FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 oktober 2006

'Nederland stelt zich kandidaat voor WK 2018'

Icoon VoetbalNederland, België en Luxemburg gaan zich in januari 2007 officieel kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018. Dat vertelde het Belgische kamerlid Alain Courtois maandag.

Courtois is voormalig algemeen secretaris van de Belgische voetbalbond (KBVB) en was toernooidirecteur bij het EK in 2000. Dat evenement organiseerden Nederland en België gezamenlijk.

In april van dit jaar startten de KNVB en KBVB een haalbaarheidsonderzoek. Het onderzoek zou aan het einde van 2006 zijn afgerond, maar volgens Courtois is dat nu al het geval.

Courtois deed zijn uitspraken op de Belgische regionale zender Actua TV. 'De kaarten liggen erg goed', zei hij. 'Medekandidaat Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar het WK voetbal.'

Ook voor de vier andere belangrijke concurrenten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Duitsland, kan Courtois gelijkwaardige initiatieven opsommen. 'De kans voor de Benelux neemt daarom alleen maar toe.'

Inmiddels is Courtois al op bezoek geweest bij beleidsbepalers, politici en bedrijven in België. Overal wordt het plan naar zijn zeggen goed onthaald.

Onzin
Algemeen secretaris Harry Been van de KNVB deed de uitspraken van Courtois maandagavond af als onzin. 'Dit is een losse flodder', aldus Been, die voor Nederland toernooidirecteur was bij het EK 2000 en het WK onder twintig in 2005. 'In België is het onderzoek misschien al afgerond, in Nederland nog niet. Wij moeten eerst onder meer nog overleggen met de regering. Dat zal pas na de verkiezingen gebeuren. Daarnaast moeten we qua infrastructuur en faciliteiten nog steeds kijken of het wel mogelijk is om het WK te organiseren.'

Dat Luxemburg bij het WK wordt betrokken, is volgens Been eveneens niet waar. 'Het is een sympathieke gedachte, maar je kunt een WK niet door drie landen laten organiseren. De uitspraken van Courtois zijn een schot voor de boeg. Pas tijdens de eerste maanden van het nieuwe jaar gaan we opnieuw rond de tafel met de Belgen. Dan beslissen we of we ons officieel kandidaat stellen.'

D66 en LPF houden in peiling geen zetel over

Icoon VerkiezingenD66 en de LPF zouden geen enkele zetel halen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Dat bleek maandag uit een peiling door TNS NIPO, in opdracht van RTL Nieuws.

Het CDA verliest ten opzichte van vorige week een zetel, maar is wel de grootste partij, met 39 zetels. De PvdA verliest twee zetels en houdt er 38 over. De VVD blijft op 28 staan.

De SP wint er twee en eindigt deze week op 23. GroenLinks komt uit op zes zetels. De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders (vier zetels) en EénNL van Marco Pastors (twee zetels) zijn de enige nieuwkomers die in de Tweede Kamer zouden belanden. Bij de ChristenUnie (zeven) en de SGP (drie) veranderde er niets.

AniBom Awards 2006...

Blijkbaar bestaat er zoiets als de AniBoom Awards 2006. Tot eind november kunnen er animatiefilmpjes ingezonden, daarna worden de 25 leukste, mooiste, grappigste enzovoort enzovoort uitgezocht.

Aangezien het om een Award gaat worden natuurlijk alleen maar de crème de la crème aan filmpjes ingezonden. En dat betekent voor ons veel kijkplezier.

Bijvoorbeeld : It’s still good , Virtual Castle of The Musical Genius of Mozart McFiddle.

Wil je nog meer zien? Dan is dit je beginpunt….

Dikkerds dommer dan slanke dennen

Icoon WetenschapDikke mensen scoren bij cognitieve testen veel slechter dan dunne mensen. Bovendien gaan bij dikkerds de hersenfuncties sneller achteruit dan normaal. Dit blijkt uit een Frans onderzoek dat deze maand gepubliceerd zal worden in het tijdschrift Neurology.

Het onderzoek werd gehouden onder 2.200 volwassenen tussen de 32 en de 62 jaar oud. Vijf jaar geleden moesten zij vier cognitieve testen doen. Dit jaar werden ze opnieuw aan deze testen onderworpen. De resultaten zijn schrikbarend: wetenschappers zien een direct verband tussen de testprestaties en de Body Mass Index (BMI), een verhoudingsgetal tussen lengte en gewicht dat geldt als een redelijke indicatie voor overgewicht. Hoe hoger het BMI, hoe magerder de score voor de testen.

Mensen met een BMI van onder de 20 bleken veel beter in staat om woorden te onthouden dan mensen met een BMI van 30 of hoger. Opvallender nog was de achteruitgang bij de groep zwaarlijvigen. Na vijf jaar onthielden ze nog maar 37,5 procent van de woorden. Bij mensen met een normaal gewicht was er geen significant verschil.

Professor Maxime Cournot, de leider van het onderzoek, vermoedt dat vetten in het lichaam van te zware mensen bepaalde hormonen uitscheiden die de hersenfuncties aantasten. Een andere verklaring is de verharding en verdikking van de aderen bij dikke mensen. Die zorgt niet alleen voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, maar tast vermoedelijk ook de doorbloeding van de hersenen aan.

Mensen met een BMI van meer dan 30, hebben last van ernstig overgewicht. In Nederland zijn steeds meer mensen zwaarlijvig. Momenteel is ruim tien procent van de bevolking gevaarlijk dik.

Benelux kandidaat WK2018

Nederland, België en Luxemburg gaan zich volgend jaar officieel kandidaat stellen voor het WK voetbal van 2018. Dat heeft het Belgische kamerlid Alain Courtois maandag laten weten.

Courtois was toernooidirecteur van het EK in 2000 dat Nederland en België organiseerden en is algemeen secretaris geweest bij de Belgische bond (KBVB). Het onderzoek wat beide landen lieten uitvoeren naar de haalbaarheid van het toernooi zou eind 2006 afgerond zijn maar volgens Courtois is dat nu al het geval.

Courtois deed zijn uitspraken bij een regionale zender in België. "De kaarten liggen erg goed", liet hij weten. "Medekandidaat Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaat meedingen naar het WK voetbal."

Ook voor de overige concurrenten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Duitsland, kan Courtois gelijkwaardige initiatieven opsommen."De kans voor de Benelux neemt daardoor alleen maar toe."

Schoolbordenverbod in Assen

Icoon OpmerkelijkOp het Dr. Nassaucollege, een middelbare school in Assen, is maandag met onmiddellijke ingang een verbod op het gebruik van schoolborden van kracht geworden. Aanleiding voor het verbod is een ongeval met een schoolbord.

Toen een wiskundedocent maandagochtend iets op het schoolbord wilde schrijven, kwam het bord zomaar los van de muur. Het bord viel op de docent. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek dat hij zijn enkel had gebroken.

De congiërges hebben de bevestigingen van alle schoolborden in de school onderzocht. De directie van de school heeft een externe deskundige ingeschakeld om de bevestiging van alle schoolborden te controleren. Tot die tijd mag niemand de borden gebruiken.

FOK!radio: live cheerleaders en FOK!tv

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Hij wil de grootste. En om dat te bereiken gaat Caz!-dj Koen van Huijgevoort cheerleaders inzetten. Met een promotour en de cheerleaders van de Amsterdam Admirals hoopt hij zoveel mogelijk Hyves-vrienden te vinden. Hij heeft zichzelf als doel gesteld de grootste Hyves te krijgen. Op dit moment heeft premier Jan Peter Balkenende die eer. De CDA-lijsttrekker heeft ruim 35.000 vrienden op Hyves. Koen heeft er nu 5000. Hoe hij die cheerleaders in gaat zetten en wat SunChaser daar nou weer mee te maken heeft, hoor je vanavond. De Caz!-dj zit namelijk live in onze uitzending, die zoals vanouds om 20:00 uur begint.

GeenStijl start met televisie. En dus werd op het forum meteen ook de vraag opgeworpen of FOK! dat niet ook zou moeten doen. Nou is het idee al oud, want ooit had SunChaser ook al de intentie om FOK!tv te starten. Maar dat liep niet goed af. Denkt hij dat FOK! nu nog met goed fatsoen met televisie kan komen? Dat horen we ook vanavond van hem.

Twee weken geleden hebben de baggeraars natuurlijk het briljante lied 'FOK!kertje' opgenomen. Dat kon Hans_Gielus niet over zijn kant laten gaan. Ook hij wil graag zijn zelf geschreven muziek laten horen. 'Dik van het land' hoor je vanavond. Vooral als je uit Friesland komt, moet je dit echt horen. En natuurlijk gaat Yvonne weer met ons roddelen, neemt Nikky het forum met ons door en legt Blinky een stelling neer.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen, opmerkingen en al je zin en onzin via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Friesinger snel tijdens seizoensopening

De herfst is in aantocht en de schaatsers zijn ondertussen begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Anni Friesinger heeft tijdens de officiële opening van de schaatsbaan van Inzell. een snelle tijd neergezet op de 500 meter. De 29-jarige Duitse schaatsster, die deel uitmaakt van de trainingsgroep van Gianni Romme, finishte na 38,64 seconden.

Zo snel was ze nog niet eerder tijdens een seizoensopening op een Europese baan. Friesinger, die zich aan het voorbereiden is op de Duitse titelstrijd begin november in Erfurt, liet na de snelle 500 meter ook een redelijke 3000 meter volgen en finishte na 4.11,97 seconden.

Geheime dienst VS plukt tiener uit klas

Icoon BuitenlandsEen 14-jarig meisje uit het Amerikaanse Sacramento (Californië) is tijdens de les uit haar klas gehaald vanwege uitlatingen over president Bush op het internet. Het meisje werd ondervraagd door de geheime dienst over haar tekeningen op de site MySpace. Op die site plaatste zij onder andere een afbeeldingen van president Bush met een mes op zijn hoofd gericht. Onder de tekening stonden de woorden 'Kill Bush'.

Agenten van de geheime dienst en van het ministerie voor Binnenlandse Veiligheid plukten Julia Wilson uit haar biologieles en onderwierpen haar aan een langdurig verhoor. Ze werd tot huilens toe verhoord. De agenten bedreigden haar met detentie in de jeugdgevangenis. Wilson: "Ze schreeuwden veel tegen mij. Ze waren onnodig gemeen."

"Ik heb tegen hen gezegd dat ik het gewoon niet eens ben met de politiek van Bush. Ik zei dat ik helemaal niet van plan was hem kwaad te doen, ik ben heel pacifistisch, maar ik houd gewoon niet van Bush", aldus Julia Wilson in de Sacramento Bee.

