FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 oktober 2006

[UPDATE]Beukende beats en rappers in Def Jam: Icon

Het mag geen verrassing heten: de Def Jam-vechtspellen van EA Sports BIG gaan vrolijk verder op de next-gen consoles. Onder de noemer Def Jam: Icon zul je als Ludacris, Method Man, Redman of een willekeurige andere rapper die onder het Def Jam-label z'n vocale kunsten vertoont een andere Def Jam-rapper in elkaar mogen slaan danwel schoppen. Gebruik van de omgeving bij het pimpen van je tegenstander z'n gezicht behoort ook tot de mogelijkheden.

Nieuw in Icon zal de integratie van muziek in de gameplay zijn. Hoe zich dat uiteindelijk zal manifesteren is nog even afwachten, maar executive producer Kudo Tsunoda is er in elk geval enthousiast over:

“Music is the cornerstone of hip-hop culture so we wanted to incorporate music and rhythm into the actual gameplay mechanics. In Def Jam: Icon, we are changing the way fighting games are played! We are completely innovating the role of the environments in the games, moving from the typical lifeless arenas the hip-hop celebrities are fighting in to environments that play an instrumental part in the fight where they will react to the music and interact with both characters like a third fighter.”

In maart 2007 kunnen zowel X360- als PS3-bezitters zich uitleven op hun minst favoriete rapper.





Update
1Up heeft wat meer informatie over de gameplay van Icon. Het is de bedoeling om geen healthbars meer in beeld te tonen. In plaats daarvan kun je aan de omgeving zien hoe erg jouw karakter er aan toe is. Daarnaast zijn de worstel-eigenschappen nog meer dan in Fight For New York los gelaten, en is het meer een fighter geworden.

De muziek zal invloed hebben hoe goed jouw karakter vecht. Niet alleen dat, ook specifieke aanvallen zijn beschikbaar bij bepaalde tracks. Daarnaast heeft ieder karakter een "signature song". Aangezien spelers de mogelijkheid hebben om van track te wisselen tijdens het spelen kan dit interessante gameplay opleveren.
De muziek zal ook op de omgeving invloed uitoefenen. Gebouwen dansen, lampen flikkeren op de beat en een helikopter vloog rondjes gebaseerd op de snelheid van de track.

De lifestyle die in deel 2 meer naar voren kwam, zal nu meer dan een cosmetische rol spelen. Je zal een eigen record-label op moeten bouwen, songs downloaden, videoclips bewerken, vechtjassen customizen, etc.
Sommige upgrades hebben ook een effect in gameplay. Een grote, zware ring zorgt ervoor dat je meer schade uitdeelt met je punches. Ook zal de interactie met de omgeving nog groter zijn dan in FFNY.

Uitslagen CL 18-10-06

Vanavond werd in poule A tot en met poule D de derde speelronde in de Champions League afgewerkt. Hieronder alle uitslagen, standen en komend programma. Het wedstrijd verslag van PSV valt hier te lezen.

Poule A

Programma
Werder Bremen – Levski Sofia 2-0
45+1’- Juninho 1-0
73’- Diego 2-0

Chelsea – Barcelona 1-0
47´- Drogba 1-0

Stand in poule A:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Chelsea330096-1
2FC Barcelona311146-2
3Werder Bremen311143-3
4Levski Sofia300301-10

Programma voor 31 oktober:
Levski Sofia – Werder Bremen
FC Barcelona - Chelsea


Poule B
Internazionale – Spartak Moskou 2-1
2’- Cruz 1-0
9’- Cruz 2-0
83’- Pavljoetsjenko 2-1

Sporting Portugal – Bayern München 0-1
19’- Schweinsteiger 0-1

48’- Schweinsteiger (Bay.München)

Stand in poule B:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Bayern München330097-0
2Sporting Portugal311142-2
3Internazionale310232-4
4Spartak Moskou301212-7


Programma voor 31 oktober:
Spartak Moskou – Internazionale
Bayern München – Sporting Portugal

Poule C
Girondins Bordeaux – Liverpool 0-1
58’- Crouch 0-1

Galatasaray – PSV 1-2
19’- Ilic 1-0
59’- Kromkamp 1-1
72’- Kone 1-2

Het wedstrijd verslag van PSV valt hier te lezen.

Stand in poule C:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Liverpool321074-2
2PSV321073-1
3Galatasaray301213-5
4Girondins Bordeaux301210-2

Programma voor 31 oktober:
Liverpool – Girondins Bordeaux
PSV - Galatasaray


Poule D
Valencia – Sjachtar Donetsk 2-0
31’- Villa 1-0
45’- Villa 2-0

48’- Svidderskiy (Sjach. Don.)

Olympiakos Pireaus – AS Roma 0-1
76’- Perrotta 0-1

Stand in poule D:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Valencia330098-3
2AS Roma320166-2
3Olympiakos Pireaus301214-7
4Sjachtar Donetsk301212-8

Programma voor 31 oktober:
Sjachtar Donetsk – Valencia
AS Roma – Olympiakos Pireaus

Voetbal: Uitslag Galatasaray - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn derde wedstrijd in het toernooi om de Champions League winnend afgesloten. In Istanbul was de ploeg uit Eindhoven met 2-1 te sterk. De goals werden gemaakt door Jan Kromkamp en Arouna Koné.

In de eerste helft had de ploeg van Ronald Koeman veel last van de wind die in de rug stond. Hierdoor was het voor PSV erg moeilijk om kansen te creëren. Galatasaray slaagde hier wel in en wist de druk op de Eindhovenaren op te voeren. Uiteindelijk betaalde dit zich uit in een doelpunt via Sasa Ilic.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en wist PSV de regie over te nemen van Galatasaray. De Eindhovense ploeg kon in het begin nog niet echt doordrukken, maar na bijna een uur spelen was het dan toch raak. Jan Kromkamp wist de bal, met behulp van de paal, achter de Turkse keeper te werken. Ongeveer tien minuten later was het weer raak. Deze keer Koné, na een pass van Mika Väyrynen, ongehinderd naar het Turkse doel lopen en de bal binnen tikken.

Alle uitslagen van vanavond:
Poule A: Werder Bremen - Levski Sofia (2-0)
Poule A: Chelsea - FC Barcelona (1-0)
Poule B: Internazionale - Spartak Moskou (2-1)
Poule B: Sporting Portugal - Bayern München (0-1)
Poule C: Girondins Bourdeaux - Liverpool (0-1)
Poule C: Galatasaray - PSV (1-2)
Poule D: Valencia - Sjachtar Donetsk (2-0)
Poule D: Olympiakos Piraeus - AS Roma (0-1)

---------
Kijk voor het complete verslag van Galatasaray - PSV op de FOK! Voetbalmanager.

Uitslag Galatasaray - PSV

In een aantrekkelijk duel heeft PSV gewonnen van Galatasaray. De eerste helft was voor de Turkse ploeg, waarna PSV de regie in de tweede helft overnam. De doelpunten aan Nederlandse zijde kwamen op naam van Jan Kromkamp en Arouna Koné.

In Istanbul startte PSV met Jefferson Farfán en Jason Culina in de basis. Ibrahim Affelay en Roy Beerens moesten het duel vanaf de tribune bekijken. Zij waren door trainer Ronald Koeman buiten de selectie van achttien spelers gelaten. Overigens zat er aan dit duel ook nog een speciaal tintje. De ploeg speelde namelijk tegen het Galatasaray van Eric Gerets. De Belg was een aantal seizoenen trainer bij PSV. Overigens zat Hakan Sükür bij het Turkse team voor aanvang van de wedstrijd op de bank. Zijn plek in het veld werd ingenomen door Ümit Karan.

Om 20:45 floot arbiter Baskakov voor de aftrap. Het eerste wapenfeit was afkomstig van Galatasaray. Orhan Ak kreeg na het nemen van een corner een kopkans, maar de bal zeilde over het doel van Heurelho da Silva Gomes. Carlos Salcido kreeg al vrij snel een gele kaart na een te laat ingezette overtreding. De vrije trap die hierop volgde leverde niets op, maar PSV was wel gewaarschuwd. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor de Turkse ploeg. De eerste kleine kans voor de Eindhovenaren volgde niet veel later. Cocu kreeg de bal naar zich toe gespeeld, maar deze was iets te scherp gegeven. Na bijna twintig minuten spelen kwam Galatasaray verdiend op voorsprong na een doelpunt van Sasa Ilic. Vrij snel na deze treffer kreeg de ploeg weer een kans. Wederom was het Ilic, maar deze keer was hij niet trefzeker.

In het resterende deel van de eerste helft had PSV vooral last van de wind. De ploeg had deze namelijk in de rug, waardoor de ballen niet goed aankwamen. Toch kwamen de Eindhovenaren, naar mate de eerste helft vorderde, wat meer in hun spel. PSV kreeg na een half uur spelen een kans via Edison Méndez. Koné bracht de bal voor, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van de jonge speler viel. Hij wist de kans echter niet te verzilveren. De Turkse ploeg counterde niet veel later, maar de eindpass van Ümit Karan was niet zuiver genoeg. Op slag van rust produceerde Mendéz nog een afstandschot, maar hiervoor hoefde Mondragón zich niet in te spannen.

In de tweede helft voetbalde PSV tegen de wind en moest Galatasaray oppassen dat de ballen goed aankwamen bij een teamgenoot. Hierdoor konden de Eindhovenaren druk gaan zetten op de ploeg van Gerets. Toch kregen de Turken de eerste kans van de tweede helft. Akman stond wederom aan de basis van deze kans, maar Ümit Karan wist deze niet te benutten. De eerste kans van PSV in de tweede helft was meteen raak. Kromkamp rondde een kans beheerst af door via de binnenkant van de paal te scoren. Niet veel later kreeg ook Reizger een kans, maar Mondragón was alert op het schot van de verdediger.

Na het doelpunt van de Eindhovense ploeg was Galatasaray het spoor helemaal bijster. Van organisatie bij de Turkse formatie, die er in de eerste helft nog wel was, was niets meer over. Koné bracht PSV met een belangrijke goal op voorsprong. Mika Väyrynen speelde de Ivoriaanse aanvaller aan, welke vrij baan had naar het doel van de Turken. De aanvaller had geen enkele moeite om de keeper te verschalken. Direct na deze goal kreeg Farfán een goede kans, maar hij maakte een beweging teveel. Een kwartier voor tijd kreeg Sükür een kansje, maar Gomes reageerde alert. Hierna speelde PSV het duel beheerst uit. Er kwamen nog wel wat kansjes, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar. Toch kwam er nog enige smet op dit duel, aangezien een aantal Turkse supporters hun onvrede uitten door het veld op te rennen. Hierdoor lag het duel enige minuten stil.

Karakteristieken

Galatasaray - PSV 1-2
19' Ilic 1-0
59' Kromkamp 1-1
72' Koné 1-2

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Baskakov (Rus)
Gele kaart: Ak, Akman, Tomas (Galatasaray), Salcido (PSV)

Opstellingen:
Galatasaray: Mondragón, Sarioglu, Song, Tomas, Ak, Yilmaz (Haspolatli/67), Akman, Inamoto, Turan, Karan (Sükür/70), Ilic (Ates/70)

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Reiziger, Culina (Aissati/90+2), Méndez (Väyrynen/62), Simons, Cocu, Koné, Farfán

Rampoefening op Utrecht Centraal

Icoon Binnenlands Op Utrecht Centraal is woensdag tussen 19.30 en 21.30 uur een grootschalige rampoefening geweest. Hulpdiensten deden alsof terroristen een trein opgeblazen hadden. Aan de oefening deden 500 leden van hulpdiensten, gemeente en vervoerbedrijven mee.

De oefening is niet alleen bestemd voor directe hulpverlening. Ook communicatiemedewerkers in het Utrechtse stadhuis oefenden met pers- en publieksvoorlichting over de ramp. Ambtenaren van de afdeling burgerzaken registreren de slachtoffers en hielpen mensen informatie te verschaffen.

De aanslag is zogenaamd gepleegd door drie terroristen. Eentje is om het leven gekomen, een bevond zich tussen de gewonden en de laatste had zich in de trein verstopt. Het was aan de hulpdiensten om adequaat te handelen. Zo moesten hulpverleners slachtoffers helpen, terwijl terroristen en arrestatieteams zich om hen heen begeven.

Het perron van spoor 18 en 19 op Utrecht Centraal is tussen 18.00 en 00.00 gesloten voor treinreizigers.

Rampoefening Utrecht CS
Rampoefening Utrecht CS
Foto's: Max van Gorkum


Foto: F4T4L_3RR0R

Lance Armstrong opnieuw onder vuur

Lance Armstrong blijft achtervolgd worden door verdachtmakingen rondom dopinggebruik. Vanaf morgen is de jacht op de voormalige wielerkampioen weer geopend. In Frankrijk wordt dan het boek 'LA Officiel' uitgebracht. Dat boek is de opvolger van 'LA Confidentiel', waarin de zevenvoudige Tourwinnaar ook al werd beschuldigd van gebruik van verboden middelen.

Aanleiding voor het nieuwe boek is de rechtszaak die Armstrong aanspande tegen verzekeraar SCA. Met dit bedrijf had de Amerikaan in 2001 een overeenkomst gesloten waardoor hij 9,5 miljoen dollar zou krijgen als hij dat jaar en de volgende drie jaar de Tour zou winnen. SCA verbrak de overeenkomst echter omdat de dopingbeschuldigingen tegen Armstrong zich steeds meer opstapelden.

