Prince heeft even geen zin in Candy Dulfer

Icoon MuziekZijne Koninklijke Slechtheid Prince, voorheen TAFKAP, heeft een serie gastoptredens van Candy Dulfer voor zijn eigen concerten in Londen afgezegd. De zanger had Candy Dulfer uitgenodigd een partijtje mee te blazen, maar toen puntje bij paaltje kwam had hij er toch geen zin in. Ook het gastoptreden van Sheila E. zegde hij af. Reden: hij wil liever alleen op het podium staan. Officieel omdat het podium te klein is, officieus omdat hij liever de aandacht naar zichzelf toetrekt, aldus Dulfer in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM.

Candy Dulfer heeft er gemengde gevoelens over. Ze was al naar Londen afgereisd voor het eerste gastoptreden, toen het hoge woord eruit kwam. "Het werd hem allemaal teveel denk ik", zegt de saxofoniste. "In eerste instantie wilde hij met allemaal mensen waar hij eerder mee samenwerkte optreden. Tot hij zich bedacht omdat hij liever zelf wilde scoren. Dat was een domper en ik was ook een beetje boos. Maar aan de andere kant, ik heb zo'n hectische tijd achter de rug, een beetje rust kan ik wel gebruiken."

De kleine zanger uit Minneapolis heeft overigens meteen zijn excuses aangeboden en Candy krijgt ook gewoon betaald volgens afspraak. Toch vermoedt Dulfer dat ze ooit wel weer gaat optreden met Prince. "Misschien nodigt hij later in de maand al die mensen uit om mee te doen. En anders is het ook goed, ik ben in 2004 al op toernee geweest met Prince en op dat gebied heb ik dan ook niks meer te wensen."

Prince treedt nog tot en met 13 september op in Londen. Kaarten zijn te bestellen vanaf 45 pond.