FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 oktober 2006

Mike Tyson wil tegen vrouw vechten

De “Mike Tyson's World Tour” gaat vrijdag van start. De Tour, bedoeld om geld op te halen voor goede doelen, wordt volgens Tyson “erg leuk”. Bovendien verklaarde Tyson op de persconferentie vandaag dat hij zelf waarschijnlijk vier ronden in de ring te zien zal zijn. Daarnaast liet Tyson weten dat een gevecht tegen de vrouwelijke kampioen Ann Wolfe serieus tot de mogelijkheden behoort.

Mike Tyson stapt dus terug in de ring. Hij heeft zijn fans al gewaarschuwd. Veel hoeven ze niet van de voormalige kampioen te verwachten. Toch belooft Tyson een mooie show aanstaande vrijdag. Tyson zal zelf waarschijnlijk vier ronden in de ring te zien zijn. Daarnaast liet Tyson weten dat een gevecht tegen de vrouwelijke bokskampioen Ann Wolfe serieus tot de mogelijkheden behoort.

“Wolfe is een beruchte en dominante vrouw in de ring”, aldus Tyson.“Ik neem het graag tegen haar op”. Op de vraag van journalisten of hij een geintje maakte knikte Tyson van nee. “Ik maak hier geen grapjes over”.

Russ Young, de manager van Wolfe is echter duidelijk: “Dit gevecht zal nooit plaatsvinden”, aldus Young. “Ik ben verrast door de woorden van Tyson. Wolfe is veel lichter, ze zou overpowered worden door Tyson. Nee, Ann zou hier nooit aan meewerken”.

De Mike Tyson's World Tour is bedoeld om geld op te halen voor goede doelen. “Het wordt erg leuk”, zegt Tyson.“Van mij hoor je geen opruiende taal meer, ik sla niemand meer tot moes, hak niemand meer de hersens in. Die Mike Tyson bestaat niet meer”.

Vrolijke nieuwe screenshots van Viva Piñata

Vandaag zijn er weer een zestal nieuwe screenshots verschenen van de nieuwe game van ontwikkelaar Rare, Viva PiŮata. In Viva PiŮata run jij een soort opvanghuis voor piŮatas. Jij moet met een paar basisgereedschappen een veilige thuishaven scheppen voor de zestig verschillende soorten piŮatas die de wereld van Viva PiŮata bevolken.

Met dank aan tain voor het melden van dit nieuws op het FOK!forum.

Uitslagen CL 17-10-06

Vanavond werd in de Champions League de derde speelronde afgewerkt in de groepen E tot en met H. Hieronder vind je alle uitslagen, standen en komend programma.

Poule E

Programma
Dinamo Kiev – Olympique Lyon 0-3
31’- Juninho 0-1
38’- KšllstrŲm 0-2
50’- Malouda 0-3

Steaua Boekarest - Real Madrid 1-4
9´- Ramos 0-1
23´- Raķl 0-2
56’- Robinho 0-3
64’- Badea 1-3
75’- Van Nistelrooy 1-4

Stand in poule E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Olympique Lyon 330098-0
2Real Madrid 320169-4
3Steaua Boekarest 310235-8
4Dinamo Kiev300302-12

Programma voor 1 november:
Steaua Boekarest - Real Madrid
Dinamo Kiev - Olympique LyonPoule F
Manchester United - FC Kopenhagen 3-0
39’- Scholes 1-0
46’- O’Shea 2-0
83’- Richardson 3-0

Celtic – Benfica 3-0
56’- Miller 1-0
66’- Miller 2-0
90’- Pearson 3-0

Stand in poule F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Manchester United330097-2
2Celtic320166-3
3Benfica301210-4
4FC Kopenhagen301210-4


Programma voor 1 november:
Benfica - Celtic
FC Kopenhagen - Manchester United


Poule G
CSKA Moskou – Arsenal 1-0
24’- Carvalho 1-0

FC Porto – Hamburger SV 4-1
14’- Lůpez 1-0
45+3’/(Pen)- GonzŠlez 2-0
69’- Postiga 3-0
81’- Lůpez 4-0
89’- Trochowski 4-1

Stand in poule G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1CSKA Moskou321072-0
2Arsenal 320164-2
3FC Porto311144-3
4Hamburger SV 300302-7

Programma voor 1 november:
Arsenal – CSKA Moskou
Hamburger SV – FC PortoPoule H
Anderlecht – AC Milan 0-1
58’- KakŠ 0-1

48’2x geel)- Bonera (AC Milan)

Lille – AEK Athene 3-1
64’- Robail 1-0
68’- Ivic 1-1
82’- Gygax 2-1
90+1’- Makoun 3-1

Stand in poule H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1AC Milan321074-0
2Lille312054-2
3Anderlecht302122-3
4AEK Athene 301212-7

Programma voor 1 november:
AC Milan – Anderlecht
AEK Athene - Lille

Oud-international Lieuwe Steiger overleden

Oud-voetballer Lieuwe Steiger is dinsdag in Eindhoven overleden. De voormalige doelman van PSV was al lange tijd ziek en overleed op 82-jarige leeftijd. Steiger kwam vijftien seizoenen uit voor de Eindhovenaren en speelde daarin 383 competitiewedstrijden, waarin hij ťťn keer scoorde. Ook keepte hij zeven wedstrijden in Oranje.

Lieuwe Steiger werd op vijftien april 1924 geboren in Haarlem. De familie Steiger vertrekt al snel naar Eindhoven. Zijn vader gaat er aan de slag bij Philips. Op zijn twaalfde meldt Steiger zich aan bij PSV. Daar wordt hij snel op doel gezet.

Bij PSV moet Steiger op achttienjarige leeftijd Leo Boumans opvolgen als eerste keeper van PSV. Hij maakt meteen indruk en wordt door de KNVB opgeroepen voor het ‘zuidelijke elftal’. Na elf seizoenen keepen bij PSV wordt hij pas opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Steiger treft echter een slechte periode van het Nederlands Elftal. Het elftal is niet stabiel, er wordt in veel verschillende samenstellingen gespeeld en de resultaten vallen tegen. In 1954 bedankt Steiger dan ook voor de eer.

Ook bij PSV is dan het einde in zicht. In 1957 besluit Steiger op 33-jarige leeftijd te stoppen met voetbal. Toch wordt hij nog een keer opgeroepen door PSV. Na twee jaar niet gekeept te hebben vervangt hij de geblesseerde Bekkering. Steiger is echter te lang uit competitie geweest. Na vier wedstrijden moet hij met een blessure afhaken. Steiger stopt dan definitief met voetbal.

Lieuwe Steiger speelde van 1942 tot en met 1957 en ook in het seizoen 1959/60 bij PSV. In totaal komt hij tot 383 competitiewedstrijden waarin hij ťťn keer scoorde. Met PSV werd hij ťťn landskampioenschap en ťťn KNVB-beker.

Vrouw van 9 miljoen klampt zich aan gokautomaat

Icoon OpmerkelijkIn de Argentijnse stad Lomas del Mirador heeft een vrouw zich vastgeklampt aan een gokautomaat in een lokale speelhal nadat zij via deze automaat 9 miljoen euro won. De reden dat zij de gokautomaat niet meer wil loslaten is dat de directie weigert de prijs uit te keren.

Volgens de Argentijnse media speelde de 36-jarige vrouw met een inzet van slechts vijf centavos (omgerekend ongeveer 1 eurocent). De gokmachine gaf aan dat ze een prijs van ruim 35 miljoen pesos (negen miljoen euro) had gewonnen. Ze kreeg echter geen geld mee van de directie, die nu beweert dat de gokautomaat defect was. Hierop klampte de vrouw zich vast aan de machine en wachtte tot een advocaat en tv-journalisten verschenen.

De automaat wordt nu bij elke nieuwsuitzending getoond, met daarop nog steeds het gewonnen bedrag afgebeeld. De speelhal heeft de vrouw al wel een schikking aangeboden van 9000 euro, maar daar wil ze niets van weten. Ze zal blijven zitten tot ze de 9 miljoen euro ontvangt.


Met dank aan vanderveentitus, allenicknameswarenalbezet, YubYub, DJMO, en DeNeo voor de submit.

[upd] Van den Hoogenband stopt na 2008

Pieter van den Hoogenband zal na de Olympische Spelen in 2008 stoppen met topzwemmen. De wereldrecordhouder op de 100m vrije slag zal op dat onderdeel in Peking op jacht gaan naar zijn derde opeenvolgende olympische titel.

”Ik ben dan dertig jaar en heb een hoop plezier gehad'', aldus Van den Hoogenband in een interview aan de Australische krant Herald Sun. Sinds zijn hernia operatie vorig jaar heeft de drievoudig olympisch kampioen echter moeite met de 100 meter. Hij bleef op het afgelopen Europees kampioenschap een seconde boven zijn wereldrecord en werd bovendien geklopt door de Italiaan Magnini. Wel veroverde Van den Hoogenband de Europese titel op de 200m.

update
In het interview in de Sun was VDH ook zeer stellig over de verwachte vroege aanvangstijden van de zwemfinales. Van den Hoogenband waarschuwt voor minder zwemrecords in Peking. “Het is goed voor het zwemmen als we veel kijkers trekken, maar we zwemmen niet alleen voor het publiek”, zegt VDH. “Zwemmen draait ook om spannende races en het breken van records. De resultaten in Peking zullen tegenvallen als we finales in de ochtend zwemmen, terwijl we dan eigenlijk series zouden moeten zwemmen”, aldus de Olympisch kampioen.

"PS3 launchtitels benaderen al de 25GB"

Volgens Phil Harrison, de baas van Sony Worldwide Studios vullen de launchgames voor de PlayStation 3 al bijna de 25GB blu-ray schijfjes die nu nog gebruikt worden. Deze uitspraak deed hij als reactie op kritiek die Sony ontving voor de beslissing om een blu-ray lezer in de PlayStation 3 te stoppen in plaats van een DVD-lezer. De blu-ray schijfjes zullen in eerste instantie 25GB aan capaciteit hebben, op korte termijn zal dit opgehoogd worden naar 50GB om uiteindelijk naar 300GB toe te gaan. Ter vergelijking, op de grootste DVD schijfjes past 9GB.

Aldus Harrison heeft de beslissing om blu-ray in de console te stoppen niks te maken met films. Iets wat wellicht onwaarschijnlijk lijkt gezien Sony's overige activiteiten. Volgens Harrison heeft DVD niet voldoende capaciteit om de data-hongerige RSX GPU en Cell CPU van data te voorzien. Blu-ray zou puur vanuit een games-perspectief zijn toegevoegd.

Ook trok hij uitspraken in twijfel over dat de blu-ray schijfjes enkel gevuld zouden worden met high definition filmbeelden en dat de gamedata gewoon op een DVD schijfje zou passen. In exacte woorden had hij het volgende te melden:

"It's not just about graphics. It's about 7.1 audio, it's about speech, itís about having up to 1080p movies built into the game; it's high res textures, it's animation, it's everything that goes into making a very rich and varied next-gen experience. Partly it's visual, partly it's sound, and partially it'll be down to gameplay benefits as well - more levels, more detail, richer experiences."

Toch verdedigde Harrison ook de beslissing van de meeste ontwikkelaars om toch high definition video toe te voegen aan de game.

"I see nothing wrong with having non-interactive, full HD sequences as part of the game. That's all part of the production value and the experience that you get when you buy the game. I don't see that as a weakness at all."

De blu-ray drive in de PlayStation 3 kreeg de schuld van de vertraging van de console evenals de moeite met het productieproces. Tevens zou de drive het systeem veel duurder maken voor de consument. Microsoft beschuldigde eerder Sony van het de consument ontnemen van keuzes door blu-ray te forceren in plaats van de keus om het er los bij aan te schaffen zoals de HD-DVD add-on bij de Xbox 360. Het nadeel van de aanpak van Microsoft is dan natuurlijk het feit dat de HD-DVD drive niet gebruikt zal worden voor de games maar enkel voor het afspelen van high definition films.

Basso en Ullrich weer in het nieuws

Ivan Basso en Jan Ullrich zijn niet uit het nieuws weg te slaan. Helaas zijn sportieve prestaties niet de aanleiding van koppen in kranten. Basso ontkent in de Franse sportkrant L’Equipe iedere betrokkenheid in de dopingzaak, terwijl Jan Ullrich problemen heeft met Zwitserse autoriteiten die hem weigeren met rust te laten. Waar Basso voorlopig wegens gebrek aan bewijs is vrijgesproken, beweert de Zwitserse Federatie dat zij genoeg bewijs hebben tegen Jan Ullrich. Daarnaast geeft Basso toe dat hij benaderd is door Discovery Channel terwijl Johan Bruyneel in eerdere instantie in alle toonaarden ontkende.

"Ik heb niets met 'Operaciůn Puerto' te maken", zegt Ivan Basso in de Franse sportkrant L'Equipe. "Dokter Fuentes? Heb ik destijds wel gezien toen hij ploegarts was bij Kelme, maar nooit mee gewerkt."

"Het Italiaans Olympisch Comitť heeft me vorige week donderdag niet vrijgepleit op basis van de 39 pagina's uit het dossier dat de Tourdirectie kreeg op de vooravond van de Tourstart, maar op basis van een vijftigtal pagina's uit het ondertussen 550 bladzijden lijvige dossier van de Operaciůn Puerto. Mijn naam kwam er in terug, onder verschillende pseudoniemen: de ene keer als nummer 2, een andere keer als Basso. Dat kon doen geloven dat ik betrokken was in deze zaak. Rechter Cosenza heeft twee maanden lang hard gewerkt en zich stevig verdiept in mijn persoon. Zijn werk biedt me een garantie."