In het nieuwe boek worden een groot aantal getuigen van dat proces opgevoerd. Zo verklaart Michael Ashenden, een Australiër die wordt beschouwd als de ’vader’ van de epo-test, dat "er geen twijfel mogelijk is. Hij heeft verboden middelen gebruikt". Ashenden ontkracht daarnaast het verhaal van Armstrong dat zijn gedaanteverwisseling bij zijn terugkomst in het peloton (de Amerikaan werd vele kilo’s lichter na zijn teelbalkanker) te wijten is aan zijn ziekte.

Ook oud-ploeggenoot Frankie Andreu wordt opgevoerd. Andreu verklaarde al eerder dat hij doping heeft gebruikt om Armstrong te helpen de Tour van 1999 te winnen. "Om in de ploeg te komen moesten we wel doping nemen," aldus de renner. "Het was een omgeving waarin je dopingproducten moest gebruiken om erbij te horen".

Schrijver Pierre Ballester wil niet van een hetze tegen Armstrong weten. "Dit is geen kwestie van zich vastbijten in iets", legt Ballester uit. "Dit is een onderzoek waarin getuigen worden opgevoerd die meer licht werpen op de persoonlijkheid van Armstrong. Hij was een dopingzondaar met een carrière die gestoeld is op leugens en bedrog. Toch kon hij het wielrennen ongestraft verlaten met de aureool van een onaantastbare".

Een voorpublicatie van 'LA Officiel' verschijnt donderdag in de Franse krant Le Monde

Definitieve kalender 2007 bekend

De FIA heeft vandaag de definitieve kalender voor 2007 bekend gemaakt. Opvallend is dat Imola er niet op staat, hoewel men er rekening mee hield dat deze in het gat tussen de GP's van Bahrein en Spanje zou komen.

Verder verdwijnt Hockenheim van de kalender, maar deze zal afwisselend met de Nürburgring de GP van Duitsland organiseren. In 2008 zal de Hockenheimring dus weer op het programma staan. Verder staat de GP van België weer op het programma, na een jaar afwezigheid.

Definitieve kalender 2007:

DatumLandCircuit
18 maartAustraliëAlbert Park
8 aprilMaleisiëSepang
15 aprilBahreinBahrein
13 meiSpanjeBarcelona
27 meiMonacoMonte Carlo
10 juniCanadaGilles Villeneuve
17 juniVerenigde StatenIndianapolis
1 juliFrankrijkMagny Cours
8 juliGroot-BrittanniëSilverstone
22 juliDuitslandNürburgring
5 augustusHongarijeHungaroring
26 augustusTurkijeIstanbul Park
9 septemberItaliëMonza
16 septemberBelgiëSpa-Francorchamps
30 septemberJapanFuji
7 oktoberChinaShanghai
21 oktoberBraziliëInterlagos

Van Nistelrooy wil met Jong Oranje naar Spelen

Icoon VoetbalRuud van Nistelrooy wil met Jong Oranje aan de Olympische Spelen in Peking deelnemen. De speler van Real Madrid heeft dat tegen Charles van Commenée gezegd. Van Commenée, technisch directeur van NOC*NSF, ontmoette Van Nistelrooy twee weken geleden tijdens het WK hockey in Madrid.

"Ruud vertelde me dat hij in 2008 graag met Jong Oranje naar de Olympische Spelen wil", zo verklaart Van Commenée. "Ik zat op tribune in Madrid en kwam Van Nistelrooy daar tegen. Hij is ook een echte sportliefhebber. Ik heb gezegd dat hij welkom is", aldus Van Commenée.

Ook Jong Oranje-coach Foppe de Haan had enkele weken geleden al toespelingen gemaakt op een samenwerking met Van Nistelrooy. "Als Van Nistelrooy zegt, ik wil graag, dan nodig ik hem uit", reageerde de Friese trainer desgevraagd.

Jong Oranje bestaat uit voetballers jonger dan 23 jaar. Bondscoach Foppe de Haan mag drie oudere spelers naar de Olympische Spelen meenemen. De Haan was blij met de interesse van de spits die onlangs bij Marco van Basten voor het Nederlands elftal bedankte. "Als Ruud zo goed blijft, dan kunnen we hem goed gebruiken", stelt De Haan.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Van Nistelrooy wil naar Spelen

Ruud van Nistelrooy wil met Jong Oranje aan de Olympische Spelen in Peking deelnemen. De speler van Real Madrid verklaarde dat tegenover Charles van Commenée.

Van Commenée, technisch directeur van NOC*NSF, ontmoette Van Nistelrooy twee weken geleden tijdens het WK hockey in Madrid. “Ruud vertelde me dat hij in 2008 graag met Jong Oranje naar de Olympische Spelen wil”,verklaart Van Commenée. "Ik zat op tribune in Madrid en kwam Van Nistelrooy daar tegen. Hij is ook een echte sportliefhebber. Ik heb gezegd dat hij welkom is", aldus Van Commenée.

Ook Jong Oranjecoach Foppe de Haan had enkele weken geleden al toespelingen gemaakt op een samenwerking met Van Nistelrooy. "Als Van Nistelrooy zegt, ik wil graag, dan nodig ik hem uit", reageerde de Friese trainer desgevraagd.

Jong Oranje bestaat uit voetballers jonger dan 23 jaar. Bondscoach Foppe de Haan mag drie oudere spelers naar de Olympische Spelen meenemen. De Haan was blij met de interesse van de spits die onlangs bij Marco van Basten voor het Nederlands elftal bedankte. "Als Ruud zo goed blijft, dan kunnen we hem goed gebruiken”, stelt De Haan.

Antillianen: Politie trekt Turken voor

Icoon Binnenlands Antillianen in de Rotterdamse wijk Charlois voelen zich gediscrimineerd tegenover Turken sinds de uitvaardiging van een samenscholingsverbod. Hangen in een groepje op straat is sindsdien verboden. In principe gaat het om drie kleine plaatsen in de wijk, maar in de praktijk geldt het verbod voor de hele wijk.

"Het hoort gewoon bij de Antilliaanse cultuur", aldus Carlos Antonia. "Een beetje hangen, een beetje ouwehoeren, een jointje roken. Zo leven wij gewoon". Rudy Leverock stond in een groepje toen de politie eraan kwam en hem van top tot teen fouilleerde. "Dat is toch niet normaal?" Richinsel Stroop vertelt dat hij een boete kreeg van zeventig euro. "Ik deed niets!"

De maatregel zet vooral kwaad bloed omdat volgens hen alleen Antillianen aangesproken worden op het verbod. "Een wet geldt toch voor iedereen? Nou, dit is alleen van toepassing op ons. Als de Turken hier staan worden ze met rust gelaten", vindt Antonia stellig. De wet is er namelijk gekomen op last van de Turkse Laleli-moskee, die de overlast meer dan zat was. De Antillianen zouden luide muziek draaien, drugs gebruiken, bier drinken en vrouwen nafluiten op straat. Na invoering van de maatregel is de overlast inderdaad afgenomen.

Maar de Antillianen zijn het niet eens met de maatregel. Stroop vindt dat een moskee midden in een woonwijk vragen is om overlast. "Bidden doe je toch ergens waar het rustig is? Natuurlijk is er af en toe herrie. Doe het anders in Turkije!", zegt hij boos. Leverock springt in de bres voor de Antilliaanse cultuur. "Soms geven we vrouwen een beetje aandacht. Maar echt niet die van de moskee. De Turken mogen hun cultuur behouden, waarom wij niet?"

De politie van Rotterdam heeft aangegeven dat Antillianen niet strenger worden aangepakt. "Dat is misschien hun perceptie, maar het samenscholingverbod geldt voor iedereen", aldus een woordvoerder van de politie.

Met dank aan pberends voor de submit.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer duidelijk: welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

ProTour-ploeg Rabobank bekend

Rabobank heeft zijn ProTour-team voor het nieuwe seizoen al rond. Dimitri Kozontsjoek is de 28ste renner die is toegevoegd aan de selectie. De Rus rijdt al een tijd mee in de opleidingsploeg, maar mag nu aan het grote werk beginnen.

De 22-jarige Kozontsjoek is bezig aan zijn tweede jaar bij Rabobank. Het team dat uit gaat komen in de ProTour van volgend jaar zal onder leiding staan van vier mensen, namelijk Erik Breukink, Adri van Houwelingen, Frans Maassen en Erik Dekker. Deze laatste zal Joop Zoetemelk, welke inmiddels is gestopt, gaan vervangen.

Het ProTour-team van 2007 bestaat uit:

Naam wielrennerLand
Maurico Ardilla Colombia
Michael BoogerdNederland
Jan BovenNederland
Graeme BrownAustralië
Bram de GrootNederland
Marc de MaarNederland
Thomas DekkerNederland
Theo EltinkNederland
Juan Antonio FlechaSpanje
Rick FlensNederland
Oscar FreireSpanje
Robert GesinkNederland
Mathew HaymanAustralië
Pedro HorrilloSpanje
Dimitri KozontsjoekRusland
Sebastian LangeveldNederland
Gerben LöwikNederland
Dennis MenchovRusland
Koos MoerenhoutNederland
Grischa NiermannDuitsland
Joost PosthumaNederland
Michael RasmussenDenemarken
Kai ReusNederland
Leon van BonNederland
Max van HeeswijkNederland
Thorwald VenebergNederland
William Walker Australië
Pieter WeeningNederland

[Update] Mogelijk spyware in Battlefield 2142

Sommige mensen hebben Battlefield 2142 momenteel in huis. Wat opvalt is een aanwezige flyer waarop staat dat er tijdens het installeren van de game ook 'monitoring software' geïnstalleerd wordt. Er zal dan informatie zoals IP-adressen en surfgedrag doorgestuurd worden naar adverterende bedrijven die in-game ads willen sponsoren. Wie niet wil dat deze software geïnstalleerd wordt, moet de game niet installeren op een computer die is aangesloten op het internet, wat nogal vreemd is aangezien het een online multiplayergame betreft.

Update 19.29 uur

Op Blue's News heeft EA gereageerd op het bovenstaande:

Electronic Arts ontkent dat het spel in staat is om bijvoorbeeld iemands surfgedrag te analyseren en spreekt dan ook tegen dat er sprake is van spyware. Het spel maakt geen gebruik van cookies of persoonlijke documenten. Het spel analyseert wel iemands IP-adres, om ze te kijken uit welke regio iemand komt en op basis daarvan regiospecifieke advertenties voor te kunnen schotelen. Ook wordt gelogd hoeveel iemand naar advertenties kijkt en naar welke advertenties. Op die manier wordt duidelijk welke billboards het meest effectief zijn. Wanneer het spel wordt uitgeschakeld, blijft er volgens EA niets in het geheugen achter.

ABN AMRO niet meer in Volvo Ocean Race

ABN AMRO zal niet meer deelnemen aan de Volvo Ocean Race. Deze staat in 2008/2009 op het programma. De bank deed afgelopen editie met twee schepen mee, maar heeft vandaag aangegeven dat dit ook meteen de laatste keer was.

In de laatste editie wist de ABN AMRO 1 de winst te pakken in deze wedstrijd rond de wereld. Ook de tweede boot behaalde een klein succes door vierde te worden. Toch zat er een zwart randje aan de laatste editie van de Volvo Ocean Race. Hans Horrevoets, bemanningslid van ABN AMRO 2, sloeg tijdens de zevende etappe van dit evenement overboord. De Brabander heeft het ongeluk niet overleefd.

Tijdens de Volvo Ocean Race van 2005/2006 was ABN AMRO voor het eerst sponsor. Het is ook meteen de laatste keer aangezien de vooraf gestelde doelstellingen, zoals naamsbekendheid en de race winnen, zijn bereikt.

[upd] EA zal 'spyware' meesturen met games

Icoon GamesDe gamesproducent Electronic Arts zal met nieuwe games in de toekomst spyware meeleveren. De spyware zal het gebruikersgedrag van de computer in de gaten houden wanneer deze online is: de reclame in de EA-games kan zo voorzien worden van inhoud die aangepast is op het surfgedrag van de gebruiker.

Het gaat onder andere om de game Battlefield 2142. In de persconferentie van EA werden de nieuwe spellen getoond, maar werd er tevens op papier verklaard dat Battlefield 2142 software installeert die het gedrag van de computer in de gaten houdt. De verklaring staat buiten de zogenoemde End User License Agreement (EULA), de voorwaarden waarmee gebruikers akkoord gaan bij het installeren van een game. EA lijkt daarmee toe te geven dat ze niet graag te koop loopt met deze vorm van reclame. EA heeft de verklaring meegedeeld in een speciale flyer.

Update 19.07 uur
Electronic Arts ontkent dat het spel in staat is om bijvoorbeeld iemands surfgedrag te analyseren en spreekt dan ook tegen dat er sprake is van spyware. Het spel maakt geen gebruik van cookies of persoonlijke documenten. Het spel analyseert wel iemands IP-adres, om ze te kijken uit welke regio iemand komt en op basis daarvan regiospecifieke advertenties voor te kunnen schotelen. Ook wordt gelogd hoeveel iemand naar advertenties kijkt en naar welke advertenties. Op die manier wordt duidelijk welke billboards het meest effectief zijn. Wanneer het spel wordt uitgeschakeld, blijft er volgens EA niets in het geheugen achter.



Gamer blijkt fervent Coca Cola-drinker


Voor meer gamenieuws ga je naar FOK!games

Sluiter naar kwartfinales

Raemon Sluiter heeft de kwartfinales bereikt van het Challengertoernooi in het Deense Kolding. De Rotterdammer was met 3-6, 6-3 en 6-3 te sterk voor de Fransman Cyril Saulnier.

In de vier eerdere partijen had Sluiter nog maar één keer weten te winnen van de Franse nummer 257 van de wereld. En na de eerste set leek het er niet op dat hij deze wedstrijd zou gaan winnen. In de eerste set bleek een break in de zesde game genoeg voor Saulnier om de set naar zich toe te trekken.

