel lukken, we moeten oppassen dat er geen downstemming ontstaat."

Media: "Ajax naïef als een jeugdelftal"

In vrijwel alle verslagen in de Nederlandse kranten van vanmorgen wordt de naam van FC Kopenhagen genoemd. Vorig seizoen werd Ajax in de voorronde van de Champions League verslagen door de Denen. Een nieuw Europees debacle lijkt na de 0-1 gisteravond tegen Slavia Praag in de maak. "Wie door zijn wimpers keek, zag een opmerkelijke gelijkenis met een jaar geleden", aldus AD Sportwereld.

De Telegraaf, AD Sportwereld en de Volkskrant koppen respectievelijk met "Misstap Ajax", "Ontluistering" en "Ajax naïef als een jeugdelftal." De kranten vinden niet dat het gemis van Wesley Sneijder een geldig excuus is voor de nederlaag. "Ook zonder Sneijder lijkt deze ploeg normaal gesproken een maat te klein", aldus De Telegraaf. AD Sportwereld en de Volkskrant zoeken de oorzaak van de nederlaag vooral in fouten aan Amsterdamse zijde, terwijl De Telegraaf een groot deel van de oorzaak legt bij het stugge spel van de gasten uit Praag. "Slavia bevestigde het beeld van een team waar kraak nog smaak aan zit. Ze beheersen het spelen op de nul (...) Maar dan nog had Ajax het nooit zover mogen laten komen."

Net als De Telegraaf zegt AD Sportwereld dat ook de aanhang heeft gefaald. "Hoe vaak het belang van de wedstrijd tegen Slavia ook was benadrukt, de Amsterdamse aanhang liet het gisterenavond pijnlijk afweten."

De Volkskrant tenslotte laat weinig heel van de clubleiding. "Colin kon het voor Ajax vereiste niveau niet aan. Op zich is dat niet zo bijzonder voor een 26-jarige voetballer die in het verleden voor clubs als NAC en Norwich City speelde. Opvallender is dat Ajax dergelijke spelers een contract aanbiedt," aldus de krant die de wissel van Suárez ook vreemd vond.

Sheffield United klaagt West Ham aan

Sheffield United heeft West Ham United gisteren voor de rechter gesleept. De Blades willen de kosten van minstens 41 miljoen euro voor de degradatie uit de FA Premiership verhalen op West Ham.

Sheffield is van mening dat West Ham teruggezet had moeten worden na het onreglementair aantrekken van de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano.

In eerdere juridische procedures slaagde Sheffield er niet in om West Ham strafpunten te bezorgen, zodat die club zou degraderen.
De club trok vorig seizoen Tévez en Mascherano aan via een onafhankelijke investeerder, iets wat het reglement van de Premiership niet toestaat. West Ham kreeg hiervoor eerder acht miljoen euro boete.

Drie screenshots Halo 3 laten nieuwe multiplayer-map zien

De website IGN heeft een drietal screenshots online gezet van de multiplayer-mode van Halo 3. In de screenshots is een gedeelte van een geheel nieuwe map te zien.

De map is een groot Forerunner-gebouw dat in de rotsen is gebouwd. Het level is gespiegeld zodat de indeling aan elke kant van de brug hetzelfde is. Precies in het midden op het hoge level ligt een rocket-launcher en op het lagere level ligt een shotgun.



Campos GP wil F1 in

Campos Grand Prix, momenteel actief in de GP2, onderzoekt de mogelijkheden om in de Formule 1 te rijden. Een deal met Super Aguri F1 zou momenteel de waarschijnlijkste optie zijn.

Teambaas van Campos Grand Prix, oud-F1-coureur Adrian Campos, sluit niet uit al in 2008 de stap naar de hoogste klasse te kunnen maken. Een overname of fusie met Super Aguri zou een mogelijkheid zijn. Het budget van Super Aguri zou onder druk staan door het uitblijven van betalingen van sponsor SS United.

Aguri Suzuki zou al gesprekken hebben gehad met Alejandro Agag, een Spaanse zakenman met een groot aandeel in Campos Grand Prix. Suzuki beweert dat slechts een klein deel van de aandelen in het team te koop is, maar wellicht is een grotere deal noodzakelijk om de gaten in het budget te kunnen vullen.

Coach Slavia Praag na zege: "Pas de eerste stap"

Na de 1-0 overwinning gisteravond op Ajax, heeft Slavia Praag goede uitzichten op een eerste Champions League-deelname.

De coach van de Tsjechische club, Karel Jarolim, zag zijn beide wensen worden vervuld. Zijn ploeg hield de nul en wist zelf wel tot scoren te komen. “We gingen goed om met de druk van de thuisploeg. Onze doelman was fantastisch, dankzij hem hielden we de nul. Maar dit is pas de eerste stap, het zal heel zwaar worden in de return.”

"Liuzzi bij STR in 2008 uitgesloten"

Gerhard Berger voorziet een goede toekomst in de Formule 1 voor Vitantonio Liuzzi, maar sluit een terugkeer na dit seizoen van Liuzzi bij Scuderia Toro Rosso uit.