De vader van Julia vindt dat de geheime dienst het hele gebeuren enorm overdreven heeft. "Ik keur niet goed wat ze heeft gedaan, maar het lijkt me dat ze te ver zijn gegaan. (...) Je hoeft maar naar de situatie te kijken om te weten dat ze geen serieuze dreiging vormt", aldus de vader. De geheime dienst weigert elk commentaar.

Julia Wilson
Julia Wilson

Met dank aan JohanTop voor de submit.

300 miljoenste Amerikaan komt eraan

Icoon BuitenlandsVolgens het Bureau voor Volkstelling (U.S. Census Bureau) in de Verenigde Staten zal deze week de 300-miljoenste Amerikaan worden geboren of arriveren. De teller die het Bureau bijhoudt zal op dinsdagmorgen om 07:46 lokale tijd naar de 300 miljoen springen.

De laatste keer dat een dergelijke mijlpaal werd bereikt was in 1967, toen de bevolking 200 miljoen personen telde. De Verenigde Staten kennen geen burgerlijke stand zoals Nederland waaruit heel precies de bevolkingsgegevens kunnen worden gehaald. In de Amerikaanse grondwet staat daarom vastgesteld dat de bevolking eens in de tien jaar geteld moet worden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2000 en de volgende keer is logischerwijs gepland voor 2010.

De gegevens voor de 300 miljoenste Amerikaan zijn gebaseerd op nauwkeurige schattingen die vaststellen dat er elke zeven seconden een nieuwe persoon wordt geboren en elke dertien seconden een persoon overlijdt. De gegevens over immigratie en emigratie geven aan dat er elke 31 seconden een nieuwe immigrant bijkomt. Het resultaat van deze gegevens is dat de Verenigde Staten er elke elf seconden een nieuwe inwoner bij krijgt.

Flitsende aanvallen op shots Pokémon Battle Revolution

Van Pokémon Battle Revolution voor de Wii zijn een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven. In deze game moet je, hoe kan het ook anders, je pokémon laten vechten tegen die van andere trainers in verschillende stadions. De gebruikte pokémon kun je importeren uit de DS games Pokémon Diamond & Pearl. De game verschijnt nog dit jaar in de Japanse schappen. Een datum voor een eventuele Europese release is nog niet bekend.








Hongersnood dreigt in Noord-Korea

Icoon BuitenlandsMiljoenen Noord-Koreanen krijgen de komende winter waarschijnlijk te maken met ernstige voedseltekorten. Dit heeft het voedselagentschap van de Verenigde Naties (VN) maandag laten weten.

Nadat Noord-Korea bekend maakte een kernproef te hebben gehouden, volgden er al vrij snel sancties tegen het communistische land. Hoewel de VN eerder verklaarden dat de sancties geen invloed zouden hebben op de voedseldistributie, blijken de landen die eerder voor het grootste deel van de voedseldonaties zorg droegen, aanzienlijk minder giften te gaan doen.

Zuid-Korea zette de steun stop toen Noord-Korea afgelopen juli een aantal raketten afvuurde. De Chinese giften zijn afgenomen tot een derde van wat er vorig jaar gedoneerd werd. Bovendien besloot de Noord-Koreaanse regering eerder al om minder voedsel van het Wereld Voedsel Programma aan te zullen nemen. De Verenigde Staten zegt de voedselgiften wel voort te zullen zetten. Noord-Korea zou al ruim tien jaar afhankelijk zijn van voedseldonaties.

Met name het armste deel van de Noord-Koreaanse bevolking zal het de komende winter zwaar te verduren krijgen. Aangezien er gedurende de winter geen groente en fruit voor hen beschikbaar is, zijn zij aangewezen op de voedseldonaties.

Top of Flop: Sochi 2014 Theme Song

Het zag er aanvankelijk niet naar uit, maar uiteindelijk kwam er vorige week toch nog een verrassende uitslag: "Missing, You, Missing Me" van Deportees is een top, dus. Cyaa verwoordde jullie mening nog als beste: "klinkt wel lekker eigenlijk"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Philip, Valeria, Dima, Sofia, Vladimir, Julia, Max, Dominick, Timaty en Radmir uit Rusland. Dit gelegenheidsensemble van Russische 'music stars' heeft drie weken geleden een videoclip uitgebracht met het nummer "Sochi 2014 Theme Song". Hiermee willen ze hun steun geven aan de Russische stad Sochi als kandidaat voor de Olympische Winterspelen van 2014. Volgend jaar, op 4 juli 2007, zal het Internationaal Olympische Comité tijdens haar 119ste vergadering in Guatemala de naam van de stad bekend maken die de Winterspelen in dat jaar mag gaan organiseren. Naast Sochi, zijn ook nog Salzburg (Oostenrijk) en PyeongChang (Korea) in de race.

cptmarco was niet zo te spreken over dit lied, de duimen gingen omlaag en hij mompelde zoiets als "commercieel gedrocht....".

Ik vind het een leuke song. De melodie is aanstekelijk. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Wegereef beging fout

Arbiter Jan Wegereef heeft afgelopen weekend een grote fout gemaakt in zijn administratie. Na de wedstrijd tussen Vitesse en Willem II verzuimde hij namelijk de gele kaart voor Youssouf Hersi op het wedstrijdformulier te zetten.

Aan het einde van de wedstrijd, toen Vitesse met 1-0 aan de leiding ging, hinderde Hersi de doelman van de Tilburgers, Björn Sengier, zodat deze niet kon uittrappen. Dit leverde de middenvelder een gele kaart op voor tijdrekken. Wegereef vergat echter de naam van Hersi in zijn boekje te schrijven. Op die manier wilde hij voorkomen dat Willem II niet veel tijd meer had om de stand gelijk te trekken.

Na het eindsignaal verzuimde de arbiter om de gele kaart van Hersi op het wedstrijdformulier te zetten. Inmiddels is deze fout door de afdeling competitiezaken weer recht gezet. De middenvelder van Vitesse krijgt zijn kaart alsnog naar aanleiding van de derde registratie.

Gouden Kooi: Natasia pakt Jeroen van Inkel aan

Icoon RadioHet klonk aanlokkelijk: het inleggeld van 10.000 euro terug en hulp bij het zoeken van een baan. Maar bewoonster Natasia van het televisieprogramma 'De Gouden Kooi' gaat er niet op in. Het aanbod kwam van dj Jeroen van Inkel van radiozender Q-music. Maar bij een afwijzing bleef het vanochtend live in de uitzending niet.

"Ik ga je aanbod afwijzen. Ik vind het heel lief, maar ik heb meer zekerheid in de Villa dan ik heb bij jou. Jij kan me geen baan bieden en wat ik wil bereiken kan ik beter hier," zo zei Natasia vanochtend. "Geld is voor mij geen prioriteit. Natasia is het belangrijkste in de Gouden Kooi en zij wil er als een nog betere moeder uitkomen dan ze al is!"

Volgens Van Inkel deed hij het aanbod als bezorgde vader. Over Natasia ontstond eerder namelijk al ophef omdat zij haar kinderen achter liet. Maar over dat vaderschap van Jeroen van Inkel had Natasia wel wat op te merken. "Jij doet je voor als bezorgde papa, toch? Je hebt zoiets van je kinderen zijn ook jouw alles. Maar dan moet je mij eens vertellen, wat is nou erger: een moeder die een perfecte toekomst voor haar kinderen wil en daar ook een stap voor wilt nemen om bij ze weg te gaan en ze een jaar lang bij drie hele goede mama's en een goede vader achter te laten of een vader die zoiets heb van jongens ik trek het even niet meer, die raakt aan de drugs en de drank en laat zich opsluiten in Londen? (...) De eerstvolgende keer dat je mij had willen helpen kom dan met wat zinnigs en heel mooi aanbod en niet met een soort reclamestunt!"

Jeroen van Inkel schrikt hoorbaar van wat Natasia over hem te vertellen heeft. Het gesprek eindigt dan ook zeer ongemakkelijk voor de dj. "Dag Jeroen!", zegt ze nog. Waarna Van Inkel laat weten geen sympathie meer voor de bewoonster te hebben.

Robben genomineerd voor Gouden Bal

Arjen Robben is één van de vijftig genomineerden voor de Gouden Bal, de jaarlijkse verkiezing van het tijdschrift France Football.

De aanvaller van Chelsea is de enige Nederlander op de lijst, die maandag bekend werd gemaakt. Ook Edison Méndez van PSV is genomineerd. Op de lijst staan verder elf Fransen en zeven Italianen. Zinedine Zidane is een van de Franse genomineerden, net als Grégory Coupet, William Gallas, Ludovic Giuly, Thierry Henry, Florent Malouda, Claude Makélélé, Franck Ribéry, Willy Sagnol, Lilian Thuram en Patrick Vieira. De Italiaanse kanshebbers zijn Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gennaro Gattuso, Fabio Grosso, Andrea Pirlo, Luca Toni en Gianluca Zambrotta.

De winnaar wordt bepaald door voetbaljournalisten uit alle Europese landen. Op 27 november zal bekend worden gemaakt wie de Gouden Bal dit jaar wint. Ronaldinho won in 2005 de prijs, en is dit jaar ook weer één van de genomineerden.

De Haan niet blij met Ten Cate

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, heeft geen zin in een aanvaring met Ajax-trainer Henk ten Cate. Toch zal de Fries zich hard op gaan stellen als deze laatste voorkomt dat hij spelers van de Amsterdammers niet meer mag oproepen.

"Als het echt moet, passen we de reglementen strikt toe", zegt De Haan. "Dan eisen we de Ajacieden op. Komen ze dan nog niet, heeft de club een probleem. Maar ik vertrouw erop dat het zo ver niet zal komen."

Hiermee reageerde De Haan op de kritiek die Ten Cate had op het volle interlandprogramma. Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelsson zullen zich, als het aan de Amsterdamse trainer ligt, niet meer beschikbaar stellen voor Jong Oranje. "Die jongens spelen al drie jaar zonder rust door. Zij worden vermoord. Op deze manier zijn ze op hun 25e levensjaar opgebrand", aldus Ten Cate.

Gattuso wil terug naar Rangers

Gennaro Gattuso beweert dat hij ooit terug wil keren naar zijn oude club, het Schotse Rangers. Bij die club werd de Italiaanse middenvelder van AC Milan een ware cultheld.

