Coulthard: "Straf consistenter"

vw_caddy
Red Bull-coureur David Coulthard roept de FIA op om de straffen op een consistentere manier uit te delen. Zijn uitspraak komt na het incident rond McLaren tijdens de laatste Grand Prix in Hongarije.

Tijdens de Grote Prijs van Hongarije kregen zowel Fernando Alonso als McLaren Mercedes een straf voor het ophouden van Lewis Hamilton door Alonso. De Spaanse coureur was na afloop van de race zeer kritisch op de FIA. Volgens Alonso bestond er geen duidelijke regel op basis waarvan de straf kon worden gegeven. Coulthard is van mening dat er nog teveel onduidelijkheid bestaat over de regelgeving. "Een aantal mensen in de Formule 1-wereld waren zeer verbaasd over de beweegredenen van de stewards om Alonso en McLaren te straffen", aldus de Brit. Coulthard wijst ook in de richting van Ferrari. "Waarom is McLaren wel gestraft, maar is bijvoorbeeld Ferrari niet gestraft voor het niet tanken van de auto van Felipe Massa? Dit verpestte toch ook zijn kwalificatie?"

Om scheve gezichten in de toekomst te voorkomen moet volgens Coulthard de FIA consistenter zijn in het uitdelen van straffen. "Iedereen waarmee ik heb gesproken in de Formule 1 snapt niet hoe sommige van de Formule 1-regels worden toegepast. Mensen in het F1-circus en de fans zijn verbijsterd hoe sommige regels worden toegepast. Het is lastig om de sport te volgen wanneer straffen niet consistent worden uitgedeeld".