"Er zijn geen problemen met Tonio," verklaarde Berger. "We willen het team stabiliseren en het is tijd dat hij en wij onze eigen paden inslaan. Tonio is een aardige jongen, die op bepaalde momenten snel kan zijn, maar hij moet zijn potentieel in een omgeving uitbuiten waar dat beter kan dan bij ons."

Ook een testrol zit er niet in voor de Italiaan. "We hebben coureurs nodig die veel testkilometers nodig hebben. Het is lastig om te zeggen dat iemand een grote toekomst voor zich heeft als hij test bij Toro Rosso."

BioShock moest tropische game met Nazi's worden

Met BioShock heeft 2K Games een redelijk unieke setting afgeleverd. Zelden struinden we door verlaten onderzeese utopische locaties. Toch was dit niet het originele plan voor BioShock. Volgens senior designer Joe McDonagh zou BioShock zelfs iets totaals anders worden eigenlijk:

"Every studio has its own dynamic, but we believe that original games require a lot of iteration and sudden changes of direction. It can be terrifying and ageing at times. But it's impossible to sit down at the start of a project and say this game will be XYZ and it will be fun. Bioshock for instance started out on a tropical island with Nazis."

Toen de game in 2004 in ontwikkeling ging was het verhaal nog erg vaag. De game zou toen zich afspelen in de nabije toekomst. De locatie zou een verlaten WWII onderzoekscentrum zijn, nu in bezit van een bio-tech bedrijf dat experimenten uitvoert.

"You have a high level direction, but most of the time you get something working, then realise it's rubbish. You then work away at it until it's fun. Sometimes the best things are total accidents (think about the rocket jump in Quake)."

Aldus McDonagh.


Totaal niet wat de game eerst zou worden

Xbox 360 met 8-bit kwaliteit

Een user van de gamessite Kotaku kwam in Mexico iets opmerkelijks tegen. In een winkel die normaal alleen normale spullen verkoopt, stond een verzameling kloon-consoles. De X-Game 360 lijkt qua doos op de Xbox 360, maar gaat niet verder dan 8-bit kwaliteit. Hij kost dan ook maar zo'n €21,-.

I was walking around a well known mexican mall (wich makes sense since im mexican), when i saw, in a "serious: store, this pieces of... well, the pic says it all. Its a Xbox-like 8BITS videogame system. Yup, 8 bits, wich means NES quality games, in a shiny white box. Makes me kind of sad, many kids are gonna get this because their tech impaired parents wont be able to see the differences. In case you ask, the price is around US$28.



Christian Allen gaat van Red Storm naar Bungie

Christian Allen, tot voor kort Senior Designer en Creative Director bij Red Storm en Ubisoft, heeft op zijn blog aangekondigd over te stappen naar Bungie. In de afgelopen jaren werkte Allen aan zeven Ghost Recon games, waaronder de Advanced Warfighter-serie. Hij zal bij Bungie aan de slag gaan als Lead Designer. Voor iedereen die denkt dat Bungie het tactische shooter-genre in wil gaan met deze man aan het hoofd, dat zal niet gebeuren. Allen heeft aangegeven bij Bungie aan hele andere games te zullen werken.



DVD: Demons from her past

Als Allison (Alexandra Paul) voor het eerst in jaren weer in haar geboortedorp komt, is ze eigenlijk allesbehalve welkom. Door een noodlottige aanrijding kwam een jongetje uit het dorp om het leven en Allison werd daarvoor veroordeeld voor vijf jaar gevangenisstraf. Onterecht, want het was niet Allison die schuldig was aan het ongeluk, maar één van haar beste vrienden. Die spanden echter samen en verklaarden dat ze geen van allen bij Allison in de auto zaten. Eenmaal uit de gevangenis besloot ze niet meer terug te keren naar het dorp, tot de dag dat haar oma overlijdt. Ze vindt dat het tijd is om haar naam te zuiveren en ze probeert de echte schuldigen ervan te overtuigen dat ze de waarheid naar buiten moeten brengen. Die piekeren daar niet over en ze gaan tot het uiterste om haar ervan te weerhouden hun goede naam door het slijk te halen. Tot één van de vrienden last krijgt van zijn geweten. Zal hij voor Allison opkomen of verhinderen de anderen dat?

Chinees echtpaar wil kind "@" noemen

Icoon OpmerkelijkEr worden wereldwijd steeds gekkere namen verzonnen voor nieuwe wereldburgers. Zo werd onlangs in Nieuw-Zeeland een baby 4real genoemd, wat overigens werd verboden omdat cijfers in namen daar niet zijn toegestaan. Die baby heet nu in afwachting van een rechtszaak tijdelijk Superman.

Dat het nog gekker kan bewijst een stel uit China: zij willen hun zoontje "@" noemen. Dit teken wordt gebruikt in emailadressen. Een medewerker van een taalcommissie in Peking maakte dit bekend.

