FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 mei 2006

Fijne hemelvaartsdag! (deel 2)

Gister wees Bange Frans ons in deze blog al op een extra lang weekend.
GeenStijl ontdekte al wat er gaat gebeuren. Een tsunami, het modewoord deze eeuw. En we zijn verdomme deze eeuw nog maar net begonnen.
Een kleine schatting, maar zo te zien komt er een golfje van zo'n 9 meter over Nederland heen. Dus zwembroek aan en trappelen maar.
En denk nou niet dat nu weer zo'n kreet is dat de wereld vergaat, deze heeft er serieus over nagedacht.
We gaan er aan met z'n allen.
En wie gaat giro 555 nu spekken? Wij willen ook wel eens een keer een gevulde beurs.

'Vooruitgang in onderhandelingen Iran'

Icoon BuitenlandsTijdens topoverleg in Londen is "grote vooruitgang" geboekt bij onderhandelingen over de kwestie Iran. Een definitief akkoord over de te volgen koers zal echter nog op zich laten wachten, zo maakte woordvoerder McCormack van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekend.

Het overleg ging tussen de permanente leden van de VN Veiligheidsraad (China, Rusland, de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië) en Duitsland. Met name de VS en Groot-Brittannië zijn voor harde maatregelen tegen Iran, omdat zij dat land ervan verdenken haar atoomprogramma te misbruiken om kernwapens te produceren. China en Rusland zijn echter vooralsnog tegen strafmaatregelen.

McCormack liet weten te verwachten dat in de komende week een vervolg op het gesprek plaats zal vinden. Ook gaf hij aan dat Iran via diplomatieke kanalen te kennen heeft gegeven interesse te hebben in directe gesprekken met Washington over de kwestie. McCormack zei echter dat het vermoedelijk gaat om een nieuwe poging van Iran "om van onderwerp te veranderen". De VS blijven bij hun plan van aanpak om samen met andere westerse landen Iran onder druk te zetten. Die druk moet leiden tot beëindiging van het nucleaire programma.

Ook Israël hamert al tijden op het gevaar van Irans nucleaire programma. Premier Olmert zei woensdag nog in een toespraak voor het Amerikaanse Congres dat de wereld "de oorlogszuchtige taal van Iran serieus moet nemen".

NBA: Miami verrast Detroit

De Miami Heat hebben de eerste wedstrijd in de best-of-seven series van de Conference finale gewonnen. De Detroit Pistons werden in Detroit met 91-85 verslagen.

Het leek erop dat de week rust de Heat geen kwaad had gedaan. De Heat kwamen stormachtig uit de startblokken en namen al snel een voorsprong. Vooral Dwyane Wade was ijzersterk. De guard raakte zijn eerste zeven schoten en scoorde 25 punten, ondanks weinig speeltijd vanwege foul-trouble. Detroit schoot slechts 38 procent raak, terwijl van Miami maar liefst 56 procent doeltreffend was.

Detroit, bekend om zijn stugge defensie, leek geen antwoord te vinden op Wade en consorten. Vermoeidheid leek dan ook een oorzaak, aangezien de Pistons een zware serie van zeven wedstrijd tegen de Cavs hadden afgewerkt die slechts twee dagen geleden werd beslist. Miami had door de snelle 4-1 overwinning op de Nets een week meer rust dan de Pistons.

'Kranten mogen tv-station beginnen'

Icoon MediaGrote krantenuitgevers zoals PCM en De Telegraaf Media Groep mogen in de toekomst een tv-station gaan beginnen. In de huidige mediawetgeving is dat nog verboden maar staatssecretaris Van der Laan (Mediazaken) vindt dit "niet meer van deze tijd." Commerciële tv-stations mogen wel een krant beginnen maar andersom niet, Van der Laan spreekt van 'oneerlijke concurrentie'. De drie grootste uitgevers van Nederland (PCM, De Telegraaf en Wegener) hebben de laatste jaren te maken met aanhoudende oplagedalingen. Een eigen tv-station zou de omzet kunnen verhogen, en de winst laten stijgen. Van der Laan bespreekt haar voorstel volgende week vrijdag in de ministerraad.

In de mediawetgeving staat dat uitgevers die meer dan 25 procent van de markt bezitten geen tv-station mogen beginnen of runnen. De uitgevers zijn niet blij met deze regel, anders zouden ze zich kunnen ontwikkelen tot grote multimediale ondernemingen. PCM en Wegener hebben allebei een marktaandeel van 25 procent, de Telegraaf bezit ongeveer eenderde van de krantenmarkt. Het Commissariaat voor de Media, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en de Tweede Kamer zijn voorstanders van het plan.

Rossi niet naar Formule 1

Valentino Rossi heeft vanmiddag laten weten voorlopig niet de overstap naar de Formule 1 te maken. De Italiaan heeft enkele malen getest voor het team van Ferrari, maar is voor zijn gevoel nog niet klaar met de MotoGP

"Ik zal voorlopig doorgaan met motorracen. Het was een fantastische ervaring om met Ferrari te mogen testen, maar ik ben nog niet klaar met de MotoGP. Ik ben nog steeds erg gemotiveerd."

Rossi beleeft dit jaar tot dusver een slecht seizoen in de MotoGP. De Italiaan wist pas één race te winnen en staat achtste in het klassement.

Danilo Hondo opnieuw geschorst

De Duitse wielrenner Danilo Hondo is opnieuw geschorst. Het hoogste gerechtshof vernietigde een eerdere uitspraak van een kantongerecht die Hondo in april dit jaar vrijpleitte.

Hondo, een Duitser die met een Zwitserse licentie fietst, kreeg een schorsing opgelegd van twee jaar nadat hij werd betrapt in de Ronde van Murcia. Nadat deze schorsing werd teniet gedaan, ging Hondo rijden voor het team Lamonte, waar de sprinter in korte tijd al drie wedstrijden op zijn naam schreef. Het is niet bekend wanneer Hondo weer mag koersen. Hij gaat in hoger beroep.

Adventure Everlight aangekondigd

Begin dit jaar werd in Duitsland een nieuwe developer/publisher opgericht, The Games Company. De line-up van het bedrijf is zeer divers. Na onder andere een voetbalmanager, een kaartspel een een strategiespel op de markt gebracht te hebben, willen ze nu een adventure gaan uitbrengen.

Het spel gaat Everlight - Candles, Fairies and a Wish heten en eind dit jaar voor ongeveer 40 euro in de winkel liggen. De nadruk ligt op zeer gedetailleerde graphics. Er zullen meer dan 20 personages in het spel voorkomen met ieder hun eigen karaktereigenschappen, er zal een dag- nachtritme zijn en creatieve puzzels maken het geheel af.

Middelpunt van Everlight is het buitenbeentje Melvin. Hij wordt op school gepest omdat zijn klasgenoten hem vreemd en in zichzelf gekeerd vinden. Melvin wil eigenlijk niets liever dan in zijn eigen fantasiewereld leven en daar avonturen beleven als ridder of tovenaar. Hij bedenkt allerlei magische spreuken maar keer op keer wordt hij hardhandig in de realiteit teruggesleurd. Als hij op een dag een bijzondere kaars aansteekt komt hij in een wereld terecht waar magie en tijdreizen werkelijkheid zijn.
Drietal nieuwe LotR: Battle for Middle-Earth 2 screens

Er zijn drie nieuwe screens verschenen van de Xbox 360 versie van Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2. Hoewel de PC-versie al in maart is verschenen, volgt de Xbox 360 versie pas op 14 juli.

Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2 zal zich afspelen in het Noorden waar Sauron vecht tegen legers van elfen en dwergen. Dit keer kun je een eigen held maken en naar eigen smaak aanpassen. Ook kun je zelf bepalen waar je een basis bouwt, omdat je dit keer overal op de map zonder restricties kunt bouwen. Het vorige deel was vooral gericht op gevechten ter land, maar in deel twee zul je ook gevechten op zee zien. LOTR: Battle for Middle Earth 2 zal 15 missies per te spelen volk bieden, maar ook nieuwe eenheden, helden, rassen, multiplayer modes zullen aanwezig zijn.
[upd] Verdonk: Rutte is een fraudeur!

Icoon PolitiekVVD-staatssecretaris Mark Rutte heeft in zijn streven om lijsttrekker te worden van de VVD fraude gepleegd. Dat beweert zijn voornaamste tegenstrever Rita Verdonk. Rutte zou tegen alle afspraken in bij zeker drie partijafdelingen ledenlijsten hebben opgevraagd. Het team van Verdonk heeft enkele dagen geleden een klacht ingediend tegen deze handelswijze.

Het campagneteam van Rutte ontkent de beschuldigingen. "We hebben de lijsten niet opgevraagd en ze zijn niet in ons bezit", stelt woordvoerder Frits Huffnagel. Het kamp-Rutte wil verder niet op de beschuldigingen ingaan. Een woordvoerder van het team van Verdonk bevestigde vandaag dat er een klacht is ingediend tegen Rutte bij Jan-Kees Wiebenga, die in opdracht van de VVD toeziet op de verkiezing.

Overigens blijkt Verdonk nét iets meer kans te maken op de overwinning. Uit de reglementen blijkt dat de minister wint op het moment dat de stemmen door een gelijk aantal voor beide partijen staken, omdat ze aan het begin van de lijsttrekkersverkiezing een lager nummer lootte. Eerder verzette het team-Verdonk zich tegen de partijregels, toen bleek dat een per post verstuurde stem overruled kan worden door een internetstem. De VVD-leden kunnen nog tot vannacht hun stem uitbrengen. 70 procent zou dat inmiddels al gedaan hebben.

Update 20.40 uur
Het hoofdbestuur van de VVD heeft de partijafdeling Den Haag berispt omdat het ledengegevens heeft verstrekt aan sympathisanten van Rutte. Rutte en zijn campagneteam zouden hier zelf niet bij betrokken zijn geweest. Volgens een woordvoerder van het partijbestuur is er nog geen formele klacht ingediend door Verdonk, maar is er inmiddels aangekondigd dat dit nog wel gaat gebeuren.

Rutte versus Verdonk

Jump

Op 11 september hebben we met afgrijzen naar de mensen gekeken die uit de Twin Towers sprongen. Je vraagt je af wat je op dat moment denkt, dat je zo'n val overleeft?

Ga maar eens op een drie hoog flat gebouw staan, zelfs daar spring je niet vanaf zonder dat je instinct ingrijpt.
Toch gaat er een knop om, je neemt op dat moment een risico die je waarschijnlijk onderbewust neemt.
Deze video* laat zien hoe een vrouw haar kind naar beneden wil "gooien", die overigens op wonderbaarlijke wijze zichzelf behoed van een doodsklap en vervolgens zelf ook springt.

Met dank aan de anonieme submitter
* video niet geschikt voor de overgevoelige kijker.

EK: Jong Oranje verliest van Oekraïne

Icoon Nederlands ElftalJong Oranje heeft vanavond de eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar met 2-1 verloren van Oekraïne. Ondanks dat coach Foppe de Haan de beschikking had over spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Romeo Castelen en Ron Vlaar miste Nederland de overtuiging en scherpte.

Oekraïne bleef verdedigend goed op de been, en wist dankzij een onterechte strafschop en een mislukte buitenspelval naar 2-0 uit te lopen. De Haan probeerde in de tweede helft nog het spel te doen kantelen door Ismaïl Aissati, Haris Medunjanin en Collins John in te brengen, maar het mocht niet baten. Pas in de blessuretijd wist Gijs Luirink een tegentreffer te scoren. Huntelaar, door velen gezien als dé spits voor het 'echte' Oranje, deed zijn best maar werd door de verdediging van de Oekraïne vakkundig afgestopt.

Jong Nederland speelt in de groepswedstrijden nog tegen Denemarken en Italië. De eerste twee ploegen van de groep gaan door naar de halve finale. In de andere groep wonnen gisteren Duitsland en Frankrijk van respectievelijk Servië & Montenegro en gastland Portugal. Later vanavond spelen Denemarken en Italië tegen elkaar.

---
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Independent developers ook via Gamersgate

Gamesgate, de downloadservice van Paradox Entertainment, krijgt vanaf juni twee nieuwe games erbij. Birth of America en Mount and Blade. Dit zijn games van independent developers die normaliter zelf de distributie voor rekening nemen. Op deze manier hoopt Paradox dat kleine, onbekende developers met veelbelovende games toch een kans krijgen.

Mount and Blade bevindt zich overigens nog in beta-fase. Op de site kan je een demo downloaden en mocht je dit bevallen kan je voor een vriendelijk prijsje de rest van de game unlocken.

EK: Jong-Oranje onderuit tegen Oekraine

Nederland heeft zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 verloren. Tegen de Oekraine ging Oranje met 1-2 onderuit.

Nederland startte de wedstrijd niet goed. Er werd veel baslverlies geleden, hierdoor kreeg Huntelaar geen poot aan de grond. Oekraine was duidelijk de beste ploeg en via Michalik kregen ze ook de eerste kans, maar die maaide over de bal heen.

Nadat Milevski in het doelgebied was gevallen, mocht de Oekraine een penalty nemen. Milevski nam die zelf en scoorde de 1-0. Pas nadat Oranje achter stond, begonnen ze beter te spelen. Maar kopballen van Vlaar en Emanuelson leverde niets op.