Basso geeft in het interview aan L’Equipe ook een verklaring waarom hij weigert om DNA af te staan. "Mijn advocaat is niet tegen het principe, maar de situatie is juridisch absoluut niet duidelijk genoeg. Het onderzoek is te troebel."

Basso is daarnaast zeer open over zijn toekomst: "er bestaat er nog een minieme kans dat ik bij CSC blijf. Ik ben gevraagd door enkele Italiaanse ploegen en Discovery Channel. Maar CSC is mijn ploeg." Johan Bruyneel ontkende vorige week nog in alle toonaarden de interesse voor Basso.

Waar Basso voorlopig wegens gebrek aan bewijs weer op vrije voeten staat en het vak van renner weer mag uitvoeren, heeft Jan Ullrich heel andere problemen.

Zwitserse autoriteiten weigeren “Der Jan” met rust te laten. Vorige vrijdag deelden de Helveten nog officieel mee dat ze over een uitgebreid dossier beschikken over de eventuele betrokkenheid van Ullrich in de genoemde affaire.

"Een groteske verwarring", protesteert Ullrich op zijn officiŽle website. "De verklaring is niet alleen fout, ze staat ook haaks op wat de federatie voordien liet weten. Ik zal me verweren tegen de door de Zwitserse federatie voortdurend opgewarmde lastercampagne. Er is niet eens een effectieve procedure tegen mij ingeleid", zegt Ullrich.

Waar het Italiaanse Olympisch Comitť al een uitspraak deed in het voordeel van Basso, pakt de Zwitserse federatie het anders aan. Zij heeft het Ullrich-dossier doorgestuurd naar de dopingcommissie van het Olympisch Comitť. Uitspraken kunnen echter weken, zoniet maanden duren. Zolang blijft de Duitser dus in onzekerheid.

Hans Teeuwen keert terug op podium

Icoon CabaretHans Teeuwen zal binnenkort weer gaan optreden. De cabaretier zal een liedjesprogramma spelen in nachtclub Panama te Amsterdam, getiteld Hans Teeuwen Zingt Liedjes Die Door Anderen Al Veel Eerder, Veel Vaker En Veel Beter Zijn Gezongen. Dit heeft producent Column dinsdag bekendgemaakt.

In de voorstelling zal vooral veel jazzmuziek voorkomen, waaronder een groot aantal nummers van Frank Sinatra. Hoe vaak Hans Teeuwen de show precies zal gaan opvoeren is nog niet bekend. De premiŤre zal plaatsvinden op 26 oktober.

Een ruim jaar geleden kondigde Hans Teeuwen aan geen cabaretshows meer te zullen maken. Deze zouden te vermoeiend voor hem zijn geworden.

Lekker trommelen

Er zit geen typefout in de titel van dit blogje, een snare drum is een soort kleine trommel, mocht je de precieze details willen weten dan kun je hier alles te weten komen.

Maar goed, deze meneer is ook dol op z'n snare drum, en hoe, ik krijg al spierpijn in mijn armen als ik naar dit filmpje kijk, de beste man gaat echt compleet uit z'n huisje, het beroemde konijn van Duracell kan wel inpakken.

Met dank aan Tijnes voor de submit

'Eurocomissaris geeft minnares topbaan'

Icoon Europa De Duitse eurocommissaris GŁnter Verheugen van Transport en Ondernemingen ligt onder vuur nu het Duitse tijdschrift Focus foto's gepubliceerd heeft, waar hij hand in hand loopt met een vermeende minnares. Deze minnares Petra Erler had hij enkele maanden eerder nog een topbaan gegeven. Beide EU-ambtenaren waren samen op vakantie aan de Baltische kust en liepen samen op het strand. De benoeming van Erler en de integriteit van Verheugen wordt nu door Duitse media in twijfel getrokken: in hoeverre is er sprake van vriendjespolitiek? Beide personen kenden elkaar al en hadden een vergaande persoonlijke band toen Erler de promotie kreeg.

Verheugen stelt dat de competentie van Erler buiten kijf staat en dat ze daarom de topbaan gekregen heeft. Bovendien zou er volgens hem geen sprake zijn van een liefdesrelatie, maar van slechts een vriendschappelijke band. "Het was een privť-aangelegenheid", zegt hij over de strandvakantie.

Ook de vrouw van Verheugen stelt dat er bij Verheugen en Erler slechts sprake is van een vriendschappelijke band. Ze wil niet dat 'oude koeien' uit de sloot gehaald worden. Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Josť Manuel Barroso, neemt het op voor zijn collega. Hij stelt dat de "regels nageleefd" zijn bij de benoeming van Erler.

Verheugen stelt dat er sprake is van een lastercampagne tegen hem. In een interview begin oktober had hij veel kritiek gegeven op de bureaucratie en de ambtenaren van de Europese Unie. De ambtenaren zouden gezorgd hebben voor deze wraakactie.Eurocommissaris en minnares

Verdonk woedend op Aboutaleb

Icoon BinnenlandsMinister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD) eist excuses van de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb. Die zei maandag op een VVD-bijeenkomst in Den Haag dat Verdonk de moord op Theo van Gogh heeft gebruikt voor politiek gewin.

"De moord was een handig moment om politiek gebruik te maken van de situatie", zei Aboutaleb. "Op de avond van de moord zei minister Verdonk op de Dam: 'Theo was een vriend van mij, hij zei: houd je rug recht, Rita'." Daarna heeft ze zich nooit meer in Amsterdam laten zien om ons te helpen, hield de PvdA'er zijn gehoor voor.

Verdonk sprak dinsdag van een 'schandelijke verdraaiing van de feiten'. Ze eist excuses, anders wil ze nooit meer met hem praten. Binnenkort zou de minister met Aboutaleb debatteren in het tv-programma Buitenhof.

Bush tekent wet hardere verhoormethodes

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president George Bush heeft dinsdag een wet ondertekend die hardere verhoormethodes en strengere vervolging toestaat voor terreurverdachten. De wet stelt regels vast voor de manier waarop een terreurverdachte kan worden ondervraagd.

Volgens mensenrechtenorganisaties zijn de regels zo complex, dat harde verhoormethodes die grenzen aan marteling, zouden zijn toegestaan. Zo zou verdachten slaap kunnen worden onthouden en zouden ze bewust mogen worden onderkoeld.

Voor de invoering van deze wet werden de harde verhoormethoden al toegepast. Nu rusten ze ook op een wettelijke basis.

Rijke donateurs krijgen rendement na schenking

Icoon FinancieelParticulieren die een grote gift willen doen aan een goed doel, kunnen daar vanaf nu rendement uit halen. De Stichting Gedeeld Geven sluit voor een deel van het gedoneerde bedrag een verzekering af en garandeert levenslang een vooraf afgesproken rendement.

Volgens intiatiefneemster Ineke Koele kunnen schenkers ,,steun bieden aan de instelling van hun keuze en tegelijkertijd een zeer fraai rendement op hun vermogen behalen.'' Het rendement wordt jaarlijks uitbetaald.

Elf goede doelen hebben zich inmiddels bij de stichting aangesloten. Donateurs moeten minstens 250.000 euro schenken.

Stemwijzer online gegaan

Icoon VerkiezingenDe nieuwe Stemwijzer is dinsdagmiddag om 15:45 online gegaan. In het Haagse perscentrum Nieuwspoort hebben de lijsttrekkers van de politieke partijen de nieuwe stemwijzer getest.

Dit jaar is ervoor gekozen om het taalgebruik te vereenvoudigen om het zo voor meer mensen mogelijk te maken om de test te doen. Daarnaast hebben de partijen in de Stemwijzer van dit jaar de mogelijkheid gehad om hun standpunten kort toe te lichten. Bij elke partij staat nu een link naar het partijprogramma van de betreffende partij.

Voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 werd de Stemwijzer ruim twee miljoen keer geraadpleegd.

Landelijke inzameldag voor microkredieten

Icoon EconomieDe stichting Day for Change (dag voor verandering) houdt begin volgend jaar een landelijke inzamelingsactie ten bate van het microkrediet. Dat maakte de stichting dinsdag bekend.

Microkredieten zijn kleine leningen die worden verstrekt aan ondernemers die te arm zijn om in aanmerking te komen voor een lening van een bank. Day of Change hoopt met haar actie geld in te zamelen om de beschikbaarheid van microkredieten te vergroten. Ook moet de inzamelactie de Nederlandse bevolking bekend maken met het fenomeen.

Microkredieten worden in toenemende mate gezien alsťťn van de effectievere manieren om armoede te bestrijden. De Nobelprijs voor de Vrede werd dit jaar toegekend aan professor Muhammad Yunus, de geestelijk vader van het fenomeen. Ook was 2005 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Jaar van de Microkrediet.

'Politie over de schreef bij aanhouding vader'

Icoon PolitieDe politie in Valkenswaard heeft begin vorig jaar ten onrechte een man uit Boxmeer aangehouden en daarna bovendien zijn rechten op drie punten geschonden. De Nationale ombudsman heeft dat dinsdag geoordeeld.

De destijds 52-jarige man deelde op 10 januari 2005 pamfletten uit bij de school van zijn zoontje in Valkenswaard. De gescheiden vader protesteerde zo tegen de omgangsregeling met zijn kind. Agenten arresteerden hem omdat zij er onterecht vanuit gingen dat de man een straatverbod had.

De politie weigerde vervolgens het transcript van het verhoor aan zijn wensen aan te passen en de politie ging niet in op de vraag om zijn astmamedicijn. Verder suggereerde de politie in het persbericht dat over de arrestatie werd verspreid dat de man zijn zoontje al vaker had lastig gevallen. De ombudsman oordeelde dat de persvoorlichter terughoudender en objectiever had moeten formuleren.

De politie Brabant Zuid-Oost zegt de kritiek ter harte te zullen nemen. De betrokkenen zullen worden aangesproken om herhaling te voorkomen, zei een woordvoerder desgevraagd. Disciplinaire maatregelen sluit hij uit.

TROS gaat toch door met Lingo

Icoon MediaDe TROS heeft besloten het populaire spelletje Lingo ook na 31 december te blijven uitzenden. Dat meldde een woordvoerster van de omroep dinsdag na afloop van een debat in de Tweede Kamer over de kwestie.

Het parlement debatteerde over het voornemen van de netcoŲrdinator van Nederland 1 Lingo in het nieuwe jaar te vervangen door een ander spel, dat ook jongere kijkers trekt. De omroepleiding gaat toch door met Lingo omdat de TROS en Publieke Omroep de gemiddeld 800.000 kijkers van Lingo niet kwijt willen.

"Wel blijft het doel om ook meer jongere kijkers aan te trekken voor Nederland 1", legt de woordvoerster uit. "De TROS blijft dan ook in goed overleg met de netcoŲrdinator op zoek naar aanpassingen aan het bestaande programma, dan wel het ontwikkelen van een nieuw programma dat meer dan nu aansluit bij het beoogde netprofiel van Nederland 1."

Bob Bartelds, directeur ad interim van de TROS, is verheugd over de massale steun voor het programma. "We hopen dat de politiek zich naast de steun voor Lingo ook zal inzetten voor een verdere ondersteuning van het omroepbestel en zijn programma's."

'Strijd tegen nepmedicijnen heeft geen prioriteit'

Icoon PolitiekMinister Hans Hoogervorst (VVD) heeft woensdag gezegd dat de strijd tegen niet geregistreerde geneesmiddelen voor hem geen prioriteit heeft. Er zullen daarom geen extra mensen ingezet worden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het Kamerlid Khadija Arib (PvdA) had hierover kamervragen gesteld. Volgens minister Hoogervorst gaat het hoofdzakelijk om middelen als Viagra en anabole steroÔden. De mensen die dat soort middelen kopen, omzeilen volgens Hoogervorst doelbewust de huisarts en lopen dus bewust een risico. "Zij weten dat het niet in de haak is wat ze doen, maar doen het toch. Als ze verstandig waren, dan was dit probleem niet aan de orde."

Arib neemt geen genoegen met het antwoord van de minister. "Hier gaan mensen dood. Dan kunt u toch niet zeggen dat het hun eigen verantwoordelijkheid is?"

Het antwoord van minister Hoogervorst is opmerkelijk te noemen aangezien hij in het verleden meerdere malen heeft geprobeerd om in de strijd tegen 'nepmedicijnen' de handel in alternatieve geneesmiddelen aan banden te leggen. Zo dient er tegenwoordig op etiketten van homeopathische middelen te staan dat de werking ervan niet bewezen is.

Groen licht op de Wallen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Sinds jaar en dag verleiden raamprostituees vanachter rood belichte settings het publiek, om een kijkje binnenin te nemen. In namen zoals Red Light District, is het rode licht zelfs synoniem geworden voor de buurten waarin het oudste beroep ter wereld wordt beoefend. De kleur van de liefde trekt de aandacht op het vrouwelijk schoon, met als gevolg dat geile mannen als bezeten stieren op hun prooi afrennen. Maar wie vandaag op de Amsterdamse Wallen is geweest, zal opgemerkt hebben dat rode lampen plaats hebben gemaakt voor groene spaarlampen. Houden de dames van lichte zeden soms een open dag voor groentjes?

