Kuyt gewild in Engeland

Liverpool wil Dirk Kuyt hebben. Dat mag geen verrassing heten, maar dit keer komt de stelling vergezeld van een benadering van Feyenoord door de Engelsen. Voor de handtekening van de Nederlander is echter wel concurrentie.

"De voorzitter van Feyenoord heeft me geïnformeerd dat er een nieuwe benadering is geweest door de Europees kampioen van vorig jaar," aldus Kuyt tegenover de krant The Independent. Daaraan voegde hij toe dat hoewel hij gelukkig is bij Feyenoord graag in de Premier League zou spelen. "Vorig jaar stond dat ook op het punt van gebeuren dus voorlopig wil ik mij op het wereldkampioenschap concentreren omdat mijn hoop opnieuw ijdel zou kunnen blijken." Feyenoord wees destijds een bod van 15 miljoen euro af. Kuyt scoorde in 101 wedstrijden in Rotterdamse dienst 71 keer.

Naast Liverpool wordt Newcastle United al langer in verband gebracht met de Katwijker, en coach Glen Roeder is voornemens om Kuyt tijdens het wereldkampioenschap te gaan bekijken. Spits Alan Shearer beëndigde bij de Magpies afgelopen seizoen noodgedwongen zijn carrière.