Marconi Award voor 3FM, Beelen en Evers

Redactie
Radio3FM is dit jaar uitgeroepen tot beste radiozender. De opgefriste zender kreeg daarom gisteren één van de Marconi Awards uitgereikt. 'Evers staat op' kreeg de award voor beste programma en Giel Beelen ging opnieuw naar huis met de Marconi Award voor beste presentator/dj, die hij vorig jaar ook al ontving.

Andere prijzen gingen naar Timur Perlin als aanstormend talent van het programma iCAZ Party, dat de Innovatie Award kreeg, een nieuwe prijs in de serie Marconi Awards. Eerder al kreeg Wessel van Diepen de Oeuvreprijs. De radioprijzen zijn uitgereikt in de Musk in Hilversum.

3FM
De jury noemt de veranderingen bij 3FM het ''grootste kleine wonder'' dat zich afgelopen jaar afspeelde in het radiolandschap. ''Het merk 3FM is sinds dit seizoen definitief niet fout meer, het is een 'brand' waaraan menig hippe partner zich graag verbindt. Het marktaandeel krabbelt na vele jaren diep vallen weer omhoog'', aldus de jury.

Over 'Evers staat op' oordeelt de jury: ''Het programma van Edwin Evers, Niels van Baarlen en Rick Romijn is een waar fenomeen geworden. De combinatie van muziek, luchtig gebrachte, maar ook 'to the point' informatie, waar ook de nieuwslezers in het programma hun bijdrage aan leveren, hebben op de luisteraars een enorme aantrekkingskracht.''

Voor Beelen is het niet de eerste keer dat hij een Marconi Award krijgt. Hij ontving die vorig jaar ook al in dezelfde categorie en in 2003 won hij de prijs voor Beste Programmamaker. Dit jaar stelt de jury: ''Het komt niet alleen door die typische eigen stij,l maar ook door de zekere intelligentie waarmee zijn radioprogramma's tot stand komen.''