De wereldkampioen en voormalig Rangers-ster claimt dat hij nog zaken af te handelen heeft in Glasgow. De Italiaan werd als 19-jarige speler van Perugia gehaald, en groeide uit tot publiekslieveling. Toen Dick Advocaat in 1998 trainer werd vertrok de middenvelder.

Gattuso is getrouwd met een Schotse, en staat nog onder contract bij AC Milan tot de zomer van 2011. Toch maakt hij nu al een belofte aan de club en haar fans.

"Ik moet gewoon terug, want ik ben niet op een nette manier weggegaan. Daarom heb ik een schuld naar de fans van de Rangers. Zij hebben me geholpen naar waar ik nu ben, dat moet ik gewoon terugbetalen. Ik heb al met David (Murray, Rangers-voorzitter, red.) gesproken, en hij vertelde me dat de deur altijd openstond."

Ook Petrov lang langs de kant

Martin Petrov zal de eerstvolgende zes maanden niet tegen een bal trappen voor zijn club Atlético Madrid. De Bulgaar liep afgelopen zaterdag schade op aan zijn kniebanden.

Petrov, die namens Bulgarije nog scoorde tegen Nederland twee weekeinden terug, raakte geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Recreativo Huelva (2-1). Al in de eerste helft moest de middenvelder het veld ruimen na een duel met Santi Cazorla. Naar alle waarschijnlijkheid zal Petrov binnen enkele weken een operatie ondergaan.

Toch is het nu al zeker dat de international niet voor maart zijn rentree maakt. Atlético-coach Javuer Aguirre is radeloos. "De pech is ongelooflijk", zegt hij. "Na Maxi Rodríguez is Petrov de tweede speler die we kwijtraken in een tijdsbestek van drie dagen." Rodríguez liep in de interland Spanje-Argentinië een soortgelijke blessure op.

Minister onderzoekt gratis museumdag

Icoon KunstMinister Maria van der Hoeven van Cultuur gaat onderzoeken of musea een dag in de week gratis toegankelijk kunnen zijn. "Een open museumdag spreekt me aan", zei de bewindsvrouw maandag in de Tweede Kamer.

Van der Hoeven laat het onderzoek verrichten op verzoek van PvdA, VVD en SP. De resultaten moeten een rol spelen bij de formatie van het nieuwe kabinet.

Van der Hoeven liet deze zomer weten het besluit van de Tweede Kamer om de vaste collecties in de rijksmusea voortaan voor alle Nederlanderse gratis te maken, niet uit te voeren. De vroegere staatssecretaris Medy van der Laan had zich tot het uiterste tegen een motie daarover verzet.

Vreven één duel aan de kant


ADO Den Haag kan aankomend weekend in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Stijn Vreven. De Belgische verdediger heeft vandaag een schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wilde Vreven voor één wedstrijd schorsen vanwege zijn rode kaart, afgelopen weekend tegen FC Twente. Vreven kreeg rood nadat hij met zijn hand een bal uit het doel sloeg.

Henin traint weer

Justine Henin herstelt goed van haar knieblessure. De Belgische tennisster heeft de training inmiddels weer hervat. Of de winnares van Roland Garos in actie zal komen op de Masters is nog onzeker. Dit toernooi start op 7 november.

"Ik heb nu twee weken om opnieuw mijn ritme te voelen. Ik mag geen pijn meer voelen", aldus Henin op haar website. De Belgische heeft drie weken om volledig te herstellen. Bovendien zal ze wedstrijdritme op moeten doen voordat het Masters-toernooi zal beginnen. De tennisster gaf wel aan dat ze alleen mee zal doen als ze fysiek helemaal in orde is.

Als Henin daadwerkelijk deel zal nemen aan de Masters, dan is er een kans dat de Belgische speelster het jaar als nummer één van de wereld af zal sluiten. Hiervoor moet de tennisster wel tot de finale van dit toernooi komen. Verder zijn ook Amélie Mauresmo (de huidige lijstaanvoerder bij de vrouwen) en Maria Sharapova nog kanshebsters voor deze positie.

Linux-pakket voor PS3 half november beschikbaar

In navolging van de PS2 zal ook de PS3 met een Linux operating system uitgerust kunnen worden. Terra Soft Solutions komt half november met Yellow Dog Linux naar PS3 en Power PC's. In feite houdt dit in dat het Sony-OS niet langer gebruikt wordt, en je de Linux-omgeving van Yellow Dog zult kunnen gebruiken.

Aangezien je hiermee third-party software zult kunnen installeren is het de vraag in hoeverre dit pakket de deur op een kier zet voor illegale games. Vooralsnog heeft het Linux-pakket voor de PS2 hier weinig invloed op gehad.

Meer informatie omtrent het OS en de mogelijkheden vindt je op de website van Yellow Dog Linux.



met dank aan Storm81 voor het melden in het PS3-topic

'Seksschandaal' in Big Brother-huis

Big Brother-bewoner Etiënne blijft de gemoederen bezig houden. Kwam hij eerst in het nieuws vanwege zijn extreemrechtse sympathieën en daarna vanwege zijn homofiele gevoelens, nu blijkt hij seksuele handelingen te hebben verricht bij medebewoonster Marcia, die op dat moment in dronken toestand verkeerde en half sliep. Eerder zou Etiënne ook bewoonster Sabrina al hebben gezoend en betast op haar kont en borsten, terwijl ze sliep.

Nadat voor Marcia duidelijk werd wat er gebeurd was, barstte ze in huilen uit. De makers van Big Brother hebben haar op de hoogte gesteld van de handelingen van Etiënne. Hij zou Marcia in een dronken bui hebben gevingerd. Of Marcia aangifte wil doen, is niet bekend.

Marcia en Etiënne
Marcia en Etiënne

Zie voor meer Big Brother-nieuws de Big Brother Blog!

Jarolim vergroot problemen HSV

HSV blijft niets bespaard nu ook David Jarolim in de lappenmand zit. De Tsjech heeft last van een blessure aan zijn schouder. Hierdoor zal de middenvelder het Champions League-duel tegen FC Porto aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het uitvallen van Jarolim is een nieuwe tegenslag voor de ploeg van Thomas Doll, welke nog steeds wacht op de eerste overwining van dit seizoen. Bovendien spelen de personele problemen ook een grote rol. "Het is uitgesloten dat iemand uit de ziekenboeg inzetbaar is", kijkt Doll vooruit naar de confrontatie met de Portugese ploeg.

Hier wordt onder andere oud-Ajacied Rafael van der Vaart mee bedoeld. De international loopt inmiddels alweer rond op het trainingsveld. Volgens Doll is het echter nog te vroeg voor zijn rentree. Toch gaat de Nederlander mee naar Portugal om zijn geplaagde ploeg te steunen.

Het is overigens nog onzeker of Vincent Kompany mee kan spelen in het duel tegen FC Porto. De Belg heeft nog altijd last van een spierblessure. "We nemen geen risico met hem", liet Doll weten.

'Einde seizoen voor Cech'

De kans is groot dat Petr Cech het doel van Chelsea dit seizoen niet meer zal vededigen. De keeper liep in het duel tegen Reading een blessure aan zijn hoofd op. Nader onderzoek wees uit dat het om een schedelbasisfractuur ging.

Stephen Hunt, spits van Reading, raakte het volle gelaat van Cech met zijn knie toen deze laatste ingleed om de bal te pakken. Volgens Jose Mourinho, coach van The Blues, deed de speler van de tegenstander dit opzettelijk. Na de aanvaring bleef de Tsjechische goalie bewusteloos op de grond liggen. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar later bleek dat het om een ernstige blessure ging.

"Ik ga er vanuit dat Cech zes maanden niet in actie kan komen. Dat is namelijk ongeveer de tijd die nodig is voor het bot om volledig te herstellen. Het kan echter ook nog een stuk langer duren, wanneer blijkt dat zijn hersenen een grotere klap op hebben gelopen dan wij tot nog toe vermoeden", aldus Peter Hamelyn. Deze arts voerde de operatie uit bij Cech.

Verder waarschuwde Hamelyn de technische staf van Chelsea. Cech moet namelijk rustig kunnen herstellen alvorens hij de training weer zal hervatten. "Wanneer hij te vroeg ingezet wordt, kan dat zeer gevaarlijk of zélfs fataal zijn", waren de woorden van de arts. "Wanneer hij wel in actie komt riskeert hij een zwelling van de hersenen bij een eventuele tweede botsing. Dit is levensgevaarlijk, zelfs als de eerste klap niet eens zo heel erg is."

Schaarste PS3 drijft prijzen flink omhoog

In Japan zullen bij de launch van de PlayStation 3 in november slechts 100.000 units beschikbaar zijn. Hierdoor zijn de prijzen bij veel (online) winkels al flink omhoog geschoten. Sony verkoopt de console voor ongeveer 50.000 Yen aan winkeliers. De 'normale' prijs die voor de console gevraagd wordt is iets meer dan 62.000 Yen (ongeveer 420 euro). Echter, sommige winkels hebben de prijs inmiddels al omhoog gegooid tot prijzen van tegen de 80.000 Yen ofwel meer dan 530 euro. In Amerika zijn winkeliers er niet vrij in de prijs van de PlayStation 3 zelf te bepalen dus daar zullen prijzen (buiten Ebay) niet extreem hoog worden. Wel wordt verwacht dat veel winkeliers alleen PlayStations zullen gaan verkopen in combinatie met een hoop games om toch zoveel mogelijk winst te maken.

Eerder vandaag stelde Amazon Japan de pre-orders voor de console open. Enkele seconden na het openstellen van de pre-orders om 12.00 uur onze tijd meldde de site al dat het niet meer mogelijk was om nog te pre-orderen. Hoeveel units Amazon beschikbaar heeft gesteld voor pre-orders is niet bekend gemaakt.

[upd] Steekpartij in uitzendbureau Zwolle

Icoon BinnenlandsIn een uitzendbureau van Tempo-Team in Zwolle heeft een man aan het eind van de ochtend drie mensen neergestoken. Het zou gaan om medewerkers van het uitzendbureau. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe ze er aan toe zijn, is niet bekend, maar ze zouden buiten levensgevaar zijn.

De dader is aangehouden door de politie. "Agenten waren snel ter plaatse omdat ze surveilleerden in de binnenstad, vlakbij waar het incident zich afspeelde. De dader is nog in het uitzendbureau aangehouden. Zijn motief is nog onbekend", meldde een woordvoerder van de politie.