In het tweede bedrijf waren de rollen echter omgekeerd: Nu bracht een break in de zesde game Sluiter de winst. In de derde en beslissende set wist Sluiter, als eerste geplaatst, Saulnier twee maal te breken en trok zo de wedstrijd naar zich toe.

Bahia mee naar Zwitserland

André Bahia is woensdag met Feyenoord afgereisd naar Zwitserland, waar de Rotterdammers morgen de UEFA Cup-wedstrijd tegen FC Basel spelen.

De Braziliaanse verdediger keert terug in de selectie nadat hij met een hersenschudding een aantal weken niet inzetbaar was. Feyenoord reisde met twintig spelers af naar Basel. Vlak voor de wedstrijd zal trainer Erwin Koeman zijn selectie terugbrengen tot achttien spelers.

Oemfoefoe in de Gouden Kooi

Wat televisiekijken betreft ben ik net een wijf. Al die reality shows, ik ben niet voor de TV weg te slaan! Expeditie Robinson, Peking Expres, Paradise Hotel, Temptation Island, Big Brother, Hollands Next Topmodel. Geen beter vermaak dan leedvermaak! Hoe meer tranen er vloeien hoe beter. Die verbeten gezichtjes, trillende onderlippen, doorgelopen make-up, stoere mannen die verworden tot dreinende kleuters. Geweldig. Natuurlijk worden we in de maling genomen en wordt de hele klerezooi zo dramatisch mogelijk in elkaar geëdit, maar toch, het blijft enorm genieten.

Maar sinds kort hebben we er een nieuwe bij: De gouden kooi. Het concept zal bij eenieder inmiddels wel bekend zijn: dump tien mensen in een villa waar ze niet uit mogen en degene die het het langst volhoudt wint de villa. In principe zou het dus kunnen doorgaan tot de een na laatste deelnemer het loodje legt, wat dan zou betekenen dat ik het einde, gelet op de leeftijd van de jongste deelnemers, waarschijnlijk zelf niet meer meemaak.

Een programma waar ik dus jaren naar zou kunnen kijken. Op dit moment zie ik dat alleen nog niet gebeuren. Een van de deelneemsters is namelijk zo’n irritant wijf dat ik werkelijk walgend voor de TV zit als dat monster in beeld komt. Nu is er over de schijnheilige, egoïstische, extreem paranoïde, huichelachtige excuusnegerin met grootheidswaanzin en een bord voor haar kop van puur titanium al meer gezegd en geschreven dan ze waard is, maar ik wilde toch nog even iets aan haar kwijt en daarvoor misbruik ik gewoon even de weblog!

Lieve Natasia,

Het is vervelend dat ik het je moet vertellen, maar in tegenstelling tot wat je denkt is de populariteit die je denkt te bezitten slechts schijn. De hele gouden kooi is natuurlijk een hypermoderne vorm van aapjes kijken, en momenteel ben jij het aapje met de grootste amusementswaarde. Waar vind je in Nederland tegenwoordig nog een moeder die bereid is haar zieke kind jaren niet te zien voor de kans op een paar knaken? Eentje die dan ook nog zo dom is om te geloven dat er een spatje medelijden is, als ze huilend op de TV loopt te verkondigen dat het zo moeilijk is, en dat ze haar kinderen zo mist. Een moeder die een oprecht uitgestoken helpende hand niet alleen wegslaat, maar er half afbijt, met argumenten die zover buiten iedere realiteitszin liggen, dat je je als kijker afvraagt of ze ze wel allemaal op een rijtje heeft en een moeder die overduidelijk geen spatje zelfkennis heeft. Nergens toch?

Nou, kudos voor Talpa, want met jou hebben ze de aandacht op de gouden kooi weten te vestigen. Het probleem is alleen dat je op dit moment de irritatie bij de kijkers tot zulke grote hoogten opdrijft, dat het schadelijk begint te worden voor het programma. De kijker zapt getergd door zoveel stupiditeit weg en de kijkcijfers dalen en daar kan geen lekker wijf als Nena meer iets aan veranderen. Dat kan natuurlijk nooit Talpa’s bedoeling zijn geweest. Waarschijnlijk zitten de slimme programmamakers nu al te bedenken hoe ze je binnenkort het beste kunnen wippen, het huis uit bedoel ik dan. Het is slechts een kwestie van tijd.

Dus houd de eer aan jezelf en doe je kinderen en de rest van Nederland een plezier en ga lekker naar huis, want de kans dat je de Gouden Kooi ooit zal winnen is net zo klein als de kans dat het haar op je bovenlip niet meer terug groeit na het harsen. Misschien wil Jeroen van Inkel zijn aanbod nog een keer herhalen! Je weet maar nooit.

Liefs,

Xessive

Spelfout op bankbiljetten Kazachstan

Icoon Buitenlands Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan blijkt een grote spelfout te staan: het woord 'bank' is verkeerd geschreven. De centrale bank van Kazachstan wil het geld niet vernietigen. Het instituut wil het briefgeld eerst uitbrengen om ze vervolgens geleidelijk weer terug te nemen. Politici in het land vinden dat de briefjes zo snel mogelijk vervangen moeten worden.

De blunder komt op een vervelend moment voor Kazachstan. De komiek Sacha Baron Cohen laat met zijn personage Borat Kazachstan zien als een achterlijk land. Borat is in Cohens nieuwste film een oversekste journalist uit Kazachstan die naar het Westen komt om zijn land te promoten. De regering van Kazachstan is niet blij met dit beeld en is een campagne gestart om te laten zien dat Kazachstan "een normaal land" is.

Met dank aan Hades.nl voor de submit.

Wenger wijt nederlaag aan veld en arbiter

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, wijt de nederlaag van Arsenal tegen CSKA Moskou gisteravond aan het slechte veld, dubieuze beslissingen van de arbiter en zijn assistent en de Russische kou.

Wenger was vooral ontvreden over de Spaanse arbiter Manuel Mejuto Gonzalez, die vlak voor tijd een goal van Henry afkeurde. "Het was een zuivere goal. Soms zien scheidsrechters het verkeerd, maar in dit geval zag de arbiter iets wat helemaal niet gebeurde."

Daarnaast was de Fransman ook niet blij met de staat van het veld en de temperatuur van ongeveer twee graden in Moskou. "De kwaliteit van het veld werkte in ons nadeel. De UEFA moet het verbieden om een belangrijke Champions Leagueduel op zo’n slecht veld te laten doorgaan", aldus Wenger.

Israël trekt Gazastrook geheel binnen

Icoon Oorlog Het Israëlische leger is woensdag verder de Gazastrook binnengetrokken. Het leger heeft de grens tussen de Gazastrook en Egypte bereikt en heeft zo legereenheden in het gehele gebied staan. Bij het binnentrekken zijn vier Palestijnen gedood door tanks.

Het Israëlische leger heeft verklaard op zoek te zijn naar tunnels die door Palestijnse militanten gebruikt worden om wapens te smokkelen vanuit Egypte. Ook wil het leger het aantal raketaanvallen op Israël verminderen en de druk op militante Palestijnen verhogen.

Een ziekenhuis heeft verklaard dat twee van de vier doden leden van Hamas zijn. Ze zijn gedood in het dorpje Rafah. Inwoners in Gaza stellen dat er ook burgers om het leven gekomen zijn in Rafah. Daarnaast zou het Israëlische leger toegangswegen vernietigd hebben.

In totaal zijn er sinds de inval in juni 250 Palestijnen in de Gazastrook gedood. De helft hiervan zouden burgers zijn.

Mauresmo naar kwartfinales Zürich

Amélie Mauresmo heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Zürich. In de tweede ronde was de nummer één van de wereld te sterk voor Samantha Stosur. De setstanden waren 7-6(4), 6-4.

Eerder dit seizoen speelden de tennissters ook al tegen elkaar. Toen liet Mauresmo geen spaan heel van Stosur (6-0, 6-0). Vorig jaar was de tweede ronde het eindstation voor de Française. In de tweede ronde verloor ze toen verrassend van Katarina Srebotnik, een qualifier. Opvallens is overigens dat de tennisster uit Frankrijk op dit toernooi, waaraan ze drie keer deelnam, slechts één partij wist te winnen.

Da's handig...

Twee handige sites waar je absoluut niets aan hebt… Soms kom je zulke sites tegen op het internet! En die moeten wij uiteraard met jullie delen:

Altijd al op naar die ene bijzondere quote? Dan wordt het nu wel heel gemakkelijk gemaakt met Quotiki.com de site voor al uw quotes. Type een keyword in en geniet van alle quotes.

Heb jij problemen om te slapen? Dan hebben we nu de ideale remedie daar tegen. Met Soundsleeping.com ben je zo in dromenland.

Veel plezier met deze twee handige sites waar je eigenlijk niets aan hebt.

Sneijder maakt seizoen af bij Ajax

Wesley Sneijder maakt het huidige seizoen af bij Ajax. De jonge speler heeft de interesse gewekt van diverse topclubs zoals Internazionale, AC Milan, FC Barcelona en Real Madrid. Deze zullen nog even geduld moeten hebben, aangezien de middenvelder in de winterstop niet weg zal gaan.

Sneijder is erg blij dat er grote clubs zijn die over zijn diensten willen beschikken. "Maar vooralsnog heeft niemand Ajax of mijn zaakwaarnemer laten weten dat ze me willen kopen, dus ik richt me volledig op Ajax", aldus de middenvelder in Voetbal International. "Ik heb er ook geen trek in tijdens de winterstop de club te verlaten. Ik wil dit seizoen zeker afmaken, daarna zie ik wel verder."

De international heeft bij de Amsterdamse club nog een contract tot medio 2009. Nadeel in deze overeenkomst is wel dat er een gelimiteerde transfersom in is opgenomen. Dit betekend dus dat Sneijder toch kan vertrekken, mocht er een club zijn die bereid is dat bedrag op tafel te leggen.

Politie arresteert makers 'schiettelefoons'

Icoon PolitieDe politie van Rotterdam heeft vier mannen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij het maken van zogenaamde 'schiettelefoons'. Schiettelefoons zijn mobiele telefoons, aangepast tot vuurwapen. De verdachten zijn 32, 38, 42 en 46 jaar oud. Het kostte de politie maanden om tot de arrestatie te komen.

De telefoons en andere vuurwapens werden omgebouwd in een ruimte op een bedrijventerrein in Rotterdam-Overschie. De betreffende ruimte is inmiddels door de politie ontmanteld.

Een verdachte, die alleen maar munitie bij zich droeg, is ondertussen vrijgelaten. De drie overige verdachten worden komende vrijdag voorgeleid bij het Openbaar Ministerie. In de woningen van de verdachten trof de politie een schietpen, twee pistolen en een hoeveelheid drugs aan.


Een 'schiettelefoon'

Haas, Ginepri door in Madrid

De Duitser Tommy Haas heeft de kwartfinales bereikt bij de Masters Serie in Madrid.

Haas was in de tweede ronde met 6-3 en 7-6 te sterk voor de Slowaak Dominik Hrbaty. In de kwartfinales moet de Duitser het opnemen tegen de winaar van de partij tussen de als tweede geplaatste Rafael Nadal en Mardy Fish.

Robby Ginepri versloeg verrassend de als twaalfde geplaatste Mario Ancic met tweemaal 7-6. Paradorn Srichaphan moest nipt het hoofd buigen tegen Fernando Gonzalez. De Thai ging met 5-7, 7-6 en 4-6 ten onder.

15 jaar voor verbranden vriendin

JustitieDe rechtbank in Den Haag heeft woensdag de 37-jarige Marinus C. veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het ombrengen van Marleen de S. De rechter sprak C. vrij van moord, maar legde hem de straf op voor doodslag, brandstichting en zware mishandeling.

De officier van justitie had achttien jaar tegen de Delftenaar geëist. De dakloze C. wurgde zijn Haagse vriendin op 3 juli 2005. Daarna stak hij het pand in brand. De brandweer ontdekte bij het blussen van het vuur het stoffelijk overschot in de woning.

Sectie wees uit dat het slachtoffer vlak voor haar dood ernstig was mishandeld. Haar rectum en vagina waren bewerkt met een scherp voorwerp. Na de vrouw te hebben gewurgd, sneed de veroordeelde haar keel en buik open.

De veroordeelde ontkent de moord te hebben gepleegd, maar zegt wel in de woning te zijn geweest. De advocaat van C. kondigde na de uitspraak aan in beroep te gaan tegen het vonnis. De raadsman sluit niet uit dat de werkelijke dader te vinden is onder dakloze en verslaafde mannen die regelmatig aan huis schenen te komen bij het slachtoffer.

Balkenende: 'angstwekkende stilte' intellectuelen

Premier en CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende is teleurgesteld in intellectuelen, kunstenaars en schrijvers omdat ze zich niet laten horen in het publieke debat over de problemen in de Nederlandse samenleving.

''Waar is het maatschappelijk engagement van intellectuelen, schrijvers en kunstenaars gebleven? Waarom die bijna angstwekkende stilte?'', vraagt Balkenende in een brief aan schrijver Harry Mulisch. Volgens hem zou de Nederlandse intelligentsia de politiek, net zoals vroeger, steeds een spiegel moeten voorhouden.

''Voor ons, mensen van de alledaagse politiek, is het vaak ploeteren. Gevangen als we zijn in cijfers, regels, beleid, vergrijzingsommen en rekenmodellen, worstelen we ons noodgedwongen van compromis naar compromis.'' Balkenende zou het ''verfrissend, hoewel misschien niet altijd even aangenaam'' vinden als de politiek geconfronteerd wordt met ''een Grand Design, een brede visie, een ideaal''. Dat scherpt de geest, schrijft hij.

