Directeur Silverstone niet blij met WK voetbal

Door het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is de grand-prixkalender behoorlijk in de war geschopt. Een aantal races is verplaatst om zo veel mogelijk mensen naar de circuits te kunnen krijgen. De organisatie van de Grand Prix van Engeland, die dit jaar op 11 juni plaats zal vinden, is niet blij met deze veranderingen.

Circuitdirecteur Richard Philips wil namelijk graag weer terug naar de tweede zondag van juli, de laatste jaren gebruikelijk voor het evenement. Dit jaar loopt de kaartverkoop namelijk een stuk minder als voorgaande jaren. Ook het vervroegen van de kwalificatie, en het feit dat de toeschouwers de WK-wedstrijd Engeland - Paraguay op groot scherm kunnen volgen op Silverstone, helpt niet echt.

"Ik heb Bernie Ecclestone gevraagd of we weer terugkunnen naar de julidatum, maar ik heb nog geen respons gehad", aldus Philips. "De datum in april, een paar jaar terug, en de datum in juni hebben alles door elkaar gegooid." Philips zegt dat veel fans niet door hebben dat de race al over ruim twee weken plaatsvindt.

Velen zitten nog met het idee dat de race in juli plaats zal vinden en daarom wil hij in 2007 gewoon weer terug naar juli. "Als we dat helder hebben stijgt de kaartverkoop aanzienlijk. We zijn wel tevredener dan zes weken geleden. Het ligt echt aan de datum, de mensen hebben gewoon niet door dat het al in juni plaatsvindt."