Update 14.57 uur
De dader blijkt een 18-jarige man uit Den Haag te zijn. Hij trok een mes na een woordenwisseling met één van de medewerkers. Twee collega's sprongen vervolgens in de bres. De dader gaf aan nog geld te krijgen van het uitzendbureau.

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.

Totschnig stopt met wielrennen

Georg Totschnig heeft besloten om aan het eind van dit seizoen te stoppen met wielrennen. De renner van Gerolsteiner vierde vorig jaar zijn absolute hoogtepunt. In de Tour de France kwam hij toen na een lange solo door de Pyreneeën totaal kapot gereden als eerste aan op Ax-3-Domaines.

In dertien jaar profwielrennen won hij niet veel, maar reed altijd wel bij de eersten mee. In 2000 won hij de Ronde van Oostenrijk, en daarnaast is hij ook meervoudig kampioen van zijn land. Voor de rest behaalde hij vooral ereplaatsen in de grote ronden. In 1996 werd hij zesde in de Vuelta d'Espana, in 2003 derde in de Giro d'Italia en in 2004 eindigde hij als zevende in de Tour de France.

Afgelopen weekend reed de 35-jarige Oostenrijker in de Ronde van Lombardije nog lang in de kopgroep mee, maar hij kon niet aanhaken toen Paolo Bettini er vandoor ging.

Bolton wil Chelsea een keeper lenen

Bolton Wanderers wil Chelsea uit de brand helpen en is bereid één van zijn keepers aan de landskampioen te verhuren.

Afgelopen zaterdag raakten de Chelsea-doelmannen Petr Cech en Carlo Cudicini geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Reading. "Als Chelsea of José Mourinho geïnteresseerd is, zullen we zeker met ze praten", aldus een woordvoerder van Bolton.

Cech, die een schedelbasisfractuur opliep, zal waarschijnlijk een half jaar aan de kant staan. Cech kwam in de wedstrijd tegen Reading in botsing met Stephen Hunt en werd diezelfde nacht in een ziekenhuis in Oxford geopereerd.

Carlo Cudicini, die Cech verving, moest vlak voor tijd eveneens naar de kant. Na een botsing met Ibrahima Sonko verloor hij kort het bewustzijn, maar hij mocht na een bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis. Het is echter zeer twijfelachtig of Cudicini woensdag voldoende hersteld is, om het doel van Chelsea te verdedigen in de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona.

Bolton heeft vijf keepers onder contract staan: de Finse sluitpost Jussi Jääskeläinen, die al acht jaar eerste keuze is bij de club, voormalig Engels international Ian Walker, de uit Oman afkomstige Ali Al-Habsi, Chris Howarth en stagiair Sam Ashton.

Belletti waarschijnlijk niet tegen Chelsea

Barcelona zal het in de Champions League moeten doen zonder rechtsback Juliano Belletti. In de gewonnen wedstrijd tegen Sevilla (3-1) blesseerde de verdediger zijn schouder. Woensdag speelt Barcelona de uitwedstrijd tegen Chelsea.

Vorig jaar was Belletti de matchwinner toen hij het beslissende en winnende doelpunt in de Champions League-finale maakte tegen Arsenal. De kans dat de 30-jarige back niet speelt overmorgen is ‘vrijwel zeker’.

Barcelona, dat tweede staat in poule A met vier punten uit twee duels, laat Belletti vandaag onderzoeken om de exacte gevolgen van de blessure vast te kunnen stellen.

Kun jij één dag zonder je sigaretten?

Roken is het door middel van inhaleren nuttigen van de rook van smeulende tabak. Hoewel de term ook wel gebruikt wordt voor andere genotmiddelen, wordt indien er geen verdere aanduiding gegeven wordt, tabak bedoeld. Tabak, in het bijzonder in gerookte vorm, is een van de meest gebruikte drugs. Het verslavende effect wordt veroorzaakt door de stof nicotine.

Anders dan de meeste andere drugs, is de verkoop van tabak niet verboden, hoewel er wel hoge accijns op wordt geheven, en het roken ook anderszins wordt ontmoedigd, bijvoorbeeld in Nederland via de Tabakswet die sinds 1 januari 2004 iedere werknemer het recht geeft op een rookvrije werkplek.

Voor de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent is het roken van tabak al zeer lang een onderdeel van de cultuur. Van de Maya's is bekend dat ze rond het jaar 500 al rookten. Aan het einde van de 15e eeuw kwam Christoffel Columbus als eerste Westerling in contact met de tabaksplant. Op 6 november 1492 zette hij twee Spanjaarden, Rodrigo de Jerez en Luis de Torres, aan wal op het eiland Guanahana op de Bahama’s. Tot hun verbazing zagen zij dat de bewoners van het eiland gedroogde opgerolde kruiden rookten. Vooral De Jerez vond dit een interessant gezicht, en terug in Spanje in zijn geboortestad Ayamonte liep hij ostentatief op straat te roken. Hij werd prompt opgepakt op verdenking van tovenarij. Het duurde zeven jaar voordat hij zijn onschuld kon bewijzen en werd vrijgelaten. Een en ander kon niet voorkomen dat de gewoonte zich sindsdien over Europa en verder over de wereld verspreidde.

Tot het begin van de 20e eeuw waren vooral de sigaar en pijp het meest gebruikt. Later werd de sigaret populair toen deze op goedkope wijze konden worden geproduceerd.

Hoewel roken altijd een genotmiddel is geweest, werd het aanvankelijk ook ingezet als geneesmiddel. Het werd aangewend bij verkoudheid, reuma, koorts, slangenbeten, zweren en zelfs syfilis. De eerste alarmseinen tegen tabak dateren uit 1809, toen de scheikundige Vauquelin waarschuwde dat tabak gif bevat. Een andere reden waarom men tegen het roken kon zijn was haar associatie met criminaliteit. In 1870 rapporteerde een zekere Marambat dat 86,9 % van de bajesklanten roken, wat hem deed concluderen dat 86 % van de rokers hun dagen in de cel zullen eindigen. Pas wanneer halfweg de 20e eeuw de eerste ernstige wetenschappelijke rapporten worden gepubliceerd, ontstaan de tegenstanders die zich tegen de sigaret keren omwille van gezondheidsreden. En pas in de jaren zestig van die eeuw kan men spreken van preventie omwille van gezondheidsredenen.

Statistische onderzoeken wijzen uit dat roken (mede)verantwoordelijk is voor een groot aantal sterfgevallen. Ziekten die door roken worden bevorderd zijn onder meer ziekten van hart (hartinfarct) en bloedvaten (atherosclerose), ziekten van de ademwegen (in het bijzonder bronchitis), mondaandoeningen (parodontitis) en kanker (onder meer mondkanker, keelkanker, longkanker, teelbalkanker) en etalagebenen.

Stivoro is een Nederlandse organisatie die is opgericht door het Astma Fonds, de Nederlandse Hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Deze drie zijn ook nog de huidige financiers. Geld voor voorlichting ontvang STIVORO echter vooral van het ministerie van VWS.

Sinds 1 maart 2003 is de naam van de organisatie: STIVORO voor een rookvrije toekomst. De naam STIVORO was oorspronkelijk de afkorting van 'Stichting Volksgezondheid en Roken'.

Het doel van de organisatie is om niet roken normaal te maken. Hiervoor voert de stichting voorlichtingscampagnes, maar ze helpt ook direct mensen om te stoppen met roken. Voor scholen heeft STIVORO lesprogramma's ontwikkeld.

Lies van Gennip is sinds 1 februari 2006 directeur van STIVORO.

STIVORO heeft nu een geweldige actie. Als je een dag niet rookt en je opgeeft op www.verdieneenbeloning.nl krijg je sowieso een gratis tijdschrift, en je maakt nog kans op een mooie tv ook. Doen doen doen!

Slechte generale Galatasaray

Het lukt Galatasaray dit seizoen nog niet echt om te overtuigen. Woensdag speelt de Turkse topploeg in de Champions League tegen PSV, maar het wist in de generale voor die wedstrijd niet te winnen.

De ploeg van Gerets kwam tegen laagvlieger Ankaragücü niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ümit Karan wist Galatasaray nog wel op vorosprong te zetten, maar tien minuten later werd die voorsprong weer ongedaan gemaakt.

Komende woensdag staat Galatasaray in het eigen Sami Yen-stadion tegenover PSV.

Zeer grote brand in Weert

Icoon BrandIn Weert is vanochtend een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Graafschap Hornelaan. De massaal uitgerukte brandweer maakte dit vanochtend bekend. Tevens wordt door de brandweer gemeld dat er gevaarlijke stoffen vrij komen tijdens de brand. De regionale brandweer is bezig met metingen in Budel en omgeving of de gevaarlijke wolk die richting in gaat.

De brand zou zijn uitgebroken in een houtverwerkend bedrijf en is overgeslagen naar andere gebouwen in het pand. In het brandende gebouw zijn onder andere een schoonmaakbedrijf, de gemeentelijke kringloop, een meubelopslagloods en een automaterialenbedrijf gevestigd.

Vooralsnog zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Bewoners van rondomgelegen wijken Molenakker en Biest is aangeraden deuren en ramen dicht te houden. De regionaal officier gevaarlijke stoffen (ROGS) houdt de luchtkwaliteit op meerdere plaatsen in de buurt in de gaten en controleert hoe de wind staat. De Eindhovense brandweer verleent op dit moment assistentie aan de brandweer van Weert.

Met dank aan Ikook voor de submit.

Terry Jenkins prolongeert titel in Zwartsluis


Terry Jenkins wist voor de tweede achtereenvolgende maal het Open Hotel Zwartewater te winnen. Zijn directe tegenstander in de finale was onze landgenoot Raymond van Barneveld, die een sterk toernooi speelde en tot de finale slecht vijf legs moest afstaan.

Van Barneveld had in de halve finale James Wade met 2-0 verslagen, Jenkins wist Alan Tabern met 2-1 te kloppen. In de daarop volgende finale ontliepen beide darters elkaar niet veel. Jenkins kwan als eerste op voorsprong, de eerste set ging met 3-0 naar de Engelsman. Barney pakte met 2-3 de tweede set.

De derde set was voor Jenkins, Van Barneveld wist echter de vierde set weer te winnen waardoor de vijfde set de beslissing moest gaan geven. Daarin was Jenkins met 3-2 de sterkere en won zodoende de finale.

Op het Open Hotel Zwartewater kwam ook Roland Scholten, die met 4-3 van Colin Osbourne verloor, in actie. Hans Blijs wist de laatste 16 te bereiken maar wist niet te winnen van James Wade, Blijs verloor met 4-3.