De vader zegt dat het "@"-teken door Chinese emailgebruikers wordt uitgesproken als het Engelse woord "at". Als de "t"-klank wordt benadrukt zou het als "ai ta" klinken. In het Mandarijn Chinees betekent dat "hou van hem". In Nederland zou het kind Apenstaartje heten.

@
hou van hem in het Chinees

Jongen op kamp gedwongen maden te eten

De Chiro, de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België, is ernstig in opspraak geraakt door de behandeling die de leiding van de afdeling uit Buizingen aan een 11-jarige Chirojongen heeft gegeven. De knaap werd midden in de nacht tijdens een kamp uit bed gehaald omdat hij een andere jongen zou hebben gepest.

Als straf werd hij geblinddoekt in een bootje gezet dat op de rivier de Ourthe dreef. Hij mocht alleen zijn onderbroek aanhouden en een zwemvest, en moest allerhande fysieke proeven uitvoeren. De leiding scheen met een felle zaklamp in zijn gezicht, en verplichtte hem om maden te eten. De strafsessie duurde ruim een uur.

De nationale leiding van Chirojeugd Vlaanderen is woest over de gang van zaken en doet er onderzoek naar.

Chiro
In de Chirogroepen worden kinderen en jongeren in hun vrije tijd samengebracht. Via spel wil Chiro hen ervaringen laten opdoen, leren samenleven, een kijk bieden op zichzelf en op de wereld.

''We willen een leerschool voor het leven zijn. Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren willen we met hen streven naar een Chirodroom: een wereld waarin de Chirowaarden graag zien, rechtvaardigeheid en innerlijkheid centraal staan'', staat te lezen op de website van de beweging.

Verdachten steekpartij café 't Snuitje aangehouden

Icoon MisdaadIn Antwerpen zijn gisteravond twee mannen aangehouden die verdacht worden van de steekpartij in Scheveningen afgelopen zondag. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vanochtend bekend. De 52-jarige eigenaar van café 't Snuitje kwam bij de steekpartij om het leven.

De verdachten zijn twee Britten, van 31 en 49 jaar. De 31-jarige man zou het slachtoffer hebben neergestoken. De rol van de andere man wordt nog onderzocht.

De politie kwam de twee op het spoor door getuigenverklaringen. De officier van justitie heeft de Belgische autoriteiten gevraagd beide mannen over te leveren.


Herdenking bij 't Snuitje

Overlord krijgt split-screen multiplayer

De game Overlord is inmiddels al een tijdje uit -Bboelie was redelijk tevreden over de game- maar Codemasters heeft besloten toch nog een extra multiplayer mogelijkheid aan te gaan bieden. De game was al op verschillende manieren samen te spelen via Xbox Live, maar zal binnenkort ook op één console te spelen zijn in split-screen. De update zal gewoon als patch aangeboden worden en zal in de nabije toekomst verschijnen.

EA medewerker speelt met Wikipedia pagina eigen bedrijf

Dat bedrijven soms actief hun Wikipedia pagina bijwerken is bekend, maar dat een medewerker probeert de rol van een van de grondleggers van het bedrijf teniet te doen is wel opvallend.

Shacknews heeft boven water gehaald dat een gebruiker met een IP-adres welke geregistreerd is op naam van Electronic Arts Redwood City meerdere malen de Wikipedia pagina van EA heeft veranderd. De eerste grote verandering vond plaats op 20 november 2006 waarbij Trip Hawkins, een van de grondleggers van het bedrijf, uit het rijtje met belangrijke mensen werd geknikkerd.

Later is Trip ook uit delen van de geschiedenis van EA verwijderd, en zijn de verdiensten van Larry Probst naar de voorgrond geschoven. Ook zijn er referenties naar het EA spouse debacle verwijderd, en zijn er teksten toegevoegd die het vooruitstrevende karakter van EA in "reforming work/life balance issues that are endemic to the software industry" benadrukken.

Nadere inspectie van het IP leert ons dat via dit IP de meeste veranderingen op Wikipedia zijn aangebracht van alle IP-adressen van EA. Shacknews heeft contact gezocht met EA, maar heeft nog geen antwoord mogen ontvangen.

Wilders laconiek onder stroom aangiften

JustitiePVV-leider Geert Wilders ligt niet wakker van de stroom aangiften die tegen hem worden gedaan naar aanleiding van zijn uitspraken over de Koran. In De Telegraaf zegt het Kamerlid vandaag rustig door te gaan met waar hij mee bezig is: ''Ik trek me niet zo veel van de aangiften aan. Ze doen maar. Al wil de hele wereld me vervolgen, ik ga door. Iemand moet het zeggen.''

Wilders vindt bovendien dat het debat over zijn uitspraken niet in de rechtbank thuishoort, maar in de Tweede Kamer. Gisteren werd bekend dat het college van procureurs-generaal rekening houdt met tientallen aangiften tegen Wilders. Ze heeft aan het Openbaar Ministerie gevraagd al de zaken te behandelen in Amsterdam omdat daar het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie is gevestigd.

