Moorden Duisburg Maffia-afrekening

MisdaadBij het Centraal Station van de Duitse stad Duisburg zijn vannacht vijf lijken aangetroffen. Een zesde man werd zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd en overleed daar aan zijn verwondingen.

Alle slachtoffers, mannen tussen de 20 en 30 jaar oud, zijn door hun hoofd geschoten. De doden lagen in en rond twee auto's.

De politie heeft nog geen idee wat de reden is voor de liquidaties. Ook de identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend (gemaakt). Getuigen zouden twee onbekende mannen hebben zien weglopen van de plek van de misdaad.

Update 17.05 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de liquidaties een afrekening zijn in een al jarenlange oorlog tussen twee Italiaanse Maffia-families. Deze oorlog, 'la faida di San Luca', tussen de Pelle-Vottari-Romeo-clan en de Strangio-Nirta-clan duurt al sinds 1991 en heeft al meer slachtoffers geŽist.

Vijf van de zes doodgeschoten mannen komen uit Locri, nabij San Luca, in ItaliŽ. De zesde, Tomasso Venturi, is in Duitsland geboren. Een van de slachtoffers zou een paar dagen later achttien geworden zijn. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, blijken de slachtoffers tussen de 17 en 39 jaar te zijn geweest.

Volgens de politie waren de mannen niet bedacht op een aanval, aangezien ze ongewapend waren. De politie zoekt nog naar de twee moordenaars, die vrijwel zeker tot de Strangio-Nirta-clan behoren. Hiervoor werken de Duitse en de Italiaanse politie samen.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.