Balkenendes boek
De brief aan Mulisch staat in Balkenendes boek 'Aan de kiezer. Brieven van Jan Peter Balkenende' dat hij woensdag zelf aanbood aan oud-premier Piet de Jong en schaatsster Marianne Timmer. Ook brieven aan hen staan in het boek. Verder zijn brieven opgenomen aan onder anderen majoor Bosshardt, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en kardinaal Simonis.

Balkenende richt zich ook tot 'Jan Modaal', die volgens hem meer respect van politici zou moeten krijgen. ''Mensen zoals u zijn voor mij de ruggengraat van ons land'', noteert Balkenende. ''U verdient het dat 'Den Haag' uw problemen en probleempjes serieuzer neemt.''

De CDA-leider besteedt in een brief aan Lingo-presentatrice Lucille Werner aandacht aan de pulp op televisie, programma's met veel geweld of agressie. Balkenende roept programmamakers op meer hun verantwoordelijkheid te nemen. ''Stop met je pulp'', schrijft de CDA'er.

Eerste Sony 'arcade' titels gelekt

Sony zal net als Microsoft met Xbox Live Arcade kleine titels gaan verspreiden via zijn online netwerk. Op Sony's Gamer's Day 2006 is info over deze titels gelekt. Dit is het lijstje van titels dat eraan zit te komen

Blast Factor:

Soort Geometry Wars, speelbaar in 1080p. Enkele features zijn:
De game past zich aan aan het niveau van de speler
Speelbaar met de motion-sensing van de Sixaxis controller
Wereldwijde online rankings







De voorlopige prijs van de game is $4,99.

fl0w:

Deze game, die al speelbaar is op internet, draait om een klein wezentje dat andere dingetjes moet opeten om te groeien. Ook deze game is speelbaar in 1080p, zal aanpasbaar in moeilijkheid en snelheid zijn en maakt gebruik van de Sixaxis controller.






Go Sudoku:

Sudoku-game voor de PS3.





Lemmings 2:

De titel zegt al genoeg. Vervolg op de razend populaire retro-klassieker Lemmings.






Criminal Crackdown:

Game die ongeveer de stijl van GTA I en GTA II lijkt te hebben. Verder is niets over deze game bekend. De voorlopig genoemde prijs is $14,99.




Overige games:

Er zijn ook nog een aantal andere titels in ontwikkeling, waarvan alleen de titels bekend zijn:

Swizzleblocks
Gripshift
Wheel of Fortune
Crash Carnage Ciaos

We zullen ongetwijfeld meer horen over al deze titels als ze officieel worden aangekondigd.

De User Interface in C&C 3

Het is druk rond Command & Conquer 3: Tiberium Wars, naast de acteurs die zijn bekendgemaakt is er ook nog een aantal nieuwe screenshots verschenen. Op één daarvan staat de volledige interface met nummertjes die vertellen wat alles is.


1. Objectives / Player Status: Click this button to view your primary and bonus objectives during the single-player campaign, or view player status and alliances during multiplayer games.

2. Sell Button: Use this button to sell your structures and be refunded a percentage of their build cost.

3. Power Toggle: Use this button to shut down an individual structure in trade of freeing up more power for the rest of your base.

4. Repair Button: Use this button to repair your damaged structures.

5. Power Meter: Use this meter to determine how much power your base is generating versus consuming. Moving your cursor over the meter will provide exact numbers.

6. Minimap: The minimap provides a strategic overview of the battlefield and allows for instant navigation to any point on the map.

7. Resources: This displays the total amount of resources available to purchase items.

8. Contextual Tab: The contextual tab provides the commander with a complete listing of all selected units and structures. This allows the commander to quickly view the composition of his forces, add or remove units from his group, give unit-specific orders without losing his top-level group selection, and a host of other organizational tools.

9. Production Tabs: Use these tabs to manage your production queues from anywhere on the battlefield. Each tab represents a unique category, specifically production structures, defensive structures, infantry, vehicles, and aircraft. By clicking on these tabs, you will be presented with all of your available construction options.

10. Production Sub-Tabs: Use the sub-tab system to manage your production queues for each individual structure, allowing you to create different units out of each barracks, war factory, etc. Each sub-tab represents a production structure under its parent production tab. By double-clicking on a sub-tab, the camera will be taken to that production structure.

11. Build Buttons: Use these buttons to queue up, pause, or cancel the building of units and structures. Remember, build times will be longer if your base is low on power.

12. Contextual Window: This section displays a portrait and the overall information about the currently selected unit or structure.

13. Health: This bar represents the remaining hit points on the selected unit or squad.

14. Upgrades: These images display which upgrades the item can receive and/or if they have already been purchased.

15. Combat Chain: These icons indicate where the unit falls in the combat chain. The green section indicates what weapon the unit has (middle icon) and what unit types that weapon is strong against. The red section indicates what unit type it is (middle icon) and what weapons that unit is weak against.

16. Veterancy: If the selected unit has earned enough combat experience to gain a rank, their new veterancy level will be displayed here.

17. Special Abilities: Use these buttons to activate special abilities for the selected unit or structure.

18. Purchase Upgrades: Use these buttons to purchase upgrades for the selected unit or structure.

19. Common Command Interface: This bottom bar allows quick and easy access to many of the most commonly used commands. Some of these include attack, move, force fire, stop, and rules of engagement.

20. Superpower Timers: Has your enemy constructed a devastating superweapon? If so, the weapon name, player color, and countdown timer will be represented here. If the timer has stopped, then the enemy is low on power and now would be your best time to strike.

21. Player Powers: Gained from building certain faction structures, these special powers can range from artillery strikes and bombing runs to radar scans and reinforcements. The left side of the screen will fill up with these powers as you gain them throughout a match.

'Ruud de Wild boos over column van Luuk Koelman'

Kunst538-dj Ruud de Wild is 'not amused' over een column van Luuk Koelman die afgelopen week op weblog GeenStijl verscheen. In die column doet Koelman net of hij met De Wild diens schilderijenexpositie in Amstelveen heeft bezocht en een interview afnam.

Van 12 oktober tot en met 26 november exposeert de radio dj inderdaad in museum Jan van der Togt. Maar het hele interview met Koelman heeft De Wild nooit gehad. Via het advocatenkantoor van Moszkowicz heeft hij GeenStijl gesommeerd de column meteen te rectificeren (zie hier de fax).

In de gewraakte column schrijft Koelman onder meer: ''Persoonlijk ben ik het meest onder de indruk van het werk dat Ruud in de hoedanigheid van videokunstenaar maakte. Vooral de 48 minuten durende, zinsbegoochelende video 'Just Love Me', is een icoon geworden. Het grijpt je naar de strot. We zien Ruud close-up voor de camera in huilen uitbarsten, enkele seconden nadat hij woest snuivend is klaargekomen op een pasfoto van Tatum Dagelet. Een man die zich zo kwetsbaar opstelt, dat vergt moed.'' In de column staan ook linkjes naar 'voorbeeldfoto's' van schilderijen van De Wild. Ook die zijn als grap bedoeld, want ze zijn met vingerverf gemaakt door Koelman zelf.

'Ongezien de tiefus'
GeenStijl laat weten dat Ruud de Wild en de briefschrijvende 'stagiaire' van advocatenkantoor Moszkowicz ''ongezien de tiefus'' kunnen krijgen met de sommatie. Koelman zelf moet lachen om de brief van De Wilds advocaat, zo blijkt uit een vraaggesprekje met Planet Multimedia. Hij vindt de eis zo belabberd opgesteld dat hij rekening houdt met een ander doel van de brief: publiciteit vergaren voor De Wilds tentoonstelling.

Eerder lag Koelman in de clinch met Gretta Duisenberg. Die eiste dat een column over haar werd weggehaald. In eerste instantie won ze die rechtszaak, maar in hoger beroep kreeg Koelman gelijk.

Update
Uiteindelijk blijkt het een hoax te betreffen, zo meldt Planet Internet. Wat betreft de brief van de advocaten dan. Ruud de Wild zelf zei woensdagavond in RTL Boulevard dat weblog Geenstijl kennelijk een hekel aan hem had en iets ''naars'' wilde doen omtrent zijn tentoonstelling.



Kunstenaar de Wild is boos.

De Hollywood sterren in C&C 3

Er was een korte periode in het verleden waarin Full Motion Videos met echte acteurs in aardig wat games te zien waren. Wing Commander 3 en Phantasmagoria kende echte acteurs, en niet enkel een gerenderde character met de stem van een acteur er onder. Echter, als er één serie is die bekend staat om het gebruik van (B) sterren dan is het de C&C reeks wel. Zo schitterden Michael Biehn en James Earl Jones in Tiberian Sun, en was Kari Wuhrer te zien als Tanya in Red Alert 2.

In C&C Generals ontbraken deze FMV's, tot ergernis van een groep trouwe fans van het eerste uur. Echter, dit zal in C&C 3 niet het geval zijn. Eerder werd al aangekondigd dat Joe Kucan terug zou keren in de role van Kane, en nu blijkt dat hij niet het enige bekende gezicht zal zijn in de tussenfilmpjes in C&C3. Josh Holloway (Sawyer in Lost), Billie Dee Williams (Lando Calrissian uit Star Wars), Michael Ironside (De stem van Sam Fisher, en Jester uit Top Gun) zijn enkele acteurs die hun opwachting zullen maken in C&C3.

De volledige lijst.

Actor / Past work
Michael Ironside / Top Gun, voice of Splinter Cell's Sam Fisher
Billy Dee Williams / Empire Strikes Back, Colt .45 Spokesperson
Josh Holloway / Lost, CSI
Tricia Helfer / Battlestar Galactica, CSI
Grace Park / Battlestar Galactica, L.A. Law: The Movie
Ivana Bozilovic / Wedding Crashers, Van Wilder
Shannon Cook / CNN reporter
John Huck / Las Vegas Fox News anchor
Shauntay Hinton / former Miss USA
Joe Kucan / Command & Conquer series

Canon: De beemster

Dat Nederland veel heeft te maken met water is onderhand wel duidelijk. Regelmatig blijken dijken niet sterk genoeg of regent het zo hard dat dorpjes en steden natte voeten krijgen. Onze kroonprins is een watermanager en men zegt zelfs dat we ons “poldermodel” te danken hebben aan het gevecht met water (wat een fabeltje is, dit was alzo ten tijden van de ontginning in de 11-de eeuw, maar dat terzijde). Nederland is dus een waterrijk land. Het ligt aan de zee, het is grotendeels ontgonnen en ingepolderd, het ligt onder de zeespiegel en het is constant in gevecht met water. Reden genoeg dus om de canon met dit thema te later beginnen en binnen dit thema komen twee hoofdonderwerpen aan de orde; de Beemster en de watersnood. Vandaag behandelen we de Beemster

De Beemster(1612)
De meeste Nederlanders hebben er vaag wel eens van gehoord en sommige Nederlanders wonen er zelfs inl. De Beemster is een klein gebied in Nederland, maar wel een heel bijzonder gebied, zo bijzonder dat het op de Werelderfgoedlijst staat, en dat is niet niets. De Beemster is niet altijd land geweest, sterker nog het was gewoon water, maar in 1612 is er begonnen met het droogleggen van dit gebied, de Beemster is dus door mensen gecreeërd land.


Het begon allemaal erg klein met stukjes land winnen en dijken te leggen tegen het binnenkomende water, dit was al zo in de Middeleeuwen, maar in de zestiende eeuw pakte men het groot aan.
In 1607 groeide Amsterdam aanmerkelijk en wat kooplieden en stadsbestuurders van de Beemster besloten een groot meer droog te gaan leggen. Het zou ze financieel geen windeieren leggen en er kon meer voedsel worden verbouwd om de monden van Amsterdam te voeden. Men begon met een gigantische dijk van 38 kilometer lang om het meer te leggen en daar omheen nog een ringvaart. Met behulp van windmolens werd het meer langzaam leeggepompt. De ingenieur Jan Adriaenszoon Leeghwater (een toepasselijke naam) was hiervoor verantwoordelijk en in 1612 was het meer dan eindelijk droog en werd de polder ingericht.
Droge voeten bleef nog lange tijd een probleem in de Beemster en er moest regelmatig nog het één en ander aan verandert worden, maar tegenwoordig wordt er zelfs in droge periodes water toegelaten.

Vorige blog: De Nederlandse Canon

Nederlands elftal naar Zuid Korea

Het Nederlandse vrouwenelftal vertrekt op 25 oktober naar Zuid-Korea om daar deel te nemen aan de Peace Queen Cup. Nederland is de vervanger van Noord-Korea dat niet mee zal doen.


Aan het Peace Queen Cup toernooi zullen acht landenteams meedoen. De Nederlandse dames zijn ingedeeld bij Australië, Denemarken en de Verenigde Staten. De tweede poule bestaat uit Zuid-Korea, Brazilië, Italië en Canada.

Op 4 november zal de finale worden gespeeld. De organisatie van het evenement gaat ervan uit, dat er per wedstrijd tenminste 20.000 mensen op de tribunes zitten. De wedstrijden zullen dan ook worden gespeeld in dezelfde stadions waar ook WK-wedstrijden van 2002 werden gespeeld.

Bondscoach Vera Pauw is uitermate tevreden. ”Dit is een unieke kans voor de speelsters en misschien wel de mooiste voetbalervaring uit hun carrière tot nu toe.” Wel geeft Pauw aan dat er weinig tijd zit tussen vertrek en het begin van het toernooi:“Het is duidelijk dat de timing niet ideaal is, maar we vonden dit een te mooie kans om voorbij te laten gaan. We hebben de gevolgen voor met name de competitie uitvoerig onderzocht en oplossingen gevonden voor de knelpunten”, aldus de bondscoach.

