Verkopen Xbox 360 lopen achter op Xbox

J (SocialDisorder)
Wedbush Morgan Securities (WMS) en Deutsche Bank hebben beiden een analist losgelaten op de verkoopcijfers van Xbox en Xbox 360 naar aanleiding van de Amerikaanse verkoopcijfers van enkele dagen geleden.

WMS-analist Michael Pachter was vooral onder de indruk van de current-gen verkopen, ondanks de introductie van de Xbox 360.
De huidige generatie consoles hebben samen met de DS en PSP voor een onverwachte algmene marktgroei van videogames gezorgd. De PS2 heeft hier het grootste aandeel in, de softwareverkoop van de PS2 ging met 12% vooruit in het afgelopen jaar.
Xbox-software ging echter met 57% achteruit. Pachter verwacht dat deze trend zich de komende maanden door zal zetten, aangezien de console in de steek gelaten is. Op de gamemarkt zelf zal dit echter geen tot weinig effect hebben.

De software voor de Xbox 360 loopt boven verwachting goed, tot nu toe is er $104 miljoen uitgegeven aan X360-software. Met het oog op de line-up en de komende kerst verwacht Pachter dat de lijn zich door zal zetten.

Jeetil Patel van Deutsche Bank nam de hardwaremarkt onder de loep, en kwam tot een iets minder rooskleurige conclusie. De Xbox verkocht namelijk beter dan de Xbox 360 in een vergelijkbaar aantal maanden.
Die cijfers zijn nog opzienbarender als je in beschouwing neemt dat de Xbox een introductiemodel was dat moest opboksen tegen de toen al zeer populaire PS2.
Bovendien slaagde MS er nog niet in om meer dan 300.000 Xbox 360-consoles in één maand te verkopen, in tegenstelling tot de PS2 die dat in heel 2001 volhield.

"However the Xbox 360's installed base is still smaller than the original Xbox's equivalent after the same number of months of sell-through. Xbox 360 sales are even more lackluster if you consider that the original was an unproven product that was trying to sell-in against the hugely popular PS2," commented Patel.