Springruiters derde na eerste dag op EK

De Nederlandse springruiterploeg staat op het Europees kampioenschap in Mannheim na de eerste dag derde in de landenwedstrijd. Duitsland gaat aan de leiding, voor Zwitserland.

Nederland, dat vorig jaar in Aken de wereldtitel veroverde, heeft met 7,37 strafpunten slechts een kleine achterstand op Duitsland (5,18) en Zwitserland (7,13). Voor Nederland kwamen Jeroen Dubbeldam (Up and Down), Vincent Voorn (Armanie), Gerco Schröder (Berlin) en Albert Zoer (Okidoki) in actie. Voorn was zette het beste resultaat neer. Hij staat op de zevende plaats in het individuele klassement.
Zoer verging het minder goed. Door een weigering van Okidoki speelt hij geen rol meer in het individuele klassement en werd zijn score (als slechtste van de 4) geschrapt in de landenwedstrijd.

Bondscoach Rob Ehrens was tevreden. “Ik ben gelukkig met twee zaken: De ruiters hebben goed gesprongen en de paarden maakten een zeer fitte indruk. De laatste twee jaar hebben we succes gehad door op de openingsdag weloverwogen keuzes te maken. Rijden met verstand, geen gekke dingen doen.”

Ehrens is dan ook vol vertrouwen. ”Van de klassering is niets gestolen. Door een kleine communicatiestoornis krijgt Zoer die weigering, anders staan we op één. De uitgangspositie is echter goed.”


Submitter:  Bron: NOS - TT