Onder de titel 'ťťn miljoen nieuwe spaarlampen voor het begin van de lente', blijken Greenpeace, Provinciale Milieufederaties en enkele prostituees de handen ineen te hebben geslagen, om aandacht te vragen voor het klimaat-probleem. Men wil duidelijk maken dat ook burgers klimaat-veranderingen kunnen helpen voorkomen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van spaarlampen.

Volgens Jan Willem Dol, een woordvoerder van Greenpeace, verbruiken spaarlampen een kwart van de energie van gewone gloeilampen en gaan ze gemiddeld zes keer zo lang mee. Desalniettemin zullen de groene spaarlampen op de Wallen binnenkort weer worden vervangen door de oude, vertrouwde, rode lampen. Het groene licht is namelijk slecht voor de zaken, heeft Dol zich laten vertellen door de dames van het red light district.


Dames van goede zeden.

Utrecht trekt contractvoorstel Braafheid in

FC Utrecht zal voor volgend seizoen waarschijnlijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe linksachter. Vandaag staakte de club uit de Domstad de contractbesprekingen met Edson Braafheid.

De zaakwaarnemer van de 23-jarige vleugelverdediger, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, wilde pas begin 2007 praten over een nieuw contract. Utrecht besloot daarop zijn aanbod in te trekken en de onderhandelingen af te breken. Trainer en technisch directeur Foeke Booy reageerde teleurgesteld. "Hij denkt waarschijnlijk toch anders over de toekomst dan wij. Dan scheiden de wegen. Wat dit betekent op sportief vlak kan ik nu nog niet zeggen. FC Utrecht moet verder en dat belang is groter."

Zet je beste NBA 2K7-replays op Live

De sportgamers onder jullie kennen dat gevoel vast wel. Een actie die zo mooi is, dat hij het verdient om met de wereld gedeeld te worden. 2K Sports heeft voor jullie dan goed nieuws, als je over een 360 en Live beschikt.
Voor 400 Marketplacepunten kun je de 2K Reelmaker downloaden. Een handig stukje software die je opgeslagen herhalingen opent, bewerkt, en online zet.
De editor laat je onder meer de snelheid aanpassen, geluidssamples van de commentators toevoegen en zelfs special effects toevoegen.

Win een VIP-trip naar Epic Studios!

Gears of War is een van de meest geanticipeerde titels voor de Xbox 360, en Epic heeft nu de handen ineen geslagen met Microsoft om ťťn gelukkige Nederlander naar North Carolina te vliegen. Samen met winnaars uit andere landen zul je op 27 oktober richting Amerika gaan, om daar een rondleiding in de studio te krijgen voor een 'behind the scenes look' in het ontwikkelingsproces van Gears of War.
Daarnaast zul je ook de kans krijgen de ontwikkelaars zelf te ontmoeten, en natuurlijk zul je de game kunnen spelen voordat hij in de winkels ligt.
Hier een korte uitleg van wat je hiervoor moet doen. Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf een Locust wezen ontwerpen. Ter inspiratie kun je van Xbox Live Marketplace het Locust thema downloaden. Als je tevreden bent met je creatie mail je deze naar xboxwins@xbox.com, voor de sluitingsdatum die ligt op vrijdag 20 oktober. Succes!

GTA IV krijgt ook op PS3 downloadable content?

Volgens bronnen dichtbij ontwikkelaar Rockstar North zal de Xbox 360 versie van Grand Theft Auto IV niet de enige zijn met exclusieve downloadable content. Deze content zou enige tijd na de release van de game beschikbaar moeten komen via het online systeem van Sony. De content voor de Xbox 360 versie zal logischerwijs gedistributeerd worden via Xbox Live.

Mocht het waar blijken dat de PS3 versie ook exclusieve downloadable content krijgt dan is dit een pijnlijke klap voor Microsoft, dat op E3 onthulde en op X06 nog trots bevestigde exclusieve downloadable content te hebben voor GTA IV. De downloadable content voor de Xbox 360 zal bestaan uit twee omvangrijke episodes met uren aan gameplay. Iets vergelijkbaars zou men moeten verwachten op de PS3. Deze episodes zouden zich afspelen op nieuwe gebieden binnen de wereld, gebieden die zouden moeten aansluiten op de hoofdwereld van de game.

Grand Theft Auto IV verschijnt over precies een jaar op zowel Xbox 360 als PlayStation 3.

Piquet Jr.: "Fisichella stopt na 2007"

Na een seizoen als testcoureur te hebben gereden, hoopt Nelson Piquet Jr. te kunnen gaan racen voor Renault. Tegenover Reuters zei de 21-jarige Braziliaan dat hij verwacht dat Giancarlo Fisichella na volgend seizoen zal stoppen als Formule 1-coureur, en de Braziliaan ziet zichzelf als de ideale vervanger.

"Fisichella stopt na 2007 misschien met het rijden van Formule 1-races en als alles goed gaat, zou ik hem kunnen gaan vervangen," aldus Piquet Jr. die zijn eerste testkilometers voor Renault er al heeft opzitten. De Braziliaan verwacht dat hij in 2008 teamgenoot zal worden van Heikki Kovalainen, volgend seizoen coureur bij Renault. "Renault is op dit moment nog aan het investeren in Kovalainen. Fisichella zal waarschijnlijk stoppen vanwege zijn leeftijd."

'VN-sancties zijn oorlogsverklaring'

Icoon Buitenlands De sancties die afgekondigd zijn tegen Noord-Korea naar aanleiding van de kernproef die het communistische land onlangs uitvoerde, worden opgevat als een oorlogsverklaring. Het Noord-Koreaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft dat in een verklaring laten weten.

De Noord-Koreaanse verklaring volgt op eerdere uitlatingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice. Zij noemde de sancties een "duidelijk signaal dat Pyongyang de voor- en nadelen van het houden van kernproeven nog eens goed tegen elkaar zou moeten afwegen."

Afgelopen maandag meldde Rice in de media dat "Noord-Korea de wereld niet in gevaar kan brengen om vervolgens te verwachten dat zoiets geen gevolgen heeft voor hun invoer van wapens en raketonderdelen."

Dinsdag meldden regeringswoordvoerders van Japan en Zuid-Korea dat er aanwijzingen zijn dat Noord-Korea voorbereidingen treft voor een tweede kernproef. De Amerikaanse regering sluit niet uit dat Noord-Korea inderdaad dergelijke plannen heeft, maar ziet die aanwijzingen vooralsnog niet als betrouwbaar.

Ondertussen houden zowel de Amerikaanse als de Noord-Koreaanse regering vol dat zij het liever niet tot een oorlog zien komen en dat zij hopen op een vreedzame oplossing. Beide partijen houden elkaar verantwoordelijk voor de spanningen.

Uitslagen NFL speelronde 6

Het kan verkeren in het American Football. De sterke verdediging van Chicago liet Arizona in de eerste helft twee touchdowns en twee field goals noteren. In de tweede helft zorgde zij zelf voor twee touchdowns, en wonnen de Bears met hulp van hun special teams van de door rookie Matt Leinart geleide Cardinals.

Uitslagen
15 oktBuffalo Bills@ Detroit Lions17-20
15 oktHouston Texans@ Dallas Cowboys6-34
15 oktCarolina Panthers@ Baltimore Ravens23-21
15 oktNew York Giants@ Atlanta Falcons27-14
15 oktSeattle Seahawks@ St. Louis Rams30-28
15 oktPhiladelphia Eagles@ New Orleans Saints24-27
15 oktSan Diego Chargers@ San Fancisco 49ers48-19
15 oktKansas City Chiefs@ Pittsburgh Steelers7-45
15 oktMiami Dolphins@ New York Jets17-20
15 oktOakland Raiders@ Denver Broncos3-13
15 oktTennessee Titans@ Washington Redskins25-22
15 oktCincinnati Bengals@ Tampa Bay Buccaneers13-14
16 oktChicago Bears@ Arizona Cardinals24-23

Vrij: Cleveland Browns, Green Bay Packers, Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Minnesota Vikings, New England Patriots

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots410.80010874
New York Jets330.500116149
Buffalo Bills240.33394125
Miami Dolphins150.16778111
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens420.66711069
Cincinnati Bengals320.60011199
Pittsburgh Steelers230.40010684
Cleveland Browns140.20081109
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts5001.000135100
Jacksonville Jaguars320.60011874
Houston Texans140.20072147
Tennessee Titans150.16785157
West DivisionWLTPCTPFPA
Denver Broncos410.8006237
San Diego Chargers410.80015155
Kansas City Chiefs230.4008797
Oakland Raiders050.00050126
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Philadelphia Eagles420.667179124
Dallas Cowboys320.60014792
New York Giants320.600127109
Washington Redskins240.333118135
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears6001.00018059
Minnesota Vikings320.6008982
Green Bay Packers140.20087138
Detroit Lions150.167108158
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints510.833145110
Carolina Panthers420.667109111
Atlanta Falcons320.6008369
Tampa Bay Buccaneers140.20062104
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks410.800108111
St. Louis Rams420.667139128
San Francisco 49ers240.333124194
Arizona Cardinals150.167111143

Turnsters vijftiende in landenwedstrijd

Net als de mannenploeg is ook het Nederlands vrouwenteam er, bij de wereldkampioenschappen turnen in het Deense Aarhus, in geslaagd bij de beste 24 landen te eindigen.

Verona van de Leur, Danila Koster, Berber van den Berg, Loes Linders, Hanneke Hoefnagel en Lichelle Wong bereikten dinsdag de vijftiende plaats, en plaatsten zich daarmee voor de landenwedstrijd bij de WK volgend jaar in Stuttgart. In Stuttgart zijn tickets te verdienen voor de Olympische spelen van 2008 in Peking.

Glimmende bolides op Need for Speed Carbon screens

Need for Speed Carbon is het nieuwste deel in de populaire raceserie van EA en ook deze keer mogen we weer gaan racen in allerlei mooie wagens door de nachtelijke straten. Er zijn weer acht nieuwe screenshots vrijgegeven van de Xbox 360 versie om ons alvast op te warmen. De game komt op 3 november uit voor zo ongeveer alle platforms die op dit moment uit zijn. Op de PlayStation 3 en de Wii zal de game ook zijn opwachting maken als deze uit zijn gebracht.

Zondag rentree Van der Vaart bij HSV

Rafael van der Vaart hoopt dat hij aankomend weekend in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen zijn rentree kan maken voor Hamburger SV.

De aanvoerder van de Duitse club zei dit vandaag in Porto. Daar speelt zijn club de Champions Leaguewedstrijd tegen FC Porto. Dat duel komt nog te vroeg voor de 39-voudig international van Oranje, die met zijn bovenbeenblessure tweemaanden aan de kant stond.

eBay verbiedt veilingen pre-ordered PS3's

Icoon GamesHet lijkt er op dat eBay een stokje steekt voor het verkopen van PS3's op de veilingsite tegen woekerprijzen. Voor de lancering van de nieuwe console van Sony in de VS zullen slechts 400.000 units beschikbaar zijn, en die zijn op het moment via pre-orders al uitverkocht. Verwacht wordt nu dat een deel van de mensen die een Playstation 3 via pre-order besteld heeft dit enkel doet om straks, als het apparaat nergens te vinden is, hun exemplaar voor woekerprijzen door te verkopen.

Het beleid van eBay verbiedt al het verkopen van items die de aanbieder niet daadwerkelijk bezit, maar dit zal nu dus ook gelden voor mensen die een PS3 willen verkopen die ze zelf alleen nog maar in de pre-order hebben staan. Of dit beleid er daadwerkelijk toe zal leiden dat het geringe aantal PS3's dat beschikbaar is bij de launch niet voor woekerprijzen zullen worden verkocht is nog de vraag.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games

Famitsu: "PS3 als winnaar komende generatie"

Vele analisten hebben de afgelopen maanden een duit in het zakje gedaan op het gebied van negatieve PS3 berichten. De console zou te duur zijn voor de gemiddelde consument, het uitstellen van de console zou Microsoft en Nintendo een voorsprong geven, en meer van dergelijke vage indicaties.

Famitsu mengt zich nu ook in deze discussie, en beweert eigenlijk het tegenovergestelde. De editor-in-chief van Famitsu, de heer Hamamura, zei het volgende.

The PS3 will have a tough time globally at the initial stage. Its launch titles in Japan and exclusive software titles overseas are quite limited. But its overwhelmingly realistic graphics will give it a long life span. It will stay competitive even when a game console battle breaks out among a newer generation of machines in 2010. Sales should grow every time Sony cuts prices.

Enterbrain, de grootste game-magazine uitgever in Japan, waar Hamamura tevens de president van is, voorspelt dat er in 2007 34 miljoen PS3's verkocht zullen worden. Ter vergelijking, het bedrijf verwacht dat de Xbox 360 in diezelfde periode 28 miljoen keer over de toonbank zal gaan, en de Wii 25 miljoen maal.

Verkopen Xbox 360 lopen achter op Xbox

Wedbush Morgan Securities (WMS) en Deutsche Bank hebben beiden een analist losgelaten op de verkoopcijfers van Xbox en Xbox 360 naar aanleiding van de Amerikaanse verkoopcijfers van enkele dagen geleden.

