Onderzoek Olympische Spelen NL 2028

Icoon SportNOC*NSF gaat onderzoeken of het mogelijk is dat Nederland zich kandidaat stelt om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. De sportbonden en -organisaties die bij NOC*NSF aangesloten zijn, hebben hier toestemming voor gegeven. Als alles doorgaat, zou Nederland honderd jaar na de spelen in Amsterdam, van 1928, weer organisator zijn van het grootste sportevenement ter wereld.

Het onderzoek zal de komende twee jaar plaats vinden. NOC had al een klein onderzoek lopen, maar dat wordt nu flink uitgebreid. Het mag ook wat kosten: het onderzoek is voorlopig begroot op twee miljoen euro. In 2008 moet besloten worden of Nederland daadwerkelijk zijn uiterste best gaat doen om tien jaar later de spelen van twintig jaar later toegewezen te krijgen.

Erica Terpstra was - natuurlijk - bijzonder enthousiast. Ze noemde het "een geweldig plan". Hiermee hoopt ze dat het Nederlandse sportleven een enorme impuls zal krijgen. Ze benadrukt wel dat het alleen door kan gaan als er een breed maatschappelijk draagvlak is.

Poster Amsterdam 1928
Poster OS Amsterdam 1928


Voor meer sportnieuws ga je natuurlijk naar FOK!sport.