'CDA voor Lingo om familierelatie'

Icoon TelevisieHet CDA protesteert zo hard tegen het verdwijnen van het televisiespelletje Lingo, omdat Lingopresentatrice Lucille Werner een nichtje is van een prominent CDA-politicus. Dat suggereert althans weblog GeenStijl. Volgens deze website is de fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer, Jos Werner, de oom van Lucille en zou het daardoor komen dat het CDA zo in de bres springt voor het programma.

Eind vorige week werd bekendgemaakt dat Lingo waarschijnlijk van de buis verdwijnt. De reden hiervoor zou zijn dat het spelletje vooral veel oudere kijkers trok, terwijl het op een net uitgezonden wordt dat in de toekomst bedoeld is voor jonge kijkers. Dit leverde in het hele land een storm van protest op, waarbij ook het CDA zich nadrukkelijk uitsprak vóór behoud van het programma. Inmiddels is er ook een protestwebsite in de lucht.


Lucille Werner

Uitslagen MLB-playoffs 15/10

De New York Mets zijn weer op gelijke hoogte gekomen met de St. Louis Cardinals in de strijd om het kampioenschap van de National League in de MLB. In de eerste drie wedstrijden wisten de Mets slechts acht punten bij elkaar te sprokkelen; in wedstrijd vier wonnen ze met 12-5. Vannacht wordt de vijfde wedstrijd in de best-of-seven-series gespeeld.

Championship Series:

American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-4
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
Oakland AthleticsDetroit Tigers5-8
Oakland AthleticsDetroit Tigers3-6
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-3
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals2-2
New York MetsSt. Louis Cardinals2-0
New York MetsSt. Louis Cardinals6-9
St. Louis CardinalsNew York Mets5-0
St. Louis CardinalsNew York Mets5-12

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Ongeluk en een klein hoekje

Het is bijna toevallig, fimpje nummer twee vandaag dat bewijst dat een ongeluk in een klein hoekje zit, deze Engelse politiewagen had zo te zien net wat mensen staande gehouden en bij het wegrijden gebeurt er voor hun neus een ongeluk met een motor, het gebeurt echt in een fractie van een seconde aan de rechterkant van het beeld.

Een geluk bij een ongeluk lijkt te zijn dat de motorrijder in kwestie in ieder geval goed in de beschermende kleding zit, dat kan in dit soort situaties een hoop ellende voorkomen.

Hawking in film over ontstaan universum

De Britse natuurkundige en wiskundige Stephen Hawking zal verschijnen in een driedimensionale film over het ontstaan van het universum. Dit meldde zondag het Britse blad The Sunday Times.

De film zal 'Beyond the Horizon' (Achter de horizon) heten en pogen enkele gecompliceerde theorieën van de wetenschapper Hawking uit te leggen, zoals de stelling dat ruimte elf dimensies heeft en stellingen over het waarom van de knal die het ontstaan van het universum zou hebben betekend.

Een ex-medewerker en medemaker van de televisieserie Star Trek, Leonard Mlodinov, zal met Hawking de filmproductie gaan maken. De 64-jarige Hawking is als gevolg van een ziekte in zeer ernstige mate invalide en moet met behulp van een computer communiceren.



Stephen Hawking

Wat is Dit: Opgave 54 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Davilex en Rottier weten niets van Feyenoord

De woordvoerder van het softwarebedrijf Davilex, waarvan Steven Rottier de oprichter en directeur is, zegt dat het verhaal over een mogelijke 'suikeroom' volledig uit de lucht is gegrepen.

Steven Rottier is de laatste dagen veel in de media genoemd als nieuwe sterke man bij de Rotterdamse voetbalclub, als opvolger van Jorien van den Herik. Johan Derksen meldde dit in het voetbalprogramma Voetbal Insite.

"Niets van waar. Wij weten helemaal van niets. Dit is zowel voor de heer Rottier als voor Feyenoord een heel vervelende en kwalijke zaak. Ook ons bedrijf Davilex ondervindt hiervan onnodige schade. We hebben nog geen idee hoe en door wie dit bericht de wereld in is geholpen. Dat onderzoeken we nog", aldus woordvoerder Peter Eijman.

WK-legende Milutinovic bondscoach Jamaica

Bora Milutinovic, die als enige trainer ooit met vijf verschillende landen actief was op een WK, wordt de nieuwe bondscoach van Jamaica.

De 62-jarige Servische trainer moet met Jamaica proberen zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010. De laatste keer dat het land actief was op een mondiaal eindtoernooi was tijdens het WK van 1998 in Frankrijk, toen ze in de eerste ronde sneuvelden.

Alonso: "Het kampioenschap is nog niet voorbij"

Hoewel Michael Schumacher al niet meer rekent op de wereldtitel, waarschuwt Fernando Alonso ervoor om niet te vroeg te juichen. De Spanjaard mag dan een grote voorsprong hebben, theoretisch heeft Schumacher nog steeds kans om te winnen.

"Het kampioenschap is nog niet voorbij. Pas als de laatste rond geweest is, weten we wie de nieuwe kampioen is. Er kan nog van alles gebeuren. We hebben nog steeds een missie te volbrengen en daar concentreren we ons dan ook op. Ik denk dat het heel belangrijk is om een normaal raceweekend te hebben. We moeten het maximale uit de wagen halen zonder daarbij grote risico's te nemen en we moeten het seizoen tot een goed einde brengen. Als we op hetzelfde niveau presteren als anders, zullen we onze doelen bereiken", aldus Alonso.

Michael Schumacher kan dit weekend alleen nog maar wereldkampioen worden wanneer hij zelf de race weet te winnen en Alonso geen punten scoort. Wanneer dat gebeurt hebben beide rijders evenveel punten en wordt Schumacher kampioen op basis van meeste Grand Prix overwinningen dit seizoen.

Daarnaast is het voor Alonso komend weekend zijn laatste race in diens van het team van Renault. "Ik ben extra gemotiveerd om maximaal te presteren voor mijn vrienden en teamgenoten. Dit is ook de laatste race van Michelin in de Formule 1. Zowel Michelin als Renault hebben mij enorm veel gegeven. Het is onmogelijk voor mij om hen dat terug te geven. Ik kan alleen maar proberen om een zo goed mogelijke laatste race te rijden en onze samenwerking met een titel te bekronen."

Wereldvoedseldag

Vandaag is het de 25ste Wereldvoedseldag, eigenlijk een misleidende naam, want Wereldvoedseldag draait om het tekort aan voedsel in de wereld. Elke dag sterven er namelijk zo'n 28.000 mensen van de honger. Honger is een erg groot probleem in de wereld, en dan hebben we het niet alleen over hongersnoden, maar ook chronische tekorten aan vitamines in het dieet van veel Derde Wereldlanden, tekorten die lijden tot zwakzinnigheid, miskramen, ziekten, permanente ondervoeding, scheurbuik, allerlei problemen waar wij in het westen al in geen tijden meer last van hebben.

Wereldvoedseldag is in 1981 door de Food and Agriculture van de VN uitgeroepen om de wereld te herinneren aan de zoektocht voor een oplossing van het honger- en armoedeprobleem in de wereld. Helaas werken veel westerse landen oplossingen tegen. Zo subsidieert Europa, Europese boeren waardoor er geen eerlijke concurentie is met Derde Wereldlanden, landen die vaak alleen maar consumptie producten kunnen uitvoeren en geen prachtige machines. Toch zijn er wel wat kleinere bedrijven en organisaties die boeren in arme landen ondersteunen zoals bijvoorbeeld Max Havelaar. Helaas is dit niet genoeg en is er nog steeds enorm veel honger in de wereld.

Wil je meer weten over Wereldvoedseldag of je bijdrage leveren aan een oplossing voor dit probleem, kijk dan even op de website van Wereldvoedseldag!

NCTb ziet radicalisering jonge Turken

BinnenlandsDe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) zegt zich zorgen te blijven maken over de aanhoudende radicalisering onder vooral jonge moslims in Nederland. Bovendien ziet de NCTb steeds meer jonge Turken zich aansluiten bij netwerken van radicale moslims die bereid zijn geweld te gebruiken tegen de westerse samenleving.

Voorheen waren Turken nauwelijks betrokken bij dergelijke netwerken. Die bestonden voornamelijk uit moslims met een Noord-Afrikaanse achtergrond. Nu gaat het om kleine groepen Turkse jongeren die als geheel vatbaar lijken te zijn voor de radicale islam. De jongeren vereenzelvigen zich ook steeds vaker met de islamitische gemeenschap, die de plaats inneemt van de Turkse identiteit.

'Slaat nergens op'
De sociaal-religieuze islamitische Turkse stichting Milli Görüş Noord Nederland is verbaasd over de conclusie van de NCTb. De moskeekoepel zegt niets van radicalisering onder jonge Turken te merken, aldus voorzitter Öner Hamurcu.

''Wij zijn al jaren bezig om te zorgen dat jongeren niet radicaliseren. Zodra een jongere ander gedrag gaat vertonen, grijpen we in. Ik begrijp dan ook niet hoe de NCTb tot de conclusie komt dat steeds meer jongeren van Turkse afkomst radicaliseren. Het slaat nergens op.''

Frustratie
Volgens de coördinator Terrorismebestrijding is frustratie over de positie van moslims in Nederland en woede over de gebeurtenissen in conflictgebieden, de reden dat jongeren radicaliseren. Ze krijgen het gevoel ''iets'' te moeten ondernemen.

De toenemende radicalisering onder Nederlandse moslimjongeren blijkt volgens de NCTb verder uit de toename van het aantal Nederlandse studenten dat in het Midden-Oosten, met name in Saoedi-Arabië, een religieuze studie volgt.

ING nieuwe hoofdsponsor Renault

Vanmorgen is officieel bekendgemaakt dat de ING Groep vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van Renault F1 zal zijn. De Nederlandse bank heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Franse autofabrikant.

ING Groep volgt bij Renault de Japanse tabaksfabrikant Mild Seven op als hoofdsponsor. ING Groep behoort tot de twintig grootste financiële instellingen ter wereld. ING Groep is actief in bankieren, verzekeren en vermogensbeheer in ruim vijftig landen. Naast de Formule 1 sponsort ING al langer verschillende hardloopevenementen, waaronder de marathons van New York en Amsterdam.

Alain Dassas, president van het Formule 1-team van Renault, over de overeenkomst: "We zijn opgetogen dat we ING in de Formule 1 kunnen verwelkomen als onze titelsponsor. Het is een belangrijke overeenkomst voor de groei en de ontwikkeling van ons team, omdat het ons stabiliteit geeft op de lange termijn. We kijken uit naar een vruchtbare relatie met deze gerespecteerde financiële instelling."