De Rotterdamse advocaat Haroon Raza, die al aangifte tegen Wilders deed, komt binnenkort met nog veel meer aangiften. Hij gaat namens zeker tientallen en mogelijk honderden Pakistani in Nederland aangifte doen. ''We hebben de handschoen opgepakt. Justitie zal in ieder geval alle aangiften individueel moeten behandelen en beantwoorden. Het is een signaal dat Wilders de grenzen van het betamelijke heeft overschreden en onnodig grievend is, wat de Hoge Raad eerder al eens als strafbaar heeft aangemerkt.''

Tegen Wilders zijn onder meer aanklachten ingediend wegens aanzetten tot haat en geweld, discriminatie, smaad en belediging.

'Niet strafbaar'
De vraag is overigens of Wilders' uitlatingen wel strafbaar zijn. Want er kunnen wel honderden aangiften binnenkomen, er moet wel een strafbaar feit zijn gepleegd. Hoogleraar strafrecht Peter Tak van de Radboud Universiteit zegt bijvoorbeeld dat het op zich niet strafbaar is op te roepen tot een verbod van de Koran en de Koran een ''fascistisch boek'' te noemen.

Tak zegt dat er misschien in andere uitspraken van Wilders sprake is van discriminatie, juridisch gezien. ''Maar ik zou het niet opportuun vinden dat Wilders door justitie vervolgd zou worden, aangezien dat alleen nog maar meer aandacht geeft aan zijn oproep.''

Rechtsgeleerde prof. Afshin Ellian van de Universiteit van Leiden, sluit zich bij Tak aan: ''Oproepen tot het verbieden van de Koran zijn niet strafbaar en aangifte doen tegen uitspraken van politici heeft ook weinig zin.'' Hij wijst er op dat het Vlaams Belang van Filip DeWinter in België alleen maar groter is geworden door de rechtszaken die tegen de partij zijn gevoerd. ''Je moet politiek niet in de rechtszaal halen. Je moet elkaar met argumenten bestrijden.''

Eerder noemde in de Volkskrant de Nijmeegse hoogleraar strafrecht Ybo Buruma de aangiften ''kansloos''. Hij denkt dat de zaak zal worden geseponeerd. ''Het verwijt van haatzaaien gaat niet op. Dan zou Wilders een soort oproep moeten doen om moslims in elkaar te slaan.'' Ook de bekende strafpleiter Gerard Spong denkt dat Wilders zich weinig zorgen hoeft te maken. ''Uitspraken over het weren van moslims zijn ook gedaan door anderen, die niet zijn vervolgd. En Wilders verbiedt niet de islam, maar het boek dat moslims gebruiken als geheugensteuntje. Dat is hooguit onhandig.''



'Ze doen maar'

Sega bezig met ontwikkeling van Viking-game?

Officieel heeft Sega nog niks aangekondigd, maar op basis van wat we zien op Gamestop kunnen we ervan uitgaan dat het bedrijf bezig is met een Viking-game. Op de internetwinkel staat namelijk een game te pre-orderen die de naam Viking: Battle of Asgard draagt. Het zou een actiegame betreffen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 die op 5 februari volgend jaar in de winkels moet verschijnen. Met Asgard wordt in dit geval niet verwezen naar het ras in de tv-serie StarGate, maar naar de stad van de Æsir, de Goden.

Het is even afwachten of en wanneer Sega met een aankondiging naar buiten komt.

Voorlopige verkoopcijfers Japan

Deze week zijn er geen hard- en softwareverkopen bekend vanuit Japan van de gebruikelijke bron, Media Create. We hebben daarom in plaats van die cijfers de cijfers van Famitsu. Deze zijn echter niet zo precies en worden meer geschat. Ook zijn niet alle data bekend helaas, maar het geeft wel enigszins een idee over de verkopen van afgelopen week:

Hardware:

ConsoleAantal
DS Lite150.000
Wii93.000
PSP26.000
PS324.000
PS214.000
Xbox 3602.800

Software:

Game ConsoleUitgeverAantalTotaal
SD Gundam G Generation: Cross DriveNDSBandai Namco130.000
Mario Party 8WiiNintendo100.000540.000
FFXII InternationalPS2Square-Enix50.000
J. League Winning Eleven 2007 Club ChampionshipPS2Konami46.000180.000
Donkey Kong: Jungle ClimberNDSNintendo38.000
Wii SportsWiiNintendo
Wild Arms: CrossfirePSPSony29.000
Everybody's Golf 5 PS3Sony27.000250.000
Wii PlayWiiNintendo
Wantame Uranai ChannelNDSCapcom24.000

Nirvana-baby voelt zich pornoster

OpmerkelijkEén van de bekendste - en misschien wel de bekendste - baby ter wereld voelt zich heden ten dage een pornoster. Het gaat om de nu 17-jarige Spencer Elden die in 1991 als naakte baby de hoes sierde van het legendarische Nirvana-album 'Nevermind'.