Man doorboort per ongeluk een Picasso

Casinomagnaat en kunstverzamelaar Steve Wynn uit Amerika is enige tijd geleden met zijn elleboog per ongeluk door een schilderij van Picasso gestoten. Wynn had het doek, Le Reve, juist verkocht voor 139 miljoen dollar (110 miljoen euro) aan een andere collectioneur.

Wynn wilde iets aanwijzen op het beroemde schilderij dat Picasso in 1932 maakte van zijn minnares Marie-Therese Walter. ''Op dat moment schoot zijn elleboog achterwaarts recht door het schilderij. Het was een verschrikkelijk geluid'', aldus een getuige die het nieuws gisteren naar buiten bracht. Het gat was zo groot als een muntstuk.

Multimiljonair Wynn heeft de verkoop teruggedraaid en laat het werk volgens zijn kantoor repareren en houdt het zelf.



Le Reve voordat Wynn het doorstootte.

Met dank aan Pelgrim voor de submit.

Man valt/springt van Martinitoren

Vanmiddag is rond 13.15 uur een nog onbekend persoon van de Martinitoren in Groningen naar beneden gesprongen of gevallen danwel gegooid. Het is namelijk nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is.

Tientallen mensen zagen in ieder geval iemand te pletter vallen op straat aan de kant van het gemeentehuis. Een traumahelikopter landde op de Grote Markt, maar vertrok na een half uur zonder het slachtoffer.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek.



Met dank aan knny en SimtekF1 voor de submit.

Thomas Dekker heeft vertrouwen in nieuw seizoen

Thomas Dekker beleefde een slecht seizoen. Het begon nog goed met een ProTour overwinning maar daarna ging het mis. Ondermeer de Tour de France moest de jeugdige renner aan zich voorbij laten gaan, in de Ronde van Polen brak hij een middenhandsbeentje.


Het seizoen zag er rooskleurig uit voor het Nederlandse wielertalent. Dekker won het eindklassement van de Tirreno Adriatico en niets leek een Tour deelname in de weg te staan. Tot het moment waarop een virusinfectie roet in het eten gooide.

Eenmaal hersteld van het virus kon de 22-jarige zijn geluk beproeven in de Ronde van Polen maar ook daar ging het mis. Dekker ging hard onderuit en brak zijn middenhandsbeentje. Inmiddels gaat het herstel van die blessure voorspoedig. Het verband om zijn linkerhand is inmiddels verwijderd. Ook met de conditie is het in orde, door veel te hardlopen en te fitnessen is zijn conditie op pijl gebleven.

Dekker kan nu vooruitkijken op volgend seizoen. ”Ik had me veel meer van het vorige seizoen voorgesteld. Daarom ben ik zeker niet tevreden. Alleen zorgt het goede niveau dat ik Polen haalde wel voor vertrouwen voor de toekomst, ik kan het nog altijd.", aldus Dekker.

'China bouwt muur rond Noord-Korea'

Icoon Noord-Korea China gaat een muur bouwen van vier meter hoog aan de grens met Noord-Korea. De muur zal bestaan uit beton met daarboven prikkeldraad. De noordelijke grens van Noord-Korea met de grensrivier de Yalu zal geheel bebouwd worden om Noord-Koreanen tegen te houden de grens met China over te steken. China vreest een stroom van Noord-Koreanen naar het land, omdat er in VN-verband economische sancties zijn opgelegd aan Noord-Korea.

De Chinese autoriteiten heeft de muur nog niet officieel bevestigd, maar veel boeren en ooggetuigen in het gebied hebben verklaard dat tientallen Chinese soldaten al bezig zijn met de bouw van de muur. Deskundigen zeggen dat China misschien zelfs al drie jaar bezig is met het plannen van de muur.

De Verenigde Naties stelt dat er een hongerwinter zal komen in Noord-Korea. Zo levert Zuid-Korea, de belangrijkste voedseldonor, geen voedsel meer aan het land door de Noord-Koreaanse kernproef. De Verenigde Staten leveren helemaal niets meer en ook China heeft dit jaar nog maar een derde geleverd van wat het normaal stuurt.



Muur langs noordelijke grens

School verkoopt condooms via snoepautomaat

Het Walburgcollege in Zwijndrecht verkoopt condooms aan zijn leerlingen. Dat heeft directeur Frans Coers van de scholengemeenschap woensdag gezegd. Leerlingen kunnen voor een euro een pakje met tien condooms uit de snoepautomaat trekken.

''We besteden tijdens lessen verzorging al langer aandacht aan seksuele voorlichting'', vertelt Coers. ''We wilden het echter niet alleen bij woorden laten.'' In samenwerking met de Dordtse stichting Jippy en met goedkeuring van de ouders werd besloten de voorbehoedsmiddelen via de snoepautomaat te verspreiden.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Basso vertrekt bij CSC

Ivan Basso en CSC gaan uitelkaar. Dit maakte teambaas Bjarne Riis woensdag bekend. Basso had nog een contract tot 2008 bij de Deense wielerformatie.

De reden dat CSC de samenwerking verbreekt met de Italiaan is het mogelijke dopinggebruik van de renner. Vlak voordat de Tour de France begon, kwam een omvangrijk dopingschandaal aan het licht waarin dokter Fuentes een grote rol speelde. Hij zou bloeddoping toedienen aan renners, onder hen zou ook Basso zich bevinden.

Ondanks dat het Italiaans Olympische Comité de voormalig winnaar van de Giro d'Italia onlangs onschuldig verklaarde, wil CSC niet verder met Basso.


Ivan Basso hier nog in het CSC-tricot

'Er dreigt een tweedeling in grote steden'

De grote steden in Nederland oefenen de komende tien jaar een grote aantrekkingskracht uit op mensen met een hoge opleiding en een hoog inkomen. Tegelijk dreigt in die steden een toenemende tweedeling.

De kans op sociale onlusten en veiligheidsproblemen lijkt er tot 2015 eerder toe dan af te nemen. Dat staat in de discussienota Steden van morgen, keuzes van vandaag, die minister Atzo Nicolaï (grotestedenbeleid) binnenkort naar de Tweede Kamer stuurt. Een woordvoerder van zijn ministerie bevestigde woensdag een bericht hierover in de Volkskrant.

Volgens Nicolaï moet nu vooral het wegtrekken van de middeninkomens uit de grote steden een halt worden toegeroepen. ,,De stad moet een ladder zijn waar je sport voor sport omhoog kan'', zegt hij in de krant.

Nieuwe probleemsteden
In de nota staat dat het veel steden economisch beter gaat, mede dankzij het in 1994 ingevoerde grotestedenbeleid. Nicolaï: ''Je ziet dat de steden weer populair zijn en dat niet iedereen die het wat beter heeft de neiging heeft de stad te verlaten. Maar je ziet ook de verschillen tussen groepen van de stedelijke bevolking groter worden. Dat is een risico.''

Daarom is volgens de bewindsman een nieuwe impuls nodig. ''Een geleidelijke bevolkingsopbouw is van groot belang. Een van de grootste opgaven is de middengroepen voor de stad te behouden of te verleiden naar de stad te komen.''

Steden met een eenzijdige bevolkingsstructuur, een groot aandeel laagopgeleiden én weinig banen kunnen wel eens de nieuwe probleemsteden worden, staat verder in de nota. Emmen, Heerlen en Den Helder worden daarbij expliciet genoemd. Ook wijken uit eind jaren zeventig, begin jaren tachtig met een grillig stratenplan dreigen te verloederen. Zulke wijken zijn er bijvoorbeeld in Almere en Capelle aan den IJssel.

Vooruitblik CL Woensdag (18-10-2006)

Morgenavond zal PSV het moeten opnemen tegen Galatasaray, de club van Eric Gerets. In Istanboel kan PSV een grote stap zetten om de tweede ronde te bereiken. Hieronder een overzicht van de andere wedstrijden in de derde ronde van de Champions League.

Poule A

Programma
Chelsea - Barcelona
Werder Bremen– Levski Sofia

De absolute kraker op woensdag is zonder twijfel de wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona. In de afgelopen jaren stonden ontmoetingen tussen beide topploegen regelmatig in het teken van spektakel. In poule A doet de ploeg van Jose Mourinho het tot op heden uitmuntend, met zes punten uit twee punten voert Chelsea de ranglijst voorlopig aan. Op twee punten achterstand vinden we de club van Frank Rijkaard.

Zowel Chelsea als Barça kampen met blessures, Belletti zal niet spelen voor de Catalanen. Bij de Engelsen zijn de zorgen groter, afgelopen weekend raakten twee keerpers geblesseerd, Petr Cech liep een schedelbasisfractuur op en zal maanden uitgeschakeld zijn. Ook de vervangende doelman Carlo Cudicini, liep een blessure op en zijn inzet woensdag is twijfelachtig.

De andere wedstrijd is die tussen het Duitse Werder Bremen en Levski Sofia. In de Bulgaarse competitie doet Sofia het uitstekend en voert daar de ranglijst aan. Ook Werder Bremen is koploper maar dan in de Bundesliga. Afgelopen weekend boekten de Duitsers een monsteroverwinning door met 6-0, VfL Bochum te verslaan. In de Champions League daarentegen gaat het nog niet zo goed met beide clubs. Werder heeft nu één schamel puntje (1-1 tegen Barcelona), Levski Sofia wist nog geen enkel punt te pakken.

Poule B

Programma
Sporting Portugal - Bayern München
Internazionale – Spartak Moskou

Bayern München deed goede zaken door Internazionale te verslaan met 1-0. Hierdoor staan de Duitsers alleen aan de leiding in poule B met zes uit twee. Bayern wist al zes maal te scoren en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen. Met Roy Makaay en Mark van Bommel hebben Die Roten twee Nederlanders in de selectie. Afgelopen weekend bewees Makaay dat hij het nog niet verleerd is. Samen met Lukas Podolski vormde hij het aanvalskoppel en dat liep uitstekend. Makaay was éénmaal succesvol, Podolski twee maal. Van Bommel moest in de rust vervangen worden wegens een blessure maar hij zal waarschijnlijk inzetbaar zijn tegen Sporting Portugal.

Internazionale, dat de eerste plek in de Serie A in handen heeft, zal er alles aan moeten doen om woensdag te winnen van Spartak Moskou. Tot op heden staan de Italianen nog met lege handen. Er werd met 0-1 verloren van Sporting Portugal en met 2-0 van Bayern. Moskou deed het niet veel beter, alleen tegen de Portugezen wisten zij een punt te pakken. Bayern München was twee maten te groot, een 4-0 verlies was het resultaat.


Poule C

Programma
Liverpool – Girondins de Bordeaux
Galatasaray – PSV

PSV mag op bezoek in de heksenketel van Galatasaray. Dit betekent een weerzien met oud-PSV trainer Eric Gerets, momenteel de trainer van de Turken. PSV is al sinds maandagavond in Turkije om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Voor PSV zijn er zeker kansen, de tegenstander draait uitermate stroef. In de competitie staat het negende met slechts twee overwinningen en zes keer een gelijkspel. PSV daarentegen doet het beter, afgelopen weekend werd Roda JC met 4-1 verslagen en ook in de Champions League gaat het naar behoren. Liverpool kon thuis niet worden verslagen maar uit tegen Bordeaux werden wel drie punten gepakt. Daardoor staan de Eindhovenaren gedeeld eerste met vier punten.

De andere club met vier punten is Liverpool, dat op basis van doelsaldo de nummer één is. Tegen Galatasaray werd twee weken geleden met een benauwde 3-2 gewonnen op Anfield Road. Woensdag treffen de Engelsen het Franse Girondins de Bordeaux, dat één punt wist te pakken tegen Galatasaray. In de Franse competitie wist Bordeaux dit weekend te winnen met 1-0 van degradatiekandidaat AS Monaco.

Poule D

Programma
Olympiakos Piraeus - AS Roma
Valencia – Sjachtar Donetsk

Sjachtar Donetsk zal het moeilijk krijgen tegen Valencia. De Spanjaarden wisten namelijk alle twee wedstrijden te winnen, twee weken geleden werd AS Roma nog met 2-1 verslagen. Sjachtar daarentegen speelde één maal gelijk (2-2 tegen Olympiakos Piraeus) en verloor de andere wedstrijd, AS Roma was met 4-0 veel te sterk. Een voordeel voor de Oekraïners is wellicht het ontbreken van Vicente bij Valencia. De middenvelder raakte in het duel tegen Celta de Vigo geblesseerd en zijn meedoen woensdag is twijfelachtig.

AS Roma treft de koploper uit Griekenland, met vijf punten voorsprong op nummer twee Panathinaikos voeren zij de Griekse competitie aan. AS Roma, dat de koppositie in de Serie A verspeelde aan Internazionale, staat met drie punten tweede in groep D. Olympiakos vergaarde één punt en bezet de derde plaats.

Opnieuw aangiftes in zedenzaak Delfzijl

Icoon JustitieEr zijn bij de politie opnieuw twee aangiftes binnengekomen tegen de 45-jarige Detlef K. uit Delfzijl die ervan wordt verdacht zich in anderhalf jaar tijd aan meerdere meisjes te hebben vergrepen. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Groningen woensdag.

In totaal zijn er nu zeven aangiftes gedaan tegen de docent van de Zeevaartopleiding in Delfzijl. Volgens het OM zijn de nieuwe aangiftes van minderjarige meisjes. Of het om leerlingen of ex-leerlingen van de man gaat, wilde justitie niet kwijt.

De verdachte heeft inmiddels bekend seksueel contact met enkele van de slachtoffers te hebben gehad. Ook zou hij pornografische foto's hebben gemaakt. De man zit in ieder geval tot 1 november vast. Of de voorlopige hechtenis van de verdachte daarna wordt verlengd, is nog niet bekend. De Zeevaartopleiding heeft de docent inmiddels geschorst.