Teambaas Flavio Briatore: "We zijn trots dat we ING in de Formule 1 kunnen introduceren. ING is een merk dat perfect past bij het imago van het Renault-team. Beide bedrijven zijn dynamische organisaties die graag hun merk willen verstevigen door middel van uitstekende prestaties en innovatief denken. We zijn opgetogen over het feit dat we de komende jaren zullen samenwerken."

Federer wederom op jacht naar record

De Zwitser Roger Federer brak al veel records, maar wat hem betreft komen er daar nog meer bij. Federer wil de eerste tennisser worden met vijf Masters Series-titels in één seizoen en daarvoor moet allereerst het toernooi in Madrid, dat vandaag van start gaat, op zijn naam schrijven.

Federer staat nu op drie gewonnen Masters Series-titels. Eerder dit jaar won hij de toernooien van Indian Wells, Miami en Toronto. In Cincinnati vloog hij er in augustus in de tweede ronde uit tegen Andy Murray. In Madrid heeft Federer een bye in de eerste ronde, en speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Argentijn Gastón Gaudio en de Chileen Nicolás Massú.

Het laatste Masters Series-toernooi van dit jaar is in Parijs.

Rebellen roepen eigen emiraat in Irak uit

BuitenlandsExtremistische soennieten hebben een eigen emiraat uitgeroepen in Irak. De via video-opnames verspreide claim is volgens hen een gevolg van de instemming zondag van het Iraakse parlement met een federaal stelsel.

Een woordvoerder van de Alliantie der Gezalfden claimde voor de soennieten westelijk en centraal Irak. Hij zei dat deze proclamatie het gevolg is van de vorming van een Koerdische alliantie in hun noordelijke deelstaat en de parlementaire toestemming voor de afkerigen (sjiieten uit Midden- en Zuid-Irak) voor hun autonomie.

De niet herkenbaar in beeld gebrachte zegsman riep alle soennieten op mee te werken aan de vestiging van dit kalifaat. Bagdad is er volgens de spreker de hoofdstad van, ofschoon de sjiieten er inmiddels een meerderheid vormen.

Al-Maliki
De Iraakse premier, Nuri al-Maliki, heeft zondag bezworen dat milities en bendes zullen worden ontwapend en ontmanteld. Amerikaanse militairen in Irak willen dat de verbaal beleden vastberadenheid wordt gevolgd door steun aan een groot militair offensief tegen de gewelddadige bendes in het land die steeds meer en steeds grotere bloedbaden aanrichten.

Sektarische strijdgroepen en hun doodseskaders moordden leden uit van de bevolkingsgroep die ze religieus en politiek als tegenstanders zien. Sjiitische en soennitische strijdgroepen leverden ook dit weekeinde slag rond de hoofdstad Bagdad.

Beauty - photoshopped

Er is een campagne aan de gang voor natuurlijke schoonheid, in het filmpje wat daarbij hoort is in een mooie timelaps te zien hoe een dame met pukkels verandert in een femme fatale op een groot billboard langs de weg.

Opvallend is dat de bijbehorende website van een bedrijf is dat middeltjes maakt om er beter uit te zien, de bedoelingen zullen goed zijn, maar ik hou er een beetje dubbel gevoel aan over.

Met dank aan JeRa voor de submit

Kubica terug op oud terrein

Robert Kubica kijkt uit naar de laatste race van dit seizoen, de Grand Prix van Brazilië. Voor de 21-jarige Pool is Interlagos geen onbekend terrein, vier jaar geleden reed hij ook al eens over dat circuit.

"Ik ken het circuit van Sao Paulo nog uit 2002, toen ik in de Formule Renault 2000 reed. Ik was uitgenodigd voor de laatste ronde van het Braziliaanse kampioenschap. Het is een mooie baan, alleen beetje hobbelig. Er zitten een paar lastige bochten tussen, maar ik denk dat het een mooie ervaring zal zijn om met een Formule 1-wagen op Interlagos te rijden," aldus Kubica, die halverwege dit seizoen de plek bij BMW Sauber F1 innam van Jacques Villeneuve.

Hindoes kiezen uit protest nieuw geloof

BuitenlandsIn India zijn zaterdag duizenden hindoes uit de laagste kaste, Dalits of 'onaanraakbaren', uit protest tegen discriminatie overgestapt naar het boeddhisme, christendom of andere godsdiensten. Dit meldt de BBC zondag.

De ceremonies werden gehouden vijftig jaar nadat Bhimrao Ramji Ambedkar overstapte naar het boeddhisme. Hij is de belangrijkste architect van de Indiase grondwet waarin het verbod van discriminatie van de Dalits is vastgelegd.

Tachtig procent van de 167 miljoen Dalits leven echter in geïsoleerde gebieden op het platteland, waar traditionele vooroordelen nog steeds een belangrijkere rol spelen dan de officiële wetten, aldus de BBC. De Dalits moeten in India het meest nederige werk doen, zoals het vervoeren van dode dieren. Hindoes van hogere kastes willen geen fysiek contact met de onaanraakbaren die als onzuiver worden beschouwd.

Track list Elite Beat Agents

Binnenkort verschijnt de Westerse versie van Ouedan. In deze maffe Japanse muziekgame moet je stoere mannelijke cheerleaders helpen om mensen te motiveren. De zeer verslavende gameplay bestaat uit het op de maat van de muziek tikken op het onderste scherm.

De westerse variant van de game die de naam Elite Beat Agents heeft gekregen, is niet alleen een simpele vertaling van het Japanse origineel. Het spel bevat een aangepaste tekenstijl, nieuwe verhalen en andere muziek. Vandaag is de track list van Elite Beat Agents bekend gemaakt, het spel zal onderstaande 19 nummers bevatten:


1. Walkie Talkie Man - Steriogram
2. ABC - Jackson Five
3. Sk8er Boi - Avril Lavigne
4. I Was Born to Love You - Queen
5. Rock This Town - Stray Cats
6. Highway Star - Deep Purple
7. Y.M.C.A. - Village People
8. September - Earth, Wind and Fire
9. Canned Heat - Jamiroquai
10. Material Girl - Madonna
11. La La - Ashlee Simpson
12. You're the Inspiration - Chicago
13. Survivor - Destiny's Child
14. Without a Fight - Hoobastank
15. Believe - Cher
16. Let's Dance - David Bowie
17. Jumpin Jack Flash - Rolling Stones
18. Makes No Difference - Sum 41
19. The Anthem - Good Charlotte




Doelman Peruzzi stopt ermee

Angelo Peruzzi heeft bekend gemaakt dat hij aan het eind van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

De 36-jarige doelman van Lazio is bezig aan zijn 21e seizoen in de Serie A, en speelde gisteren zijn 454e wedstrijd in die competitie. In het verleden kwam hij onder meer uit voor AS Roma, Juventus en Internazionale.

Bij Juventus, waar hij acht jaar speelde, kende Peruzzi zijn grootste successen. In 1996 won hij met de club uit Turijn de Champions League door in de finale Ajax te verslaan. Afgelopen zomer maakte Peruzzi nog deel uit van de selectie van Italië die wereldkampioen werd in Dutisland, al kwam de 31-voudig international zelf geen minuut in actie.

Wesam al D. wordt uitgeleverd aan de VS

Wesam al D.De Nederlandse terrorismeverdachte Wesam al D. zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie laten weten aan Victor Koppe, de advocaat van Al D.

De Nederlander van Irakese komaf werd vorig jaar door een onderzoeksjury in Washington in staat van beschuldiging gesteld voor onder meer betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse militairen in Irak. Al D. is de eerste Nederlander die in de VS voor terroristische activiteiten in Irak is aangeklaagd.

Uit beelden die de actualiteitenrubriek Netwerk in augustus 2005 uitzond, blijkt dat de uit Amersfoort afkomstige terreurverdachte zelf aankondigt een aanslag te zullen plegen op Amerikaanse soldaten in Irak. Op een videoband, die in zijn woning is aangetroffen, staat Al D. samen met anderen (allen gemaskerd) in het Arabisch te praten. De Amersfoorter verklaart op de tape dat ze Amerikanen te grazen willen nemen en dat ze bommen hebben die ze op afstand kunnen bedienen. Ook is te zien dat hij met z'n handen aan een ingegraven explosief zit. De opnamen - van de zogeheten Strijders van Fallujah - dateren van oktober 2003 en zijn in Irak gemaakt. Al D. zegt nu dat hij daar gedwongen werd tot de acties, anders zou hij worden onthoofd.

In 2003 dolde Wesam al D. op Yorin nog met tv-presentator Carlo Boszhard, in het programma Cash & Carlo. In niets leek de nu 33-jarige verdachte in beelden uit die uitzending op een bloeddorstige terrorist. De in sexy en strakke kleding gehulde Wesam - die door Boszhard op de hak werd genomen vanwege zijn enorme accent - won een reis voor twee personen naar Mexico en danste uitzinnig in de televisiestudio.

Kort geding
Advocaat Koppe zegt in een eerste reactie het besluit van de minister wel verwacht te hebben. Hij gaat een kort geding aanspannen om de uitlevering van zijn cliënt alsnog te voorkomen. Al D. vreest nog steeds dat hij in de VS geen eerlijk proces krijgt. Verder is hij bang tijdens zijn detentie in Amerika te worden gemarteld.

Volgens minister Hirsch Ballin zijn er voldoende waarborgen dat de Amersfoorter niet zal worden berecht voor een militaire- , maar voor een federale rechtbank. Daardoor zijn alle rechten voor en bescherming van de verdachte gewaarborgd. De Hoge Raad bepaalde al eerder dat Al D. mag worden uitgeleverd.

Eerste Superprestige-rit voor Nys

De eerste Superprestigeveldrit van het seizoen, in het Belgische Ruddervoorde, is gewonnen door Sven Nys.

De dertigjarige Belg van de Rabobank-ploeg ging in de tweede ronde van de wedstrijd alleen weg en werd niet meer bijgehaald. Hij bleef zijn landgenoten Sven Vanthourenhout, Bart Wellens en Erwin Vervecken ruim voor. Richard Groenendaal was op de vijfde plaats de beste Nederlander. Gerben de Knegt en Thijs Al werden respectievelijk elfde en twaalfde.

Slechte generale repetitie Basel

Net zoals Feyenoord kende FC Basel, de komende tegenstander van de Rotterdammers, geen goede generale voor het Europese treffen van aankomende donderdag. De Zwitsers ging met 4-2 ten onder tegen het laag geklasseerde FC Schaffhausen.

