Gitaroo Man Lives! komt naar Europa

Vandaag is bekend gemaakt dat de nieuwe Gitaroo Man-game niet alleen in Japan zal verschijnen, maar ook in Europa te koop zal zijn.

In 2002 verscheen de aparte muziek game Gitaroo Man voor de PlayStation 2. In deze game is U-Ichi de laatste in leven zijnde GuitarMan. Hij kan zijn gitaar als wapen tegen boosaardige wezens gebruiken en zijn hondje Puma kan zich transformeren in een ghetto-blaster. De game kreeg veel positieve reviews in zowel de V.S. als Japan en werd door een gelimiteerde oplage een verzamelobject in de V.S.

Gitaroo Man Lives! voor de PSP is het vervolg op de originele Gitaroo Man. Deze nieuwe PSP-versie zal ad hoc spelen met meerdere mensen mogelijk maken, waarbij spelers tegen elkaar kunnen spelen of met elkaar. De muziek in de Japanse versie van het spel zal bestaan uit liedjes van bekende Japanse popmuzikanten, voor Europa zal er waarschijnlijk een andere tracklist komen.

Het spel verschijnt deze maand in Japan, maar de Europeanen zullen nog tot het najaar moeten wachten voordat ze deze game kunnen gaan spelen. Om de tijd te doden kun je hieronder alvast een aantal screens van het spel bewonderen of hier de trailer van het spel bekijken.