In de tweede helft sloeg Oekraine weer toe. Doordat verdediger Verhaegh niet oplette, waren er plotseling vier Oekrainers voor keeper Vermeer opgedoken. De keeper had geen kans en Fomin scoorde de 2-0.

Daarnaast moest Oranje alles op alles zetten, maar tot echte kansen kwam het niet, Een treffer van Huntelaar werd afgekeurd omdat volgens de scheidrechter er een duwtje vooraf was gegaan. De zege voor de Oekraine kwam niet meer in gevaar, ook niet nadat de kersverse speler van AZ, Gijs Luirink, in de blesssuretijd de 2-1 scoorde.

Aankomende vrijdag moet Oranje het opnemen tegen Denemarken.

Karakteristieken

Nederland - Oekraine 1-2
39' Milevski 0-1 penalty
52' Fomin 0-2
90'+2 Luirink 2-1

Scheidrechter: Lehner (Oos)
Geel: Huntelaar (Nederland), Fomin, Tsjeberiatsjko (Oekraine).

Opstellingen
Nederland: Vermeer, Verhaegh (John/80), Vlaar, Luirink, Braafheid (Aissati/46),Hofs (Medunjanin/72), Schaars, Emanuelson, Castelen, Huntelaar, De Ridder.

Oekraine: Pijatov, Jarmasj, Jatsenko, Tsjigrinski, Romantsjoek, Tsjeberiatsjko, Poekanitsj (Oberemko/74), Maksimov, Michalik, Fomin (Alijev/80), Milevski.

Wigger IV

Naast Wigger I, II III hebben we nu nummertje IV.
Het lijkt een rage te worden, waar we nu zo langzamerhand wel op uitgekeken zijn. Maar wie zijn wij om ze tegen te houden, wij hoeven er niks voor te doen om ze voor lul te laten staan.

Deze jongen vergeet alleen zijn twee mooie zilveren oorbelletjes.

Met dank aan dWc_RuffRyder voor de submit

En om bezig te blijven, is hier Wigger V

Met dank aan cryotek voor de submit

Gears of War verschijnt komende herfst

Cliff Bleszinski, de hoofd designer van Gears of War, heeft bekend gemaakt dat het spel deze herfst op de Xbox 360 zal gaan verschijnen.

Bleszinski sprak met Bill Gates tijdens een opname voor de MTV documentaire Gears of War: The Race to E3. Het gesprek ging als volgt: Bill Gates vroeg "How does it look for shipping this fall?" Bleszinski antwoordde hierop "We'll make it happen."

In de third-person shooter Gears of War kruip je in de huid van Marcus Fenix, die een planeet mag gaan redden van een invasie door de Locust Horde. Gears of War zal geen conventionele multiplayer kennen, maar wel een co-op modus, wat een grote focus is van de game. Jij en nog iemand anders kunnen via Xbox Live samen de strijd aan gaan binden met de Locust Horde.


Demo en Trailer voor Rush for Berlin

Rush for Berlin is een tactische RTS-game die zich afspeelt op de Europese gebieden tijdens WO II. Het doel van de gamer is om de Duiters te verslaan d.m.v. het binnenvallen van Berlijn. Dit kun je doen door je als gamer te verplaatsen in de huid van Britse/Amerikaanse/Franse troepen, of misschien vind je het wel leuk om het Rode Leger van de Soviet Unie te spelen.

De demo waar hieronder naar verwezen wordt betreft een deadmatch en een R.U.S.H. Het is mogelijk om de demo online te spelen.

De demo is hier te vinden.

Tevens is er van Rush for Berlin onlangs een trailer verschenen, die is ook te bekijken.

De trailer is hier te vinden.


Rush for Berlin

Battlefield 2 v1.3 patch released

Er is een nieuwe patch verschenen voor Battlefield 2. Deze nieuwe patch heeft de volgende adds en fixed gehad:
quote
==================================================
Patch v1.3
==================================================

== NEW FEATURES ==
- Air dropped vehicles:
Squad members can now send a request up the chain of command for a vehicle to be dropped at their location.
- Co-op:
Co-op Mode allows you to play Single Player levels on the Internet and LAN with both AI controlled bots and human players. Several new options have been created that will allow the server creator to modify how the bots behave in game.
- Number of Bots: This setting allows you to determine the total number of bots that will spawn in game.
- Bot Ratio: This setting allows you to determine the percentage of total bots that will spawn for each team. For example, setting this value to 25 means that 25% of the total bots will spawn in Team 1, and 75% in Team 2. Team 1 is always the MEC, Chinese, or their allies, while Team 2 is always the USA, EU, and their allies.
- Bot Difficulty: This setting determines the skill level of the bots. 10 is easiest, 100 is the most difficult.
- Default Kit Selection:
The kit that you used last is remembered at the beginning of the round and between maps.

== BUG FIXES & GAMEPLAY TWEAKS ==
- Fixed issues with remote console and linux server
- Prevented ban list from being cleared in the event of a server crash.
- Fixed the bug where helicopters abandoned in the air would continue flying.
- Fixed issue with player not properly ranking up on servers where they continuously play.
- If the player joins a squad while dead, the player will not be able to use the squad leader as a spawn point until they have respawned once.
- Flag Capture bar now reacts accurately to players entering the capture radius.
- Fixed bug where friendly vehicles showed as valid targets
- Friendly Vehicle lock: Lock-on weapons do not lock on to friendly vehicles. The box with an X through it will still appear, but a lock tone will not sound and then if fired, the missile will not track the friendly target.
- Fixed bug that altered mini map functionality
- Adjusted missile count on BF2SF helicopters.
- Fixed bug with Special Forces rank names.
- Fixed repairing HUD for the engineer when in a vehicle
- Adjusted award criteria
- Fixed a client crash after entering 300 characters into the IP address using "connect to IP"
- Fixed a tech hang when creating a single player account from an offline account
- Fixed crash when switching from BF2 to BF2:SF (or vice versa)
- Fixed a crash caused when a player is joining a map and another player logs into the same account
- Fixed a Dragon Valley exploit
- Fixed a bug on Zatar Wetlands where AA missiles would not lock onto oil towers
- Fixed a bug that caused the Eurofighter explosion to appear as a Mig-29 wreckage
- Armor Bar removed from occupied machinegun emplacements
- Fixed a bug on Kubra Dam and Zatar Wetlands that caused enemy AA sites to not display in bombing HUD
- Special Forces
- Firing crossbow from open vehicle position causes others to see player weapon firing
- Fixed Repair Hud for the engineer when in a vehicle and repairing a team mate vehicles
- Fixed a bug on Strike at Karkand where players were able to get inside a building by Train Accident when FF is turned off
- Fixed the commander toys on Wake Island 2007 so that the US can no longer disable the Chinese artillery
- Fixed a bug in Zatar Wetlands 32 where commander assets were not being properly dropped to the location specified by the User.


De patch is te downloaden in twee versies; de gewone-versie (83mb) en de full-versie (438mb).

File planet
Fileshack
Fileshack full
Gamestar
VGPro full
Computer games
Computer games full
Kfiles
Gamers Hell
Gamers Hell Full
Filesi3d
Files i3d full

Gitaroo Man Lives! komt naar Europa

Vandaag is bekend gemaakt dat de nieuwe Gitaroo Man-game niet alleen in Japan zal verschijnen, maar ook in Europa te koop zal zijn.

In 2002 verscheen de aparte muziek game Gitaroo Man voor de PlayStation 2. In deze game is U-Ichi de laatste in leven zijnde GuitarMan. Hij kan zijn gitaar als wapen tegen boosaardige wezens gebruiken en zijn hondje Puma kan zich transformeren in een ghetto-blaster. De game kreeg veel positieve reviews in zowel de V.S. als Japan en werd door een gelimiteerde oplage een verzamelobject in de V.S.

Gitaroo Man Lives! voor de PSP is het vervolg op de originele Gitaroo Man. Deze nieuwe PSP-versie zal ad hoc spelen met meerdere mensen mogelijk maken, waarbij spelers tegen elkaar kunnen spelen of met elkaar. De muziek in de Japanse versie van het spel zal bestaan uit liedjes van bekende Japanse popmuzikanten, voor Europa zal er waarschijnlijk een andere tracklist komen.

Het spel verschijnt deze maand in Japan, maar de Europeanen zullen nog tot het najaar moeten wachten voordat ze deze game kunnen gaan spelen. Om de tijd te doden kun je hieronder alvast een aantal screens van het spel bewonderen of hier de trailer van het spel bekijken.Nieuwe screens Elebits


Er zijn weer nieuwe kijkplaatjes voor de Pikmin-Of-Tomorrow: Elebits.Er is nog niet veel bekend over dit spel, behalve dat er verstoppertje wordt gespeeld, dat de wii-mote wordt gebruikt als virtuele arm, en dat het allemaal iets met energie te maken heeft.
Alles kan worden rondgegooid in de game, en spelers zullen de verstopte Elebits moeten vangen om het speelgebied te vergroten. De E3 demo speelde zich alleen af in een huis, maar de bedoeling is dat de uiteindelijke versie hele steden gaat bevatten.

Elebits staat gepland als launchtitel.

Vidmar moet een punt achter loopbaan zetten

"Zes maanden geleden voelde ik me on top of the world. Nu staat mijn hele wereld op zijn kop." Tony Vidmar moet zich nog echt realiseren wat er met hem is gebeurd. Eerder werd al bekend dat hij het WK moet missen, nu moet de Australische verdediger noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten.

Door een keuring twee maanden geleden bleek dat Vidmar een vaatvernauwing in de linker kransslagader heeft. Deze diagnose werd bevestigd bij second opinions, die uitgevoerd werden in Melbourne en Londen. "Ik speelde min of meer met mijn leven. Mij werd verteld dat als ik zou blijven voetballen, dat fataal zou kunnen zijn," aldus Vidmar tijdens een persconferentie in Melbourne.

En dus zette de 35-jarige linksback een punt achter zijn loopbaan. "Ik heb een vriendin en twee kinderen. Je wilt er zijn als ze opgroeien. Op de korte termijn is het heel teleurstellend, maar er is meer in het leven voor mij." Over twee weken gaat hij onder het mes in Londen.

Na de operatie zou hij nog kunnen voetballen, vertelden de doktoren hem. "Maar in juli word ik 36 jaar", aldus Vidmar. Eind jaren 80 begon Vidmar zijn voetballoopbaan bij Adelaide City Force. In de zomer van 1995 belandde hij bij NAC Breda, waarbij hij na avonturen bij Glasgow Rangers, Middlesbrough en Cardiff City in de zomer van 2005 terugkeerde. In totaal speelde hij 410 competitieduels, waarin hij 28 maal wist te scoren. Hij speelde 75 keer voor het Australische nationale team, op 16 november 2005 kwam hij voor het laatst voor zijn vaderland in actie.

Oranje start tegen Kameroen met eerste keus

Bondscoach Marco van Basten wil zaterdagavond, tijdens de oefenwedstrijd tegen Kameroen, met zijn beoogde basisploeg voor het WK beginnen. Van Basten zei woensdag ook dat alle 23 spelers tijdens de drie resterende oefeninterlands voor de start van het WK nog in actie komen.

Behalve tegen Kameroen, speelt Oranje op 1 juni tegen Mexico en op 4 juni tegen Australië. Alledrie de oefenwedstrijden zijn zo goed als uitverkocht.

Tot nu toe speelde Van Basten tijdens het trainingskamp in Lausanne twee maal een uitgebreid partijspelletje. De voorhoede van de beoogde basisformatie bestond toen uit Robben, Van Nistelrooij en Kuijt. Cocu, Van Bommel en Van der Vaart stonden op het middenveld. Doelman Van der Sar kreeg hulp van de verdedigers Mathijsen, Ooijer, De Cler en Kromkamp. De twee laatstgenoemde vleugelverdedigers kregen speeltijd omdat Van Bronckhorst en Jaliens nog niet konden meespelen. Van Bronckhorst komt pas vanavond in Lausanne aan, en Jaliens is herstellende van een vleeswond.

Van Basten wil al zijn 23 selectiespelers nog voor het begin van het wereldkampioenschap aan het werk zien. "De basisformatie die ik nu in mijn hoofd heb, kan namelijk nog heel goed veranderen. Spelers kunnen heel erg in vorm raken maar ook minder worden. Daarom wil ik tijdens de komende drie oefenwedstrijden iedereen zien spelen", aldus de bondscoach.

Touzani naar Aberdeen

Karim Touzani speelt vanaf volgend seizoen voor het Schotse Aberdeen. De verdediger had een aflopend contract bij FC Twente en kon daarom transfervrij overstappen.

Bij de Schotse club komt Touzani samen te werken met manager Jimmy Calderwood. "Ik ben heel blij met Aberdeen, voor mij is dit een goede stap. Ik heb 1,5 jaar niet gespeeld, bij Aberdeen hoop ik veel aan voetballen toe te komen", aldus de 25-jarige verdediger.

De afgelopen twee seizoenen speelde Touzani bij Twente, waar hij het afgelopen seizoen maar twee competitiewedstrijden voor speelde. Eerder speelde de verdediger voor FC Utrecht.

