Italiaanse sportpresentator overleden na overval

Icoon BuitenlandsDinsdagavond is een bekende Italiaanse presentator overleden. Hij is slachtoffer geworden van een overval in de Parijse metro. Hij presenteerde het voetbalprogramma ‘Corner’. Sergio Vantaggiato was op vakantie in Parijs en is rond half tien gisteravond overvallen in het vijftiende arrondissement bij het metrostation Bir-Hakeim, vlak bij de Eifeltoren. Twee belagers rukten met geweld zijn tas los en zijn er vandoor gegaan.

Volgens eerste onderzoeken rende de presentator achter de dieven aan. Hij zou daarbij één van hen te pakken hebben gekregen. De dief heeft Vantaggiato waarschijnlijk van zich afgeschud waardoor de sportpresentator op de trap ten val is gekomen. Hierbij heeft hij hoofdletsel opgelopen dat hem uiteindelijk fataal is geworden.

Dit bovengrondse metrostation is een van de laatste stations waar nog geen camerabewaking is opgehangen. Dit zou een moeilijke en langslepende kwestie zijn. Zijn zoon van 8 jaar en zijn broer die mee reisden hebben de fatale val niet gezien. Daardoor zijn er geen directe ooggetuigen van het ongeluk geweest. De zaak wordt nog onderzocht door de politie.

Sergio Vantaggiato