EK: Jong Oranje verliest van Oekraïne

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Nederlands ElftalJong Oranje heeft vanavond de eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar met 2-1 verloren van Oekraïne. Ondanks dat coach Foppe de Haan de beschikking had over spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Romeo Castelen en Ron Vlaar miste Nederland de overtuiging en scherpte.

Oekraïne bleef verdedigend goed op de been, en wist dankzij een onterechte strafschop en een mislukte buitenspelval naar 2-0 uit te lopen. De Haan probeerde in de tweede helft nog het spel te doen kantelen door Ismaïl Aissati, Haris Medunjanin en Collins John in te brengen, maar het mocht niet baten. Pas in de blessuretijd wist Gijs Luirink een tegentreffer te scoren. Huntelaar, door velen gezien als dé spits voor het 'echte' Oranje, deed zijn best maar werd door de verdediging van de Oekraïne vakkundig afgestopt.

Jong Nederland speelt in de groepswedstrijden nog tegen Denemarken en Italië. De eerste twee ploegen van de groep gaan door naar de halve finale. In de andere groep wonnen gisteren Duitsland en Frankrijk van respectievelijk Servië & Montenegro en gastland Portugal. Later vanavond spelen Denemarken en Italië tegen elkaar.

---
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!