Hill: 'Kritiek op Alonso onterecht'

Enige tijd geleden uitte Bernie Ecclestone kritiek op Fernando Alonso. De Spanjaard zou niet genoeg terugdoen voor de fans. Voormalig wereldkampioen Damon Hill is het hier niet mee eens.

Damon Hill begrijpt de kritiek wel, maar neemt het op voor Alonso. Hill denkt dat het de teameigenaren en mensen die de sport runnen zijn die ervoor zorgen dat een coureur weinig contact heeft met het publiek. "Ik denk dat het oneerlijk van Bernie was om dat op dat moment te zeggen. Ik denk dat het een beetje belachelijk is om te zeggen dat hij niet alles doet voor de sport wat hij kan, als er vervolgens 130.000 mensen naar de Spaanse Grand Prix komen. Maar ik heb begrepen wat Bernie zei, ik denk dat hij zich afvraagt waarom Fernando Alonso niet meer zoals Valentino Rossi kan zijn."

"Het is niet gemakkelijk om naar buiten te komen en te zeggen wat je denkt, het is niet gemakkelijk om ergens te gaan waar jij dat wilt. Als je terug gaat naar de tijd dat Bernie nog een team runde, toen had je mensen zoals Piquet en Lauda en zij waren in staat te zeggen wat ze wilden. Ze waren net zo groot als de teameigenaren, in feite waren ze groter dan de teameigenaren en dat was een cruciale factor in de sport. Om op dit niveau te winnen vraagt complete aandacht. Dat gaat niet om een goede personaliteit"

"Waar in de sport zullen we iemand vinden die meer voor de sport betekend dan alleen zijn raceresultaten? Hij moet een winnaar zijn, maar moet ook vriendelijkheid uitstralen. Ayrton Senna had dat, Nigel Mansell had dat. Dat waren coureurs die een band hadden met het publiek, maar dat is nu veel lastiger met deze structuur van de sport. Eigenlijk zou de kritiek niet naar de coureurs moeten worden geuit, maar naar de teameigenaren en de mensen die de sport runnen."