F*ck je vrienden

Jaja, heel handig; hoe veroorzaak ik een rel tussen mijn vrienden:

- Vul het nummer van de ontvanger in. Bijvoorbeeld die leuke chick, die helaas bezet is door persoon X
- Vul het nummer van de zogenaamd afzender in. Bijvoorbeeld persoon X.
- Vul een bericht in dat ervoor zorgt dat die chick boos wordt op persoon X, het uitmaakt, en jou kiest!
Sit back and enjoy..
Na dit geheim smsen / anoniem smsen, moeten ze nog iets uitvinden dat je vanuit het nummer van iemand anders kan bellen…

Via VK forum

Met dank aan Jesuz voor de submit

Kuyt gewild in Engeland

Liverpool wil Dirk Kuyt hebben. Dat mag geen verrassing heten, maar dit keer komt de stelling vergezeld van een benadering van Feyenoord door de Engelsen. Voor de handtekening van de Nederlander is echter wel concurrentie.

"De voorzitter van Feyenoord heeft me geïnformeerd dat er een nieuwe benadering is geweest door de Europees kampioen van vorig jaar," aldus Kuyt tegenover de krant The Independent. Daaraan voegde hij toe dat hoewel hij gelukkig is bij Feyenoord graag in de Premier League zou spelen. "Vorig jaar stond dat ook op het punt van gebeuren dus voorlopig wil ik mij op het wereldkampioenschap concentreren omdat mijn hoop opnieuw ijdel zou kunnen blijken." Feyenoord wees destijds een bod van 15 miljoen euro af. Kuyt scoorde in 101 wedstrijden in Rotterdamse dienst 71 keer.

Naast Liverpool wordt Newcastle United al langer in verband gebracht met de Katwijker, en coach Glen Roeder is voornemens om Kuyt tijdens het wereldkampioenschap te gaan bekijken. Spits Alan Shearer beëndigde bij de Magpies afgelopen seizoen noodgedwongen zijn carrière.

'Straatvegers Amsterdam bang voor jeugd'

BinnenlandsPersoneel van de Amsterdamse reinigingsdienst is in de wijk Overtoomse Veld in Amsterdam-West zo bang voor de jeugd, dat het alleen nog 's ochtends tussen 7.30 uur en 10.00 uur schoonmaakt. De medewerkers voelen zich bedreigd en geïntimideerd door schooljeugd en hangjongeren.

De hangende jongeren zouden de straatvegers geregeld bekogelen en vernielingen plegen aan de veegwagens. Dezelfde jongelui veroorzaken overigens ook grotendeels de rotzooi op straat. Om te voorkomen dat de buurt ernstig vervuilt, maakt de reinigingsdienst nu wel elke dag schoon.

NOS teletekst meldt bovenstaande feiten op basis van een door het desbetreffende stadsdeel verzonden e-mail aan de bewonersvereniging.

Stadsdeel Slotervaart laat in een reactie weten dat er niks van de berichten klopt. Er wordt wel degelijk geveegd, ook na 10:00 uur. Voor zover bekend bij de leiding van het stadsdeel en bij de politie worden de reinigingsmedewerkers ook niet bedreigd. Wel hebben ze last van drukte op straat tijdens schoolpauzes, doordat er 17 scholen zijn met leerlingen uit de hele stad.

Zabel weet weer wat winnen is

Erik Zabel heeft zijn eerste seizoenszege geboekt. De 35-jarige Duitser won de eerste rit in de Bayern Rundfahrt via een massasprint.

De Belg Pieter Ghyllebert was de vluchter van de dag. Ondanks een voorsprong van 13 minuten werd hij toch vijf kilometer voor de eindstreep gegrepen door het peloton. Erik Zabel bleef Hasselbacher en Siedler voor bij de finish. Zeer verheugd meldde hij: "Ik had me voorgenomen om ook dit jaar hier een rit te winnen en dat me dat al op de eerste dag lukt is geweldig!"

Alleen 600 euro versie PlayStation 3 in Europa

Er is al veel gezegd over de prijs van de PS3 sinds de E3, en het lijkt er voorlopig niet op dat dit snel zal veranderen. Een tijdje terug meldden we dat er geruchten waren dat alleen de 60GB versie van de PS3, die voor rond de 600 Euro over de toonbank zal gaan, in Europa zou verschijnen.

Het hoofd van Sony Computer Entertainment Division in Groot Brittannië, Ray Maguire, heeft dit nu bevestigd. De redenering achter dit besluit volgens Maguire is dat er geen markt is in Europa voor de 20GB versie, die eveneens geen Wi-Fi en HDMI zal bevatten. Je kunt je afvragen waarom er hiervoor in andere landen wel een markt voor is, maar niet in Europa.

Roddick onzeker voor Garros

Andy Roddick moet vrezen voor zijn deelname aan Roland Garros. De Amerikaan raakte in een wedstrijd van de World Team Cup geblesseerd aan zijn voet.

Roddick probeerde na zijn behandeling nog wel verder te spelen, maar gaf bij een 4-2 achterstand op, waardoor Nicolas Massu de wedstrijd won. Het is nog niet duidelijk of de nummer vijf van de wereldranglijst verstek moet laten gaan voor Roland Garros, dat zondag van start gaat.

A-Rod is niet de enige topspeler die met een blessure kampt. Dinsdag liep Lleyton Hewitt een enkelblessure op na een na een afwezigheid van een paar maanden. Ook Coria ligt in de lappenmand. El Mago heeft inmiddels al afgezegd voor Roland Garros.

Zembla wees uitzending over Bos af

De VARA/NPS-documentaireserie Zembla zal voorlopig geen kritisch profiel maken van PvdA-leider Wouter Bos. Een voorstel van een Zembla-redacteur om ook de handel en wandel van Bos eens kritisch tegen het licht te houden, nadat dit eerder deze maand met Ayaan Hirsi Ali en minister Verdonk gebeurde, is door eindredacteur Kees Driehuis afgewezen. Dat meldt weekblad HP/De Tijd deze week.

Volgens het blad lijkt het er op dat Zembla liever rechtse dan linkse politici op de korrel neemt. Driehuis ontkent dat overigens in een reactie: ''We hebben het PvdA-beleid onlangs nog aan de orde gesteld in uitzendingen over Uruzgan en het vmbo-onderwijs. Trouwens, élke politicus wordt hier ter redactie wel een keer genoemd, maar er moet wel een aanleiding zijn om aan een project te beginnen. Bij Bos was die er niet.'' Dat Bos volgend jaar een grote kans maakt om minister-president te worden, vindt Driehuis schijnbaar nu geen goede aanleiding. Hij sluit echter niet uit dat Zembla volgend seizoen alsnog iets met Bos gaat doen.

Het schijnt dat de redacteur die het Bos-voorstel deed, onlangs ook voorstelde om een uitzending aan kernenergie te wijden. Ook deze suggestie werd door de Zembla-redactie weggewoven. Driehuis zou de betreffende redacteur zelfs bars hebben gevraagd of hij nog wel bij Zembla past. Eindredacteur Driehuis wilde hier tegenover HP/De Tijd niet op ingaan.

Giro: Basso schenkt Piepoli etappezege

De Italiaan Leonardo Piepoli heeft de zeventiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. In de slotklim van de 120 kilometer lange rit bleef hij samen met Ivan Basso over, net als gisteren.

De etappe begon met vertraging. De renners eisten een aanpassing van het parkoers vanwege sneeuwval op hoogte. De organisatie stippelde een alternatieve route uit, waarin de beklimming van de Passo delle Erbe werd afgelast. Tevens werd de laatste 5,5 kilometer van de slotklim geschrapt, deze ging over een onverharde weg.

In de slotklim stelden wederom Di Luca, Savoldelli en Cunego teleur. In tegenstelling tot gisteren moest Basso het dit keer wel zonder zijn CSC-leden stellen. Dit leverde hem echter totaal geen problemen op. In de laatste kilometers raakten Ivan Basso en Leonardo Piepoli als enige coureurs vooruit en met weinig strijd werd de etappezege door Basso aan de rijder van Saunier Duval geschonken.

Sergej Gontsjar verscheen niet meer aan het vertrek. Gontsjaer die na de vijfde en na de zevende rit de roze trui droeg,liep bij een val vrijdag een knieblessure op en wil met het oog op de Tour de France geen enkel risico nemen. Daarnaast heeft hij last van bronchitis.

Giro d’Italia – 17e etappe :

PlaatsRennerPloegTijd
1L. Piepoli Saunier Duval3.21.26
2I. BassoCSCz.t
3J.E. GutierrezPhonak0,15
4F. PellizottiLiquigas0,19
5J. Perez CuapioPanaria0,28

Klassement:

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC67.56.31
2J. E. GutierrezPhonak5.43
3G. SimoniSaunier Duval10.34
4P. SalvoldelliDiscovery Channel10.58
5F. PellizottiLiquigas12.30

'Gristenhond' doet aangifte tegen GeenStijl

Rogier HavelaarRogier Havelaar (foto) van de ChristenUnie voelt zich beledigd door GeenStijl. Op het weblog werd Havelaar, voorzitter van CU-jongerenorganisatie PerspectieF, een gristenhond genoemd. De bewuste uitspraak 'Sterf gristenhond sterf' werd overigens niet gedaan door één van de medewerkers van GeenStijl, maar door een gebruiker. De reactie blijkt inmiddels gemodereerd te zijn, volgens de CU op verzoek van de partij.

Havelaar vindt het onacceptabel dat mensen dergelijke uitlatingen doen, in plaats van een redelijke discussie te voeren, zo liet hij vandaag weten. De bewuste reactie was naar aanleiding van een sarcastisch schrijfsel van LucasDeLinksel*l, die een column van Havelaar bekritiseerde waarin de CU'er opriep het probleem van de webcamseksende jeugd aan te pakken, onder meer door providers maandelijks een overzicht van bezochte websites naar internetgebruikers te laten sturen.

De PerspectieF-voorzitter heeft inmiddels aangifte gedaan tegen GeenStijl. "Op Geenstijl.nl werden uitlatingen gedaan als 'sterf gristenhond sterf', 'stelletje gore fundamentalisten' en 'straks beginnen ze nog met aanslagen'. Dit vind ik onacceptabel, daarom heb ik aangifte gedaan. Niet zozeer omdat ik me bedreigd voel", verklaarde Havelaar. Hij maakt zich zorgen over de wijze waarop er wordt gediscussieerd op het internet. "GeenStijl is een voorbeeld van een website waar leden ongenuanceerd en anoniem de meest grove uitlatingen doen. Dit is geen manier van discussieren in een gezonde samenleving." Havelaar heeft volgens de site van PerspectieF bijval gekregen van een aantal collega's van andere jongerenorganisaties, zoals Ruben Zandvliet van de JS en Klaas-Jeroen Terwal van de JOVD.

Gisteren werd GeenStijl naar aanleiding van het stukje ook al op de hak genomen door de site Gristelijk.nl. "Het is met GeenStijl net als porno. Het lijkt aantrekkelijk, maar hoe meer je je er mee inlaat, hoe triester je wordt", schreef ene Kees Dijkstra.

Update
GeenStijl heeft ondanks alles Havelaar alvast een fijne Hemelvaart toegewenst.

Gristenhond 1
Gristenhond 2
De reactie is inmiddels op verzoek van de CU gemodereerd

Nieuwe screens Faces of War

Er zijn weer wat nieuwe plaatjes geschoten van de tactische historische game "Faces of War".In Faces of War speelt de speler veldslagen na van de tweede wereld oorlog. De legers van Engeland, Amerika, Rusland en Duitsland zullen worden ingezet in de verschillende missies die het spel rijk is.De ontwikkelaars zijn vooral trots op de AI waardoor je soldaten zelf initatief tonen en tactieken bepalen.Het spel is onder ontwikkeling bij Best Way, en wordt uigegeven door Ubisoft.

Meubels in Veenendaal in de hens

Een inferno heeft rond half drie vanmiddag duizenden meubels in Veenendaal in vlammen doen opgaan, een schade opleverend die in de miljoenen loopt. De brandweer is met man en macht uitgerukt om het vuur te bestrijden, terwijl ze tegelijkertijd maatregelen nemen voor nabijgelegen bedrijven.

De eigenaar van het verwoeste meubelmagazijn is de winkelketen Poppeliers Meubelen. Het bedrijf zal waarschijnlijk duizenden van zijn klanten slecht nieuws moeten brengen; naar verluidt stonden er voornamelijk door klanten bestelde meubelen in de opslagruimte.

FOK! was er snel bij en heeft wat plaatjes kunnen schieten.


Veenendaal op dit moment

Tjallingii verrast in eerste etappe België

Maarten Tjallingii heeft de eerste etappe van de Ronde van België gewonnen. De Nederlander won na een magnifieke solo en pakt hiermee ook de leiding in het algemeen klassement.

De Ronde van België opende met een vlakke rit van 181 kilometer van en naar Oostende. Al zeer snel zorgde de wind en een valpartij voor dat het peloton in stukken brak. De eerste groep bevatte gedurdende de rit iets meer dan twintig renners. Met nog veertig kilometer te gaan en een voorsprong van ruim zeven minuten werd het duidelijk dat de winnaar uit de voorste groep met onder meer Boonen, moest voortkomen.

