Moussaoui onschuldig volgens Bin Laden

Icoon TerrorismeZacarias Moussaoui, de enige persoon die in de Verenigde Staten is veroordeeld in verband met de aanslagen van 11 september 2001, zou volgens Osama Bin Laden helemaal niets met de operatie te maken hebben gehad. Bin laden zegt dit in een paar minuten durende geluidsopname die dinsdag via internet verspreid is. Er wordt nog gecontroleerd of de stem die op de geluidsopname staat, echt van Bin Laden is.

Bin Laden zei dat de kapers in twee groepen verdeeld waren, piloten en assistenten. "Ik ben degene die de leiding over de negentien broeders had en ik heb broeder Zacarias nooit opgedragen met hen aan die missie mee te doen. Aangezien Zacarias Moussaoui nog vlieglessen volgde, was hij niet de nummer 20 in de groep, zoals jullie regering beweert. Broeder Moussaoui werd twee weken voor de gebeurtenissen gearresteerd en als hij ook maar iets had geweten, zouden wij de leiders van de operatie, Mohammad Atta en de anderen hebben gewaarschuwd Amerika te verlaten om ontdekking te voorkomen," aldus Bin Laden.

De terroristenleider zegt ook dat de bekentenis van Moussaoui, over de hulp van het voorbereiden van de aanslagen, ongeldig is. Volgens Osama zou de bekentenis het gevolg zijn van de druk die Amerika op hem uitoefende, tijdens zijn vierenhalfjaar gevangenschap.De 37-jarige Fransman Zacarias Moussaoui van Marokkaanse afkomst, werd deze maand in de Verenigde Staten tot levenslange gevangenisstaf veroordeeld.

Volgens ťťn van de twee Amerikaanse terreurbestrijders, die op de hoogte waren van de boodschap van Bin laden, zou er geen reden zijn om aan de echtheid van de geluidsopname te twijfelen. Volgens de Amerikaanse terreurbestrijder wil Bin Laden laten blijken dat hij nog steeds relevant is en op de hoogte blijft van recente gebeurtenissen.

<center><i>Zacarias Moussaoui</i></center>
Zacarias Moussaoui

Met dank aan Del_Toro voor de submit.