Ook de echtgenote van Detlef, het Delfzijlster raadslid voor de Partij van het Noorden Marja K., blijft verdachte in de zedenzaak. Zij werd begin oktober aangehouden en is inmiddels weer vrijgelaten. Beide zijn vrijwilliger bij het Zeekadetkorps van Delfzijl. Volgens betrouwbare bronnen zouden de zedendelicten binnen het Zeekadetkorps hebben plaatsgevonden

Praag wil een Grand Prix

Het Tsjechische Praag wil het formule 1-circus naar de stad halen door de aanleg van een racecircuit. Vandaag presenteerde burgemeester Milan Richter de plannen voor het traject, dat ontworpen is door de Duitser Hermann Tilke.

Tilke is ook verantwoordelijk voor de circuits van Maleisië, Bahrein, China en Turkije. Voor de bouw van het aan te leggen circuit moeten nog wel investeerders worden gezocht. Met het organiseren van een Grand Prix hoopt Praag meer toeristen naar de stad te trekken.

Terugblik op moord Van Gogh na afronden strafzaken

Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt ermee akkoord te gaan dat het kabinet pas terugblikt op de gang van zaken voorafgaand aan de moord op cineast Theo van Gogh als alle strafzaken zijn afgerond.

De PvdA, de grootste oppositiepartij, riep de regering dinsdagavond nog wel op direct met zo'n evaluatie te komen. Het ziet er echter naar uit dat die motie volgende week bij de stemming onvoldoende steun krijgt.

Een meerderheid van in elk geval CDA, VVD en D66 is tevreden met de toezegging van het kabinet dat er een evaluatie volgt zodra het proces tegen de leden van de Hofstadgroep definitief is afgerond. Zeven strafzaken lopen nog, omdat daarin hoger beroep is ingesteld.

Koenders
Van Gogh werd op 2 november 2004 op straat in Amsterdam vermoord. Volgens PvdA-Kamerlid Bert Koenders zijn de strafzaken tegen de moordenaar, Mohammed B., afgerond en is vast komen te staan welke centrale rol B. heeft gespeeld.

Koenders wil dat de evaluatie daarom zo snel mogelijk komt. Ook de rol van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) moet volgens het Kamerlid kritisch worden bekeken, omdat de dienst B. niet in het vizier had.

Dat Mohammed B. de moord heeft gepleegd en dat hij daarbij niet door anderen is geholpen, is volgens minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) nu niet relevant. Het gaat erom of de Hofstadgroep een criminele organisatie met terroristisch oogmerk is, welke positie Mohammed B. daarbinnen had en of de AIVD destijds terecht prioriteit heeft gegeven aan andere leden van de groep, aldus de minister.

RTL7 wordt 3 dagen pokerzender

RTL7 gaat volgende maand drie dagen non-stop poker uitzenden. Van 9 tot 12 november wordt de Master Classics of Poker uitgezonden, het bekendste pokertoernooi van Europa. Tussen het toernooi door wordt de pokerfilm Rounders uitgezonden, met daarin Famke Janssen. Dat heeft RTL Nederland woensdag laten weten.

Het toernooi zal plaatsvinden in Holland Casino Amsterdam. De beste spelers van de wereld doen eraan mee, waaronder enkele Nederlanders. Op zondag 12 november is de finale van het toernooi, deze zal ook op RTL7 uitgezonden worden. Als je erbij wil zijn kan je aan de deur kaarten kopen.

Voor de liefhebbers onder ons is er een speciaal poktertopic op het FOK!forum, waarin je alles kunt vinden over poker en dit toernooi.


Er zijn nog kaarten voor het toernooi

Duitse zigeuners willen verbod op film Borat

Icoon FilmDuitse Roma en Sinti willen dat er een verbod komt op de film 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan'. De satirische rolprent van de Britse komediant Sacha Baron Cohen zou aanzetten tot geweld tegen zigeuners.

Geweld en discriminatie tegen Sinti en Roma zou in de film als acceptabel gedrag worden neergezet. Het Duits Openbaar Ministerie onderzoekt de juridische mogelijkheden van een verbod.

De film moet in Duitsland, net als in Nederland, op 2 november in de bioscopen gaan draaien. Cohen speelt de rol van journalist Borat Sagdijev uit Kazachstan die verslag doet van het Amerikaanse leven. Eerder al reageerde Kazachstan woedend op de satirische rol die Cohen speelt.




Borat

Turkse eiergooiers krijgen 15 maanden celstraf

Icoon OpmerkelijkEen Turkse rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, omdat zij eieren hadden gegooid naar de Turkse premier Erdogan. De protestanten bekogelden de premier toen hij de havenstad Mersin bezocht in februari. De mannen werden schuldig bevonden aan het beledigen van een publieke functionaris, het organiseren van onwettig protest en verzet bij arrestatie.

Zeven andere protestanten hangt een celstraf van elf maanden boven het hoofd mits zij een volgend strafbaar feit plegen. Volgens de Turkse televisie eisten de aanklagers aanvankelijk een celstraf van dertien jaar. De advocaat van één van de beklaagden vond deze eis echter absurd en zei dat het ging om een kwestie van vrije meningsuiting.

"Wij vinden dat de premier van een land open moet staan voor kritiek. Als we onze democratische rechten en hervormingen willen behouden, moeten we onze critici beschermen en niet bestraffen. We moeten onze vrijheden ontwikkelen", aldus de advocaat van één van de beklaagden.

Erdogan heeft al vaker een strafrechtelijke procedure aangespannen tegen zijn critici, vooral journalisten en cartoonisten, waardoor hij bij de Europese Unie onder vuur kwam te liggen vanwege het schenden van de vrije meningsuiting in Turkije.

Jonge Democraten planten wietplantjes op Binnenhof

Icoon PolitiekDe jongerenorganisatie van Democraten 66, Jonge Democraten, heeft vandaag wietplantjes geplant op het Binnenhof. Vol symboliek kregen de plantjes een plek bij de achteringang van het Binnenhof. "We vinden dat het tijd is om softdrugs ook aan de achterdeur te legaliseren. Het huidige gedoogbeleid is inconsequent en maakt regulering onmogelijk", aldus voorzitter Reinout de Vries.

Enigszins teleurstellend is het aantal plantjes waarmee de Jonge Democraten op de proppen komen: slechts drie. "Het is crisis in wietland, maar het gaat om het idee", licht De Vries toe, terwijl hij samen met D66-Kamerlid Boris van der Ham de plantjes water geeft.

In Nederland mogen coffeeshophouders wel cannabis verkopen, maar niet inkopen. Daardoor zijn zij bij de aankoop aangewezen op officieuze en niet-controleerbare kanalen. De overheid loopt bovendien miljoenen mis, omdat de leverancier geen belasting betaalt. Het zijn vooral de rechtse partijen die tegen de legalisatie van softdrugs protesteren.

Man gebruikt 15 maanden oude dochter in pornofilm

Icoon MisdaadEen Amerikaanse vader uit Orange County (Californië) wordt ervan verdacht een pornofilm te hebben gemaakt waarin zijn dochter (1) meespeelt. Deze films zou hij tevens hebben verstuurd naar meerdere personen op het internet. De man, die reeds was gearresteerd door de politie, gaf tijdens de eerste zitting van de rechtbank zelf toe 'seksuele handelingen' te hebben verricht met zijn dochter.

Op 19 september 2006 raakte de Amerikaan, die zich 'Smoker P' noemde, aan het chatten met een persoon die zich voordeed als een 13-jarig meisje. In werkelijkheid was deze persoon een politieagent. Hij had in het profiel van Smoker P gezien dat hij handel dreef in plaatjes en films waarin hij naar eigen zeggen 'lol' had met zijn dochter. Na een tijdje wist de politieman het vertrouwen van Smoker P te winnen, waarop hij twee pornofilms kreeg opgestuurd van zijn chat-partner. Toen werd ontdekt dat er kinderporno op de films stond, werd Smoker P gearresteerd.

Agenten hebben later de moeder van de baby geconfronteerd met de beelden, die haar dochter meteen herkende. Zij zou niets met het kindermisbruik van doen hebben. Het meisje zal bij haar moeder blijven.
Met dank aan tonks voor de submit.

Zorgen HSV steeds groter

Het gaat Hamburger SV alles behalve voor de wind. Gisteren verloor de ploeg van Thomas Doll kansloos van FC Porto (4-1) in de strijd om de Champions League. Bovendien verloor het opnieuw een speler, namelijk Raphaël Wicky. De middenvelder heeft een blessure aan zijn dijbeen en is drie tot vier weken niet inzetbaar.

HSV kent tot dusver een tegenvallend seizoen. De ploeg staat na drie verloren duels op de voorlaatste plaats in groep G van het Europese toernooi. Bovendien heeft de Duitse ploeg te maken met een volle ziekenboeg. In het duel tegen de Portugese ploeg kon Doll niet beschikken over Rafael van der Vaart, Vincent Kompany, Guy Demel, David Jarolim, Bastian Reinhardt en Benny Lauth.

"Alles zit momenteel gewoon tegen", waren de trieste woorden van Doll. Een opsteker voor HSV is de eventuele terugkeer van Van der Vaart komend weekend tegen Bayer Leverkusen. De Nederlandse international heeft de afgelopen weken niet kunnen spelen in verband met een blessure aan zijn bovenbeen. Deze is nu zover hersteld dat er een goede kans is dat de middenvelder zondag terug zal keren op het voetbalveld.

2% A'damse moslims kan radicaliseren

Icoon BinnenlandsCirca 2 procent van de Amsterdamse moslims is gevoelig voor radicalisering, zo blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) van de Universiteit van Amsterdam. Het percentage van 2 komt overeen met zo'n 1.445 moslims.

Vooral jonge Marokkanen, tussen de 16 en 18 jaar met een middelbare opleiding, die een groot politiek wantrouwen hebben en in een sociaal isolement verkeren, zijn vatbaar voor radicaal gedachtegoed. Deze groep vormt nu echter geen risico voor de Nederlandse samenleving. Het wil namelijk niet zeggen dat zij daadwerkelijk radicaliseren. De onderzoekers constateren alleen dat ze er ontvankelijk voor zijn, omdat ze een zeer orthodoxe geloofsinvulling combineren met een sterke ontevredenheid over het islamdebat in Nederland.

Belang etnische organisaties
Moskeeën zijn een belangrijke speler in het maatschappelijke middenveld, zo zeggen de onderzoekers: ''Wij hebben ondervonden dat een moskee jongeren wegstuurt die dreigden te radicaliseren. Dat werkt isolatie in de hand en uiteindelijk radicalisering. Een moskee moet deze jongens niet wegsturen, maar juist steunen om radicalisering tegen te gaan. Gemeente en overheid moeten op hun beurt in gesprek blijven met de moskeeën.''

De onderzoekers stellen dat met name de etnische organisaties van groot belang zijn voor het tegengaan van radicalisering. Deze vielen de laatste jaren juist uiteen door het korten van subsidie en door het harde integratiebeleid. De herwaardering van maatschappelijke etnische organisaties is een ''historische noodzakelijkheid in reactie op het harde debat van de afgelopen jaren''. Als daar niets aangedaan wordt, raken meer moslims ontvankelijk voor radicalisering, zo zeggen de onderzoekers.

Het rapport werd vandaag aangeboden aan burgemeester Job Cohen. In een eerste reactie zei hij de '2%' ''een aanzienlijk aantal'' te vinden. Volgens Cohen heeft Amsterdam in haar beleid al diverse maatregelen genomen om radicalisering tegen te gaan. Hij voelt zich in dat beleid gesteund door het vandaag verschenen rapport.

Schumacher gelooft niet in WK-wonder

Michael Schumacher heeft zich erbij neergelegd dat hij zijn achtste wereldtitel komend weekend niet binnen zal halen. Volgens hem is de kans 1 op 1000 dat hij alsnog met de prijs aan de haal kan gaan.

"Om eerlijk te zijn, geloof ik niet meer in het kampioenschap", aldus Schumacher. Komende zondag wordt de laatste Grand Prix verreden op het circuit van Interlagos. Toch maakt de Duitser nog steeds aanspraak op de titel. Als zijn directe concurrent, Fernando Alonso, buiten de punten valt heeft het tweetal evenveel punten. Aangezien de coureur van Scuderia Ferrari dit seizoen meer races heeft gewonnen wint hij het kampioenschap.

Mede hierdoor spreekt Alonso er ook nog niet van dat hij zeker wereldkampioen zal worden. "Ik praat pas over de titel, als ik hem echt binnen heb", was het nuchtere commentaar van de Spaanse rijder van Renault F1.

Oud-hockeycoach Delmee overleden

Voormalig hockeycoach Harrie Delmee is dinsdag overleden. De vader van Jeroen Delmee, recordinternational bij het mannen hockeyteam, was al lange tijd ongeneeselijk ziek. Delmee werd 60 jaar.

Elf seizoenen lang was Delmee coach van de selectie van TMHC Tilburg. Verder was hij sinds mei 2005 ook werkzaam bij het Nederlands hockeyelftal als teammanager en keeperstrainer. Deze functie moest hij aan het begin van dit jaar echter neerleggen vanwege zijn ziekte.

"Harrie was een bijzondere trainer maar bovenal een bijzonder mens", aldus Maarten-Jan Tacke, voorzitter van TMHC. Volgens hem was Delmee altijd met het hockey en de club bezig. "Zelfs vanaf zijn ziektebed kon hij het niet nalaten om mij per mail nog een paar welgemeende adviezen mee te geven voor het nieuwe seizoen."


Jeroen en Harrie Delmee

Sneeuwpret

Ieder jaar gaan er een paar honderd mariniers naar Noorwegen voor hun wintertraining.