Bij een tussensprint vond een splijtende demarrage plaats van Maarten Tjallingii. De Nederlander, rijdend voor Skil Shimano, wist ondanks de wind de achtervolgende groep onder aanvoering van de Quickstep-trein voor te blijven. Op indrukwekkende wijze kwam Tjallingii als eerste voor de streep, gevolgd door Tom Boonen die met speels gemakt de sprint om de tweede plek won. Met zijn zege zal Tjallingii eveneens leider zijn in de Ronde van België

Uitslag eerste etappe Oostende - Oostende (189 km):

#CoureurPloegTijd
1.Maarten Tjallingii (Ned)SKS4:13.55
2.Tom Boonen (Bel)QSI0.19
3.Max van Heeswijk (Ned)DSCz.t.
4.Baden Cooke (Aus)UNIz.t.
5.Mikhailo Khalilov (Oek)LPRz.t.

Grote brand op luchthaven van Istanbul

Icoon BuitenlandsAlle vliegverkeer van en naar Istanbul is gestremd vanwege een grote brand op de internationale luchthaven Atatürk. De brand zou woeden in een vrachtterminal op het vliegveld. Volgens de berichtgeving van de Turkse televisie is er onder de reizigers op Atatürk paniek uitgebroken. De autoriteiten zijn bezig iedereen te evacueren.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wellicht is er kortsluiting ontstaan, door een verkeerde connectie in het elektronische systeem. Volgens een bestuurder van de stad Istanbul zijn er drie gewonden. Mogelijk zitten werknemers in de terminal vast in de vuurzee, zo meldde de Turkse tv-zender NTV. Boven de luchthaven hangen dikke metershoge rookwolken. De brand, die inmiddels onder controle zou zijn, wordt onder meer bestreden met brandweervliegtuigen.

Brand op de luchthaven van Istanbul
Medewerkers vluchten weg na het uitbreken van de brand

Met dank aan izmie, babbelbox, CrazyTaxi, Iggy, ziggyziggyziggy en JoeKurr voor de submit.

Geen Dolby Digital voor de Wii

De officiële hardware documentatie die geleverd wordt aan Wii-ontwikkelaars heeft bevestigd wat sommige audiofanaten al vreesden, de Wii zal geen Dolby Digital surround sound ondersteunen. Dit is geen gevolg van een gebrek aan rekenkracht, maar door het feit dat de Wii geen optische uitgang heeft.

De officiële documenten lezen “No digital output supported”. Dat is klare taal, en zal dus betekenen dat de Wii ongeveer de zelfde audio mogelijkheden zal hebben als zijn voorganger. Er is een audio/video aansluiting aanwezig waar meerdere typen kabels op kunnen worden aangesloten, composiet, S-video of component audio/video is mogelijk.

Op de E3 maakten alle draaiende spellen gebruik van Dolby Pro Logic II, dezelfde standaard die door het broertje GameCube wordt gebruikt. DPLII gebruikt een matrix systeem om 5.1 surround te encoderen op stereo geluid, en veel game studio’s zijn er in geslaagd om er toch een goed ruimtelijk geluid mee te maken.

Het moet worden benadrukt dat dit nog steeds niet de definitieve hardware is, dus er is nog een klein kansje dat er alsnog Dolby Digital functionaliteit wordt toegevoegd. Hoewel de officiële documenten zeker weinig hoop geven.

Kahn en Ballack willen geen seksspeeltje zijn

De Duitse doelman Oliver Kahn en stervoetballer Michael Ballack hebben geen enkele behoefte om een seksspeeltje te zijn. Via de rechter probeert het tweetal de eroticaverkoper Beate Uhse aan te pakken. Het bedrijf heeft met het oog op het WK voetbal twee speciale vibrators in de aanbieding, de 'Olli K.' en de 'Michael B.'.

De echte Olli K. en Michael B. kunnen dat niet erg waarderen. Ze zeggen geen toestemming te hebben gegeven voor verkoop van hun 17 centimeter lange naamgenoten. Beate Uhse is zich echter van geen kwaad bewust. Volgens een woordvoerster van de firma zijn niet de echte namen gebruikt voor de vibrerende producten, maar alleen afkortingen. Dat is volgens de firma toegestaan.

Unsere jungs jubeln erst dann, wenn er ganz drin ist.


Met dank aan OllekeBolleke voor de submit.

Tenenlikker slaat toe van onder auto

tenenlikkenRotterdam had het, Tulsa in de Verenigde Staten heeft het. Een man die het voorzien heeft op de tenen van welgevallige dames. De 'Tulsa Toe Licking Bandit' sloeg toe op een parkeerplaats van supermarktketen Wal-Mart. Hij had zich verborgen onder de auto van zijn slachtoffer.

"Ik voelde dat er iets aan mijn voeten likte", verklaarde de vrouw aan de media. "Ik dacht eerst dat het een hond was, maar toen ik naar beneden keek, bleek het een onbekende man te zijn. Ik vroeg hem waar hij mee bezig was, maar toen sloeg de lafaard op de vlucht."

Het is overigens niet erg waarschijnlijk dat de tenenlikker uit Tulsa dezelfde is als de man die Rotterdam tot twee jaar geleden onveilig maakte. In de Nederlandse havenstad ging het om een negroïde man, in Tulsa om een man van Latijns-Amerikaanse of Indische origine. De dader riskeert een lichte veroordeling voor openbare zedenschennis. In Nederland bleek het in augustus 2004 niet mogelijk de tenenlikker wegens ontuchtig gedrag aan te pakken.

Met dank aan Intelligence voor de submit.

Bigger Bang-tour van Stones uitgesteld

De start van het Europese gedeelte van de Bigger Bang-tournee van The Rolling Stones is uitgesteld. De reden is de revalidatie van gitarist Keith Richards (62), die eind april uit een palmboom op de Fiji-eilanden viel en daarbij zijn hoofd beschadigde. De muzikant is na een hersenoperatie sinds vorige week weer thuis in de Verenigde Staten, en aan de beterende hand.

Volgens een woordvoerder van de band zijn de eerste vijftien concerten uitgesteld. De tournee zal nu begin juli beginnen, op een nog nader aan te kondigen plaats. De concerten in de Amsterdam ArenA, die gepland staan voor 30 juli en 1 augustus, lopen vooralsnog geen gevaar. De uitgestelde concerten worden aan het eind van de tour ingehaald. De Britse groep zou oorspronkelijk aanstaande zaterdag haar de Europese concertenreeks in Barcelona starten.

Werken bij UbiSoft?

De gamesindustrie groeit nog altijd hard en er zijn dus ook steeds meer mensen nodig in deze tak van sport. UbiSoft komt op dit moment een productmanager tekort voor hun kantoor in Nederland. Het is de natte droom van veel gamers om hier te gaan werken, dus grijp je kans!
quote
Voor ons Ubisoft Benelux kantoor in De Meern zoeken wij een:

Product Manager (M/V)
Taken en verantwoordelijkheden

* Opzetten marketing, joint promotions, trade- en PR-acties voor releases in Nederland
* Back catalogue beheer
* Intensief contact onderhouden met specialised media en partners
* Aansturen PR en DTP bureaus
* Beheren interne processen en budgetten
* Informatie verstrekken aan sales, retail en distributiepartners
* Intensief contact onderhouden met en rapporteren aan Marketing Director en hoofdkantoor in Parijs

Profiel

* Bekendheid en relevante werkervaring met entertainmentmarketing van ongeveer één of enkele jaren
* Afgeronde HBO studie (bv HEAO – CE)
* Uitstekende ervaring met MS Office
* Bekend met grafische programma’s als Adobe Photoshop en Acrobat
* Stressbestendig & organisatorisch sterk zijn
* Flexibele instelling & pro actief zijn
* ‘Spin in het web’-mentaliteit
* Affiniteit met PC- en console games & entertainment, ervaring met het spelen van games is een pré
* Vloeiende kennis in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal
* In bezit van rijbewijs

Wij bieden:

* Prettige, internationale werkomgeving
* Afwisselende werkzaamheden
* Passende beloning

Je motivatie en C.V. kun je mailen naar jobs@ubisoft.nl


Babel traint apart, Jaliens helemaal niet

Ryan Babel heeft vanmorgen de training van het Nederlands elftal apart van de groep afgewerkt. De aanvaller van Ajax kampt met een lichte liesblessure.

Kew Jaliens sloeg de training van het Nederlands elftal nog over. Hij herstelt van een vleeswond in zijn bovenbeen. Giovanni van Bronckhorst voegt zich vanavond bij de selectie van het Nederlands elftal, hij komt later omdat hij vader geworden is.

Grote anti-terreuractie in Engeland

Icoon TerrorismeDe politie in Engeland is bezig met een grote anti-terrorismeactie. Deze actie concentreert zich rond Manchester en Liverpool. Er wordt gezocht naar mensen die betrokken zijn bij het organiseren van aanslagen in het buitenland. Tot nu toe zijn er negen mensen gearresteerd in Liverpool, Birmingham en Manchester. Twee verdachten zijn ondertussen weer vrijgelaten. Er zijn 55 huiszoekingen gedaan.

De actie, die vannacht rond vier uur begon, is onder meer gericht tegen een goededoelenorganisatie en een militante Libische gevechtsgroep. De organisatie zou zich bezighouden met het rekruteren en financieren van mensen voor terroristische organisaties. Ook zouden de verdachten indirecte banden met Al Qaeda hebben.

Bij de voorbereidingen van de antiterrorisme actie was ook de inlichtingendienst MI5 betrokken. Voor deze actie in het noordwesten van Engeland zijn ruim 500 politieagenten ingezet. Precieze aanklachten zijn nog niet bekendgemaakt.

Met dank aan Intelligence voor de submit.

Een flinke dosis Wild Summer screens

De eerste beelden voor het spel Wild Summer zijn uit. Voor Novarama, de Spaanse studio die het spel ontwerpt, is dit hun eerste titel.
Het spel doet denken aan de GTA serie, dat eigenlijk wel een apart genre kan worden genoemd. De speler is totaal vrij om in de stad rond te lopen, hoewel er een groot verschil is met GTA; er zijn geen wapens beschikbaar.

In Wild Summer kruipt de speler in de huid van een typische adolescent die z’n zomer goed wil besteden. Auto’s, clubs en meisjes komen allemaal voorbij in deze ietwat vreemde eend in de bijt. Het spel is gebaseerd op films als Karate Kid en Fast Times at Ridgemont High.Capello nieuwe algemeen directeur Juventus

Juventus heeft Fabio Capello benoemd als algemeen directeur. Capello krijgt het daardoor erg druk, want hij blijft ook werkzaam als coach. Dat laatste alleen als Juventus in de Serie A blijft.

Hij gaat bij de Italiaanse landskampioen werken als een manager naar Engels model. De combinatie van Capello is een primeur in Italië want niet eerder koos een Italiaanse club voor deze constructie.

Tiener overreden door taxibusje

Icoon BinnenlandsIn Woerden is gisteren een 10-jarige jongen om het leven gekomen toen hij een bal onder een taxibusje wilde halen. Hierbij werd hij overreden en overleed hij ter plekke.

Rond 16.00 uur vond het ongeluk plaats aan de Jasmijnlaan. Samen met een paar kinderen was het slachtoffer aan het voetballen, toen de bal onder het busje terecht kwam. Op dat moment dat de jongen de bal eronder vandaan wilde halen trok de 55-jarige bestuurster van het busje net op. Toen ze merkte dat ze ergens overheen reed, stopte ze gelijk. De jongen was al overleden toen de hulpdiensten arriveerden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

'Valerie Zwikker had seksnacht met Kluivert'

Icoon ShowbizzTelevisiepresentatrice Valerie Zwikker (vandaag 34 geworden!) zou onlangs een wilde seksnacht beleefd hebben met voetballer Patrick Kluivert (29). Dat valt te lezen in twee roddelbladen deze week. Volgens één van de bladen was bij het privé-feestje in Hotel The Grand in Amsterdam nog een derde persoon betrokken; styliste Rossana Lima.

Het triootje zou plaats hebben gevonden aan de vooravond van het huwelijk van Oranje-keeper Edwin van der Sar, afgelopen zaterdag in Amsterdam. Na afloop van een feestje waar Zwikker flirtend gespot werd met Kluivert, zouden de twee gezamenlijk naar het hotel zijn vertrokken. De presentatrice is woest over de roddel, zo zegt ze in De Telegraaf. "Het hele verhaal over mij, Patrick Kluivert en een wilde nacht... hij heeft misschien wel een wilde nacht gehad, maar niet met mij!" Zwikker zegt de bewuste avond met haar kersverse nieuwe vriend op stap te zijn geweest.

Ook Lima reageert als door een wesp gestoken. "Nou ja, hou alsjeblieft op zeg. Nee hoor, we zijn gewoon gezellig uit geweest. Niets meer en niets minder. Ik heb het veel te druk met mijn gezinnetje en mijn werk om me hiermee bezig te houden."

Valerie ZwikkerPatrick KluivertRosanna Lima
Kluivert in de sandwich bij Zwikker (links) en Lima?

Vader cel in voor thuishouden dochter

OnderwijsEen Joodse vader uit Leidschendam moet binnenkort 11 dagen de cel in omdat hij zijn 17-jarige dochter een jaar lang heeft thuisgehouden. Volgens de man werd zijn dochter, een vmbo-leerlinge, op het Veurs Lyceum uitgescholden voor ''kankerjood'' en kreeg ze opmerkingen over vergassing en de Hamas naar haar hoofd geslingerd. De directie van de school greep volgens hem niet in.