WMS-analist Michael Pachter was vooral onder de indruk van de current-gen verkopen, ondanks de introductie van de Xbox 360.
De huidige generatie consoles hebben samen met de DS en PSP voor een onverwachte algmene marktgroei van videogames gezorgd. De PS2 heeft hier het grootste aandeel in, de softwareverkoop van de PS2 ging met 12% vooruit in het afgelopen jaar.
Xbox-software ging echter met 57% achteruit. Pachter verwacht dat deze trend zich de komende maanden door zal zetten, aangezien de console in de steek gelaten is. Op de gamemarkt zelf zal dit echter geen tot weinig effect hebben.

De software voor de Xbox 360 loopt boven verwachting goed, tot nu toe is er $104 miljoen uitgegeven aan X360-software. Met het oog op de line-up en de komende kerst verwacht Pachter dat de lijn zich door zal zetten.

Jeetil Patel van Deutsche Bank nam de hardwaremarkt onder de loep, en kwam tot een iets minder rooskleurige conclusie. De Xbox verkocht namelijk beter dan de Xbox 360 in een vergelijkbaar aantal maanden.
Die cijfers zijn nog opzienbarender als je in beschouwing neemt dat de Xbox een introductiemodel was dat moest opboksen tegen de toen al zeer populaire PS2.
Bovendien slaagde MS er nog niet in om meer dan 300.000 Xbox 360-consoles in ťťn maand te verkopen, in tegenstelling tot de PS2 die dat in heel 2001 volhield.

"However the Xbox 360's installed base is still smaller than the original Xbox's equivalent after the same number of months of sell-through. Xbox 360 sales are even more lackluster if you consider that the original was an unproven product that was trying to sell-in against the hugely popular PS2," commented Patel.

Vooruitblik CL dinsdag (17-10-2006)

Morgenavond, dinsdag, zal de derde ronde om de Champions League worden gespeeld. Voor enkele ploegen zal dit een laatste kans zijn om uitzicht op de tweede ronde te houden. De NOS zal de wedstrijd Anderlecht – AC Milan live uitzenden.


Poule E

Programma
Dinamo Kiev – Olympique Lyon
Steaua Boekarest - Real Madrid

Voor Dinamo Kiev is de wedstrijd tegen het Franse Olypique Lyon erop of eronder. Tot op heden wist Kiev niet te winnen en zelfs geen punten te vergaren. Het zal voor de OekraÔners geen gemakkelijke opgave worden, Olympique Lyon doet het zowel in de Champions League als in eigen land uitermate goed. In de Franse competitie voert Lyon de ranglijst aan met vijf punten voorsprong op nummer twee Marseille, in de poule is Lyon nog ongeslagen.

De twee andere ploegen in poule E hebben allebei drie punten. Morgen treffen beide ploegen elkaar in Boekarest. Afgelopen weekend verloor De Koninklijke van Getafe met 0-1. Ruud van Nistelrooy speelde de gehele wedstrijd maar kon een nederlaag niet voorkomen. Morgen kan ťťn van de twee een belangrijke stap zetten om de tweede ronde te bereiken.


Poule F

Programma
Manchester United - FC Kopenhagen
Celtic - Benfica

Het gaat goed met Manchester United. Zowel in de competitie als in de voormalige Europa Cup 1. In die laatste competitie zijn de Engelsen nog ongeslagen, in de Premiership deelt United de leiding met Chelsea. Gemakkelijk ging het in de Champions League vooralsnog niet. Tegen Celtic wisten de Mancunians moeizaam met 3-2 te winnen en uit bij Benfica werd nipt met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Saha. Kopenhagen heeft tot op heden slechts ťťn puntje bij elkaar gespeeld (0-0 tegen Benfica).

Het Celtic van Jan Vennegoor of Hesselink heeft de tweede plek in poule F in handen. Vorige keer wonnen de Schotten met 1-0 van Kopenhagen, morgen treed het aan tegen Benfica. De oude ploeg van Ronald Koeman is zich aan het terugvechten. Het begon slecht aan de Portugese competitie en belandde zelf in ‘rechterrijtje’ maar heeft zich inmiddels weer herstelt met een vierde plek als resultaat. Om te overleven in Europa zal het er alles aan moeten doen om minimaal een punt te pakken tegen Celtic. Middenvelder Giorgios Karagounis zal verstek moeten laten gaan, hij kampt met een spierblessure.

Poule G

Programma
CSKA Moskou - Arsenal
FC Porto - Hamburger SV

Met zes punten uit twee wedstrijden voert Arsenal de ranglijst in groep G aan, vlak voor het Russische CSKA Moskou dat vier punten heeft. Dinsdag zullen beide ploegen tegen elkaar aantreden in Moskou. Met Robin van Persie heeft Arsenal alle kans om van CSKA te winnen. Hoewel de Nederlander tot dusver niet wist te scoren in de Champions League is het toch een geduchte aanvaller. De UEFA legde CSKA Moskou overigens voor de tweede maal dit seizoen een boete op. Beide keren wegens het afsteken van fakkels en ander vuurwerk dat op het veld werd gegooid.

Het lelijke eendje in deze poule is zonder twijfel Hamburger SV. De Duitse club wist nog geen punt te vergaren en staat dan ook onderaan. Ook in de competitie wist de ploeg van Joris Mathijsen, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart nog geen potten te breken. Momenteel staat HSV op de zeventiende plek met vijf punten uit zeven duels. Porto daarentegen doet het uitstekend in eigen land. Van de zes gespeelde wedstrijden werden er vijf gewonnen en ťťn verloren en voert het de ranglijst aan.

Poule H

Programma
Lille - AEK Athene
Anderlecht - AC Milan

Met Clarence Seedorf op het middenveld zal AC Milan de strijd met Anderlecht aangaan. Anderlecht doet het verrassend goed dit seizoen in de Champions League, het staat op de tweede plaats achter Milan met 2 punten uit evenzoveel duels. AC Milan heeft twee punten meer verzameld dan de Belgen. Het op de laatste plaats bivakerende AEK Athene kreeg twee weken terug met 3-0 klop van de Italianen. Tegen Anderlecht werd het enige behaalde puntje gescoord.

De vierde ploeg in groep H is Lille. De Fransen hebben net als Anderlecht twee uit twee. Echt goed gaat het nog niet met Lille dit seizoen, in de competitie staat het zesde op ruime achterstand van de nummers ťťn en twee. Tegen het grote AC Milan werd een prima gelijkspel behaald, 0-0. De strijd om de tweede plaats zal normaal gesproken gaan tussen Anderlecht, Lille en AEK. AC Milan moet de eerste plaats kunnen behouden.

Kuijt weer bij selectie Liverpool

Dirk Kuijt is opgenomen in de selectie van Liverpool voor de Champions League-wedstrijd tegen Girondins Bordeaux. De 26-jarige aanvaller maakt zijn rentree na de enkelblessure die hij opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Nederland (1-1).

Steven Gerrard is niet opgenomen in de selectie van coach Rafael BenŪtez. Na de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers kreeg de 26-jarige aanvoerder last van zijn hamstring en hij kon niet op tijd worden klaargestoomd voor de wedstrijd in Frankrijk.

'Verdachte Melanie gelinkt aan andere zaak'

Icoon MisdaadVerdachte Peter H., die momenteel vast zit op verdenking van de moord op Melanie Sijbers, is mogelijk te linken aan een onopgeloste moord uit 1993. Het gaat om de moord op de destijds 16-jarige Andrea Luten. Het rechercheteam dat de zaak in onderzoek heeft bekijkt momenteel of H. in die zaak wellicht ook de dader was, of in elk geval iets met de moord te maken had.

De 15-jarige Melania Sijbers uit Geldrop verdween op 7 september van dit jaar spoorloos. Haar ontzielde lichaam werd twee weken later gevonden in een bos in Someren.

Voor de moord op Andrea Luten is ooit een verdachte aangehouden, maar die werd later vrijgesproken. Andrea werd gewurgd achtergelaten bij een afgelegen zandpad in een bos bij het Drentse Ruinen. Er waren geen sporen van seksueel misbruik, maar er werd wel schaamhaar van een onbekende gevonden. De zaak werd in 2004 heropend. Op verzoek van de Drentse politie wordt nu onderzocht of H. ook iets met die moord te maken heeft gehad.


Andrea Luten

TunesiŽ verbiedt hoofddoek nu echt

Icoon BuitenlandsDe Tunesische president heeft aangekondigd om strenger op te treden tegen het dragen van hoofddoeken. De politie heeft de opdracht gekregen om vrouwen met hoofddoeken te sommeren deze af te doen. Vrouwen die weigeren, kunnen worden gearresteerd. Het doel van deze maatregel is het bestrijden van moslimfundamentalisme.

TunesiŽ gold al langer als een zeer vooruitstrevend land voor Noord-Afrikaanse begrippen. In 1956 werd in de grondwet de gelijkheid van seksen vastgelegd. Ook zijn religie en staat sindsdien gescheiden. Vanaf 1981 zijn hoofddoeken er verboden, al werden ze over het algemeen gedoogd.

De afgelopen drie jaar neemt het aantal hoofddoeken echter enorm toe. Dagblad Le Monde schrijft dat inmiddels een op de vier vrouwen in steden een hoofddoek draagt. Op het platteland is dit zelfs opgelopen tot de helft van de vrouwen. Volgens de president is dit het gevolg van de propaganda van moslimextremisten, die "islamitische kleding misbruiken voor politieke doeleinden en een bedreiging vormen voor de rechten van de vrouw." Daarom moet het nu afgelopen zijn met het gedoogbeleid, vindt de president.


Hoofddoeken zijn in TunesiŽ verboden.

Zulte Waregem - Ajax mogelijk vroeger

Het UEFA Cup-duel tussen Zulte Waregem en Ajax mag van de UEFA vroeger beginnen, maar dan moet Espanyol daar wel mee akkoord gaan. De burgemeester van Gent wil niet dat het duel om 20.45 uur zal worden gespeeld.

De Europese voetbalbond wil dat de laatste twee groepswedstrijden in de UEFA Cup op hetzelfde tijdstip worden gespeeld. In Gent geldt echter een verbod op risicowedstrijden in het donker. De wedstrijd mag op zijn laatst beginnen om 19.00 uur.

Er zal overleg moeten gaan plaatsvinden tussen Zulte Waregem, Espanyol, en de UEFA. Een akkoord lijkt Luc Dhaenens van Zulte Waregem lastig "Er zijn in Spanje al akkoorden met tv-zenders en we moeten ook een akkoord krijgen met de Spaanse voetbalbond. Dat zal niet eenvoudig zijn".

Opdam langer bij AZ

AZ heeft het contract met verdediger Barry Opdam verlengd tot 2010. Het oude contract van de 30-jarige Opdam liep aan het eind van dit seizoen af.

Opdam is momenteel aan zijn elfde seizoen bezig bij de Alkmaarders. In tien seizoenen Eredivisie en ťťn jaar eerste divisie speelde de achtvoudig international tot nu toe 282 competitiewedstrijden waarin hij elf maal wist te scoren. Bovendien speelde hij twintig wedstrijden voor AZ in de UEFA Cup.

Gelukkig achterhaalt het recht ze wel

Het zal je maar overkomen, je bent de weg kwijt en valt in de handen van een groep jongeren die voor de lol mensen in elkaar slaat en beschiet en dat bovendien ook nog op video vastlegt.

Gelukkig voor het slachtoffer loopt het voor hem goed af hij overleeft hij de aanval en om het helemaal goed af te laten lopen, de laffe klootzakken zijn aan de hand van de video die in handen kwam van de politie veroordeelt tot levenslange gevangenisstraffen.

de video bevat schokkende beelden

Met dank aan Vassili_Z voor de submit

Screens Command & Conquer 3 tonen NOD units

Het is al een tijdje bekend dat Kane, de ultieme bad game bad guy, weer zijn opwachting maakt in Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Op een aantal screenshots zijn een aantal NOD-units te zien die het opnemen tegen de GDI. De NOD maakt meer gebruik van "spacy" wapens als lasers in vergelijking met de GDI. Op de screens zijn onder andere de basic infantry, Avatars (mech-achtige dingen) en Obelisk of Light te zien.Concert van gamesmuziek in Utrecht

Muziek van de topgames Super Mario Bros, Halo en Final Fantasy krijgt op 26 november een plaatsje op het concertpodium. In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht organiseren de website Gamer.nl en de NCRV Radio dan het evenement Games in Concert. Dat meldden beide organisaties dinsdag.

De muziek die normaal tijdens de spelletjes is te horen, wordt uitgevoerd door het Metropole Orkest, The Sheer en veejay/kunstenaar Eboman. Games in Concert geldt als de afsluiting van de Nederlandse Gamedagen. Het betreft het eerste 'game concert' in Nederland. In de VS hebben regelmatig zulke muzikale uitvoeringen plaats, met groot succes.

