Ruime oefenzege Kroatië

Duitsland, Trinidad en Tobago, Togo en Kroatië boekten dinsdagavond oefenzeges. De prestatie van Kroatië was het opvallendst.

Kroatië won met liefst 1-4 bij Oostenrijk, dat niet deelneemt aan het WK. Ivan Klasnic opende na dertien minuten de score, na voorbereidend werk van Dado Prso. Twee minuten later herstelde Oostenrijk de balans: een corner van Andreas Ivanschitz zeilde in het doel. Even voor rust wist Prso opnieuw Klasnic te bereiken, die doeltreffend uithaalde. In het tweede bedrijf strooiden Marko Babic en Bosko Balaban zout in de Oostenrijkse wonden.

Duitsland speelde een oefenduel van zeventig minuten tegen de Zwitserse club Servette. Het leverde een 2-1 zege op voor de WK-organisator. Michael Ballack en Gerald Asamoah zorgden voor de Duitse productie, tussendoor scoorde Esteban. Die Mannschaft oefent donderdag tegen het juniorenteam van Servette om later Luxemburg, Japan en Colombia te ontmoeten.

Trinidad en Tobago versloeg de Oostenrijkse landskampioen Austria Wien: 3-2. Stern John, Jason Scotland en Kenwyne Jones belandden op het scorebord. Togo blameerde zich door ternauwernood een Beierse selectie te verslaan: het werd 3-2 voor de WK-deelnemer. De Verenigde Staten ontsnapten niet aan een nederlaag. Madihi maakte in de slotminuut namens Marokko de enige goal in Nashville. Erger dan het verlies is het opspelen van een oude hamstringblessure bij Claudio Reyna.