De school bestrijdt dat: ''Wij hebben juist ontzettend veel gedaan voor zowel vader als dochter. Aan alle kanten hebben we geprobeerd om de problemen rond deze leerlinge op te lossen en dat is óók gelukt. Dat blijkt wel uit het feit dat ze nog steeds in dezelfde klas zit met de jongens die haar zo vreselijk zouden hebben gepest. Ze is nu bezig met haar eindexamens en daarom vraag ik me echt af of het in haar belang is dat haar vader juist op dit moment de hele zaak oprakelt'', aldus schooldirecteur Cees Booij.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël is indertijd ook bezig geweest met de affaire, maar trok uiteindelijk zijn handen er van af. Volgens CIDI-directeur Ronny Naftaniel vond zijn organisatie het een schande dat het meisje door deze kwestie ruim een jaar niet naar school ging: ''Daar had best een andere oplossing voor bedacht kunnen worden.''

Telecom Italia nieuwe sponsor Ferrari

Telecom Italia wordt de nieuwe sponsor van Ferrari. Het telecommunicatiebedrijf zal vanaf januari 2007 drie jaar lang Ferrari gaan steunen. Telecom Italia zal de sponsoring gebruiken om het merk Alice te promoten.

Aan het einde van dit seizoen verliest Ferrari de sponsoring van het Britse telecombedrijf Vodafone, dat zal overstappen naar McLaren. Teambaas Jean Todt is dan ook zeer blij met de nieuwe deal. "We zijn er trots op om partners te worden met zo'n prestigieuze onderneming als Telecom Italia. Innovatie, het streven naar perfectie en de competitiegeest zijn slechts enkele eigenschappen die Ferrari en Telecom Italia met elkaar gemeen hebben. Die gezamelijke eigenschappen zullen de basis vormen van een nauwe en productieve samenwerking."

Stroom was vijf jaar lang te duur

Icoon EconomieTussen 2000 en 2005 hebben Nederlandse huishoudens en bedrijven teveel moeten betalen voor stroom. De elektriciteitsproductiebedrijven hebben in die tijd ten onrechte een bevoorrechte positie gehad bij de invoer van stroom. Dat is het oordeel van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.

Door een regeling van het ministerie van Economische Zaken was het in die periode voor een groot aantal energiebedrijven niet mogelijk om veel goedkope stroom uit het buitenland te importeren. De Nederlandse productiebedrijven kregen bij de liberalisering van de energiemarkt voorrang op het elektriciteitsnet, omdat ze vastzaten aan langlopende contracten met buitenlandse leveranciers.

De belangenvereniging voor zakelijke energieverbruikers VEMW gaat, naar aanleiding van de uitspraak van het college, claims indienen bij het ministerie van Economische Zaken ter waarde van honderden miljoenen euro's.

Duizenden jongeren in Amsterdam 'zoek'

BinnenlandsAmsterdam gaat ambtenaren op huisbezoek sturen bij zo'n 6.000 jongeren, die 'administratief zoek' zijn. Volgens PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb betreft het Amsterdammers in de leeftijd van 16 tot 23 jaar die niet meer op school zitten, maar ook geen werk of uitkering hebben; althans waar van dat niet bekend is.

Aboutaleb: ''We gaan bij de jongeren thuis langs om te weten te komen wat ze doen, maar zonder ze direct op te jagen. Er staat geen straf op niks doen. Wij willen gewoon weten waar ze mee bezig zijn en of ze te motiveren zijn om nog naar school te gaan of hulp nodig hebben bij het zoeken naar een baan. Het wordt dus ook geen controleactie, maar meer een zoekactie.''

Nieuwe footage Super Mario Galaxy

Er is weer een trailer uit voor de langverwachte Super Mario Galaxy.
De trailer laat goed zien hoe de unieke zwaartekracht werkt; Mario springt rond van komeet naar komeet en laat allerlei mooie scenes zien uit deze nieuwe titel.Wat ook opvalt is het tamelijk irritante, hyperactieve sterretje.
edit: Dat is dus je wiimote cursor, en blijkbaar is de speler lichtelijk gespannen.

De trailer is hier te vinden.
Helaas zullen alleen de mensen met een IGN-Inside account de HD versie kunnen bewonderen.

Grote wietkwekerij in loods suikerfabriek

In het Brabantse Standdaarbuiten is de politie sinds gisteren bezig met de ontmanteling van een enorme hennepkwekerij in een loods van de voormalige suikerfabriek. De politie trof in drie afzonderlijke ruimtes 4.300 hennepplanten alsmede 300 stekjes aan.

De straatwaarde van de softdrugs bedraagt volgens justitie 800.000 euro. Er zijn twee Polen aangehouden die zich in het pand bevonden.Agenten druk doende met ruimen hennepplanten

Duitse beer moet afgeschoten worden

Icoon BuitenlandsEen bruine beer die de afgelopen dagen voor onrust zorgde in de grensstreek van Duitsland en Oostenrijk moet worden afgeschoten. Volgens de Beierse milieuminister Werner Schnappauf betreft het een 'probleem-beer' die mogelijk gevaarlijk kan worden voor mensen. "Dit beest is door het dolle heen. Gelooft u mij, dit was een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen", verklaarde de CSU-politicus.

De eerste bruine beer die in 170 jaar in Duitsland is gesignaleerd zou in de nabijheid van het plaatsje Garmisch-Partenkirchen binnen korte tijd elf schapen hebben gedood en huis hebben gehouden in een kippenren. De bevolking in de omgeving is gewaarschuwd om bij boswandelingen extra voorzichtig te zijn en zoveel mogelijk herrie maken om de beer de kans te geven een veilig heenkomen te zoeken. "Een beer die de omgeving van mensen totaal niet meer schuwt, is zeker in te schatten als een risico-beer", stelt de Oostenrijkse berendeskundige Hubert Schatz. Het dier, een jong mannetje, is vermoedelijk afkomstig uit een project in Trentino in Italië, en is via Zwitserland in Tirol terechtgekomen.

De Duitse Dierenbescherming is onthutst over de oproep tot doden. Volgens voorzitter Wolfgang Apel maakt Duitsland zich hiermee wereldwijd belachelijk. De bond vindt dat hooguit met verdovingsgeweren mag worden gejaagd. "We moeten eigenlijk blij zijn dat we zulke dieren weer krijgen. We redden olifanten die worden afgeschoten, en dat is ook goed. Maar een beer in Duitsland is meteen een ramp", zegt Apel. Overigens zou het beest inmiddels de wijk hebben genomen naar Oostenrijk. Ook daar is echter de jacht op de beer geopend.

Duitse bruine beer gespot door een fotograaf
Een amateurfoto van de eerste Duitse beer in 170 jaar


Met dank aan tralalala voor de submit.

Jonge vrouw verbrand in Arnhem

PolitieBij een woningbrand in een flat in de Arnhemse wijk Malburgen is gisteren een jonge vrouw om het leven gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. De brand brak even voor elf uur 's ochtends uit. Te hulp geroepen agenten wisten met veel moeite de zwaar verminkte vrouw naar buiten te dragen, maar ze overleed op de stoep.

Een buurtbewoner zegt dat hij de vrouw vlak voor de brand hoorde roepen: ''Vermoord me niet, vermoord me niet!'' Hij zegt dat de vrouw naakt naar buiten werd gebracht door de politie, en dat ze bijna totaal verbrand was.

Volgens de buurt woonde de jonge vrouw pas sinds enige maanden in de flat, samen met een man. ''Er werd geschreeuwd, met deuren gesmeten en er kwam veel volk over de vloer'', aldus een mede flatbewoner.

De identiteit van de dode vrouw is nog niet bekend gemaakt. De politie startte meteen na de brand een grootschalig sporenonderzoek.

Met dank aan jvdh en R. Bezemer voor de submit.

Huntelaar gaat voor nieuw record


Klaas-Jan Huntelaar kan op het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 jaar in Portugal een record breken. De spits van Ajax heeft nog één doelpunt nodig om Roy Makaay en Arnold Bruggink te evenaren als topscorer aller tijden van Jong Oranje en het Olympisch Elftal. Huntelaar maakte in zeventien interlands veertien treffers.

Makaay en Bruggink kwamen tot vijftien treffers, maar hadden daar respectievelijk 27 en 31 interlands voor nodig. Bruggink is met dat aantal van 31 wedstrijden recordinternational. Van de selectie van Jong Oranje van nu kwam Daniël de Ridder met achttien interlands het vaakst in actie voor Jong Oranje/het Olympisch Elftal.

Viervoudig moordenaar S. van W. getrouwd

BinnenlandsDe tot 20 jaar celstraf en tbs veroordeelde viervoudig moordenaar Paul S. van W. is vandaag in Sittardse gevangenis de Geerhorst getrouwd met ene Petra. Deze uit Brunssum afkomstige 36-jarige vrouw is de jeugdliefde van de 40-jarige Limburgse moordenaar. Ze staat bekend als een bloedmooie vrouw en is werkzaam als manager voor een Japans bedrijf dat in kogelwerend glas handelt.

S. van W., een oud-marinier, vermoordde in oktober 2003 in Kerkrade zijn ex-vrouw Daniela (29), haar broer Patrick (34) en hun moeder José Vromen in hun huis. Daarna doorzeefde hij zijn schoonvader Lei Vromen met een kogelregen in diens sportschool.

Marlies Heuts, de zus van de omgebrachte José, stond buiten de gevangenispoort samen met enkele vrienden te demonstreren. Ze had een spandoek bij zich met de tekst: ''Onze familieleden liggen weg te rotten en hij viert feest in de bajes.'' Dat was overigens tegen het zere been van Petra, die vond dat Heuts haar trouwfeest stond te verpesten.Oud-marinier en 4-voudig moordenaar Paul S. van W.

Met dank aan Tacky-Fire en SykWitIt voor de submit.

Körver nieuwe trainer Fortuna Sittard

Niet Rob Hutting maar Frans Körver is komend seizoen trainer van eerste-divisieclub Fortuna Sittard. Aanvankelijk hadden de Limburgers het plan om Hutting per 1 juli als coach aan te stellen. Oud-doelman Frans Körver zou als hoofd technische zaken beginnen.

Maar dat werd teruggedaaid omdat er verschil in inzicht is ontstaan over de uitvoering van het technische beleid.

De 68-jarige Körver is oud-speler van Sittardia en MVV. Als trainer was hij onder meer in dienst bij het Belgische SK Tongeren, Fortuna Sittard, Dordrecht, Roda JC, MVV, Helmond Sport en De Graafschap.

'BBC-expert' blijkt illegaal in Engeland

Guy GomaHet televisie-optreden van een taxichauffeur die door de Britse staatsomroep BBC per abuis als 'juridisch expert' voor de camera's werd gehaald, krijgt waarschijnlijk een minder leuk staartje voor de man in kwestie. Guy Goma was na zijn optreden op slag internationaal beroemd. Hij wekte echter ook de interesse van de immigratiedienst, die ontdekte dat de Congolees illegaal in Engeland verblijft.

Goma stond in de lobby van het omroepgebouw te wachten, toen hij door medewerkers van BBC News 24 de studio werd binnengetrokken. Ze dachten te maken te hebben met technologie-expert Guy Kewney, die gevraagd was commentaar te leveren over een rechtszaak tussen Apple Computer en Apple Records, de platenmaatschappij van The Beatles. Voor hij het wist zat Goma in een live-uitzending ingewikkelde vragen te beantwoorden. Hij besefte weliswaar dat er sprake was van een vergissing, maar wilde de presentatrice niet in verlegenheid brengen, zo verklaarde hij later.

Het filmpje van het televisie-optreden is inmiddels 1,6 miljoen maal gedownload. Goma heeft zelfs al een schare fans verzameld, die een website voor hem gebouwd hebben. De zogenaamde expert zou echter na het verlopen van zijn toeristenvisum illegaal in Groot-Brittannië zijn gebleven. Volgens verschillende bronnen dreigt een uitzetting. De vreemdelingendienst bevestigt noch ontkent dit.

Wat is Dit: Opgave 24 - Uitslag

Deze opgave heeft 3 ronden geduurd. Hoewel vrijwel iedereen dacht het een telefoonhouder was is dit niet het goede antwoord. De oplettende mens had kunnen zien dat dit al in de 2e ronde gezegd was en dus automatisch fout. Dus misschien een tip voor de volgende keer, kijk ook even naar de antwoorden die fout waren en ren niet als een kip zonder kop achter de rest aan. In deze ronde hebben vier mensen punten gekregen. Het juiste antwoord is gegeven door MaDDoN met:
quote:
alarm-clock

(Moet wel erg kleine telefoon hebben wil je je klokje nog kunnen zien, maar achterop zit wel makkelijke klip voor je notes tussen te zetten)

en haalt daarmee 6 punten binnen. Daarnaast zijn er nog drie mensen die in de buurt zaten met hun antwoord en dat zijn ursel, jornjur en Bec80, zij krijgen dus 2 punten.

De tussenstand site kunnen jullie hier bekijken (de punten van deze ronde en vorige ronde moeten er nog bij komen). Een korte samenvatting voor de mensen die geen zin hebben om te kijken: De kwartaalstand blijft hetzelfde doordat de koplopers hetzelfde aantal punten gescoord hebben. Charrel en singlemetkids staan gelijk in de stand om het kwartaal met 15 punten. In de stand om de jaarprijs staan JtS en Charrel gelijk door de overwinning van JtS bij de vorige opgave, ze hebben beide 30 punten nu.