'Ik krijg nu mailtjes met: Geil, neuk me'

Koen van HuijgevoortKoen van Huijgevoort (29) is nog maar net overgestapt van RTL FM naar Caz! en heeft nu al grote ambities. "Je mag meer zeggen dan bij RTL. Daar waren presentaties maximaal een minuut en nam ik alle gesprekken tijdens de uitzending op om ze vervolgens uit te zenden. Bij Caz! doe ik veel meer live en mag het allemaal wat langer duren", zo zei de dj gisteravond in FOK!radio. Daarom haalde hij Hyves-oprichter Raymond Spanjer ook naar de studio. Tijdens een gesprek met hem kwam Koen erachter dat premier Jan Peter Balkenende de grootste Hyves heeft met ruim 35.000 vrienden. "Dus toen kwam ik op het idee om eroverheen te gaan, voor de verkiezingen." Inmiddels heeft hij ruim 5000 vrienden op zijn eigen Hyves-account. "Het is geen politiek statement ofzo en ik haat Balkenende ook niet. Het lijkt me gewoon een uitdaging de grootste te hebben!", zo voegt de dj eraan toe.

Voor veel mensen zal Koen nog onbekend zijn. Bij RTL FM was vooral de muziek belangrijk en ook nu bij Caz! is hij alleen in het weekend te horen. Maar toch heeft hij niks te klagen over aandacht. "Wat ook het leuke is ten opzichte van RTL FM? Dat er een heleboel jonge meiden luisteren waarvan je echt hele rare mails krijgt. Zoals berichtjes met als onderwerp: 'Geil, neuk me'. Dan stuur je terug: stuur eerst maar eens een foto. En dan doen ze dat. Echt leuk! Maar ik ben dan wel vrijgezel, ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt hoor."

Toch ging hij niet fluitend weg bij RTL FM. "De sfeer was altijd fantastisch, maar zelfs nadat we te horen kregen dat de etherfrequenties weg zouden gaan was het nog leuk. Ik vond het ook jammer dat ik vertrok, al was het natuurlijk het zinkende schip verlaten. Ik moet natuurlijk wel de hypotheek betalen! Maar het was echt janken geblazen toen we stopten. Ik ga de borrels die we vaak hadden echt missen..."

En hoe gaat Koen zich onderscheiden in al dat radio-geweld van de commerciŽle zenders? "Ik heb voor ik bij Caz! kwam heel lang radio gemaakt waarbij je een soort cement bent tussen de stenen. Dan mag je niet zoveel zeggen. Maar nu kan ik meer doen, zoals gesprekken voeren. En dus denk ik ook dat het nog een beetje moet groeien. En door niet grof en hard te zijn, zoals anderen doen, maar juist aardig te zijn, denk ik wel anders te zijn."

En kent Koen FOK! ook? "Ja natuurlijk. Maar ik gebruik de nieuwtjes van de FrontPage niet meer. Ik ben ermee gestopt omdat iedereen die al gebruikte. Dan is het niet echt origineel meer..."

Een filmpje hierover is hier te zien.

Met dank aan Nolius voor de submit.

Game van The Shield toch in ontwikkeling

In maart 2004 werd al aangekondigd dat er een game zou komen van de rauwe politieserie The Shield. Echter, de ontwikkelaar die de game aankondigde veranderde van naam, en plots werd er weinig meer vernomen van de game. Aspyr Media heeft echter onlangs aangekondigd dat ze de rechten voor een game van de serie hebben gekocht bij 20th Century Fox en dat de game van de serie komende winter uit zal komen voor de PS2 en de PC.

The Shield is een politieserie die niet bepaald het klassieke patroon volgt van dit soort series. Hier geen 'good cop, bad cop' routine. De serie draait om Vic Mackey (foto) en z'n Strike Team, die aan het hoofd staan van bendebestrijding in een fictioneel district in L.A. Het aannemen van 'beschermingsgeld' en het beschermen van kleine criminelen om grote te vangen is echter aan de orde van de dag voor deze 'dirty cops'.

Basisscholen zien niets in zorgplicht

Icoon OnderwijsScholen wijzen de plannen voor invoering van een zorgplicht voor kinderen met een handicap af. Een grote meerderheid van de basisschooldirecteuren (90 procent) is bang dat ze de kinderen niet goed kunnen opvangen. Dat blijkt uit een onderzoek naar invoering van zogenoemd Passend Onderwijs in opdracht van de Protestants Christelijke Schoolleiders Organisatie (PCSO).

Als de zorgplicht is ingevoerd, mogen scholen gehandicapte kinderen in principe niet meer weigeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen met ernstige gedragsproblemen, dove of blinde leerlingen.

Wanneer alle kinderen, dus ook die met een bijzondere zorgbehoefte, opgevangen moeten worden op de gewone basisschool, geeft 61 procent van de schoolleiders aan dat de leerkrachten een betere scholing moeten krijgen. Ook geeft 78 procent aan dat de schoolgebouwen moeten worden aangepast.

Vrijwel alle schoolleiders vinden dat extra (ondersteunend) personeel nodig is als de scholen een zorgplicht krijgen. Speciaal (basis)onderwijs moet volgens hen blijven bestaan. Voor die scholen gelden overigens lange wachttijden.

Woensdag praat de Tweede Kamer met minister Maria van der Hoeven (Onderwijs) over haar plannen voor een zorgplicht. Die zou er in 2010 moeten komen.

Wat is Dit: Opgave 54 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

CD: Level 42 - Retroglide

Een band die onmiskenbaar refereert aan de jaren '80 is toch wel Level 42. Hits als Hot Water, Lessons in Love, Children Say en Running in the Family domineerden de radiozenders, de hitlijsten en zelfs de dansvloeren. Hun melodieuze nummers kon je herkennen aan de 'slappende' bassolo's van zanger/bassist Mark King, en de falset-zang van toetsenist Mike Lindup. Na hun grote succesalbum Running in the Family uit 1987, waarmee ze definitief mainstream werden, en het hitje Tracie uit '89, werd het stil rondom de band. Dit kwam mede omdat gitarist Alan Murphy in augustus van dat jaar overleed aan de gevolgen van AIDS. De wereldtour die aan aan de release van het verzamelalbum Level Best was gekoppeld werd afgezegd, en Level 42 leek net als de jaren '80 voor altijd geschiedenis te worden.


Vandenbussche onzeker voor Osasuna

Er is een kans dat Boy Waterman aankomende donderdag het doel van SC Heerenveen zal verdedigen in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Osasuna. De 22-jarige doelman vervangt dan Brian Vandenbussche, die de geboorte van zijn eerste kind mee wil maken.


Waterman begon dit seizoen als eerste keeper, maar raakte al snel geblesseerd, waardoor Vandenbussche zijn kans greep. Voor de wedstrijd tegen Osasuna staat de Belg zijn plaats mogelijk echter vrijwillig af aan zijn concurrent. "Ik ga alleen mee naar Spanje als ons kind nog even op zich laat wachten. Als de gynaecoloog verwacht dat de baby deze week ter wereld komt, blijf ik hier. Ik word voor de eerste keer vader en wil niets missen. Daar zal de trainer begrip voor hebben. Dat had hij eerder bij Petter Hansson ook", aldus de Belgische sluitpost.

Nieuwe Fight Night Round 3 Screens

Begin dit jaar kwam Fight Night: Round 3 al uit voor de current-gen consoles en de Xbox 360. Volgend jaar zal de game ook zijn opwachting gaan maken op de Playstation 3. Hoewel de game nog steeds dezelfde titel draagt, zal het niet een rechtstreekse port zijn. Flink verbeterde graphics en meer opties zullen straks de meerwaarde gaan worden van de PS3-versie. Vandaag zijn er weer een aantal strakke HD screenshots uitgebracht van deze game.Concert van gamesmuziek in Utrecht

GamesMuziek van de topgames Super Mario Bros, Halo en Final Fantasy krijgt op 26 november een plaatsje op het concertpodium. In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht organiseren de website Gamer.nl en de NCRV Radio dan het evenement Games in Concert. Dat meldden beide organisaties dinsdag.

De muziek die normaal tijdens de spelletjes is te horen, wordt uitgevoerd door het Metropole Orkest, The Sheer en veejay/kunstenaar Eboman. Games in Concert geldt als de afsluiting van de Nederlandse Gamedagen. Het betreft het eerste 'game concert' in Nederland, aldus de organisatoren. In de VS hebben regelmatig zulke muzikale uitvoeringen plaats, met groot succes.

Een lezer meldde ons overigens dat enige tijd geleden in Gigant Apeldoorn ook al een 'game concert' in premiŤre is gegaan: C64 Orchestra. Een klassiek orkest dat muziek van spelletjes voor de Commodore 64 speelt.

Zie voor meer gamesnieuws FOK!games

Ebay verbiedt veiling preorder-PS3's

Het lijkt er op dat Ebay een stokje steekt voor het verkopen van PS3's op de veilingsite tegen woekerprijzen. Het beleid van Ebay verbiedt al het verkopen van items die de aanbieder niet daadwerkelijk bezit, maar dit zal nu dus ook gelden voor mensen die een PS3 willen verkopen die ze zelf alleen nog maar in de pre-order hebben staan.

Of dit beleid er daadwerkelijk toe zal leiden dat het geringe aantal PS3's dat beschikbaar is bij de launch niet voor woekerprijzen zullen worden verkocht is nog de vraag.

[upd] Doden na botsing metro's Rome

In de Italiaanse hoofdstad Rome zijn vanmorgen twee metropassagiers overleden toen twee rijstellen met elkaar in botsing kwamen. Ongeveer zestig passagiers raakten gewond, van wie vijftien ernstig. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Het ongeluk gebeurde op het station Piazza Vittorio Emanuele. Waardoor de metrostellen op elkaar konden botsen, is nog niet niet duidelijk.

Update 11.41 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat er zeker 250 mensen gewond zijn, van wie er vijftig ernstig aan toe zijn. Een onbekend aantal passagiers is beklemd geraakt in de treinstellen. Volgens getuigen is de plafondconstructie in het ondergrondse station gedeeltelijk ingestort. Ook zou een schakelkast zijn geŽxplodeerd.

Voor zover nu duidelijk reed een metrotrein met hoge snelheid in op een andere stilstaande metro bij het perron. "Ongeveer een kwart van het eerste rijtuig is volledig samengeperst", aldus een getuige tegen het televisiestation Sky Italia.

Botsing metro Rome

Commissie bepaalt Nederlandse geschiedenis

Icoon Binnenlands Het nieuwe geschiedenisonderwijs zal niet meer worden gedomineerd door de interesse van de docent, maar door een 50-puntenplan van belangrijkste gebeurtenissen en personen in de Nederlandse geschiedenis. Dit puntenplan is opgesteld door een commissie onder leiding van professor Frits van Oostrom op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Vandaag is de officiŽle lijst verschenen.

Langzamer lopende geschiedenis
Het idee van de lijst is dat deze niet het opdreunen van feitjes in de hand werkt, maar ook de langzamer lopende geschiedenis. Aan de hand van namen van belangrijke personen wordt de wereld blootgelegd die erachter schuilgaat. Zo is Willibrord zelf misschien niet heel bekend bij veel Nederlanders, hij vertegenwoordigt de verspreiding van het Christendom in de achtste eeuw.

De officiŽle lijst begint bij het hunebed en eindigt bij de Europese Unie. Verder staan er belangrijke personen in als Willem van Oranje, Willibrord, Erasmus, Michiel de Ruyter, Vincent van Gogh, Napoleon Bonaparte en Willem Drees. Als gebeurtenissen staan er onder andere de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de Verenigde Oostindische Compagnie, de oprichting van de Republiek der Verenigde Nederlanden, het eerste Nederlands op schrift, de Nederlandse grondwet en de eerste televisie.

Kritiek
Maar er is nu al kritiek op de lijst. Zo ontbreekt de Tachtigjarige Oorlog, de aanslagen van 11 september 2001 en staat er niets in over de revolutie in de jaren zestig. De Tweede Wereldoorlog en Anne Frank staan beide in de lijst: dat wordt door critici als dubbelop gezien. Ook ontbreekt sport: niets over Johan Cruijff of de winst van het EK van 1988. Daarnaast ontbreekt de 'grootste Nederlander': Pim Fortuyn komt niet voor in het belangrijkste deel van de Nederlandse geschiedenis. Wel komen de multiculturele samenleving, slavernij en vrouwenemancipatie voor. "Het is gewoon lastig selecteren met maar vijftig items voor zoín lange tijd", vindt Van Oostrom.

De recente gebeurtenissen in Srebrenica staan wel in de lijst. De commissie aarzelde om deze gebeurtenis toe te voegen aan de vijftig hoofdlijnen. "Niet zozeer omdat het verhaal erachter complex is, of op zijn zachtst gezegd niet vleiend voor Nederland, maar omdat er via het internet gruwelijke beelden van te vinden zijn", zegt van Oostrom.

De commissie denkt dat de lijst de komende jaren waarschijnlijk wel aangepast moet worden. "De blik op het verleden is dynamisch. Het is vooral moeilijk om over het recente verleden te oordelen", aldus Van Oostrom. Hij stelt dat er naar het verleden gekeken wordt met een blik van het heden. "Misschien wordt Annie M.G. Schmidt over vijf jaar wel vervangen door Ali B", aldus Van Oostrom.

