Oud-international Lieuwe Steiger overleden

Maurice (Maurisico)
Oud-voetballer Lieuwe Steiger is dinsdag in Eindhoven overleden. De voormalige doelman van PSV was al lange tijd ziek en overleed op 82-jarige leeftijd. Steiger kwam vijftien seizoenen uit voor de Eindhovenaren en speelde daarin 383 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Ook keepte hij zeven wedstrijden in Oranje.

Lieuwe Steiger werd op vijftien april 1924 geboren in Haarlem. De familie Steiger vertrekt al snel naar Eindhoven. Zijn vader gaat er aan de slag bij Philips. Op zijn twaalfde meldt Steiger zich aan bij PSV. Daar wordt hij snel op doel gezet.

Bij PSV moet Steiger op achttienjarige leeftijd Leo Boumans opvolgen als eerste keeper van PSV. Hij maakt meteen indruk en wordt door de KNVB opgeroepen voor het ‘zuidelijke elftal’. Na elf seizoenen keepen bij PSV wordt hij pas opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Steiger treft echter een slechte periode van het Nederlands Elftal. Het elftal is niet stabiel, er wordt in veel verschillende samenstellingen gespeeld en de resultaten vallen tegen. In 1954 bedankt Steiger dan ook voor de eer.

Ook bij PSV is dan het einde in zicht. In 1957 besluit Steiger op 33-jarige leeftijd te stoppen met voetbal. Toch wordt hij nog een keer opgeroepen door PSV. Na twee jaar niet gekeept te hebben vervangt hij de geblesseerde Bekkering. Steiger is echter te lang uit competitie geweest. Na vier wedstrijden moet hij met een blessure afhaken. Steiger stopt dan definitief met voetbal.

Lieuwe Steiger speelde van 1942 tot en met 1957 en ook in het seizoen 1959/60 bij PSV. In totaal komt hij tot 383 competitiewedstrijden waarin hij één keer scoorde. Met PSV werd hij één landskampioenschap en één KNVB-beker.