De E3 2006, een sfeer-impressie

Dirk (Vagere_Hein)

Zoals je ongetwijfeld dit jaar meegekregen hebt, was FOK!games dit jaar ook aanwezig op de E3 in Los Angeles. Met in totaal acht redactieleden zijn we drie dagen lang op de beursvloer fulltime bezig geweest met het rondrennen van booth naar booth.

In tegenstelling tot wat je wellicht zou denken zijn we niet willekeurig wat rond gaan lopen op de E3, maar zijn we van 9 uur \'s ochtends tot 18 uur \'s avonds in slots van een half uur alle stands afgegaan. Soms een interviewafspraak, maar veelal gewoon zo veel mogelijk games spelen in een half uur en snel steekwoorden op je kladblok neerpennen.

En na een dag rondlopen ben je dan best wel moe. Door het strakke schema ben je constant van booth naar booth aan het rennen tussen 60.000 man die datzelfde aan het doen zijn. En elke booth probeert zo veel mogelijk je aandacht te trekken met gigantische geluidsinstallaties (83 dB maximum), gigantische schermen met veel bewegende videobeelden, flitsend licht en natuurlijk boothbabes. Het is een heel vreemde ervaring om, ondanks de dagelijkse 9 uur durende audiovisuele information overload, er in je hotel via wireless ADSL op FOK!games achter te komen dat men in Nederland een veel completer beeld van alle nieuwe aankondigingen heeft gekregen. Het enige wat je in Nederland eigenlijk mist is de unieke sfeer op de beursvloer. En daar willen we jullie graag een beeld van geven!

Op de volgende pagina\'s vind je diverse sfeershots van de E3 die we, gedurende de drie dagen dat de beurs plaatsvond, genomen hebben.