De volgende ronde zal donderdagavond tegen 20:00 starten, als alles goed gaat.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing: Klokje (met memohouder op achterkant)

Tot donderdag, tot WiD.

Rayman interview

Ontwerper Michel Ancel heeft in een interview wat nieuwe info bekend gemaakt over de opkomende nieuwe Rayman titel, Rayman Raving Rabids.

Dit is de eerste Rayman titel waar Michel aan werkt sinds Rayman 2(N64). Michel is bekend van Beyond Good & Evil en Peter Jackson’s King Kong, maar nu is hij weer helemaal terug om zich te storten op de bekende Rayman serie. Rayman zal uitkomen op de Wii als launchtitel, maar wanneer hij voor andere consoles uitkomt is nog niet bekend.

Het verhaal gaat over de konijnen die jarenlang een invasie hebben voorbereid, en nu klaar zijn om de wereld over te nemen.


Net als het spel moet het verhaal het hebben van de komische noot. De speler zal moeten dansen, rennen en rollen om de grappig uitziende konijnen te stoppen.
”It’s very cliché and ludicrous, far from complex storytelling. […] The story is not about legends, lost civilizations or things like that. It’s a comedy, like Mars Attacks or some Monty Python movies, I‘d like it to sound absurd and funny.”
De missie van Rayman is uiteraard de wereld te redden…en vriendin, en de vriendin van z’n oude vijand…en z’n oude vijand! Alle favoriete karakters zullen de revue passeren.
”The fans of the series will find most of the characters they loved, but in new situations…just because the rabbits are going to use them for ….um….strange purposes…”
Rayman zal worden bestuurd met behulp van de Wii-controller en de nunchuck, de laatstgenoemde zal gebruikt worden om Rayman te laten bewegen, springen, rollen en rennen.

Het vechten zal met de Wii controller worden gedaan; met de Wii controller kunnen de handen van Rayman worden bestuurd, waardoor de gebruiker op een intuïtieve manier de moves van Rayman kan uitvoeren.

”Fighting […] is very different from what you are used to: the Wii controller allows us to create deep interaction between Rayman and the player. If you give a real punch move, Rayman makes the same punch on screen[…] If you shake the controller, Rayman will do some special kung-fu style moves. […] If you make a quick move with the nunchuck, Rayman will grapple the nearest enemies/objects. You can then make them spin around Rayman and throw them (as projectiles) just by swinging the nunchack around your head.”
Verder zal Rayman op dieren kunnen rijden, en ook deze dieren zullen met controllerbewegingen worden bestuurd.
”You can imagine that it feels very natural to control an eagle in the air or a shark under water, just by moving your hands in the direction you want to go.”


Het spel belooft enorme legers vijanden die allemaal vakkundig tegen de vlakte moeten worden geslagen. Hoewel er twijfels waren of de Wii console de grote getale konijnen op het scherm wel aankon, verzekert Ancel dat dit wel degelijk een deel van de gameplay zal zijn.
”The Rabbits are hundreds, they are vicious but at the same time, they are totally stupid.”


Verder zullen er vreemde nieuwe gameplay elementen hun intrede doen in de Rayman serie. Zo zal Rayman de konijnen kunnen hypnotiseren met disco muziek door op het juiste ritme te dansen, en zal het mogelijk zijn om de duistere creaturen op te roepen om te vechten tegen de grotere vijanden. De gamplay belooft veel vrijheid waar de speler zelf kan kiezen welke situaties aan te pakken.
”[…] You’ll be able to select a music and if you manage to dance following the good rhythm, the rabbits will start dancing with you and you’ll be able to take control of them. […]On top of that, you’ll be able to invoke dark creatures of the Rayman’s world, in order to fight against giant rabbit’s colossus.

The game is going to be completely open, so you’ll be able to navigate freely and move from situation to situation with different companions, items, or dark creatures…”
Verder wordt er niet gewerkt aan multiplayer mogelijkheden, en zal deze Rayman alleen voor de nodige single-player lol zorgen.
”Rayman on Wii is going to be the craziest Rayman of all.
It will be easy to pick up and play, packed with a lot of humor and immersive action.
Stop those bunnies!!

Voor de liefhebbers staat hier nog een E3 teaser trailer.

Van den Bergh toch naar RKC

Ricky van den Bergh speelt aankomend seizoen zo goed als zeker voor RKC Waalwijk. De Brabantse club heeft een akkoord bereikt met de huidige werkgever van de 25-jarige aanvaller, Sparta. Die club vangt 500.000 euro voor de spits.

In de winterstop zat RKC Waalwijk ook al achter de aanvaller aan, maar toen wilde de Rotterdamse club Van den Bergh niet verkopen. RKC zal nu nog alleen tot een akkoord moeten komen met de speler.

Werkstraf voor maker Housewitz

JustitieDe 23-jarige student Dirk T. uit Brielle is vanochtend door de politierechter in Rotterdam veroordeeld tot 40 uur werkstraf voor het maken van het flashfilmpje Housewitz. Er was 60 uur werkstraf geëist wegens discriminatie en belediging van Joden. In augustus 2005 ontstond internationaal grote opschudding over het filmpje toen het Auschwitz-museum in Polen boos reageerde op de creatie van T. Daarop deed het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) tot twee keer toe aangifte tegen de maker van 'Housewitz'.

In de rechtbank werd de flashanimatie vanochtend vertoond. Volgens de officier van justitie een ''bijzonder walgelijk'' iets. Dirk T. zei dat het begonnen was met een woordgrap. Hij vond het naar eigen zeggen ludiek. De rechter verklaarde echter dat de grenzen van de artistieke vrijheid zijn overschreden en noemde de clip beledigend. T. accepteert zijn straf. Hij tekent geen beroep aan. Hij heeft zich eerder al uitgebreid geëxcuseerd voor zijn creatie.

Toen de commotie indertijd ontstond haalde T. snel het filmpje van zijn website. Meerdere weblogs hadden echter mirrors neergezet, onder wie Geenstijl. Tegen dit laatste weblog is ook aangifte gedaan door het MDI. De officier van justitie zei vandaag echter niets over een mogelijke strafzaak tegen GeenStijl. Inmiddels staat het filmpje overigens op meerdere internationale sites, waaronder opmerkelijk genoeg een site in Polen.

Fictief
De flashanimatie was een 'reclame' voor het fictieve technofeest 'Housewitz', dat moest plaatsvinden op 4 mei 2005 op het terrein van het voormalige vernietigingskamp Auschwitz. Te zien is onder meer een hek met het opschrift 'Tanzen macht frei', een verwijzing naar de originele Auschwitzpoort met de tekst 'Arbeit macht frei'.

In de animatie zijn verder uitgemergelde lichamen van Joodse kampslachtoffers te zien met de tekst: Dresscode: dress as skinny Jew. Verder bevat het filmpje onder meer beelden van de gaskamers (met de tekst dat 'douchen gratis is') en een stapel lijken waarbij vermeld staat dat er een gangbang zal plaatsvinden. Het filmpje wordt afgesloten met een afbeelding van Adolf Hitler.


Beelden uit Housewitz

Met dank aan dennistd voor de submit.

WK-deelname Vonlanthen onzeker

Het is onzeker of NAC Breda-aanvaller Johan Vonlanthen aan het WK voetbal kan deelnemen. De Zwitserse international heeft bij een training een blessure aan de hamstring opgelopen.

De blessure liep hij maandag al op, maar aanvankelijk leek de schade mee te vallen. Maar de bondscoach van Zwitserland maakt zich inmiddels grote zorgen over de blessure van de 20-jarige aanvaller. "Het is een groot vraagteken of Johan het WK haalt", aldus Koebi Kuhn.

Twee jaar geleden raakte de Zwitsers kort voor het EK aanvaller Marco Streller kwijt wegens een blessure. Toen was Vonlanthen de laat opgeroepen vervanger en hij werd de jongste doelpuntenmaker ooit op een Europees kampioenschap.

Moussaoui onschuldig volgens Bin Laden

Icoon TerrorismeZacarias Moussaoui, de enige persoon die in de Verenigde Staten is veroordeeld in verband met de aanslagen van 11 september 2001, zou volgens Osama Bin Laden helemaal niets met de operatie te maken hebben gehad. Bin laden zegt dit in een paar minuten durende geluidsopname die dinsdag via internet verspreid is. Er wordt nog gecontroleerd of de stem die op de geluidsopname staat, echt van Bin Laden is.

Bin Laden zei dat de kapers in twee groepen verdeeld waren, piloten en assistenten. "Ik ben degene die de leiding over de negentien broeders had en ik heb broeder Zacarias nooit opgedragen met hen aan die missie mee te doen. Aangezien Zacarias Moussaoui nog vlieglessen volgde, was hij niet de nummer 20 in de groep, zoals jullie regering beweert. Broeder Moussaoui werd twee weken voor de gebeurtenissen gearresteerd en als hij ook maar iets had geweten, zouden wij de leiders van de operatie, Mohammad Atta en de anderen hebben gewaarschuwd Amerika te verlaten om ontdekking te voorkomen," aldus Bin Laden.

De terroristenleider zegt ook dat de bekentenis van Moussaoui, over de hulp van het voorbereiden van de aanslagen, ongeldig is. Volgens Osama zou de bekentenis het gevolg zijn van de druk die Amerika op hem uitoefende, tijdens zijn vierenhalfjaar gevangenschap.De 37-jarige Fransman Zacarias Moussaoui van Marokkaanse afkomst, werd deze maand in de Verenigde Staten tot levenslange gevangenisstaf veroordeeld.

Volgens één van de twee Amerikaanse terreurbestrijders, die op de hoogte waren van de boodschap van Bin laden, zou er geen reden zijn om aan de echtheid van de geluidsopname te twijfelen. Volgens de Amerikaanse terreurbestrijder wil Bin Laden laten blijken dat hij nog steeds relevant is en op de hoogte blijft van recente gebeurtenissen.

<center><i>Zacarias Moussaoui</i></center>
Zacarias Moussaoui

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Quote komt met Quote 500 Junior

Icoon EconomieHet zakenblad Quote komt deze week met een lijst van 500 jonge Nederlandse multimiljonairs. De Quote 500 Junior is een variant op de jaarlijkse Quote 500. Enkel de stinkend rijke landgenoten die niet ouder zijn dan 41 jaar komen voor op de juniorlijst. Opvallend is het grote aantal sport- en entertainmenthelden.

In de top 10 staan onder andere voetballer Dennis Bergkamp (37 jaar, 2e, 58 miljoen euro), honkballer Andruw Jones (29, 5e, 53 miljoen), ex-basketballer Rik Smits (39, 6e, 47 miljoen) en tv-tycoon Reinout Oerlemans (34, 8e, 45 miljoen). Kort daaronder is onder meer dj Wessel van Diepen (39, 13e, 30 miljoen) terug te vinden, die zijn fortuin vooral vergaarde als commercieel brein achter de houseformatie Venga Boys. Ook de 39-jarige Marco Borsato moet nog eventjes snel wat bijverdienen om in de top 10 te komen; hij is te vinden op de vijftiende plek met een vermogen van 27 miljoen euro.

Alle sporters en entertainers halen het echter niet bij de 40-jarige zakenman Peter-Frans Pauwels. De oprichter van navigatiefabrikant TomTom heeft een vermogen dat groter is dan de rest van de top 15 bij elkaar; 766 miljoen euro.

Top 10 beste reclames

Reclames, reclames, reclames. Je komt er tegenwoordig niet meer om heen. Zet de TV op een willekeurige zender en je bent er van gegarandeerd dat je binnen vijfiten minuten wel een reclameblok van 5 minuten te zien krijgt. Hoezo recalame tussen de programma's door? Het is toch echt programma's tussen de reclames door...

Gelukkig is het niet een en al ellende, want heel af en toe zijn er ook leuke reclames. Een aantal van deze leuke reclames is samengevat in de top 10 beste reclames. Geniet er van, zolang het kan.

'Emile Ratelband vertrekt uit Nederland'

Emile RatelbandPositiviteitsgoeroe Emile Ratelband is van plan te vertrekken uit Nederland. Dat meldde SBS Shownieuws gisteren. Waar Ratelband zich wil vestigen, wist het programma nog niet te openbaren. Volgens Shownieuws staat het huis van Mister Tjakkaaaah in Arnhem te koop voor 2,5 miljoen euro.

In januari 2003, kort voor de Tweede-Kamerverkiezingen waar hij met zijn partij Ratelband.nl aan deelnam, kondigde de motivator aan naar Australië te vertrekken en poffertjesbakker te gaan worden indien hij nul zetels zou halen. Nog voor de verkiezingen kwam hij daar echter weer op terug, omdat zijn naasten hem zeiden te moeten blijven. Wat de motieven zijn om nu wel Nederland te verlaten is niet bekend.

Stand NHL-playoffs per 24 mei

Zo makkelijk als de Anaheim Mighty Ducks zich van de Colorado Avalanche ontdeden, zo makkelijk lijken ze nu zelf ten prooi te gaan vallen aan de Edmonton Oilers. Nadat de Canadezen een 4-0 voorsprong namen werd het echter nog wel spannend en viel de winnende treffer pas zes minuten voor tijd.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres1-1
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers0-3
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Vissersboot haalt lijk uit Noordzee

Icoon PolitieEen Scheveningse vissersboot heeft gisteren een lugubere vondst gedaan. In de netten van het vaartuig werd het stoffelijk overschot van een nog onbekende man aangetroffen. De vondst werd gedaan op ongeveer 24 kilometer uit de kust. De waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is bezig met een onderzoek naar de identiteit van de overledene.

