EK: Jong-Oranje onderuit tegen Oekraine

Olga (Nuongirl)
Nederland heeft zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 verloren. Tegen de Oekraine ging Oranje met 1-2 onderuit.

Nederland startte de wedstrijd niet goed. Er werd veel baslverlies geleden, hierdoor kreeg Huntelaar geen poot aan de grond. Oekraine was duidelijk de beste ploeg en via Michalik kregen ze ook de eerste kans, maar die maaide over de bal heen.

Nadat Milevski in het doelgebied was gevallen, mocht de Oekraine een penalty nemen. Milevski nam die zelf en scoorde de 1-0. Pas nadat Oranje achter stond, begonnen ze beter te spelen. Maar kopballen van Vlaar en Emanuelson leverde niets op.

In de tweede helft sloeg Oekraine weer toe. Doordat verdediger Verhaegh niet oplette, waren er plotseling vier Oekrainers voor keeper Vermeer opgedoken. De keeper had geen kans en Fomin scoorde de 2-0.

Daarnaast moest Oranje alles op alles zetten, maar tot echte kansen kwam het niet, Een treffer van Huntelaar werd afgekeurd omdat volgens de scheidrechter er een duwtje vooraf was gegaan. De zege voor de Oekraine kwam niet meer in gevaar, ook niet nadat de kersverse speler van AZ, Gijs Luirink, in de blesssuretijd de 2-1 scoorde.

Aankomende vrijdag moet Oranje het opnemen tegen Denemarken.

Karakteristieken

Nederland - Oekraine 1-2
39' Milevski 0-1 penalty
52' Fomin 0-2
90'+2 Luirink 2-1

Scheidrechter: Lehner (Oos)
Geel: Huntelaar (Nederland), Fomin, Tsjeberiatsjko (Oekraine).

Opstellingen
Nederland: Vermeer, Verhaegh (John/80), Vlaar, Luirink, Braafheid (Aissati/46),Hofs (Medunjanin/72), Schaars, Emanuelson, Castelen, Huntelaar, De Ridder.

Oekraine: Pijatov, Jarmasj, Jatsenko, Tsjigrinski, Romantsjoek, Tsjeberiatsjko, Poekanitsj (Oberemko/74), Maksimov, Michalik, Fomin (Alijev/80), Milevski.