Man betaalt belasting met kleingeld

Een Amerikaan uit Delaware met een eigen huis heeft de aasgieren van het lokale belastingkantoor een koekje van eigen deeg gegeven. De totale belastingschuld van 12.656 dollar heeft de man contant voldaan. Dit deed de man door uitsluitend met kleingeld te betalen.

De drie loodzware, met munten gevulde zakken deden Cary Malchow naar adem snakken. Hij had het er graag voor over, want de gezichten van de belastingdienstmedewerkers maakten de barre tocht meer dan goed. Drie medewerkers hebben een uur en een kwartier werk gehad om de muntjes te tellen.

"Die lui moesten een keer zien hoeveel geld ze bij ons wegtrekken", zegt Malchow, die een vuist maakt tegen de verhoogde onroerend zaakbelasting in Indiana.

"De kassiers deden hun best. Ze zijn gewend om geld te tellen, maar dit sloeg wel alles. Alle andere mensen moesten wachten. Het was een gÍnante vertoning", meldt hoofdkassier Warren Beebe.

Malchow heeft met zijn actie de belastingdienst een flinke som geld door de neus geboord. Omdat het verkregen geld niet op tijd kon worden gestort, is de belastingdienst een bedrag van 1135 dollar aan rente misgelopen.

Met dank aan Fresco voor de submit.