De complete lijst:
3000 v.Chr: Hunebedden
47-400: De Romeinse Limes
658-739: Willibrord (verspreiding Christendom)
742-814: Karel de Grote
ca. 1100: Hebban olla vogala (eerste Nederlands op schrift)
1254-1296: Floris V
1356-ca. 1450: De Hanze (handelssteden in de Lage Landen)
ca. 1450: Boekdrukkunst
1466-1536: Erasmus
1500-1558: Karel V
1566: De Beeldenstorm (godsdienststrijd)
1533-1584: Willem van Oranje
1588-1795: De Republiek
1602-1799: Verenigde Oostindische Compagnie
1612: De Beemster (Nederland en het water)
1613-1662: De grachtengordel (stadsuitbreidingen in de 17e eeuw)
1583-1645: Hugo de Groot
1637: De Statenbijbel
1606-1669: Rembrandt
1662: De Atlas Major van Blaeu (de wereld in kaart)
1607-1676: Michiel de Ruyter
1632-1677: Spinoza
ca.1637-1863: Slavernij
17e en 18e eeuw: Buitenhuizen (rijk wonen buiten de stad)
1744-1828: Eise Eisinga (Verlichting in Nederland)
1780-1795: De patriotten (crisis in de Republiek)
1769-1821: Napoleon Bonaparte (de Franse tijd)
1772-1843: Koning Willem I (koninkrijk van Nederland en BelgiŽ)
1839: Eerste spoorlijn
1848: De grondwet
1860: Max Havelaar
19e eeuw: Verzet tegen kinderarbeid
1853-1890: Vincent van Gogh
1854-1929: Aletta Jacobs (Vrouwenemancipatie)
1914-1918: Eerste Wereldoorlog
1917-1931: De Stijl (revolutie in vormgeving)
1929-1940: De crisisjaren
1940-1945: Tweede Wereldoorlog
1929-1945: Anne Frank (Jodenvervolging)
1945-1949: IndonesiŽ (kolonie vecht zich vrij)
1886-1988: Willem Drees (verzorgingsstaat)
1953: Watersnoodramp
1948: Eerste televisie
vanaf 1880: Haven van Rotterdam
1911-1995: Annie M.G. Schmidt
1945: Suriname en de Nederlandse Antillen
1995: Srebrenica
Vanaf 1945: Multiculturele samenleving
1959-2030?: De gasbel
Vanaf 1945: Europese integratie

Balkenende en Van Duin bij RTL Boulevard

TelevisiePremier Jan Peter Balkenende is op 16 november gasthoofdredacteur van het tv-programma RTL Boulevard. Ook neemt Balkenende die dag plaats naast Daphne Bunskoek en Albert Verlinde achter de desk.

RTL Boulevard heeft ťťn dag per maand een gasthoofdredacteur, die samen met de redactie de inhoud van het programma bepaalt. Op 11 september was dat journalist Max Westerman, en vanavond is het Andrť van Duin. Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november is het dus de beurt aan premier en CDA-lijsttrekker Balkenende.

Roda JC wil door met Stevens

Roda JC hoopt dat trainer Huub Stevens zijn contract wil verlengen. Het contract van Stevens bij de club uit Kerkrade loopt aan het eind van dit seizoen af, maar Roda wil graag door met de trainer.


"We werken alsof we een contract voor onbepaalde tijd hebben", aldus directeur Huub Narinx. "Huub is duidelijk met een meerjarenplan bezig. Dus als we de samenwerking na dit jaar kunnen doorzetten, waarom niet?"

Vorig jaar keerde Stevens terug naar Kerkrade, na trainer te zijn geweest bij de Duitse clubs Schalke 04, Hertha BSC en 1.FC KŲln. Stevens was tussen 1993 en 1996 ook al coach bij de club uit het Parkstad Limburg.

EtiŽnne Big Brother uitgestemd

Icoon Big BrotherDe omstreden Big Brother-bewoner EtiŽnne (20) is gisteren door de kijkers van het programma het huis uitgestemd. Hij haalde onder meer het nieuws vanwege zijn extreemrechtse sympathieŽn en vanwege zijn homofiele gevoelens. Deze week werd hij er zelfs van beticht seksuele handelingen te hebben verricht bij medebewoonster Marcia, die op dat moment in dronken toestand verkeerde en half sliep. Eerder zou EtiŽnne ook bewoonster Sabrina al hebben gezoend en betast op haar kont en borsten, terwijl ze sliep.

Het publiek had kennelijk genoeg van de jonge Zwollenaar en stuurde hem naar huis.

Bewoonster Marcia trok overigens zelf het boetekleed aan over de seksscŤne van afgelopen weekend met EtiŽnne. Ze was geil geweest en dronken. En al vond ze wel dat hij te ver was gegaan, ze nam haar eigen verantwoordelijkheid in deze situatie.

Over de homoseksuele bewoner Rik, met wie EtiŽnne een korte affaire had, vertelde hij na afloop: ''Het was een spel. Iedereen moedigde ons aan. Ach, heb ik dat ook een keer meegemaakt.''


Marcia en EtiŽnne
'Boetekleed' Marcia en EtiŽnne

Zie voor meer Big Brother-nieuws de Big Brother Blog!

Slechte henneptrip voor Canadese troepen

Icoon OpmerkelijkDe aanwezigheid van Canadese troepen in Afghanistan is voor hen een zware trip geworden. De soldaten staan namelijk tegenover een onverwachte en krachtige vijand, bijna ondoordringbare hennepwouden. De drie meter hoge cannabisplanten blijken vrijwel onverwoestbaar.

Generaal Rick Hillier, de Canadese chef defensie, vertelde afgelopen donderdag dat Talibanstrijders de marihuana-plantages als dekking gebruiken. In reactie daarop had de bemanning van tenminste ťťn gepantserde auto hun voertuig met cannabis gecamoufleerd. "Het probleem is, dat hennepplanten heel gemakkelijk warmte opnemen. Het is erg moeilijk in de wouden door te dringen met warmtezoekers. Je moet dus echt oppassen dat de Taliban er niet steeds in- en uitglippen", zei hij tijdens een toespraak in Ottawa. "We hebben van alles geprobeerd: de planten verbranden met witte fosfor. Dit lukte niet. Met diesel werkte dit ook al niet. Die planten zitten momenteel zo vol met water, dat we ze niet verbrand kregen", aldus Hillier.

Zelfs als er al een enkele wietplant in rook opging, waren er tegenslagen. "Een paar bruine planten aan de rand van enkele van die bossen gingen wel in de fik. Maar ja, een groep soldaten die op dat moment toevallig benedenwinds van dit gebeuren was, ondervond bepaalde effecten, ziet u. Toen is maar besloten dat dit waarschijnlijk niet de juiste aanpak is", merkte Hillier droogjes op. Een soldaat vertelde hem later: "Generaal, weet je, drie jaar geleden voordat ik in dienst ging, had ik niet gedacht ooit te zullen zeggen 'Die rotwiet ook!'"


Tank vs wiet: 0-1


Met dank aan eu-Robert voor de submit.

De Nederlandse Canon

De laatste maanden worden we doodgegooid met het begrip Nederlandse Canon. Een canon is niet hetzelfde als een kanon, je spreekt het zelfs anders uit met de klemtoon op de eerste lettergreep. Met het begrip Nederlands Canon wordt het geheel van belangrijke personen, teksten, kunstwerken, voorwerpen, verschijnselen en processen die samen laten zien hoe Nederland zich ontwikkeld heeft tot het land waarin we nu leven bedoelt.

Gisteravond heeft de canoncommissie een lijst uitgebracht waarop 50 historische gebeurtenissen staan. Deze gebeurtenissen moeten in het onderwijs uitgelegd en beschreven worden zodat we een beter historisch besef ontwikkelen. In veel landen is dit normaal en is dit vaak in combinatie met een Nationaal Historisch Museum. De canon is er nu, het debat over het museum loopt nog.

Het nut van een canon is dus het historische besef te vergroten. Helaas zijn de latere generaties niet meer te redden, maar de kinderen van nu krijgen zo in ieder geval wel een degelijk historische besef. Het is de bedoeling dat in elk schoollokaal een kaart komt te hangen met daarop 50 vensters. Achter elk venster staat een inleiding en uitleg over het onderwerp en de betekenis ervan. De vensters worden opgebouwd qua niveau. Als eerste komen er suggesties voor onderwerpen voor het basisonderwijs, vervolgens komen er suggesties voor themaís in het voortgezet onderwijs. Er zit ook nog een subcategorie in met suggesties voor vergelijkingen tussen het nu en het verleden en tenslotte is er nog een rubriek ďin de schatkistĒ, hier staan suggesties in voor voorwerpen in de klassen. Er zijn ook nog tips te vinden voor excursies, jeugdboeken, achtergrondliteratuur en weblinks. Eigenlijk is het een heel uitgebreide handleiding voor lessen vaderlandse geschiedenis. Uiteraard is het de bedoeling dat er ťťn keer per zoveel jaar naar gekeken wordt en onderwerpen vervangen worden, historie is namelijk erg veranderlijk, wat nu nog belangrijk lijkt kan volgend jaar in het niets zijn gevallen door een gebeurtenis.

Het canon is ingedeeld in 14 hoofdlijnen en omdat wij vinden dat u niet achter mag blijven in historisch besef komen er 52 blogjes (inclusief deze) waarin de onderwerpen van het Nederlands Canon worden besproken afsluitend met een klein ďproefwerkjeĒ, dus goed opletten! De onderwerpen zijn;
Lage landen bij de zee
Aan de periferie van Europa
Een gekerstend land
Een Nederlandse taal
Een verstedelijkt land en een handelsknooppunt aan de monding van Rijn, Schelde en Maas
De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden: ontstaan uit een opstand
De bloei van de ĎGouden Eeuwí
Koopmansgeest en koloniale macht
Eenheidsstaat, constitutionele monarchie
Het ontstaan van een moderne samenleving
Nederland in een tijd van wereldoorlogen 1914-1945
De verzorgingsstaat, democratisering en ontkerkelijking
Nederland krijgt kleur
Nederland in Europa

Film: Scoop

"I was born of the Hebrew persuasion, but I converted to narcissism."

Wanneer je een citaat zoals hierboven aan een filmkenner laat lezen, zal Woody Allen als eerste naam naar boven komen. Sarcasme en zelfspot lijken haast door de joodse regisseur en acteur bedacht. Met o.a. Manhatten en Annie Hall maakte hij in de jaren '70 en '80 een aantal van de leukste komedies aller tijden. Veel moois van zijn hand viel er aan het einde van de vorige en het begin van de nieuwe eeuw helaas niet te bekennen. Met het prachtige Match Point uit 2005 is Allen echter weer helemaal terug. Ook Scoop speelt zich weer af in London, met zijn nieuwe muze Scarlett Johansson, en met ouderwets Allen zelf ťťn van de hoofdrollen.


3 jaar cel voor leraar die meisje neerstak

Icoon JustitieEen 34-jarige voormalig tekenleraar van het Amsterdamse Sweelinckcollege die al ruim een jaar vastzit wegens het neersteken van een 17-jarig meisje, is gisteren veroordeeld tot 3 jaar celstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Tegen de man was 7 jaar geŽist wegens poging tot moord.

Het meisje werd op 23 juni 2005 in de Maurits Sabbehof in Geuzenveld-Slotermeer zeven keer in haar rug gestoken. Ze overleefde de aanslag. Enkele dagen later werd de leraar aangehouden.

De rechtbank achtte niet bewezen dat sprake was van poging tot moord omdat hij niet de bedoeling zou hebben gehad het meisje te doden. De verdachte had uit voorzorg het lemmet van het zakmes ingebonden met elektriciteitsnoer. Hierdoor bleef een punt van twee centimeter over, waardoor de verwondingen van het meisje meevielen. Zij kon na behandeling direct weer naar huis.

Opdracht
De leraar handelde in opdracht van twee anderen, waaronder de ex van het slachtoffer. Zij kregen elk 3,5 jaar gevangenisstraf voor uitlokking. Tegen hen was 8 jaar geŽist.

De rechtbank achtte niet bewezen dat het duo de leraar ernstig had bedreigd om hem tot zijn misdaad brengen. De tekenleraar heeft hierover teveel wisselende verklaringen afgelegd. De rechter gaat er wel van uit dat de twee de leraar chanteerden. De docent was namelijk betrokken geweest bij een inbraak in zijn eigen school en de twee hadden volgens de rechter gedreigd dit te vertellen als hij niet zou meewerken.

MLB-playoffs: wedstrijd 5 uitgesteld

De vijfde wedstrijd in de finale van de National League in de MLB is vanwege hevige regenval in St. Louis uitgesteld. De stand in de best-of-sevenserie tussen de New York Mets en St. Louis Cardinals is 2-2.

Voor de Mets komt het uitstel goed uit, aangezien ze momenteel met een gering aantal inzetbare pitchers zitten. De winnaar van de wedstrijdserie plaatst zich voor de World Series, en daarin moeten ze het opnemen tegen de winnaar van de American League, de Detroit Tigers.

15-jarige Brit krijgt levenslang voor moord op 11-jarige

MisdaadDe Britse jongen die in maart van dit jaar een 11-jarig schoolgenootje vermoordde, is gisteren veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De 15-jarige Michael Hamer, ten tijde van de moord was hij nog 14 jaar, lokte de 11-jarige Joe Geeling naar zijn woning in een buitenwijk van Manchester.

Hij wilde seks met het jochie hebben maar die spartelde tegen. Daarop bracht hij hem met messteken om het leven. De jonge moordenaar gooide het lichaam in een vuilnisbak die hij dumpte in een greppel in een park nabij de school. Het lijk van Geeling werd na een dag gevonden. Het onderzoek leidde al snel naar Hamer.

