Vidmar moet een punt achter loopbaan zetten

"Zes maanden geleden voelde ik me on top of the world. Nu staat mijn hele wereld op zijn kop." Tony Vidmar moet zich nog echt realiseren wat er met hem is gebeurd. Eerder werd al bekend dat hij het WK moet missen, nu moet de Australische verdediger noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten.

Door een keuring twee maanden geleden bleek dat Vidmar een vaatvernauwing in de linker kransslagader heeft. Deze diagnose werd bevestigd bij second opinions, die uitgevoerd werden in Melbourne en Londen. "Ik speelde min of meer met mijn leven. Mij werd verteld dat als ik zou blijven voetballen, dat fataal zou kunnen zijn," aldus Vidmar tijdens een persconferentie in Melbourne.

En dus zette de 35-jarige linksback een punt achter zijn loopbaan. "Ik heb een vriendin en twee kinderen. Je wilt er zijn als ze opgroeien. Op de korte termijn is het heel teleurstellend, maar er is meer in het leven voor mij." Over twee weken gaat hij onder het mes in Londen.

Na de operatie zou hij nog kunnen voetballen, vertelden de doktoren hem. "Maar in juli word ik 36 jaar", aldus Vidmar. Eind jaren 80 begon Vidmar zijn voetballoopbaan bij Adelaide City Force. In de zomer van 1995 belandde hij bij NAC Breda, waarbij hij na avonturen bij Glasgow Rangers, Middlesbrough en Cardiff City in de zomer van 2005 terugkeerde. In totaal speelde hij 410 competitieduels, waarin hij 28 maal wist te scoren. Hij speelde 75 keer voor het Australische nationale team, op 16 november 2005 kwam hij voor het laatst voor zijn vaderland in actie.