In een interview met MTV zegt de jongen dat hij deels gebukt gaat onder de status die de foto met zich meebrengt. ''Het voelt heel ongemakkelijk dat tientallen miljoenen mensen ter wereld mij naakt hebben gezien. Ik voel me de grootste pornoster ter wereld.''

De ouders van Spencer ontvingen indertijd 200 euro voor de foto van hun baby. Verder is er nooit geld betaald voor de foto. Zanger Kurt Cobain van de grungeband had indertijd wel beloofd dat hij de jongen mee uit eten zou nemen als hij ouder was. Maar omdat Cobain in 1994 met een geweer een einde aan zijn leven maakte, is dat er nooit van gekomen.



'Pornoster'

CDA boos over peuterprotest kuikenleed

Het CDA is woedend op de actievoerders van stichting Wakker Dier die gisteren peuters inzetten bij een demonstratie tegen het leed van kuikentjes in de bio-industrie. CDA-Kamerlid Joop Atsma noemde de actie ''misbruik van kinderen''.

Twintig paar ouders deden met hun kind(eren) mee aan de protestactie in Den Haag. De kinderen, in de leeftijd van 1 tot en met 9 jaar, hielden lichtgewicht spandoeken en ballonnen vast om hun boodschap kracht bij te zetten. Na een uurtje was de actie voorbij. Volgens het CDA was de actie een vorm van winst behalen over de rug van je kind.

De Leidse hoofddocent staats- en bestuursrecht Michiel van Emmerik zegt in een reactie dat het CDA wel wat boter op het hoofd heeft. ''Als het misbruik is om een kind mee te laten doen aan een demonstratie, dan mag je een kind ook niet elke zondag – misschien wel tegen zijn zin in – meenemen naar de kerk.'' Volgens Van Emmerink is de wet heel duidelijk. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. En als er geen kinderarbeid, kindermishandeling of kindermisbruik aan te pas komt, mogen ouders hun kroost meenemen naar de kerk, of naar een demonstratie.

Overigens heeft hij wel enige kritiek op de actie. Je zou je kunnen afvragen of het moreel aanvaardbaar is kinderen te gebruiken voor een actie waar ze zich niet bewust van zijn. Het is wellicht de volgende keer aan te raden oudere kinderen mee te nemen, die hun eigen mening zelf kunnen verkondigen.



Den Haag gisteren

Boek: Ron de Vos - Huizen van dolende vaders

SubheaderRuim 1500 Nederlandse militairen zitten in Uruzgan om onder de vlag van de NAVO de vrede te bewaren. Tenminste, dat was de bedoeling van de missie. Maar in de praktijk is het oorlog in het gebied. De Nederlanders moeten vechten, er vallen doden aan onze kant. En ongetwijfeld zullen er straks militairen terugkomen die door de gebeurtenissen in de war zijn.

Ron de Vos is UNIFIL-veteraan, hij heeft in 1980 in Libanon gezeten tijdens de Nederlandse vredesmissie daar. Net als in Uruzgan had ook die meer weg van een vechtmissie. Alleen was daar toen veel minder over bekend. De verhalen van de militairen werden na thuiskomst dan ook niet serieus genomen, laat staan dat er veel aandacht was voor het posttraumatisch stress-syndroom.

Al 250 doden bij zwaarste aanslag in Irak

AanslagEen enorme aanslag die dinsdagavond laat gepleegd werd in het noordwesten van Irak, is de bloedigste die tot nog toe in het land heeft plaatsgevonden. Inmiddels zijn 250 mensen overleden aan de gevolgen van de aanslag en liggen er zo'n 300 in het ziekenhuis en verwacht wordt dat er nog mensen onder het puin liggen van ingestortte flatgebouwen.

De actie was gericht tegen de Yezidi-gemeenschap. Een zeer oude, overwegend Koerdische sekte die een engelenfiguur vereert. Sommige moslims en christenen beschouwen die engelenfiguur echter als de duivel. De zelfmoordterroristen gebruikten vier vrachtauto's geladen met explosieven die ze gelijktijdig lieten ontploffen.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de met Al Qaida verbonden groep Islamitische Staat Irak waarschuwde vorige week in pamfletten dat er een aanslag op komst was, omdat Yezidi's 'anti-islamitisch' zouden zijn.

Steniging
Mogelijke aanleiding voor de uiterst bloedige aanslag is een geruchtmakend incident van eerder dit jaar. Yezidi's stenigden toen een Yezidi-tiener omdat zij het met een moslimjongen had aangelegd en moslima was geworden.

Videobeelden van de steniging van de 17-jarige yezidi Du'a Khalil Aswad doken toen op internet op en zorgden voor een golf van verontwaardiging. Kort na haar dood werd ze ook nog eens opgegraven. Dat gebeurde opdat haar vader het dorp nog trots haar maagdenvlies kon tonen. Hiermee kon de man aantonen dat zijn dochter hem niet ten schande had gemaakt.