Denk er niet te licht over! Het is echt niet alleen maar disco's bezoeken, bier drinken en lol trappen. De jongste lichting van mariniers wordt goed opgeleid in het 'overleven onder arctische omstandigheden'. Het is zeker geen pretje, met een buitentemperatuur van 15 graden onder nul.

Gelukkig is de voorselectie nogal streng, niet iedereen mag zomaar mee met deze training. Deze kandidaat kwam in ieder geval niet door de selectie. We noteren: 'Ongeschikt'!

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Tarvajärvi langer aan de kant

SC Heerenveen zal het langer moeten stellen zonder Niklas Tarvajärvi. Een maand geleden raakte de Finse aanvaller geblesseerd aan zijn hamstring en het herstel zou drie tot vier weken gaan duren.

Door een terugslag in de revalidatie zal het echter langer duren voordat de Fin weer fit is. Dit zei de fysiotherapeut van Heerenveen gisteren. "Niklas heeft weer wat last gekregen en dat heeft tot gevolg dat we hem heel voorzichtig brengen. Wanneer hij kan spelen kan ik niet zeggen, maar het gaat nog wel een tijdje duren."

Wat is Dit: Opgave 54 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie wederom 2 ronden nodig. En net als in de vorige opgaves is er maar 1 persoon die het goede antwoord wist. Deze keer was het Dope-E die met zijn antwoord de 6 punten binnensleept.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding met 60 punten. In de kwartaalstand zijn drie koplopers, namelijk Spooky4u, Icefire1971 en Dope-E die op 6 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Tafel

Tot WiD.

Gemeente Utrecht wist van gebreken kadetrap

De gemeente Utrecht was gewaarschuwd voor gebreken aan de werftrap, kort voor die op 6 augustus instortte met een dode en tien gewonden als gevolg. Onlangs meldde de gemeente nog in stadskrant Ons Utrecht dat er slechts twee of drie klachten bekend waren uit de jaren negentig.

Een woordvoerster heeft inmiddels toegegeven de krant onjuiste informatie te hebben verstrekt. Ook bevestigt zij het verhaal in Ons Utrecht van deze week dat een medewerker van een horecagelegenheid kort voor het ongeval op 6 augustus was gevallen als gevolg van een mankement aan de trap.

De medewerker had vervolgens de gemeente gewaarschuwd, maar die ondernam geen actie. Ook meldt de zegsvrouw dat in de periode voor het ongeval meer klachten bij de gemeente waren binnengekomen. Deze week rondt de gemeente Utrecht haar eigen technische onderzoek naar het ongeval af.

De onafhankelijke onderzoekscommissie Schutte brengt op 8 november rapport uit. Wanneer het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven hun onderzoeken afronden is nog niet bekend.


McDonald's Japan levert trojan bij frietjes

Icoon DigitalHet was leuk bedacht: een actie van McDonald's en Coca-Cola in Japan waarbij mp3-spelers werden verloot. De actie liep echter vervelend af, omdat er naast tien gratis liedjes ook een zogenaamd Trojaans paard op de spelers aanwezig bleek. Een Trojaans paard steelt wachtwoorden en andere gevoelige informatie.

Volgens McDonald's zit de trojan niet op alle tienduizend weggegeven mp3-spelers, maar slechts op "een deel" daarvan. De fastfoodketen heeft een speciale 24-uurs hotline geopend, waar klanten met vragen terechtkunnen. De geïnfecteerde modellen worden kosteloos omgeruild.

De aangetroffen trojan is de zogeheten QQPass-Trojan. Deze activeert zichzelf zodra het in een computer wordt geplugd. Het verzamelt gevoelige informatie en mailt die door aan de auteur.

Eerste info Sins of a Solar Empire

Sins of a Solar Empire is volgens de developer, Ironclad Games, een revolutie in het space-strategy genre. Het zal de eerste game worden volgens het RT4X principe; Real Time 4X (explore, expand, exploit, exterminate). Jij kan in deze titel alle aspecten van een futuristische ruimte-natie leiden, van de diplomatie en economie tot de tactical combat. Volledig in Real Time. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nog niet helemaal duidelijk. De game is ook nog lang niet klaar; Sins of a Solar Empire staat gepland voor augustus volgend jaar. Voor wat meer info over dit ambitieuze project: officiële website.



Oranje zakt op FIFA-ranglijst

Op de wereldranglijst van de FIFA is het Nederlands elftal van plaats zes naar zeven gezakt. Door twee ruime overwinningen in de EK-kwalificatiereeks ging Duitsland Oranje voorbij.

Brazilië is nog steeds eerste, maar wereldkampioen Italië nadert gestaag. De Azzurri wisten Engeland, Argentinië en Frankrijk te passeren.

Top tien FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Brazilië1560
2Italië1540
3Frankrijk1483
4Argentinië1446
5Engeland1370
6Duitsland1339
7Nederland1313
8Tsjechië1253
9Portugal1224
10Spanje1198

DVD: The New World

In sommige films lijkt er ogenschijnlijk weinig te gebeuren; veel stiltes, weinig actie. Wat dat laatste betreft kan hetzelfde gezegd worden van sommige regisseurs. Terrence Malick heeft in dik vijfendertig jaar slechts vijf films op zijn naam gezet, waaronder Days of Haven en The Thin Red Line. Met het vorig jaar uitgekomen The New World neemt hij ook alle tijd om het bekende verhaal van Pocahontas te vertellen. Maar liefst 135 minuten lang schetst hij een betoverende wereld waar natuurlijke elementen als wind, regen, water en zon de boventoon voeren.

Uitslagen MLB-playoffs 17/10

Nog een. Of misschien toch nog twee? In het Busch Stadium van St. Louis kwamen de plaatselijke Cardinals tot op een wedstrijd van de World Series. Met 4-2 werden de Mets verslagen door herrezen pitcher Jeff Weaver en homeruns van Chris Duncan en Albert Pujols. Vannacht wordt in New York wedstrijd zes gespeeld.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-4
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
Oakland AthleticsDetroit Tigers5-8
Detroit TigersOakland Athletics3-0
Detroit TigersOakland Athletics6-3
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals2-3
New York MetsSt. Louis Cardinals2-0
New York MetsSt. Louis Cardinals6-9
St. Louis CardinalsNew York Mets5-0
St. Louis CardinalsNew York Mets5-12
St. Louis CardinalsNew York Mets4-2

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Nieuwe Xbox is onderweg

De X360 staat koud in de woonkamer, maar MS werkt al aan een opvolger. Een naam of release-datum is nog niet bekend.

"We keep our development cycles very fast and high, that is the nature of the company and how we operate in terms of research and development, and that's no different than any other part of Microsoft."

In een interview met Kikizo gaven Peter Moore en Chris Lewis aan dat de X360 weliswaar een langere levenspanne zal kennen dan de Xbox, mede door de uitbreidingsmogelijkheden die de console kent, maar de opvolger zal niet lang op zich zal laten wachten. De consument en developers staan dat niet toe, aldus Lewis.


Bosvelt onzeker voor Osasuna

Het is nog steeds onzeker of Paul Bosvelt morgen inzetbaar is voor de UEFA-Cup wedstrijd van SC Heerenveen tegen het Spaanse Osasuna.

De middenvelder kampt nog altijd met de naweeën van een griepaanval, maar is wel met de selectie van Heerenveen meegereisd naar Spanje. "Paul is nog niet helemaal fit. Hij heeft een antibioticakuur gehad en dat was een aanslag op zijn conditie. Op de ochtend van de wedstrijd geeft hij zelf aan of hij in staat is om te spelen," aldus trainer Gertjan Verbeek. Door de griepaanval miste Bosvelt de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Heracles.

Standen NHL per 18 oktober

Minnesota haalde vorig seizoen de playoffs niet. In de doorgaans zeer sterke Northwest Division staan ze nu echter ongeslagen bovenaan. Dallas en Buffalo haalden het vorig seizoen wel, maar werden toen in respectievelijk de eerste en derde ronde uitgeschakeld. Ook zij zijn nu nog zonder puntverlies.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils532 061715
New York Rangers633 062525
New York Islanders623 151519
Pittsburgh Penguins422 041112
Philadelphia Flyers513 131117
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres550 0102215
Toronto Maple Leafs631 282219
Montréal Canadiens420 261211
Ottawa Senators523 041014
Boston Bruins513 131021
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers641 192011
Florida Panthers632 171920
Carolina Hurricanes733 172123
Washington Capitals411 241214
Tampa Bay Lightning624 041215
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Detroit Red Wings531 17179
Chicago Blackhawks532 062319
Columbus Blue Jackets421 151213
St. Louis Blues522 151216
Nashville Predators523 041819
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Minnesota Wild550 0101910
Vancouver Canucks632 171515
Edmonton Oilers532 061512
Calgary Flames522 15913
Colorado Avalanche512 241317
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Dallas Stars550 010188
San Jose Sharks541 082115
Anaheim Ducks530 281513
Los Angeles Kings624 041418
Phoenix Coyotes514 021123

Marokkanen juichen bij WTC-film

Icoon BinnenlandsEen aantal Marokkaanse jongeren is onlangs uit de Rotterdamse bioscoop Pathé Schouwburgplein verwijderd. Tijdens de film World Trade Center, zaten ze te applaudiseren en gebruikten ze popcorn als confetti. De scène waarin de terroristen met een gekaapt passagiersvliegtuig de New Yorkse Twin Towers doorboorden, deed de groep Marokkanen in juichen uitbarsten.

Verschillende bioscoopbezoekers verlieten kwaad en vol walging de zaal. De beveiliging van Pathé heeft direct ingegrepen door de groep jongeren uit de bioscoop te verwijderen. "Het is natuurlijk afschuwelijk dat zoiets gebeurt. De jongeren wilden zich duidelijk profileren. We hebben direct maatregelen genomen", aldus Pathé-woordvoerder Hans Jose.

World Trade center is een film van Oliver Stone met in de hoofdrollen Nicolas Cage en Michael Pena. De film gaat over de aanslagen op 11 september 2001 in New York

Met dank aan PPL, babbelbox, Manchester, Disorder, Deore en dj-scratch voor de submit.

Retailers weigeren Bully / Canis Canem Edit

Drie Britse retailers (PC World, Currys en Dixons, alle drie eigendom van DSH International) weigeren de omstreden game Canis Canem Edit (ook bekend als Bully) te verkopen.
Het officiële commentaar van Currys is dat de game niet aansluit bij het familiale imago van de winkel. Hoewel ze nog steeds een goede band met Rockstar hebben, en toekomstige titels graag in hun catalogus opnemen, zien ze niets in het afnemen van een titel als Canis Canem Edit.

Alledrie de retailers verkopen diverse soorten software, inclusief software dat bestempeld is als geschikt voor 18 jaar en ouder. Overigens kun je bij PC World wel terecht voor pre-orders van Grand Theft Auto: Vice City Stories en Grand Theft Auto IV.

Roddick, Henman door in Madrid

Andy Roddick heeft de kwartfinale van het Masters Series-toernooi in Madrid bereikt. Roddick, als zesde geplaatst, was gisteren met 6-4 en 7-6 te sterk voor de Fransman Sébastian Grosjean.

Ook de Brit Tim Henman plaatste zich bij de laatste acht. De ongeplaatste Henman versloeg de als achtste geplaatste Spanjaard David Ferrer met de setstanden 6-1, 4-6 en 6-1. Een andere Spanjaard, Tommy Robredo, wist wel door te dringen tot de kwartfinales. Robredo, die dit seizoen de Masters-toernooien in het Duitse Hamburg en het Zweedse Bastad op zijn naam schreef, versloeg de Chileen Juan Ignacio Chela met tweemaal 7-6.

Film: Pretpark Nederland

Het stempel 'documentaire' is voor menig bioscoopbezoeker aanleiding om een film aan zich voorbij te laten gaan. Documentaires zijn immers belerend, langzaam en saai. Althans, zo denkt het gros van de mensen erover. Totaal onterecht natuurlijk, maar er is hoop. Op de recentste editie van het Nederlands Filmfestival ging de nieuwe film van Michiel van Erp, Pretpark Nederland, in première. Geen diepe symboliek of een droge voice-over, gewoon anderhalf uur lachen om je landgenoten.


Montagny in 2007 derde rijder bij Toyota

Toyota F1 heeft vanmorgen bevestigd dat Franck Montagny volgend seizoen de derde coureur van de renstal zal zijn. Afgelopen september testte de 28-jarige Fransman al met een TF106B-wagen op het circuit van Silverstone.

"Franck is een ervaren coureur. Hij kent de circuits en heeft ervaring met het ontwikkelen van F1-auto's. Zijn test op Silverstone was een goede gelegenheid voor hem om kennis te maken met het team. De onderhandelingen waren toen al bijna afgerond. Hij heeft goed met het team gewerkt en zijn prestaties bevestigden dat we de juiste keuze hadden gemaakt," aldus teambaas Tsutomu Tomita.

Prijswinnaars week 41

Je kon vorige week en de week daarvoor weer een hoop prijzen winnen op de FP. Allereerst maakte je kans op een prijzenpakket van De Wilde Bende. Deze prijs is gewonnen door:


SugarRay
eltje
Sjengdanny
SmiGueL123
boterhoofd


Daarnaast maakte je kans op een van de twee passe partouts voor het Amsterdam Dance Event in Panama. Ze zijn gewonnen door:


S7en
Petronized




Tenslotte gaven we 50 webhostingpakketten weg inclusief domeinnaam. De volgende 50 mensen zijn de gelukkige winnaar:


bigben04
Highstreet7
bogaards
C0PP3R
MAXTIJN
YoGi_Berra
Troel
Buurvrouw_Rietman
MostWanted
TjetMaster
vogelspin
DaMook
nemesis_
hullepim
s4nder
tonks
ILCILA
ChickenMan
peety
Steeric
Aphi
schaapje_blaat
wscrsurfdude
gieltje
heroine
Neoktheone
Loki.Nya
Kinz
BramB0
vries007
haantje86
kristo
About2Break
Lindsey110
KopieerMachine
missygirl1960
Qrious
ofnoavail
singlemetkids
EVILSalami
Bafnek
x3rius
NumbDreamer
Modderkeet
nijna85
di0n_
draaakje
StretsNet
poezke
sybzel


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Swerts op de weg terug

Voor het eerst in twee maanden trainde Gil Swerts mee bij Vitesse. Voor het begin van de competitie raakte de Belg geblesseerd aan zijn knie en hij werd ook geopereerd aan dat gewricht. Als het herstel volgens planning loopt, hoopt de international volgende week een duel met de beloften mee te kunnen spelen.