Voormalige Roda JC-aanvaller Cristiano werd een half uur voor tijd naar de kant gehaald bij FC Basel, waar man in vorm Petric één keer wist te scoren. De andere treffer van Basel kwam op naam van Koiji Nakata.

Bestelbusje vs Politiewagen

Een van de agenten in kwestie ziet het aankomen en kan nog relatief rustig opzij stappen, zijn collega heeft minder geluk en zit nog in de auto.

Dan komt er ineens een bestelbusje in beeld en de klap die daarop volgt is gigantisch, mischien dat het er door het camerastandpunt allemaal nog wat extra heftig uitziet, ik hoop dat iedereen het frontaaltje wat de bestuurder van het bestelbusje veroorzaakt er levend vanaf is gekomen.

Met dank aan een anonieme submitter voor de submit

Microsoft lijdt 1.26 miljard dollar verlies met 360

Al jaren draait Microsoft verlies met haar home-entertainment divisie. Toch blijft Microsoft vol achter haar console staan. Ook deze week bevestigde het bedrijf weer dat ze de koers blijven varen die ze hebben ingeslagen. Niet heel verrassend misschien, als je ergens veel geld in investeert wil je het toch eigenlijk wel terug verdienen. Daar komt nog bij dat de 360 toch aardig verkoopt in het Westen, Xbox Live staat als een huis en het games-aanbod dik in orde is.

Dit ziet er natuurlijk allemaal prachtig uit, maar de financiële gevolgen zijn niet klein. In het fiscale jaar van 2005 draaide Microsoft met haar home-entertainment een verlies van 485 miljoen dollar (ongeveer 386 miljoen euro) en in 2006 gaat het al niet veel beter. Na het derde kwartaal dat eindigde op 30 maart kondigde Steve Ballmer al aan dat de ontwikkelingskosten voor de 360 veel hoger uitvielen dan verwacht. Wel, het was inderdaad veel hoger, want het verlies ging in één kwartaal omhoog van $388 miljoen eind maart naar $1,26 miljard (ongeveer €1 miljard) eind juni over het gehele fiscale jaar 2006.

Dit zijn natuurlijk allemaal investeringen, investeringen die Microsoft in 2008 hoopt terug te verdienen. Dit jaar zou de Home Entertainment-divisie voor het eerst winstgevend moeten worden. Maar als dit nu niet gebeurt, gaat Microsoft ooit de strijd opgeven? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar uiteindelijk zijn het de aandeelhouders die beslissen en als die zeggen "enough is enough" dan lijkt toch het einde te komen voor de Xbox.

Uitslagen Frankrijk speelronde 10

In de Franse competitie ontsnapte koploper Lyon aan een gelijkspel, terwijl naaste belager Olympique Marseille niet verder kwam dan 1-1.

Lyon pakte de punten in de thuiswedstrijd tegen Saint Etienne in de slotfase. Juninho Pernambucano tikte van dichtbij de 2-1 binnen. nadat hij even daarvoor nog een penalty had gemist. In de 65e minuut was de Franse landskampioen op voorsprong gekomen via Tiago, maar drie minuten later stond Saint-Etienne alweer op gelijke hoogte nadat een uithaal van Yohan Hautcoer van richting werd veranderd.

Marseille speelde met 1-1 gelijk tegen RC Lens en verzuimde daarmee de achterstand op Lyon weer terug te brengen tot drie punten. Na ruim een uur spelen zag het er nog goed uit. Vooral nadat verdediger Grégory Vignal met rood uit het veld was gestuurd, en Lens met tien man verder moest spelen. Mamadou Niang zette even daarna L'OM op voorsprong, maar tien minuten voor het einde maakte topscorer Aruna Dindane vanaf de strafschopstip de gelijkmaker voor RC Lens.

Uitslagen negende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
PSGSedan4-2
RennesAJ Auxerre3-1
ToulouseValenciennes3-0
RC LensOlympique Marseille1-1
BordeauxAS Monaco1-0
Olympique LyonSaint Etienne2-1
Le MansNancy0-0
TroyesLille1-1
Olympique NiceLorient3-0
NantesSochaux0-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon92522 - 7
2Ol. Marseille92017 - 5
3AS Nancy9169 - 5
4Toulouse FC91512 - 10
5Girondis Bordeaux91511 - 12
6Lille OSC91414 - 11
7RC Lens91413 - 11
8St. Etienne91413 - 12
9Le Mans91312 - 12
10FC Sochaux91212 - 13
11AJ Auxerre91211 - 14
12PSG91112 – 13
13Valenciennes9119 - 13
14FC Lorient9109 - 12
15Stade Rennes998 - 11
16Troyes978 - 11
17Olympique Nice979 - 13
18AS Monaco978 - 12
19Sedan9711 - 16
20FC Nantes967 – 14

Topscorers:

NaamAantal
Pauleta (PSG)6
Dindane (RC Lens)6
Fred (Ol. Lyon)5
Odemwingle (Lille OSC)5

Programma tiende speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 21/10ValenciennesTroyes
za 21/10AJ AuxerrePSG
za 21/10SochauxBordeaux
za 21/10Olympique MarseilleOlympiqye Lyon
za 21/10SedanRC Lens
za 21/10RennesOlympique Nice
za 21/10LilleLorient
za 21/10NancyNantes
za 21/10Saint-EtienneLe Mans
za 21/10AS MonacoToulouse

Details vernieuwde E3 bekend

Werd de E3 2006 nog door ESA president Doug Lowenstein aangekondigd als “de beste plek op aarde om zaken te doen in de entertainment industrie”, een paar maanden na de beurs verraste deze zelfde man ons met de aankondiging dat het uit was met de pret. De E3 was niet meer. Na de schokgolf die deze aankondiging teweeg bracht werd het bericht al snel genuanceerd. De E3 zou wel doorgaan, maar vanaf volgend jaar in een andere vorm: kleiner van omvang en intiemer.

Nu zijn de eerste details over deze E3 in nieuwe vorm vrijgegeven. De E3 Media and Business Summit zoals deze nu bekend staat, zal van 11 tot 13 juli 2007 plaatsvinden in Santa Monica, Californië. Het event zal niet langer plaatsvinden in een grote beurshal maar in een hotel. Hardwarefabrikanten, game-ontwikkelaars en –uitgevers die aan de beurs willen deelnemen kunnen een hotelsuite huren waar ze presentaties kunnen geven aan de pers, netwerken of formele bijeenkomsten met retailers kunnen houden. Bezoekers kunnen zich niet meer opgeven voor de E3, maar zullen door de deelnemers aan de beurs persoonlijk worden uitgenodigd. Hiernaast zullen er diverse lunchbijeenkomsten worden gehouden waar belangrijke figuren uit de zakelijke kant van de industrie zullen spreken. In de woorden van organisator Doug Lowenstein:


"The E3 Media en Business Summit will combine the best elements of the former trade show into a business event celebrating the video game industry's present and future. The new E3 event will be more personal, efficient and focused, and it will provide the top stakeholders who make games, sell games, and cover games streamlined access to the people and products they most need to see".

De focus van de E3 verschuift dus duidelijk van het promoten van nieuwe titels naar het echt zakendoen tussen de gamesproducenten en winkeliers. Als nieuwe titels aan journalisten worden getoond zal dit onder strikt toezicht plaatsvinden. Toch is er ook rekening gehouden met bedrijven die hun producten in een andere setting willen tonen of misschien niet de middelen hebben om een hotelsuite te huren. Vlakbij Santa Monica zal een vliegtuigloods (Barker Hangar) omgetoverd worden tot een conventiehal waar mensen een kleine stand kunnen inrichten om hun producten te tonen. Verwacht hier echter geen stands zoals we die vroeger van de E3 kennen. Eenvoud en soberheid (lees: goedkoop) staan voorop. Voor de genodigde zal busvervoer tussen het hotel en Barker Hangar aanwezig zijn.

Boek: Katy Gardner - De Zolderkamer


Melanie, een moeder van twee jonge kinderen raakt tijdens een onschuldig partijtje verstoppertje spelen haar dochtertje kwijt. De angst van iedere moeder; je kind kwijtraken. Waar is Poppy? Hoe kan ze tijdens een spelletje ín huis iemand kwijtraken tenzij er iemand anders in huis aanwezig was waarvan Melanie niet op de hoogte was? En als dat zo is, wie heeft haar dan meegenomen en waarom? Het zijn de vragen die Melanie bezighouden tijdens de zoektocht naar haar dochtertje.

Koeman: "Rendement Farfan hoger"

Ondanks enkele goede kansen in de wedstrijd tegen Roda JC, kwam Arouna Koné weer niet aan scoren toe. De spits blijft erg dreigend, maar weet, in tegenstelling tot bij het nationale team van Ivoorkust, in PSVshirt nauwelijks te scoren.

Na afloop van de wedstrijd tegen de ploeg uit Kerkrade nam trainer Ronald Koeman het voor zijn spits op. "Je kunt het probleem ook groter maken dan het is. Ik denk dat hij op dit moment gewoon een stukje geluk mist. Het moet niet overdreven worden. Al denk ik wel dat Jefferson Farfan bijvoorbeeld altijd meer zal scoren dan Koné. Maar hij is de laatste wedstrijden wél belangrijk geweest met zijn dreiging en zijn assists."

Eerste nederlaag Advocaat

Dick Advocaat heeft zijn eerste nederlaag geïncasseerd als coach van Zenith Sint-Petersburg. De club ging met 1-0 onderuit tegen Spartak Moskou.

Lange tijd leek het erop dat Zenith een punt uit het vuur ging slepen bij de nummer twee in de Russische competitie. Maar in de blessuretijd gaf Vladimir Bistrov de wedstrijd in Moskou een beslissende wending.

Zenith blijft door de nederlaag op de vierde plaats in de Russische competitie.

Uitslagen België speelronde 9

Het productieve RC Genk heeft met een overtuigende overwinning de koppositie in de Belgische competitie heroverd, terwijl Club Brugge verder achterop in de strijd om de landstitel raakte.


RC Genk was met 5-1 te sterk voor Bergen. Tom Soetaers was met twee doelpunten de productiefste man bij Genk, dat dankzij de 5-1 zege de koppositie heroverde.

Club Brugge raakte verder achterop in de strijd om de Belgische landstitel. In Brussel kwam Club niet verder dan 1-1 tegen FC Brussels. In de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong dankzij Jonathan Tehoue. Een kwartier voor tijd maakte Manasseh Isiaku gelijk.