De steniging van Du'a Khalil Aswad leidde toen al meteen tot enorme spanningen tussen radicale moslims en yezidi’s. De Opperste Raad van de Yezidi's keurde de steniging op het meisje overigens af. Volgens de raad was het een gevolg van stamtradities die niets te maken hebben met de religie.

Cel geëist tegen ontuchtige pedo-hopman

JustitieTegen de 30-jarige Ronald B. uit Vlaardingen is gisteren voor de Rotterdamse rechtbank 3 jaar cel waarvan één voorwaardelijk geëist. B. heeft bekend als hopman van scoutinggroep Prinses Irene dertien zeer jonge meisjes seksueel te hebben betast. Vanwege de grote kans op herhaling gelastte de officier van justitie een proeftijd van drie jaar, in plaats van de gangbare twee jaar.

B. sliep vanaf 1996 tijdens logeerweekeinden van de scoutinggroep tussen de potentiële slachtoffertjes in en betastte ze als ze - volgens hem - in slaap waren gevallen. Hij koos zijn slachtoffers zorgvuldig: alleen meisjes die waarschijnlijk niks durfden te vertellen, werden betast. Toen een 7-jarig meisje haar verhaal tegen een akela vertelde, kwam het misbruik aan het licht.

Onderzoek van de politie bracht een lading van ruim 2000 afbeeldingen met kinderporno aan het licht. Plaatjes die de hopman, die toen nog bij zijn ouders woonde, op zijn kamer opzocht op internet. Van een aantal ontdekte de politie dat ze waren gemaakt met een camera waarvan ook B. er een in zijn bezit had. ''Ik was door wat ik vond op internet nieuwsgierig geworden. Ik maakte, bijgeschenen door een zaklantaarn, foto's van de meisjes.''

B. gaf toe dat als hij niet gepakt was, hij waarschijnlijk nu nog bezig was geweest met zijn praktijken. ''Ik heb er heel erg bij stil gestaan dat het niet mag, maar het zit in me.'' B., die momenteel vrij man is en allerlei therapieën ondergaat, kan volgens de officier van justitie na een gevangenisstraf verder behandeld worden. De rechtbank doet op 29 augustus uitspraak.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Alleen Palyama naar derde ronde WK

Alleen Dicky Palyama is nog over op het WK badminton dat wordt gehouden in Kuala Lumpur. Judith Meulendijks en het duo De Ruiter/Vaessen werden uitgeschakeld.
Palyama moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Algarijn Nabil Lasmari. Palyama won de eerste set met 21-18, in de tweede bouwde de Algarijn al snel een voorsprong op en gaf deze niet meer uit handen: 14-21. In de derde set had Palyama het spel van Lasmari door en won redelijk eenvoudig met 21-11.

Judith Meulendijks moest tegen de als zevende geplaatste Lu Lan. De eerste set verloor Meulendijks net met 18-21 terwijl de tweede set met 13-21 naar de Chinese ging.

Jorrit de Ruiter en Ilse Vaessen wisten bijna te verrassen in de eerste set tegen het als twaalfde geplaatste Chinese koppel Chen Xu/Tingting Zhao. Het werd uiteindelijk 19-21 in die eerste set. De tweede set ging eenvoudig met 10-21 naar de Chinezen.

Twee Spocks in nieuwe Star Trek-film

Icoon FilmActeur Leonard Nimoy, die in de jaren zeventig al de rol van Mr. Spock speelde in de eerste Star Trek-serie, zal in de nieuwe film wederom zijn opwachting maken. Dat meldt het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

Het is inmiddels zestien jaar geleden dat de nu 76-jarige acteur in de huid van het populaire karakter kroop. Nimoy vertolkt de oude Mr. Spock. Acteur Zachary Quinto, vooral bekend als seriemoordenaar Sylar uit de successerie Heroes, geeft gestalte aan het karakter in zijn jonge jaren. De elfde Star Trek-film zal vooral draaien om de vriendschap tussen Spock en Captain James T. Kirk. Het is nog niet duidelijk of William Shatner, die in de jaren zeventig Captain Kirk speelde, ook terug zal keren.

Star Trek XI wordt geregisseerd door J.J. Abrams, die onder meer de succesvolle tv-serie Lost en het derde deel uit de Mission:Impossible-reeks maakte. De film moet kerst 2008 in première gaan. De opnames beginnen in november.

Medeoprichtster comité ex-moslims: Jami te extreem

Icoon BinnenlandsMedeoprichtster van het comité voor ex-moslims Loubna Berrada vindt dat Ehsan Jami is doorgeschoten met zijn uitspraken over de islam. Dat zegt ze vandaag in het AD. ''Het was veel te extreem en zijn uitspraken brachten ons in gevaar. Niet alleen hem, maar mij ook.''

Het comité komt op voor het recht van ieder individu om zijn geloof te kiezen of zijn geloof op te geven. Jami werd de afgelopen tijd mishandeld en bedreigd met de dood. Hij wordt sinds kort beveiligd.