Volgens een woordvoerder heeft de man minimaal twee weken, maar wellicht zelfs twee maanden in het water gelegen. Het lichaam is door de vissers in de loop van de middag in de haven van Scheveningen aan land gebracht en overgedragen aan de politie. De man heeft een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een rood t-shirt met het opschrift '32', een blauwe nylon broek en zwarte Nike-sportschoenen.

Met dank aan TimmyAsd voor de submit.

Nike zoekt samenwerking met Apple

Icoon EconomieSportartikelenfabrikant Nike gaat samenwerken met computerbedrijf Apple. Met behulp van de iPod van Apple en de sportschoenen van Nike kunnen joggers binnenkort hun prestaties bijhouden. In de schoenen wordt een apparaatje geplaatst dat draadloos informatie kan doorgeven aan de mp3-speler. Het systeem gaat eenvoudigweg Nike+iPod heten.

Nike speelt op deze manier handig in op de populariteit van de Apple-muziekspelers, die bij veel muziekminnende hardlopers niet zijn weg te denken. Eerder kende de sportartikelenfabrikant al een soortgelijke samenwerking met Philips, maar omdat de doelgroepen te ver uiteen bleken te lopen, was dat weinig succesvol. Nike+iPod moet gaan bijhouden hoeveel calorieën hardlopers verbranden, hoe lang ze onderweg zijn, hoe snel ze zijn en hoe ver ze hebben gelopen.

Peiling: Verdonk wordt VVD-leider

Rita VerdonkRita Verdonk zal de lijsttrekker van de VVD gaan worden. Dat wijst een peiling uit van e-mailmarketingbureau Tapps, uitgevoerd in opdracht van BNR Nieuwsradio. In tegenstelling tot eerdere onderzoeken werd deze peiling niet onder kiezers uitgevoerd, maar daadwerkelijk onder VVD-leden. Volgens de peilers is de uitkomst representatief voor het gehele VVD-ledenbestand.

Aan de digitale enquête deden 31.000 Nederlanders mee, van wie er 370 aangaven lid van de VVD te zijn. Verdonk krijgt volgens Tapps 64 procent van de stemmen, tegen 32 procent voor haar belangrijkste concurrent Mark Rutte. Onder VVD-stemmers ligt de verhouding zelfs op 72 procent voor Verdonk en 24 procent voor Rutte. Jelleke Veenendaal, de derde kandidaat, komt niet verder dan een paar procent. De VVD-leden die nog niet gestemd hebben, kunnen nog tot 4.00 uur vannacht hun voorkeur duidelijk maken. Op woensdag 31 mei wordt de echte uitslag bekendgemaakt.

Superman Returns trailer

De officiële, internationale trailer van de nieuwe Superman film. Ik moet zeggen; er zitten leuke stukjes tussen maar X-Men III lijkt duidelijk de betere.

Superman is imo teveel in Smallville blijven hangen. Verwacht zodoende een over-romantisch verhaal. Kevin Spacey als Lex Luthor lijkt een hoop goed te maken en ook de verhaallijn valt mee maar het is en blijft een beetje jammer dat Superman zo overgevoelig is. Zelfs Spiderman met z'n schuldgevoel haalt het niet bij "de man die met het afzetten van een bril een compleet nieuwe identiteit heeft" (zoals Erwtensoep dat laatst prima omschreef). Anyway: Enjoy!

Hill: 'Kritiek op Alonso onterecht'

Enige tijd geleden uitte Bernie Ecclestone kritiek op Fernando Alonso. De Spanjaard zou niet genoeg terugdoen voor de fans. Voormalig wereldkampioen Damon Hill is het hier niet mee eens.

Damon Hill begrijpt de kritiek wel, maar neemt het op voor Alonso. Hill denkt dat het de teameigenaren en mensen die de sport runnen zijn die ervoor zorgen dat een coureur weinig contact heeft met het publiek. "Ik denk dat het oneerlijk van Bernie was om dat op dat moment te zeggen. Ik denk dat het een beetje belachelijk is om te zeggen dat hij niet alles doet voor de sport wat hij kan, als er vervolgens 130.000 mensen naar de Spaanse Grand Prix komen. Maar ik heb begrepen wat Bernie zei, ik denk dat hij zich afvraagt waarom Fernando Alonso niet meer zoals Valentino Rossi kan zijn."

"Het is niet gemakkelijk om naar buiten te komen en te zeggen wat je denkt, het is niet gemakkelijk om ergens te gaan waar jij dat wilt. Als je terug gaat naar de tijd dat Bernie nog een team runde, toen had je mensen zoals Piquet en Lauda en zij waren in staat te zeggen wat ze wilden. Ze waren net zo groot als de teameigenaren, in feite waren ze groter dan de teameigenaren en dat was een cruciale factor in de sport. Om op dit niveau te winnen vraagt complete aandacht. Dat gaat niet om een goede personaliteit"

"Waar in de sport zullen we iemand vinden die meer voor de sport betekend dan alleen zijn raceresultaten? Hij moet een winnaar zijn, maar moet ook vriendelijkheid uitstralen. Ayrton Senna had dat, Nigel Mansell had dat. Dat waren coureurs die een band hadden met het publiek, maar dat is nu veel lastiger met deze structuur van de sport. Eigenlijk zou de kritiek niet naar de coureurs moeten worden geuit, maar naar de teameigenaren en de mensen die de sport runnen."

Directeur Silverstone niet blij met WK voetbal

Door het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is de grand-prixkalender behoorlijk in de war geschopt. Een aantal races is verplaatst om zo veel mogelijk mensen naar de circuits te kunnen krijgen. De organisatie van de Grand Prix van Engeland, die dit jaar op 11 juni plaats zal vinden, is niet blij met deze veranderingen.

Circuitdirecteur Richard Philips wil namelijk graag weer terug naar de tweede zondag van juli, de laatste jaren gebruikelijk voor het evenement. Dit jaar loopt de kaartverkoop namelijk een stuk minder als voorgaande jaren. Ook het vervroegen van de kwalificatie, en het feit dat de toeschouwers de WK-wedstrijd Engeland - Paraguay op groot scherm kunnen volgen op Silverstone, helpt niet echt.

"Ik heb Bernie Ecclestone gevraagd of we weer terugkunnen naar de julidatum, maar ik heb nog geen respons gehad", aldus Philips. "De datum in april, een paar jaar terug, en de datum in juni hebben alles door elkaar gegooid." Philips zegt dat veel fans niet door hebben dat de race al over ruim twee weken plaatsvindt.

Velen zitten nog met het idee dat de race in juli plaats zal vinden en daarom wil hij in 2007 gewoon weer terug naar juli. "Als we dat helder hebben stijgt de kaartverkoop aanzienlijk. We zijn wel tevredener dan zes weken geleden. Het ligt echt aan de datum, de mensen hebben gewoon niet door dat het al in juni plaatsvindt."

'Olympische Spelen 2028 in Nederland'

NOC*NSF gaat onderzoeken of het mogelijk is dat Nederland zich kandidaat stelt om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. De sportbonden en -organisaties die bij NOC*NSF aangesloten zijn, hebben hier toestemming voor gegeven. Als alles doorgaat, zou Nederland honderd jaar na de spelen in Amsterdam, van 1928, weer organisator zijn van het grootste sportevenement ter wereld.

Het onderzoek zal de komende twee jaar plaats vinden. NOC had al een klein onderzoek lopen, maar dat wordt nu flink uitgebreid. Het mag ook wat kosten: het onderzoek is voorlopig begroot op twee miljoen euro. In 2008 moet besloten worden of Nederland daadwerkelijk zijn uiterste best gaat doen om tien jaar later de spelen van twintig jaar later toegewezen te krijgen.

Erica Terpstra was - natuurlijk - bijzonder enthousiast. Ze noemde het "een geweldig plan". Hiermee hoopt ze dat het Nederlandse sportleven een enorme impuls zal krijgen. Ze benadrukt wel dat het alleen door kan gaan als er een breed maatschappelijk draagvlak is.


Poster OS Amsterdam 1928

Belgische jongen met geweer gepakt

Icoon MisdaadIn Kortrijk heeft de Belgische politie een 18-jarige jongen opgepakt die zich met een jachtgeweer en een lange zwarte jas ophield bij een school. Hij zit op dezelfde school als Hans van Themsche, die eerder deze maand een Malinese au-pair en haar 2-jarige oppaskindje doodschoot en een Turkse vrouw zwaar verwondde.

De jongen die nu opgepakt is, heeft ook smsjes gestuurd waaruit blijkt dat hij met zelfmoordplannen zat. Zijn relatie met een meisje van dezelfde school is net stuk gelopen. Zijn peetvader sloeg alarm toen de jongen zich ziek gemeld had en niet thuis was. Zonder enige problemen kon de jongen aangehouden worden vlak bij de woning van zijn ex-vriendin. "De jongen heeft niemand bedreigd en geen schot gelost, maar we waren op onze hoede aangezien hij van dezelfde school kwam als de Antwerpse schutter", aldus het openbaar ministerie.

Met dank aan Del_Toro, dimage en justhg voor de submit.

Shevchenko vreest voor missen WK

Andri Shevchenko zal vandaag naar Italië afreizen om van de doktoren van AC Milan te horen hoe het met zijn knieblessure gaat. De Oekraïner hoopt op tijd fit te zijn voor het WK.

Shevchenko gelooft nog wel in zijn kansen om het WK voetbal te halen. "Het herstel gaat elke dag iets beter, maar je moet niets overhaasten", aldus de spits. Hij ontbreekt in ieder geval aankomende zondag als Oekraïne tegen Costa Rica oefent.

Onderzoek Olympische Spelen NL 2028

Icoon SportNOC*NSF gaat onderzoeken of het mogelijk is dat Nederland zich kandidaat stelt om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. De sportbonden en -organisaties die bij NOC*NSF aangesloten zijn, hebben hier toestemming voor gegeven. Als alles doorgaat, zou Nederland honderd jaar na de spelen in Amsterdam, van 1928, weer organisator zijn van het grootste sportevenement ter wereld.

Het onderzoek zal de komende twee jaar plaats vinden. NOC had al een klein onderzoek lopen, maar dat wordt nu flink uitgebreid. Het mag ook wat kosten: het onderzoek is voorlopig begroot op twee miljoen euro. In 2008 moet besloten worden of Nederland daadwerkelijk zijn uiterste best gaat doen om tien jaar later de spelen van twintig jaar later toegewezen te krijgen.

Erica Terpstra was - natuurlijk - bijzonder enthousiast. Ze noemde het "een geweldig plan". Hiermee hoopt ze dat het Nederlandse sportleven een enorme impuls zal krijgen. Ze benadrukt wel dat het alleen door kan gaan als er een breed maatschappelijk draagvlak is.

Poster Amsterdam 1928
Poster OS Amsterdam 1928


Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.

Ronaldo bijna hersteld van blessure

De bondscoach van Brazilië, Carlos Alberto Parreira, heeft gezegd dat Ronaldo bijna hersteld is van de blessure aan zijn dijbeen.

"Het ziet ernaar uit dat het beter gaat met Ronaldo. Hij werkt met de bal en doet oefeningen op halve kracht. Ronaldo heeft loopoefeningen gedaan en nu dient hij alleen nog zijn wedstrijdritme terug te vinden. Zijn gewicht is perfect," aldus Parreira.

Parreira zei ook dat de spits van Real Madrid nu nog enkel wedstrijdritme moet gaan op doen. "Hij moet ritme krijgen en daar zijn die wedstrijden voor. Twee wedstrijden zullen hem nog niet genoeg ritme geven, dat zal alleen tijdens het toernooi gebeuren. Tijdens de eindronde zal hij groeien."

Meer info Tekken 6

Katsuhiro Harada, director van Tekken 6, heeft wat meer informatie over de PS3-fight-game vrijgegeven.

Namco Bandai heeft zich als doelstelling gesteld dat het spel minstens 60 frames per seconde moet halen. De tiltsensor in de PS3-controller heeft momenteel nog geen functie in het spel, maar Harada overweegt de functie te gebruiken. Momenteel speelt hij met het idee om de het te gebruiken om je vrij te worstelen uit een houdgreep.

Over de beschikbare personages is nog niets bekend. De personages uit de trailer zijn ook nog niet definitief bevestigd. De trailer is een resultaat van een experimentele fase, dus alles kan nog veranderen.

McLaren klaar voor Monaco

Na de Grand Prix van Spanje heeft het team van McLaren Mercedes uitgebreid getest en men hoopt daar komend weekend in Monaco de vruchten van te plukken.

De algemeen directeur van de renstal, Martin Whitmarsh, zei dat het in ieder geval niet aan de voorbereiding zal gaan liggen. "Omdat er weinig grip is op de baan van Monaco, zullen we rijden met de zachtste Michelin-banden van het jaar. We hebben vorige week vier dagen op het circuit Paul Ricard getest. We hebben daar vooral gewerkt aan de bandenselectie voor Monaco. Het circuit was aangepast om het stratencircuit van Monaco zo goed mogelijk na te bootsen. De test met Michelin heeft ons positieve feedback opgeleverd. We hebben daarnaast ook de veranderingen aan het bodywork getest. We rijden met een afstelling die voor maximale downforce en veel grip aan de voorkant moet zorgen, zodat de auto goed door de bochten kan worden gestuurd," aldus Whitmarsh.

