Giro: Basso schenkt Piepoli etappezege

De Italiaan Leonardo Piepoli heeft de zeventiende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. In de slotklim van de 120 kilometer lange rit bleef hij samen met Ivan Basso over, net als gisteren.

De etappe begon met vertraging. De renners eisten een aanpassing van het parkoers vanwege sneeuwval op hoogte. De organisatie stippelde een alternatieve route uit, waarin de beklimming van de Passo delle Erbe werd afgelast. Tevens werd de laatste 5,5 kilometer van de slotklim geschrapt, deze ging over een onverharde weg.

In de slotklim stelden wederom Di Luca, Savoldelli en Cunego teleur. In tegenstelling tot gisteren moest Basso het dit keer wel zonder zijn CSC-leden stellen. Dit leverde hem echter totaal geen problemen op. In de laatste kilometers raakten Ivan Basso en Leonardo Piepoli als enige coureurs vooruit en met weinig strijd werd de etappezege door Basso aan de rijder van Saunier Duval geschonken.

Sergej Gontsjar verscheen niet meer aan het vertrek. Gontsjaer die na de vijfde en na de zevende rit de roze trui droeg,liep bij een val vrijdag een knieblessure op en wil met het oog op de Tour de France geen enkel risico nemen. Daarnaast heeft hij last van bronchitis.

Giro d’Italia – 17e etappe :

PlaatsRennerPloegTijd
1L. Piepoli Saunier Duval3.21.26
2I. BassoCSCz.t
3J.E. GutierrezPhonak0,15
4F. PellizottiLiquigas0,19
5J. Perez CuapioPanaria0,28

Klassement:

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC67.56.31
2J. E. GutierrezPhonak5.43
3G. SimoniSaunier Duval10.34
4P. SalvoldelliDiscovery Channel10.58
5F. PellizottiLiquigas12.30
Submitter:  Bron: FOK!