''We zouden in de beginfase drie interviews geven, maar voor ik het wist had hij er dertig gedaan. Had hij de koran achterlijk genoemd, en de profeet Mohammed een crimineel. Hij ging maar door. Ik snapte er niks van. Zo creëer je geen draagvlak, zo maak je alleen maar mensen boos'', aldus Berrada.

Ze besloot uit het comité te stappen, maar kwam daar later op terug omdat ze het doel te belangrijk vond. ''Maar toen kreeg ik te horen dat er op mijn aanwezigheid geen prijs meer werd gesteld. Ik ben misschien te genuanceerd, ik weet het niet. Ik krijg inmiddels geen contact meer met Ehsan, dus kan het hem niet vragen.''

Berrada vindt dat Ehsan mensen beledigt die nog wel moslim zijn. ''Hij doet ook mijn familieleden pijn, die nog gewoon moslim zijn. Bovendien gaat het nu alleen nog maar over hem.''

Steuncomité
Jami wordt wel gesteund door het steuncomité ex-moslims. Gisteren vroeg het comité ongeveer vijftig politici, wetenschappers, journalisten en schrijvers per brief een verklaring te ondertekenen over de geloofsvrijheid.

Onder degenen die de brief ontvangen, zijn de fractievoorzitters van alle politieke partijen in de Tweede Kamer. Het steuncomité zal midden september bekendmaken wie de brief hebben ondertekend. Dan presenteert het Comitè van ex-moslims zich, dat Ehsan Jami heeft opgericht. Dit comité komt op voor het recht van ieder individu om zijn geloof te kiezen of zijn geloof op te geven. De islam erkent dat recht niet.

Het Steuncomité noemt de verklaring, die het heeft voorgelegd, een ''bericht uit de samenleving'', van mensen die opkomen voor het recht op een vrije keuze van godsdienst en levensovertuiging. Het comité wijst erop dat dat recht, een van de grondslagen van de Nederlandse samenleving, onder zware druk staat. Bovendien weten ex-moslims dan dat verscheidene prominente Nederlanders hen steunen.

Het Steuncomitè heeft bij de keuze van de ongeveer vijftig Nederlanders gestreefd naar een evenwichtige afspiegeling van de samenleving: links en rechts, gelovig en niet-gelovig, moslims en niet-moslims. Voorzitter van het comité is de journalist Michiel Hegener. Tot de leden behoren de politicoloog Jos de Beus, hoofdredactrice Cisca Dresselhuys van Opzij, de schrijfster Nahed Selim en de journalist Theodor Holman.

Dutch Lions verliezen eerste wedstrijd op EK

De Dutch Lions hebben hun eerste wedstrijd op het EK in de C-groep met 8-40 verloren van het Zwitserse team. Mochten ze dit EK nog winnen dan promoveren ze naar de B-groep.
Ondanks een goede voorbereiding was het Nederlandse team in de eerste helft niet opgewassen tegen de Zwitsers. Het was dan ook 0-37 na 2 kwarten. Na de rust ging het een stuk beter, in het derde kwart wisten de Zwitsers slechts een fieldgoal te scoren terwijl de Dutch lions in het vierde kwart een touchdown scoorden en een 2 point conversion maakten.

Voor de complete statistieken van de wedstrijd kan je hier terecht.

Spaanse wielerbond steunt Valverde

De Spaanse wielerbond RFEC gaat niet in op de wens van de organisatie van het WK op de weg om Alejandro Valverde thuis te laten.

Susanne Eisenmann, de president van de WK-organisatie, zei eerder deze week dat ze de Spanjaard liever niet aan de start ziet verschijnen omdat hij in verband wordt gebracht met doping. RFEC gaat een brief sturen naar Eisenmann om opheldering te vragen in de kwestie. "Als de keuzeheer Francisco Antequere de aanwezigheid van Valverde op het WK nodig acht, dan zal hij deel uitmaken van de nationale selectie", aldus een verklaring van de Spaanse voetbalbond. De exacte inhoud van de brief wordt pas bekend als die verstuurd is, wat binnen een paar dagen zal gebeuren.

Naast Valverde wil Eisenmann ook Erik Zabel weren van het WK. Ze weet alleen nog niet of dat juridisch ook haalbaar is, omdat de wielrenners nooit gestraft zijn voor het gebruik van stimulerende middelen. Valverde wordt in verband gebracht met de zaak-Fuentes terwijl Zabel een aantal maanden geleden bekend maakte dat hij eenmalig epo gebruikt had, maar dit deed hij op een moment dat de zaak al verjaard was.

Keane haalt uit naar spelers en spelersvrouwen

De trainer van Sunderland, Roy Keane, heeft niet veel op met zwakke persoonlijkheden. Keane heeft gezegd dat hij spelers hekelt die omwille van hun vrouw liever niet buiten Londen willen voetballen.

Volgens de Ier zouden zij niet aan het shopgedrag van hun echtgenotes willen tornen. "Hebzucht is altijd een onderdeel van de sport. Ik maak me zorgen dat steeds meer spelersvrouwen het voor het zeggen hebben. "Wat is jouw prioriteit? Je vrouw en haar winkelgewoonten, geld of jouw voetbal?", aldus Keane.

