Theatre of War vindt uitgever

Morthill
Kalypso Media heeft aangekondigd Battlefronts strategiegame Theatre of War uit te zullen gaan geven. Deze game, die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, draait om realisme en historische correctheid. Rambostijl tankrushen zal er niet bij zijn met deze game, discipline en taktiek zijn de manieren waarmee je Theatre of War onder de knie zal krijgen.

Battlefront heeft maandenlang onderzoek gedaan naar alle details van de wapens waarmee gevochten werd in WWII. Van hoe stevig het patser is van verschillende tanks, tot hoe krachtig bepaalde projectielen waren en wat de impact zal zijn. Spelers zullen nu door zoveel detail juist moeten bepalen welke manschappen ze inzetten, want de verkeerde beslissing zou slechte resultaten kunnen opleveren. Zelfs het weer zou zomaar je plannen volledig in de soep kunnen doen lopen.

De game is verdeeld in zes campaigns, verdeeld over de Amerikanen, Engelsen, Fransen, Duitsers, Russen en Polen. In totaal zitten er 44 missies in de game, gebaseerd op echte WWII-veldslagen. Van de verwoeste vlaktes van Polen tot de verdedigingslinies van Normandië. Als extra zullen Engelse kopers de Battle for Moscow uitbreiding krijgen. Hierbij zitten nog tien missies in de Russische campaign en een map editor.

Theatre of War zal in oktober in de winkels verschijnen.