De ophef in Groot-BrittanniŽ over de brute moord op de 11-jarige Geeling, een taaislijmziektepatiŽntje, was groot. Anders dan in Nederland is in Groot-BrittanniŽ levenslang niet automatisch levenslang. De rechter bepaalde dat Hamer op zijn vroegst over 12 jaar in aanmerking mag komen voor vervroegde vrijlating.

Met dank aan Agravaine voor de submit.

'Jongeren radicaliseren buiten de moskee'

BinnenlandsAls jongeren van Turkse komaf radicaliseren, dan gebeurt dat buiten de moskee. Jongeren die een moskee bezoeken radicaliseren niet, omdat imams bij de eerste tekenen ingrijpen. Dat zegt Rachid Bal, bestuurslid van de Nederlands Islamitische Federatie (NIF).

Bal reageert op een een rapport van de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding (NCTb) dat gisteren werd gepubliceerd en waarin staat dat meer jongeren van Turkse afkomst radicaliseren. ''Jongeren die bij ons aangesloten zijn, volgen ons pad en dat is niet radicaal. Als zij teleurgesteld de moskee verlaten, zouden ze kunnen radicaliseren, maar wij doen er alles aan om dat te voorkomen'', zegt Bal.

''We voelen ons aangesproken op dit thema en we zien dat we jongeren die de moskee bezoeken positief kunnen beÔnvloeden, maar soms is het niet te voorkomen dat een jongere radicaliseert als hij de moskee verlaat.'' De NIF traint imams om in te kunnen grijpen bij de eerste tekenen van religieus extremisme. Ook zijn er activiteiten en bijeenkomsten waar jongeren dit thema bespreken.

Bal heeft nog nooit meegemaakt dat jongeren binnen de moskee radicaliseren. ''Maar je moet ze binnen hebben om iets met ze te kunnen doen.'' Hij constateert wel dat jongeren zich Turkser gaan gedragen, omdat zij zich onder druk gezet voelen om hun identiteit los te laten. ''Maar in die gevallen legt iemand meer nadruk op de Turkse cultuur en op het Turks zijn. Niet op zijn religie'', aldus Bal.

Weerstand
Overigens vermeldde het rapport van de NCTb gisteren ook dat veruit de meeste moskeeŽn en islamitische organisaties in Nederland zich steeds meer afkeren van radicalisering en maatregelen nemen om radicaal gedrag tegen te gaan. ''De weerstand van de moslimgemeenschap in ons land tegen radicalisering neemt verder toe. ''

De NCTb zei verder bezorgd te zijn over polarisatie in de samenleving. Die is echter niet alleen het gevolg van de toenemende invloed van radicale moslims. Oůk extreemrechtse uitingen dragen er aan bij. In de afgelopen tijd waren er diverse gevallen van interetnisch geweld, waarbij het in meer dan de helft ging om extreemrechts geweld door Lonsdalejongeren, Skinheads en de Nationale Alliantie.

Moya, Gaudio onderuit bij Masters

Carlos Moya is in het Masters Series-toernooi van Madrid al in de eerste ronde uitgeschakeld. Moya, voormalig winnaar van Roland Garros, ging met 6-3 en 6-2 ten onder tegen Juan Ignacio Chela.

De Argentijn, Gauston Gaudio, een ander oud-winnaar van Roland Garros, werd ook al in de eerste ronde uitgeschakeld. In zijn partij tegen de Chileen Nicolas Massu moest Gaudio bij een stand van 1-1 in sets opgeven met maagproblemen. Massu moet het in de tweede ronde nu gaan opnemen tegen Roger Federer.

Andy Murray wist zich wel voor de volgende ronde te plaatsen. De Brit kende weinig problemen met de Spaanse qualifier Ivan Navarro Pastor. Murray ontmoet in de tweede ronde de nummer drie van de wereld, de Kroaat Ivan Ljubicic.

Britse tweeling TWIN beledigt supporters

Icoon OpmerkelijkFrancine en Nicola Gleadall zullen hun optreden in de rust van het duel tussen Sheffield Wednesday en Barnsley niet snel vergeten. De Britse tweeling van 18 jaar, die optreedt onder de naam TWIN, belandde na het zingen van hun debuutsingle in de cel.

Meegereisde supporters van voetbalclub Barnsley, liefst 7000 in totaal, floten de meisjes tijdens het optreden uit. De tweeling, hartstochtelijk supporter van Sheffield Wednesday, maakte vervolgens obscene gebaren naar de fans van de bezoekende club.

De aanwezige politie tolereerde het gedrag van het duo niet en ging over tot arrestatie. Pas na het betalen van een boete van 90 euro kwam de zingende tweeling weer op vrije voeten. De debuutsingle 'Cum on Feel the Noize', een cover van de hit van Slade uit begin jaren 70, ligt reeds in de winkel.

Inmiddels hebben ze hun excuses aangeboden voor hun gedrag, zo meldt de BBC. ''Wij verontschuldigen ons voor het beledigen van een ieder. We hopen dat men zich kan indenken dat een ander misschien hetzelfde gehandeld zou hebben, indien geconfronteerd aan de stortvloed van obsceniteiten waar wij aan werden blootgesteld.''TWIN

Mayo naar Saunier Duval

Er gingen al sterke geruchten, maar gisteren is het ook officieel bevestigd: Iban Mayo rijdt de komende twee jaar voor Saunier Duval. Vorige week werd al bekend dat de 29-jarige Spanjaard zijn contract bij Euskatel niet wilde verlengen.

Mayo droeg zeven jaar lang het oranje shirt van Euskaltel. In 2003 boekte hij zijn grootste succes toen hij de Touretappe naar Alpe d'Huez won en als zesde eindigde in het eindklassement.

De afgelopen twee seizoenen ging het bergafwaarts met de carriŤre van de Bask. In de afgelopen Tour de France stapte hij al in de elfde etappe af.

Proces tegen Nomads stilgelegd

Het gerechtshof in Amsterdam heeft het proces in hoger beroep tegen de Limburgse Hells Angels, de Nomads, tijdelijk stilgelegd. Het Openbaar Ministerie heeft nu de gelegenheid om een onderzoek dat mogelijk relevant is in deze zaak af te ronden, alvorens de zaak wordt voortgezet.

Het OM had vrijdag om uitstel gevraagd. Maandag hadden de advocaten moeten beginnen met hun pleidooien. Al in september eiste het OM tegen twaalf van de veertien verdachten een celstraf van 20 jaar. De Nomads worden verdacht van het liquideren van drie van hun clubgenoten.

Zeer ongebruikelijk
Het is zeer ongebruikelijk dat er nog uitstel van een proces wordt gevraagd, in dit geval door het OM, als de strafeisen al zijn geformuleerd. De advocaten van de verdachten hebben maandag fors geklaagd over het feit dat het verzoek in dit late stadium is gedaan.

Bijkomend probleem met het verzoek van advocaat-generaal Raymond Tdlohreg was dat hij over het onderzoek slechts kon zeggen dat het ''op niet al te lange termijn kan resulteren in aanvullende informatie, die voor een of meer verdachten van belang kan zijn.'' Concreter dan dat kon hij niet zijn. Tdlohreg hamerde bij de onderbouwing van zijn verzoek op het belang van de waarheidsvinding.

Zwijgzaamheid
De waarheidsvinding verloopt in de complexe zaak tegen de Nomads zeer stroef. Het bewijs tegen de verdachten ligt bepaald niet hoog opgetast. Dit is niet in de laatste plaats het gevolg van de consequente zwijgzaamheid van de Nomads, die zich daarmee houden aan de erecode die onder de Hells Angels geldt: met politie en justitie praat je niet.

De drievoudige moord op de Nomads vond plaats in hun clubhuis in Oirsbeek, in februari 2004. Justitie heeft altijd beweerd dat de moorden het gevolg zijn geweest van een clubbesluit daartoe. Mogelijk dat het nieuwe onderzoek ander licht werpt op die veronderstelling. De rechtbank achtte het verhaal van het OM niet bewezen en veroordeelde de Nomads tot zes jaar cel wegens doodslag opťťn van de drie slachtoffers. Het is nog niet bekend wanneer het proces wordt hervat.

Slecht seizoen RšikkŲnen


Voor McLaren Mercedes-coureur Kimi RšikkŲnen is het seizoen 2006 een seizoen om snel te vergeten. De Fin kon dit seizoen niet meevechten om de wereldtitel en wist geen race te winnen.

"Het was een zeer teleurstellend seizoen. Ik had aan het begin van het seizoen verwacht dat ik dit jaar om het kampioenschap mee zou kunnen gaan vechten. Maar na een paar races werd echter al duidelijk dat ons pakket niet competitief genoeg is. Ik heb mijn doelen halverwege het jaar bij moeten stellen. Vanaf dat moment richtte ik mij alleen nog op het winnen van races," aldus de Fin die volgend seizoen voor het team van Ferrari zal uitkomen.

Meer allochtonen in gemeenteraden

PolitiekHet aantal allochtone gemeenteraadsleden is in de afgelopen twaalf jaar meer dan verviervoudigd. In 1994 waren het er 73, in 2006 302. Dat blijkt uit het rapport De Staat van het Bestuur 2006. Het rapport werd gisteren gepresenteerd door minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) tijdens de BZK-gemeentedag in Den Haag.

In de vier grote steden heeft 20% van de raadsleden een niet-westerse achtergrond. In de 31 grootste gemeenten gaat het om 11%.

In de afgelopen vier jaar is ruim een 25% van de zittende wethouders afgetreden. Ook het aantal burgemeesters dat gedwongen moest vertrekken, steeg flink. Het rapport met de bestuurlijke trends verschijnt voortaan elke twee jaar.

'Toch geen feestdag inruilen voor Suikerfeest'

Icoon BinnenlandsHet CNV is teruggekomen op zijn plan om een nationale feestdag, zoals tweede pinksterdag, in te ruilen voor het Suikerfeest. Dat maakte vice-voorzitter Rienk van Splunder vanochtend bekend op Radio 1. De reden hiervoor was de grote hoeveelheid negatieve reacties die het CNV ontvangen heeft naar aanleiding van het voorstel.

Van zowel leden als niet-leden kwamen de afgelopen dagen reacties. Met name de reacties van niet-leden waren vaak bijzonder emotioneel. Bijna alle reacties waren tegen. Leden vinden het overwegend een goed idee om moslims de gelegenheid te geven vrij te hebben op hun feestdagen, maar ze willen hier geen feestdagen voor inleveren. Het CNV gaat kijken hoe ze hiervoor kunnen zorgen.

Van Splunder merkte bij zijn mededeling overigens op dat Nederland het enige land in Europa is waar er zoveel 'tweede' feestdagen zijn, zoals tweede paasdag en tweede pinksterdag. Het was ook niet zo, zoals Maxime Verhagen van het CDA suggereerde, dat het CNV Kerstmis "in de verkoop" wilde doen.


Het Suikerfeest wordt door bijna alle moslims gevierd.

Marconi Award voor 3FM, Beelen en Evers

Radio3FM is dit jaar uitgeroepen tot beste radiozender. De opgefriste zender kreeg daarom gisteren ťťn van de Marconi Awards uitgereikt. 'Evers staat op' kreeg de award voor beste programma en Giel Beelen ging opnieuw naar huis met de Marconi Award voor beste presentator/dj, die hij vorig jaar ook al ontving.

Andere prijzen gingen naar Timur Perlin als aanstormend talent van het programma iCAZ Party, dat de Innovatie Award kreeg, een nieuwe prijs in de serie Marconi Awards. Eerder al kreeg Wessel van Diepen de Oeuvreprijs. De radioprijzen zijn uitgereikt in de Musk in Hilversum.

3FM
De jury noemt de veranderingen bij 3FM het ''grootste kleine wonder'' dat zich afgelopen jaar afspeelde in het radiolandschap. ''Het merk 3FM is sinds dit seizoen definitief niet fout meer, het is een 'brand' waaraan menig hippe partner zich graag verbindt. Het marktaandeel krabbelt na vele jaren diep vallen weer omhoog'', aldus de jury.

Over 'Evers staat op' oordeelt de jury: ''Het programma van Edwin Evers, Niels van Baarlen en Rick Romijn is een waar fenomeen geworden. De combinatie van muziek, luchtig gebrachte, maar ook 'to the point' informatie, waar ook de nieuwslezers in het programma hun bijdrage aan leveren, hebben op de luisteraars een enorme aantrekkingskracht.''

Voor Beelen is het niet de eerste keer dat hij een Marconi Award krijgt. Hij ontving die vorig jaar ook al in dezelfde categorie en in 2003 won hij de prijs voor Beste Programmamaker. Dit jaar stelt de jury: ''Het komt niet alleen door die typische eigen stij,l maar ook door de zekere intelligentie waarmee zijn radioprogramma's tot stand komen.''

Oostenrijker fluit AZ

Het UEFA Cup-duel tussen AZ en Sporting Braga van aankomende donderdag zal worden gefloten door de Oostenrijkse scheidsrechter Fritz Stuchlik.

De veertigjarige arbiter, die nog niet eerder een wedstrijd van AZ floot, werd maandag door de Europese voetbalbond UEFA aangesteld. Hij was wel eerder leidsman bij Europese duels van Feyenoord, Ajax, FC Utrecht en SC Heerenveen. In het verleden floot Stuchlik tevens twee vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands Elftal: in 1998 tegen Peru (2-0 winst) en in 2002 tegen Noorwegen (0-1 winst).