Als trainer van Sunderland ondervindt Keane de problemen dagelijks. Veel spelers zouden een overstap naar de in het noordoosten van Engeland gelegen club niet zien zitten vanwege hun partner. "Als iemand niet naar Sunderland wil komen, is het goed. Maar als iemand Sunderland afwijst vanwege zijn vrouw, is het een trieste zaak. Ik kan de namen van drie, vier grote spelers noemen van wie duidelijk is dat hun vrouw of vriendin de broek aan heeft. Die vrouwen houden zich bezig met fotoshoots en meer van dat soort werk. Deze zogenaamde sterren zijn mensen die we vereren. Nou, ze zijn gewoon zwak en zacht."

Afgelopen seizoen leidde Keane in zijn eerste jaar als manager Sunderland naar de Premier League.

FIFA deelt lange schorsingen uit

De tuchtcommissie van de FIFA heeft gisteren zware straffen uitgedeeld aan een Chileense speler en een Nigeriaanse bondscoach.

Jaime Grondona mag negen maanden niet voetballen wegens ernstig wangedrag tegen officials. Ladan Bosso is vier maanden op non-actief gezet wegens beschuldigingen over racisme tegen een scheidsrechter.

Grondona en Bosso misdroegen zich tijdens het wereldkampioenschap onder 20 jaar vorige maand in Canada. Het tweemaal moet ook een boete betalen van een paar duizend euro.

Doden door zeebeving Peru

Icoon RampCirca twintig mensen zijn gisteravond om het leven gekomen in de Peruaanse kustprovincie Ica tijdens een zeebeving. Zeker honderd personen zijn gewond geraakt. Dit meldden televisiezenders van de hoofdstad Lima donderdag.

De beving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter vond plaats in de Stille Oceaan voor de kust van Peru. Het Tsunami Warning Centre van de Stille Oceaan in Hawaï heeft de tsunamiwaarschuwing voor Peru, Ecuador, Chili en Colombia weer ingetrokken. Er heeft zich wel een kleine tsunami in Peru voorgedaan, maar die was verre van gevaarlijk, zei een woordvoerder op CNN.

Het Amerikaanse instituut US Geological Survey meldde eerst dat het ging om twee afzonderlijke aardbevingen die kort na elkaar plaatsvonden, maar veranderde dat later in een enkele beving met een kracht van van 7,9 op de schaal van Richter, gevolgd door ongeveer negen naschokken die varieerden van 4 tot 6 op de schaal van Richter.

Elvis leeft na 30 jaar nog steeds voort

Icoon MuziekHet is vandaag precies 30 jaar geleden dat Elvis op 42-jarige leeftijd overleed. In de Amerikaanse stad Memphis komen donderdag vele fans bijeen om hem te herdenken, want Elvis leeft 30 jaar na zijn dood nog steeds voort bij miljoenen fans.

Wereldwijd staat 16 augustus in het teken van The King. Vanaf het landgoed Graceland worden bijvoorbeeld diverse tv-uitzendingen verzorgd. Ook is er op Graceland een concert ter ere van Presley, maar hoogtepunt van de dag is het speciale duet dat dochter Lisa Marie heeft opgenomen. Samen zingen ze 'In The Ghetto', zoals Gerard Joling nu zingt met André Hazes.

Er zijn overigens nog weinig mensen die geloven dat Elvis leeft. Zagen Amerikanen hem decennia lang bij McDonalds zitten of de supermarkt uitlopen, tegenwoordig sluit niemand meer weddenschappen af. Toch valt er nog geld te verdienen aan een levende Elvis. Degene die kan aantonen dat hij nog leeft en aanwijst waar hij verblijft, mag rekenen op een fikse beloning. De Amerikaanse schrijver, acteur en filmmaker Adam Muskiewicz loofde twee jaar terug 3 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) uit voor degene die hem op het spoor van Elvis zette. De zanger is nog steeds niet gevonden.

Kassa
Voor wie het ook kassa blijft zijn de erfgenamen. Jaarlijks stroomt er nog 42 miljoen dollar binnen. Presley was vijf jaar achtereen lijstaanvoerder van de best verdienende dode artiesten, maar staat nu nummer twee. Kurt Cobain staat nummer één. Elvis wordt overigens ook in de Nederlandse media herdacht. Op Radio 5 is hij weekartiest en Veronica zendt twee documentaires uit.

Duet met Lisa Marie: hoogtepunt of dieptepunt?

PSP slim & lite 14 sept in zwart en zilver

Sony had al aangekondigd dat de vernieuwde PSP eerder in Europa uit zou komen dan in Japan, maar een exacte datum was nog niet gegeven.

Deze hebben wij vandaag voor jullie. De PSP Slim & Lite zoals het beestje gaat heten komt op 14 september in de winkels te liggen voor een adviesprijs van 169 euro. De beschikbare kleuren in Europa zijn zwart en zilver.


Niet zoveel kleuren als Japan helaas
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.