Uitslagen speelronde 9

thuisuituitslag
Zulte WaregemRSC Anderlecht0-4
Standard LuikSV Roeselare2-1
Cercle BruggeAA Gent0-1
CharleroiSint-Truiden2-1
Lierse SKSK Beveren0-1
SK LokerenGerminal Beerschot0-0
Exelsior MoeskroenWesterlo4-0
FC BrusselsClub Brugge1-1
RC GenkBergen5-1

Stand na acht speelrondes

#club gespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1Racing Genk972024-823
2Anderlecht962119-1120
3Charleroi953114-1018
4Club Brugge952216-817
5Germinal Beerschot942311-814
6Standard Luik942313-1114
7Excelsior Moeskroen942316-1514
8Westerlo942312-1214
9AA Gent942313-1614
10FC Brussels93248-911
11Bergen93249-1111
12Cercle Brugge93157-910
13SK Beveren93157-1210
14SK Lokeren92437-910
15SV Roeselare923417-199
16Zulte-Waregem922510-168
17Sint-Truiden921610-157
18Lierse SK90184-181

Topscorers

#naamclub doelpunten
1.Adnan CustovicMoeskroen8
2.Patrick OgunsotoWesterlo7
3.Mohammed TchitéAnderlecht7

Programma speelronde 10

datumthuisuit
28/10Club BruggeExcelsior Moeskroen
28/10AA GentFC Brussels
28/10BergenSV Zulte Waregem
28/10Sint-TruidenRC Genk
28/10Germinal BeerschotCharleroi
28/10WesterloLokeren
28/10SV RoeselareCercle Brugge
28/10SK BeverenStandard
28/10AnderlechtLierske SK

CD: Clinic - Visitations

Zoals zoveel bands in Engeland verwierf het Liverpoolse Clinic bekendheid dankzij de legendarische DJ John Peel. Visitations is alweer de vierde plaat, maar zoals we van het altijd met mondkapjes bedekte viertal mogen verwachten, is er bar weinig veranderd. Dat belooft dus weer een plaat vol schelle gitaren, eentonige drums, vage keyboards, diepe baslijnen, en Thom Yorke-achtige vocalen.


Noodtoestand op Hawaï na aardbeving

Icoon Ramp De autoriteiten op de Amerikaanse eilandengroep Hawaï hebben zondag na een krachtige aardbeving de noodtoestand uitgeroepen. De staat in de Grote Oceaan werd getroffen door een aardschok van 6,6 op de schaal van Richter.

De beving leidde volgens lokale media niet tot grootschalige schade of persoonlijke ongelukken, mede omdat de beving dunbevolkt gebied trof. Wel werd de schok tot op 240 kilometer van het epicentrum gevoeld en viel in veel gebieden, waaronder in de stad Honolulu, de stroom uit. Circa 3000 personen zijn geëvacueerd uit twee beschadigde strandhotels.

Het uitroepen van de noodtoestand gaf gouverneur Linda Lingle de mogelijkheid de Nationale Garde te mobiliseren. Volgens geologen was de beving de zwaarste die de archipel sinds 1989 heeft getroffen.

Wal-Mart moet personeel 78 miljoen dollar betalen

Icoon Justitie De supermarktgigant Wal-Mart moet zijn huidige en vorige werknemers in de Amerikaanse staat Pennsylvania 78 miljoen dollar als schadevergoeding betalen. Dat heeft een Amerikaanse rechter vrijdag bepaald.

De schadevergoeding is toegekend, omdat Wal-Mart zijn werknemers niet betaalde als ze overwerkten of in pauzes aan de slag gingen. Dit gebeurde tussen 1998 en 2006. De zaak tegen het concern was aangespannen namens 187.000 personeelsleden.

Wal-Mart gaat tegen de uitspraak in beroep. De supermarktonderneming probeert zich juist af te schilderen als een goed werkgever die zich aan de wet houdt. Afgelopen december moest Wal-Mart in een vergelijkbare zaak in Californië 172.000 dollar betalen aan 116.000 werknemers omdat zij geen lunchpauze kregen.

Donderdag overleg ministers VS, Korea en Japan

Icoon Noord-Korea De ministers van Buitenlandse Zaken van Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten voeren donderdag in het Zuid-Koreaanse Seoul overleg over de crisis rond Noord-Korea. Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo maandag gemeld.

De ontmoeting tussen Taro Aso (Japan), Condoleezza Rice (VS) en Ban Ki-moon (Zuid-Korea) staat in het teken van de resolutie die zaterdag werd aangenomen tegen het stalinistische regime in Pyongyang. Dat voerde tot woede van de rest van de wereld vorige week een ondergrondse kernproef uit.

Ban Ki-moon treedt in januari in dienst als de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij liet maandag weten dat hij dan bereid is tot rechtstreeks overleg met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il.

'Chinezen in actie tegen schoenheffing EU'

Icoon Economie Chinese schoenfabrikanten beginnen waarschijnlijk eind deze maand juridische procedures in Europa om een einde te maken aan de heffing die de Europese Unie oplegt op de import van schoenen uit het land. Dat meldde de Chinese staatskrant Beijing Times zaterdag. Een alliantie van schoenfabrikanten is vorige week bijeengekomen om te bepalen welke juridische stappen gezet kunnen worden. De groep treedt op namens ongeveer 150 ondernemingen die getroffen worden door de Europese importheffing.

De EU heeft, na maanden van interne discussie, voor de komende twee jaar een tarief ingevoerd van 16,5 procent op leren schoenen uit China en van 10 procent op Vietnamees schoeisel. Sportschoenen blijven buiten de regeling. De import van Chinese leren schoenen is de afgelopen vier jaar met 1000 procent gestegen. Die uit Vietnam met 100 procent.

Vooral door deze import is de productie van schoenen in de EU met 30 procent gedaald en zijn er 40.000 banen verloren gegaan. Europese schoenfabrikanten hadden bij de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, geklaagd over dumpingpraktijken en oneerlijke concurrentie. Ze beweren dat de Chinese en Vietnamese overheden de fabrikanten in die landen financieel steunen.

DVD: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 1



In 1990, een jaar na de lancering van de commerciele zender RTL4, kreeg Nederland voor het eerst een soap te zien van vaderlandse bodem. Goede Tijden, Slechte Tijden is afgeleid van de Australische soap The Restless Years en het eerste jaar werd de set zelfs geheel bestuurd door de Australische regie. De serie is nog steeds elke werkdag (behalve in de zomer) te zien op RTL4 en zodoende zijn er inmiddels al meer dan 3000 afleveringen uitgezonden. Sinds kort is het hele eerste seizoen op dvd verschenen.

Uitslagen Italië speelronde 6

Hieronder de uitslagen en standen in de Italiaanse Serie A waar Inter Milan weer koploper is geworden. Onderaan nog steeds Fiorentina, Reggina en Lazio Roma met allemaal een negatief puntenaantal.

Internazionale pakt de leiding in de Serie A

Internazionale is de lachende derde geworden in Italië en heeft de leiding in de Serie A weer in handen. Directe concurrenten AS Roma en Palermo verloren van respectievelijk Reggina (0-1) en Atalanta Bergamo (3-2). Inter wist wel te winnen, thuis werd Catania met 2-1 verslagen.

Gemakkelijk hadden de Nerazzurri het zeker niet tegen het gepromoveerde Catania. De gasten uit Sicilie waren op voorsprong gekomen door een prachtig doelpunt van Giuseppe Mascara die de bal over Julio Cesar volleyde. Dejan Stankovic bracht Internazionale weer op gelijke hoogte. Diezelfde Stankovic maakte ook het beslissende tweede doelpunt en bezorgde zodoende Inter de drie belangrijke punten.

De op de bank begonnen Julio Ricardo Cruz, de oud-Feyenoorder, miste nog een strafschop bij de 1-1 stand. Uiteindelijk zou dat geen gevolgen hebben voor de thuisploeg en zou het de koppositie in de Serie A weer voor zich opeisen.


Duur puntverlies voor AS Roma en Palermo

Zowel Palermo als AS Roma hadden een uitermate slecht weekend, beide ploegen wisten geen punten te vergaren en zagen Internazionale hun voorbij gaan. AS Roma verloor met 1-0 bij Reggina, waar het veld zeer nat was door zware regenval. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort na rust door Nicola Amoruso gemaakt. Ondanks een hectische slotfase wisten de Giallorossi geen gelijkmaker meer te produceren.

Ook Palermo ging onderuit, thuis werd verloren van Atalanta Bergamo met 2-3. De UEFA-cup deelnemer kwam al snel op achterstand door een doelpunt van Cristiano Doni. De gasten konden slechts vijf minuten genieten van hun voorsprong toen Mark Bresciano de stand weer op 1-1 bracht. Claudio Rivalta maakte de 1-2 na een half uur maar ook nu wist Palermo weer terug te komen door de 2-2 binnen te schieten.

Met een 2-2 ruststand kon het nog alle kanten op maar uiteindelijk zou Atalanta aan het langste eind trekken. In de 56ste minuut scoorde Fernando Damian Tissone het beslissende doelpunt en ging Atalanta naar huis met drie punten.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
SampdoriaAC Milan1-1
SienaMessina3-1
ParmaUdinese 0-3
TorinoChievo Verona1-0
InternazionaleCatania2-1
EmpoliFiorentina1-2
PalermoAtalanta Bergamo2-3
AscoliLivorno0-2
RegginaAS Roma1-0
Lazio RomaCagliari0-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale642012-814
2AS Roma640210-312
3Palermo640214-1212
4Udinese 63219-411
5Siena63218-611
6Livorno63216-411
7Atalanta Bergamo62317-59
8Empoli62226-58
9Messina62227-78
10Sampdoria614110-107
11Catania61237-125
12Torino61234-105
13AC Milan 63306-24
14 Cagliari 60424-64
15Ascoli60333-83
16Chievo Verona60155-101
17Parma60153-141
18Lazio Roma63128-4-1
19Reggina62228-9-7
20Fiorentina63038-6-10

Programma

DatumThuisUit
21/10MessinaEmpoli
21/10CagliariTorino
22/10CataniaLazio Roma
22/10FiorentinaReggina
22/10LivornoSiena
22/10ParmaAscoli
22/10AS RomaChievo Verona
22/10Udinese Internazionale
22/10Atalanta BergamoSampdoria
22/10AC MilanPalermo

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1BianchiReggina4
-FrickSienna4
-RiganoMessina4
-CrespoInternazionale4

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.