Van Hooijdonk kondigt afscheid aan

Olga (Nuongirl)
Aan het eind van dit seizoen hangt Pierre van Hooijdonk, na zestien jaar, zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

De 36-jarige spits is nog steeds fit, maar mist naar eigen zeggen de klik met de nieuwe generatie. "Ik stel voor mezelf bepaalde eisen aan het spelen bij een topclub. De groep die er hetzelfde over denkt, is helaas niet zo groot."

De beslissing om te stoppen, nam hij en aantal weken geleden. "Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hè. Ik heb nog wel plezier, maar ik zou nóg meer plezier hebben als ik een klik heb met jongens die het op dezelfde manier beleven."

Van Hooijdonk debuteerde in 1989 bij RBC in het betaald voetbal en brak vervolgens definitief door bij NAC Breda. Na buitenlandse avonturen bij Celtic en Nottingham Forest keerde hij bij Vitesse terug in Nederland, maar vertrok daar alweer na één seizoen. Een avontuur bij Benfica liep uit op een teleurstelling, waarna Feyenoord toesloeg. Na een buitenlands avontuur bij Fenerbahçe en een mislukte terugkeer bij jeugdliefde NAC keerde Van Hooijdonk vorig jaar terug in Rotterdam-Zuid.