Peijs: geld Zuiderzeelijn naar wegen

Icoon File Minister Peijs van Verkeer wil het geld dat bedoeld was voor de Zuiderzeelijn grotendeels in snelwegen steken. De investering moet met name de files tussen Almere en Amsterdam aanpakken. Daarnaast gaat een deel van het geld naar openbaar vervoer in het algemeen. De uitspraak van Peijs staat recht tegenover de wens van de Tweede Kamer, die gisteren nog liet weten een snelle verbinding tussen het noorden en Amsterdam nog niet af te schrijven, en een nieuw onderzoek te willen.

Peijs deed de uitspraken gisteravond tijdens het jaarlijkse transportdiner in Putten. De Zuiderzeelijn - en alle andere ideeën voor een snelle verbinding - zijn volgens haar helemaal afgeschreven. "Als het Noorden het wil bouwen, moeten ze het zelf maar doen. Ik hoor het wel. Maar we gaan het niet betalen en ook niet exploiteren. De aanleg kost veel geld en de lijn blijft onrendabel", aldus de minister.

Kaart Zuiderzeelijn
De route die de Zuiderzeelijn zou moeten krijgen

Rui Costa ziet terugkeer naar Benfica wel zitten

De kans is groot dat Manuel Rui Costa terugkeert naar zijn geboorteland Portugal. De middenvelder staat op het punt om aan de slag te gaan bij zijn oude club Benfica. Bij een terugkeer naar Portugal zal Rui Costa na twaalf seizoenen afscheid nemen van de Italiaanse competitie, waar hij uitkwam voor Fiorentina en AC Milan.

De overgang is echter verre van rond, aangezien Rui Costa nog een contract tot medio 2007 heeft bij AC Milan en Benfica dus zal moeten betalen voor de begaafde techniscus.

Van 1991 tot 1994 verdedigde Rui Costa ook al de kleuren van Benfica. Na deze periode ging de middenvelder zijn geluk beproeven bij Fiorentina. In Florence brak hij door en liet hij zijn kwaliteiten als voetballer gelden. In 2001 maakte hij de overstap naar AC Milan.

[TTT] Voorlichting voor aanstaande ouders.

quote:
Op maandag 22 mei 2006 16:20 schreef MUUS het volgende:
Weeën. Vloeken. Beenweeën, rugweeën, liesweeën. Vloeken.
Bevalling kan dagen duren.
De flamoes wordt paars tijdens de bevalling en dat beeld raak je nooit meer kwijt.
Inscheuren van de flamoes.
Hechten van de flamoes.
De grootste glibberkikkerbonk ooit: de placenta.
De placenta die de verloskundige onder je neus drukt terwijl ze glimlachend zegt: "Mooi hè?"
Hechtingen die gaan ontsteken zodat de flamoes in een teiltje met Biotex moet (die groene).
Stinkende onstekingen aan de baarmoeder.
Baarmoeders die verzakken.
Naweeën.
Bloed.
Heeeeeeele grote kraamverbanden. En bloed.
Pijn bij het plassen en dus moet het handje vastgehouden worden.
Niet kunnen poepen door hechtingen en dus moet het handje vastgehouden worden.
Enge kraamverzorgsters die de EO aanbidden en minstens 100 jaar oud zijn.

Krampen. Veel huilen door krampen. Vaak krampen.
Kotsen. Op je schouders. Op je buik. Op je arm. Overal. Vaak. Zure melk.
Over je heen zeiken tijdens het luiers verschonen.
Schijten in bad.
Spuitluiers. Stront overal. OVERAL. Uit broekspijpen en zelfs tot aan de nek. Overal stront.
Baby's eerste zwarte poep.
Echte dikke strontlucht zodra het eerste echte hapje is genuttigd.
Huilbaby. Huilbaby. Huilbaby. Huilbaby. En toch de volgende dag naar je werk moeten.
Inentingen, opgezwollen beentjes, armpjes en hoge koorts.
Koortstuipen.
's Nachts in het ziekenhuis zitten door vage hoge koorts en enge dingen.
Hangmoeders op het schoolplein.
Kutkinderen die komen spelen en je halve huis slopen.
Kutkinderen die komen spelen en je kind treiteren.
Hangmoeders op het schoolplein.
Hangmoeders op het schoolplein.
Merkkleding, schoolgeld (boeken!!) duur speelgoed, Nintendo, Playstation, zakgeld, Breezers, vage vrienden, drugs, sex, alcohol.

Zo, maar even chronologisch gedaan voor een beter overzicht. Als ik iets ben vergeten, kom ik nog wel even terug uiteraard.

Deel 1.
Deel 2.
Deel 3.

Ruime oefenzege Kroatië

Duitsland, Trinidad en Tobago, Togo en Kroatië boekten dinsdagavond oefenzeges. De prestatie van Kroatië was het opvallendst.

Kroatië won met liefst 1-4 bij Oostenrijk, dat niet deelneemt aan het WK. Ivan Klasnic opende na dertien minuten de score, na voorbereidend werk van Dado Prso. Twee minuten later herstelde Oostenrijk de balans: een corner van Andreas Ivanschitz zeilde in het doel. Even voor rust wist Prso opnieuw Klasnic te bereiken, die doeltreffend uithaalde. In het tweede bedrijf strooiden Marko Babic en Bosko Balaban zout in de Oostenrijkse wonden.

Duitsland speelde een oefenduel van zeventig minuten tegen de Zwitserse club Servette. Het leverde een 2-1 zege op voor de WK-organisator. Michael Ballack en Gerald Asamoah zorgden voor de Duitse productie, tussendoor scoorde Esteban. Die Mannschaft oefent donderdag tegen het juniorenteam van Servette om later Luxemburg, Japan en Colombia te ontmoeten.

Trinidad en Tobago versloeg de Oostenrijkse landskampioen Austria Wien: 3-2. Stern John, Jason Scotland en Kenwyne Jones belandden op het scorebord. Togo blameerde zich door ternauwernood een Beierse selectie te verslaan: het werd 3-2 voor de WK-deelnemer. De Verenigde Staten ontsnapten niet aan een nederlaag. Madihi maakte in de slotminuut namens Marokko de enige goal in Nashville. Erger dan het verlies is het opspelen van een oude hamstringblessure bij Claudio Reyna.

EK onder-21: zeges Frankrijk, Duitsland

Duitsland en Frankrijk zijn goed begonnen aan het EK onder-21. Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd.

Frankrijk versloeg met 1-0 gastland Portugal. Het enige doelpunt kwam fortuinlijk tot stand: een kopbal van Jimmy Briand belandde via keeper Bruno Vale achter de doellijn. Op dat moment was de voorsprong verdiend: Frankrijk domineerde. Sinama-Pongolle, Briand en Faubert verzuimden echter te scoren. Na rust heerste Portugal onder leiding van de uitstekende Quaresma. De spelmaker vond Hugo Almeida, maar diens kopbal ontbeerde precisie. Frankrijk verdedigde verder scherp en begroette de drie punten.

Ook Duitsland won met het kleinst mogelijke verschil. Eugen Polanski tekende op knappe wijze voor het enige doelpunt door op 35 meter de bal te onderscheppen, even door te lopen en hard uit te halen. Die Mannschaft, met Nando Rafael in de gelederen, kwam hierna nauwelijks in de problemen en behield de ongeslagen status die nu al twee jaar voortduurt.


Uitslagen 1e speelronde Poule A:
Frankrijk – Portugal 1-0
Servië en Montenegro – Duitsland 0-1

Stand:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1Frankrijk131 - 0
1Duitsland131 - 0
3Servië en Montenegro100 - 1
3Portugal100 - 1

Programma:
25/05 – Frankrijk – Duitsland
25/05 – Servië en Montenegro – Portugal
28/05 – Duitsland – Portugal
28/05 – Servië en Montenegro – Frankrijk


Programma Poule B:
24/05 – Oekraïne – Nederland
24/05 – Denemarken – Italië
26/05 – Denemarken – Nederland
26/05 – Italië – Oekraïne
29/05 – Nederland – Italië
29/05 – Denemarken – Oekraïne

Multiplayer Halo 3 al speelbaar

Vaste lezers van de wekelijkse update op Bungie.net weten het al, maar de multiplayer van Halo 3 is al daadwerkelijk speelbaar. Waar eerder alleen bekend was dat de game in 2007 uit zou komen, is nu bekend dat er dagelijkse multiplayer-tests plaats vinden:

"Lars, one of the new(er) multiplayer designers, has a regular multiplayer test in session now - that happens every day - and with surprisingly polished-looking graphics, although I'm told a lot of the textures and decorator objects are just placeholder at the moment. Could have fooled me."

Ook heeft een medewerker van Bungie aangegeven dat het spel wordt geoptimaliseerd voor de spelers zonder een HDTV. Het spel wordt namelijk ook getest op non-HD tv's om alle gamers een geweldige ervaring te bezorgen:

"The multiplayer test lab is still packed full of old-school 4:3 480i NTSC TV sets, which tells you two things. One is that we're making sure this game looks awesome on non HD sets, and two, that there is always a crazy rush to get to the sets that are HD during those sessions."
Dank aan Nebo en Quantas voor de submits.

Westlandse Hattrick

We blijven nog even in de WK sfeer. Het is toch nacht.
Wat deze gasten doen lijkt helemaal nergens op. Een Renaultje 5 oranje schilderen. Poeh poeh.

Er is nog wat beters te verzinnen, je stelt gewoon een elftal samen, zet er een coach bij en laat deze vet sponsoren. Net zoals bij het echte WK.
En allemaal onder het mom: Voor het goede doel.
De sponsors kunnen een avondje in een feesttent aangeboden krijgen, alsof je met de bedragen die er gevraagd worden zelf geen biertje kan betalen.
Maar goed, het is een ludiek initiatief. En er zijn sponsors zat voor te vinden.

Met dank aan NIels25 voor de submit

Meer informatie over iRiver G10

We vertelden jullie in januari al dat iRiver met een handheld voor games zou komen en we kunnen jullie vandaag wat meer informatie verschaffen.

De G10, zo noemt iRiver het apparaatje, zal in augustus al uitkomen in Zuid Korea. Een launchdatum voor de overige delen van de wereld is nog niet bekend. Het ding heeft een scherm met een diameter van 4 inch en een resolutie hebben van 800 x 480. Je kan er films en muziek op afspelen in de welbekende formaten (onder andere MP3, WMA, MPEG4 en DivX).

De G10 krijgt een intern geheugen van 6GB en ondersteunt USB 1.1 en 2.0 voor data transfer. Daarnaast is er een slot voor mini SD kaartjes.

Een mooi overzicht met de precieze specificaties:

Prijs is nog niet bekend.

Eerste screens en info van Dead Island

De Poolse developer Techland heeft de eerste informatie en screenshots van hun nieuwe FPS Dead Island bekend gemaakt. Het spel zal neigen naar de typische gameplay uit het survival horror genre, iets wat ook blijkt uit het ietwat voor de hand liggende verhaal waar het spel om draait.

Na een schipbreuk spoel je aan op uitgestrekt eiland, dat bevolkt wordt door hordes hongerige zombies, die je met behulp van dertig verschillende wapens en zelfgemaakte vallen te lijf dient te gaan. Het eiland waar je op zult moeten overleven zal zo'n 130 vierkante kilometer groot zijn.

Overigens is het niet 'Game over' als je door een van de zombies gebeten wordt. Het is namelijk mogelijk om ook zelf in een zombie te veranderen, wat natuurlijk een heel nieuw scala aan vaardigheden met zich meebrengt.

Hieronder staan de eerste screenshots van deze titel:CD: Vetiver - To Find Me Gone

Folkrock maakt de laatste jaren (gelukkig) een wedergeboorte mee. Artiesten als Patrick Wolf, Sufjan Stevens en Devendra Banheart zorgen voor een nieuwe impuls in een genre dat haast leek uit te sterven. Zelfs Vrij Nederland schreef er onlangs nog een artikel over. Mooie tijden voor een liefhebber van folk-influenced pop-rock als mijzelf dus, helemaal nu net het tweede album van Vetiver in de betere platenzaken te vinden is.


Graffitiwerend glas in metro New York

Icoon Vervoer De metrotreinen in New York krijgen nieuwe ramen die tegen graffiti bestand zijn. 5000 van de 6300 metrotreinen krijgen deze nieuwe ramen. De vervanging van de ramen kost zeker 25 miljoen dollar.

New York is de geboorteplaats van de 'urban graffiti', en de metrotreinen in de stad waren er vroeger volledig mee bedekt. Sinds de jaren negentig is de lokale overheid begonnen met een tegenaanval. De graffiti verdween grotendeels door de invoering van speciaal inktwerend plaatwerk in de metrotreinen.

Tegenwoordig worden er echter speciale dikke stiften met bijtend zuur gebruikt, die de ramen aantast. De verkoop van deze stiften is sinds januari van dit jaar verboden voor personen onder de 21 jaar. De nieuwe ramen zijn bestand tegen deze stiften.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.