Tim De Meersman, landgenoot van Swerts, verrekte maandagavond zijn lies tijdens een duel met de beloften van Vitesse. Naar verwachting zal de middenvelder twee weken niet kunnen spelen.

Abubakari Yakubu heeft de groepstraining inmiddels volledig hervat. De Ghanees, die herstellende is van een knieoperatie, was lang uit de roulatie en wordt voorzichtig teruggebracht naar wedstrijdniveau. Het zal daarom nog enige tijd duren voor hij wedstrijdklaar is.

Buffon: "Italiaan wordt Wereldspeler van het jaar

De doelman van Juventus, Gianluigi Buffon, zegt dat hij er van overtuigd is dat een Italiaanse voetballer wereldvoetballer van het jaar zal worden.

"Ik weet zeker dat een van mijn landgenoten gaat winnen, misschien ik zelfs!. Maar laat het duidelijk zijn, met onze prestatie maken wij veel kans op die prijs," aldus de Italiaan, die zelf ook een nominatie heeft. Samen met Buffon zijn ook Cannavaro, Pirlo, Nesta en Gattuso genomineerd. Volgens insiders hebben Cannavaro en Pirlo de meeste kans van de Italiaanse genomineerden.

Gerets: "Alles of niets"

Voor Galatasaray is het vanavond in de Champions League-wedstrijd tegen PSV een kwestie van alles of niets.

De Turkse club heeft slechts één punt uit twee duels, en speelt daarmee tot nu toe een bijrol in de Champions League. Trainer Erik Gerets weet dat een overwinning op de Eindhovenaren hier in één klap verandering in kan brengen.

"Voor ons is dit een cruciale wedstrijd, na het gelijkspel tegen Bordeaux. Het wordt moeilijk, maar we hebben een grote kans om te winnen. Ik heb veel oude vrienden gezien, het geeft ook een speciaal gevoel om morgenavond tegen PSV te spelen. Maar we moeten absoluut winnen. Dat is even belangrijker dan dat we vrienden zijn, dat zijn we na de wedstrijd weer", aldus de Belg.

Adelaide eerste toernooi met poules

Het ATP-toernooi van Adelaide zal voor het eerst met poulefases worden gespeeld. Het systeem wordt door de ATP ingevoerd om zo het tennis aantrekkelijker te maken. Adelaide zal als een proef fungeren.

Door met poulefases te werken wil de ATP het tennis aantrekkelijker maken en voorkomen dat toppers die in de eerste ronde verliezen direct naar huis moeten. De nummers 1 en 2 van de wereld, Roger Federer en Rafael Nadal, zeiden eerder al voorstander van het systeem te zijn.

Het ATP-toernooi van Adelaide, dat dit jaar werd gewonnen door Florent Serra, begint op 1 januari 2007.

Japanse retailer verkoopt alle 360 packs in 5 minuten

De Japanse retailer Edegi wist alle exemplaren van haar Blue Dragon 360 First Edition bundels te verkopen binnen vijf minuten. Microsoft heeft in totaal 100.000 van de Blue Dragon bundels verscheept naar Japan. Blue Dragon is een nieuwe RPG die ontworpen is door Hironobu Sakaguchi, de schepper van de Final Fantasy serie. Microsoft verwacht veel van de game om wat te doen aan de zeer teleurstellende prestaties in het land van de rijzende zon.

Importhuwelijken 90% afgenomen

Icoon BinnenlandsHet aantal importbruiden en -bruidegommen is dit jaar spectaculair gedaald, als gevolg van de invoering van de Wet Inburgering Buitenland. In 2005 kwamen nog ongeveer 2500 mensen per maand door een huwelijk met een Nederlander hiernaartoe, maar het afgelopen halfjaar zijn in totaal nog maar 1384 mensen in Nederland ingetrouwd.

Minister Verdonk is zeer tevreden over deze daling. Zij voerde de bewuste wet in, om te voorkomen dat er iedere keer weer een grote groep eerstegeneratieallochtonen bijkwam. Op deze manier hoopt ze de integratie te bevorderen. Nu moeten niet-westerse mensen die hier willen trouwen en wonen in het land van herkomst een inburgeringsexamen met goed gevolg afleggen. Ook moet hun voorgenomen partner minimaal 120 procent van het minimumloon verdienen en tenminste 21 jaar oud zijn.

Geert Wilders, de LPF en de nieuwe rechtse partijen willen de wet nu nog strenger maken dan hij is. Wilders wil zelfs een totale immigratiestop voor Turken en Marokkanen. Minister Verdonk vindt dit niet nodig, omdat ze verwacht dat met het huidige beleid alles goed onder controle te krijgen is. "Het komt nu vooral aan op de handhaving," aldus Verdonk.

Émerson stopt als international

In een interview met de Spaanse krant Marca heeft Émerson gezegd dat hij zich niet meer beschikbaar zal stellen voor het nationale team van Brazilië.

De dertigjarige middenvelder van Real Madrid kwam 76 keer uit voor de Goddelijke Kanaries. Zijn laatste interland speelde hij op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De voormalig speler van onder meer Bayer Leverkusen en AS Roma speelde ook al op het WK in 1998, toen Brazilië in de finale van gastland Frankrijk verloor. Vier jaar later was hij als aanvoerder voorbestemd om de wereldbeker in ontvangst te nemen. Een trainingspartijtje aan de vooravond van het WK in Japan en Zuid-Korea gooide echter roet in het eten. Émerson ging even als keeper in het doel staan en brak vervolgens zijn arm, waardoor hij het WK kon vergeten.

Robson weer aan de slag bij Ierland

Bobby Robson, de voormalig trainer van PSV, heeft van zijn artsen toestemming gekregen om zijn taak als assistent-bondscoach van Ierland weer uit te voeren.

Robson miste de laatste vier wedstrijden van Ierland omdat hij twee operaties moest ondergaan om een hersentumor te verwijderen. Er was zelfs angst dat de 73-jarige Robson zijn taak als assistent al na negen maanden moest opgeven. In november zal Robson de Ierse bondscoach Steve Staunton voor het eerst assisteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino.

Lumines Live! te downloaden

Vanaf vandaag kunnen mensen de game Lumines Live downloaden van de Xbox Live Arcade. Eerder verscheen Lumines al voor Sony's PlayStation Portable. Lumines Live! zal nieuwe muziek, nieuwe video content, twaalf verschillende skins, een online multiplayer modus, nieuwe game modussen en meer hebben. De game staat voor 1200 punten (ongeveer 14 euro) online. Tevens kan men voor 600 punten (7 euro) een pakket downloaden dat 22 extra skins/levels voor de game toevoegt om uit te komen op een totaal van 34.

Gunstige loting hockeyteams EK

Zowel de Nederlandse mannen als vrouwen hebben gunstig geloot voor het Europees kampioenschap hockey, volgend jaar augustus in het Engelse Manchester.

Het mannenteam van bondscoach Roelant Oltmans speelt in groep B tegen titelhouder Spanje, Frankrijk en Ierland. In groep A komen wereldkampioen Duitsland, Engeland, België en Tsjechië tegen elkaar uit. De eerste twee ploegen van elke poule plaatsen zich voor de halve finales.

De vrouwenploeg van bondscoach Marc Lammers is ingedeeld in een poule met Engeland, Ierland en Italië. De wereldkampioenen ontlopen olympisch titelhouder Duitsland, dat bij Spanje, Oekraïne en Azerbeidzjan is ingedeeld. Oranje verdedigt de titel in Engeland.

De beste drie van het EK, bij zowel de mannen als de vrouwen, plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Peking.

UEFA verbiedt anti-racismeshirt Nancy

De UEFA heeft de Franse voetbalclub Nancy, onder meer tegenstander van Feyenoord, geen toestemming gegeven om in UEFA-bekerwedstrijden shirts te dragen met als extra opdruk 'Nee tegen racisme'.

Volgens de Europese voetbalbond is het opschrift in strijd met de reclameregels. Nancy heeft de tekst in de kraag gezet en daar is alleen de naam van de sponsor toegestaan. In de Franse competitie mag Nancy wel het anti-racismeshirt gebruiken.

ANWB: Veel speeltuinen zijn onveilig

Icoon BinnenlandsOngeveer de helft van de speeltuinen in Nederland is onveilig. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB, vertelde directeur Guido van Woerkom woensdagochtend in het Radio 1 Journaal. Van de honderd speelplaatsen die de organisatie bekeek, waren er 46 niet in orde.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk met hun hoofd ergens tussen blijven zitten. Per jaar belanden circa 7000 kinderen op de EHBO-afdeling van een ziekenhuis na een ongeluk in een speeltuin. De toeristenbond is "erg geschrokken" en vindt dat "er iets moet gebeuren", aldus Van Woerkom.


Onveilig?

Oprichter Wikipedia komt met rivaliserende site

Icoon InternetDe oprichter van de populaire online encyclopedie Wikipedia gaat een rivaliserende site beginnen die minder fouten moet bevatten. De bijdrages op Citizendium zullen anders dan bij Wikipedia worden geredigeerd door deskundigen, maakte initiatiefnemer Larry Sanger dinsdag bekend.

De Amerikaan brak in 2002 met medeoprichter Jimmy Wales en is sindsdien criticus van Wikipedia. Gebruikers stellen de artikelen op deze site zelf samen. De online encyclopedie is zo bijvoorbeeld erg actueel, maar niet altijd even betrouwbaar en eenvoudig te manipuleren.

Bij Citizendium zijn anonieme bijdrages echter uitgesloten, aldus Wales. Het testen van de site begint deze week.

Name that bitch!

Jullie hadden na de rondes van vorige week en van dit weekend natuurlijk nog een tussenstandje tegoed.

Vorige week was : LordNemesis degene die het eerste Fleur Agema goed had en dit weekend had Icefire1971 al heel snel het juiste antwoord: Melanie Schulz van Haegen . Zij krijgen dus 2 punten en Icefire1971 is daarmee de nieuwe koploper.

Vandaag is er een nieuwe Name that bitch!

1 Icefire1971 8
2 Pandaman 5
3 Tokamak 5
4 Skankingrudi 4
5 LordNemesis 4
6 Charrel 3
7 singlemetkids 3
8 iwan-dj 3
9 Tinuzzz_Talpa 2
10 HvS 2
11 Ilske 2
12 Simsfan88 2
13 Erikbobo 2
14 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
15 B 1
16 Kabuto_Raiger 1
17 KaMo 1
18 BasOne 1
19 Dondermeester 1
20 Nico35 1
21 MoHaa 1
22 deliberator 1
23 DoorBell 1
24 Pulsy 1
25 luigibandini 1
26 Rossdale 1

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Wesley Snipes aangeklaagd voor belastingfraude

Icoon ShowbizzActeur Wesley Snipes is dinsdag in de Amerikaanse staat Florida aangeklaagd voor belastingfraude. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN op gezag van het ministerie van Justitie.

Snipes zou voor bijna 12 miljoen dollar (9,6 miljoen euro) aan belastingen hebben ontdoken. Jarenlang deed hij geen belastingaangifte. Ook zou hij geld hebben teruggevraagd waarop hij geen recht had.

Snipes is op acht punten in staat van beschuldiging gesteld. Als hij schuldig wordt bevonden hangt hem een gevangenisstraf van maximaal 40 jaar boven het hoofd. In verband met de zaak zijn ook twee andere mannen aangeklaagd.

De 44-jarige Snipes brak in de jaren negentig door als acteur. Hij vervulde onder meer hoofdrollen in actiefilms als Demolition Man en Blade.

Voetbal: Uitslagen Champions League (18/10/06)

Icoon Champions LeagueIn de Champions League werd vanavond de derde serie wedstrijden afgewerkt in de poules E, F, G, en H. In totaal stonden er acht wedstrijden op het programma. Nederlandse ploegen waren niet vertegenwoordigd (PSV speelt woensdag tegen Galatasaray). De uitslagen van vanavond waren als volgt:

Poule E: Dinamo Kiev - Olympique Lyon (0-3)
Poule E: Steaua Boekarest - Real Madrid (1-4)
Poule F: Manchester United - FC Kopenhagen (3-0)
Poule F: Celtic - Benfica (3-0)
Poule G: CSKA Moskou - Arsenal (1-0)
Poule G: FC Porto - Hamburger SV (4-1)
Poule H: Anderlecht - AC Milan (0-1)
Poule H: Lille - AEK Athene (3-1)

Meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

Afstuderen is hel!


Na drie jaar hard zwoegen voor een opleiding die hoogstwaarschijnlijk mijn toekomst zal worden is de tijd gekomen voor het afstuderen. Er wordt van je verwacht dat je je professioneel bezig gaat houden met het afsluiten van je gehele opleiding en daarbij hoort ook dat je de nodige uren zult stoppen in allerlei projecten die je komend jaar hoort af te sluiten. Mijn project? Kingdom Hearts II...
{{ header }}
MaDiWoDoVrZaZo
Alle berichten op deze pagina
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.