CD: PET - Rewind The Sofa Lady

De meeste mensen die Berlijn met Milaan willen verbinden nemen een trein of stappen in een vliegtuig. Er is echter ook de mogelijkheid om naar de muziek van PET te luisteren. De helft van de band bevindt zich in de Duitse hoofdstad en de andere helft is gevestigd in de modestad van ItaliŽ. In 2004 kwam hun debuut Player One Ready uit en nu is daar de opvolger: Rewind The Sofa Lady. Gezamelijk produceert het viertal met het nieuwe album een electro retro-pop geluid dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit.

Rankings: Krajicek nog steeds 35e

Zowel bij de heren als bij de vrouwen waren er kleine verschuivingen in de top 10 van de wereldranglijst.

Bij de heren steeg de Amerikaan James Blake een plaatsje, Dat ging ten koste van de Spanjaard Tommy Robredo die naar de achtste plaats zakte. Beste Nederlander is nog altijd Raemon Sluiter, die van de 90e naar de 88e plaats steeg.

Bij de vrouwen zakte Martina Hingis een plaatsje, terwijl haar landgenote Patty Schnyder een plekje opschoof en nu achtste staat. De beste Nederlandse, Michaella Krajicek, staat nog steeds 35e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.370
2R. NadalSPA4.645
3I. LjubicicKRO3.190
4D. NalbandianARG2.900
5N. DavydenkoRUS2.720
6A. RoddickUSA2.635
7 J. BlakeUSA2.240
8T. RobredoSPA2.175
9M. BaghdatisCYP2.076
10 F. GonzŠlezCHL1.965
88R. SluiterNED453
179M. van GemerdenNED230
212R. HaaseNED189

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3.667
2J. HeninBEL3.473
3M. SharapovaRUS3.037
4S. KoeznetsovaRUS2.408
5N. PetrovaRUS2.286
6K. ClijstersBEL2.110
7J. DementievaRUS1.983
8P. SchnyderZWI1.869
9M. HingisZWI1.850
10D. SafinaRUS1.416
35M. KrajicekNED542
136E. TamaŽlaNED196

Sword Of A Thousand Truths in Burning Crusade

Blizzard heeft na een aantal geruchten die op het internet rondgingen bevestigd dat The Sword Of A Thousand Truths daadwerkelijk in The Burning Crusade gevonden kan worden.
Voorlopig is het een beloning in het nieuwe Arena-PvP-systeem, maar aangezien de expansion momenteel in beta-fase verkeerd, kan dit nog veranderen. Ook de stats zijn nog onderhevig aan verandering, alhoewel het niet de eigenschappen uit de inmiddels beroemde South Park-aflevering zal hebben.Van Hooijdonk kondigt afscheid aan

Aan het eind van dit seizoen hangt Pierre van Hooijdonk, na zestien jaar, zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

De 36-jarige spits is nog steeds fit, maar mist naar eigen zeggen de klik met de nieuwe generatie. "Ik stel voor mezelf bepaalde eisen aan het spelen bij een topclub. De groep die er hetzelfde over denkt, is helaas niet zo groot."

De beslissing om te stoppen, nam hij en aantal weken geleden. "Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hŤ. Ik heb nog wel plezier, maar ik zou nůg meer plezier hebben als ik een klik heb met jongens die het op dezelfde manier beleven."

Van Hooijdonk debuteerde in 1989 bij RBC in het betaald voetbal en brak vervolgens definitief door bij NAC Breda. Na buitenlandse avonturen bij Celtic en Nottingham Forest keerde hij bij Vitesse terug in Nederland, maar vertrok daar alweer na ťťn seizoen. Een avontuur bij Benfica liep uit op een teleurstelling, waarna Feyenoord toesloeg. Na een buitenlands avontuur bij FenerbahÁe en een mislukte terugkeer bij jeugdliefde NAC keerde Van Hooijdonk vorig jaar terug in Rotterdam-Zuid.

LPF en D66 zonder zetels

Het lijkt er een klein beetje op dat de nederlandse stemgerechtigde een klein beetje verstand beginnen te krijgen. De partijen die de afgelopen jaren helemaal niks aan het politieke bestand toegevoegd hebben of de partijen die dermate wispelturig waren dat "Nee" geen "Nee" meer betekend. De partij van de loze dreigementen en de partij die postuum meelift op het success van een charismatische man. Beide partijen hebben in de laatste peilingen geen zetels meer over.

Nederland lijkt zijn verstand terug te krijgen. Het enige wat je daar nog aan doet twijfelen zijn de vier zetels die Wilders weet beet te pakken en de twee zetels van een.nl.

Boek: James Patterson - In naam van de vader


Alex Cross, oud-rechercheur van het politiecorps van Washington D.C. wordt tijdens een vakantie met zijn gezin in Disneyland opgebeld door de directeur van de FBI. Er heeft zich een zaak geopenbaard, de moord op een actrice Beverly Hills waar de directeur Crossí visie graag op wil hebben. Aanvankelijk gaat het puur om de visie van Cross als oud-rechercheur en psycholoog. Deze combinatie maakt hem tot een beroemdheid in zijn vakgebied. Al snel blijkt echter dat deze moord niet op zich staat en er ontvouwt zich een zaak rondom een seriemoordenaar die een wel heel aparte werkwijze hanteert. Cross raakt meer en meer betrokken bij de zaak en zal uiteindelijk ook nŠ zijn vakantie zich met de zaak bezig houden. Dr. Alex Cross is weer helemaal terug en wordt wederom opgeslokt door zijn werk, ondanks zijn belofte meer met zijn gezin te doen.

Koelkastrat

Wil je een beetje een opvallende koelkastmagneet?

Misschien is je troetelrat op de ťťn of andere manier aan zijn einde gekomen, of misschien leeft ze nog maar ben je ze beu, dan kan je op deze website zien hoe je er een koelkastmagneet van kan maken. Altijd handig om je flatgenoten van je fris kratje bier weg te houden. En als dat nog niet genoeg is Ö dan kan je er nog een paar mooie lichtgevende leds in stoppen. Veel taxidermie genot. Klik.

Ook met dode muizen kan je leuke dingen doen. Klik.

Soetaers: "Ajax kil en hard"

In een interview met het Belgische Humo heeft voormalig Ajacied Tom Soetaers gezegd dat de sfeer binnen de Amsterdamse club 'kil' en 'hard' is.

"Lachen hoorde niet, het was altijd bittere ernst", aldus Soetaers, die nu speelt bij de Belgische koploper Racing Genk. "De spelers deden ook nooit eens iets samen buiten het voetbal, we zagen elkaar alleen op de club. Ze laten je voelen dat je een 'domme Belg' bent. Wesley Sonck en ik hadden het daar best moeilijk mee."

Ondanks alle negatieve dingen die Soetaers over zijn oude club zegt, vindt hij wel dat hij een betere voetballer in Amsterdam is geworden. In het seizoen 2003/2004 speelde hij 17 duels voor Ajax.

'Noord-Korea bereidt tweede kernproef voor'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten, Japan en Zuid Korea hebben nieuwe aanwijzingen dat Noord-Korea een tweede ondergrondse kernproef voorbereidt. Spionagesatellieten hebben volgens Amerikaanse nieuwszenders "verdachte voertuigbewegingen" vastgelegd op de plek waar ook de eerste proef werd gedaan.

Wat de Noord-Koreanen in het afgelegen gebied precies uitvoeren, was volgens Amerikaanse functionarissen maandag echter niet met zekerheid te zeggen.

Japan en Zuid-Korea lieten dinsdag in een reactie weten dat ze op de hoogte zijn van dergelijke aanwijzingen. De Japanse minister van Buitenlandse Zaken Taro Aso wilde verder echter geen details prijsgeven.

Het bericht komt enkele uren nadat de Verenigde Staten de kernproef hadden bevestigd aan de hand van vrijgekomen radioactiviteit. Amerikaanse deskundigen gaan er vanwege de geringe kracht van de ontploffing, minder dan een kiloton, vanuit dat de proef deels mislukt is.

Eerder op de dag waarschuwde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice de regering in Pyongyang voor een tweede nucleaire test. Zo'n "provocatieve daad" zou het schimmige regime alleen maar verder isoleren, dreigde zij.

Madonna krijgt voogdij over Malawisch kind

Icoon ShowbizzDe strijd rond het Malawische adoptiekind van Madonna lijkt in het voordeel van de popdiva beslecht. Haar woordvoerder meldde maandagavond dat de autoriteiten in Malawi een paspoort voor het kind en een visum hebben afgegeven, waarna het jongetje het land heeft verlaten.

Een lijfwacht van Madonna stapte maandag in Malawi met het jongetje, David Banda, in een vliegtuig. De jet landde enkele uren later in Johannesburg. Een verslaggever van de Zuid-Afrikaanse krant Star meldde later dat het kind op een vlucht is gestapt richting Londen, waar Madonna en haar man Guy Ritchie wonen.

Een rechtbank in Malawi verleende Madonna maandag het voogdijschap voor achttien maanden nadat vorige week 'voorlopig' toestemming was gegeven het kindje te adopteren. De Malawische wet verbiedt dat buitenlanders jonge MalawiŽrs adopteren, tenzij ze achttien maanden met het kind hebben doorgebracht in Malawi.

Maar voor de popdiva hebben de Malawische autoriteiten een uitzondering gemaakt. Kinderrechten- en liefdadigheidsorganisaties in Malawi hebben aangegeven dat zij via de rechter alsnog willen proberen de adoptie tegen te houden, onder meer omdat ze het niet eens zijn met een "voorkeursbehandeling voor rijke mensen".

Madonna vertrok vrijdag nog zonder het jongetje uit Malawi na een bezoek van ruim een week aan het Afrikaanse land. De moeder van het jongetje is overleden, de vader stemde in met de adoptie.

Seksuologe Liekens gaat scheiden

Icoon OpmerkelijkDe Belgische seksuologe Goedele Liekens gaat scheiden. Zij en haar man, de tv-producent Chris Cockmartin, gaan na tien jaar uit elkaar. Dat heeft de 43-jarige Liekens dindag bekendgemaakt in een interview met De Telegraaf.

"Ik vind het zo'n nederlaag om te moeten toegeven dat ons huwelijk voorbij is, dat het me vandaag nog steeds moeite kost om erover te spreken", zegt Liekens in de krant over de scheiding.

De twee dochters van het koppel, Merel (8) en Celeste (7), gaan bij hun moeder wonen. Liekens werd in Nederland en Vlaanderen bekend als presentatrice van tv-programma's over seks en erotiek.

Je maintiendrai

Ik zag dat ik - geboren en getogen in Nederland - de trotse eigenaar was van een profiel op de Franse datingsite van Meetic, de eigenaar van het Nederlandse Lexa. Boer zoekt vrouw en Sander cherches une femme franÁaise. Ik stond in Frankrijk al weer even geregistreerd als zoekende ziel. Bijzonder sympathique van de Fransen maar eerlijk gezegd zat ik toch niet zo te wachten op verzoekjes ŗ la: voulez-vous coucher avec moi ce soir.

Moordwapen Wittenberg mogelijk in graf

Het wapen in de Deventer moordzaak ligt mogelijk verborgen in het graf van de vermoorde weduwe Wittenberg. Een voormalig secretaris van het bestuur van de begraafplaats waar de vrouw ligt begraven, heeft vandaag een verklaring afgelegd bij de politie van mogelijke grafschennis door de voormalig klusjesman van de vrouw. Maurice de Hond, die zich actief bezighoudt met de zaak, bracht het nieuws vanavond naar buiten en heeft een videointerview met de man online gezet.

Een ooggetuige zegt enkele dagen na de begrafenis van de vrouw, begin oktober 1999, te hebben gezien dat de klusjesman een zwart etui met ongeveer de omvang van een A4 in een spleet onder de stenen afdekplaat van het graf heeft gedeponeerd. De ooggetuige vermoedt dat zich in dat etui het moordwapen van de Deventer moordzaak bevindt.

De Hond laat weten dat er eind september door specialisten van een Duits bedrijf onderzoek is gedaan naar de aanwezigheid van metaal onder de grafsteen van het graf van de weduwe Wittenberg. Uit dat onderzoek zou blijken dat er op de aangegeven plek, tussen de stenen afdekplaat en de grond, inderdaad een metalen voorwerp ligt dat qua vorm en grootte sterk lijkt op een mes.

Uit de verklaring van de voormalig secreteratis van het bestuur van de begraafplaats blijkt volgens De Hond ook dat de ooggetuige in oktober 1999 bij de politie een zeer belastende verklaring heeft afgelegd jegens de klusjesman. Op de dag van de moord zou de weduwe Wittenberg tegen hem gezegd hebben dat ze bang was voor de aanstaande confrontatie met de klusjesman over het nieuwe testament. Ook zou de klusjesman de volgende morgen gezegd hebben dat de weduwe met messteken was vermoord, terwijl het lijk toen nog niet gevonden was.

De rechter heeft financieel adviseur Ernst Louwes veroordeeld voor de moord uit 1999. Maurice de Hond beweert dat niet Louwes, maar de klusjesman de werkelijke moordenaar van de weduwe Jacqueline Wittenberg is. Onlangs werd bekend dat justitie een opsporingsonderzoek naar De Hond is begonnen. Justitie verdenkt hem onder meer van smaad.

Ernst Louwes en Maurice de Hond
Ernst Louwes en Maurice de Hond

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.